Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

15 november 2008

Sinterklaas 2008

Na grote zorgen van dochter Marianne of het door het overboord zetten van cadeaus (hint: zorg dat je de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal wel volgt, wil je in deze periode effectief communiceren met je kinderen!) nog wel goed zou komen met de aanstaande Sinterklaasvieringen, is de goedheiligman vanmiddag dan toch simultaan aangekomen in Almere-Haven, Leeuwarden, Apeldoorn, Dedemsvaart en nog vele andere plekken.

Alleen in mijn geboortestad Deventer, waar bovenstaande 'echte' Sint dichtbij de St. Nicolaas Kerk (aka Bergkerk) ingemetseld is, wacht hij keurig tot 5 december.

Voor gezinnen met kinderen betekent het Sinterklaasjournaal ook de aftrap voor een reeks feesten. Ook dit jaar komen de kinderen niets te kort, of ze nog in Sinterklaas geloven of niet. Achter elkaar:
1. 15 november Intocht Sinterklaas op tv
2. 22 november Sinterklaas met Capgemini's personeelsvereniging Escape in Burgers' Zoo in Arnhem.
3. 29 november Sinterklaas in Takens, Balkbrug.
4. 30 november Sinterklaas schoonfamilie
5. 3 december Sinterklaas bij de pupillen van de jeugdvoetbal Balkbrug
6. 5 december Sinterklaas op school
7. 5 december Sinterklaas thuis, inclusief Sint & pieten aan huis dankzij de buurtvereniging.
8. 7 december Sinterklaas van mijn kant familie.

Nog in te passen: Sinterklaas op de kleutergym en meisjesgym.

De voorlopig leukste reclame-inhaker vind ik de commercial van Bol.com.

Labels: ,

30 november 2007

Sinterklaas bezoekt Balkbrugse F-jeugdvoetbal

Vanavond was Sinterklaas met een duo zwarte pieten te gast bij de F-jes van het ABC jeugdvoetbal in Balkbrug. De vijf teams werden natuurlijk onthaald op persoonlijke verhalen, pepernoten en ranja. De broodnodige beweging konden ze krijgen in sporthal De Balk.

Balletje hoog houden is nog te lastig voor de 7- en 8-jarigen, maar balletje en lol trappen kunnen ze prima.

Een serie foto's vind je op Flickr.
----------------
In de mediaspeler: 2 Brothers on the 4th Floor - I'm Thinkin' Of You (Euro Megamix) via FoxyTunes

Labels: ,

17 november 2007

Sinterklaas: land and expand

Zaterdag 17 november rond het middaguur kwam Sinterklaas aan in 'ons' Overijssel, de IJsselkade in Kampen.

De beste man is parallel uitgevoerd, want hij speelde het klaar om enkele uren later per parachute te landen in een boom in Balkbrug, gered te worden door de lokale brandweerd, maar ook zijn opwachting te maken in vele andere plaatsen in ons land.


De goedheiligman beheerst de moderne business strategie land and expand uitstekend. Een waarschijnlijk niet uitputtende lijst van Sinterklaas-gerelateerde evenementen in ons gezin de komende weken:
- Sinterklaas en pieten namens de Capgemini personeelsvereniging Escape in Leerdam
- Sinterklaas en pieten op de voetbalclub
- Pieten op de kleutergym
- Sinterklaas en pieten op de basisschool
- Sinterklaas namens de buurtvereniging thuis
- Sinterklaas viering in eigen gezin
- Sinterklaas viering met familie in Deventer
- Sinterklaas viering met familie in Balkbrug
- Versierde knutselschoen in ruil voor cadeau bij Plus Markt
- Versierde knutselschoen in ruil voor cadeau bij Hans textiel
- Versierde knutselschoen in ruil voor cadeau bij Welkoop

Vanaf 14 november kun je in het Sinterklaasjournaal de dagelijkse beslommeringen op weg naar 5 december volgen. Dat je al weken op Jetix de Club van Sinterklaas kunt volgen, nou ja, voor de echte liefhebbers.

Vanaf 18 november organiseert Z@ppelin de verkiezing van het populairste Sinterklaasliedje aller tijden. Voor en na de programma's zijn de liedjes de hele dag te horen op Z@ppelin op tv en natuurlijk online.

Ach, mocht Sinterklaas mijn weblog ook lezen: alstublieft, mijn wensenlijst. Ik zou het best leuk vinden een aantal van deze boeken of CD's in m'n maat 45 schoenen aan te treffen. Afgeven via de pakketbezorger mag ook, hoor!

dating

----------------
In de mediaspeler: Delirious? - The Happy Song (Deeper )
via FoxyTunes

Labels: ,

10 december 2006

Sinterklaas 8-7: dag Sinterklaasje!

Vanmiddag met de familiaire delegatie uit Deventer de laatste (8e i.p.v. de vooraf voorziene 7 afleveringen) Sinterklaasviering. Een overdosis cadeaus voor de kinderen (waar laten we alles?), vooral veel plezier om de reacties.

Dat brengt een 'dag Sinterklaasje' op z'n plaats. Tot volgend jaar maar weer!

Labels: ,

05 december 2006

Sinterklaas 6/7-7: pakjesdag

Gisteren was de Sint op de peutergym, vandaag op zowel de CNS als 't Wennest. Blijft er voor vanavond geen pakje meer over, of het moet de vanochtend op m'n werk gekregen U. chocoladeletter en de door TNT post bezorgde pakjes zijn (goede timing!). Piet Marianne heeft haar pietendiploma binnen. Ze mag voortaan helpen de pakjes distribueren.

Zie voor hi-res foto's de overzichten van CNS en Wennest.

Labels: ,

02 december 2006

Sinterklaas 4/5-7: bewijs van schmink

De aanwezigheid van zwarte pieten in het zwembad De Broene 'Eugte in Staphorst vanmiddag was vooral gezellig. Dat een zwarte piet de glijbaan niet afdurfde en maar van de leuning van de trap weer naar beneden gleed, indrukwekkend. Naarmate de avond naderde, namen ook de zenuwen toe. Van de aangevraagde pizza's kwam niet veel terecht en lichamelijke activiteit van ons drietal werd erna teruggebracht tot hangen.
Marianne wordt toegesproken door de sint. Hij weet wel erg veel!
Johan wordt steeds kiener. Na het huiselijk bezoek van de Sint en een drietal pieten (in de kleuren zwart, bruin en blauw) concludeerde bij het zien van de fot's: "Nu heb ik bewijs, dat ze geschminkt zijn. Daar boven bij het hoofd zie ik haar en witte huid." Leuk blijft, dat z'n zusjes het nog allemaal voor zoete koek slikken, en Johan zelf nu ligt te knagen op het vraagstuk hoe de cadeaus door een smalle schoorsteen zouden kunnen.

Labels:

01 december 2006

Sinterklaas 3-7: geloofsafval

Er staat geschreven "Het zal geschieden in het laatste der novemberdagen, dat een jongeling zich openlijk zal afkeren van het geloof in de heilige Nicolaas. Hij zal opstaan tegen zijn ouders, hen openlijk te kennen de waarheid te hebben ontdekt en menig valse bisschop ontmaskeren als 'nep'." Heden is dit blogwoord in vervulling gegaan.

Navraag bij Johan leert: "Ik had wat dingetjes in m'n hoofd bedacht. De sinterklaas op de voetbal vanavond was niet echt. Dat heb ik verteld aan m'n vrienden. Nee, ook de sinterklaas in het sinterklaasjournaal is niet echt. Eigenlijk hoef ik het sinterklaasjournaal ook niet meer te zien.".

Een avond later, vanavond zit meneer desondanks gebiologeerd naar het sinterklaasjournaal te kijken en met de aftiteling wil hij graag op internet verder kijken, want daar vertellen ze meer.

Labels:

25 november 2006

Sinterklaas 2-7: baarden en boards

Vanmorgen deel 2 in het Sinterklaas feuilleton van 2006. De personeelsvereniging was neergestreken in Speelrestaurant Blauwbaard in Leerdam. Veel (speel)ruimte voor de kinderen en daarmee lucht, ruimte en plezier voor jong en oud.

De kindershow met Clown Jopie & Tante Angelique viel zicht- en hoorbaar in de smaak. Dat de Sint al in de coulissen klaarstond, ontging de aandachtige kinderen.

En zoals gebruikelijk geen stoute exemplaren, wel een enorme stapel cadeaus. We zijn weer een Barbie Night & Day, Holle Bolle Beukenboom en een LEGO Snowboard bouwpakket rijker. Dat je dan ook nog eenmalig in de auto K3's Ya Ya Yippee draait, kan de dag voor hen (lees: de meiden) niet meer stuk.

Labels:

18 november 2006

Sinterklaas 1-7

Van de intocht van Sinterklaas in Middelburg, het Sinterklaasjournaal naar zaal Takens in Balkbrug is voor een gemotoriseerde goedheiligman een peuleschil. Johan had vanavond aan tafel echter wel door, dat er een hulpsinterklaas bij betrokken is, omdat Zeeland een aantal uren verderop ligt.


Maar, de eerste zak snoepgoed is binnen, de schoenen zijn vol goede moed gezet. De eerste van zeven vieringen gedaan. Nu de school, Enjoy Escape, zwembad/voetbal, thuis en wederzijdse familie nog. :-)

Labels: ,

14 oktober 2006

Prioriteiten in december

Het katholieke Lemelerveld ontvangt Sinterklaas dit jaar op zondag 26 november. Kun je zo uit de mis naar de goedheiligman (misschien woont de bisschop de dienst zelf wel bij) en de winkel in, want het is - natuurlijk - koopzondag.

Gisteren bleek Piet Pruts de locatie bekend gemaakt te hebben van de Schatkamer van Sinterklaas. Da's niet de speelgoedafdeling van V&D, maar van 4 november t/m 3 december in het Land van Ooit, pardon Land van Sint in Drunen. Je treft er ook een pietenschool en pepernotenfabriek.

In december roert de commercie zich natuurlijk volop. Dat de kerstdagen ditmaal op maandag en dinsdag vallen, bracht Albert Heijn deze week op de beslissing zondag 24 december de winkels dan maar open te gooien. En als een groot schaap over de dam is, zullen er ongetwijfeld meer volgen. En maar blijven praten over onthaasten, ontspanning, tijd voor gezinsleven. Alsof we niet voor 3 dagen boodschappen kunnen inslaan.

Labels:

20 december 2005

Glimmend hengelen naar zoekers

Opnieuw een paar weken referrers uitfilteren levert de volgende resultaten:
- Kan een gasbuik verdwijnen? ja, zie hier
- christelijke sexuoloog: wat verwacht je van zo iemand? Lees bijvoorbeeld Meer dan liefde van De Vriese & Lemmens
- "bart groeneveld" cda: wat vriend Barts politieke voorkeuren zijn, moet je 'm zelf vragen via bijvoorbeeld zijn weblog.
- kun je hengelen: vast wel.
- cirkeldiagram sinterklaas: huh?
- DSDM+oprichter+geschiedenis: kijk eens op de DSDM NL site, waar je alles over de Dynamic Systems Development Methodology terugvindt.
- test draadloze klavieren + cherry: bedoel je cherry toetsenbord, een orgelklavier, je handen?
- lucas 1 : 26 - 38 preek: ja, zeker ff snel een preek scoren voor 't weekend. Niet dus!
- Peter Glim: de prekende hardloper ;-)

Labels:

04 december 2005

Sinterklaas 2005: vijfakter

Al het goede komt in meervoud dit jaar. Na de intocht in Balkbrug (19 november), het sinterklaasfeest in Tilburg van onze personeelsvereniging (26 november), het cadeaus + gedichten uitdelen aan beide zijden van de familie gisteren en vandaag, moet de echte pakjesavond natuurlijk nog komen. Morgenavond wordt er pas echt op de deur geklopt. Intussen wordt het ene bouwpakket na de andere gemonteerd, pepernoten verorberd en teruggeblikt.

Labels:

02 december 2005

Elkaar de zwarte piet toespelen

Meer en meer ouders zijn benieuwd wie er achter de geschminkte gezichten en prachtige kleding van Sinterklaas en zijn pieten zitten in het sinterklaasjournaal.
Aan de hand van de aftiteling, Google en Fok-collega bloggers komen Klazien en ik tot zekerheid over:
Bram van der Vlugt - sinterklaas
Erik van Muiswinkel - hoofdpiet
Marc Marie Huijbrechts - sorry piet
Anne Rats - paardenpiet
Maarten Wansink - huispiet
Michael Kerbosch - wegwijspiet
Bob Fosko - Piet Precies
Dick van der Toorn - wellespiet
Rob Kamphues - in de war piet
Jeroen van Koningsbrugge - rijmpiet

Aanvullen mag. Gebruik het commentaar maar.

Labels:

23 november 2005

Sinterklaas 2005: EUR 350 miljoen

De goedheiligman is nog steeds niet onder dak, maar we weten al wel, dat hij voor EUR 350 miljoen, ofwel ruim EUR20 per Nederland aan cadeaus meebrengt (voor de niet-gelovigen: extra omzet verzorgt in de Nederlandse detailhandel). Het is een stijging met ruim 10% ten opzichte van 2004.

Labels:

25 oktober 2005

Sinterklaas is weer in aantocht

Sinterklaas en zijn Pieten beginnen hun bezoek aan ons land ditmaal op zaterdag 12 november in Sneek. De NPS doet zoals elk jaar rechtstreeks verslag op Nederland 3 en via de website van de NPS. De Burgemeester van Sneek verwelkomt Sinterklaas waarna de traditionele rijtoer door het Friese stadje volgt.

Dieuwertje Blok presenteert het programma vanuit de studio in Sneek. Dieuwertje wordt bijgestaan door Sesamstraat speler Rik Hoogendoorn die vanaf de kade live verslag doet van de gebeurtenissen. Het Sinterklaas journaal is er natuurlijk ook weer dagelijks. Jippie!

Labels:

13 november 2004

Sinterklaas ook online populair

Niet alleen mijn eigen bericht over het Sinterklaasjournaal (spannend met de leespiet, pepernotenolie, een sneller varende stoomboot...), maar ook andere websites over Sinterklaas zijn populair. Sint.nl trok deze week - met alleen een plaatje van de goedheiligman - al 10.000 bezoekers. Een andere handige en populaire pagina is de startpaginadochter over de sint.

Zometeen om 12u komt de sint met zijn pieten aan in Alkmaar. Het is te volgen op Nederland 2 en 3.

Labels:

26 oktober 2004

Sinterklaasjournaal in aantocht

Tjonge, het is nog even wachten met de schoen, wortel en kleurplaat, maar vanaf 10 november, 3 dagen voor de intocht van de Goedheiligman in Alkmaar beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal, met nieuws en achtergronden over Sinterklaas.

Dieuwertje Blok presenteert het programma en brengt het laatste nieuws over het verblijf van Sinterklaas en zijn pieten in Nederland. Ze wordt bijgestaan door verslaggevers op locatie zoals Dolores Leeuwin, Rik Hoogendoorn, Gijs Wanders, Sascha de Boer, Philip Freriks en vanuit Amerika Charles Goenhuijsen (serieuze televisie, mensen!).
Dagelijks vóór Sesamstraat bij de NPS op Z@ppelin op Nederland 3. De herhaling de volgende ochtend begint om 07.25 uur.

Labels:

05 maart 2004

PC Privé en kerstpakket: fiscus is Sinterklaas niet

Triest nieuws van het ANP: Naar schatting 40.000 werknemers, ongeveer 10 procent van de mensen die gebruik maken van de pc-privé-regeling, dreigen een heffing van de belasting te krijgen, die kan oplopen tot honderden euro's. Dit is te voorkomen als werkgever en werknemer de overeenkomst over de pc aanpassen. Dat heeft staatssecretaris Wijn van Financiën geschreven in antwoord op vragen van VVD-Kamerlid Dezentjé Hamming. Mede door haar toedoen is de regeling met ingang van dit jaar versoberd. Volgens het Kamerlid was het niet de bedoeling dat mensen die al zo'n regeling hebben daarvan de dupe zouden worden.

Volgens Wijn kan belastingheffing voorkomen worden als werkgever en werknemer met elkaar afspreken de aflossing van de lening voor de computer over meerdere termijnen uit te smeren. Hij gaat niet zover dat hij de versobering van de regeling alleen laat gelden voor mensen die er pas dit jaar gebruik van gaan maken. Kamerleden dwongen door wetswijzigingen af dat de fiscale regeling voor kerstpakketten dit jaar weer van kracht zou worden en dat de fiscus alfahulpen en jonggehandicapten tegemoet zou komen. Het benodigde geld daarvoor werd gevonden door het maximumbedrag voor een computer in de pc-privé-regeling te verlagen. Volgens Wijn bevatten de betreffende wetswijzigingen geen overgangsrecht voor de pc-privé-regeling.
Op Webwereld meer tekst en uitleg, plus een rekenvoorbeeld.

Labels:

20 december 2003

Zaterdagse bezigheden

Natuurlijk als braaf Nederlandse burger met de kids boodschappen gedaan en de auto gewassen. Maar ook samen met broer Jaap oplossingen gezocht om de combinatie eigen netwerk - ADSL - VPN weer aan de praat te krijgen. Nog niet gelukt, dus krijgt het een vervolg. Ook sinterklaas- en kerstfoto's van de school van zoon Johan bekeken en geprint.

Voor de kerstdagen heb ik een tweetal maaltijden bij elkaar gescharreld uit o.m. de Tip Culinair. Was wel even zoeken naar mascarpone. Bij de Edah of ALDI vind je het niet. Op het internet wel! Het blijkt een roomkaas te zijn, de basis van bijvoorbeeld tiramisu.
Eet smakelijk!

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker