Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 november 2009

De mate verbondenheid vergroten

Vorige week vrijdag promootte Microsoft Live de mogelijkheid contacten uit bijvoorbeeld Hyves, maar ook AOL, LinkedIn, Google en Myspace te importeren als Live Messenger contactpersonen. Het is de uitnodiging die veel (sociale) netwerken aan extra verkeer, gebruik, marktaandeel en bijvoorbeeld advertentieruimte kan helpen. Ik heb vrijdag de Hyves vrienden met een Live Messenger account, voor zover nog niet als contactpersoon bekend, uitgenodigd.

Waarom? Omdat de messaging applicatie van Hyves zelf niet overhoudt en Live Messenger na al die jaren eigenlijk voor mij nog steeds meer bereik heeft dan Yahoo! Messenger, ICQ of Gtalk. Een tweede, nog belangrijker reden, is de erkenning dat voor instant messaging openbare sociale netwerken als Twitter, Yammer of Facebook niet bedoeld zijn. En waar Microsoft Office Communicator handig is om met collega's te schakelen, werkt die buiten de Capgemini context (VPN, enzo) niet op een Windows Mobile of BlackBerry. En dat zijn wel de apparaten waar good old instant messengers met clients perfect voor zijn. En dat geeft zowel de hele dag door de mogelijkheid je online presence aan te geven, als ook - zo nodig - met mensen via webtechnologie te kunnen converseren.

Presence in beeld
Om dat op de nieuwe WordPress portal henkjanvanderklis.nl zichtbaar te maken, vond ik dit weekend de IM online plugin. Deze kan zowel de status op IM netwerken als Skype weergeven, en dat is weer handig, als je mij wilt bereiken.

Retaggr brengt alle profielen bij elkaar
Ik heb een poging gedaan met DandyID alle sociale (netwerk)profielen bij elkaar te brengen, maar de widgets werkten gewoon niet op m'n website.
Met Retaggr lukt dat wel, en is de integratie op de website met een i-icoontje bovenaan de blog posts elegant. Retaggr heeft veel andere mogelijkheden om met Add me buttons, profielkaartjes en e-mail handtekeningen je verbondenheid onder de aandacht te brengen.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

14 maart 2009

Nimbuzz all-in-one messaging voor web, pc en mobiel

Op de pc gebruik ik Digsby en ben daar erg enthousiast over. Alle IM netwerken, mail accounts en de belangrijkste sociale netwerken (Twitter, Facebook, Myspace) in één applicatie, waarbij de instellingen op de server worden bijgehouden en je dus moeiteloos op een andere computer ook Digsby kunt gebruiken.

Voor de mobiel is het zoeken naar een gratis all-in-one messenger moeilijker. Ik gebruikte een poos Mundu IM, maar na de laatste upgrade (versie 4.0x) weigerde hij dienst op mijn HTC smartphone.

En toen tipte collega Arno Haubrich op Twitter Nimbuzz, nota bene van Nederlandse makelij. Deze service heeft 3 front-ends, web, pc en mobile en meertalige user interfaces. Naast de IM netwerken Windows Live Messenger (MSN), Yahoo Messenger, ICQ, AIM, Google Talk worden ook Hyves, Duitse StudiVZ, SchülerVZ, Jabber en Gado-Gado. Daarnaast kun je je account configureren dat je ook VOIP gesprekken kunt voeren. Verder zijn groepsgesprekken mogelijk, maar ontbreekt de mogelijk je e-mail te checken.

Web
Naast een web client, waarmee je accounts zijn in te stellen en je contacten te berichten zijn, biedt de web client ook de mogelijkheid om een contact widget te configureren, en aan te bieden bij 23 bekende sociale netwerken, van Orkut tot Hyves en Myspace tot Xanga. Afhankelijk van de mogelijkheid van het netwerk is een echte widget of alleen een hyperlink naar je Nimbuzz profiel het resulaat. Onderstaande echt werkende widget is toch fraai, niet?

Download Nimbuzz MobilePC
De pc client integreert
and other popular IM communities. One login, one contact list, all accounts.


Mobile
Installeren kan rechtstreeks op je mobiel via http://get.nimbuzz.com of via het reguliere web als download. De 2MB download heeft ruim 6MB vrije geheugenruimte nodig om zich geheel te nestelen. Nimbuzz ondersteunt uiteraard Wi-fi verbindingen, maar kan ook redelijk snel overeind komen op een GPRS verbinding. Een flat rate data-abonnement is wel aan te bevelen. Je kunt autostarten toestaan, of Nimbuzz aangeven alleen de Wi-fi verbinding te gebruiken.

Via Communities kun je op je mobiel aanvullende accounts instellen. Waar je in de web client Skype en Twitter mist, kun je die op je mobiel wel instellen. Registreren bij Yahoo! en Myspace gaat dan ook wel, en er wordt Giovani aangeboden als extra sociaal netwerk.

Helaas trof ik nog wel diverse bugs aan
1. Het autoriseren in Hyves voor de Nimbuzz widget gaf fatale fouten.
2. Connecties met Myspace en Yahoo! verlopen stroef. Veel meer IM clients hebben daar last van, maar hinderlijk is het wel. Op de mobile client blijven de verbindingen niet altijd overeind. De Yahoo! contacts verschijnen wel, maar de Myspace vrienden blijven onzichtbaar.
3. Skype contacts en Twitter vrienden blijven onzichtbaar, en een echte Twitter client kan Nimbuzz niet genoemd worden, want de update functies of timelines ontbreken geheel.
4. Via de web client verwijderde groepen worden op de mobile client gewoon weer zichtbaar.
5. De mobiele client legt een flink beslag op je interne geheugen van de telefoon. In mijn geval ging de combinatie Nimbuzz open hebben en vanuit Nimbuzz een foto verzenden (via camera activeren) niet goed.
6. Echt jammerlijk mislukt is mijn test met voice calling via GPRS naar een Windows Live Messenger pc client. Het geluid kwam van mobiel niet op de pc terecht. Na een kleine minuut ging zelfs het scherm van m'n mobiel op zwart en kon ik het toestel herstarten. Zelfs de klok was gereset.

Deze beta versie zit dus vol beloften, maar moet wel met de nodige voorzichtigheid gebruikt worden. Voor het gewone IM werk echter prima hulpmiddel op je mobiel. Voor de pc blijf ik trouw aan het veel rijkere en stabielere Digsby.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker