Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

09 mei 2009

De aanloop naar de mooiste wandeling van Nederland

Over een week wordt voor de 4e maal de jaarlijks vanuit Kuinre georganiseerde Mooiste wandeling van Nederland gehouden. In 2007 heb ik 'm voor de eerste maal alleen gelopen, in 2008 samen met Klazien. Dit jaar moeten we de aandacht verdelen over diverse sportieve evenementen en dus loop ik de 40km weer alleen.

Blaren teisteren bij dergelijke lange afstandwandelingen mijn voeten, en daarom leek het goed dit jaar wat extra trainingen te doen. 6km hardlopen is toch weer anders dan 20-40km wandelen. Zodoende was het 11 april de Reestdaltocht (30 km vanuit Balkbrug) en 26 april een blok van 22km tussen Balkbrug en Ommen.


Vandaag opnieuw een testronde, vanuit Balkbrug over de jonge bosaanplant van het Katingerveld, langs Den Kaat door het bos naar de Nieuwe Dijk, de lange rondwandeling van Drents Landschap over de Takkenhoogte, verder over de Nieuwe Dijk naar de Pieperij en langs de andere kant van de Reest over Oud-Avereest terug naar Balkbrug. Al met al 3 uur lekker doorgestapt. Geen nieuwe blaren en nog genoeg energie over om de auto te wassen na een verdiend ijsje.

De natuur is schitterend deze tijd. In het bos hoorde ik een koekoek, tussen de Schotse hooglanders wipt een fuut en cirkelen ooievaars in de lucht. Veel rupsen belanden op m'n jas, de brem bloeit en de muggen dansen boven het water. Weekend!

Labels: ,

04 mei 2009

Dodenherdenking na generaties

Met bezoeken aan bijvoorbeeld voormalig concentratiekamp Sachsenhausen in Oranienburg bij Berlijn (december 2008) en het Liberty Park Overloon (maart 2009) proberen we de oorlogen, de flinterdunne lijn tussen "zou ik nooit doen" en de werkelijkheid als het erop aan komt, dichtbij onze kinderen te houden.

Gelukkig dat we sinds 1945 zelf in vrede mogen leven. Met een vader die zelf in 1943 geboren is, ligt de Tweede Wereldoorlog voor mijn eigen kinderen van nature erg ver weg in een onbekend verleden. Dat zoon Johan een aantal weken geleden uit eigen beweging een spreekbeurt over het ontstaan en verloop van de Tweede Wereldoorlog heeft gehouden, was goed om te zien. Uit onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei blijkt dat de meeste Nederlanders herdenken belangrijker vinden dan vieren, voor jongeren ligt dat in 2009 net andersom. Toch zijn in de provincie Overijssel de afgelopen weken ruim 50 oorlogsmonumenten geadopteerd door basisscholen. Op een Google Maps mashup zijn de adopties te bekijken.

De lokale christelijke basisschool CNS Balkbrug heeft het herdenkingsmonument aan het kruispunt Zwolseweg / Meppelerweg geadopteerd. Afgelopen zaterdag is daarvoor met 6 leerlingen uit groep 8 het monument schoongemaakt en vanavond zullen 2 leerlingen met meester Henk een krans leggen tijdens de herdenkingsplechtigheid.

Het monument herinnert aan de negen mannen uit Dedemsvaart die in 1945 in Balkbrug geëxecuteerd werden. Het monument dat tien jaar later geplaatst werd, vormt een blijvende herinnering aan dat verschrikkelijke moment in de historie van beide dorpen. En zo kan en mag een Nationale Dodenherdenking persoonlijk en dichtbij blijven.

Labels:

30 april 2009

Koninginnedag Balkbrug 2009 - een impressie

Terwijl de Koninklijke familie in Apeldoorn een bijzonder feest had moeten krijgen, maar, zoals zich nu laat aanzien, dat bewust verpest is door een man in een zwarte Suzuki, kreeg ik in Balkbrug vrij snel mee van vrijwilligers. De crash wordt sindsdien op Twitter, Youtube en andere media helemaal uitgesponnen, alsof we als Nederlanders niets anders te doen hebben / hadden.

Zelf had ik vanaf vanmorgen 6u wel genoeg anders om handen, namelijk met Ingrid, Corien en Gert de organisatie van het Koninginnedag Kinderfeest in Balkbrug. Attracties bij de Prinses Margrietschool, De Wieken, De Bonkelaar, De Bovenkruier, het bos richting Molen en Molen de Star zelf. De mistige vroege ochtend was veelbelovend. Toen de zon al snel doorbrak, leverde dat al snel opmerkingen als 'de dag kan niet meer stuk' en 'mooi weer heb je besteld'.

Zelf was ik voornamelijk op De Bonkelaar en De Wieken te vinden, dichtbij de van Augie gehuurde Mega Survival Baan, galghangen, duostep, sneeuwballen gooien en mattenrace.

Spelende kinderen, enthousiaste vrijwilligers en gezellig met elkaar kletsende ouders stonden garant voor een aantal uren plezier in Balkbrug, tientallen foto's, veel verkochte hamburgers, bekers koffie en limonade.

Dat burgemeester Meulman van Hardenberg in de loop van de middag heeft opgeroepen de nog lopende Koninginnedag activiteiten of de feesten die voor vanavond gepland staan, af te bouwen of te blazen, bespaarde me gelukkig een aantal uitdagingen. Sowieso spannend, hoe de burgemeester alle organisatoren weet te bereiken. Bij mijn weten, heeft hij na onze ontmoeting vier Koninginnedagen eerder, mijn mobiel nummer niet (gekregen).

Voor volgend jaar ga ik met de anderen graag de uitdaging aan opnieuw een leuk feest voor de kinderen hier in Balkbrug te organiseren.

Labels: , , ,

11 april 2009

25e Reestdaltocht - 30 kilometer wandelen

Met Klazien heb ik vandaag de 25e Reestdaltocht die door de plaatselijke wandelvereniging Vrolijk Voorwaarts wordt georganiseerd gelopen. Uit de mogelijke lengtes van 10-40 kilometer hebben we de 30 gepikt, ter voorbereiding op de 40 kilometers lange Mooiste Wandeling van Nederland die ik zaterdag 16 mei voor de 3e maal hoop te wandelen.

De weersverwachtingen waren erg gunstig, hoewel we onderweg diverse regenbuien hebben gehad. Gelukkig was de regenjas mee, en droogde de kleding op de zonnige stukken weer snel. De route leidde van het Trefpunt in Balkbrug via het Heuveltjesbos naar het Reestdal. Natuurreservaat De Takkenhoogte was integraal onderdeel van het traject, waarnaar de Nieuwe Dijk uitgelopen werd tot café Poortman op de Bloemberg. Poortman heeft vele tientallen stukken appeltaart en kopjes koffie kunnen uitserveren.

Vervolgens via restaurant De Stapel naar De Wijk en vandaar door naar IJhorst. Onderweg natuurlijk lekker mooie huizen kijken, ooievaarsnesten bewonderen en nieuwe Bed & Breakfast gelegenheden tellen. In IJhorst hebben we kort gepauzeerd in café Het Vosje. Via de Veldhuisweg en campings over het lange zandpad op dat ons bij Lutten Oever bracht.

Vervolgens langs de Boshoeve, de shii-taki kwekerij Haveman en diens nieuwe gasthuis naar Oud-Avereest, waar een gratis plak krentewegge in informatiecentrum De Wheem werd geserveerd. Via de campings 't Reestdal en Sie-es-An en de nieuwe ecologische verbindingszone Vipera door het Heuveltjesbos terug naar het Trefpunt. De 30km hebben we in 5,5 uur gelopen, niet verkeerd!

Eenmaal thuis hadden zich traditiegetrouw een aantal blaren ontwikkeld op m'n voeten. 't Is mooi zonnig, kunnen ze genieten van de warmte en frisse lucht.

Labels: ,

12 mei 2008

Orange bitter sweet

Orange RomâniaImage via WikipediaDe ruim 3 maanden geleden geïnitieerde overstap van Planet Internetplusbellen naar Orange ADSL Extra + Telefonie, met beoogde opleverdatum 5 mei, werd een oefening in geduld en veelvuldig contact met de Klantenservice.

Telefonisch heb je binnen no-time een call center medewerker aan de lijn. Via het web is een Knowledge server error - please try again niet ongewoon.

Na elke helpdesk call krijg je keurig een uitnodiging voor een klanttevredenheidsonderzoek per e-mail toegestuurd. Handig, als juist je e-mailverbinding thuis niet werkt. Van de ene medewerker krijg je absoluut geen begrip voor een dagenlang zonder internet of vaste telefonie moeten doen, de ander vertelt spontaan waar het probleem zit (KPN centrale in Balkbrug) en dat het lastig is vlak voor het Pinksterweekend het opgelost te krijgen.

De fine line tussen een directe sollicitatie bij TROS Radar of VARA's Kassa en netjes, tijdig geholpen worden, blijkt maar weer.

Labels: ,

10 mei 2008

Hoe oud moet je zijn om klassiek te waarderen?

Afgelopen weekend organiseerde de Stichting Kamermuziek Oud-Avereest een inloopconcert tijdens de Roerige Reestdagen van het Overijssels Landschap in de PKN kerk in Oud-Avereest.

Klazien en ik zaten aanvankelijk alleen het openingsnummer van The Family Pondman (een ensemble, bestaande uit 5 getalenteerde kinderen uit één Zwols gezien), het pianoquintet in es KV452 deel 2 van Mozart te beluisteren, toen ons drietal ook de kerk binnensloop. Samen hebben we ook nog Elegy van Gabriel Fauré beluisterd en zijn toen naar buiten gewandeld.

Navraag bij de kinderen of ze de muziek mooi vonden leverde erg positieve reacties op. Bewondering voor de twaalfjarige pianiste Lili (Henriëtte vond tevens, dat ze een mooie strik in had) en de veertienjarige celliste Liza.

Wie denkt, dat je een krasse knar moet zijn om je klassiekers te kennen, heeft het mis, dat bewijzen zowel deze musici als het publiek.

Labels: , ,

01 mei 2008

10 years after

Op 1 mei 2008 vierden Klazien en ik alweer 10 jaar getrouwd te zijn. Vorige week gingen mijn gedachten uit naar alles wat sinds 1 mei 1998 niet heeft standgehouden.

Het kerkgebouw waarin we getrouwd zijn
Gelukkig hebben we de foto's nog, want de sloop van zaal Sion aan het Zuideinde in Meppel is in 2007 doorgezet.


De gemeente waarin we getrouwd zijn
De Pinkster- later Rafaëlgemeente Sion in Meppel is niet ongeschonden gebleven, en is in 2007 uit elkaar gescheurd. Voordat dat plaatsvond hebben we een nieuw kerkelijk thuis mogen vinden.

Het gemeentehuis waarin we getrouwd zijn
De gemeente Avereest bestaat niet meer sinds 2000. Balkbrug en Dedemsvaart maken nu onderdeel uit van de gemeente Hardenberg. Het voormalige gemeentehuis in Dedemsvaart is niet meer als zodanig in gebruik. Wil je nu in Dedemsvaart trouwen, kan dat in de Turfschuur.

De zaal waar we 's avonds feest hebben gevoerd
Zalencentrum Mansier met vestigingen in Oudleusen en Witharen was eind jaren '90 een prima draaiend familiebedrijf. In Witharen, waar we in 1998 's avonds feest hebben gevierd, staat nu enkele weken de sloopcontainer geparkeerd.

De winkels van onze huwelijksfotograaf

Combi Bennink had eind jaren '90 vestigingen in Nieuwleusen en Dedemsvaart. Deze zijn inmiddels in andere handen. Erik Bennink opereert tegenwoordig vanuit Oud-Avereest, en maakt nog steeds schitterende reportages.

De band met vele toenmalige collega's
Groene Land Verzekeringen ligt voor ons beiden inmiddels achter ons. Afgezien van de trouwe kern vriendinnen (Truttenclub) zijn veel collega's uit het oog, uit het hart.

De liefde duurt het langst, zo leert dat prachtige hoofdstuk 13 van de eerste brief van Paulus aan de gemeente in Corinthe.

Labels: , , ,

30 april 2008

Koninginnedag 2008 voor kinderen in Balkbrug geslaagd

Evenals de afgelopen jaren heb ik samen met een kernteam aangevuld met 30 andere vrijwilligers uit het dorp voor de kinderen van peuterschool tot en met groep 8 van de basisscholen een kinderfeest op Koninginnedag op poten gezet.

Maandagavond heb ik op basis van de ongunstige weerberichten met het kernteam besloten het slecht-weer-scenario, onderdak gaan bij de Diamanthal, in te zetten. De ervaring van twee jaar geleden (diverse hagelbuien als cadeau om met enkele partytenten toch voor 'buiten' te gaan) en een verregende Balkmarkt op maandag 28 april, maakten het besluit makkelijk. In de risicoafweging gaan de belangen van een grote groep dorpsgenoten, het plezier van kinderen en het verstandig omgaan met gemeenschapsgeld, spelen. Dan blijkt een draaiboek en korte communnicatielijnen, even aangaan bij elkaar, telefoneren, e-mail voor de overzichten en draaiboek-updates, nuttig. Ach, zowel pech als geluk komen samen in meervoud. De dirigent van het popkoor Xcream meldde zich dinsdagmiddag ziek, mijn eigen InternetPlusBellen onverwacht was afgesloten, terwijl bakker Schutte juist een krat cakes gratis aanbood en veel materialen al in de manege gedropt konden worden.

De voorbereidingen op woensdagochtend zelf liepen gesmeerd. Met de 30 vrijwilligers waren we rond 9u er helemaal klaar voor. Vanaf 9.30u stroomden de kinderen en hun ouders binnen. Van bungeerun tot spijkerpoepen, skelterrace tot een spontaan binnengekomen duo, dat op viool het Wilhelmus speelde, de majorettes die een musicalsong uitvoerden tot het doeltrappen op keeper Marcel, iedereen vond het geweldig, en daar doe je het voor.


De ruim 200 foto's van het kinderfeest zijn te vinden op Flickr.

Labels: , ,

04 maart 2008

Koninginnedag - Kinderfeest Balkbrug 2008

Zoals elk jaar vieren we in Balkbrug Koninginnedag voor kinderen in de leeftijdsgroep peuterspeelzaal (2½ jaar) tot en met groep 8 van de basisschool. Dit jaar beginnen we op woensdag 30 april tussen 9.30 en 10u vanaf de Diamanthal aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug. Vanwege de ongeunstige weersverwachtingen houden we de diverse spelletjes, het popkoor X-Cream uit Balkbrug en dergelijk veilig onder dak van de manege. We sluiten er om 12.30u gezamenlijk af met het Wilhelmus en de prijsuitreikingen.

De kinderen van de scholen in Balkbrug, Oud-Avereest en Vinkenbuurt hebben op school een opgaveformulier gekregen. Andere belangstellenden kunnen een mailtje sturen.

Opgave vooraf

Mogelijk door vrijwilligers

Zoals elk jaar zorgt een vast team van ouders van kinderen op de lokale scholen voor nieuwe ideeën en bereidt de activiteiten voor. Met de inzet van zo’n 30 andere vrijwilligers van plaatselijke buurtverenigingen is het kinderfeest elke keer een leuke happening voor ruim 300 kinderen.

Meer info?
Natuurlijk zijn we als team bereid een interview te geven voor uw krant of blad om meer te vertellen tijdens een radio-uitzending in de aanloop naar Koninginnedag. Neem daarvoor contact op met Henk-Jan van der Klis via e-mail.

De ruim 200 foto's van het kinderfeest zijn te vinden op Flickr. Het verslag van het geslaagde Koninginnedagfeest in de Diamanthal vind je op de weblog van 30 april 2008.

Labels: ,

13 januari 2008

Unieke sportmomenten

Gisteravond was memorabel. Met 17 andere trainers en leiders van de jeugdvoetbalteams van Balkbrug, variërend in de leeftijd 18-45 jaar speelden we gisteravond elk 4 vriendschappelijke wedstrijdjes in de zaal, waar we normaliter slechts aanwijzingen gevend en roepend langs de lijn staan.

Menig oudere jongere erkende, dat de franje van het spel er in de loop der jaren wel afgegaan was, en dat de jongelui niet meer bijgebeend konden worden. Zelf heb ik nooit op voetbal gezeten, speelde op het Geert Groote College in Deventer wel vaak mee uit praktische overwegingen. De twee mogelijkheden bij buitengym waren honkbal en voetbal. Omdat ik zonder bril gymde, meende ik bij honkbal de bal nooit trefzeker te kunnen zien, in tegenstelling tot het wat groter formaat bij voetbal. De laatste keer, dat ik met volwassenen in een zaal heb gevoetbald was eind jaren '80 (jaja, vorige eeuw), nota bene met de voorganger, oudsten, jeugdleiding en jeugd van de Pinkstergemeente Filadelfia uit Deventer. De broederliefde kwam destijds niet echt uit de verf in de sporthal, er werd flink geschopt en geramd.

Gisteravond was het vooral zweten en de energie verdelen. Zaalvoetbal blijkt toch een andere inspanning dan hardlopen, hoewel samen een balletje trappen natuurlijk gezelliger is dan alleen langs 's Heren wegen joggen.

Labels: ,

30 november 2007

Sinterklaas bezoekt Balkbrugse F-jeugdvoetbal

Vanavond was Sinterklaas met een duo zwarte pieten te gast bij de F-jes van het ABC jeugdvoetbal in Balkbrug. De vijf teams werden natuurlijk onthaald op persoonlijke verhalen, pepernoten en ranja. De broodnodige beweging konden ze krijgen in sporthal De Balk.

Balletje hoog houden is nog te lastig voor de 7- en 8-jarigen, maar balletje en lol trappen kunnen ze prima.

Een serie foto's vind je op Flickr.
----------------
In de mediaspeler: 2 Brothers on the 4th Floor - I'm Thinkin' Of You (Euro Megamix) via FoxyTunes

Labels: ,

26 november 2007

Verkeer(d) nieuws uit Balkbrug bewaarheid

Het vrijdag aangekondigde verkeer(d) nieuws uit Balkbrug bleek vanavond waarheid. Heb je er een anderhalf uur Utrecht-Balkbrug op zitten, de A28 weer uitgebreid verkend, kom je 2,5km voor de bebouwde kom van Balkbrug helemaal stil te staan. 20 minuten verloren en dus tijd voor een kiekje, omdat op het kruispunt slechts ëën rijstrook beschikbaar is voor al het doorgaand en afslaand verkeer.

(stilstaand bij hotel-restaurant De Olde Heerd aan 't begin van Balkbrug).

Even gas terug...Bezoek Balkbrug krijgt zo een vieze smaak. De laatste kilometer maar binnendoor via de Boslaan genomen om niet pas na 30min lokale vertraging thuis te zijn.

Hebben verkeerstechnologen tijdens hun 1040 lesuren per jaar het vak Simulatie van systemen (erg leerzaam vak tijdens m'n studie Bestuurlijke Informatiekunde en daarom bijpassende boekentip Discrete event simulation) moeten missen? De effecten van instellingen van verkeerslichten op de afhandeling van auto's op een kruispunt is namelijk erg goed vooraf in een laboratoriumsituatie te simuleren. Dat hoeft niet in een productieomgeving....

Labels: ,

23 november 2007

Verkeer(d) nieuws uit Balkbrug

Twee opvallende verkeersnieuwtjes uit Balkbrug en omstreken, en dat in een week waarin ik eindelijk weer een paar (ex-)collega's ontmoette die spontaan wisten waar m'n woonplaats op de kaart te vinden was, sterker: één van hen was er vorig weekend zelf geweest ;-)

Dronken lijnentrekkers
De provincie Overijssel is de wegbeheerder van de N377 tussen Hasselt en Coevorden. Het stuk autoweg tussen Nieuwleusen en Balkbrug is op geweldige wijze voorzien van nieuwe belijning. De oude lijnen zijn blijven nog blijven staan. Het resultaat is met name in de vele donkere uren van de dag een soort groep 1 tekenoefening, dat de automobilist volstrekt in het ongewisse laat over de betekenis ervan.

Mits het droog wordt, hoopt de wegbeheerder volgende week de oude strepen zwart te maken, zodat keurige nieuwe witte lijnen overblijven.

De bekendste plek van Balkbrug wordt vernieuwd
Balkbrug Centrum, ofwel de kruising van de N377 met de Ommerweg/Meppelerweg, krijgt nieuwe exemplaren van de afgeschreven stoplichten.

Even gas terug Bezoek Balkbrug krijgt zo een weer nieuw elan. Het vervangen van de verkeerslichten in Balkbrug maakt deel uit van het project: Overijssel doet meer voor verkeer. Het verhogen van de verkeersveiligheid is daarbij de centrale gedachte. Rond 7 december, net te laat om als Sinterklaascadeau te gelden, is het karwei geklaard.

Labels: ,

25 september 2007

Open wijngaard in Balkbrug

Van alle markten thuis: wijngoed De Reestlandhoeve aan de Hoofdweg in Balkbrug heeft zondag 30 september a.s. een open dag. De Nationale Wijnweek start, maar de zondag is ook de afsluiting van de Week van de Smaak, waarin ambachtelijk bereide producten centraal staan. Uiteraard presenteert familie Huisman de eigen wijnen, rood, rosé en wit, maar ook de Reestlander Grappit, een eigen destillaat.

Restaurant De Rheezerbelten biedt amuses aan gemaakt van producten uit het Vechtdal. Verder is er een boerenmarkt en een kleine kunstmarkt.

Labels: ,

15 juni 2007

Voordelen van een vierdaagse

1. Je kunt het op je gemakje doen.
2. Hardlopers zijn doodlopers, dus met 5 km/u kom je er ook.
3. Je krijgt bloemen op 1km voor het einde.
4. Je krijgt een medaille na afloop
5. Je bent geen dag alleen.
6. Je bent haast nooit te jong om mee te doen.
7. Je ouders zijn trots op je.

8. Je kunt als jongste ook altijd alleen met de slotavond meelopen. De eerste 7 voordelen gaan dan ook op!

Labels: ,

03 juni 2007

Takkenhoogte-Meeuwenveen bewandeld

Voor mooie natuur hoeven we gelukkig niet ver te fietsen. Vanmiddag na de tips van m'n zwagers en schoonzussen die er vorige week gewandeld hadden, met z'n vijfen naar Het reservaat Takkenhoogte-Meeuwenveen aan de Drentse oostzijde van het Reestdal, enkele kilometers ten noordoosten van Balkbrug. Nieuw ontwikkelde natuur naast de jaren geleden al eens bezochte meeuwenplas. De Takkenhoogte vormt een met eikenbos begroeide verhoging in het landschap. Het dankt zijn naam aan de familie Takken, die in dit gebied veel bezittingen had.
Schotse Hooglanders grazen rustig doorHenriette poseert bij de entree richting de uitzichtheuvel

Je loopt er letterlijk tussen de Schotse Hooglanders, kunt een hengeltje uitwerpen of vogels spotten. Heb je aan de dag niet genoeg, of wil je juist herten in de ochtend- of avondschemering zien, maak dan gebruik van bijvoorbeeld logies in een nabijgelegen boerenhoeve, De Wildenberg, De Nieuwenhof Bed & Breakfast of de B&B / appartementen van de Eekhorst.
Lees vooral ook het Reestdal mysterie rond de Takkenhoogte.

Labels: , ,

11 mei 2007

Sponsorloop voetbal in beeld

De sponsorloop waarbij vanavond als eerste de F-jes zoveel mogelijk rondes van een kwart voetbalveld mochten bedwingen, heb ik - uiteraard - gefotografeerd. Onderstaande foto (dankzij de sportstand scherp op Johan) heb ik meerennend gemaakt.

Als vader kun je immers niet alleen langs de lijn staan :-) 16 rondes liep Johan, daarmee EUR 43 voor de club rijker!

Labels: ,

30 april 2007

Geslaagd kinderfeest Koninginnedag Balkbrug 2007

Met 381 tevreden kinderen en ouders op de fiets, afwezigheid van kapotte fietsen of andere ongelukjes onderweg, kunnen we als werkgroep Koninginnedag blij terugkijken op een zonovergoten kinderfeest op Koninginnedag in Balkbrug. Het publiek bleef gezellig lang kletsen, drinken en eten op camping 't Reestdal aan De Haar, en da's een goed teken. Onderweg (zie de route op Google Maps) waren zowel paddenstoelenkwekerij Haveman Groen als de wijngaard Reestlandhoeve heuse trekpleisters. Aan eten en drinken onderweg voor zowel de 30 vrijwilligers als de fietsers werd gedacht, zoals in de Kievitshaar met blokjes kaas van de lokale Frico kaasfabriek.

De schminkers, het springkussen, warme poffertjes, bier en frisdrank en bovenal het popkoor X-Cream uit Balkbrug maakten de sfeer op het eindpunt Reestdal compleet. De fotoreportage spreekt voor zich.

Labels: , ,

14 april 2007

Open dag Balkbrugse brandweer

Sinds kort beschikt Balkbrug over een nieuwe brandweerkazerne en spuitwagen. Alle reden om gisteren officieel voor genodigden en vandaag voor andere belangstellenden, lees dorpsgenoten, open huis te houden. Demonstratie van de jeugdbrandweer uit Hardenberg en een ritje in de brandweerwagen door de omgeving (natuurlijk zo nu en dan de sirenes aan!) maakten een zonovergoten middag goed besteed.

Klik op de foto of hier voor meer sfeerplaatjes.

Labels:

10 december 2006

Sinterklaas 8-7: dag Sinterklaasje!

Vanmiddag met de familiaire delegatie uit Deventer de laatste (8e i.p.v. de vooraf voorziene 7 afleveringen) Sinterklaasviering. Een overdosis cadeaus voor de kinderen (waar laten we alles?), vooral veel plezier om de reacties.

Dat brengt een 'dag Sinterklaasje' op z'n plaats. Tot volgend jaar maar weer!

Labels: ,

05 december 2006

Sinterklaas 6/7-7: pakjesdag

Gisteren was de Sint op de peutergym, vandaag op zowel de CNS als 't Wennest. Blijft er voor vanavond geen pakje meer over, of het moet de vanochtend op m'n werk gekregen U. chocoladeletter en de door TNT post bezorgde pakjes zijn (goede timing!). Piet Marianne heeft haar pietendiploma binnen. Ze mag voortaan helpen de pakjes distribueren.

Zie voor hi-res foto's de overzichten van CNS en Wennest.

Labels: ,

18 november 2006

Sinterklaas 1-7

Van de intocht van Sinterklaas in Middelburg, het Sinterklaasjournaal naar zaal Takens in Balkbrug is voor een gemotoriseerde goedheiligman een peuleschil. Johan had vanavond aan tafel echter wel door, dat er een hulpsinterklaas bij betrokken is, omdat Zeeland een aantal uren verderop ligt.


Maar, de eerste zak snoepgoed is binnen, de schoenen zijn vol goede moed gezet. De eerste van zeven vieringen gedaan. Nu de school, Enjoy Escape, zwembad/voetbal, thuis en wederzijdse familie nog. :-)

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker