Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

22 november 2009

Game Mass: We Pray s(t)imuleert kerkvieringen

Prayer Works Interactive brengt Mass, we pray voor de Nintento Wii uit. Leg je staafmixer, ik bedoel controller, aan de kant, neem dagelijks je kruis op en volg de makers naar de virtuele kerk. Waarom zou je wachten tot zondag? Je hebt de spelcomputer toch elke dag tot je beschikking. Kruisje slaan, wapperen met de handen om wijwater over de kerkgangers te verspreiden, of als beloning 3 kerkbanken vooruit schuiven. Klokkenluiden of met een wierookvat zwaaien, het gaat om de rituelen, mensen!

Ook knielbewegingen worden gedetecteerd, daarvoor is een knielbankje, dus voor naast het bord, tennisracket, pistool en golf stick.

Vanaf 20 november kun je pre-order plaatsen. Rond pasen 2010 kun je je spelletje in huis verwachten, met recht een passiespel. De makers stellen: "We willen met behulp van computergames mensen dichter bij God brengen". Het is niet bekend of de game ook op de Nederlandse markt zal verschijnen, maar dat zou voor een echte gamer niet mogen boeien. We importeren op religieus vlak wel vaker wat uit Amerika?

Labels: , , ,

11 oktober 2009

Voetspoor als spannend spel rond Jezus' leven

Bekijks trok ik wel met de gloednieuwe speldoos van Voetspoor op vrijdagmiddag 2 oktober in de trein van de perspresentatie in het landelijk dienstencentrum van de PKN in Utrecht terug naar huis. Het team van KerkopKop heeft samen met eductieve uitgeverij Zorn een in 2 weken ontwikkeld spelidee omgegooid, van coöperatief naar competitief spel, verder verrijkt en van fraaie vormgeving voorzien.

In een kruising tussen Levensweg, Wie ben ik?, Ganzebord en de Nationale Bijbelquiz spelen twee, drie of vier teams, elk bestaand uit een duo, om vanuit Bethlehem als eerste team in Jeruzalem aan te komen. Verder dan de poort in Jeruzalem wilden de spelmakers niet gaan, stel je voor dat een team gekruisigd moet worden!

Opdrachten zitten in het beantwoorden van vragen uit de Evangeliën, het uitbeelden van situaties, mensen en dergelijke en het inzetten van talenten bij taken in je levensloop. Een paar voorbeelden:
- beeld uit: een engel
- aan de hand van Lucas 2 vers 47 wordt gevraagd om wijsheid. Heb je als team niet de talentenkaart wijsheid, moet je een omweg nemen.
- Jezus had twaalf discipelen. Kun je vier namen noemen?

Deze laatste vraag leverde bij de perspresentatie veel gestamel en foute antwoorden. Ruimte dus voor tieners, jeugd en oudjes, met wie het spelletje al uitgebreid ge-beta-test is, om het beter te doen. Wat KerkopKop betreft is Voetspoor speciaal bedoeld voor catechese en godsdienstles op scholen en kerkenwerk. In mijn eigen evangelische kringen denk ik aan de bovenbouw van de zondagschool en de tienerclub.

Met een huur-ezel, palmtakken en het kopen van je mantel vind je als team je weg naar de stadspoort van Jeruzalem. Voetspoor wordt verkocht via de KerkopKop webshop. Woon je in de buurt van Balkbrug en wil je mijn exemplaar gebruiken met je groep, geef dan een seintje.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker