Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

01 november 2009

Nieuwe Bijbelvertaling op je mobiel

Na de succesvolle introductie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) in 2004 (inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht), heeft het Nederlands Bijbelgenootschap niet alleen een voorleesbijbel in MP3 formaat (downloadbijbel.nl), maar ook een op mobiele schermen prima leesbare webversie van de NBV. Via www.bijbelmobiel.nl kun je alle teksten uit het oude en nieuwe testament plus de deuterocanonieke boeken lezen.

Ook wordt er iedere dag een nieuwe Bijbeltekst aangeboden volgens het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Deze nieuwe voorziening werd bij de Nationale Bijbel10daagse voor het eerst gepromoot. Handig, want op bijbelsoftware voor mobieltjes als Youversion of Olivetree is alleen de Statenvertaling gratis beschikbaar.

Helaas kun je niet zoeken in de Bijbel, alleen via de boeken en verzen (perikopen) klikken naar het gewenste gedeelte.

Labels: , ,

27 september 2009

Altijd je bijbel bij je

In de jaren dat ik jeugdleider was, was de vraag "Heb je je bijbel bij je?" vaak goed tot de inkorting "bijbelbijje?" en gevatte antwoorden als "Nee, en ook geen aambeien, wel aardbeien." Nu een beetje moderne mens, jong of oud, een smart phone heeft, kortom een telefoon die veel meer kan dan telefoongesprekken faciliteren, zijn er goede hulpjes om je bijbel altijd bij je te hebben en te kunnen lezen.

Olivetree BibleReader
Olive BibleReader is er voor BlackBerry, Palm Pre, iPhone, maar ook voor Nokia, Sony e.d. Er zijn betaalde bijbels te koop voor Olivetree. Gratis kun je de Statenvertaling gebruiken.
Heb je geen moeite met Engels, kun je diverse gratis Engelstalige bijbels, commentaren (zoals Matthew Henry), e-books (klassiekers van John Bunyan, Maarten Luther, Andrew Murray, John Wesley, John Piper, e.a.) en dagboeken (zoals die van Andrew Murray).

Youversion
Youversion biedt een vergelijkbare dienst, maar ziet er qua user interface veel strakker en moderner uit. Youversion is er voor iPhone, BlackBerry, Android en mobile web (via browser)

Het gratis Youversion biedt 40 bijbelvertalingen in 22 talen. In het Nederlands is de Statenvertaling beschikbaar. Verder is er een leesrooster om in één jaar de hele bijbel te lezen. Je kunt de bijbel doorzoeken op een woord, frase of specifiek vers. Andere Youversion gebruikers kunnen reacties of aantekeningen bij bijbelgedeelten achterlaten die voor jou op je mobiel leesbaar zijn. Helaas is het (op de BlackBerry versie) niet mogelijk zelf aantekeningen te maken. Hiervoor moet je nog op de reguliere website zijn.

Hieronder kun je al wel de zoekfunctie uitproberen.

Youversion brengt in oktober de community functies nog een stap verder met Youversion Live:
- delen van content op je mobiel gedurende live events en diensten
- interactie aanmoedigen via polls, aantekeningen, gebed, e.d.
- resultaten delen en terugkoppeling in je communicatie verwerken

De ontwikkelingen rond Youversion kun je volgen via @youversion of #youversion.

Als ds. Fred Omvlee vanmiddag klaar is met zijn eerste LinkedInChurch kerkdienst in Amsterdam, zijn er nog voldoende mogelijkheden voor een versie 2.0.

Labels: , , , ,

09 augustus 2009

Hoe vermarkt je de Bijbel?

Je kunt de Bijbel gewoon weggeven, uitdelen als ultieme aanbeveling voor een levensveranderend boek. Jarenlang was de slogan van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) dan ook "lees, leef geef de Bijbel". In de 21e eeuw moet je er toch meer event marketing, belevenis, persoonlijk aansprekende voorbeelden, etc. bij nemen, zo lijkt het.
De laatste jaren wordt er jaarlijks activiteiten als de Bijbel10daagse georganiseerd, met bijeenkomsten, een Bijbelquiz op televisie en een thema om aspecten uit de Bijbel eens anders te belichten.

Ditmaal is het thema Verhalenkaravaan. In verhalen van de Bijbel kom je mensen tegen die, hoe verschillend ze ook zijn, dezelfde eigenaardigheden, kwaliteiten, zwakten, twijfels en emoties hebben als wij. Bijbelverhalen spreken ook nu. Geloofsverhalen, verhalen van hoop en twijfel, dood en liefde, verteld door mensen die zich gegrepen voelen door de bijbelverhalen.

Een echte verhalenkaravaan, een dubbeldekker ingericht door met een verhalenverteller trekt van Maastricht in 10 dagen door het land en eindigt in het noorden. Onderweg worden dorps-, kerk- en schoolpleinen aangedaan.

Bijbel10daagse 2009 weergeven op een grotere kaart

Vorige week zondag was het NBG aanwezig op Europa's grootste boekenmarkt, dat elk jaar in Deventer gehouden wordt.

Binnenkort, van 20-23 augustus presenteert het Bijbelgenootschap als The Quench opnieuw als mede-organisator van het Xnoizz Flevofestival aan het strand van recreatieterrein Bussloo. Openlucht samenzang, discussies en vooral interactie met het publiek over en rond bijbellezen en verspreiding van Gods woord. De programmering vind je online, een Hyves groep ontbreekt niet.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker