Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

11 september 2009

10 kilometer hardlopen voor Naandi Foundation

10 kilometer hardlopen voor een goed doel en ondertussen bouwen aan on- en offline wereldwijde gemeenschap, dat zijn de drijfveren achter het initiatief 10K 4 for Naandi Foundation die zich inzet voor scholing van Indiase meisjes. Capgemini steunt de Naandi Foundation op allerlei manieren.

Initiatiefnemer Arjan Tupan werkt voor de BU Schneider bij Capgemini Frankrijk en heeft inmiddels her en der uit de organisatie enthousiastelingen bij elkaar gekregen onder het motto Work Out, Connect, Help.

Work Out
De basisregels voor de duurloop zijn eenvoudig. Op 11 oktober loop je 10 kilometer, je registreert je loop op de Nike Running website en je zamelt geld in voor de Naandi Foundation door sponsoren te zoeken. Er is geen vastgesteld parcours of plaats van handeling, dat zou ook niet werken bij een wereldwijd initiatief. Nike heeft diverse voorzieningen om zoiets te ondersteunen. Als je Nike+ gear hebt en een iPod, synchroniseert dit koppel je verrichtingen online.

Een alternatief is bijvoorbeeld RunThere, een Google Maps mashup. Ik heb er voor 11 oktober een verlengde variant van m'n reguliere 5,5km loop langs de Zwolseweg op aangemaakt. Weet ik ook weer waar mijn uitdaging ligt!

Connect
Lopers, sponsoren en andere belangstellenden worden via een speciale 10k4n pagina op Posterous op de hoogte gehouden van tips, nieuws en achtergronden. Je kunt op Facebook fan worden en op Twitter kun je via de hashtag #10K4N en @10k4n alles volgen.

Zelf blog ik ook voor deze challenge.

Help
Concreet wordt geld ingezameld voor het Nanhi Kali project. Nanhi Kali werd in 1996 opgericht en ondersteunt momenteel bijna 51.000 achtergestelde Indiase meisjes met onderwijs, onderwijsmaterialen, kleding en schrijfgerei.
Inzamelen van geld gebeurt via Firstgiving.com/10k4n.

Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom. Help je me mee in deze uitdaging?

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker