Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 mei 2008

Jan Vayne en Petra Berger

Voor een optreden van de boeiende combinatie van pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger was ik gisteravond in De Tamboer in Hoogeveen. De theatertoer Dichtbij! bracht een breed repertoire uit de wereld van de popmuziek, musical en licht klassiek. De losse presentatie, Jan met zijn tweede handelsmerk, droge humor en Petra met achtergrondverhaaltjes bij de liedjes en aanmoedigingen voor de musici, hield het ontspannen. Het publiek kon Jan Vayne aangeven welke songs in zijn improvisatieblok opgenomen moesten worden. Dat werd een bonte mix van Ravel, Marillion, het Warschau concert en John Miles' Music. Na de pauze kon het publiek invulling geven aan het Eurovisie songfestival blok. Zo kwamen chansons als Ding-a-Dong en Waterloo voorbij, waarbij uitbundig werd meegezongen en geklapt. Rob de Nijs (Zonder Jou), Pavarotti, Billy Preston & Syreeta (Born Again), Oblivion en Johanna de Waanzinnige (van Bergers album Eternal Women) zijn zo nog een greep uit de muzikale potpourri die de vaart erin hield.

Na de officiële afsluiter Time to say goodbye (bekend gemaakt door Sarah Brightman en Andrea Bocelli) uiteraard nog twee toegiften, waarbij één weer door het publiek gekozen mocht worden. Gezellig avondje uit, en daarom als toegift nog wat video's van beiden.

Jan Vayne & Petra Berger - My One & True Love


Petra Berger - Allegria


Jan Vayne & Armin Van Buuren - Serenity


Vooruitblik naar kathedraalconcerten
Eind 2008 touren Petra Berger, Jan Vayne, kerk- en concertorganisat Martin Mans en groot mannenkoor langs de mooiste kathedralen van Nederland. In een hystorisch ambiance kan het publiek genieten van een concert met allure! Meer informatie en kaartverkoop via www.kathedraalconcerten.nl.

Labels: ,

06 mei 2008

Joel & Luke vertellen over twee steden

Getipt door Michiel Doetjes maakte ik eind vorige week kennis met de Australische broers Joel & Luke. Het duo toert momenteel met Rebecca St. James (eveneens van Australische komaf) om hun muziek en de splinternieuwe EP Tale of Two Cities te promoten.Op het vandaag uitgebrachte Tale of Two Cities Het pompende Sane, en Loves To Blame, dat als preview ook op de Myspace site van de heren te vinden is.

Zo ongeveer van kindsbeen af zitten de heren in de muziek. Papa was al een muziekpromotor en eigenaar van een platenmaatschappij. Het duo groeide op met invloeden reikend van Amy Grant tot Stryper. In 1991 verhuisde het gezin naar music city Nashville, TN. Momenteel zijn Joel & Luke 23 en 20 en treden ze op als een duo. Hun eigen levenservaring inspireerde inmiddels tot diverse songs en muziekdragers.

Van Unanswered Questions kun je op Myspace Missing, Something's Gotta Give en Believe Me Now beluisteren

Als toetje hieronder de videoclips van Without Love,

Somethin's Gotta Give,

en Broken Lullabies, dat in de The Lealand Studio werd gefilmd.

Labels: , ,

04 mei 2008

Compassionart artiesten openen met So Great

Het initiatief van een groot aantal christelijke musici en artiesten om zelf songs te schrijven en op te nemen, de auteursrechten in eigen hand te houden en zo onder de naam Compassionart zoveel mogelijk geld opzij te kunnen zetten voor hulpverlening, heeft inmiddels tot 14 opgenomen songs geleid. Paul Baloche, Steven Curtis Chapman, Israel Houghton, Michael W. Smith en Chris Tomlin traden live op tijdens de 39e uitreiking van de Dove Awards vorige week en zongen So Great, dat als lekkermakertje op het WOW Hits 1 album verschijnt. De songwriters kregen 8 Dove Awards.

Na de eerste schrijfsessies vonden opnamen plaats in de beroemde Abbey Road Studios in London. Naast de songwriters helpen musici Dan Needham, Tommy Sims en Akil Thompson mee. In maart werden nieuwe songs opgenomen in de Pentavarit Studio in Nashville met gastvocalisten Amy Grant, tobyMac en Leeland Mooring. Er staan inmiddels nog wat opnamesessies gepland. Zo'n lineup maakt je wel benieuwd naar het eindresultaat.

Labels: , ,

23 april 2008

Myspace onthullingen april 2008

Opnieuw stel ik een aantal ontdekkingen in Myspace aan je voor.

Doors Open
Nicole J (vocals & songwriter) en Alisha Rena (Songwriter & BGVs) uit Brentwood, Tennessee vormen samen Doors Open. Worshipmuziek, beïnvloed door Stevie Wonder, Chris Tomlin, Michael Jackson, Jeremy Camp, Fred Hammond, Starfield, Misty Edwards, Delirious met strijkers, gitaren en spaarzaam gebruikte drumsticks.

Patricia Kaas
Patricia Kaas werd 5 december 1966 in Forbach, Frankrijk geboren. Waar velen bij moderne Franstalige chansons denken aan bijvoorbeeld Céline Dion is Kaas één van de bekendste vertolkers. Mademoiselle chante in 1988 was haar debuutalbum, goed voor 15 miljoen verkopen wereldwijd. Met haar derde album is ze bekend en geliefd in buurlanden Duitsland en Zwitserland. Waarom niet eens kennismaken? Hieronder de video van Les Hommes Qui Passent.


Ultras

Ultras is een synthpopduo uit Tel Aviv, Israël. De heren zingen in het Hebreeuws en verkopen hun muziek als downloadables via ADifferentdrum.com. Hieronder de grappige video bij Superman.

Labels: ,

12 april 2008

Debuut in voetbalstadion FC Zwolle

FC Zwolle crestImage from WikipediaDat ik nu Johan 3 seizoenen zie voetballen en nu een seizoen leider van F3 ben wil nog niet zeggen, dat ik voetbal op televisie interessant vind of me ooit eerder in een voetbalstadion heb gewaagd om een wedstrijd te bekijken. Nu ruim een week geleden 200 gratis kaarten beschikbaar werden gesteld aan onze voetbalverenigingen voor de wedstrijd FC Zwolle - FC Emmen (hé beide sites zijn in exact dezelfde Flash opmaak), maakte ik gisteren mijn debuut in het al grotendeels vernieuwde Oosterenk stadion aan de Zwolse Ceintuurbaan.

Vele jonge lokale voetballers met leiders, trainers, ouders, sportieve opa's en leden van de activiteitencommissie, reden we om 18.30 naar Zwolle.

Veel te vroeg aanwezig, maar dat kwam de aanwezige horeca natuurlijk prima uit. Met lokale grootheden als volkszanger Harm Wolters, huldigingen van jeugdelftallen en andere vormen van elkaar bezig houden, was het wachten op de aftrap.

In de eerste helft was er vooral belangstelling voor het meegebrachte snoep en de mogelijkheden om heen en weer te sjouwen.

In de tweede helft, na opnieuw cola, vuurwerk en volkszang met Harm Wolters ("Ik ben een Zwollenaar") bleef het uiteindelijk 1-1. Uiteraard moest de scheidsrechter het ontgelden en was er vanuit vak Balkbrug subjectief alleen belangstelling voor de activiteiten van FC Zwolle, Emmen kon massaal op boe-geroep rekenen. Menig ouder/leider/trainer ging hierin zijn/haar kinderen voor, dus niet verbazingwekkend dat over een paar jaar de jeugd niet anders weet. Kan er weer een overheidscampagne op losgelaten worden. Zelf heb ik me met zwager Piet op korte afstand prima vermaakt. Ach, en vanuit Zwolle ben je ook zo weer thuis.

Labels: , ,

10 april 2008

Concert Moya Brennan in Hoogeveen

Het is een veelzijdige week. Woensdagavond trad Moya Brennan (voice of Clannad) op in theater De Tamboer in Hoogeveen, dichterbij kan haast niet. De vorige keer, in oktober 2006 in Leeuwarden, was Moya niet op haar best in tegenstelling tot een half jaar ervoor (april 2006 in de Oosterpoort in Groningen), dus enig risico nam ik vooraf natuurlijk wel.

Naast een aantal nieuwe songs, die binnenkort op een tijdens deze tour op te nemen live CD komen, veel oude bekenden uit de tijd van Clannad en eerdere solo-albums van Moya. Gisteravond was ze ook spraakzamer, maakte grappen over Hoogeveen, zeewier, een openingsconcert bij een bloementuin. Zo kon er genoten worden van Theme from Harry's Game, Sailing Away, Robin Hood medley, Perfect Time, In A Lifetime, Tara, Against the Wind, maar ook van Purple Haze, No One Talks, Merry-go Round, Always, Never Stray Far Away en Hidden Stories.

Tot en met 17 april toert Moya Brennan nog in Nederland. Kijk op haar website voor de gegevens van de diverse optredens.

Labels: ,

25 maart 2008

Dit jaar hip Antique Toys

The Antique Toys leerde ik kennen van de remix van Suffer die ze voor The Echoing Green maakten. Natuurlijk met een knipoog, maar invloeden als Hasbro, Mattel, Worlds of Wonder, Tonka, Rust and Bolts, Pull Strings, Music Boxes, High Voltage, Toy Pianos, Turn Keys laten je glimlachen, toch? Je zou ze erelid van Van speelklok tot pierement willen maken.

The Myrmidons, Book of Love, Shiny Toy Guns, The Birthday Massacre, Bjork, Radiohead, Leiahdorus, Imogen Heap, David Bowie, The Start, Autolux, The Sounds, Erasure, The Sugar Cubes, Altered Images, New Order, Depeche Mode, Anything Box, The Echoing Green, Cocteau Twins, The Cure, Wolfsheim, Unkle, VNV Nation, Frou Frou, Ultravox, OMD, The Human League, Berlin, The Pixies, Goldfrapp, Blue Man Group, Aviator Dro, Echo and the Bunnymen, Tuxedomoon gelden als serieuze muzikale invloeden. Voor degenen die deze namen niet spontaan herkennen: synthesizers, punk, wave, vervlogen tijden uit de '80's, veel Britse bands, electronica en dergelijke.

De band speelt momenteel met muziekjes om vanuit de independent demo's uit te stijgen tot volwaardige muziekproducten met ditto distributie. Het recente vertrek van Porcelain en vervanging door vocalist Melancholy en tekstschrijver Raconteur blijft de band een mysterieus tintje geven, zoals bijvoorbeeld Crystal Lewis jaren geleden met vrienden schuilging achter Screaming Rays en de heren van Daniel Amos een nevenproject als Swirling Eddies hadden.

Geniet intussen van de synthpop muziek van Antique Toys op Myspace.

Labels: ,

16 maart 2008

3:16

Nee, niet een rekensom van mijn zoon, het tijdstip van bloggen, de uitslag van een voetbalpot, of een bespreking van de DVD The Rainbow Man / John 3:16 over het leven en optreden van Rainbow Man, Rollen Frederick Stewart. Maar je zit met de laatste wel warm.

Naast 9/11 (verwijzend 11 september 2001) zou je 3:16 (16 maart 2008), vandaag Palmzondag dus, ook als heenwijzing kunnen zien naar het bekendste vers uit de Bijbel, Johannes 3 vers 16.

Max Lucado, bekend Amerikaans schrijver werd opnieuw aangesproken door deze hoopvolle boodschap en schreef een heel boek over dit ene bijbelvers. Woord voor woord bestudeerde hij deze bekende tekst en herontdekte de oneindige liefde en genade van God. Het hele evangelie in 27 woorden, kopte De Stentor vrijdag. Max Lucado licht zijn boek hieronder zelf toe.

Het boek bevat tevens een 40 dagen dagboek. Op de Amerikaanse site vind je bijbehorende merchandise, downloads, andere videoboodschappen en multimedia. Op de Nederlands www.3vers16.nl vind je verdere uitleg, ideeën en downloads.

Nog één keer terug naar The Rainbow Man die John 3:16 al in de jaren '70 als marketinginstrument inzette bij sportevenementen. Producer/zanger/filmregisseur/platenbaas Steve Taylor maakte er op zijn albbum Squint (1993)een parodie op, Banner Man. En in de serie klassieke muziekvideo's onthoud ik je deze dan ook niet.

Labels: , , , ,

18 februari 2008

Bijzondere muziekvideo's in playlist

Youtube is naast bekijken van filmpjes ook een sociaal netwerk annex profielensite. Eén van de functies is het aanleggen van afspeellijsten van video's, zodat je je eigen collecties kunt verzamelen en delen met de wereldgemeenschap. Fantastisch aan het nog relatief korte bestaan van YouTube (opgericht in februari 2005!) vind ik, dat de 'crowds out there' ontzettend veel bijzondere films en video's uit het verleden en heden hebben gedeeld.

Dat reikt van indrukwekkende momenten, zoals het optreden van Over The Rhine op het Flevofestival 1989 in de stromende regen met de uitsmijter If I'm Drowning (sindsdien is mijn voorliefde voor Over The Rhine onweerstaanbaar), de optredens van Sheila Walsh ook op Flevo in haar new wave era (ver voor de 700Club co-hosting en haar nu veel softere meer aan Moya Brennan/Enya gerelateerde muziek). Walsh werd destijds nog weleens uit Schotland ingevlogen als Amerikaanse artiesten als Amy Grant en Michael W. Smith het op het laatste weer lieten afweten. Maar in de lijst heb ik ook Robin had a Dream van The Choir, Lifeboat van Steve Taylor, punk van Undercover en rock-n-roll van de 77's opgenomen. Natuurlijk hebben muzikale heldinnen van nu, zoals Brooke Fraser, Natacha Atlas en Natalie Grant ook een plek in de lijst en ontbreekt Where the streets have no name van U2 niet.

Het resultaat vind je hieronder. Veel kijk- en luisterplezier.


Suggesties voor boeiende artiesten en muziekvideo's zijn welkom, vanzelfsprekend.

----------------
In de mediaspeler: Altar Boys - When I'm with God
via FoxyTunes

Labels: ,

17 februari 2008

Lekker simpel met Herman Boon in Almelo

In Almelo is altijd wat te doen, aldus Herman Finkers, en dus chauffeurde ik gisteravond een aantal jeugdleden uit de Evangelische Gemeente Ommen naar de gelijknamige cabaretier van christelijke huize, Herman Boon. Je kent hem wellicht van de EO programma's Mir@kel en Catherine zoekt God. Boon maakt al een aantal cabaret en toneel voor zowel volwassenen als kinderen. Verder schrijft hij veel liedjes en is hij ook nog voorganger in een gemeente in Den Helder. Als slip-of-the tongue antwoordde ik gisteravond op de vraag van een parkeerhulp voor wie we kwamen: Herman Brood, beiden in de wetenschap, dat die Herman al niet meer onder de levenden is.

Hoe anders Herman Boon met We gaan niet moeilijk doen he?!, voor mijn reisgenoten een herhaling van vorig jaar, voor mij nieuw. Woordgrappen, rap van tong als menig collega cabaretier of stand-up comedian, gekke bekken trekkend als André van Duin en van tijd tot tijd dichtbij of over het randje in de benadering van publiek, vrouwen en onderwerpen als porno, omgang met buren, etc. op een wijze die volgens mij voor een jonge tiener te hoog gegrepen zijn. Boon is in zijn rol als Ajax fan, neemt zijn publiek mee in liedjes (Lekker simpel) en zet menigeen voor schut.

Ruim na de pauze schakelde Boon om van grove nar naar bloedserieus evangelist en legde niet eenmaal, maar driemaal achter elkaar de noodzaak van bekering tot God uit. Cheques voor een eeuwig leven lagen klaar op het podium en belangstellenden konden met nazorger Piet en zijn team in gesprek. Na 23.10u reden we pas weg uit Almelo. De oppervlakkige beschouwingen van de meerijdende tieners en de nuchtere constateringen van aanwezige collega ouders over het snel vergeten van grappen, leggen opnieuw pijnlijk bloot hoever bedoeling en effect uit elkaar kunnen liggen.

Labels: ,

06 februari 2008

Mailmydisc: legaal muziek ruilen

Waar in de vorige eeuw cassettebandjes, LP's en singles werden geruild, hebben we met elkaar sinds de jaren '80 een enorme CD- en later DVD-verzameling opgebouwd. Een aantal schijfjes zijn bij nader inzien toch niet blijvertjes en zou je van de hand willen doen. Nadeel van eBay en Marktplaats is het enorme aanbod. Jouw advertentie sneeuwt al snel onder. Nieuw is Mailmydisc.com, een spin-off van Bol.com.

Er zijn geen abonnementskosten, je meldt je gratis aan, er is geen abonnement en er zijn geen verplichtingen. Als er gereageerd wordt op je advertentie, krijg je een e-mail met het verzoek de CD/DVD te versturen. In ruil krijg je een CD/DVD van je wensenlijst. Voor elke DVD of CD die je ontvangt betaal je maar 1 euro van je Saldo. DVD's en CD's hebben bij MailMyDisc een waarde die is aangegeven met DiscCredits, gerelateerd aan de nieuwwaarde bij Bol.com.

Mailmydisc biedt verder garantie bij het ruilen. Mocht er een DVD/CD met de post zoekraken of beschadigd aankomen dan stuurt MailMyDisc je een ander exemplaar. Al met al een leuk businessmodel.

Labels: , ,

05 februari 2008

Televisie via computer in orde

Uitzendinggemist.nl en RTLGemist.nl
Uitzendiggemist.nl, een initiatief van de Publieke Omroep is er al een tijd. Datzelfde geldt voor RTL Gemist.nl. Deeloplossingen. SBS biedt een dergelijke optie niet. Hieronder een aantal initiatieven om tv op je pc te kunnen kijken.

Kijkdirect.nl
Het portal Kijkdirect.nl biedt ruim 500 gratis web tv-kanalen uit 20 landen. Jens Borghardt, de maker, claimt dat dit portal uniek is in het kunnen samenstellen van de eigen favorietenlijst. Kijkdirect richt zich op de gratis themakanalen. Nederland 1, 2 of 3 tref je er niet aan, het NOS Journaal wel, en zenders als RTL-Z en AT5 ook. Voor elk van de 20 landen wordt de bezoeker in de eigen taal aangesproken en wordt een afgestemd kanalenaanbod gedaan. De website kent categorieën als algemeen, nieuws, muziek, sport en regionale televisie.

Het is klikken en kijken, er wordt geen programmagids aangeboden.

TVopjepc
TVopjepc is een portal, dat naast ontsluiting van bijvoorbeeld uitzendinggemist en diverse themakanalen zelf ook programmabeschrijvingen levert en uitzendingen uit het recente verleden of in de nabije toekomst onder je aandacht brengt. Je kunt uitzendingen opsporen aan de hand van titel, dag, genre en omroep.


PCZapper

PCZapper is een verzameling producten rondom het bekijken en beleven van gratis tv-zenders op internet, internetvideo en de video's en films op je eigen pc. Via een software download krijg je een ordening van alle streams. KPN participeert inmiddels in dit bedrijf.

De interface doet denken aan Microsoft Media Center.

Nederland-tv
Nederland-tv biedt een mozaïekscherm met tv-programma's, maar ook thema's als radio, muziek, nieuws, voetbal, sport, beursnieuws en speelfilm. De site is alleen een portaal. De content wordt via de sites van de aanbieders afgespeeld.


Kanalenkiezer
Kanalenkiezer biedt momenteel 3145 kanalen in verschillende thema's, van nieuws, entertainment tot shopping en erotiek uit diverse landen. Nieuw in het aanbod zijn onder meer Horror Channel, Old Cartoon TV en Nickelodeon USA. Afspelen van de streams vindt op kanalenkiezer zelf plaats zonder dat een nieuw scherm geopend wordt. Wel zo handig bij het zappen. Grappig vond ik zelf Aquarium TV dat live beelden laat zien van een aquarium in Georgia.


----------------
In de mediaspeler: Big Daddy Weave - Be Your Everything (LP Version)
via FoxyTunes

Labels: , , , ,

11 december 2007

ZifiMusic laat nieuwe muziek ontdekken

De elektronische jukebox ZifiMusic zit als start-up in hetzelfde vaarwater als Last.fm en Yahoo! Music. Op basis van een eerste artiest of song wordt een serie volgens ZifiMusic gelijkwaardige artiesten en bands opgetrommeld uit de in mijn geval Myspace pagina's. Eenvoudig je duim omhoog of naar beneden geeft ZifiMusic het seintje om meer of juist minder van dit 'soort' liedjes te laten horen.

Ik heb getest met The Echoing Green aan de hand van hun Depeche Mode remake van This Is The House. Het voerde me naar Daddy DJ, Deine Lakaien, Eastern Sun, enzovoorts, allemaal eurodance, avantgarde synthpop of electronica.

Erg leuk om nieuwe muziek te ontdekken, hoewel de huidige uitvoering van ZifiMusic een exclusief uithangbord voor Myspace lijkt. Als ik manager Myspace zou zijn, zou ik deze functie willen incorporeren, en dus ZifiMusic inlijven. Een zakelijke en muzikale tip van de dag.

Labels: , , ,

10 december 2007

Muppets meet ABBA

Twee klassiekers gemixt. De jarenlang succesvolle Muppets show neemt een groot aantal ABBA hits op de korrel. Erg funny. De video kwam met volledige support van de ABBA leden tot stand.

En geweldig bijpassend tijdens het bloggen in de mediaspeler: ABBA - I'm a Marionette via FoxyTunes.

Labels: , ,

08 december 2007

Knight Rider remake in aantocht

De zwarte pratende auto KITT met de nog jonge, behendige en nog niet aan alcohol en drugs zittende David Haselhoff a.k.a. Michael Knight, ofwel de 80's tv-kraker Knight Rider krijgt een remake.

NBC werkt aan een nieuwe serie. De tijd schrijdt: ik kan praten tegen m'n zwarte auto, net als KITT heeft de Prius een navigatiescherm en mooie animaties. Helaas vertaat de auto m'n geschreeuw in m'n horloge nog niet, en waag ik het ook nog niet van drie hoog in m'n auto te springen.

Een nieuwe zwarte bak is gekozen, de 550 HP Ford Shelby GT500KR Mustang.Even terugblikken: KITT versus KARR

en een typische opknapbeurt voor een smerig geworden KITT, inclusief Tina Turner's We Don't Need Another Hero.

en ook erg leuk is de volgende serie bloopers:

Tenslotte een Crazy Frog bewerking van de soundtrack:

Labels: , ,

22 november 2007

With or without you

U2's With or Without You krijgt binnenkort waarschijnlijk weer een hoge notering in de Top2000. Een tijdloos nummer, dat - hoewel je anders zou verwachten - nooit een #1 in de Nederlandse top-40 bereikte.

De song werd door diverse bands gecovered, sommige versies uiteraard meer geslaagd dan andere. De meest recente versie, een dance variant van DJ Daanii featuring Kirsten, trof ik op Yummie - The Hottest Dance Tracks.

Een zeer gevoelige versie is die van GRITS featuring Jadyn Maria op het U2 tribute album rondom hulpverlening aan Afrika: In the name of love: Artists united for Africa.

Een andere bekende bewerking is die van LMC (een producententrio Lee Monteverde, Matt Cattman & Chris Nuttall) onder de titel Take me to the clouds above, dat de melodie van U2's song mixt met de tekst van Whitney Houston's How Will I Know. Rachel McFarlane zong het nummer in 2004 naar de hitparade.

De Britse band Keane 'deed' de song op BBC Radio 1's Live Lounge

De Hollandse band Kane noemde hun live CD/DVD zelfs With or Without You.

De Amerikaanse southern rockband Third Day voegde de song een medley op hun CD met worship songs Offerings II: All I Have To Give

En zo vind je voor elk wat wils. De single release van Mary Kiani in 1997 ging zelf gepaard met expliciete goedkeuring van The Edge namens de hele band.

The Edge licht in onderstaande video zelf de totstandkoming van de gitaarpartijen op With or Without You toe.

En Pieter Tiddens (nog meer kindercabaret) leende de baseline voor Je moet 1 ding weten (..dat ik van je hou) en voegde er in zijn vaderrol tijdens zijn voorstelling terloops richting dochterlief aan toe "Dit kan best een hit worden!"

Labels: ,

03 november 2007

Nog meer Kindercabaret

Door de simpele vraag van Pieter Tiddens' dochter "Pap, wat is cabaret?" kwam vorig jaar de succesvolle voorstelling Kindercabaret tot stand. Tiddens won er de allereerste Gouden Krekel in de categorie beste individuele podiumkunstprestatie.

Tja, dochterlief werd groter en in groep 6 klonk het: "Nu voel ik me cool, maar nu ben ik weer verlegen!" met Nog Meer Kindercabaret: Boos voor beginners als resultaat. Vanavond was ik met Johan en Henriëtte in De Tamboer in Hoogeveen voor deze voorstelling.

Rode draad is de reis met dochter Bloem naar het Tivoli pretpark in Kopenhagen met als letterlijk hoogtepunt de 80m hoge Himmelskibs (Star Flyer). Onderweg gaat het om leren 'nee' zeggen, de kracht van reclame, liedjes maken, verlegenheid, boos worden en de zogenaamd stoere papa. Tiddens' mimiek en stemmetjes, de bijpassende geluid- en videoeffecten hadden hun effect op de kinderen: lachen, gieren & brullen. De CD annex cursusboek Boos voor beginners als goodie na afloop is helemaal top. Het gedemonstreerde spel Nee schieten staat bij Johan morgen op de to-do list.

Zie de speellijst voor resterende voorstellingen elders in het land. Zeker het kaartje (slechts EUR 5!) waard.

Labels:

07 oktober 2007

Vernieuwingen in muziek portals

Planet Music
Planet abonnees hebben tot en met oktober per maand een gratis album download via Planet Music Stream. Planet heeft zichzelf omgevormd tot Planet Music, met een aanbod van 1,5 miljoen tracks die gestreamd, na betaling gedownload, verzameld in playlist, gewaardeerd, becommentarieerd en gedeel met vrienden kunnen worden. Planet abonnees zoals ik kunnen 3 maanden gratis onbeperkt luisteren en genieten. Planet Music voorziet verder in een lijst met webradiostations, buddies en dergelijke, zodat een met Yahoo! Music vergelijkbaar concept ontstaan is. Helaas werkt Planet Music niet met Firefox.


Yahoo! Music

Het is me eindelijk gelukt in de nieuwe beta versie van Yahoo! Music te komen. Maar nog altijd blijft Firefox een no-go voor de mediaspeler. En daarmee sluit Yahoo! me al maanden na jarenlang tevreden klant geweest te zijn uit. Ook dat is een keuze.

Myspace
Stapsgewijs worden wijzigingen bij Myspace.com doorgevoerd. De user interface is nu geheel en goed in het Nederlands. Meer en meer Nederlanders hebben een account, zodat ook indexfuncties als Scholen zin krijgen. De embedded mediaspeler is wat slanker geworden. Verder gaat de netwerksite externe nieuwsbronnen ontsluiten, volgens eigen zeggen uitgebreider dan Google Nieuws. Stemmen op nieuwsberichten brengt verdere tagging/ranking/social bookmarking kenmerken in.

Zelf heb ik de gelegenheid maar aangegrepen het donkerblauwe design template te verruilen voor een op muziek geënte lichtgroene tint. Uiteraard staat Myspace Nederland open voor suggesties.

Labels: , ,

30 september 2007

Capparade feest voor 40 jaar Capgemini

Zaterdagavond trotseerden duizenden Capgemini collega's met hun partners naar het recreatieterrein Spaarnwoude om het 40 jarig bestaan van Capgemini tijdens een groots opgezette Capparade.

Naast een overvloed aan eten & drinken, was er voor elk wat wils, verspreid over het terrein in diverse tenten en op podia.

De pianisten van de Crazy Pianos restaurants in Scheveningen (in 2006 met loopbaanbegeleiders gegeten), Rotterdam en Barcelona vleurden, ditmaal compleet met ritmesectie met soul en pop menig bezoeker op aan het begin van de avond.

Ilse de Lange trok het gros van de collega's naar het hoofdppodium en verzorgde met haar band een prima set. Haar Twents accent bij de opmerkingen tussen de liedjes door klonk vertrouwd en charmeerde de vele randstedelingen. Trekker in het finaleprogramma was de solide rock en pop van Di-rect.

Verder DJ Graham B, de Godfather of Jazzdance en de man achter the New Cool Collective, Jeroen van der Boom (Jij bent zo), Roel van Velzen, Dennis, Radio Veronica DJ Silvan Stoet en rappers Kimo & Paradize.

Tussendoor luisterden we naar bijvoorbeeld Dyanne Beekman in de Capsalons, de Marokkaanse stand-up comedian Omar Ahaddaf en Frans Kas's meezingers in een Hollands aangeklede tent vol haring en hamburgers. De disco bij Those where the (C) Days met Eric Fender en Alex van Oostrom in de Circustent viel wat tegen vanwege het slechte geluid uit de DVD gebaseerde set maar leverde wel 2 kleuurijke pruiken en een zwarte boa op.

De salsa work-out in de Spiegeltent was grappig en en Zuid-Amerikaanse klanken van Arisa waren de entourage voor ijs en toetjesbuffet. Voldaan reden we na middernacht terug naar huis. Complimenten voor de organisator Arjan van Dijk; aan werkelijk alles leek gedacht. Het slechte weer was zo geenszins een spelbreker op het feest. Wel waren m'n spijkerbroek en wandelschoenen beter geschikt dan het pak, dat een enkeling nog meende te moeten dragen.

Labels: , ,

26 september 2007

Dit gaat helemaal nergens over

Jan Willem van den Brandhof presenteerde vorig jaar bij de cursus Train Your Brain / Mindmappen een zeer rustgevende, snel te lezen krant: keurig in katern gevouwen leeg papier.

Dirk Tuinder presenteert vandaag via de Volkskrant de International Daily Nothing, een veelzijdige krant in PDF over de vele facetten van het niets. Van levensbeschouwelijke artikelen tot zogenaamde advertenties met de slogan we sell nothing. Intrigerend en ontspannend tegelijk. Ik ben benieuwd naar de volgende issues.

OP de site van de NPS vind je de bijbehorende korte film The Garden of Nothing.

Labels:

26 augustus 2007

Flevo vooruit en achteruit

Het Flevo Festival 2007 wordt vandaag, zondagavond 27 augustus, nabeschouwd op 3FM tijdens de grote Xnoizz Flevo Festival After Party. Om 20u kun je je radio aanzetten.

Op dinsdag 28 augustus wordt een compilatie van dit christelijke muziekfestival op Nederland 2 uitgezonden.

Na in 1978 in het Zeeuwse Kamperland begonnen te zijn, vervolgens jarenlang naam & faam gemaakt in Biddinghuizen (het terrein naast Walibi World, waar de laatste jaren Lowlands gehouden wordt), en alweer een tijd in het Brabantse landgoed Liempde, wordt 2008 opnieuw een andere locatie uitgeprobeerd. Flevo 2008 strijkt dan van 14 t/m 17 augustus neer aan het strand van Bussloo, een groot recreatiemeer tussen Deventer en Apeldoorn ten zuiden van de A1. Mocht ik tegen die tijd nog in Apeldoorn zitten, zou ik voor de avondconcerten in één moeite kunnen doorrijden.

Labels: , ,

25 augustus 2007

Jesus en Freaks

Jesus Freak was een geweldige hit, zowel in de christelijke als seculiere hitlijsten voor het Amerikaanse hip-hop trio DC Talk. De combinatie Jesus en Freak (in het algemeen een positieve aanduiding voor christelijke jongeren die zich niet schamen voor het geloof) ligt bij 'onze' Linda Wagenmakers sinds deze week wat lastiger. Na ten tijde van haar hoofdrol in de musical Miss Saigon al voor haar christelijk geloof uitgekomen te zijn, vervolgde Wagenmakers haar loopbaan als musicalster en zangeres. Vorig jaar werd met veel publiciteit haar debuutalbum Full Circle uitgebracht via Ecovata Records van Arjen van den Bijgaart, dat naar eigen zeggen 11 dagen geleden Linda's foute rol in een moderne freak show ontdekte, met dank aan De Telegraaf, de krant van wakker Nederland, dat overigens op 27 juli het 'nieuws' al bracht.

Shhh ... it Happens is een echte freakshow. De combinatie vloeken, seks en geloof werd Linda teveel (eerder gaf de actrice aan geen enkele moeite te hebben met de musical, waarin gevloekt werd in een hels pretpark, aldus Trouw), zodat ze uit de cast stapte (feitelijk: tot vervanging geregeld is, doorgaat). Voor het christelijke Ecovata, dat haar CD en zangkunsten promootte, kwam dat echter te laat en ontbond het contract met Linda. De CD Full Circle is uit de winkelschappen gehaald. Dat afdoen als "Maar ik heb er inmiddels vrede mee. God's ways certainly are mysterious." is volgens mij een fraai staaltje verschuilen achter een Ander.

Moeten we als christenen niet zachter met elkaar omgaan, als zondige mensen niet zelf eerste stenen willen werpen? Is iedereen vrij in het uitoefenen van zijn/haar vak? Moeten we elkaar aansporen integriteit hoog in het vaandel te houden?

De ban van artiesten en CD's doet denken aan eerdere acties van Amerikaanse platenmaatschappijen bij bijvoorbeeld:
- Amy Grant en Gary Chapman bij hun scheiding in 1997/98.
- Sandi Patty bij haar scheiding in 1993, gevolgd door ernstige psychologische problemen en langzaam herstel.
- First Call, waar de scheiding van zangeres Bonnie Keen en de perikelen met Marty McCall hun bediening ernstig schaadde. Bonnie schrijft erover in haar book God loves messy people.
- Stryper na de release van hun controversiële Against the Law album (later ingezien als misstap)

Overtrokken of zorgzaam? Als je een overzicht met gescheiden voorgangers, zangers/zangeressen en andere christelijke 'voorbeelden' leest, schaam ik me wel.

Wat hier voor Ecovata speelt is het negatieve effect bij commotie over Linda's rol, hoezeer ook 'gespeeld' als excuus geldt. Negatieve publiciteit is, hoe onterecht of niet op feiten gebaseerd ook, dodelijk voor de verkoop en het imago.

Labels: , , ,

17 augustus 2007

Hoe een Muijs een Margriet vangt

Gerichte zoekacties op m'n weblog naar de vrouw in het leven van BNN Hey DJ winnaar en tegenwoordig voor NPS werkzame Martijn Muijs leidde laatst bij Martijn al tot de reactie: "Misschien moet je een lijstje met vrijgezelle alternatieven plaatsen.". Ina Muijs-Hennevelt benadert het anders. Vandaag meldde ze op haar Hyves blog, dat ze via een modellenwedstrijd gekozen is in de top-3 in de leeftijdsklasse 40+ van damesblad Margriet.

Stemmen op het Margriet Model 2007 kan nog tot 1 september. Door te stemmen maak je tevens kans op een make-up set van L’Oréal Paris ter waarde van € 54.

Labels: ,

04 augustus 2007

Zeker van Second Life

Voor wie om wat voor reden dan ook zich nog niet kan voordoen als avatar in Second Life (ik ben vanwege tijdgebrek en andere aandachtverdeling niet present), blijft de virtuele wereld, waarin user generated content en zakelijke verdienmodellen hand in hand gaan, fascineren.

Als je nog helemaal nieuw bent, bieden onderstaande introductiefilms - naast het onvermijdelijke Wikipedia lemma over Second Life - je aanschouwelijk onderwijs.


De scheefgroei tussen accounts en actieve gebruikers geven te denken. De cijfers zijn van 1 augustus:
- Residents Logged-In During Last 7 Days: 474,839
- Total Residents: 8,572,556
- Online Now: 33,618
- US$ Spent Last 24h: $1,241,004

Deze week baarde totaalverzekeraar Univé Verzekeringen opzien door te melden 2 weken na opening van hun virtuele regiokantoor al 16 polissen te hebben verkocht. Als buitenstaander denk je dat er normale risico's als autoschade of inbraak mee zijn gedekt en dus reguliere verzekeringsproducten worden verkocht. Univé speelt de virtal reality echter uit. De Second Life verzekering biedt in Second Life voor een premie van 200 Linden dollar (L$, de geldeenheid in het door Linden Lab bedachte Second Life) (omgerekend EUR 0,57) 6 maanden verzekering tegen zorg, diefstal en schade. Bij schade die wordt geaccepteerd zal eenmalig 10.000 L$ uitgekeerd worden.

De implementatie kent z'n kinderziekten, zo weten vers verzekerden en bezoekers van het regiokantoor te melden in het commentaar op het Secondlife.nl nieuwsbericht. Maar waardering voor dit initiatief is er absoluut. Ontuchterend is de uitkomst van een afstudeeronderzoek, dat slechts 34 Nederlandse organisaties actief zijn in SL.

Benieuwd naar (second) levensverhalen? In Second Life: Verhalen en reportages uit een tweede leven doet Ilja Pfeijffer een boekje open.

Echte SL verslaafden kun je herkennen, dat bewijst onderstaand filmpje. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

Misschien is analoog aan ruimtereizigers een quarantine periode aan te raden, vóór contact met 'gewone' aardse omgevingen en medemensen wordt gezocht.

Labels: , ,

02 augustus 2007

Herinneringen aan Roxx Regime

Voordat Stryper Stryper werd, heette de in 1983 als trio opgerichte band Roxx Regime.

De herleving van de Sweet Family music doet ook belangstelling voor de eerste albums stijgen. Onder eigen label (Fifty Three Five, verwijzend naar de lijfspreuk uit Jesaja 53 vers 5, with his strypes we are healed) werd 10 juli een set met oude demo's uitgebracht.

Ruwere versies van klassiekers als bijvoorbeeld Loud N Clear, You Know What to Do, You Won't Be Lonely en Honestly. Laatstgenoemde rockballad betekende de grote doorbraak op MTV en de radio. De rest is geschiedenis. Stryper bracht van de 2003 reunion tour ook nog een extended versions CD op de markt. Lekkere zomer is 2007 toch! Evenals Roxx Regime (compleet met bijbehorend t-shirt) te bestellen op Stryper.com

Labels: ,

30 juli 2007

Wie snapt internet?

Waar haal je de tijd vandaan? Ik snap niet wat jij zo leuk vindt aan de computer. Waarom zou je met wildvreemden zitten chatten? Ben je niet bang voor spam, virussen, big brother? Google weet alles van je, beangstigt dat niet?
Planet knipoogt in de commercial Uitleg.

Tja, hoe leg je anderen uit, wat sociale netwerken zijn, anders dan de analogie te zoeken met je schoonmoeder die ook het reilen en zeilen van de tante van de buurvrouw van haar zus kent. Is Hyves anders? En waarom zou je je dagelijkse beslommeringen, complete fotoalbums, boekenplank en muziekverzameling toevertrouwen aan andere internetters? Was de leeskring, hobbybeurs, schoolkrant, kletspraat bij de koffieautomaat of aan de lunchtafel anders? En waarin verschilt podcasten van het klooien met een 27MC bakkie of een (illegale) radiozender. Zijn niet alle radiopresentatoren op de eigen zolder begonnen?

Labels: ,

28 juli 2007

Thriller als Filippijnse prison break-out sessie

Ingestudeerd om met 1500 man toch eens wat aan lichaamsbeweging te doen in de Cebu Provincial Dentention and Rehabilitation Center. Mocht Michael Jackson nog eens in deze Filippijnse gevangenis raken, heeft hij de dansers op z'n hand. De remake van Thriller uit 1982 (via YouTube worden gedetineerden wereldbekend) haalde vanavond het NOS Journaal, lachen.

Gemeentelijk beveiligingsconsultant Byron Garcia hoopt inmiddels op een vermelding in het Guiness Book of Records. Wie zei dat consultancy en gevangenissen saai zijn?

Labels: , ,

20 juni 2007

Meedoen of verliezen

Weer een woord geleerd: fear appeal. De Postcodeloterij (en gaap, what's new, de Lekturama enveloppen van weleer uw unieke winnende code, .....alleen nog even wat boeken bestellen komen voor de geest) zou je dwingen te kiezen tussen meedoen of verliezen. Tja, en als de deelnemende buren in Heusden dan eens winnen, heb je als zelfverkozen niet-deelnemer pech, zo vond vandaag ook de rechter. Niks niet zielig de loterij verantwoordelijk stellen voor de psychische schade.

En nee, we doen zelf ook niet mee. Mocht ooit 7707BB in de prijzen vallen, hebben we pech!

Labels:

29 mei 2007

Debuut Duitse K3 zusjes WIR 3

Sinds afgelopen zaterdag is er (WIR 3), de Duitse kopie van het succesvolle Studio 100 exportproduct K3. droomden er al een tijd van deel uit te maken van een meidengroep. Studio 100 had al langer plannen om met een Duitse versie van K3 van start te gaan en brachten Vera (23, blond, eerder soapie in Unter uns en gek op dieren), Linda (20, zwartharig, sportief en podiumfanaat) en Lina (18, roodharig, talenknobbel en avonturierster) bij elkaar.

Met een Duitstalige remake van de K3 klassieker Heyah Mama moeten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland veroverd gaan worden. De Vlaamse Karen, Kathleen en Kristel (K3) zijn natuurlijk trots op hun Duitse spin-off en voorzagen het drietal van de nodige tips.

Labels: ,

21 mei 2007

Typisch mannenzaken

Waardering geven is lastig voor mannen. Uit Brits onderzoek onder 1000 vrouwen blijkt dat in de afgelopen 3 maanden 12% het helemaal zonder complimentje van manlief moest stellen. De analyse volgens een relatiedeskundige "Ze denken te veel na over de consequenties van een compliment, terwijl het eigenlijk heel simpel is. Van een juist gemaakt complimentje wordt iedereen vrolijk." Vooral vleiende opmerkingen over kleding, stijl en afgenomen gewicht doet het goed bij de dames.

Waardering krijgen voor de eigen zaak ligt nu ook makkelijker. Na de push-up onderbroek (wonderjock) is er ook opbeurend nieuws voor de zwemmers onder ons. Het zou immers jammer zijn met je nieuwe aussieBum wonderjock een bommetje te moeten doen. Een bijbehorende zwemslip is daarom de next big thing volgens de Australische fabrikant. Zonder pardon opent Aussiebum met een Nederlandstalige interface: er is dus een markt onder landgenoten!

En, schaam je je helemaal niet meer, voeg je Aussiebum gewoon toe als Myspace.com vriendje.

Labels: ,

16 mei 2007

Nieuw beeld- en geluidmateriaal ontdekt

Orgoo biedt een verzamelplaats voor alle e-mail accounts, IM chat accounts, SMS, video chatting. Gratis natuurlijk en snel te installeren.

Op Last.fm kun je nu ook videoclips bekijken. Platenmaatschappijen, waaronder EMI en Warner, zullen in totaal zo'n tweeduizend clips beschikbaar stellen. En da's weer een mooie aanvulling op het op smaak afspelen van specifieke artiesten en stijlen en hun gerelateerde collega's in streaming audio. Het doel van Last.fm is om uiteindelijk ‘elke videoclip die ooit is gemaakt op de site te hebben.', dus de Britse maatschappij kan nog even vooruit.

MindVisualizer is een nieuw mind mapping programma. Enkele opvallende kenmerken: flexibiliteit in positioneren van topics en link styles. Ondersteuning van meerdere hyperlinks per topic, floatable/dockable toolbars en de mogelijkheid om vanuit een master map andere maps te koppelen.

En voor wie het liever samen doet is de web-based Comapping een oplossing. real-time collaboration in een shared mapping environment. Je kunt er tevens MindManager maps mee importeren en exporteren. Voor $11.99 per maand best te doen.

Labels: , , ,

03 mei 2007

Maximale Moederdag

Met Koninklijke Aanbiedingen en een viral game Maximale Moederdag gericht op Moederdag (13 mei a.s.) geeft OHRA een knipoog. Natuurlijk is de werkelijkheid (Prinses Ariane met ademhalingsproblemen opgenomen in het LUMC) weerbarstiger dan het schattige vijftal in het ouderlijk bed.

Grote vraag bij dit soort spelletjes (Centraal Beheer Achmea doet ook regelmatig deze marketingtrucs) is: verkoop je echt meer verzekeringen?

Labels: ,

23 april 2007

Maiday als voorproefje Flevo Festival

Als het 30e Flevo Festival het toetje van de zomer is, is Maiday op 18 mei in de Kampa-Halle in het Duitse Minden het voorproefje. Met een bijzondere mix van artiesten, van singer/songwriter Bethany Dillon tot godfather van de gospelrock, Larry Norman.


Op het Flevo Festival (16-19 augustus in het Brabantse Liempde) momenteel te verwachten: At the close of every day, Chris Tomlin, Crimson Moonlight, Disciple, Elly en Rikkert, Hillsong London, John Davis, Michael W. Smith, Narnia, Newsboys, Over The Rhine, Rebecca St James, Rev Vince Anderson, Rodney Cordner, Showbread, Six Star Hotel, Superhero, Taketh, Tess Wiley en Verra Cruz. En er komen er nog meer.

Labels: , ,

01 april 2007

1 april grappen van Google

Zoals elk jaar heeft Google dit jaar weer wat 1 april grappen ingebouwd.
Nieuw in Gmail is de functie Paper mail. Met een druk op de knop kun je papieren versies van je mailarchief opvragen. Ideaal, toch?

De bijna monopolist heeft nog een andere aanbieding, het Project Teaspoon, ook bekend als TiSP (Toilet Internet Service Provider). Natuurlijk in beta status, maar toch: een gratis in-home draadloze breedband aanbieding. Als je je aanmeldt, krijg je een TiSP installatiedoos, die een handleiding, fiber-optic kabel, spindle, draadloze router en installatie CD's bevat. Geweldig, overal in huis Google ;-)

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker