Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 november 2009

Fotografie op web updates november 2009

Flickr App Garden
Flickr heeft een eigen App Garden, een overzicht van applicaties voor en met Flickr. Via tags, profielen van ontwikkelaars en screenshots kun je je weg banen naar commentaar-, upload en cross-platform hulpjes.

Flickr People in Photos
Nog meer Flickr nieuws. Met People in Photos kun je mensen die op Flickr foto's staan taggen. Dat gaat aan de hand van Flickr username of e-mailadres. Voor de non-users houdt dit een uitnodiging lid te worden van Flickr in. In commercieel opzicht dus een marketing gimmick. Functioneel gezien keeping-up-with-the-joneses, omdat Hyves en Facebook dit al tijdenlang ondersteunen.


Zelf bepaal je of er people tagging mogelijk is, voor wie de tags zichtbaar zijn, en dergelijke. Niets moet, alles mag.


Google Image Swirl
Het Google Labs product Google Image Swirl is een meer visuele manier om naar (gerelateerde) afbeeldingen te zoeken dan de reguliere Image search.

Er is een groot aantal zoektermen voorgedefinieerd, maar verwacht niet dat Image Swirl al alle willekeurige afbeeldingen, met name Nederlandstalige woorden herkent. Balkbrug of Henk-Jan kon ik zo vergeten terug te vinden.

Picasa update
In de nieuwe Picasa build vind je verbeterde stabiliteit tijdens het importeren van foto's, een fix voor een Quicktime gerelateerde crash, ondersteuning voor migraties van fotoalbums naar Windows 7 en RAW support voor diverse camera's.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , ,

22 mei 2009

Animoto tovert je foto's om in hippe video

Animoto is een webapplicatie die foto's van je harde schijf, Flickr, Facebook, Picasa, etc. bij elkaar zet en zelf animeert. Door een soundtrack in een genre naar keuze of een eigen MP3 naar keuze in te zetten, is het resultaat te bekijken in een Flash movie. Met een klik staat die op Youtube. Filmpjes van 30 seconden lengte zijn gratis. Voledige films kosten $3 per video. Een jaarabonnement voor onbeperkt films maken kost $30.

Animoto heeft applicaties voor de iPhone en Facebook. Hieronder een eerste 30 seconden maaksel van wat foto's van Koninginnedag in Balkbrug.

De makers kun je volgen op Twitter.

Labels: , , ,

29 maart 2009

Fotografie nieuws

Charlottenburg Schmap'ed
Eén van mijn foto's van Schloss Charlottenburg in Berlijn is nu opgenomen in de laatste versie van de online / offline Berlijn reisgids Schmap. Leuke mashup!


Flickr Downloadr

Capgemini collega Sondre Bjellås bracht onlangs zijn gratis Flickr Downloadr uit: een downloader die draait onder Windows Vista en 7 die anders dan andere programma's wel rekening houdt met de copyrights.

Je kunt foto's preview doen per gebruiker. Binnenkort komen opties voor groep of algemeen met een zoekfunctie. De vervolgstap is aangeven welke foto's je wilt downloaden en gebruiken.

Labels: , , ,

12 februari 2009

Vergroting location awareness


Google heeft sinds vorige week Latitude als functie in de nieuwste versie van Google Maps Mobile, een gratis van google.com/latitude te downloaden applicatie. Op basis van wederzijdse opt-in kun je de locatie van je vrienden volgen op je mobiel. Pas wel op dat je nergens tegenaan rijdt of loopt onder het kijken naar je mobieltje.

Google Latitude is een functie van Google Maps voor mobiel voor de volgende telefoons:
* Android-telefoons, zoals de T-Mobile G1 (binnenkort beschikbaar)
* iPhones en iPod touch-apparaten (binnenkort beschikbaar)
* de meeste BlackBerry's met kleurenscherm
* de meeste apparaten met Windows Mobile 5.0 of hoger
* de meeste Symbian S60-apparaten (smartphones van Nokia)
* veel mobiele telefoons met Java (J2ME), zoals apparaten van Sony Ericsson (binnenkort beschikbaar)

Ik heb om te testen Latitude aangezet, hoewel ik niet de hele dag Google Maps heb aanstaan. Wil je me volgen, selecteer me dan in je adresboek. Erg belangrijke tip: zeg 'nee' tegen de vraag van Google Maps of je bij het afsluiten van de applicatie je Latitude locatie wilt blijven delen. Zeg je hier ja, blijft op de achtergrond wel een verzendproces draaien die het scherm van je mobiel ook actief houdt. Erg slecht voor de batterij en nergens voor nodig.


Vanaf deze week is het mogelijk met /nearby achter de url van een foto die geotagged is op Flickr andere foto's te zien die in de omgeving gemaakt zijn. Hiernaast een voorbeeld van het Waaggebouw in Leeuwarden.

Afhankelijk van de populariteit van de locatie vind je natuurlijk meer of minder foto's. In het map window kun je hetzelfde doen door de optie See nearby photos and videos aan te klikken.

Trackr
Met trackr! kun je anderen zien en volgen via internet en je mobiele telefoon. Download de applicatie op je mobiel, maak een vriendenlijst aan en laat zien waar ter wereld jij bent en bekijk de locatie van je vriendjes.
Daarnaast:
* Bekijk welke route jij of je vrienden hebben afgelegd: afstand, gemiddelde snelheid, etc.
* Ontvang een waarschuwing als iemand een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat (geo-fencing)
* Plaats foto's op de kaart bij je track exact waar je ze genomen hebt
* Stuur automatisch updates naar je Twitter en Hyves accounts zodra je online bent
* Zet een kaart met jouw huidige locatie op je website/blog
* Gebruik de snelcode om anderen meteen te laten zien waar jij op dat moment bent
* trackr! is GRATIS voor persoonlijk gebruik.

Anders dan Google Latitude die niet per se een GPS nodig heeft, maar ook op basis van afstand tot de dichtstbijzijnde GSM mast een gooi doet naar de locatie (bij het schrijven van dit blog dacht Google dat ik bij de Lichtmis aan de A28/N377 stond, werkelijk Balkbrug ligt 12km verder oostwaarts), heeft Trackr wel een GPS locatie nodig.

Labels: , , , ,

15 september 2008

Picasa 3 nader bekeken

Onlangs kwam de beta versie van Picasa 3, zeg de Google tegenhanger van Yahoo!'s Flickr uit. Ten opzichte van de 2.7 versie die ik eerder geïnstalleerd en gebruikt heb, is een groot aantal verbeteringen doorgevoerd.

Functionaliteit omvat nu bijvoorbeeld:
- synchronisatie tussen wijzigingen in Picasa 3 en Picasa Web Albums
- retoucheren van je foto's.
- filteren van je foto's tot alleen de verzameling foto's met gezichten erop.
- Picasa Photo Viewer om foto's in Windows Explorer direct te bekijken zonder Picasa of andere image viewer te openen. Vista heeft natuurlijk ook een ingebouwde Photo Gallery en viewer, dus de concurrentie is dichtbij.
- directe upload van foto's naar Picasa Web Albums of Blogger.
- Moviemaker, ja, apart van Windows Movie Maker een eigen Google Movie Maker met Youtube als uitstalling.
- betere mappenbeheer.
- betere EXIF ondersteuning
Picasa 3 is een gratis download.

Opvallende bugs vind ik zelf het niet opslaan van doorgevoerde rotaties van foto's en het ontbreken van een 'hernoem bestand' bij het importeren. Picasa is daarentegen sterk ten opzichte van bijvoorbeeld Irfanview in het indexeren en dus doorzoekbaar maken van je fotocollectie.

Picasa Web albums updates
Ook de web 'end' van Picasa, Web Albums heeft onlangs een aantal verbeteringen ondergaan, waarvan "name tags" de belangrijkste is. Gezichtsherkenning a la Google. Automatisch aanvullen van namen in volgende foto's van dezelfde persoon wordt geregeld, en mocht je Picasa als vertrekpunt voor het aanmaken van contactgegevens kiezen, wordt een foto ook automatisch zichtbaar in je Gmail adresboek.

Onderstaande video demonstreert de name tags functie.

Verder is geotagging verbeterd, is Picasa Webalbums ook beschikbaar op je mobiele telefoon voor bekijken en van commentaar voorzien van plaatjes. Foto's mogen nu tot 20MB per stuk zijn voor upload. Gratis opslagruimte is uitgebreid tot 1GB, de API voor gegevensuitwisseling met externe (web)applicaties is verbeterd, enz.

Al met al voor de Windows gebruikers (helaas ontbreekt nog altijd een Mac client) interessante toevoegingen in de Google applicatieset.

Labels: , , ,

24 augustus 2008

Wat gij niet wilt dat u geschiedt

Artiesten en bands hebben jarenlang geklaagd over de muziekpiraterij, waarbij grote hoeveelheden liedjes als gratis mp3 downloads hun weg naar het publiek vonden, zonder dat recettes naar de rechthebbenden gingen.

Des te verbazingwekkender vond ik het afgelopen vrijdag en zaterdag te ontdekken, dat foto's die ik donderdag 14 augustus op het Flevo Festival heb gemaakt en op Flickr had gezet om bekeken te worden door belangstellenden, inmiddels waren beland in het fotoalbum van de officiële website van The Elms en het Myspace profiel van Sixpence None The Richer.

Bovenstaande foto op Flickr en op TheElms.net.

Bovenstaande foto op Flickr en Sixpence's Myspace profiel.

Jessica, een medewerkster van de Flevo Festival organisatie was zo attent me te melden, dat ten onrechte haar naam als fotografe stond genoemd bij mijn foto's en had de band inmiddels gewaarschuwd. Bij Sixpence None The Richer heb ik zelf bij de betreffende foto's aangegeven dat ik de camera vasthield en waar meer foto's te bekijken zijn. Ook de heren van The Elms heb ik gevraagd de credits te wijzigen.

Meteen heb ik de diverse mogelijkheden van Creative Commons bekeken om m'n werk in de juiste licentievorm te gieten. Op de complete Flickr set is dat Attribution Non-commercial No Derivatives geworden:
"This license is the most restrictive of our six main licenses, allowing redistribution. This license is often called the “free advertising” license because it allows others to download your works and share them with others as long as they mention you and link back to you, but they can’t change them in any way or use them commercially."
En dan was dit maar één avondje Flevo. Je kunt je voorstellen wat voor online jachtseizoen je moet openen als je een heel festival zoals Flevo verslaat.

Vanavond laat Flevo terugblik op NL3
Vanavond kun je om 23.40u op Nederland 3 kijken naar een terugblik op het Xnoizz Flevo Festival 2008. De Volkskrant waarschuwde zaterdag netjes, dat vóór de reportage de Spuiten en slikken zomertour van BNN staat geprogrammeerd. Sex, drugs.....en rock-n-roll!

Labels: , ,

23 augustus 2008

Tips voor zoeken en publiceren van foto's

Halen
Om geschikte foto's te vinden in Flickr kun je tegenwoordig zoekargumenten met visuele hulpmiddelen als CoolIris (voorheen: PicLens) combineren. Om met woorden de juiste treffers te krijgen, ben je afhankelijk van de taal waarmee de fotograaf zijn bijdragen heeft geplaatst.

FlickrBabel springt in dat gat door Frans, Spaans, Duits, Portugees toe te voegen aan je Engelstalige zoekacties. Voor bijvoorbeeld 'car' wordt ook gezocht naar de anderstalige equivalenten, zonder dat je zelf woordenboeken hoeft te pakken.

Deze service vraagt natuurlijk om uitbreiding met andere talen, want handig is dit zeker.

Brengen
Ook bij het publiceren van foto's op Flickr zijn er aandachtspunten, zo merk ik de laatste tijd.
1. Maak gebruik van groepen om je foto's nog breder onder de aandacht te brengen. Zo heb ik al mijn Flevo Festival foto's ook gepost op de pool van de Flevo groep. Dat levert snel extra verkeer en commentaren op.

2. Maak zoveel mogelijk gebruik van descriptions, titles en tags. Foto's als DSC0081987x zullen nooit gezocht worden. Afhankelijk van de zoekmachine of scriptinstelling wordt of een string gezocht in de titel & description of juist de tags.


TinEye: waar staat deze foto nog meer op het web?

TinEye is een startup, momenteel in beta test, dat op basis van een aangeboden foto zoekt naar vindplaatsen ervan op het web. De zoekmachine vindt zelfs gewijzigde voorkomens van je foto. TinEye laat je zoeken via de website op basis van een upload, url, een bookmarklet of een browser plugin voor IE of FireFox.

Op dit moment overtuigen de zoekresultaten van tests met mijn profielfoto (slechts 4 resultaten, Last.fm, Technorati, Blogger en Henkjanvanderklis.nl) en een op meerdere plekken voorkomende concertfoto nog niet. Het concept is echter veelbelovend.

Labels: ,

13 juli 2008

Hoe de vakantie in de Jura was

In de afgelopen 2 weken hebben we genoten van de Franse Jura met een gitotel op camping Le Moulin in Patornay als uitvalsbasis. De vraag 'Hoe was jullie vakantie?' is elk jaar lastig 1-2-3 te beantwoorden, omdat je zoveel gezien en gedaan hebt. Ditmaal ben ik zondagmorgen na terugkomst, terwijl in totaal 8 wassen gedraaid zijn, begonnen met de bijna 500 foto's en filmpjes te verwerken en op Flickr te zetten.

Vroeger en nog altijd maak ik aantekeningen, maar die dienen niet voor publicatie. Een bonte mix van activiteiten, taken, aantekeningen, huishoudelijke zaken, ideeën, enzovoorts.

Want laat je je indrukken spreken via beelden, al dan niet bewegend? De foto's heb ik verzameld in een collectie Vakantie Jura zomer 2008 met daarin thematische sets. Dat is me vorig jaar prima bevallen.

Of spreekt een mind map kernachtiger?

Of toch, woorden gebruiken om locaties, belevenissen, gelezen boeken en dergelijke toe te lichten? Natuurlijk! De beschrijvingen van eerdere zomervakanties bleken voor andere reizigers een informatiebron en leidden tot vragen per e-mail over de camping, dagtrips met kinderen, en dergelijke. En dus zal ik de komende dagen veel content plaatsen op zowel de weblog als portal in de vorm van indrukken en recensies over de camping Le Moulin, de omgeving (steden, watervallen, meren, wandeltochten, grotten) en de gelezen boeken:
- Chaja Polak - Stenen Halzen
- Arie de Geus - De levende onderneming
- Andreas Eschbach - Het Messias Mysterie
- Geert Mak - Hoe God verdween uit Jorwerd
- Irfan Orga - Aan de oevers van de Bosporus
- Göran Sahlberg - Aan het einde der tijden
- Aharon Appelfeld - Het tijdperk der wonderen
- PJ Vergunst - Vervolgd om Jezus' wil
- René Kahn - In de spreekkamer van de psychiater.

Labels: , , , ,

12 juli 2008

DestroyFlickr - creative destruction

De ontwikkelaars van DestroyToday hebben een fraaie Flickr viewer en uploader, draaiend onder AIR, uitgebracht: DestroyFlickr.

Naast het bekijken van je eigen foto's, die van je Contacts en interestingness van Flickr, kun je foto's uploaden, direct een hoogste resolutie versie van een interessante foto downloaden. Schermovergangen, sleur-en-pleur, etc. is nu eenmaal in een AIR applicatie mooier te maken dan in traditionele rich internet applicaties.

Ik ben blij met deze variant op creative destruction. Het scheelt me een losse Flickr uploader en biedt me een snelle mogelijkheden om foto's te bekijken, downloaden en van commentaar te voorzien.

Verbeterpunten
Sets en collecties worden niet herkend door de applicatie. Bij het uploaden van foto's kun je ook geen set aangeven of creëren, zoals dat bij de Flickr Uploader wel kan. Ook tagging is bij uploaden niet mogelijk. Het terugspringen naar een vorige Flickr user mag duidelijker. Nu blijkt onder de foto links onderin het scherm een selectielijst schuil te gaan, waar je de vorige gebruikers, bijvoorbeeld je eigen profiel kunt terugvinden.

Helaas ontbreekt ook een zoekfunctie op Flickr tags of titels. Wat dat aangaat kun je beter gebruik maken van PicLens.
Zemanta Pixie

Labels: , , ,

20 mei 2008

De retoucheur

De campagne Tijd voor echte schoonheid van Dove, producent van persoonlijke verzorgingsmiddelen, startte met filmpjes als deze, waarin elke meid tot een beauty queen kan worden gephotoshopt.

Parodieën als een mannelijke versie waren in de wereldwijde webgemeenschap snel geproduceerd, en zien er erg leuk uit.

De retoucheerder Pascal Dangin zei onlangs in een interview met Lauren Collins van Pixel Perfect over zijn rol in de betreffende campagne:
"Do you know how much retouching was on that? But it was great to do, a challenge, to keep everyone's skin and faces showing the mileage but not looking unattractive."
Advertizing Age pikte het interview op, en zo ontstond een nieuwe rel over de echtheid van de vrouwen in de advertenties van Unilever merk Dove. Uiteraard ontkennen merkvertegenwoordigers en fotograaf Anne Leibovitz in alle toonaarden.

Mijn vader is jarenlang retoucheur geweest voor bladen als Libelle, Margriet, Allerhande en TIP Culinair, lang voordat software als Adobe Photoshop was uitgevonden. Zoek op Youtube maar eens op extreme photo retouch en je ziet dit vak in de praktijk. In de voormalige Sovjet-Unie werden decennia afbeeldingen van staatshoofden stelselmatig geretoucheerd. Het spannende boek De retoucheur van Stachov geeft je een beeld van die tijden.

Niets is wat het lijkt, ondanks de fraaie en eerlijk ogende Flash website van Dove met gewone vrouwen.

Labels: ,

29 april 2008

Niet langer vanzelfsprekend

Onlangs kwam ik in het bezit van een schitterend fotoalbum met kiekjes van verre familieleden om zo mogelijk personen in de stamboom Van der Klis een gezicht te kunnen geven. Een al dementerend familielid had nog haar best gedaan een soort who is who te maken op een vel papier, maar van veel personen is niet meer duidelijk wie ze zijn. Het is één van de ongemakken van het niet openbaar mogen maken van alle stamboomgegevens van levende personen. Met verbroken familierelaties, zoek raken van fotoalbums, adresgegevens wordt een fotoalbum met mensen een puzzel.

Vanzelfsprekendheden als weten wie je ouders zijn, wie je kinderen vallen ook weg, als je bijvoorbeeld boeken over hersenaandoeningen leest van psychiater René Kahn of neuroloog Oliver Sacks. De op het eerste oog grappige titel De man die zijn vrouw voor een hoed hield, is bij nadere lezing heel wat minder funny, als je beseft hoe rijk gezegend je bent met een (hopelijk) 100% werkende hersenpan en zenuwstelsel.

Sacks vraagt zich met filosoof Nietzsche af:
"Komen wij wat ziekte betreft niet bijna in de verleiding te vragen of we het ook zonder zouden kunnen redden?"
Sacks' verhalen over de vrouw die haar eigen lichaam niet meer voelt of herkent, de man die zich rotschrikt over dat koude harige ding in zijn bed en pardoes uit bed valt, niet meer beseffend dat dat 'ding' zijn eigen been is, dat nog vast zit aan zijn lijf. Mensen die na amputatie van ledematen nog altijd een visuele herinnering hebben, zodat ze hun verloren been of arm nog steeds (pijnlijk) voelen. Of een vrouw die met beide ogen kijkt, maar slechts met haar rechter oog 'ziet'.

De vanzelfsprekendheid waarmee ik leef, beweeg, voel, ruik, waarneem, mensen herken, weet wie ik ben, kan herinneren, beleven en dromen, maakt je bewondering voor de mens als schepsel groter en tegelijk bescheiden in het stellen, dat dat 'normaal' is of blijft.

Labels: ,

27 februari 2008

FotoFlexer als online Photoshop

Qua functionaliteit doen webapplicaties ten opzichte van client applicaties op je pc of Mac tegenwoordig nog maar nauwelijks onder en de prijsstelling, veel is open en gratis, is natuurlijk ook aantrekkelijk. Voor de vele amateurfotografen die een licentie Adobe Photoshop te duur vinden, is er nu FotoFlexer. Niet toevallig want Adobe werkt aan de definitieve versie van het web-based Photoshop Express en Flickr heeft al Picnik voor online fotobewerking.

Terug naar FotoFlexer. Het hulpmiddel spreekt 7 talen. Je kunt stuk voor stuk opf groepsgewijs foto's voor bewerking uploaden. Opslag en publiceren kan via één van de bestaande sociale netwerken, waarmee wordt samengewerkt: Facebook, Myspace, Photobucket, Flickr, Yahoo!, Google. De bestaande foto's op deze services zijn ook direct beschikbaar voor bewerking na autoriseren van gebruik van bijvoorbeeld Flickr door FotoFlexer.

Fotoflexer kent een aantal bijzonder interessante opties als:
- hi-res mode fotobewerking
- Smart Scissors (voorbeeld hierboven)
- Curves:
- Recolor opties van onderdelen, bijvoorbeeld haar of een persoon in z'n context. Hieronder een probeersel met de smart scissors.

Een account is gratis. Uitproberen zonder account kan ook.

Labels: ,

25 februari 2008

PicLens maakt plaatjes zoeken en kijken tot 3D belevenis

CoolIris' PicLens is een browser add-on, die het zoeken naar en bekijken van afbeeldingen op het web transformeert in een full-screen, 3D ervaring. Bladeren wordt een stuk sneller en de ingebouwde zoekfunctionaliteit laat je snel gerelateerde foto's opsnorren. Hieronder een deel van de resultaten bij de zoekactie op Google Images op henk-jan van der klis, waarbij afbeeldingen die mij betreffen of op m'n websites staan, worden getoond.

PicLens is er voor Internet Explorer, FireFox (Windows/Mac) en Safari. PicLens werkt samen met Flickr, Photobucket, Picasa Web Albums, DeviantArt, Smugmug, Facebook, MySpace, Bebo, Hi5, Friendster, Google Images, Yahoo Images, Ask Images, Live Images en AOL Images.

De gevonden foto's kun je per stuk full-screen bekijken, in een slideshow bekijken of in een wall-of-photos in sneltreinvaart bij langs. Met een klik ben je op de corresponderende bronpagina. Met PicLens Lite, PicLens Publisher en de WordPress plugin kun je je eigen website uitrusten met full-screen slideshows.

Zie PicLens in actie.

Waarschuwing: PicLens werkt verslavend! Geruststelling: bij bijvoorbeeld Google wordt de safe search uitgevoerd om al te schunnige platen uit te filteren.
----------------
In de mediaspeler: The Throes - Fortune
via FoxyTunes

Labels: ,

19 januari 2008

Speels duelleren met foto's op FlickrFight

Heb je op een regenachtige dag even behoefte aan wat leuks, is FlickrFight een welkome invulling. Door links en rechts een zoekterm in te geven, wordt de Flickr database doorgespit en de balans opgemaakt.

Proef op de som natuurlijk. Na aanvankelijk verlies (Henk-Jan van der Klis versus Klazien van der Klis) absolute overwinning bij het vergelijk tussen Henk-Jan en Klazien.

Dat de top fighters en recent fighters vooral grotere sterren tegen elkaar afwegen, mag duidelijk zijn. Ik vind Flickrfight grappig, zonder verdere pretenties.

----------------
In de mediaspeler: Cindy Morgan - Good Thing
via FoxyTunes

Labels:

12 januari 2008

Innovatie in foto- en marktbewerking

Op 24 december 2007 troffen we in Panorama Mesdag de tijdelijke tentoonstelling van InnovationArt, dat met Microsoft PhotoSynth experimenteerde in het panorama. In antwoord op de vraag Wat zie je? zijn met de software verrassend veel eigen panorama's te genereren, vol breedte- en dieptewerking, kortom 3D. Het zelf zien en ervaren op de neergezette pc's was overigens interactiever en indrukwekkender dan de opgehangen foto's en grofkorrelige DVD presentatie.
"Innovation needs market acceptance. For the market to accept something innovative it must be perceived as useful and/or inspiring. An artist view on innovation can play a crucial role in generating acceptance for something new. Over the globe lots of 'artist views' on usage of technology are exhibited."
(als knipoog naar de bloggers, zoals DutchCowboys die ruzie maken over wie nu ergens het eerst over schreef. Het gaat om marktpenetratie, bekend worden bij het grotere publiek!)

IPEXCompany, de investeringsmaatschappij achter Techcrossing.com (bringing the market to the idea) en Crossspring.com (Innovation = Business Creation), de organisaties die de Personal Panorama en de Inspiration Week in week 48 van 2007 organiseerden en voor 2008 een follow-up in gedachten hebben, verkent de business potentie van dergelijke innovaties.

Photosynth analyseert en groepeert foto’s aan de hand van overeenkomsten hierna wordt het beeldmateriaal in een 3D omgeving gepresenteerd. Uitleg over Photosynth kun je hieronder bekijken.

En nog een uitleg over fototoerisme in onder meer Yosemite NP in de VS.


21 augustus 2008: Photosynth live
Photosynth is nu live. Het rekenwerk vindt plaats op je pc, de beelden zelf worden daarna via een upload op Microsoft servers geplaatst. Voor elke gebruiker is 20GB beschikbaar. Het bekijken van de beelden is mogelijk dankzij Seadragon, een ander Microsoft Live Labs product.

Labels: ,

08 januari 2008

Photophlow interactie met Flickr

Een fraaie add-on op Flickr is Photophlow, dat de foto's van je Flickr-account als het ware verpakt in een chat room met alle bijbehorende functies. Daar bovenop biedt Photopllow integratie met IM tools als MSN, GTalk en Yahoo!, maar ook met Twitter en Tumblr. Een wel heel bijzondere Flickr group!

Het gaat om de interactie. Anders dan met de reguliere commentaar functie op Flickr zit je op Photophlow met de kamergenoten naar geposte foto's te kijken. Je krijgt zo direct terugkoppeling, en da's erg leuk! Alle foto's en veel van de Flickr functies zijn beschikbaar vanuit Photophlow. Het is overigens wel handig om - analoog aan ouderwetse chat rooms - een beetje bezette kamer te zoeken, als je echt interactie wilt. In je eigen kamertje wachten op een voorbijganger kan, je krijgt keurig notificaties wanneer iemand je komt opzoeken, maar voor instant feedback loop je gewoon andermans ruimte in.

De beta is momenteel op invitation only. Ik heb er drie beschikbaar. Ook op losse aanvraag via de homepage kom je binnen 1 dag aan een account, zo is m'n eigen ervaring.
photophlow badge

Labels: ,

09 september 2007

Wadlopend naar vuurtoren Arngast

Zaterdag 8 september was het opnieuw tijd voor een wadlooptocht, ditmaal de langste tocht die er in Duitsland mogelijk is, die van het vasteland bij Dangast naar de vuurtoren van Arngast en retour.

Concreet betekent dat om 13.30u vertrekken en om 21u terug. Gerko Ennen was niet beschikbaar; de enige andere wadgids die dit traject doet, Bernd Koopmann leidde ons (3 Hollanders en een Berlijnse) met de nodige humor en historische en biologische weetjes over het wad. Veel en dip slik, een heftige noordenwind en diverse regenbuien maakten de tocht niet gemakkelijker, hoewel de pauze bij de vuurtoren droog en relatief zonnig was. (filmpje...)

Terwijl de vloed achter ons opkwam waren we na 20u weer op in het kwelderlandschap tegen de zeedijk. Enkele foto's van besmeurde benen, tevreden gezichten en in een enkel geval 'er geheel doorheen zitten' getuigen van deze maffe hobby.

Na de wandeltocht langs de dijk, douchen, omkleden en ruim 2u over de Duitse A29,A28,A31 en de Nederlandse A37 en N48 sta je dan om 23.30u met stijve benen weer in Balkbrug.

Labels: ,

23 augustus 2007

Fotoverzameling op Flickr

Yahoo! onderhield twee fotoservices, Yahoo! Photos en Flickr. Zoals dat gaat is de eerste inmiddels obsolete geworden en is Flickr helemaal web 2.0 met user generated content, tagging, maps mashups, commenting, etc. Alle reden de foto's die ik nog op Yahoo! Photos had staan te laten migreren naar een nieuw Flickr account. Vooral de maps mashup bevalt me goed.www.flickr.com
Henk-Jan van der Klis' Yahoo! Photo Album photosetHenk-Jan van der Klis' Yahoo! Photo Album photosetLabels: ,

17 augustus 2007

Hoe een Muijs een Margriet vangt

Gerichte zoekacties op m'n weblog naar de vrouw in het leven van BNN Hey DJ winnaar en tegenwoordig voor NPS werkzame Martijn Muijs leidde laatst bij Martijn al tot de reactie: "Misschien moet je een lijstje met vrijgezelle alternatieven plaatsen.". Ina Muijs-Hennevelt benadert het anders. Vandaag meldde ze op haar Hyves blog, dat ze via een modellenwedstrijd gekozen is in de top-3 in de leeftijdsklasse 40+ van damesblad Margriet.

Stemmen op het Margriet Model 2007 kan nog tot 1 september. Door te stemmen maak je tevens kans op een make-up set van L’Oréal Paris ter waarde van € 54.

Labels: ,

06 juli 2007

Familiek(l)iek

Hoewel het eigenlijke 50 jarig huwelijk van mijn schoonouders al op 1 mei j.l. was, hebben we gisteravond het bijbehorende feest als tweeakter gevierd. Eerst naar fotograaf Erik Bennink bij de entree van de oude trambaan / Oud-Avereest. Erik heeft 1 mei 1998 ook de huwelijksreportage van Klazien en mij verzorgd en een jaar ervoor de (schoon)familie op een groepsportret vastgelegd. Met een neef en drie eigen kinderen erbij, plus allemaal 10 jaar ouder, is dit de status quo.

Daarna terug naar Balkbrug, waar we in steakhouse Brasil genoten van vlees, ijs, cadeaus en gezelligheid.
Meer foto's vind je op m'n portal.

Labels: , ,

24 april 2007

Swingende combinatie


Op 18 april 2002 maakte ik deze foto van Johan en Henriette op de schommel in de tuin. Met wat nabewerking (volgens mij nog met Ulead PhotoStudio) heb ik 'de vaart zichtbaar' gemaakt.

De tweede foto is van afgelopen zondag, 22 april 2007, ditmaal Henriette en Marianne bij elkaar op schoot op de schommel.

Het deed me denken aan The Choir's Circle Slide, titelsong van hun 6e album uit 1990.
Imagine one perfect circle
Above the stratosphere
Where lovers hide away
And children cheer
Because the ground has melted
Where the devil stood
Never mind the carnival
In your own neighborhood

Come on let's ride
The circle slide
Come on let's ride, ride
The circle slide

Around my neck against my heart
I wear a wooden cross
And sometimes I remember
What freedom cost
Shake off your golden shackles
Children of time no more
Consider now the crimson crown
The Man of Sorrows wore

I know it's hard to imagine
When someone makes you cry
Fire in the heavens
And laughter in the sky
Just let the wind blow through your spirit
Let the sun shine on your face
Let's look into each other's eyes
And sing Amazing Grace

Labels: , , ,

11 maart 2007

Elfenbank in maart

Vanmiddag hebben we gewandeld op landgoed 't Oostermaet, net buiten Lettele, tussen Raalte en Deventer. Een mooi, maar ook beladen stuk natuur. De gemeente Deventer wil er een bosbegraafplaats stichten, in de Tweede Wereldoorlog werden er door de Duitsers 400 V1 raketten afgevuurd richting Antwerpen en London. Het al enkele jaren geleden aangekondigde informatiebord / plan voor reconstructie hebben we niet kunnen terugvinden.

Wel verrassend was het zien van diverse paddenstoelen in maart. Ja, de afgelopen weken zijn vochtig geweest, maar zo naast de in de knop staande rodondenderns ogen de zwammen wel vreemd.

Labels: ,

17 december 2006

Zondagse mix van foto's en wokken

Vanmiddag en vanavond zijn er flink wat foto's geschoten. Om weer eens als gezin met naaste familie op de foto te kunnen (zonder zelf continu achter de camera verscholen te zijn), had m'n moeder uit haar vriendenkring Rein Lammers uit Zutphen 'laten invliegen' om bij het Milieucentrum Deventer bijna 200 shots te nemen. Dat onze dochters gewillige modellen zijn, wisten we al, maar Rein zorgde ervoor dat we allemaal weer een stuk of -tig keer vereeuwigd zijn. Met onze eigen mobieltjes schoten we natuurlijk ook wat plaatjes.
Zus Lieske kan haar broer best fotograferen!
Tegen de avond, enkele kilometers verderop hebben we gewokt in Wok Plaza (voorheen De Lindenboom) in Schalkhaar. Zelf - eerlijk gezegd- nog niet eerder gewokt, maar dat is erg goed bevallen. Voor de kinderen was er een speelkamer met speelgoed, film en andere kinderen, dus ieder vermaakte zich op eigen wijze. Uiteraard smaakte het ontzettend goed. Natuurlijk zijn er diverse foto's gemaakt ;-)

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker