Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

14 oktober 2009

Er warmpjes bij zitten

De ochtenden van de afgelopen paar weken zijn keer op keer keuzemomenten of je de jas aan moet doen, paraplu mee moet of dat je nog altijd op nazomerse temperaturen mag rekenen. Ook 's avonds thuis slaat de twijfel toe: wel of niet de verwarming aan. Een tijdje terug ging onze cv-installatie na 16 jaar trouwe dienst kapot en moest vervangen worden. Voor nieuwe modellen lieten we ons maar voorlichten door de plaatselijke en bekende installateur Starke.

Hadden we een nieuw huis laten bouwen, of opnieuw een verbouwing laten doen, waren de goede ervaringen van familieleden met houtkachels misschien wel een optie. Het voelt wel enorm lekker warm aan en oogt gezelliger dan een cv, nietwaar? En nee, de tijden, dat alleen een voorhuis ermee verwarmd wordt, terwijl je elders ligt te koukleumen, zijn voorbij met voorzieningen als een houtkachel cv.

Moderne houtkachels verwarmen het huis door middel van een ingebouwde boiler die het water verwarmt. Dat warme water stroomt vervolgens door de leidingen van het cv systeem stromen. OK, je moet wel je adresje voor hout hebben om zo kostenloos (wat de brandstof betreft) je huis te verwarmen. Kijk ik zo links en rechts in de buurt, lukt dat vast wel. En de ervaring van leveranciers als webshop Kachels & Haarden is, dat je met het kopen van hout alsnog 60% goedkoper uit bent dan wanneer je stookt op gas. "Ik zeg doen!" klinkt dan in mijn oren.

Stook dan wel droog hout, dat maakt het voor de buren makkelijker te accepteren dan stinkende natte troep.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker