Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

22 mei 2009

Animoto tovert je foto's om in hippe video

Animoto is een webapplicatie die foto's van je harde schijf, Flickr, Facebook, Picasa, etc. bij elkaar zet en zelf animeert. Door een soundtrack in een genre naar keuze of een eigen MP3 naar keuze in te zetten, is het resultaat te bekijken in een Flash movie. Met een klik staat die op Youtube. Filmpjes van 30 seconden lengte zijn gratis. Voledige films kosten $3 per video. Een jaarabonnement voor onbeperkt films maken kost $30.

Animoto heeft applicaties voor de iPhone en Facebook. Hieronder een eerste 30 seconden maaksel van wat foto's van Koninginnedag in Balkbrug.

De makers kun je volgen op Twitter.

Labels: , , ,

06 februari 2008

Mailmydisc: legaal muziek ruilen

Waar in de vorige eeuw cassettebandjes, LP's en singles werden geruild, hebben we met elkaar sinds de jaren '80 een enorme CD- en later DVD-verzameling opgebouwd. Een aantal schijfjes zijn bij nader inzien toch niet blijvertjes en zou je van de hand willen doen. Nadeel van eBay en Marktplaats is het enorme aanbod. Jouw advertentie sneeuwt al snel onder. Nieuw is Mailmydisc.com, een spin-off van Bol.com.

Er zijn geen abonnementskosten, je meldt je gratis aan, er is geen abonnement en er zijn geen verplichtingen. Als er gereageerd wordt op je advertentie, krijg je een e-mail met het verzoek de CD/DVD te versturen. In ruil krijg je een CD/DVD van je wensenlijst. Voor elke DVD of CD die je ontvangt betaal je maar 1 euro van je Saldo. DVD's en CD's hebben bij MailMyDisc een waarde die is aangegeven met DiscCredits, gerelateerd aan de nieuwwaarde bij Bol.com.

Mailmydisc biedt verder garantie bij het ruilen. Mocht er een DVD/CD met de post zoekraken of beschadigd aankomen dan stuurt MailMyDisc je een ander exemplaar. Al met al een leuk businessmodel.

Labels: , ,

28 juli 2007

Thriller als Filippijnse prison break-out sessie

Ingestudeerd om met 1500 man toch eens wat aan lichaamsbeweging te doen in de Cebu Provincial Dentention and Rehabilitation Center. Mocht Michael Jackson nog eens in deze Filippijnse gevangenis raken, heeft hij de dansers op z'n hand. De remake van Thriller uit 1982 (via YouTube worden gedetineerden wereldbekend) haalde vanavond het NOS Journaal, lachen.

Gemeentelijk beveiligingsconsultant Byron Garcia hoopt inmiddels op een vermelding in het Guiness Book of Records. Wie zei dat consultancy en gevangenissen saai zijn?

Labels: , ,

13 december 2006

Met Kerst naar de bios voor The Nativity Story

The Nativity Story vertelt het tijdloze verhaal van de reis van Jozef en Maria, een wonderlijke zwangerschap en de geboorte van Jezus Christus. Vanaf 7 december draait de film in de Nederlandse bioscopen. De film werd op dezelfde Italiaanse set opgenomen, waar ook The Passion of the Christ gefilmd werd. Hetzelfde historisch besef dwong de acteurs omgaan met werktuigen van 2000 jaar geleden, te bivakkeren in authentiek ogende huizen, etc.

De 16-jarige Nieuw-Zeelandse actrice Keisha Castle-Hughes (inmiddels zelf ook zwanger!) is te zien in de rol van Maria. Oscar Isaac vertolkt de rol van Jozef. The Nativity Story werd de eerste film ooit die een première kreeg in het Vaticaan. Meer info vind je op MovieMachine. Zoek je een bioscoop, waar The Nativity Story draait, kijk dan op biosagenda.nl

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker