Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

12 september 2009

50e Bos- en Heidetocht Hattem

Al 50 jaar organiseren de Zwolse wandelverenigingen in omgeving van Hattem de Bos- en Heidetochten waarbij de route voert door het Gelders Landschap en over Landgoed Petrea. Vandaag in combinatie met Open Monumentendag, morgen in combinatie met de ANWB Wandeldag. Er kon gekozen worden uit routes van 5-25km.

Zelf heb ik vandaag de 25km route gelopen. Start was vanochtend bij Multifunctioneel Centrum 'De Marke' net buiten het centrum. De wandeling voerde via de uitzichten op de IJsselcentrale en Zwolle, de binnenstad van Hattem via de villawijken naar de overzijde van de A28. De Wezepesche heide met loslopende ossen, paarse heide en veel paddenstoelen was goed toeven. Eenmaal terug bij de rustplaats bij de Wapenveldermolenweg zat er al 19,5km op. De laatste 5,5km gingen langs het landgoed Petrea en de de vele villa's rond Hattem terug naar De Marke.

Ik heb de 25km in 4u10 gelopen. Het weer was mooi evenals de omgeving. Heb je zondag niets (beters) te doen, kan ik je de wandeltocht aanraden.

Labels:

26 juni 2009

Provincie Overijssel - marketing of spam

Moedig natuurlijk om als Provincie Overijssel jezelf op de kaart te willen zetten met moderne middelen. Al het schoons in de diverse regio's en streken binnen de provincie is waard ontdekt te worden.

Een paar maand geleden kregen we huis-aan-huis een klein boekje Zie Het landschap zit in jou met tips en een prijsvraag om een ballonvaart over het Overijsselse landschap te winnen. Bijbehorende website zieprovincieoverijssel.nl. Jammer, want dat is een lange naam. zieoverijssel.nl is wel als domeinnaam gereserveerd, maar had overgenomen en doorgekoppeld moeten zijn naar de lange variant.

Tot 11 juni kon je de prijscode invullen. Ruim 5.000 mensen kregen 19 juni een e-mail met daarin alleen een plaatje, waarin vermeld stond of je een prijs had gewonnen. En daar zat opnieuw het venijn. Want, terecht, dat e-mail clients e-mailberichten met alleen een plaatje als spam / junk e-mail karakteriseren. Op een web client, zoals Gmail werd het bericht wel toegelaten, maar in Outlook niet. En als m'n schoonzus en ik dan wel een prijs hebben gewonnen en schoonmoeder géén bericht zegt gehad te hebben, is er natuurlijk lokaal onrust! Met een ballonvaart willen we immers allemaal wel mee. In 2003 zijn we vanaf m'n schoonouders net buiten Balkbrug vertrokken. Zo zijn er nog wel wat mooie plekken in Overijssel waar ik zou willen zweven.

Vandaag de verlossende traditionele envelop met inhoud: een fietskaart Stap op in Salland met alle fietsknooppunten, verkoopprijs €5,95. Voor alle 5.000 winnaars van landschapsprijzen.

Afgezien van een gegeven paard wel een tip: een wat meer doordachte e-mail marketing campagne zou een volgende wel helpen om e-mail clients en familieleden rustig te houden ;)

Labels:

29 mei 2009

Wandelvierdaagse in Vechtdal

Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni wordt in het Overijsselse Vechtdal een heuse wandelvierdaagse gehouden. Het evenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met het ANWB fiets- en wandelmagazine Toeractief. Het Vechtdal is een schitterende streek, waar u geniet van een mooi afwisselend landschap, prachtige landgoederen, gezellige plaatsen als Dalfsen, Ommen en Hardenberg en (vanzelfsprekend) vriendelijke mensen.

Vanwege het 'nieuwe' begrijpelijk dat aspirant deelnemers in eerste instantie de kat uit boom keken, maar de aanmeldingen komen nu wel los.

Zelf had ik deze vierdaagse aan het begin van 2009 in de agenda geprikt. Helaas is de praktijk van een projectleider wat minder 'vrij' te houden. Na avondvoorzitter op de Community of Practice voor collega engagement managers van Financial Services te zijn (dinsdagavond), de demo en retrospective van sprint 2 van m'n huidige project en de planning voor sprint 3 (woensdag) en een dagje uit van Klazien met haar vriendinnen (zaterdag) blijven er welgeteld nog twee dagen over.

Dat is wel het prettige aan de Vechtdal Wandelvierdaagse: je mag losse dagen lopen, en ook de te wandelen afstanden zijn per dag te kiezen (15, 25 of 40 kilometer). Vooralsnog claim ik de vrijdag dan toch maar voor mijzelf ;) met een start in Lemele. Een wandeling over de Lemelerberg en Archemerberg zal wel inbegrepen zijn.
Fotocamera mee, want de Vechtdal Fotosafari 'loopt' ook nog (tot 30 oktober).

Voor alle 4 dagen inschrijven? Dat kan nog enkele dagen, tot 1 juni. Daarna kun je bij de startplaatsen dagkaarten a €6 kopen.

Labels: , ,

16 mei 2009

De mooiste wandeling van Nederland 2009

Vandaag heb ik voor de derde maal de vanuit Kuinre georganiseerde Mooiste wandeling van Nederland gelopen. In 2007 heb ik de 40 kilometer variant voor de eerste maal alleen gelopen, in 2008 samen met Klazien. Dit jaar moesten we de aandacht verdelen over diverse sportieve evenementen en dus liep ik de 40km weer alleen.

Gestart om 7u in het dorpshuis van Kuinre. In de eerste anderhalf uur naar Luttelgeest is dat voornamelijk bijpraten met andere fanatieke wandelaars en ervoor waken niet te snel te willen lopen.

Gelukkig was het vandaag mooi weer, en dus kon de regenjas in de rugzak blijven. Om 9.25u in Blankenham, 10.20u in Baarlo. Dit jaar geen lus in Blokzijl, daarvoor hadden we vanmorgen al een extra lus in het Kuinderbos gemaakt. Half twaalf was ik in Kalenberg, midden in de Weerribben.

Om 12.50 bij het Staatsbosbeheer bezoekerscentrum in Ossenzijl, waar een traditioneel rietsnijdersoepje er prima inging. Het weer op gang komen op de klinkers van Ossenzijl is elk jaar lastig. Om 14u bij de laatste EHBO post op de dijk richting Kuinre. De Via Tulpia was weer klaargemaakt en een koor wachtte de wandelaars op. De laatste honderden meters langs buiten zittende en applaudiserende dorpsgenoten waren opnieuw opbeurend. Zeker als je regelmatig 'proficiat jongeman' te horen krijgt ;) Om 14.50u weer in het dorpshuis, wat sneller dan vorig jaar en ook met minder blaren. Spierpijn en blarenpijn horen erbij, dus daar wen ik aan.

Meer foto's staan op Flickr. Vanaf dinsdag zou ik onder B6 ook te vinden moeten zijn op wandelfotografie.nl.

Labels:

09 mei 2009

De aanloop naar de mooiste wandeling van Nederland

Over een week wordt voor de 4e maal de jaarlijks vanuit Kuinre georganiseerde Mooiste wandeling van Nederland gehouden. In 2007 heb ik 'm voor de eerste maal alleen gelopen, in 2008 samen met Klazien. Dit jaar moeten we de aandacht verdelen over diverse sportieve evenementen en dus loop ik de 40km weer alleen.

Blaren teisteren bij dergelijke lange afstandwandelingen mijn voeten, en daarom leek het goed dit jaar wat extra trainingen te doen. 6km hardlopen is toch weer anders dan 20-40km wandelen. Zodoende was het 11 april de Reestdaltocht (30 km vanuit Balkbrug) en 26 april een blok van 22km tussen Balkbrug en Ommen.


Vandaag opnieuw een testronde, vanuit Balkbrug over de jonge bosaanplant van het Katingerveld, langs Den Kaat door het bos naar de Nieuwe Dijk, de lange rondwandeling van Drents Landschap over de Takkenhoogte, verder over de Nieuwe Dijk naar de Pieperij en langs de andere kant van de Reest over Oud-Avereest terug naar Balkbrug. Al met al 3 uur lekker doorgestapt. Geen nieuwe blaren en nog genoeg energie over om de auto te wassen na een verdiend ijsje.

De natuur is schitterend deze tijd. In het bos hoorde ik een koekoek, tussen de Schotse hooglanders wipt een fuut en cirkelen ooievaars in de lucht. Veel rupsen belanden op m'n jas, de brem bloeit en de muggen dansen boven het water. Weekend!

Labels: ,

11 april 2009

25e Reestdaltocht - 30 kilometer wandelen

Met Klazien heb ik vandaag de 25e Reestdaltocht die door de plaatselijke wandelvereniging Vrolijk Voorwaarts wordt georganiseerd gelopen. Uit de mogelijke lengtes van 10-40 kilometer hebben we de 30 gepikt, ter voorbereiding op de 40 kilometers lange Mooiste Wandeling van Nederland die ik zaterdag 16 mei voor de 3e maal hoop te wandelen.

De weersverwachtingen waren erg gunstig, hoewel we onderweg diverse regenbuien hebben gehad. Gelukkig was de regenjas mee, en droogde de kleding op de zonnige stukken weer snel. De route leidde van het Trefpunt in Balkbrug via het Heuveltjesbos naar het Reestdal. Natuurreservaat De Takkenhoogte was integraal onderdeel van het traject, waarnaar de Nieuwe Dijk uitgelopen werd tot café Poortman op de Bloemberg. Poortman heeft vele tientallen stukken appeltaart en kopjes koffie kunnen uitserveren.

Vervolgens via restaurant De Stapel naar De Wijk en vandaar door naar IJhorst. Onderweg natuurlijk lekker mooie huizen kijken, ooievaarsnesten bewonderen en nieuwe Bed & Breakfast gelegenheden tellen. In IJhorst hebben we kort gepauzeerd in café Het Vosje. Via de Veldhuisweg en campings over het lange zandpad op dat ons bij Lutten Oever bracht.

Vervolgens langs de Boshoeve, de shii-taki kwekerij Haveman en diens nieuwe gasthuis naar Oud-Avereest, waar een gratis plak krentewegge in informatiecentrum De Wheem werd geserveerd. Via de campings 't Reestdal en Sie-es-An en de nieuwe ecologische verbindingszone Vipera door het Heuveltjesbos terug naar het Trefpunt. De 30km hebben we in 5,5 uur gelopen, niet verkeerd!

Eenmaal thuis hadden zich traditiegetrouw een aantal blaren ontwikkeld op m'n voeten. 't Is mooi zonnig, kunnen ze genieten van de warmte en frisse lucht.

Labels: ,

17 mei 2008

Samen Nederlands mooiste wandeling

Vorig jaar liep ik de 40km Mooiste wandeling van Nederland alleen, ditmaal samen met Klazien, zij het zelf geheel ongeoefend vanwege de drukke afgelopen weken. De kinderen genieten in Deventer van oom, tante en oma. Vroeg op, ook op de vrije zaterdag, om 7u in Kuinre op camping De Craneburcht in Kuinre te kunnen starten. Veel regen vanochtend, dus de meegebrachte regenjassen hebben hun waarde bewezen.

Het bordje Nederland bij het gelijknamige buurtschap bleek verdwenen, dus daar geen statieportret. Hoewel de blaren ook goed tot ontwikkeling kwamen op mijn beide voeten en de herstart na stempelposten per keer 'op gang komen' betekenden, is evenals vorig jaar de 40km in 8u gewandeld. Om 15u waren we de Via Tulpia, buiten zittende inwoners van Kuinre en de diverse dweilorkesten voorbij, bij de finish op de camping.

Toen we na de thuisreis uistapten, leken we twee kreupele oudjes. Na een verdiend warm bad gaat het inmiddels weer....een beetje.

Als afterparty is er volgende week de plaatselijke avondvierdaagse in Balkbrug. Ik mag dinsag-, donderdag en vrijdagavond meelopen met groep 5 op hun 10km. Zie deze 40 dus maar als oefening ;)

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker