Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

04 juli 2009

Activity streaming updates juli 2009

Hyves redesign
Vanaf deze maand is de lay-out van de Hyves startpagina na 5 jaar gewijzigd. De invloed van andere tot meer activity streaming omgebouwde sociale netwerken is duidelijk.

Naast een strakkere menubalk, ander extern logo, vierkante profielfoto's is een andere opzet van de foto's in het oog springend. Daarvoor is nadrukkelijk naar Flickr gekeken. Door veel weg te halen komen de foto's beter tot hun recht, en bladeren gaat veel makkelijker met 16 i.p.v. 3 foto's rechts.

Filesharing op Facebook en FriendFeed
Socialiseren en activiteiten publiceren betekent ook al snel bestandsdeling. Dat kan sinds kort bij zowel Facebook als FriendFeed ook, dus geen andere hulpmiddelen meer nodig.

Secondbrain vernieuwd
Op SecondThoughts staan de verbeteringen in de nieuwe versie van Secondbrain uitgewerkt.
- gemakkelijker navigatie via collecties.
- alle updates zijn samengebracht onder "what's new"
- je kunt je op specifieke collecties abonneren zonder gebruikers te hoeven volgen. - bladwijzers worden in collecties opgeslagen, tagging is optioneel.

Labels:

17 april 2009

Activity steaming updates april 2009

StoryTlr voegt pagina's toe
StoryTlr heeft in de eind maart uitgebrachte versie 8 de mogelijkheid toegevoegd om pagina's a la WordPress te maken. Je kunt een aantal themes kiezen, en pagina's maken voor bijvoorbeeld alleen de foto's inclusief slideshow, stories, video's of een eigen html-pagina.
Nieuw is ook tagging, een remember me pagina en verbeterde bookmarklets en widgets.
Kijk op www.koninginnedagbalkbrug.nl voor een live versie.


Facebook aan Microsoft Live gekoppeld?
Waarschijnlijk in april wordt de aangekondigde koppeling van Facebook aan Microsoft Live live gezet.


Skimmer
Skimmer is een AIR applicatie dat in de hoek van AlertThingy beweegt door een single interface op je accounts bij Twitter, Facebook, Flickr, Youtube en Blogger te bieden. Het ondersteunt inline weergave van Twitpic plaatjes (dat lukt TweetDeck of AlertThingy niet). Evenals bij AlertThingy kun je foto's, video's en nieuwe berichten posten. Probleem, evenals bij TweetDeck is het beslag op je intern geheugen: 200MB is zo vergeven.


Hyves mobile
Om de nieuwe Hyves mobile client te installeren, kun je 'hyves' sms'en naar 4983. Maker Yme Bosma verwachtte in onderstaand interview 150.000 downloads in de eerste paar maanden.

Interview Yme Bosma (Hyves) from mfredactie on Vimeo.

Labels: , ,

07 februari 2009

Activity streaming updates februari 2009

Storytlr updates
Storytlr (zie mijn eerdere bespreking en toepassing voor het kinderfeest op Koninginnedag Balkbrug) heeft recent een aantal uitbreidingen gekregen:
- support voor Facebook, Laconi.ca, Identi.ca, StumbleUpon, Twitpic, Tumblr en Vimeo.
- real-time import van feeds uit Twitter, Digg, Delicious en Seesmic.
- automatisch cross-posten vanuit elke bron naar Twitter.
- bookmarklet om content naar Storytlr items te posten.
- mogelijkheid om Storytlr widgets en stories op te nemen in je eigen blog.
- nieuwe templates en mogelijkheid om je eigen templates te ontwerpen.

Friend Deck maakt FriendFeed doorzoekbaar
Met een look & feel die gejat is van TweetDeck, zij het in webpagina en niet AIR ondergebracht, werpt FriendDeck zich op om voor je te zoeken in FriendFeed. Inloggen moet met je Friendfeed username en remote key. Ik kan me zo voorstellen, dat je die net als ik niet 1-2-3 uit je hoofd kent. Dus eerst inloggen op Friendfeed.

Tja, dan kun je zoekacties opgeven die kolomsgewijs weergegeven worden.

Als je op de gebruikersnaam bij een resultaat klikt opent zich een nieuw browser tabblad (jammer), waarin de login status niet zichtbaar is, en een aantal kolommen m.b.t. de gebruiker worden weergegeven. Leuk als eerste indruk, maar je mist de follow, reply of DM-buttons die je dan in TweetDeck krijgt.

Na uitloggen een harde 500 Server error krijgen verdient ook geen aanbeveling. Wat mij betreft veel te vroeg openbaar gemaakt. Worden webapplicaties niet meer getest tegenwoordig?

FriendFeed met Twitter friends import
FriendFeed heeft een makkelijke importfunctie van je Twitter vrienden gekregen, zodat je je vrienden kunt laten delen in je FriendFeed activity streams en vice versa. Mashable verzamelde voor de pasbekeerden een serie Friendfeed tips voor Twitter gebruikers.

8Hands van alpha naar beta
In augustus 2007 berichtte ik over de alpha versie van 8Hands, een dienst die toen al allerlei sociale netwerken bij elkaar bracht en ontsloot via één interface. Nu, ruim 1,5 jaar (!) later is de alpha status veranderd in beta en kun je deze downloaden om te testen.

Wat is er verbeterd:
- user experience, nieuwe interface
- verbeterd top friends algoritme
- antwoorden op schrijvers (private, openbaar of vriendschapsverzoek)
- gebeurtenissen tab
- eigen berichten direct doorposten naar andere sociale netwerken.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker