Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

26 december 2009

So this was Christmas 2009

Vrijdag 25 december - 1e Kerstdag
Terwijl het buiten sneeuwt, regent en ijzelt, hebben we 's ochtends een kerst samenkomst in De Graankorrel in Dedemsvaart. In drie verschillende zondagschool groepen doen onze kinderen mee. Marianne valt op door te blijven stralen, ook al leest de verteller over 'bange gezichten'. Als herderin helemaal geslaagd.

's Middags eerst de verontwaardiging op Twitter over Koningin Beatrix' opvattingen ten aanzien van internet en korte boodschapjes. Alsof we steeds afstandelijker worden. Het tegendeel is waar, zo bepleitte bijvoorbeeld Petra de Boevere online in een open brief aan Beatrix. Intussen sprokkelt zoon Johan via Hyves de ene na de andere klasgeno(o)t(e) en tafeltennismaat bij zijn uitdijende vriendenkring. Misschien kan de Koningin Johan binnenkort accepteren als vriend, als het door Raymond Spanjar aangeboden Hyves account wordt opgepikt.

Later 'mijn' kant van de familie, gezellig gourmetten, galgje spelen met de dochters. Na genoeg kerst CD's te hebben beluisterd, werd Gold - The Very Best of The Dolly Dots uit de kast getrokken, en swingden de kinderen volop, zeker na het zien van oude clips als die van Do Wah Diddy en S.T.O.P.

's Avonds nog meer swing in de 'familiefilm' Happy Feet, die Klazien en ik goeddeels met z'n tweeëen bekijken. Net als andere animatiefilms als Shrek, zit ook hier vooral voor volwassenen begrijpelijke humor in. En wat een muziek. De aftiteling miste op SBS6, anders was er minutenlang nodig geweest om alle song titles met hun credits te tonen. Een swingende film!

Zaterdag 26 december - 2e Kerstdag

Cover of "Gedida"Cover of Gedida

Zaterdagmorgen in alle rust Gerald Troost's Als de stilte spreekt gerecenseerd en Microsoft Project 2010 besproken voor de weblog. Daarna de eerste 2 afleveringen van De weg naar Mekka bekeken. Eerder in december had ik het boek besproken. De bijbehorende muziek sprak Henriëtte wel aan, en dus in de lijn van de Vlaamse journalist en tv-maker Jan Leyers (Marianne wist bij het zien van het gezicht direct de bijbehorende kinderprogramma's) van de met Arabische wortels voorziene Belgische Natacha Atlas' Gedida weer eens gedraaid.

Zaterdagmiddag deden we mee met de Kerstwandeling in het Reestdal vanaf de Wheem in Oud-Avereest. Bekende landschappen, maar in de winter stil en vol van een eigen schoonheid, weer anders dan in de andere jaargetijden. Warme chocolademelk, midwinterhoornblazers bij boerderijen en een verjaardagskalender cadeau.

En terwijl de kinderen een inhaalslag maaakten op Happy Feet, heb ik Lucas Kramer's Vroeger wordt later gerecenseerd en verder gelezen in World Megatrends - Towards the renewal of humanity.

Begin van de avond verzamelde we ons met een deel van m'n schoonfamilie voor de 2e editie van het familiediner, zonder Bert van Leeuwen by the way.

Wie zei er dat Kerst saai is?

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

25 december 2009

Het is een jongen!

Er valt wat te vieren vandaag! Waarom kerst? denk je misschien. Hopelijk heb je tussen het kerstontbijt, brunch, staren naar de lampjes, mierzoete kerstfilms en de groeten van de paus een halfuur de tijd om te kijken naar Het is een jongen!

De kwartels Tommy, Bobby en Queenie maken zich over niets anders druk om dan het vinden van voedsel, totdat ze een engel aan Maria horen vertellen dat ze de moeder van Gods Zoon zal worden. Opeens worden de drie vogels gevangen en in een kooi gestopt. Ze zullen het hoofdmenu van koning Herodes en zijn gasten zijn! In het paleis vangen ze op dat de koning vreselijke plannen heeft met de kinderen van Bethlehem. Kunnen Tommy, Bobby en Queenie er nog iets aan doen?

De animatiefilm is een idee van de in Londen woonachtige schrijver Steve Legg. Toen hij zich realiseerde dat zo veel mensen geen idee hebben wie Jezus Christus is, zocht hij naar een humoristisch middel om de betekenis van Kerstfeest te laten zien. In Engeland is de film inmiddels een seizoenshit geworden.

Labels: ,

24 december 2009

Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen

U2's Bono zette op de melodie van de christmas carol O Come, O Come Emmanuel een tekst die volgens een interview met The Guardian verhaalt van de "thoughts of a soldier dying in Afghanistan after a roadside bomb." Helaas een schrikbeeld, waarmee ook 'onze jongens' in Afghanistan moeten omgaan in hun dienst aan 'de vrede'.
"Where I came from there were no hills at all
The land was flat, the highway straight and wide
My brother and I would drive for hours
Like we had years instead of days
Our faces as pale as the dirty snow

Once I knew there was a love divine
Then came a time I thought it knew me not
Who can forgive forgiveness where forgiveness is not
Only the lamb as white as snow.."
(White As Snow van No Line On The Horizon)

Jars of Clay's Matt Odmark schrijft in het Christmas Reflections boekje Peace Is Here in de overdenking First Breath (p34-36) onder meer:
"The world is waiting to celebrate the day when hope and love and justice drew first breath, take root and forced the processs of a first thaw. Christmas Day is the beginning of a story; the birth of good, right and just things that have weight and purpose.

The birth of a child as the means for the intrusion of peace, the end of undbridled chaos and reigning fear does not make sense. It confounds anyone with a bent toward logic. (...)

Where do we see ourselfves in the chorus of waiting life? Are we under the blankets of family dysfunction, grief, loss, cold-heartedness, and fear - all as porous and capable of silencing life as the deep snows? Where do we find a connection to the hopeful anticipation of peace, hope, justice and joy? We are not apart from the story of peace entering into chaos, we are both collective and individual examples of this. We may even be privileged to be conduits of it."


Omdat God wist hoe angstig we mensen intussen waren, zond hij engelen om de geboorte van zijn zoon, Jezus Christus aan te kondigen met de woorden: "Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen." Hoop en blijdschap in plaats van angst, vergeving dankzij een offer als smetteloos lam, orde in plaats van chaos, vrede op onverwachte plekken en momenten. Een stralend witte Kerst in een donkere wereld!

Ook andere bloggers belichten deze Kerst het thema 'Wees niet bang'. Zie hieronder de updates.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

13 december 2009

Muzikale kerstgeschenken 2009

Pet Shop Boys - Christmas
Op 14 december wordt het Christmas 4 song EP van The Pet Shop Boys uitgebracht. All over the world (New mix), It doesn't often snow at Christmas (2009 mix), My Girl (Madness song cover), Viva La Vida/Domino Dancing gemixt en Our House mix van My Girl.

Joy Williams - More Than I Asked For
De nu 27 jarige singer/songwriter Joy Williams heeft na een carrière in de christelijke muziekindustrie onder contract van een platenmaatschappij de laatste jaren de handen vrij om als indie solo en met collega John Paul White als The Civil Wars haar muzikale talenten te doorontwikkelen. Verwacht geen simpele evangeliserende tracks meer, of een acceptabel aantal God/Jezus vermeldingen per couplet. Williams' laatste pennevruchten is een drietal kerstliedjes, samengebracht op de via NoiseTrade en eigen website gepromote More Than I Could Ask For.

De titeltrack is een blije, gezellige, met kerstbellen en achtergrondkoortje opgevulde tune. "Christmas time came just in time tonight", daar wordt Joy al ontzettend blij van. Meer heeft het textueel ook niet om het lijf. A Little Bit of Love (Changes Everything) staat zowel in een gewone versie met steel guitar, percussie en ingetogen zang, als GarageBand variant met uitbundiger akoestisch gitaarspel. Bring a Torch, Jeanette, Isabella is een pianoballd met Williams op hoge noten. Christmas Jams is wel een goede aanduiding voor deze tracks die evenals haar andere EP's en singles geschikt zijn voor sfeermakers bij tv-programma's als 90210, Grey's Anatomy en dergelijke. De losse tracks More Than I Asked For en A Little Bit of Love zullen tot de feestdagen ook via iTunes en AmazonMP3 verkocht worden, bij NoiseTrade vind je het hele kwartet.

Family Force 5 - Christmas Pageant
De heren van Family Force 5 hebben de gelegengeid ook aangegrepen voor een kerstalbum. Hieronder kun je kijken naar een clip. Daaronder kun je de FF5 kerstliedjes beluisteren.


MxPx - Punk Rawk Christmas
De christelijke punkband MxPx zit de laatste tijd in de vrije modus. Na een Ultimate Collection (2008) en On The Cover II (2009) met covers van bijvoorbeeld U2's I Will Follow, 500 Miles, Kids in America en Somebody to Love, gooien per 1 december je kerstboom overhoop met Punk Rawk Christmas. Al eerder in 1999 en 2000 brachten ze punkversies uit van kerstliedjes. Ditmaal zijn de covers en nieuwe tracks, deels oud, deels nieuw: Christmas Day, Christmas Only Comes Once a Year, Coming Home for Christmas, You're The One I Miss, Christmas Party, Christmas Night of the Living Dead, So This Is Christmas?, It's Christmas and I'm Sick, 2005, Late Great Snowball Fight of 2006, Gimme Christmas, Another Song about Christmas en Auld Lang Syne.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

18 december 2008

2008 Kerstalbums - 2

Ik heb na het uitbrengen van de bespreking van diverse nieuwe kerstalbums nog wat muzikale kerstcadeaus voor je gevonden. Ik wil ze niet bewaren tot 2009, dus met een week te gaan zal ik me concentreren op kerstalbums die je via iTunes, ofzo online kunt 'scoren' om op tijd te zijn.
Dat past ook in het tijdsbeeld. De Amerikaanse online-muziekmarkt groeit verder en zal in 2013 41% marktaandeel hebben. Echter, de muziekmarkt als geheel krimpt.

The Violet Burning - Divine
Sferische rock en al jaren succesvol als independent opererend 'doen' Michael J Pritzl, Lenny Beh, Chris Buelow, Daryl Dawson, ofwel The Violet Burning naast hun recente drop-dead album ook een gratis downloadbaar kerstalbum Divine in de aanbieding.

Als je dit alternatieve kerstcadeau, een .zip file van ruim 70MB hebt uitgepakt, is het resultaat een 9 tal bekende kerstliedjes in een herkenbare setting: De opener Christmas Baby Please Come Home (ooit groot gemaakt door U2's Bono, nu Pritz met 77's/Lost Dogs Mike Roe als gastvocalist), O Come Let Us Adore Him en O Holy Night (een duet met Emily Martin) en Star Of Wonder (We Three Kings) als drie breekbare ballads op rij. Lichtvoetig verder met Blue Christmas Sandy Claws is Back in Town (opnieuw met Mike Roe), afgewisseld met klassieker The First Noel (met Miletwo Church) en de #1 kersthit Last Christmas (leuk uitgevoerd met Michelle Rogers) en een eigen versie van Little Drummer Boy.
En die winterse Amsterdamse grachten op de hoes zijn natuurlijk echt iets om trots op te zijn.

BarlowGirl - Home For Christmas
Het trio zussen BarlowGirl, bestaande uit bassiste/zangeres Alyssa Barlow, drummer Lauren Barlow en gitarist Rebecca Barlow) konden niet achterblijven en brachten onlangs Home For Christmas uit. Zangpartijen staan centraal, vergeet vooral de rock op de reguliere albums als het recente How Can We Be Slient (2007).


Sara Groves - O Holy Night
Na persoonlijke ontboezemingen als gelovige en ouder (en de combinatie) klinkt O Holy Night als een lichtvoetige muzikale trip. Sara Groves vindt het leuk cadeautjes in te pakken (Toy Packaging) en heeft uiteraard diverse bekende kerstliedjes in het repertoire (O Holy Night, Silent Night, Go Tell It On The Mountains). Maar er is meer, zoals de zelfgeschreven Peace, Peace, Star of Wonder en It's True, dat de zangeres oorspronkelijk voor de door Jars of Clay opgezette hulporganisatie Blood:Water:Mission werd geschreven.

Via de Amerikaanse iTunes store is O Holy Night voor $9.99 voor jou.


Gabriela Hindy - Oh Holy Night
Gabriela Hindy gaf onlangs onder dezelfde titel haar visitekaartje af. Ze deed als indie artist al tour ervaring op met Shoutfest, Crossover Festival en Ichtus en werkte samen met Decemberadio, Caleb Rowden, and Josh McDowell. Gabriela werkt met Marty MaGehee (4HIM) aan haar 2009 debuutalbum, maar de eigen arrangementen van O Holy Night mogen er absoluut zijn.


Various artists - X Christmas 2008
En ben je de zoete vocalen en voor de hand liggende arrangementen zat, dan beveel ik de verzamelaar X Christmas 2008 bij je aan. Op Amazon.com kun je lekker voorluisteren naar

Laat je verrassen door David Crowder Band (Feliz Navidad), Thousand Foot Krutch (Jingle Bell Rock), Hawk Nelson (Gloria) of The Almost met Little Drummer Boy. Geniet van Switchfoot (Evergreen), Anberlin (Christmas, Baby Please Come Home) of Kutless met een heftige versie van Mary, Did You Know. Project 86 weet je versterker te vinden met This Time of the Year, evenals Seventh Day Slumber met Do You Hear What I Hear. Na de guitar riffs kun je hip-hoppen met Kj-52 (It's Christmas Time) of met Jaymes Reunion Rockin' Around The Christmas Tree, waarna Corey Crowder je muzikale kerstfeest nog enigszins beschaafd afsluit met Angels We Have Heard On High.

Naast Amazon.com kun je deze 17-song verzamelaar kopen op bijvoorbeeld iTunes.

Michelle Tumes - Christmas is Here

Save the best for last, zal ik maar zeggen. 20 november 2007 is de in eigen beheer opgenomen kerst EP Christmas Is Here van Michelle Tumes uitgebracht, maar ten onrechte onopgemerkt gebleven. Ik ben al jaren zeer gecharmeerd van haar warme vocalen en met veel strijkers gedragen eigen melodieën.

Een met eigen teksten aangevulde en sterk bewerkte versie van Joy To The World, klokgelui in Merry Christmas (& a Happy New Year), Christmas Is Here / Carol of the Bells, een gedragen versie van O Come, O Come Emmanuel en een medley van Joyful, Joyful, We Adore Thee / Angels We Have Heard On High. Deze 5-song EP is een aanrader en natuurlijk via iTunes te krijgen.

Labels: , ,

14 december 2008

3e advent worship shopping

De derde adventszondag, in totaal kijken veel gelovigen 4 zondagen verwachtingsvol uit naar Kerstmis, kan ook maar zo opnieuw een ronde langs de winkelstraat, factory outlet of kerstmarkt betekenen. Ondanks de financiële crisis verwacht de detailhandel hier meer 3% meer omzet dan in december 2007, namelijk €720.000.000.
Wat dat betreft doen we in bestedingsdrang in december niet onder voor de Amerikanen. Tijd om even stil te staan en te kijken.

Kerst kan nog steeds levens veranderen. De initiatiefnemers van adventconspiracy.org willen dan ook graag een verandering, namelijk:
- worship fully
- spend less
- give more
- love all
Concreet meedoen kan via de website, Facebook en Myspace. Wat het inhoudt om weer naar mensen om te zien, terug te geven, lief te hebben en te vergeven laat Michael W. Smith treffend zien in de videoclip van Healing Rain.

Labels: ,

25 november 2008

2008 kerstalbums - genade, rendieren en bossanova

Met nog één maand te gaan, is het als muziekliefhebber ook wel weer leuk om een aantal nieuwe kerstalbums met je door te nemen.

Sixpence None The Richer - The Dawn of Grace
De come-back van Sixpence None The Richer eerder deze zomer met de EP My Dear Machine en concerten op onder meer het Flevo Festival was al goed nieuws. Om de doorstart verder vaart te geven, hebben Leigh & Matt de kerstplaat The Dawn of Grace uitgebracht. Met romantische deuntjes als Christmas for Two en bewerkingen van klassiekers als O Come O Come Emmanuel, Silent Night en Angels We Have Heard On High.

Je kunt The Dawn of Grace kopen via iTunes of Amazon.com als digital download, altijd op tijd voor onder de kerstboom.


Annie Moses Band - This Glorious Christmas
De Annie Moses Band, een muzikale familie rond de blonde zangeres en violiste Annie Wolaver. Ze noemen het zelf chamber pop, een muzikale mix van jazz, klassiek en pop. Prima combinatie voor een serie kerstliedjes onder de titel This Glorious Christmas. Natuurlijk kun je online terecht bij iTunes voor de MP3's, maar de CD biedt een begeleidende DVD als extra kerstcadeau met daarop concertopnamen van 5 liedjes en het verhaal achter de band. Hieronder een teaser van 1 minuut.

Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen, download dan alvast Shenandoah van het in de lente van 2009 te verschijnen Make His Praise Glorious.

Casting Crowns - Peace on Earth
Group of the Year in de Amerikaanse Christian Music, Casting Crowns, heeft met Peace on Earth hun eerste kerstalbum uitgebracht. Silent Night, Joy To The World en O Come All Ye Faithful ontbreken niet. Vermeldenswaard is het nieuwe arrangement van I Heard The Bells On Christmas Day met een knapenkoor, de originele versie van While You Were Sleeping (door Mark Hall aanvankelijk als kerstlied geschreven) en een instrumentale versie van Come, O Come Emmanuel met vioolspel van Melodee DeVevo.


Kristine W - Hey Mr Christmas
Jaja, voor bijna veertigers onder ons: Feel What You Want uit 1994 ligt alweer te lang achter ons. Kristine W is echter nog steeds bijzonder actief met allerlei dansalbums, tegenwoordig de bossanova als favoriete ritme. Deze winter warmt deze blonde je huis op met Hey Mr Christmas, voor de promotie gebruikmakend van Reverbnation. Naast klassiekers als O Holy Night en Mary Did You Know diverse eigenhandige zeer dansbare kerstnummers.

Quantcast
Je kunt de plaat bij bijvoorbeeld Amazon, iTunes, maar ook Kristine W's eigen website scoren.
Pas bij het swingen op, dat je niet de kerstboom of de kandelaar onderuit kegelt.

Relient K - Let It Snow Let It Reindeer
De punkrockband met prettig gestoorde bandleden rond zanger Matthew Thiessen, Relient K, heeft ook een eigenzinnig kerstalbum gemaakt.

Relient K - Sleigh Ride from gotee on Vimeo.
17 songs, van Have Yourself a Merry Little Christmas tot en met I Am Nuttin For Christmas. Neem het ook allemaal niet te serieus.

Labels: , ,

25 december 2007

De piek wijst omhoog

In menig kerstviering, -lied of -vertelling lijkt Kerst te draaien om mensen die met elkaar in vrede moeten samenleven.
"Ere zij God en vrede op aarde bij mensen des welbehagens"
(Lucas 2 vers 14) in de NBG 1951 vertaling. De genetivus objectivus zet niet-Latinisten wellicht op het spoor te denken, dat de mens zoveel welbehagen heeft, dat er vrede op aarde kan komen. Kerst, en ter illustratie het bekende gedeelte uit Lucas 2 ontnuchtert deze menselijke kerstgedachten. In de NBV klinkt het anders:
"Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft."
Juist, omdat de mens niet vredelievend is, maar Gods liefde naar hem/haar uitgaat, werd Jezus Christus geboren. Het heil komt dus van boven, van God. Menselijke inspanningen het Koninkrijk van God te realiseren in het hier en nu falen. In dat kader passen twee recent gelezen en gerecenseerde boeken:
1. De passie van de hoop, een theologisch en ethisch inzicht in de beweegredenen van veel christenen;
2. Het volk dat alleen woont, waarin de strijd met de joodse identiteit van joden en Israël belicht wordt.

Van zoetsappig terugblikken met herders, wat wijzen en een moordzuchtige koning naar het heden en de toekomst.Psalm 121 begint zo:
"Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft."

Aan het eind van de Bijbel, in Openbaringen 1 verzen 5b-8 klinkt het:
"Aan hem die ons liefheeft en ons van onze zonden heeft bevrijd door zijn bloed, die een koninkrijk uit ons gevormd heeft en ons heeft gemaakt tot priesters voor God, zijn Vader – aan hem komt de eer toe en de macht, tot in eeuwigheid. Amen. Hij komt te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien, ook degenen die hem doorstoken hebben. Alle volken op aarde zullen over hem weeklagen. Ja, amen. 'Ik ben de alfa en de omega,' zegt God, de Heer, 'ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.'"

Labels: ,

16 december 2007

Kerstmarkten, kerken en chocolade in Keulen

Zaterdag 15 december had Capgemini's personeelsvereniging Escape weer een fantastisch arrangement verzord, ditmaal rond de kerstmarkten in Keulen. Na de 2,5u durende rit kon de leaseauto gratis verblijven in parkeergarage Weege an der Börse. In Restaurant Börsen stond koffie/chcolademelk en Torte klaar.

Eerste stop, zoals voor zoveel toeristen deze droge winterdag was de vermaarde Keulse Dom.

Met de Bimmelbahn, een toeristentreintje werden we vervolgens naar de eerste kerstmarkt op de Alter Markt gebracht. Lopend naar de Heumarkt, waar de andere kerstkramen stonden. Na de kerstmarkt op eigen benen een deel van de Rijnoever verkend, waar onder meer de drijvende kerstmarkt op de Rijn lag, en door de Altstadt terug naar het treintje aan de Alter Markt. Die bracht ons langs de Rijnoever een eind zuidelijker bij het complex van het Chocolademuseum. Eerst het museum bezocht, wat niet alleen voor volwsssenen om de vingers bij af te likken (het wafeltje met chocola van Lindt was ook erg welkom!), maar ook voor de kinderen een interessante blik achter de totstandkoming van de bruine lekkernij was.

De Middeleeuwse kerstmarkt herbergde ambachtslieden, poppenkast, straatartiesten en op het dak van het naastgelegen gebouw de mogelijkheid om te gaan boogschieten. Johan heeft zijn debuut gemaakt en een eland-op-poster zowel in rug als poot geschoten!

Van de gekregen consumptiebonnen vleesspiezen en XL-sized hamburgers gekocht; de warme appelsap ging er wel in, want ver boven nul graden kwam het zaterdag niet. Met het treintje weer verder naar de Neumarkt, midden in het winkelcentrum van Keulen.

Elke kerstmarkt opstelling had hoewel veel repeterende thema's toch eigen accenten, wat een bezoek aan zoveel mogelijk markten ook wel leuk maakte. Na de Neumarkt de kerstmarkt bezocht op de Rudolf Platz. Deze beiden zijn erg druk, maar het is ook al ver in de middag. De Apostelkerk bekeken we op verzoek van de dochters. De inwendige, afgekoelde mens bij Karstadt verwarmd met koffie en frisdrank.

Buiten was het intussen donker geworden. Op de Domplatte hadden zich duizenden mensen verzameld op de kerstmarkt, waar bovenal de verlichte Dom de aandacht trok.

Bij de 's ochtends 'ontdekte' pizzatent op de hoek van de Mühlengasse gegeten, waarna we terugliepen naar de garage. Al met al na 21u weer thuis, moe en voldaan. De 62 foto's staan op Flickr.

Labels: , , ,

25 december 2006

Reisduur Nazareth-Bethlehem verkort

Zaterdag berichtte de Volkskrant in de kersteditie uitgebreid over de vele wegblokkades die je tegenwoordig op je reis van Nazareth naar Bethelehem vindt. Kerstgeschenk, toevalligheid of prettige bijkomstigheid van het overleg tussen premier Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoud Abbas: opdracht tot opheffen van 27 wegblokkades op de Westoever.

Woensdag benieuwd of de Volkskrant even heftig uitpakt met de andere kant van de nieuwsmedaille. Kritiek leveren op Israel is immers makkelijk en de krant niet ongewoon.

Labels: ,

Kerstnieuws 2006

Terwijl de rest van Nederland de resten van een kalkoen wegwerkt - ik ga morgen de operatie Kalkoenbereiding aan - toch maar wat kerstnieuws.
De gezinsdienst in Rafael gemeente Sion Meppel heb ik samen met Evert Mussche uitgebreid gefotografeerd. De resultaten staan inmiddels online.

Verder in het nieuws:
- U2's Bono wordt ridder van het Britse Koninkrijk
- James Brown is dead, na jaren geleden al zo bezongen te zijn door LA Style, is het dan toch werkelijkheid.
- En kun je met de feestdagen niet van Google Earth afblijven: er is een speciale Santa Tracker die per 20 seconden de actuele positie van de gezette man aangeeft.
Tenslotte nog een grappige animatie rondom kerstfeest. Let's party!

Labels: ,

24 december 2006

Luchtgitaar in Winter Wonderland

We draaien deze dagen de jaarlijks groeiende collectie kerst-CD's. Na vanmorgen bij het ontbijt een softe versie van Winter Wonderland gehoord te hebben, heb ik mezelf en de kinderen getracteerd op Stryper's versie van deze kerstkraker. Het origineel van Felix Bernard stamt alweer uit 1934. Zowel de CD versie (wat is het toch heerlijk om vrijstaand te wonen en de stereo op 10 te kunnen zetten!) als de DVD versie op Live in Puerto Rico enthousiasmeerde.
Stryper on Myspace
Luchtgitaren werden weer van (kerst)stal gehaald en de opmerkingen over lange haren ("Kijk, die meneren hebben net zulk lang haar als ik") waren niet van de lucht. Zelf luisteren naar Winter Wonderland kan natuurlijk op Myspace.com.

Labels: , , ,

23 december 2006

Onder de ster van Bethlehem

Als religie weer 'in' is, hoop ik dat je deze dagen de ster van Bethlehem, de kerstkribbe of een kaars niet alleen met gezelligheid, leven, licht, etc. associeert, maar dat je Jezus Christus, the reason for the season leert kennen.
ster van Bethlehem
Namens Klazien, de kinderen en mijzelf: fijne Kerst!

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker