Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

09 november 2009

Scheurkalenders 2010

Na 2 jaar de projectmanagement scheurkalender te hebben gebruikt, ligt dit jaar de Motivatie scheurkalender op mijn bureau. Eerlijk gezegd is dat de laatste keer, omdat veel 'inspiraties' van bedenkelijk niveau zijn. Wat dacht je van het 19 oktober voorbeeld: "Je moet synchroon zijn met je noodlot." van ene Dimitri Frenkel Frank?
Voor 2010 dus een 'betere' graag, Sinterklaas! Mijn eigen belangstelling gaat uit naar:

Neurocampus scheurkalender
Robert Bolhuis en Jolanda Prins, namen achter Neurocampus Magazine, Braintraining Omnibus en Neurocampus Breinboek Italië, leveren 365 dagen lang oefeningen, van taal tot rekenen, van inzicht tot logica. Alles komt aan bod. Op drie verschillende niveaus. Van B(achelor) tot M(aster) en P(hd).

Timemanagementkalender
In 365 dagen naar een leven met minder stress en meer plezier. Dagelijks beknopte samenvattingen van belangrijke instrumenten voor timemanagement
- praktische tips om tijd en energie te besparen;
- oefeningen om uw werk slimmer aan te pakken;
- wetenschappelijke informatie over onder meer het effect van stress;
- tips voor boeken, handige websites, quotes en leuke weetjes.
aldus de makers Martine Vecht en Leid Oudemans.

Wie wat waar in de Bijbel?
Met deze - niet jaargebonden - scheurkalender test je elke dag je bijbelkennis. De aansprekende vragen over personen, plaatsen en wetenswaardigheden zijn afwisselend waardoor de kalender aantrekkelijk blijft, een heel jaar lang.

Andere suggesties zijn
:
Psychologie scheurkalender
Iedere dag een citaat waardoor uzelf en uw medemens leert kennen; honderden emoties, gedragingen en verlangens passeren de revue. De Psychologie Scheurkalender blikt daarnaast terug op historische opvattingen over onze geest, en staat stil bij laatste stand van zaken in psychologieonderzoek.

Coachingskalender
Scheur je los. Dagelijks een oneliner en tekst over (zelf)coaching, persoonlijke effectiviteit, verandering, leiderschap en opvallende verschijnselen in organisaties en daarbuiten. Serieus en met een knipoog, aldus redacteuren Aty Boers en Marijke Lingsma.

Management Support scheurkalender
Dagelijks serieuze zaken, luchtige en pittige uitspraken, handige ict-tips en wetenswaardigheden om het jaar als management supporter door te komen.

De Ondernemerskalender
Voor het derde jaar op rij dagelijkse tractatie voor ZZP'ers en andere ondernemers op een uitspraak van een ondernemer over één van de vele aspecten van het ondernemerschap. De achterkanten bieden portretten van bijzondere (familie) bedrijven, anekdotes, fiscale tips, adviezen, informatie over boeken en evenementen, overpeinzingen en allerlei andere ondernemerszaken. Karen Romme (Young In Business) en Jacqueline Vaessen (Papillon Advies) zijn de drijvende krachten achter deze scheurkalender.

De Quest-scheurkalender is al bijna een klassieker. Ook in 2010 lees je elke dag het antwoord op een vraag die je jezelf vast ook al eens had gesteld. Prikkelende voorbeelden op de kaft zijn 'Hoe komt een boemerang weer terug?' en 'Hoe ontstaan sproeten?'.

Labels: , ,

29 december 2008

Ampelmännchen

Hoewel de Berlijnse Muur nu 19 jaar geleden is neergehaald, kun je de sporen van voormalig Oost-Duitsland en de deling tussen West- en Oost-Berlijn nog goed zien. De troosteloze flatwijken langs de S-Bahn naar Oranienburg, sowieso het parallel bestaan van U-Bahn en S-Bahn, en natuurlijk het Ampelmännchen. Zelf was me de afbeelding op de voetgangerslichten niet als eerste opgevallen, de kinderen natuurlijk wel, omdat deze duidelijk afwijkt van wat ze gewend zijn in Nederland.

Het groene mannetje loopt met een opgeheven arm, het rode steekt zijn armen wijd uit. De in 1961 ontworpen figuurtjes zijn in heel Oost-Duitsland doorgevoerd, hoewel pas in 1974 als standaard vastgelegd. Het poppetje had ook een educatieve rol in het televisieprogramma Verkehrskompass.

Na de val van de Muur greep de Europese standaardisatiedrang om zich heen. Veel voormalige Oostduitse voetgangerslichten werden omgebouwd, maar in 1996 werd de beweging Rettet die Ampelmännchen opgericht en een souvenirlijn aangelegd. De actiegroep had succes: het Oost-Duitse Ampelmännchen mocht blijven en er zijn zelf weer enkele teruggeplaatst, zelfs in het westelijk deel van Berlijn. Ostalgie op z'n best. Sinds 2004 zijn er ook Ampelmädchen - met rokje en vlechtjes.

Je snapt welk t-shirt ik als aandenken aan onze korte vakantie in Berlijn heb gekocht ;).

Labels: , , ,

27 oktober 2008

Fenomenaal als werknemers hun krachten bundelen

In de pers inmiddels aangehaald als Fenomeen van het jaar, en dus waard om over te bloggen, nietwaar? Ik heb al veel boeken verslonden over het vrijzetten van energie in bedrijven, samenwerken, het bijzondere van levende ondernemingen. Eerder was al onderzocht, dat de innovatiekracht op een ICT-afdeling hikt op samenwerking. Het is daarom goed te zien, in dit geval van Indiase journalisten, hoe wereldwijd mensen elkaar weten te vinden bij een server rack of over de muren van hun cubicle heen.

Het kan hopelijk wel wat efficiënter. Om met offergaven en gebeden een server gunstig te stemmen, gaat me veel te ver. Een machine is toch geen god? De mens moet toch machines beheersen, niet andersom?

Labels: ,

25 oktober 2008

Een verschillende keek op de week

Hoe verschillend je naar een afgelopen week kunt kijken, wil ik illustreren door eenmalig de vertelwijze van twee bevriende bloggers te gebruiken, Bart Groeneveld en Daniëlle ten Hoeve. Uiteraard gaat het daarbij om de insteek, de overvolle agenda of juist één opvallend, maar alledaags, nieuwtje, en gewoon in m'n eigen woorden.

Van der Klis week 43
Onbalans tussen werk en priveJohan, Henriëtte en Marianne hebben deze week herfstvakantie. Johan vermaakt zich vrijwel dagelijks bij zijn vrienden in de hut, net buiten het dorp. De meiden hebben hun vriendinnen en logeerpartijen. Woensdagmiddag is er gezwommen, vrijdagmiddag nieuwe boeken gehaald bij de bibliotheek. Monopoly is populair. Het is verder een drukke week. Na de ochtend in de gemeente te hebben verwerkt, vervolg ik mijn dag met lezen en recensies schrijven. Week 43 is op het project een bonte mix van herplannen, overwerken, mensen aanhoren en verder helpen. Dinsdagavond was er de aftrap van de in elkaar geschoven Capgemini expert groups Pension Insurance en Pension Funds tot - verrassend gelijk aan internationale communities - Life & Pensions. Wegwerkzaamheden op de A27, A28, A32 knaagden verder nog tijd weg. Vrijdag zijn alsnog parkeersensoren geplaatst in de Prius. De ploeg uit Vriezenveen tegen wie 'mijn' E3 zaterdagmorgen moest spelen, heeft zich teruggetrokken uit de competitie. Zodoende zowaar een ochtend de kans uit te slapen, hoewel het dreigen van Klazien "Je wordt toch om 6 uur wakker" haast genoeg was hoofdpijn te krijgen. Pff, weekend!

Hoera, een nieuwe wasmachine!
nieuwe AEG wasmachineNa 14 jaar trouwe dienst heeft onze wasmachine het - hoe toepasselijk - op maandag wasdag, begeven. Met de mededeling "Ik sta vanmiddag bij de witgoedhandelaar" kon ik het doen, daarvoor ben je in gemeenschap van goederen getrouwd! Het is een AEG Lavamat 54840 geworden. Volgens de verkoper kunnen we er jarenlang weer minimaal 6 wassen per week mee doen. Blij dat m'n schoonmoeder de overhemden van zondag en maandag heeft willen uitwassen. Wat moet je als gezin met 3 kinderen zonder wasmachine, het geeft echt een onthand gevoel. Het vertraagd binnengekomen strijkwerk heb ik ook al weer weggewerkt.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

24 oktober 2008

Hybride technologie rond auto en telefoon

Waarvan zijn touch phones de voorbodes? Hoort de belfunctie straks inderdaad tot de 'o ja, ook mogelijk' van multifunctionele apparaten? De Sumsing Turbo 3000 Xi Multitask, bedacht door David & Simon Groen a.k.a. Groenbrothers.com lijkt op eerste oog een doorgeslagen, maar wel erg lachwekkende parodie.

Totdat je de volgende morgen het nieuws leest, dat het nieuwe Sony Ericsson model Xperia X1 kan communiceren met de nieuwste Saab auto's om het slot en verlichting te kunnen bedienen. Een Smart key, zoals je van een Toyota Prius of Renault Laguna kent komt zo dichtbij je telefoon.

Onderstaande parodie Laguna meets Knight Rider wil ik je als tussenstap niet onthouden.


Want je herinnert je ook het bijzondere polshorloge van Michael Knight wel, waarmee KITT opgeroepen kon worden. Voor iets meer dan EUR 100 kun je in China namelijk onderstaand nieuwe model mobieltje kopen. Specificaties vind je op Fan.tv.

Labels:

06 juni 2008

Van der Klis maakt naam en faam

Reed Business doet met viral marketing z'n best om aan nieuwe sales medewerkers te komen. Door je voor- en achternaam in te geven, wordt de succesratio bepaald en de gevolgen in een videoboodschap uitgelegd.
De volgende beelden kunnen schokkend zijn voor vrienden en collega's met al dan niet expliciet dezelfde ambities!


en niet te vergeten:

Onmiskenbaar komt het Wetenschappelijk Onomastisch Instituut Rigtenstein bij elke bijna sollicitant tot dezelfde conclusie, zij het aangepast voor het toepasselijke geslacht, dat blijkt uit de volgende still.

Hoort, zegt het voort!

(en natuurlijk besef ik met deze blog Reed Business te helpen in deze marketing campagne; ook weet ik bij nader inzicht, dat de betreffende campagne al is afgelopen, de hint van Lonieke Ultee kwam formeel te laat. Toch heeft Reed Business graag nog meer mensen erbij)

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker