Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

08 augustus 2008

8-8-8

Een bijzondere datum. 2-2-2 (huwelijk Prins Willem Alexander en Prinses Máxima), 6-6-6 (er werd gebeden voor afwending van het kwaad), 7-7-7 (de Haagse rockgroep Seven er in om op zeven verschillende podia steeds zeven nummers te spelen, en komt daarmee in het Guinness Book of Records) en vandaag 8-8-8.

Verjaardag Johan
Onze zoon, Johan, wordt vandaag 9 jaar.

Start Olympische Spelen in Beijing
Vandaag starten om 8 over 8 plaatselijke tijd de Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad Beijing.


Mensenrechten in China
Amnesty International sluit een jaar van aandacht vragen voor de mensenrechten in China af.

Open Doors heeft ook een jaar lang extra aandacht gegeven aan de vervolgde christenen en verspreiding van bijbels in China. De organisatie sluit met Jubilee Campaign vandaag af met een speciale gebedsdag, waarop je gevraagd wordt 8 minuten mee te bidden. Is het toeval dat donderdag 31 juli zich al 888 bidders hadden opgegeven?

Als je meer wilt weten over het lijden van christenen in China, Afghanistan, Bhutan, Egypte, India, Jemen, Laos, Noord-Koera, Oezbekistan en Somalië, de top-10 van landen met de grootste christenvervolgingen, is het boek Vervolgd om Jezus' wil een aanrader.

Onder redactie van P.J. Vergunst wordt in het eerste deel de gewetensvraag beantwoord, waarom we hier in het westen geen 'last' hebben van vervolging als christenen. Het eenvoudige, radicale geloof van hen die geslagen, gemarteld of gediscrimineerd worden omdat ze de naam van Jezus Christus belijden, maakt altijd weer indruk. Niet dat het martelaarschap verheerlijkt hoeft te worden, maar verbazen hoeft het ons evenmin.

Nog meer gebeden
Ook op het Haagse Malieveld wordt van 8-20u gebeden, maar dan voor de verandering in ons eigen land. Deze "parallelsessie" wordt door Schreeuw om Leven georganiseerd. De site van deze stichting geeft je geen houvast vandaag (sterker: de site loopt met de agenda nog een half jaar achter). Op de laat zien dat je christen bent hyve staat wel e.e.a. Daar lijkt Jezusrevolutie.nu de organisator.

Kortom: je kunt 8-8-8 heel zinnig besteden.

Labels: , ,

04 december 2006

Chinese draak exit

Na duizenden jaren symbool voor de Chinezen te zijn geweest, vinden de huidige klanten de Draak te agressief en willen hem vervangen, aldus China Daily vandaag. Het nieuwe merkenbeleid van China Inc. associeert geluk en macht niet langer met dit beest.

Dat betekent dus improviseren voor de chinese astrologie, organisatoren van drakenboot races, kinderen die net een spreekbeurt over de chinese draak voorbereiden en de vuurwerkfabrikanten rond Chinees Nieuwjaar.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker