Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

17 september 2009

Climb the Dutch mountains

Toen ik posters met Climb the Dutch mountains maandag in het trappenhuis van een grote verzekeraar in Amsterdam zag, associeerde ik direct met The Nits (die ook nog altijd fris muziek maken) en niet met de Nationale Traploop week die van 14-18 september gehouden wordt.
Geheel in 2009-stijl, dus met eigen Ning-netwerk, impressies in woord en beeld, maar vooral als stimulans om te bewegen. Het initiatief van het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) resulterend in de 3e Nationale Traploopweek is natuurlijk prima.


Een keur aan bedrijven doet mee, belangrijker is dat je zelf regelmatig de trap pakt en het hebben van een zittend beroep en het stilzitten tijdens woon-werkverkeer in auto of openbaar vervoer compenseert met voldoende beweging gedurende de rest van de dag.

Zelf neem ik wel regelmatig de trap. Tot de 3e etage omhoog vind ik dat geen probleem. Vanaf de 4e discutabel. Vanaf de 6e naar begane grond ofzo bijna vanzelfsprekend. En toch kom ik onvoldoende van m'n stoel, zeker bij een dag thuiswerken. In het kader van het Nieuwe Werken moet ik daarop nog een passende prikkel verzinnen.

Labels: ,

11 september 2009

10 kilometer hardlopen voor Naandi Foundation

10 kilometer hardlopen voor een goed doel en ondertussen bouwen aan on- en offline wereldwijde gemeenschap, dat zijn de drijfveren achter het initiatief 10K 4 for Naandi Foundation die zich inzet voor scholing van Indiase meisjes. Capgemini steunt de Naandi Foundation op allerlei manieren.

Initiatiefnemer Arjan Tupan werkt voor de BU Schneider bij Capgemini Frankrijk en heeft inmiddels her en der uit de organisatie enthousiastelingen bij elkaar gekregen onder het motto Work Out, Connect, Help.

Work Out
De basisregels voor de duurloop zijn eenvoudig. Op 11 oktober loop je 10 kilometer, je registreert je loop op de Nike Running website en je zamelt geld in voor de Naandi Foundation door sponsoren te zoeken. Er is geen vastgesteld parcours of plaats van handeling, dat zou ook niet werken bij een wereldwijd initiatief. Nike heeft diverse voorzieningen om zoiets te ondersteunen. Als je Nike+ gear hebt en een iPod, synchroniseert dit koppel je verrichtingen online.

Een alternatief is bijvoorbeeld RunThere, een Google Maps mashup. Ik heb er voor 11 oktober een verlengde variant van m'n reguliere 5,5km loop langs de Zwolseweg op aangemaakt. Weet ik ook weer waar mijn uitdaging ligt!

Connect
Lopers, sponsoren en andere belangstellenden worden via een speciale 10k4n pagina op Posterous op de hoogte gehouden van tips, nieuws en achtergronden. Je kunt op Facebook fan worden en op Twitter kun je via de hashtag #10K4N en @10k4n alles volgen.

Zelf blog ik ook voor deze challenge.

Help
Concreet wordt geld ingezameld voor het Nanhi Kali project. Nanhi Kali werd in 1996 opgericht en ondersteunt momenteel bijna 51.000 achtergestelde Indiase meisjes met onderwijs, onderwijsmaterialen, kleding en schrijfgerei.
Inzamelen van geld gebeurt via Firstgiving.com/10k4n.

Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom. Help je me mee in deze uitdaging?

Labels: , , ,

26 augustus 2009

Wii motion plus met Wii Sports Resort getest

De release van de Nintendo Wii motion plus met de commercials van Tiger Woods en precies mikkende boogschieters, tafeltennissers en basketballers trok ook onze aandacht. Om kort te gaan, we zijn gezwicht voor deze commerciële druk en genieten volop van het in combinatie met het blokje uitgebrachte Wii Sports Resort.

Veel nieuwe spelletjes (zwaardvechten, wakeboarden, frisbee, boogschieten, basketbal, tafeltennis, golfracen, kanovaren, fietsen en vliegen) of verbeteringen (bowlen, golfen). Het is weer vechten om een eigen time slot, niet zelden pas later op de avond. Met Klazien test ik dan onze tafeltennisvaardigheden uit in de elektronische tegenhanger.

Of gooi ik naar hartelust strikes in de 100 pin bowling variant.

Laat de donkere herfstdagen maar komen, we vermaken ons wel!

Labels: , ,

12 april 2008

Debuut in voetbalstadion FC Zwolle

FC Zwolle crestImage from WikipediaDat ik nu Johan 3 seizoenen zie voetballen en nu een seizoen leider van F3 ben wil nog niet zeggen, dat ik voetbal op televisie interessant vind of me ooit eerder in een voetbalstadion heb gewaagd om een wedstrijd te bekijken. Nu ruim een week geleden 200 gratis kaarten beschikbaar werden gesteld aan onze voetbalverenigingen voor de wedstrijd FC Zwolle - FC Emmen (hé beide sites zijn in exact dezelfde Flash opmaak), maakte ik gisteren mijn debuut in het al grotendeels vernieuwde Oosterenk stadion aan de Zwolse Ceintuurbaan.

Vele jonge lokale voetballers met leiders, trainers, ouders, sportieve opa's en leden van de activiteitencommissie, reden we om 18.30 naar Zwolle.

Veel te vroeg aanwezig, maar dat kwam de aanwezige horeca natuurlijk prima uit. Met lokale grootheden als volkszanger Harm Wolters, huldigingen van jeugdelftallen en andere vormen van elkaar bezig houden, was het wachten op de aftrap.

In de eerste helft was er vooral belangstelling voor het meegebrachte snoep en de mogelijkheden om heen en weer te sjouwen.

In de tweede helft, na opnieuw cola, vuurwerk en volkszang met Harm Wolters ("Ik ben een Zwollenaar") bleef het uiteindelijk 1-1. Uiteraard moest de scheidsrechter het ontgelden en was er vanuit vak Balkbrug subjectief alleen belangstelling voor de activiteiten van FC Zwolle, Emmen kon massaal op boe-geroep rekenen. Menig ouder/leider/trainer ging hierin zijn/haar kinderen voor, dus niet verbazingwekkend dat over een paar jaar de jeugd niet anders weet. Kan er weer een overheidscampagne op losgelaten worden. Zelf heb ik me met zwager Piet op korte afstand prima vermaakt. Ach, en vanuit Zwolle ben je ook zo weer thuis.

Labels: , ,

16 maart 2008

3:16

Nee, niet een rekensom van mijn zoon, het tijdstip van bloggen, de uitslag van een voetbalpot, of een bespreking van de DVD The Rainbow Man / John 3:16 over het leven en optreden van Rainbow Man, Rollen Frederick Stewart. Maar je zit met de laatste wel warm.

Naast 9/11 (verwijzend 11 september 2001) zou je 3:16 (16 maart 2008), vandaag Palmzondag dus, ook als heenwijzing kunnen zien naar het bekendste vers uit de Bijbel, Johannes 3 vers 16.

Max Lucado, bekend Amerikaans schrijver werd opnieuw aangesproken door deze hoopvolle boodschap en schreef een heel boek over dit ene bijbelvers. Woord voor woord bestudeerde hij deze bekende tekst en herontdekte de oneindige liefde en genade van God. Het hele evangelie in 27 woorden, kopte De Stentor vrijdag. Max Lucado licht zijn boek hieronder zelf toe.

Het boek bevat tevens een 40 dagen dagboek. Op de Amerikaanse site vind je bijbehorende merchandise, downloads, andere videoboodschappen en multimedia. Op de Nederlands www.3vers16.nl vind je verdere uitleg, ideeën en downloads.

Nog één keer terug naar The Rainbow Man die John 3:16 al in de jaren '70 als marketinginstrument inzette bij sportevenementen. Producer/zanger/filmregisseur/platenbaas Steve Taylor maakte er op zijn albbum Squint (1993)een parodie op, Banner Man. En in de serie klassieke muziekvideo's onthoud ik je deze dan ook niet.

Labels: , , , ,

05 februari 2008

Televisie via computer in orde

Uitzendinggemist.nl en RTLGemist.nl
Uitzendiggemist.nl, een initiatief van de Publieke Omroep is er al een tijd. Datzelfde geldt voor RTL Gemist.nl. Deeloplossingen. SBS biedt een dergelijke optie niet. Hieronder een aantal initiatieven om tv op je pc te kunnen kijken.

Kijkdirect.nl
Het portal Kijkdirect.nl biedt ruim 500 gratis web tv-kanalen uit 20 landen. Jens Borghardt, de maker, claimt dat dit portal uniek is in het kunnen samenstellen van de eigen favorietenlijst. Kijkdirect richt zich op de gratis themakanalen. Nederland 1, 2 of 3 tref je er niet aan, het NOS Journaal wel, en zenders als RTL-Z en AT5 ook. Voor elk van de 20 landen wordt de bezoeker in de eigen taal aangesproken en wordt een afgestemd kanalenaanbod gedaan. De website kent categorieën als algemeen, nieuws, muziek, sport en regionale televisie.

Het is klikken en kijken, er wordt geen programmagids aangeboden.

TVopjepc
TVopjepc is een portal, dat naast ontsluiting van bijvoorbeeld uitzendinggemist en diverse themakanalen zelf ook programmabeschrijvingen levert en uitzendingen uit het recente verleden of in de nabije toekomst onder je aandacht brengt. Je kunt uitzendingen opsporen aan de hand van titel, dag, genre en omroep.


PCZapper

PCZapper is een verzameling producten rondom het bekijken en beleven van gratis tv-zenders op internet, internetvideo en de video's en films op je eigen pc. Via een software download krijg je een ordening van alle streams. KPN participeert inmiddels in dit bedrijf.

De interface doet denken aan Microsoft Media Center.

Nederland-tv
Nederland-tv biedt een mozaïekscherm met tv-programma's, maar ook thema's als radio, muziek, nieuws, voetbal, sport, beursnieuws en speelfilm. De site is alleen een portaal. De content wordt via de sites van de aanbieders afgespeeld.


Kanalenkiezer
Kanalenkiezer biedt momenteel 3145 kanalen in verschillende thema's, van nieuws, entertainment tot shopping en erotiek uit diverse landen. Nieuw in het aanbod zijn onder meer Horror Channel, Old Cartoon TV en Nickelodeon USA. Afspelen van de streams vindt op kanalenkiezer zelf plaats zonder dat een nieuw scherm geopend wordt. Wel zo handig bij het zappen. Grappig vond ik zelf Aquarium TV dat live beelden laat zien van een aquarium in Georgia.


----------------
In de mediaspeler: Big Daddy Weave - Be Your Everything (LP Version)
via FoxyTunes

Labels: , , , ,

13 januari 2008

Unieke sportmomenten

Gisteravond was memorabel. Met 17 andere trainers en leiders van de jeugdvoetbalteams van Balkbrug, variërend in de leeftijd 18-45 jaar speelden we gisteravond elk 4 vriendschappelijke wedstrijdjes in de zaal, waar we normaliter slechts aanwijzingen gevend en roepend langs de lijn staan.

Menig oudere jongere erkende, dat de franje van het spel er in de loop der jaren wel afgegaan was, en dat de jongelui niet meer bijgebeend konden worden. Zelf heb ik nooit op voetbal gezeten, speelde op het Geert Groote College in Deventer wel vaak mee uit praktische overwegingen. De twee mogelijkheden bij buitengym waren honkbal en voetbal. Omdat ik zonder bril gymde, meende ik bij honkbal de bal nooit trefzeker te kunnen zien, in tegenstelling tot het wat groter formaat bij voetbal. De laatste keer, dat ik met volwassenen in een zaal heb gevoetbald was eind jaren '80 (jaja, vorige eeuw), nota bene met de voorganger, oudsten, jeugdleiding en jeugd van de Pinkstergemeente Filadelfia uit Deventer. De broederliefde kwam destijds niet echt uit de verf in de sporthal, er werd flink geschopt en geramd.

Gisteravond was het vooral zweten en de energie verdelen. Zaalvoetbal blijkt toch een andere inspanning dan hardlopen, hoewel samen een balletje trappen natuurlijk gezelliger is dan alleen langs 's Heren wegen joggen.

Labels: ,

27 november 2007

Nut van rek en strekoefeningen

Wat ik zelf al een aantal jaren merkte bij het wekelijks hardlopen, lijkt nu bevestigd door een overzichtstudie van fysiotherapeuten van de universiteit van Sydney. Pijnlijke spieren worden niet voorkomen door van tevoeren strekoefeningen te doen. De onderzoeksresultaten, gepubliceerd in het Britse Cochrane Library, het instituur voor diepgravende medische studies duidt erop, dat de geregistreerde pijnscores van de proefpersonen in 10 onderzoeken nauwelijks afweken, of ze nu wel of niet rek- en strekoefeningen hadden gedaan.

Let wel, er staat niet, dat spierpijn niet voorkomt of het resultaat kan zijn van overmatige belasting van de spieren. Laat mij een 40km mooiste wandeling van Nederland doen, en ik heb echt wel enkele dagen spierpijn. Ook een uitdagend circuit vorig jaar met achtereenvolgens 1 minuut touwtje springen, 1 minuut stoeprandje, 1 minuut bal tegen muur gooien en vangen, etc. kostte me teveel spierinspanning.

Dus voor beginners of deelname in een sport of activiteit die een beroep doet op totaal andere spieren dan gewend of in een geheel andere mate van belasting: zorg goed voor jezelf, luister naar je lichaam en forceer niets.

Labels:

10 november 2007

Geef kinderen hun spel terug

De nieuwe SIRE campagne Geef kinderen hun spel terug richt zich op ongewenst 'supportersgedrag' van toeschouwende ouders langs de sportvelden. Hoewel ik als leider van de lokale F3 pupillen het wangedrag gelukkig slechts zelden ervaar, zijn de landelijke statistieken anders, evenals nieuwsberichten als dit.

91% van de ouders zegt zich in meer of mindere mate te ergeren aan het gedrag van andere ouders langs de lijn. 40% denkt echter dat andere ouders zich nooit aan hen ergeren. Volgens mij speelt hier evenals bij analyses van asociaal rijgedrag, belevenissen op de camping, etc. veel projectie en ontkenning van het eigen gedrag plaats. Immers, de ander heeft het gedaan, toch?

Juichen en aanmoedigen is natuurlijk OK, zo blijven de kinderen wakker en enthousiast; de ouders met de grootste mond worden zo leiders en coaches (eigen ervaring). Minder leuk is natuurlijk bijvoorbeeld:
- toekijken zonder me met het spel te bemoeien
- kinderen opjutten
- kinderen aanspreken bij een verkeerde inschatting of beweging
- de teamleiders adviseren
- de scheidsrechter wijzen op een verkeerde beslissing
- vloeken of schelden.

Sport verbroedert, leerde ik ooit. Mijn kinderen moet ik een sport met plezier kunnen laten beleven, en dat stelt dus eisen aan mijzelf. Hoewel zelf zeker geen voetbalfan, leid ik nu wel een team op de zaterdagmorgens, was ik de shirts op gezette tijden en mag ik voor de sinterklaasviering leuke voorvallen uitschrijven.

Op geefkinderenhunspelterug.nl kun je een online petititie tekenen die aangeboden zal worden aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker.
----------------
In de mediaspeler: Iris - No One Left To Lose
via FoxyTunes

Labels:

24 maart 2007

Zin om 12 mei 40 kilometer mee te wandelen?

Vorig jaar heb ik met vriend Patrick Slegers 2 dagen in België gewandeld (36 + 20 km) en verder 'doen' we zo mogelijk elk jaar in een wat grotere groep een wadlooptocht. Op 12 mei mag je, als je zin hebt, met me mee 40 kilometer wandelen tijdens de Mooiste wandeltocht van Nederland met start en finish op camping Craneburcht, Kuinderweg 52 8315 PX Luttelgeest.

overzichtskaart wandeltocht KuinreMeedoen kost €5. De tocht leidt langs plaatsen als Luttelgeest, Blankenham, Ossenzijl en de prachtige Weerribben. Er wordt veel gewandeld over dijken en door natuurgebieden zodat er van het mooie Overijsselse en Flevolandse landschap optimaal genoten kan worden.

Onderweg zijn stempelposten, EHBO, verzorgingsposten en voldoende toiletten aanwezig.
Honden zijn toegestaan, indien aangelijnd en zodanig dat er geen hinder optreed voor andere deelnemers.
Het parcours is geschikt voor nordic walking en dit is ook toegestaan.

De starttijden zijn als volgt
50 km tussen 6.30 en 7.00 uur
40 km tussen 7.00 en  7.30 uur
30 km tussen 7.30 en  8.00 uur
20 km tussen 8.00 en 10.30 uur
9 km, educatieve tocht voor basisschooljeugd start tussen 9 en  10.30 uur. Je kunt je online aanmelden.

Labels:

Voetbalkampioen

Met enige vertraging is vanochtend het kampioenschap van Balkbrug F4 voor de zaalcompetitie uit het winterseizoen gevierd.

De vanochtend gespeelde en met 2-3 verloren wedstrijd tegen de meiden uit Bergentheim is tenslotte minder positief.

Labels: ,

11 november 2006

Ritmisch hardlopen

Het stukje over Pods & tunes bij het hardlopen in de Volkskrant sprak aan. Om muziek in het juiste tempo te vinden om de benenwagen in hetzelfde tempo te laten voortbewegen. Voor mij was Surfin' USA van the Beach Boys (163 BPM) een vondst, maar je wilt het nummer niet 10x achter elkaar horen tijdens een rondje Balkbrug en omstreken.

Oplossing is Podrunner, een uur lang work-out muziek in een bepaald tempo van DJ Steveboy.
Alternatief is FitPod.com, waar je ook diverse mixen op een gewenst tempo kunt downloaden.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker