Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

01 juni 2009

Presenteren nieuwe stijl

Na eerder al bijvoorbeeld Sliderocket en Prezi besproken te hebben, zelf diverse malen naast deze middelen Slideshare gebruikt te hebben om gemaakte presentaties te ontsluiten, is het tijd voor een update.

Slideserve is een kloon van Slideshare. Uploaden en delen van presentaties, zoeken naar bestaande presentaties. Helaas moet je via mouse-overs titels achterhalen bij de thumbnails. Over de categoriën is ook niet goed nagedacht. Zo is er zowel Cars als Autos & Vehicles, Music en Music & Video. Verder zijn de elementen als delen via sociale netwerken, invoegen, via hyperlink opnemen op een andere pagina, statistieken, etc. present. Hieronder een voorbeeld, een presentatie over de 51e Grammy Awards uitreiking.

Verdienmodel lijkt te zitten in de verkoop van verwante producten, zoals een converter PowerPoint naar Flash.

Present.io
De makers van de gemakkelijke file sharing dienst drop.io hebben nu Present.io, een erg makkelijke manier om audio, documenten en video te presenteren aan een schaalbaar aantal gebruikers. Je publiek ziet en hoort live en op dezelfde grootte wat jij ze voorschotelt. Of dat nu een PowerPoint, PDF, een audiofragment of een Word document is. Alleen jouw muisbewegingen en bladeren in je bibliotheek krijgen ze niet mee. Er is geen setup of installatie van software nodig. Je bibliotheek staat online en ook je publiek kan geheel online je presentatie volgen in een browser scherm. In onderstaande video wordt Present.io aan je voorgesteld.

Labels: ,

22 mei 2009

Animoto tovert je foto's om in hippe video

Animoto is een webapplicatie die foto's van je harde schijf, Flickr, Facebook, Picasa, etc. bij elkaar zet en zelf animeert. Door een soundtrack in een genre naar keuze of een eigen MP3 naar keuze in te zetten, is het resultaat te bekijken in een Flash movie. Met een klik staat die op Youtube. Filmpjes van 30 seconden lengte zijn gratis. Voledige films kosten $3 per video. Een jaarabonnement voor onbeperkt films maken kost $30.

Animoto heeft applicaties voor de iPhone en Facebook. Hieronder een eerste 30 seconden maaksel van wat foto's van Koninginnedag in Balkbrug.

De makers kun je volgen op Twitter.

Labels: , , ,

21 januari 2009

Prezi verandert de wijze van presenteren

Met toepassingen als Sliderocket en 280Slides blijft toch het ouderwetse transparant het paradigma. Alsof een slideshow echt de enige manier is om je boodschap over te brengen.

Met MindManager een mind map als paradigma nemen voor je presentatie werkt al heel verrassend, zo is mijn ervaring.

Onlangs werd ik getipt op nog een bijzondere vorm met de naam Prezi, the zooming presentation editor. Kijk anders eerst even naar de video, zien is geloven, immers.

Prezi heb ik begin januari in private beta mogen testen. Tekst, plaatjes, video's en PDF bestanden kun je op een heel speelse manier, non-lineair verweven tot een presentatie, waarbij je in- en uitzoomt op de onderwerpen en je je publiek laat meereizen over de presentatie. Alle onderwerpen staan op een groot vel, zodat je veel makkelijker naar een bepaald onderwerp kunt springen, presentatiepaden kunt maken, dan voorheen met PowerPoint ("daar kom ik later nog op terug..." of via Esc-Slide sorter - bladeren in de hoop de gezochte slide weer terug te vinden, inmiddels helemaal van je verhaallijn gebracht).

De volgende video geeft een impressie van een 'echte' presentatie.


Hoewel Prezi zelf pretendeert het hulpmiddel ook goed voor live mind mappen tijdens bijvoorbeeld een workshop te kunnen gebruiken, zou ik daarvoor liever MindManager gebruiken, vanwege de hulp bij het 'tekenen' en relateren van onderwerpen, takken en notities.

Labels: ,

02 januari 2009

Sliderocket en Slideshare verder uitgebreid

Sliderocket, dat ik in juni 2008 besprak, heeft niet stilgezeten. Dankzij een telefonische update 16 december 2008 met Mike Lingle, de verkoopleider, wil ik de belangrijkste updates met je delen.
1. Importeren van PowerPoint slides als images.
2. Exporteren naar PowerPoints. Tekst en afbeeldingen gaan goed. Video's en andere embedded objects gaan nog niet goed.
3. Online samenwerken aan dezelfde presentatie
4. Online bibliotheek van presentaties en slides, waaruit de medewerkers in een groep hergebruik kunnen doen.
5. Marktplaats voor stock photos, e.d. die binnenkort uitgebreid wordt met bijvoorbeeld ontwerpers die jouw presentatie tegen een vergoeding helemaal picobello kunnen maken.
6. Statistieken over je gepubliceerde presentaties.

7. Beter bestandsbeheer. Bijvoorbeeld ongewoon afsluiten wordt de volgende keer opstarten opgemerkt, waarna aangeboden wordt de onbewaarde versie alsnog te bewaren.

8. Offline player, zodat de export naar PowerPoint en dus verlies aan bepaalde gegevens niet verplicht is, als je offline je presentatie wil verzorgen.

Voor $10 per maand kun je als individu SlideRocket gebruiken na de gratis 30-dagen versie. Dan mis je wel de opties voor online collaboration, web meetings, statistics en workgroup security. Voor $20 per maand heb je dat wel, inclusief een ongelimiteerd aantal gebruikers per account. En dan wordt het voor bedrijven heel interessant.

Slideshare ontwikkelt zich ook verder. Na de integratie met LinkedIn en Visualcv is er nu een rechtstreekse integratie met Microsoft PowerPoint voor de PowerPoint gebruikers die hun presentaties (regelmatig) op Slideshare publiceren. En uiteraard kun je dat het beste in een Slideshare presentatie laten zien.
De werking vanuit PowerPoint wordt uitgelegd in onderstaande screencast demo.


Naast het uploaden en publiceren van PowerPoint presentaties kun je ook in PowerPoint presentaties direct gebruik maken van Slideshare presentaties, gerelateerde presentaties vinden en notificaties van je Slideshare netwerk bekijken.

Let op: Microsoft PowerPoint 2007 en .Net framework 3.5 zijn nodig om deze integratie tot stand te kunnen brengen.

Belangrijk is wel dat je SP1 van Microsoft .Net 3.5 hebt geïnstalleerd, anders gaat het openen van bestanden vanuit de add-in niet goed. Er komt nog integratie met Twitter en Friendfeed notificaties aan. Wat ik daarmee in PowerPoint moet, weet ik nog niet.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , , ,

17 juni 2008

Presenteren met 280 Slides

De startup 280 Slides biedt een erg laagdrempelige en fraaie mogelijkheid om presentaties aan te maken en te delen. Zelfs zonder een account te hoeven aan te maken, kun je de editor openen, pas bij online opslag wordt gevraagd credentials aan te maken. 280 Slides biedt ondersteuning voor download naar Microsoft PowerPoint 2007 en Open XML.

Tevens zijn zoekmogelijkheden voor foto's en films op sites als Flickr en Youtube ingebouwd.


Voor het delen van je presentatie is opslag via Slideshare mogelijk. Je kunt ook een PowerPoint bestand als bijlage naar een e-mailadres sturen of een link krijgen voor een embedded versie in je webpagina.

Helaas ontbreken nog functies voor import/upload en het invoegen van grafieken. Zoals gebruikelijk is ook 280 Slides een beta versie, gratis. Benieuwd wat vervolgontwikkelingen zijn.

Labels:

10 juni 2008

Presenteren met SlideRocket

SlideRocket is een rich internet application (RIA) voor het maken en publiceren van presentaties, zeg PowerPoint meets SlideShare.

De private beta test verliep soepel, de interface is begrijpelijk. Het resultaat van een eerste oefening zie je hier.

Importeren van bestaande PowerPoint presentaties is mogelijk, maar grafieken, animaties, dia-overgangen, bijgesneden afbeeldingen en specifieke shapes komen niet mee. Zeker geen sinecure dus voor een beetje PowerPoint bestand.
Een aantal zaken heeft SlideRocket nog in ontwikkeling:
- Community ClipArt: een soort sociaal netwerk rondom een bibliotheek aan afbeeldingen, animaties, video's en andere multimedia. Ze kunnen gedeeld worden met de rest van de SlideRocket community.
- Designer Resource: links naar professionele ontwerpers die hun diensten mogen aanbieden.

SlideRocket zit in hetzelfde vaarwater als Zoho en Google Docs. De integratie met Yahoo! en Google credentials (eerste en tweede concurrent) en andere Google toepassingen (Google Docs) zijn sterke concurrentievoordelen. Het bedieningsgemak, de community aspecten en de integratie met externe ontwerpers (en daarmee elementen van een heus verdienmodel) voordelen van SlideRocket.

Wil je een invite om SlideRocket uit te proberen, stuur dan een commentaar of Skype bericht.

Labels:

07 mei 2008

Krachtige PowerPoint tips

Van PowerPoint naar streaming video
authorStream gaat verder dan SlideShare door ook online geplaatste presentaties als MP4 videobestanden te laten downloaden. Daarvoor moet je in PowerPoint wel een audiospoor hebben opgenomen of de rehearsed timings hebben gebruikt. Je bent dan nog maar één stap verwijderd van publicatie op Youtube of iTunes. authorStream biedt zelf een directory met bijvoorbeeld featured presentations.


Embed Youtube videos in PowerPoint
Ook in presentaties, trainingen en dergelijke rukt Youtube op. Om het streaming video (FLV) formaat van Youtube om te zetten naar MP4 is een eerste stap. Googlesystem beschrijft een keurige bookmarklet die dat voor je regelt.

En veiligheidshalve is het handig te embedden op een manier die bij je presentatie zelf geen live internetverbinding nodig heeft. Twitter vriendin maniactive heeft onderstaande instructie gemaakt, waarbij een Firefox extensie videodownloader wordt gebruikt in combinatie met Erightsoft's Super.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker