Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

07 mei 2009

Einde aan bellen naar Apeldoorn?

Gelukkig heb ik De 'Even Apeldoorn bellen' campagne DVD nog. Hij wordt al op Marktplaats aangeboden door anderen, ik wacht uiteraard nog even tot de bekende slogan van Centraal Beheer die sinds 1986 gevoerd werd, definitief vervangen is. Dat heeft een prijsopdrijvend effect. Eén leeftijdsgenoot, Karst Tates, heeft ditmaal het in discrediet brengen van het bellen met een 055-nummer, op z'n geweten.

Al het afgelopen weekend was er 'nieuws' dat de commerciële directie van het Achmea merk Centraal Beheer afscheid zou nemen van de reclameleus en pakkende commercials van DDB Amsterdam. Wat begon met een losrijdende caravan in 1986

wijlen Ralph Ingbar liet hangen

en advocaat Moskowicz een pijnlijke nek bezorgde

gaat mogelijk na 30 april 2009 geen vervolg krijgen. Die ochtend stond op de achterzijde nog een prinsesje in een paginagrote advertentie de mantel en andere spullen van de koningin te verkopen. Voor op televisie was onderstaande inhaker met burgemeester, de koningin en een parachutist op Koninginnedag weer gepland.

Deze commercial heeft ditmaal het scherm niet gehaald. Dag icoon van de reclames en veelvuldig winnaar van Gouden Loekies!

Labels: , ,

30 april 2009

Koninginnedag Balkbrug 2009 - een impressie

Terwijl de Koninklijke familie in Apeldoorn een bijzonder feest had moeten krijgen, maar, zoals zich nu laat aanzien, dat bewust verpest is door een man in een zwarte Suzuki, kreeg ik in Balkbrug vrij snel mee van vrijwilligers. De crash wordt sindsdien op Twitter, Youtube en andere media helemaal uitgesponnen, alsof we als Nederlanders niets anders te doen hebben / hadden.

Zelf had ik vanaf vanmorgen 6u wel genoeg anders om handen, namelijk met Ingrid, Corien en Gert de organisatie van het Koninginnedag Kinderfeest in Balkbrug. Attracties bij de Prinses Margrietschool, De Wieken, De Bonkelaar, De Bovenkruier, het bos richting Molen en Molen de Star zelf. De mistige vroege ochtend was veelbelovend. Toen de zon al snel doorbrak, leverde dat al snel opmerkingen als 'de dag kan niet meer stuk' en 'mooi weer heb je besteld'.

Zelf was ik voornamelijk op De Bonkelaar en De Wieken te vinden, dichtbij de van Augie gehuurde Mega Survival Baan, galghangen, duostep, sneeuwballen gooien en mattenrace.

Spelende kinderen, enthousiaste vrijwilligers en gezellig met elkaar kletsende ouders stonden garant voor een aantal uren plezier in Balkbrug, tientallen foto's, veel verkochte hamburgers, bekers koffie en limonade.

Dat burgemeester Meulman van Hardenberg in de loop van de middag heeft opgeroepen de nog lopende Koninginnedag activiteiten of de feesten die voor vanavond gepland staan, af te bouwen of te blazen, bespaarde me gelukkig een aantal uitdagingen. Sowieso spannend, hoe de burgemeester alle organisatoren weet te bereiken. Bij mijn weten, heeft hij na onze ontmoeting vier Koninginnedagen eerder, mijn mobiel nummer niet (gekregen).

Voor volgend jaar ga ik met de anderen graag de uitdaging aan opnieuw een leuk feest voor de kinderen hier in Balkbrug te organiseren.

Labels: , , ,

30 april 2008

Koninginnedag 2008 voor kinderen in Balkbrug geslaagd

Evenals de afgelopen jaren heb ik samen met een kernteam aangevuld met 30 andere vrijwilligers uit het dorp voor de kinderen van peuterschool tot en met groep 8 van de basisscholen een kinderfeest op Koninginnedag op poten gezet.

Maandagavond heb ik op basis van de ongunstige weerberichten met het kernteam besloten het slecht-weer-scenario, onderdak gaan bij de Diamanthal, in te zetten. De ervaring van twee jaar geleden (diverse hagelbuien als cadeau om met enkele partytenten toch voor 'buiten' te gaan) en een verregende Balkmarkt op maandag 28 april, maakten het besluit makkelijk. In de risicoafweging gaan de belangen van een grote groep dorpsgenoten, het plezier van kinderen en het verstandig omgaan met gemeenschapsgeld, spelen. Dan blijkt een draaiboek en korte communnicatielijnen, even aangaan bij elkaar, telefoneren, e-mail voor de overzichten en draaiboek-updates, nuttig. Ach, zowel pech als geluk komen samen in meervoud. De dirigent van het popkoor Xcream meldde zich dinsdagmiddag ziek, mijn eigen InternetPlusBellen onverwacht was afgesloten, terwijl bakker Schutte juist een krat cakes gratis aanbood en veel materialen al in de manege gedropt konden worden.

De voorbereidingen op woensdagochtend zelf liepen gesmeerd. Met de 30 vrijwilligers waren we rond 9u er helemaal klaar voor. Vanaf 9.30u stroomden de kinderen en hun ouders binnen. Van bungeerun tot spijkerpoepen, skelterrace tot een spontaan binnengekomen duo, dat op viool het Wilhelmus speelde, de majorettes die een musicalsong uitvoerden tot het doeltrappen op keeper Marcel, iedereen vond het geweldig, en daar doe je het voor.


De ruim 200 foto's van het kinderfeest zijn te vinden op Flickr.

Labels: , ,

04 maart 2008

Koninginnedag - Kinderfeest Balkbrug 2008

Zoals elk jaar vieren we in Balkbrug Koninginnedag voor kinderen in de leeftijdsgroep peuterspeelzaal (2½ jaar) tot en met groep 8 van de basisschool. Dit jaar beginnen we op woensdag 30 april tussen 9.30 en 10u vanaf de Diamanthal aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug. Vanwege de ongeunstige weersverwachtingen houden we de diverse spelletjes, het popkoor X-Cream uit Balkbrug en dergelijk veilig onder dak van de manege. We sluiten er om 12.30u gezamenlijk af met het Wilhelmus en de prijsuitreikingen.

De kinderen van de scholen in Balkbrug, Oud-Avereest en Vinkenbuurt hebben op school een opgaveformulier gekregen. Andere belangstellenden kunnen een mailtje sturen.

Opgave vooraf

Mogelijk door vrijwilligers

Zoals elk jaar zorgt een vast team van ouders van kinderen op de lokale scholen voor nieuwe ideeën en bereidt de activiteiten voor. Met de inzet van zo’n 30 andere vrijwilligers van plaatselijke buurtverenigingen is het kinderfeest elke keer een leuke happening voor ruim 300 kinderen.

Meer info?
Natuurlijk zijn we als team bereid een interview te geven voor uw krant of blad om meer te vertellen tijdens een radio-uitzending in de aanloop naar Koninginnedag. Neem daarvoor contact op met Henk-Jan van der Klis via e-mail.

De ruim 200 foto's van het kinderfeest zijn te vinden op Flickr. Het verslag van het geslaagde Koninginnedagfeest in de Diamanthal vind je op de weblog van 30 april 2008.

Labels: ,

30 april 2007

Geslaagd kinderfeest Koninginnedag Balkbrug 2007

Met 381 tevreden kinderen en ouders op de fiets, afwezigheid van kapotte fietsen of andere ongelukjes onderweg, kunnen we als werkgroep Koninginnedag blij terugkijken op een zonovergoten kinderfeest op Koninginnedag in Balkbrug. Het publiek bleef gezellig lang kletsen, drinken en eten op camping 't Reestdal aan De Haar, en da's een goed teken. Onderweg (zie de route op Google Maps) waren zowel paddenstoelenkwekerij Haveman Groen als de wijngaard Reestlandhoeve heuse trekpleisters. Aan eten en drinken onderweg voor zowel de 30 vrijwilligers als de fietsers werd gedacht, zoals in de Kievitshaar met blokjes kaas van de lokale Frico kaasfabriek.

De schminkers, het springkussen, warme poffertjes, bier en frisdrank en bovenal het popkoor X-Cream uit Balkbrug maakten de sfeer op het eindpunt Reestdal compleet. De fotoreportage spreekt voor zich.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker