Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

27 september 2009

Altijd je bijbel bij je

In de jaren dat ik jeugdleider was, was de vraag "Heb je je bijbel bij je?" vaak goed tot de inkorting "bijbelbijje?" en gevatte antwoorden als "Nee, en ook geen aambeien, wel aardbeien." Nu een beetje moderne mens, jong of oud, een smart phone heeft, kortom een telefoon die veel meer kan dan telefoongesprekken faciliteren, zijn er goede hulpjes om je bijbel altijd bij je te hebben en te kunnen lezen.

Olivetree BibleReader
Olive BibleReader is er voor BlackBerry, Palm Pre, iPhone, maar ook voor Nokia, Sony e.d. Er zijn betaalde bijbels te koop voor Olivetree. Gratis kun je de Statenvertaling gebruiken.
Heb je geen moeite met Engels, kun je diverse gratis Engelstalige bijbels, commentaren (zoals Matthew Henry), e-books (klassiekers van John Bunyan, Maarten Luther, Andrew Murray, John Wesley, John Piper, e.a.) en dagboeken (zoals die van Andrew Murray).

Youversion
Youversion biedt een vergelijkbare dienst, maar ziet er qua user interface veel strakker en moderner uit. Youversion is er voor iPhone, BlackBerry, Android en mobile web (via browser)

Het gratis Youversion biedt 40 bijbelvertalingen in 22 talen. In het Nederlands is de Statenvertaling beschikbaar. Verder is er een leesrooster om in één jaar de hele bijbel te lezen. Je kunt de bijbel doorzoeken op een woord, frase of specifiek vers. Andere Youversion gebruikers kunnen reacties of aantekeningen bij bijbelgedeelten achterlaten die voor jou op je mobiel leesbaar zijn. Helaas is het (op de BlackBerry versie) niet mogelijk zelf aantekeningen te maken. Hiervoor moet je nog op de reguliere website zijn.

Hieronder kun je al wel de zoekfunctie uitproberen.

Youversion brengt in oktober de community functies nog een stap verder met Youversion Live:
- delen van content op je mobiel gedurende live events en diensten
- interactie aanmoedigen via polls, aantekeningen, gebed, e.d.
- resultaten delen en terugkoppeling in je communicatie verwerken

De ontwikkelingen rond Youversion kun je volgen via @youversion of #youversion.

Als ds. Fred Omvlee vanmiddag klaar is met zijn eerste LinkedInChurch kerkdienst in Amsterdam, zijn er nog voldoende mogelijkheden voor een versie 2.0.

Labels: , , , ,

15 juni 2009

Respect voor brandende braamstruik

Nog geen maand geleden vroeg ik me in een weblog post af wie m'n volgende mobiel zou gaan besturen. Niet, dat m'n HTC S620 met Windows Mobile direct aan vervanging was, maar dromen mag toch? In die weken had ik op MT.nl meegedaan aan een prijsvraag, waarmee een BlackBerry Curve 8900 te winnen was. Nooit meer aan gedacht, tot ik gemaild werd, dat ik gewonnen had en m'n adresgegevens even wilde doorgeven. Onverwacht pure luxe en daarmee het antwoord op de vraag uit mei.

Match met criteria?
In mei had ik een shortlist met requirements voor een nieuwe telefoon:
1. ondersteuning voor push mail vanuit Microsoft Exchange
2. ondersteuning voor synchronisatie van agenda, contactpersonen, taken en e-mail met Microsoft Outlook.
3. ondersteuning voor Bluetooth, WiFi, GPRS en HSDPA.
4. ondersteuning voor Java applicaties
5. flink wat intern geheugen.
6. QWERTY toetsenbord
7. speakerfunctie

Push mail was ooit het USP van RIM's BlackBerry toestellen. Vanwege bedrijfsbeleid kan ik er voor de zakelijke mail geen gebruik van maken. Push mail vanuit Gmail, Yahoo!, Live/Hotmail en de reguliere ISP's waren echter vlot ingesteld, toen ik de Web 'n Walk van T-Mobile had omgezet naar de soortgelijke mobile internet dienst InstantEmail.

Synchronisatie van agenda, contactpersonen, taken en e-mail, ondersteuning van Bluetooth, WiFi en GPRS is OK. HSDPA zul je moeten missen, voor zover je al een bijbehorend prijzig abonnement had afgesloten. Bij de Bluetooth ondersteuning viel me op, dat in tegenstelling tot de HTC met Window Mobile de BlackBerry moeiteloos het adresboek wilde overzetten naar de Toyota Prius.

Speciaal voor de BlackBerry ontwikkelde (Java) applicaties worden ondersteund en of Over the Air (OTA) dan wel via de meegeleverde Desktop Manager software beheerd en zonodig van upgrades voorzien. Een meegeleverde 1GB SD-card vergroot het beschikbare geheugen. Toetsenbord en speakerfunctie zijn ook voor elkaar, naast extra's als spraakgestuurd bellen en voice memo recording.

Applicatie integratie
Google is de standaard in de browser ingebouwde zoekmachine. En je Gmail kun je als volwaardige e-mail client bedienen. Met de ingebouwde GPS + BlackBerry Maps heb je Google Maps niet meer nodig. Veel zinvols van de voor de BlackBerry aangeprezen Google applicaties blijft er niet meer over om te installeren.

Prettig was de beschikbaarheid van een eigen versie van de OliveTree bijbellezer. Spectaculairder zijn de met het OS en UI van de BlackBerry verbonden applicaties voor Flickr, instant messaging (Live, Yahoo!, ICQ, GTalk, AIM) en Facebook en Myspace.

Uploaden van foto's inclusief (geo) tagging is een fluitje van een cent. Voor Facebook of Myspace heb je geen desktop meer nodig. Updates van Facebook of Live Messenger komen in dezelfde berichtenbox als je laatste e-mail. En foto's of documenten mail je net zo makkelijk, als dat je ze aanbiedt aan je IM buddy of Twitter volgelingen.

Dit setje toepassingen heb ik zelf aangevuld met TwitterBerry (Twitter client), EverNote (aantekeningen maken) en CaptureIt (screen capture tool).

Daarmee was ik in een avond helemaal up-and-running. Heb je vragen of goede tips? Welkom!

Labels: , ,

03 mei 2009

Wie bestuurt mijn volgende mobieltje?

Ooit waren er PDA's zoals een Palm, iPaq of BlackBerry die een uitgebreid besturingsysteem nodig hadden als minicomputers. Nu computers en mobiele telefoons verder naar elkaar zijn gegroeid, zit er ook beweging in de besturingsystemen die op dergelijke apparaten draaien. Uitwisselbaarheid is natuurlijk problematisch, elk platform heeft z'n eigen connectie- en synchronisatiesoftware. Waar ik Windows Mobile Device Center (Vista) als opvolger van ActiveSync gebruik om met mijn Windows Mobile 5 HTC smartphone te communiceren, moet ik een Nokia PC Suite installeren om met de Nokia van Klazien te kunnen synchroniseren. iPhone gebruikers hebben iTunes en de AppStore, enzovoorts.

In de overvloed aan mobieltjes en smartphones van diverse merken met touch screens of juist een toetsenbord(je) zal ik het komende jaar waarschijnlijk ook weer een keuze moeten maken. Ik zet wat mogelijkheden op een rijtje.

Palm Pre met Palm Web OS


Het 3.1-inch touch screen van de Palm Pre heeft ook een QWERTY uitschuifbaar toetsenbord. De telefoon ondersteunt Wi-Fi en EVDO en heeft 8GB intern geheugen. Het onderliggende Palm Web OS is vanaf de basis opnieuw opgebouwd.

Microsoft Windows Mobile 6.5
De nieuwe generatie Windows Mobile (versie 6.5 wordt naar verwacht op 11 mei gelanceerd) brengt het web, de pc en de telefoon bij elkaar. Het startscherm is meer en meer een dashboard. De touch-screen interface is verbeterd, evenals de Internet Explorer Mobile browser.

De Sony Ericsson Xperia X2 wordt op Windows Mobile 6.5 gebaseerd. Microsoft ziet toestellenbouwers ook graag direct de TellMe spraakherkenning software inbouwen om downloaden en installeren uit te sparen.
Andere bedrijven die Windows Mobile 6.5 zullen ondersteunen vind je in deze partnerlijst.

Microsoft Pink

Microsoft ontwikkelt samen met Verizon onder de codenaam Pink een mobiele telefoon die draait op een extensie van Windows Mobile en de concurrentie met de iPhone zou moeten aangaan. Mocht de Windows Marketplace for Mobile de 6.5 versie (zie hiervoor) niet halen, dan toch wel in Pink. Klinkt als 'nu nog te veel fouten, we schuiven dit door naar de volgende release'.

Google Android
Na de G1 komt er binnenkort de Samsung I7500, eerder dan concurrerende toestellen van Sony Ericsson en HTC (de Magic) dat draait op Google Android. Het 3,2 inch scherm heeft een AMOLED display, een energiezuinig scherm dat ook op de UltraTouch zit. De 5 mp camera heeft autofocus en LED-flitser. HSDPA voor 3G mobiel internet en WiFi worden ondersteund.


Apple iPhone 4G

Of moet ik wachten op de iPhone 4G? Immers, de stabiliteit zoals ik die bij wat testrondjes met de iPhone 3G bij familieleden heb ervaren, kan ook nog wel wat verbetering gebruiken.

INQ1 - Social mobile
Of als social media 'dier' de INQ1 van de Britse firma 3 adopteren? Naast 3G en HSDPA, een 3MP camera zit de 'catch' in deze telefoon in het ingebouwd zijn van Skype, Facebook, Last.fm, GTalk, Live Messenger, Yahoo! Messenger, Ping.fm, push e-mail, widgets, etc. etc.

Mijn voorlopige shortlist aan requirements voor een nieuwe telefoon:
1. ondersteuning voor push mail vanuit Microsoft Exchange
2. ondersteuning voor synchronisatie van agenda, contactpersonen, taken en e-mail met Microsoft Outlook.
3. ondersteuning voor Bluetooth, WiFi, GPRS en HSDPA.
4. ondersteuning voor Java applicaties
5. flink wat intern geheugen.
6. QWERTY toetsenbord
7. speakerfunctie

Labels: ,

18 april 2009

Mobile communications update april 2009


Fring uitgebreid met Twitter ondersteuning

Fring is een mobile internet gemeenschap en client voor Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP (SIPNET, EuteliaVoIP, VoIPVoIP en VoIPTalk), Twitter, Yahoo! en AIM. Met je Last.fm vrienden kun je naar muziek luisteren. Nieuwe Gmail, Orkut, Yandex notificaties komen binnen, dus een onverwacht krachtig, gratis alternatief voor het onlangs besproken Nimbuzz.

Nieuw is de Twitter 2.0 add-on die bijna alles van de reguliere Twitter web interface naar je mobiel brengt, zoals Twitter search, profiel bekijken, openen van hyperlinks, @replies en DM's. De maker licht het zelf graag toe.

Tot zover het goede nieuws. Juist de Twitter 2.0 had grote moeite met aangemeld raken. De communicatiemanager Fring heeft een aantal andere onhebbelijkheden:
- alle phone contacts worden geladen (dus redundant tov je adresboek)!
- het wil een eigen beginscherm installeren zonder duidelijke toegevoegde waarde
- notificatie van nieuwe berichten is met een irritant luide vogelfuit, zonder die te kunnen aanpassen of uitzetten.
- een smartphone met 'slechts' 64MB intern geheugen heeft duidelijk moeite met het 'op' houden van de applicatie.
- by default staat de applicatie als autostart ingesteld en wordt ook automatisch een verbinding met het web gezocht. Daarbij is Wi-Fi eerste keuze, dus in gedachten zie je de batterij van de telefoon al leeglopen.
Voor mij na een half etmaal genoeg reden voor het verwijderen uit m'n mobiel. En ook na de system restore van vandaag, 'hing' fring na installeren totaal. Echt een no-go dus.

Palringo dan maar?
Als all-in-one IM client voor op de Windows Mobile heb ik vandaag Palringo geïnstalleerd. Dit gratis programma heeft weer moeite met het Yahoo! account, maar verbindt wel snel en netjes met MSN, ICQ, Facebook, Gtalk en Hyves. Er is ook support voor AIM, Gadu-Gadu en iChat. Palringo is er voor Windows Mobile, Google Android, iPhone, BlackBerry, Symbian, Java en MacOS. Downloaden en configureren is een makkelijke exercitie. Nieuws is in Palringo de location awareness.


Microsoft Office Communicator mobile client
Binnen Capgemini gebruiken we Office Communicator, een IM client voor binnen de bedrijfsmuren. Naast een desktop client en sinds kort de beschikking over een web interface was de missende schakel een mobile client. Hier hielp een vraag op Twitter.

Twitter maatje en Microsoft concullega Peter de Haas tipte snel de vindplaats van de 2007 versie en een User's Guide.

En verhip, die installatie ging super! Met de server configuratie en een internetverbinding (Wi-Fi of GPRS) sta je in een mum van tijd in contact met je collega's, zoals je dat met de desktop client ook gewend was.
De lol was echter na een avond over. Ik krijg sindsdien "Cannot sign in. Check the server names...." als foutmelding. Van bedrijfswege is de mogelijkheid om zonder VPN connectie met Office Communicator te communiceren gesloten. Tja, dat komt het gebruik 'in het veld' niet ten goede.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

14 maart 2009

Nimbuzz all-in-one messaging voor web, pc en mobiel

Op de pc gebruik ik Digsby en ben daar erg enthousiast over. Alle IM netwerken, mail accounts en de belangrijkste sociale netwerken (Twitter, Facebook, Myspace) in één applicatie, waarbij de instellingen op de server worden bijgehouden en je dus moeiteloos op een andere computer ook Digsby kunt gebruiken.

Voor de mobiel is het zoeken naar een gratis all-in-one messenger moeilijker. Ik gebruikte een poos Mundu IM, maar na de laatste upgrade (versie 4.0x) weigerde hij dienst op mijn HTC smartphone.

En toen tipte collega Arno Haubrich op Twitter Nimbuzz, nota bene van Nederlandse makelij. Deze service heeft 3 front-ends, web, pc en mobile en meertalige user interfaces. Naast de IM netwerken Windows Live Messenger (MSN), Yahoo Messenger, ICQ, AIM, Google Talk worden ook Hyves, Duitse StudiVZ, SchülerVZ, Jabber en Gado-Gado. Daarnaast kun je je account configureren dat je ook VOIP gesprekken kunt voeren. Verder zijn groepsgesprekken mogelijk, maar ontbreekt de mogelijk je e-mail te checken.

Web
Naast een web client, waarmee je accounts zijn in te stellen en je contacten te berichten zijn, biedt de web client ook de mogelijkheid om een contact widget te configureren, en aan te bieden bij 23 bekende sociale netwerken, van Orkut tot Hyves en Myspace tot Xanga. Afhankelijk van de mogelijkheid van het netwerk is een echte widget of alleen een hyperlink naar je Nimbuzz profiel het resulaat. Onderstaande echt werkende widget is toch fraai, niet?

Download Nimbuzz MobilePC
De pc client integreert
and other popular IM communities. One login, one contact list, all accounts.


Mobile
Installeren kan rechtstreeks op je mobiel via http://get.nimbuzz.com of via het reguliere web als download. De 2MB download heeft ruim 6MB vrije geheugenruimte nodig om zich geheel te nestelen. Nimbuzz ondersteunt uiteraard Wi-fi verbindingen, maar kan ook redelijk snel overeind komen op een GPRS verbinding. Een flat rate data-abonnement is wel aan te bevelen. Je kunt autostarten toestaan, of Nimbuzz aangeven alleen de Wi-fi verbinding te gebruiken.

Via Communities kun je op je mobiel aanvullende accounts instellen. Waar je in de web client Skype en Twitter mist, kun je die op je mobiel wel instellen. Registreren bij Yahoo! en Myspace gaat dan ook wel, en er wordt Giovani aangeboden als extra sociaal netwerk.

Helaas trof ik nog wel diverse bugs aan
1. Het autoriseren in Hyves voor de Nimbuzz widget gaf fatale fouten.
2. Connecties met Myspace en Yahoo! verlopen stroef. Veel meer IM clients hebben daar last van, maar hinderlijk is het wel. Op de mobile client blijven de verbindingen niet altijd overeind. De Yahoo! contacts verschijnen wel, maar de Myspace vrienden blijven onzichtbaar.
3. Skype contacts en Twitter vrienden blijven onzichtbaar, en een echte Twitter client kan Nimbuzz niet genoemd worden, want de update functies of timelines ontbreken geheel.
4. Via de web client verwijderde groepen worden op de mobile client gewoon weer zichtbaar.
5. De mobiele client legt een flink beslag op je interne geheugen van de telefoon. In mijn geval ging de combinatie Nimbuzz open hebben en vanuit Nimbuzz een foto verzenden (via camera activeren) niet goed.
6. Echt jammerlijk mislukt is mijn test met voice calling via GPRS naar een Windows Live Messenger pc client. Het geluid kwam van mobiel niet op de pc terecht. Na een kleine minuut ging zelfs het scherm van m'n mobiel op zwart en kon ik het toestel herstarten. Zelfs de klok was gereset.

Deze beta versie zit dus vol beloften, maar moet wel met de nodige voorzichtigheid gebruikt worden. Voor het gewone IM werk echter prima hulpmiddel op je mobiel. Voor de pc blijf ik trouw aan het veel rijkere en stabielere Digsby.

Labels: , ,

12 februari 2009

Vergroting location awareness


Google heeft sinds vorige week Latitude als functie in de nieuwste versie van Google Maps Mobile, een gratis van google.com/latitude te downloaden applicatie. Op basis van wederzijdse opt-in kun je de locatie van je vrienden volgen op je mobiel. Pas wel op dat je nergens tegenaan rijdt of loopt onder het kijken naar je mobieltje.

Google Latitude is een functie van Google Maps voor mobiel voor de volgende telefoons:
* Android-telefoons, zoals de T-Mobile G1 (binnenkort beschikbaar)
* iPhones en iPod touch-apparaten (binnenkort beschikbaar)
* de meeste BlackBerry's met kleurenscherm
* de meeste apparaten met Windows Mobile 5.0 of hoger
* de meeste Symbian S60-apparaten (smartphones van Nokia)
* veel mobiele telefoons met Java (J2ME), zoals apparaten van Sony Ericsson (binnenkort beschikbaar)

Ik heb om te testen Latitude aangezet, hoewel ik niet de hele dag Google Maps heb aanstaan. Wil je me volgen, selecteer me dan in je adresboek. Erg belangrijke tip: zeg 'nee' tegen de vraag van Google Maps of je bij het afsluiten van de applicatie je Latitude locatie wilt blijven delen. Zeg je hier ja, blijft op de achtergrond wel een verzendproces draaien die het scherm van je mobiel ook actief houdt. Erg slecht voor de batterij en nergens voor nodig.


Vanaf deze week is het mogelijk met /nearby achter de url van een foto die geotagged is op Flickr andere foto's te zien die in de omgeving gemaakt zijn. Hiernaast een voorbeeld van het Waaggebouw in Leeuwarden.

Afhankelijk van de populariteit van de locatie vind je natuurlijk meer of minder foto's. In het map window kun je hetzelfde doen door de optie See nearby photos and videos aan te klikken.

Trackr
Met trackr! kun je anderen zien en volgen via internet en je mobiele telefoon. Download de applicatie op je mobiel, maak een vriendenlijst aan en laat zien waar ter wereld jij bent en bekijk de locatie van je vriendjes.
Daarnaast:
* Bekijk welke route jij of je vrienden hebben afgelegd: afstand, gemiddelde snelheid, etc.
* Ontvang een waarschuwing als iemand een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat (geo-fencing)
* Plaats foto's op de kaart bij je track exact waar je ze genomen hebt
* Stuur automatisch updates naar je Twitter en Hyves accounts zodra je online bent
* Zet een kaart met jouw huidige locatie op je website/blog
* Gebruik de snelcode om anderen meteen te laten zien waar jij op dat moment bent
* trackr! is GRATIS voor persoonlijk gebruik.

Anders dan Google Latitude die niet per se een GPS nodig heeft, maar ook op basis van afstand tot de dichtstbijzijnde GSM mast een gooi doet naar de locatie (bij het schrijven van dit blog dacht Google dat ik bij de Lichtmis aan de A28/N377 stond, werkelijk Balkbrug ligt 12km verder oostwaarts), heeft Trackr wel een GPS locatie nodig.

Labels: , , , ,

06 februari 2009

Live Mesh belooft orde in je digitale zooi

Op 28 april 2008 berichtte ik over de tech preview van Live Mesh. In december kwam er de vervanging van Foldershare door LiveSync. Nu is Live Mesh, een Microsoft product in de Live serie in beta gegaan.

Met de tagline "Sync, share, and access the information you care about—wherever you happen to be" beoogt Live Mesh het synchroniseren, delen en toegang hebben tot bestanden en folders op je digitale apparaten, of het nu een Windows PC, een Mac, Windows Mobile smartphone is, te ondersteunen.

Als je je aanmeldt, heb je direct een persoonlijke Live Desktop (cloud computing voorziening met 5GB gratis opslagruimte). Daar houd je ook je devices bij. In de Mesh bar kun je de toegang tot bestanden en folders regelen, synchronisatie instellingen zetten, chatten met medegebruikers op basis van Live Messenger. Deze voorziening lijkt op de side bar die SharePoint gebruikers in hun Office programma's te zien krijgen.

De Notifier is een desktop notifier voor veranderingen in je Live Mesh al dan niet in de vorm van een News panel. Windows gebruikers hebben een Live Mesh Remote Desktop, waarmee gecommuniceerd kan worden. Mac gebruikers hebben ook een dergelijke voorziening.

Interessant zijn de systeemvereisten:
- Windows Vista of Microsoft Windows XP Service Pack 2 met Microsoft Internet Explorer 6+, Firefox 2.0+, of Safari 3.0+
- Mac OS X version 10.5 (Leopard)+ met Safari 3.0+ of Firefox 2.0+

Testronde
De client installer onder Windows Vista is slechts 1,5 MB in omvang. Opvoeren van een eerste Vista machine is probleemloos. Dan blijkt de Mac ondersteuning nog in tech preview status te zijn. Installatie verloopt verder vlot. Het context menu van Windows krijgt in de Verkenner een optie Add file to Live Mesh folder erbij. Folder aanmaken, bestanden toevoegen en klaarstomen voor synchronisatie is snel gedaan.

Dan de installatie op m'n zakelijke laptop. Hier loopt de installatie onder Vista vast. "Product does not support running under an elevated account. The class is not configured to support Elevated activation." Waarvan akte (zo'n melding waar ik geen chocola van kan maken).

Vanaf de laptop zonder software installatie connectie leggen met de remote computer (in dit geval de desktop) loopt stuk op een foutmelding in Firefox 3 "Sorry, your web browser does not currently support Active X controls..." Aha, hoezo Firefox 2.0+ ondersteuning? Wel kan er moeiteloos connectie worden gelegd met de Live Desktop, waar dezelfde testfolder met elfenbank paddenstoel zichtbaar is. Jippie! Ook op de Windows mobile smartphone gaat inloggen op www.mesh.com soepel. Je ziet er het Live News. Maar ook hier belandt je in een tech preview. Toevoegen van een plaatje blijkt niet te werken. Het downloaden en verwijderen van bestanden uit de gemeenschappelijke folder wel.

Conclusie: Microsoft is goed bezig, maar de beta status is terecht. De foutmeldingen op de laptop en het niet kunnen toevoegen van bestanden vanaf de smartphone zijn wel erg storend. Kortom: nog niet rijp voor productie.

Voor online backup is er meer concurrentie zoals Microsoft's eigen Office Live Workspace, Zumodrive, Dropbox en aanstonds Google's GDrive.

Labels: , ,

19 december 2008

Evernote updates leiden tot hernieuwde kennismaking

Evernote zat in september 2008 in een overzicht van hulpmiddelen om aantekeningen te maken en terug te vinden. Eerlijkheidshalve was de kennismaking toen kort en vluchtig. Ik was overgestapt op de Firefox add-on Read It Later, maar miste vorige week toch de StumbleUpon of Clipmarks achtige functies om meer te bewaren dan een url alleen.

Positieve geluiden via Twitter over Evernote en een e-mail van Evernote, dat er al 500.000 gebruikers zijn, haalden me over om het product nogmaals te proberen. Ik heb meteen volledig uitgerold: de Windows Mobile versie op mijn smartphone en op beide computers de Windows desktop client, bookmarklet en Firefox webclipper. En of het niet genoeg is, is in Outlook ook een Add to Evernote knop opgedoken. De introductie laat de diverse mogelijkheden even zien.

Al deze clients en hun achterliggende databases worden continu gesynchroniseerd, zoals ik ook van Read It Later gewend was. De clients zijn in de nieuwste versie sneller en stabieler, en dat is te merken.

Er komt nog meer moois aan. 10 december maakte Evernote een partnerschap bekend met Eye-Fi. Input van je digitale camera kan via een Eye-Fi SD card geïnterpreteerd worden en omgezet in echte aantekeningen. Hoevaak maak je tegenwoordig niet een snapshot met je camera bij een whiteboard om via een image viewer de verschillende handschriften zelf over te zetten?

Overigens zijn de SD cards met bijbehorende software niet goedkoop.

Windows Mobile update
Ik ben op het goede moment ingestapt. Sinds 24 november is de Windows Mobile versie sterk verbeterd. Het bekijken, zoeken en bewerken van aantekeningen wordt ny binnen Evernote zelf gedaan, een enorme snelheidswinst is het resultaat.

Het is mogelijk ook bijlagen bij een note op te nemen en die over apparaten heen te synchroniseren tot 256MB totaal. Abonnees van de premium versie kunnen alle soorten bestandsformaten kwijt.

Meer weten over Evernote en hun updates? Dat kan via de weblog, Twitter, Facebook en FriendFeed.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker