Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

23 november 2009

Seesmic voor Windows, BlackBerry en Android

Seesmic Desktop als AIR applicatie is sinds april 2009 verder ontwikkeld. Eind vorige week maakte Luc le Meur versies bekend voor Windows (aparte client, geen AIR nodig als runtime environment), BlackBerry en Android mobiles. Een overzicht van de mogelijkheden.

Windows
De Windows client biedt een multi-column client voor één of meer Twitter accounts. Qua functionaliteit begint de client dus weer sec als Twitter. Ik kan me goed voorstellen, dat je TweetDeck als multi-column/multi-platform client veel volwassener vindt. Zelf houd ik het bij de AIR applicatie Mixero.
screenshot seesmic for windows

BlackBerry

De BlackBerry client brengt alle Twitter functionaliteit in een nette interface. Navigeren door de tweets gaat snel en het font is prettig leesbaar. De timeline ververst zichzelf (in bijvoorbeeld TwixTreme wordt aangegeven hoeveel nieuwe tweets er zijn). Seesmic toont in zijn hoofdmenu het aantal nieuwe @Replies en Direct messages. De Twitter lists kun je zien en doorbladeren. Verder kun je zoeken op Twitter en zoekopdrachten bewaren voor hergebruik. Om foto's te uploaden kun je kiezen tussen yFrog en TwitPic. Het refresh interval is aan te passen. Seesmic ondersteunt al Geo Location (met hulp van de GPS in je mobiel). Tenslotte kun je aangeven hoeveel tweets in één keer geladen moeten worden. De menu-optie Toepassing omschakelen is afwezig, en ook de Capture It menu-integratie mis ik om screenshots te maken. Als je de toepassing echter naar de achtergrond brengt, wordt het aantal nieuwe tweets in het Home screen van je BlackBerry weergegeven. En last, but not least: url shortening, zoals je in de desktop versies gewend bent, is aanwezig zonder dat je er zelf wat aan hoeft in te stellen.

Opvallend was het gemis om een tweet als favoriet te merken, een selectie te maken, kopiëren en te plakken, maar daarentegen geeft Seesmic de mogelijkheid een tweet per e-mail te versturen. Dat is dan ook wel nodig. Een zichtbare bug is dat ook na een Exit van het programma de teller met nieuwe tweets in het home screen blijft staan.

Wrange nasmaak
Toen ik de WiFi uitschakelde en het weer via GPRS moest doen, smaakte Seesmic heel wat minder lekker. De Twitter client wil per se via WiFi of APN, die had ik bij andere gebruikte Twitter clients, zoals TwitterBerry, ÜberTwitter, TwixTreme, etc. nog niet meegemaakt. Een absolte showstopper, zo laten meer gebruikers weten in de support forums. Seesmic is daarom weer verwijderd van m'n BlackBerry, TwixTreme mag lekker blijven.

Android
Zie voor de basis de bespreking van de BlackBerry client. De Android versie biedt verder threaded messages, video uploads naar YouTube, url shortening via bit.ly of j.mp en configuratie van notificaties.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , ,

14 november 2009

Microblogging updates november 2009

To Tweet or Not to Tweet
Nog altijd is dat de basisvraag. Moet je meedoen? (nee), wat heb je eraan? (maak je voor een groot deel zelf uit). Frankwatching deed serieus onderzoek en presenteerde de resultaten op UltimateTwitterStudy.com.
Lists mania
Toen Twitter eindelijk Lists uitbracht als openbare groepen Twitter gebruikers, dook iedereen erop, alsof er echt wat nieuws te beleven is. En dus kwam de vraag naar widgets om de buitenwacht via de eigen websites te laten weten de gelukkigen waren. Twitter bracht er zelf een uit. Ik sta inmiddels genoemd in 9 lijsten, kortom anderen hebben een lijstje op Twitter aangelegd, waarop ik voorkom. Met dank. Zelf houd ik mijn groepen Twitter gebruikers in Mixero en heb dus geen enkele reden op Twitter zelf ook lijsten aan te gaan leggen.

Op 2 november tetterde Seesmic dat hun Desktop client de List functionaliteit als eerste zou gaan opnemen. En ReadWriteWeb bracht 10 voorbeeld widgets uit.

Project Retweet en no reload bij nieuwe tweets
Je zou het haast vergeten, maar Twitter zelf ondersteunde geen RT functie en had een pagina verversing nodig om nieuwe tweets in je timeline te tonen. Met Project Retweet wordt het eerste opgelost. Het tweede is inmiddels geregeld.

LinkedIn en Twitter status nu Linked
Er is nu 2-weg update van status tussen LinkedIn en Twitter mogelijk.

Het kan ook selectief, door in je Twitter timeline #li of #in op te nemen. Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen op LinkedIn op al je updates zit te wachten.

Twittermagazine
En als je het praten over Twitter interessanter vindt dan het gewoon te doen en zien wat het je brengt, kun je ergens de komende weken in de tijdschriftenwinkel en online het eerste Twittermagazine kopen. Het magazine is een initiatief van Jessica de Kok (@kaatmossel) en Quint Result Communicatie. De bedoeling is eens per kwartaal een magazine over Het Nieuwe Werken, sociale media e.d. uit te brengen.

Labels: , ,

22 oktober 2009

Microblogging updates oktober 2009 - 2

Twitter in Google en Bing
Google heeft deze week met Twitter een overeenkomst gesloten om Twitter op te nemen in zoekresultaten. Dankzij een Greasemonkey script heb ik dat al tijden (en gratis). Twitter dook ook met Microsoft in bed. Opname van Twitter in Bing is nu een feit, maar niet in het Nederlands! ("Bing Twitter Search is not available in this locale.")

Brizzly
Klinkt als een Grizzly, maar Brizzly is een aansprekende nieuwe Twitter client. Er is voorzien in groepen, trending topics, video en picture upload en preview. Opvallend is een mute knop om al te nadrukkelijk twitterende mensen even het zwijgen op te leggen en de mogelijkheid om draft tweets te bewaren. Op dit moment is Brizzly nog in private beta.

TweetMiner
Maker @justvincent tipte me enkele weken geleden op TweetMiner. Dit nieuwe Twitter productis er in een web en desktop versie. Twitter client, scheduled tweets en content discovery zijn de drie hoofdfuncties. Door RSS feeds als invoer te gebruiken voor content kun je die publiceren op Twitter, instant, vertraagd of in een publicatiecylcus (bijvoorbeeld elk uur). De Twitter client ondersteunt follow/unfollow, reply, retweet, hashtags, etc. Multi-account ondersteuning is er. Check de demo online.

Seesmic Web updates
De laatste ontwikkelingen van Seesmic Web zijn:
- Nieuwe talen: Japans, Portugees en Spaans
- Reply-all, zoals dat in Seesmic Desktop zat
- User interface verbeteringen
- Mr Tweet profiel.

TweetDeck 0.31.0 updates
In de nieuwste versie van TweetDeck zitten:
1. een "New Followers" kolom
2. notificaties per kolom in noticatiebox. Je hoeft er TweetDeck niet full window voor te openen.
3. ondersteuning van navigatie via het toetsenbord
4. eindelijk: 15% minder geheugenbeslag.

Labels: , ,

07 oktober 2009

Microblogging updates oktober 2009 - 1

Mixero
Mixero presenteert zich als next generation twitter client. De opzet en functionaliteit van deze AIR applicatie is inderdaad indrukwekkend. reduce the noise is de slogan. Met Mixero kun je groepen aanmaken, mensen in verschillende groepen onderbrengen (ook in meerdere tegelijk). Deze groepen en andere instellingen blijven gelijk op elke pc en binnenkort mobiele client, net zoals de laatste versies van TweetDeck en natuurlijk Peoplebrowsr.

De meerwaarde zit in de middenkolom, waarin je active lists kunt tonen. Active lists kunnen gebruikers, groepen en kanalen bevatten. Dat scheelt kolommen en dus ruimte. Alle items kun je in 1 click als gelezen verbergen, dat kost in PeopleBrowsr 2 clicks.

Mixero biedt de mogelijkheid om Youtube video's in de client zelf te bekijken, evenals afbeelingen. Er zijn meerdere url shorteners beschikbaar. Automatische uitbreiding naar de volledige url is ook mogelijk. In de zogenaamde Avator mode kun je de nieuwe tweet bij mouse over van een avatar bekijken. Mixero verdwijnt hierbij als een transparante sidebar naar de rechterzijde van je scherm. Ook dit scheelt veel ruimte en ruis.

Kanalen kunnen real-time twitter zoekacties bevatten. Binnenkort met RSS support. Initieel worden 'maar' 500 followers geladen. Het kan dus best zijn dat je wat sessies of tijd nodig hebt om al je volgelingen in de juiste groepen onder te brengen.

Multiple accounts worden ondersteund. Dit is echt goed voor de productiviteit! Verrassend dat ik Mixero niet eerder opgemerkt heb. De ontwikkelingen zijn via de blog en @mixero te volgen.

Threadsy
Digsby * TweetDeck = Threadsy, zo luidt een stoere belofte. Email, social networking updates samengebracht in een 'inbound' kolom, filters en contact managament over de netwerken heen. Private beta, dus je moet het geluk hebben een invitation te krijgen. Dat is mij nog niet gelukt.
Volg @threadsy en de blog voor de updates.

Gratis Twitter achtergronden: Twitrounds
Twitrounds.com biedt tientallen gratis achtergrondafbeeldingen voor je Twitter profielpagina. Verwacht geen extra edit mogelijkheden. Het is kiezen en publiceren.

PeopleBrowsr 1.3
In de 1 oktober live gezette 1.3 versie van PeopleBrowsr zijn diverse functies verplaatst naar de Tactical Toolbox aan de linkerzijde van het scherm.


Twitter zelf ook de groepen
Onder de naam Lists brengt Twitter binnenkort ook de mogelijkheid groepen Twitter gebruikers onder een naam bijeen te brengen. Deze groepering kennen diverse Twitter clients als PeopleBrowsr en TweetDeck al lang.

Labels: , ,

24 september 2009

Microblogging updates september 2009

Peoplebrowsr updates
PeopleBrowsr klust vrolijk door aan verbeteringen. Zo trof ik onlangs de nieuwe functie aan om recente tweets te kunnen hergebruiken.

TweetDeck 0.3
In de 9 september uitgebrachte 0.3 versie van TweetDeck is integratie met Myspace, de TweetDeck directory en verbeteringen op het vlak van Facebook integratie opgenomen. TweetDeck kruipt qua platform ondersteuning naar PeopleBrowsr en andere multi-platform microblogging clients, zoals Seesmic.

Voor Facebook wordt full news feed, status updates, photos, videos en wall posts, of een combinatie van deze feeds ondersteund. je kunt updates doorgeven en zelfs een update vertalen. Voor Myspace wordt friends’ activity, commentaren en status en mood van je vrienden weergegeven. En natuurlijk kun je via TweetDeck je MySpace status/mood bijwerken.Verdere verbeteringen in de 0.3 versie zitten in:
- Drag and Drop photo sharing naar Twitter, Facebook or MySpace.
- TweetPhoto i.p.v. TwitPic als default photo sharing service.
- vereenvoudigde UI
- Minimise to tray.
- Klik op een hashtag om een nieuwe search column te defini&eum;ren
- Opgave van je bit.ly account details
- Open voor non Twitter users, stel je wilt TweetDeck gebruiken om Facebook en MySpace bij te werken, moet dat kunnen, toch?

Seesmic Web updates
Seesmic Web heeft 11 september de volgende updates ondergaan:
- dark theme
- Duits en Roemeens als talen voor de gebruikersinterface
- aangepaste profile pagina
- verbeterde ondersteuning voor Internet Explorer 8 gebruikers

Facebook nu ook met @mentions
Facebook neemt steeds meer functies van Twitter over, vorige week is de mogelijkheid met @mentions te werken uitgerold. Anders dan commentaren of berichten van fans of vrienden zijn mentions ook door andere Facebook gebruikers te plaatsen. Als je taggen hebt ingesteld voor je account, zal het intikken van een @ een drop down lijst met vrienden, groepen, events, applicaties en pagina's bij de ingevoerde tekens opleveren. Het kan nog slimmer. Met de SocialToo Facebook applicatie kun je Facebook status update cross-posten naar Twitter. Ook de @mentions worden keurig omgezet naar de bijbehorende Twitter @gebruikersnamen.

Vrienden die in je updates zo tagged zijn, zullen een notificatie krijgen. Ze kunnen desgewenst deze tags verwijderen, waarmee Facebook verder gaat dan Twitter. Voorbeeld: als ik op Twitter @gebruiker zou uitschelden, dan staat dat tot in de eeuwigheid online. Via Facebook zou gebruiker die associatie ongedaan kunnen maken.

Yammer in Outlook en Windows Mobile
Yammer heeft eindelijk een Windows Mobile client uitgebracht en is als Microsoft Outlook 2007 add-in verkrijgbaar. Het is voor de laatste toepassing even zoeken naar beschikbare ruimte op je scherm.

Labels: , , ,

25 augustus 2009

Het bewaren van blog posts en tweets

De overname van FriendFeed door Facebook bracht opnieuw de vraag op van wie de content is. Als schrijver van posts, tweets en fotograaf van op Flickr, Picasa gepubliceerde foto's, op Youtube en dergelijke geplaatste video's zul je ervan overtuigd zijn dat jij de eigenaar bent. Facebook eerder dit jaar en andere netwerken niet anders, stellen in hun voorwaarden restricties, omdat al die content natuurlijk door hen beheerd en ontsloten wordt. Vaak is dat gratis voor jou en voor hen alleen interessant vanwege de advertentiemogelijkheden.

Hoe zorg je ervoor dat je een eventueel sluiten van een netwerk of content aggregator 'overleeft', kortom hoe maak je back-ups van content die je ooit hebt gemaakt? ReadWriteWeb deed eerder deze maand een poging (10 ways to archive your tweets), maar slechts een klein deel van het tiental is echt relevant. Die pik ik er graag uit, in combinatie met enkele handige tips voor het archiveren van je Blogger weblog. Lifehacker gaf vorige week ook tips voor backup mogelijkheden van je content op Flickr, Facebook, Gmail en Google Docs. WebWorkerDaily besprak 2 weken geleden LifeStreamBackup dat een betaalde archieffunctie geeft voor Flickr, Twitter, Delicious, Zoho, Google Docs, Photobucket, Basecamp en Gmail.

Backup My Tweets exporteert naar HTML, PDF, or JSON format. De enige tegenprestatie voor de gratis versie (1GB opslagruimte en een jaar lang dagelijkse incrementele backups) is een tweet over @backupmytweets.

Binnenkort verschijnt een premium versie ($9.95/jaar, pre-order prijs $4.95/jaar) met de extra's:
- Friend & Follower Backup
- Backup Your Entire Timeline
- Backup By Topic
- Search in de gearchiveerde tweets.

Tweetake laat je de tweets, DMs, followers, friends, en favorites opslaan. Limiet aan followers en friends is echter 'maar' 1.000.

TweetDumpr kan tweets uit je public timeline, inclusief replies archiveren naar een CSV bestand.

TweetBackup is een met BackupMyTweets vergelijkbare voorziening. Tegenprestatie is het volgen van @tweetbackup. De limiet ligt bij TweetBackup op 3200 posts.

Tweet Scan backup maakt gebruik van de eigen index die terug gaat tot december 2007 en combineert deze met de laatste 1.000 berichten. Uitvoer is in TiddlyWiki formaat.

Sourceforge heeft nog een Twitter-to-PDF programma in de aanbieding. PDF is te beperkt geredeneerd. Ook XML, HTML en TXT zijn mogelijke uitvoerformaten. Dankzij de Twitter API worden initieel de eerste 3200 tweets gearchiveerd. Vervolgens zullen de nieuwere tweets aan het archief worden toegevoegd.


Tweets2Mail
Tweets2Mail archiveert juist naar Gmail of een andere e-mailservice. Niet alleen je eigen berichten, maar ook DM's, mentions, de stream van je vrienden zijn te archiveren. In Gmail kun je de nodige GB's kwijt, heb je een zoekfunctie en kun je je berichten met labels archiveren.


Backup van je Blogger weblog
CodePlex Blogger Backup is een gratis applicatie die gebruik maakt van de GData C# Library en in chronologisch aflopend volgorde je berichten lokaal per stuk als als Atom XML bestand opslaat, of alle berichten in één groot Atom XML bestan.

Ook kun je door een datum en tijd op te geven een incrementele backup maken. Ook kun je een beperkt aantal berichten archiveren. Naast de backup heeft Blogger Backup ook een restore functie. Mijn 2409 blog posts werden in 22 minuten allemaal (en dat lukt de standaard export van Blogger niet!) inclusief commentaren geëxporteerd!

Lifehacker heeft een alternatief dat gebruik maakt van de DownloadThemAll extensie in FireFox. De blog posts worden hier als HTML bestanden inclusief plaatjes en bijlagen gedownload. Klinkt als offline browsing tools die ik eind jaren '90 ook gebruikte.

Labels: , ,

14 augustus 2009

Microblogging updates augustus 2009

Overname FriendFeed door Facebook
Waar Twitter vorig jaar Facebook van zich af wist te houden door een aanbod van $50 miljoen af te wijzen, nam Facebook 10 augustus content aggregator / social network FriendFeed over. Welke functies uit FriendFeed, dat vooralsnog beschikbaar blijft voor gebruikers, overgenomen worden, is nog niet duidelijk. De voordelen van de samenvoeging die ReadWriteWeb daags na de overname opsomde, zie ik zelf minder, aangezien Facebook zelf ook al sterk was in content aggregatie uit omliggende sociale netwerken en profielen sites. Mashable wist ook 3 redenen te noemen, meer op het vlak van product alignment. Of Twitter, dan wel Google zich bang moet maken, nu Facebook aan sterk verbeterde real-time zoekfuncties werkt, is een goede vraag.
Blijkbaar aasde Facebook 2 weken na de lancering van FriendFeed (oktober 2007) al op een overname en werden eerste contacten gelegd. Vooralsnog blijft Twitter de onbetwiste #1 als het op microblogging aankomt.

Veel belangrijker dan aantallen vrienden is het verdienmodel, in deze advertenties. Facebook is er momenteel erg sterk in: 80% van de adverteerders zet Facebook in. Net als met Google geldt: hoe meer relevante pagina's waarop advertenties kunnen staan, hoe beter. GlobalThoughtz ziet het zo:
"Zuke does the same to Bill Gates, What Gates did to Steve Jobs. Essentially winning your guru."
Seesmic 0.4 en 0.5
Seesmic blijft zich ontwikkelen. Eind juli kwam de 0.4.x versie van zowel Seesmic Desktop als de preview versie van Seesmic Web uit met aanvullingen als:
- single column & multi-column mode
- instellen van de breedte van kolommen.
- in- en uitklappen van de sidebar.
- performance verbeteringen.
- ondersteuning voor Mobypicture.com.
Op 11 augustus kwam de 0.5 versie alweer uit. Nieuw in de 0.5 versie:
- Inline Autocomplete als je @ intikt
- configuratie van je Home Timeline
- Minimaliseren van Seesmic Desktop naar de System Tray met een herstel als je klikt op het notificatiescherm.

Übertwitter beta 4
Übertwitter, de #1 Twitter client op de BlackBerry heeft 12 augustus beta 4 uitgebracht, onder de motorkap versie 0.909. De volgende wijzigingen zijn voorzien:
- Multiple Accounts
- Block van gebruikers
- video integratie op basis van TwitVid.com
- Goto user: op basis van een twitter gebruikersnaam intoetsen direct naar zijn/haar timeline gaan.
- URL Shortening met bit.ly
- veel snellere upload van foto's
- ondersteuning van smileys en emoticons
- aantallen volgers, vrienden en verzonden tweets bij de details van elke tweet
- integratie in de BlackBerry browser, zodat URLs direct vanuit het browser menu in een tweet geplaatst kunnen worden.
- Saved searches
- Twitter name menu – Typ @ en een lijst van je vrienden komt als selectielijst tevoorschijn.
Mashable klaagde direct dat er vervelende advertenties te zien zouden zijn, maar die heb ik op m'n 8900 Curve niet kunnen ontdekken. De klachten van gebruikers die ze wel hadden gezien hebben ÜberTwitter er uren na de release toe gebracht de advertenties weer uit te schakelen.
"We will be turning the ads in UberTwitter off until we can offer an ad-free option, we have heard you all loud and clear! Ads are now off, select 'exit', then re-enter uber, it will retrv one more ad, then that will be it."
Twitteren vanaf elke webpagina
Twee oplossingen die het mogelijk moeten maken vanaf elke webpagina een tweet te kunnen plaatsen als commentaar of aanbeveling voor de content. Plus: direct zien wie wat riep op dezelfde pagina. En dat alles zonder installatie van software op de webpagina's zelf als maker ervan. Als gebruiker heb je keuze uit SumtnSumtn.com en AddaTweet.com.

Welcome to addatweet! from addatweet on Vimeo.


AddaTweet werkt op basis van een Firefox plugin, SumtnSumtn is nog gemakkelijker met een bookmarklet. Beide services leggen een layer over de webpagina, autorisatie op Twitter vindt plaats met oAuth. In dat laatste zat bij mij de kneep. Na het ingeven van de Twitter credentials werden deze niet goed geparsed naar SumtnSumtn en AddaTweet, wat beide onbruikbaar maakte. Het surfen naar http://apiwiki.twitter.com/OAuth-FAQ
geeft verder deze pop-up, niet echt vertrouwenwekkend.

Hopelijk werkt het bij jou beter.

TweepBar
TweepBar is een bookmarklet die werkt op je twitter.com webpagina en je in staat stelt instant messaging met één van je followers te doen.

T-Messenger is een alternatief. T-Messenger is een AIR desktop applicatie dat de wereld van instant messaging en microblogging bij elkaar brengt. De client biedt verder groepsbeheer, upload van foto's via drag&drop en een ingebouwde url shortener.

Labels: , ,

08 juli 2009

Microblogging updates juli 2009 - 1

TweetDeck synchroniseert nu over installaties
Ik heb TweetDeck v0.25 destijds ingeruild voor PeopleBrowsr, onder meer vanwege het gemak in PeopleBrowsr waarmee groepen en zoekacties in the cloud worden bewaard en op een andere pc of browser niet opnieuw ingericht hoeven worden. Eindelijk, nu in de v0.26 van TweetDeck, biedt deze andere grote Twitter client dit ook.


PeopleBrowsr verder uitgebreid met business en conference modules
Sprekend over PeopleBrowsr: naast een multi-column, multi-platform web en AIR client voor social networks als Twitter, Facebook, FriendFeed, Flickr en dergelijke, zijn vandaag nieuwe diensten toegevoegd:
- realtime zoek en monitoring van merken bedoeld voor marketeers.
- realtime trends en hot topics op Twitter: Newsroom.
- een conference module, een eerste aanzet om een backchannel te bieden tijdens conferenties.

In de pijplijn zitten: Industry Billaboard, een dienst om bedrijven via Twitter met hun klanten interactie te laten hebben, en Live Search, waarmee vanaf vrijdag aanstaande live gezocht in Twitter, FriendFeed en Facebook kan worden.

Twitter, Sex en Cash in Second Life
Toch een business model voor Twitter? Juan Aerofrito (26) uit Venezuela heeft klinkende munt weten te slaan uit de combinatie Twitter, sex en Second Life. In Second Life vroeg Aerofrito voor elke Twitter volger één Twit, een zelfbedachte munteenheid. Door regelmatig te berichten over zijn sexuele belevinssen, slaagde hij om 200.000 SL avatars als volgers te krijgen. De zo verdiende 1,2 miljard Twits zijn eind juli via eBay omgewisseld voor $1 miljoen. Een onbekende koper uit Texas is de gulle betaler. Dit initiatief was een forse opsteker voor Second Life, dat de laatste tijd een behoorlijke terugval in het aantal bezoekers zag, en door diversen virtueel dood was verklaard.

Twi.tt - alles is te twitteren
Zoek je nog naar een hulpmiddel om foto's, bestanden, hyperlinks, etc. te delen via Twitter, probeer dan eens Twi.tt, dat met oAuth te gebruiken is.

Paratweet - Back-channel wordt front-channel
Speciaal voor gebruik tijdens evenementen en congressen en in kerken is Paratweet ontwikkeld. Paratweet heeft ingebouwde moderatiemogelijkheden om tweets te 'bewerken'. Voor het projecteren via een beamer ofzo, is er een cross platform Adobe AIR applicatie.

Prijsstelling loopt van een gratis enkel-event licentie tot een $600 voor een half jaar doorlopend twitteren op groot scherm.

bDule

De makers van het eveneens sinds december 2008 weer opnieuw doorontwikkelde Sobees is er nu een eenvoudige, single window client voor Twitter en Facebook: bDule, waarbij overigens het laatste Microsoft .NET framework wel een vereiste is. Het installeert op Windows 7, Vista en XP. Multiple accounts worden onndersteund, evenals kolommen voor searches.


Directe acties op je volgelingen
Twitter is zelf continu bezig de user interface te verrijken. Zo is het nu op de Followers pagina mogelijk direct acties aan te klikken als Follow, Mention, Block, DM etc. Verder kun je de Followers pagina in List of Expanded view bekijken.

TwittDiff gaat verder waar Qwitter ophield

Om je unfollowers te traceren hielp Qwitter maar kortstondig. TwitDiff springt in dat gat. Na inloggen met oAuth biedt TwitDiff je de mogelijkheid om met 12, 24 uurs intervallen of langer per RSS feed of e-mail op de hoogte gehouden te worden van degenen die je verlaten hebben. Handig!

Labels: , , ,

24 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 2

Breadbox64 - Twitteren op je Commodore
Echt geweldig, zo'n praktische mix van een 2007-2009 hype in een jaren '80 hype: een Twitter client voor een Commodore 64/128 die luistert naar Breadbox64. Made in Belgium;) En om het te bewijzen hieronder de demonstratievideo van Johan Van den Brande.


Twitter via Flickr uploads voeden
Het is nog wat omslachtig, maar ook via Flickr kun je nu laten weten wat je nieuwe foto's zijn.
1. Ga naar www.flickr.com/account/blogs/add/twitter
2. Autoriseer Flickr voor Twitter
3. Voeg op je mobieltje in het adresboek je upload by e-mail adres aangevuld met 2twitter adres toe.
4. Upload foto's via dat e-mailadres.
Het kan ook anders:
- blijf TwitPic gebruiken vanaf je mobiel, en zet TwitterFeed de RSS feed van je Flickr photostream bij de feeds die bewaakt worden om Twitter mee te voeden.
- Upload naar Flickr via een andere client op je mobiel, en pas ook daarbij de TwitterFeed dienst toe.

Seesmic Desktop v0.3
17 juni kwam versie 0.3 van Seesmic Desktop uit. Met deze client kunnen meerdere accounts van zowel Twitter als Facebook worden beheerd. De desktop client is nog volop in ontwikkeling. Functionaliteit wordt om de paar weken verder uitgebreid.TweetSpinner

TweetSpinner is een hulpmiddel voor het letterlijk regelen van je tweets. Je kunt tweets inplannen voor verzending op een tijdstip maar keuze, regels opstellen voor het volgen van Twitteraars, leeggooien van je DM-box en het inzichtelijk maken van je Twitter gebruik.

Labels: , , ,

08 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 1

VidTweeter
VidTweeter biedt een mashup van Youtube video's en je Twitter profiel. Natuurlijk kun je zelf met bijvoorbeeld Power Twitter ervoor zorgen, dat je inline video's kunt bekijken als een hyperlink naar een Youtube url in een bericht staat. Wil je er zeker van zijn, dat bezoekers jouw video kunnen bekijken, is VidTweeter het proberen waard. VidTweeter ondersteunt Youtube, Vimeo, DailyMotion en Metacafe. Een voorbeeld is onderstaande muziekvideo van Speaking Louder Than Before die Jeremy Camp promoot via zijn eigen Twitter profiel.

Zelf heb ik een exemplaar gemaakt met de video van de voetbalwedstrijd Bergentheim E5 - Balkbrug E3.

Locatie twitteren via Google Earth

Hussein Nasser heeft een Google Earth plugin Earthtwit geschreven. Deze toepassing laat Google Earth in je browser zien. Geef een locatie op, login met oAuth op Twitter en deel je locatie met je volgelingen in een tweet. Geinig. Voorbeeldje voor m'n eigen huis.

IRLConnect updates
Na de bespreking van IRLConnect in april hebben de makers diverse verbeteringen doorgevoerd. Naast support voor IE 7 en 8 is is Yahoo!'s Fire Eagle geïntegreerd. Verder nog: full screen mode, alle informatie in één stream.

Filetwt
File sharing kan prima samen met een Twitter account, zo bewijst Filetwt.com. 20MB is de limiet. Je kunt 1:1 bestanden delen met een Direct Message, of je bestanden aan het publiek bekend maken met een openbare tweet. Volg de makers op @filetwt. Verder kun je stemmen voor de integratie van FileTwt in Seesmic, TweetDeck en Twhirl.

Labels: , , ,

18 mei 2009

Twitter voor real-time search inzetten

Google heeft een enorme database, maar het indexeren kost tijd, dus staan niet alle nieuwe of bijgewerkte webpagina's direct bovenaan in de zoekresultaten. Eén van de voordelen van social media als Twitter is, dat de berichtgeving een prima graadmeter is van wat er nu speelt in de wereld. Niet toevallig, dat vorige week de berichten opdoken over het gaan indexeren van hyperlinks in tweets door Twitter. De eigen zoekfunctie zou daarmee voor het deel van het web dat door Twitter gebruikers bekeken wordt, een flinke inhoudelijke verrijking krijgen.

Om dat tijdbeeld zichtbaar te maken zijn er diverse mogelijkheden. Ik zet een aantal voor je op een rijtje.

Twitter.com trending topics
Op de onlangs vernieuwde home page van je Twitter profiel wordt een rijtje Trending topics weergegeven aan de rechterzijde. Dat kunnen trefwoorden of #hashtags zijn. De zoekresultaten worden in de timeline, niet meer in een apart scherm weergegeven.

What The Trend?
En waarom zijn bepaalde hashtags nu opeens zo populair? Whatthetrend.com geeft het antwoord!

Twitter Search
Gelukkig doet ook de niet geïntegreerde Twitter Search het nog. Kun je die, als je dat nog niet hebt gedaan, aan je rijtje zoekmachines van de browser toevoegen.

Twazzup
Wil je meer zien dan alleen de timeline, probeer dan eens Twazzup. Deze zoekmachine laat ook populaire links, gerelateerde foto's en dergelijke zien. Verder biedt het filters om je zoekactie verder te verfijnen.

Twingly
Twingly pakt het ook breder aan dan alleen tweets. Met andere microblogging platforms kan je zoekactie uitgebreid worden. Met suggesties 'what's hot right now' kunnen zoekresultaten juist beperkt worden.Flaptor
Flaptor biedt naast zoekresultaten ook een mentions chart of een twist chart, zodat de hypes in een tijdlijn uitgezet worden.


Twubs
Twubs claimt hashtags, de manier om op microblogging platforms categorieën aan te brengen nuttig te maken. Bestaat een hashtag nog niet, dan kun je er probleemloos één aanmaken. Van bestaande hashtags kun je snel zien welke berichten, welke twitteraars, gerelateerde hashtags en dergelijke erbij horen.


Hashtags.org
Hashtags.org brengt alle trendy onderwerpen op Twitter in kaart, biedt keuzes aan op de onderwerpen in te delen naar trends, tags en personen.

Labels: , ,

27 april 2009

Microblogging updates april 2009 - 3

Voor de derde maal deze maand een serie updates, nieuwe applicaties en dergelijke rond microblogging.

Ping.fm breidt uit
Ping.fm ondersteunt sinds kort Twitter toolbox HootSuite (voorheen BrightKit) en notify.me. Verder is er voor Skype gebruikers een IM bot beschikbaar waarmee zij ook via de Skype client hun status updates en microblog posts overal kwijt kunnen.

Tweepz - Twitter index
Van de Nederlandse ontwikkelaar Jochem Prins is Tweepz.com. Door @tweepz te volgen wordt je eigen Twitter profiel opgenomen in de database, waar al ruim 2 miljoen Twitter users in te vinden zijn.

Met een aantal operators kun je je zoekactie specifieker maken, zoals loc(ation), name of biografie. Zoekresultaten kun je verfijnen met selecties op bijvoorbeeld aantal volgelingen en geëxtraheerde entiteiten, zoals bedrijven en organisaties.
Hieronder de eerste pagina met zoekresultaten op Capgemini als intro.

Een handige manier om aan nieuwe, interessante volgelingen te komen. En de zoekmachine Tweepz kun je via add to search bar in je rijtje zoekmachines in Firefox opnemen.

Twikini verdringt ceTwit
Op mijn Windows Mobile HTC smartphone (non-touch, met QWERTY-toetsenbord) gebruikte ik ceTwit als Twitter client. Spartaans uitgevoerd, maar uiterst functioneel en voorzien van Twitpic ondersteuning. De aankondiging van Twikini dat voor zowel touch als non-touch voor alle Windows Mobile versies werkt en slechts 150kb intern geheugen neemt, deed me omschakelen.

Avatars worden getoond in de timeline, Twitpic ondersteund, Mediaspeler song info kan getweet worden, optioneel je locatie actualiseren. Ten opzichte van het lastig leesbare kleine font in ceTwit prima leesbaar. Compliment aan Trinket Software, de makers van Twikini.

Labels: , , ,

22 april 2009

Microblogging updates april 2009 - 2

IRLConnect
De Google Maps mashup microblogging toepassing IRLConnect is nieuw en in private beta. Het integreert met Twitter en Facebook om snel je vrienden van die netwerken op de kaart te kunnen zetten, anderen uit te nodigen en voyeur te gaan spelen.

Status updates kun je alleen aan je IRLConnect vrienden tonen, of doorposten aan Twitter en Facebook. Leuk voor erbij.


Seesmic Desktop vervangt Twhirl
De oppoppende AIR mini-applicaties die de huidige testversies van Twhirl kenmerken bevallen de makers onder leiding van Loic Le Meur niet. Sinds 7 april wordt met gebruikers nagedacht over vervanging door een nieuwe Seesmic Desktop.

Labels: , , , ,

08 april 2009

Microblogging updates april 2009 - 1

Het Twitter nieuws van een kleine week geleden was wel het bevestigde gerucht, dat Twitter op de nominatie staat om door Google overgenomen te worden. De live search en de enorme toename van content in Twitter is een goudmijn voor Google. De verwachtingen zijn dat er meer dan $250 miljoen betaald gaat worden. Misschien komt het dan met het langverwachte business model voor de microblogging dienst ook nog goed. Een dag later moest TechCrunch echter toegeven fout te zitten. De gesprekken gingen over producten, niet over geld. Twitter zou zich nog niet voor een miljard willen laten overnemen.

WeFollow
Door @wefollow een bericht te sturen met maximaal drie hastags (#categorienaam) help je mee WeFollow, een user powered twitter directory te vullen.


TweetTop
TweetTop is een geautomatiseerde oplossing om een serie top-twitteraars over uiteenlopende onderwerpen aan je te presenteren.

Een klik op een tag op de startpagina geeft je een aantal timelines van de gevonden twitteraars en een rechterpaneel met nog meer tweets.

Jaiku overgedragen aan open source community
Google's overname van Jaiku, een alternatief microblogging platform, is niet succesvol geweest, ondanks enkele functionele pluspunten ten opzichte van grootmacht Twitter. In januari berichtte ik al over de aangekondigde winterslaap om de onderliggende technologie te migreren naar Google AppEngine. Onlangs heeft Google de broncode van Jaiku vrijgegeven. Jaiku.com blijft nog bestaan, dus als je je geroepen voelt...

Twitoria voor mensen met meer dan 700 volgelingen, waaronder inactieven
MyCleenr werkt goed voor het opschonen van inactieve volgelingen, maar heeft zich beperkt tot 700 volgelingen. Enter Twitoria die wel zicht geeft op inactieven bij twitteraars met meer volgelingen. Je kunt kiezen uit diverse tijdsperioden. Het echt stoppen met volgen moet via de Twitter website of een andere client.
Twitoria is gemaakt door een twintiger. Inloggen is niet nodig, je username aangeven is voldoende.

Tweetizen
Met Tweetizen zet je gemakkelijk eigen groepen twitteraars op, rond sleutelwoorden of specifieke personen. Vervolgens kun je de gefilterde tweets invoegen op je eigen website.

Twibs
Zoek je een bedrijf of organisatie op Twitter? Dan kun je ook even op de directory Twibs kijken.


Twitter Myth busters
Twittown presenteerde eind vorige maand een vijftal mythes die nog altijd vaak in berichten in de media opduiken over Twitter.

Jively
Jive.ly is een nieuw microblogging netwerk, met de mogelijkheid vanaf pc of mobiel je updates te doen. Jive.ly kan je Twitter updates meteen meenemen. Videolinks die in berichten worden automatisch geconcerteerd in embedded content. Ook hashtags worden ondersteund.


Yammer breidt uit
Yammer heeft sinds kort een visueel organisatieschema en een link bookmarklet.

Labels: , ,

25 maart 2009

Microblogging updates maart 2009 - 3

Twoxit
Twoxit biedt een embeddeable widget waarmee je je bezoekers vanaf je website via hun eigen Twitter account kunt laten twitteren. Voor de echte verslaafde dus.

Twitalyzer
Twitalyzer is weer zo'n scoringsmechanisme van je Twitter profiel en tweets. Na een dikke minuut analyseren kwam er voor @hjvanderklis onderstaande meting uit op 26 februari.

De diverse scores kun je weer naar Twitter posten, je kunt je eigen score vergelijken met Twitter gebruikers naar keuze, of in de loop van de tijd het verloop van je scores bijhouden. Ik had zelf de indruk dat met een enkele meting en diverse tweets in het voor het hulpmiddel waarschijnlijk onbegrijpelijke Nederlands de score op z'n minst discutabel is. Over een poos nog maar eens kijken.

Followfinder
Followfinder zoekt interessante mensen voor je op basis van je twitter profiel op een nette manier. Via de site wordt je gevraagd een code te sturen naar @followfinder. Binnen een minuut krijg je een reply terug met een handvol aanbevelingen, dus niet een hele lijst. Klikken op de usernames leidt je zo direct naar de profielen, waar je kunt bepalen of je de aanbevelingen inderdaad wilt opvolgen.

Hoe de aanbeveling tot stand komt, wordt niet verklapt. En dus de proef op de som:
1. @gemstars is een spiritueel ingestelde dame die via haar TheSpriritPortal horoscopen aanbiedt -> nofollow.
2. @davemorin is een 20-something Internet entrepreneur. Currently Facebook Connect. Past, Facebook Platform. Distant past, Apple. -> follow.
3. @AnnSieg met veel volgelingen en mensen die zij volgt. Ze is de vrouw achter MarketersManifesto. -> follow.
4. @ronniewilson is Father of 3 * Interested In * Health * Fitness * Outdoors * Social Media * Books * Blogging * Waiting for spring time to arrive :). Diverse aanknopingspunten -> follow.
5. @oliverturner is evenals de vorige aanbevelingen iemand met tijd over (33.000+ volgelingen / gevolgde mensen). Dat kan wat Oliver betreft dankzij outsourcing, met TheOutsourcingKing.com en een hangmat in het Twitter profiel kon deze man de broer zijn van Timothy Ferriss (The 4 Hours Workweek). Ook Ferris twittert trouwens tegenwoordig. -> follow.

Twitter geïntegreerd in Apture
Apture is een script, dat je website doorstruint op multimedia vermeldingen en deze met een link toevoegt in de presentatie. Je hoeft er zelf dus geen hyperlinks naar te leggen. Anders dan bijvoorbeeld de Snap pop-ups, verschijnen de Apture windows alleen als je op het betreffende icoon klikt. Naast video's, Wikipedia lemmata en dergelijke is sinds kort ook Twitter een herkend object. Je kunt dit live in actie zien op www.henkjanvanderklis.nl waar in de linkerkolom een Twitter timeline staat.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker