Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

07 februari 2007

Google versus Copernic Desktop Search

Ik heb jarenlang gebruik gemaakt van Copernic Agent (parallel zoeken vanaf je desktop in diverse zoekmachines, onthouden en actualiseren zoekopdrachten) en Copernic Desktop Search. Met de release van versie 2.0 van Copernic Desktop Search ging de stabiliteit van het programma zo sterk achteruit, dat ik gisteren maar de overstap heb gemaakt naar Google Desktop.

In een handige package deal krijg je er de sidebar bij met de Gadgets die naar keuze bijgevoegd of verwijderd kunnen worden. Zo'n zelfde sidebar is een 'wow feature' van Windows Vista, hoewel onderling inhoudelijk - natuurlijk - niet uitwisselbaar.

Voor de fijnproevers: de volgende gadgets gebruik ik momenteel:
- Biblegateway's Verse of the Day
- Email van Google Desktop (= MS Outlook 2003)
- Nieuws voor Google Desktop (= Google News Nederland)
- Weer voor Google Desktop
- Actueel buienradar beeld over Nederland en Belgie
- Mind Cloud - brainstorm gadget o.b.v. Google Suggest

Labels: , ,

18 december 2006

Time's Person of the Year ben ik en jij en jij ook

Na jarenlang op traditionele wijze de Persoon van het Jaar verkozen te hebben (zelfs Yasser Arafat had in 2001 de twijfelachtige eer), heeft Time Magazine ditmaal de gezamenlijke web community uitverkoren.

Hoe we dat doen met elkaar? Wel, door flink te bloggen, sociale netwerken op te zetten en te onderhouden, nieuwe dingen te doen op het web. Ik heb er weer wat voor je op een rijtje gezet:
1. Identity 2.0 (een concept om juist gedecentraliseerd authenticatie voor webtoepassingen te doen).
2. Frappr, een mashup van hit counter, webbezoekers analyse en Google Maps.
3. MyBlogLog, een visuele weergave van recente blog lezers. Versterkt het gemeenschapsgevoel.
4. ZCubes, een portal applicatie die je zo ongeveer alles kan laten doen wat hip is - social networking, web site ontwikkeling, bladeren over het web, media creatie, RSS feeds & gadgets, white board voor tekeningen, etc.

Labels: , ,

11 december 2006

Bellen met een computer en vice versa


Computer en telefoon komen nader bij elkaar. Dus kun je computeren met je telefoon en bellen met je computer. Deze hybride (klinkt als Prius..) vorm brengt ook typische webapplicaties als Gmail en Google Maps onder handbereik, zodra je met bijvoorbeeld een pocket pc of Windows Mobile 'telefoon' met een WLAN contact hebt. Collega blogger '8a' heeft keurig uitgewerkt hoe je de JAVA MIDlets van Google downloadt en installeert. Meer MIDlets vind je bijvoorbeeld op www.midlet.org.

update 14 december 2006: Skype nu ook voor Windows mobile smartphone
Vanaf vandaag kun je Skype 2.2 Beta for Windows Mobile downloaden. Skype heeft voor het downloaden controlepagina's ingebouwd om te kijken of jouw merk en toestel zich leent. Persoonlijke ervaring: het werkt!

Labels: , ,

14 november 2006

Betaalmobiel van de Rabobank

Vanaf woensdag lanceert de Rabobank een eigen belbedrijf, Rabo Mobiel, dat mobieltjes wil slijten. Het vernieuwende daarin: vanaf halverwege volgend jaar kunnen klanten het mobieltje gebruiken als alternatief voor chipknip en pinpas om mobiel betalingen te kunnen doen. Wel kunnen de klanten direct hun mobiel gebruiken om te internetbankieren (WAP'en in een nieuw jasje) Nu nog blijft de Rabobank kaartlezer voor authenticatie nodig, volgend jaar wordt deze functie door de telefoon overgenomen. Het apparaatje bevat ook een RFID-chip waarmee op bij een NS kaartautomaat zonder fysiek contact met een pas betaald kan worden.

Klinkt aardig, maar wie wil een moderne variant van de SIM lock op z'n mobiel in de vorm van 'Rabo'?

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker