Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

07 december 2009

BlackBerry updates december 2009 1

ÜberTwitter beta 6
Übertwitter bracht waarschijnlijk zelf begin december de beta 6 als pre-release in de lucht. OK, het excuus was hacking, maar wat extra reclame vooraf is nooit weg.
Ubertwitter beta 6 tabs and screencandy screenshot
Want de verbeteringen zijn naast een compleet nieuwe interface:
- Twitter lists support
- Retweet (zowel oud als nieuw)
- Find people
- Saved searches
- Update Twitter Profile vanaf je telefoon, inclusief Profile Picture
- Report Spam
- Geo-Tagging, zowel myloc.me URLs, Twitter Geo-Tagging of beide
- Twitter name menu – Typ ‘@’ en een lijst met mogelijke usernames uit je vrienden volgt.
Ubertwitter beta 6 lists screenshot
TwitterBerry wordt OpenBreak
Orangatame Software, het bedrijf achter TwitterBerry heeft de naam van de applicatie in OpenBeak gewijzigd. OpenBeak heeft de volgende bijzonderheden
- Foto's posten naar Zannel, TwitPic, Twitgoo of yfrog.
- Notificatie icoon met aantal ongelezen tweets.
- Cache van alle avatar images in het interne geheugen.
- Zoeken op Twitter of trending topics
- Herkenning van ingetikte @usernames en #hashtags
- Twee lijstweergaven: fixed height en variable height

IM clients nu 2.5.30 versie
RIM heeft nieuwe versies (2.5.30) van haar instant messaging clients uitgebracht. Het blijft altijd wat schimmig waarin de 7 verschillen zitten, dus gewoon maar updaten, zonder vragen. Download ze OTA of via Desktop.

Myspace 2.0 client
Op 4 december is de 2.0 versie van RIM's eigen Myspace client uitgebracht. Nieuw en gewijzigd:
- je kunt blog entries aanmaken en wijzigen
- je kunt de blogs van je vrienden bekijken
- je kunt aangeven welke MySpace email notificaties je wilt hebben.
- je kunt een eigen mood aangeven in MySpace profile.
Downloaden kan via AppWorld of via de website.

WordPress via BlackBerry
WordPress for BlackBerry screenshot dashboardRecent Post screenshot WordPress for BlackBerryEen geweldige vondst: een WordPress back-end client voor de BlackBerry. Het maakt het onderhouden van blog posts, modereren van commentaren enzo mobiel mogelijk. Erg handig. Er wordt hard gewerkt naar de 1.0 versie, maar tot nu toe doet de 0.9.0.169 versie het ook al erg goed. Je kunt sinds de laatste versie vanaf je BlackBerry video's naar je mediabibliotheek uploaden, bestandsnaam, onderschrift, titel en positie van media meegeven. Diverse talen, zoals Frans en Indonesisch worden nu ondersteund. Verder is de performance sterk verbeterd.

Kindle for BlackBerry
Vorige maand heb ik de Kindle for pc applicatie gedownload en om te testen wat Kindle editions van boeken bij Amazon.com besteld. PocketBerry berichtte de komst van een versie voor de BlackBerry. Cool!


Beejive 1.9.7
Beejive, een multi-IM client is naar 1.9.7 beta ge-upgrade. Voordat je meteen jouw versie naar keuze downloadt, een waarschuwing. Als je, net als ik, al eens een trial versie hebt gebruikt, wordt er geen nieuwe trial key verstrekt door Beejive. Kortom, ook al zou je de beta willen testen, kun je dat schudden. Wat mij betreft dus een dikke onvoldoende voor zo'n omgang met potentiële klanten.

Last.fm client
BlackBerry heeft nu een eigen Last.fm client die helaas alleen in de VS of VK werkt. Met je Bold of Curve model kun je naar Last.fm radio luisteren, je eigen radiostation samenstellen, eigen tracks laten 'scrobblen' en achtergrondinformatie over artiesten, concerten en dergelijke bekijken.

Sensobi
Eind november kreeg ik van @sensobi de 1.6.501 versie ter test aangeboden. Opvallendste verschil van deze intelligente adresboek overlay is het grotere font in de UI, zodat het beter leesbaar is.

Nieuwe Inside BlackBerry blog
Het laatste BlackBerry nieuws van RIM kun je via hun Inside BlackBerry blog en @blackberryblog volgen.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

05 november 2009

Threadsy brengt mail, Twitter en Facebook bij elkaar

De belofte van Threadsy is om e-mail (Gmail, Yahoo!, AOL en Hotmail worden ondersteund), Twitter en Facebook bij elkaar te brengen, te ontdubbelen en te verrijken tot een unieke gebruikerservaring. Het closed beta programma deelde me 13 oktober een invite uit, waarmee ik kon gaan testen.

Aanmelden en eerste configuratie

Het opvoeren van je e-mailadressen en Twitter credentials gaat snel. Pas in tweede aanleg wordt gevraagd om je Facebook account te koppelen. Slordig is wel de melding "
I'm better with Fecbook connect. Click here" die ook na de autorisatie in beeld blijft.

Extra informatie bij een e-mailbericht

Ah, dat lijkt op Xobni (in Outlook) of Gist (op het web) dacht ik bij het automatisch omschakelen van het rechterdeel van het scherm (normaal Twitter/Facebook client) bij het openen van een e-mail.

Andere online profielen, foto's, bio-informatie en laatste tweets worden zichtbaar, in dit geval van A Different Drum. Foto's worden in een AJAX overlay getoond, inclusief slide show functie.

En naast het Unbound tabblad, waarop al dit fraais te zien is, staat een Chat tabblad, waarmee een GTalk chat widget kan worden geactiveerd.

Tweets verspreid
Aan de rechterzijde is de inbox van Twitter te zien. Irritant is het gesuggereerde bericht "testing out threadsy... request a high priority invite here: http://bit.ly/1CRqr9" dat in beeld blijft. OK, blij een eerste maal tweeten over een nieuwe client is leuk, maar daarna graag gewoon een blanco invulveld.
Je verzonden tweets vind je net als de verzonden e-mail in de Sent kolom. In de Inbox komen bijvoorbeeld de direct messages, @replies en @mentions terecht.

Wat ook opvalt is het vervangen van usernames door volledige namen, wat de leesbaarheid ten goede komt en mensen achter tweets en adressen nog meer persoonlijk maakt.

Performance nog zwak

Het versturen van een reply op een tweet deed het complete browser tabblad met Threadsy bevriezen, overigens zonder vast te lopen. Ook het openen van bijvoorbeeld alleen m'n Gmail inbox gaat gepaard met 'begin fetching attempt' in de onderste regel. Dat is niet sterk.

Andere user experience minpunten
De gelezen berichten verbergen, zit er nog niet in. In de trash ontbreekt een knop select all, terwijl er wel een unselect all is. Het zoeken op eenvoudige argumenten als Rick of Henk-Jan geeft een aantal seconden stilte. De wegvallende koppelingen met Facebook geven niet echt een stabielen indruk. Met een klein sterretje in een rood vlak onderaan je scherm word je hierop attent gemaakt.

Conclusie
Aardig concept, maar overvolle schermen, te zwakke performance en stomme bugs. Threadsy gaat me nog niet boeien en binden.

Labels: , , ,

07 oktober 2009

Microblogging updates oktober 2009 - 1

Mixero
Mixero presenteert zich als next generation twitter client. De opzet en functionaliteit van deze AIR applicatie is inderdaad indrukwekkend. reduce the noise is de slogan. Met Mixero kun je groepen aanmaken, mensen in verschillende groepen onderbrengen (ook in meerdere tegelijk). Deze groepen en andere instellingen blijven gelijk op elke pc en binnenkort mobiele client, net zoals de laatste versies van TweetDeck en natuurlijk Peoplebrowsr.

De meerwaarde zit in de middenkolom, waarin je active lists kunt tonen. Active lists kunnen gebruikers, groepen en kanalen bevatten. Dat scheelt kolommen en dus ruimte. Alle items kun je in 1 click als gelezen verbergen, dat kost in PeopleBrowsr 2 clicks.

Mixero biedt de mogelijkheid om Youtube video's in de client zelf te bekijken, evenals afbeelingen. Er zijn meerdere url shorteners beschikbaar. Automatische uitbreiding naar de volledige url is ook mogelijk. In de zogenaamde Avator mode kun je de nieuwe tweet bij mouse over van een avatar bekijken. Mixero verdwijnt hierbij als een transparante sidebar naar de rechterzijde van je scherm. Ook dit scheelt veel ruimte en ruis.

Kanalen kunnen real-time twitter zoekacties bevatten. Binnenkort met RSS support. Initieel worden 'maar' 500 followers geladen. Het kan dus best zijn dat je wat sessies of tijd nodig hebt om al je volgelingen in de juiste groepen onder te brengen.

Multiple accounts worden ondersteund. Dit is echt goed voor de productiviteit! Verrassend dat ik Mixero niet eerder opgemerkt heb. De ontwikkelingen zijn via de blog en @mixero te volgen.

Threadsy
Digsby * TweetDeck = Threadsy, zo luidt een stoere belofte. Email, social networking updates samengebracht in een 'inbound' kolom, filters en contact managament over de netwerken heen. Private beta, dus je moet het geluk hebben een invitation te krijgen. Dat is mij nog niet gelukt.
Volg @threadsy en de blog voor de updates.

Gratis Twitter achtergronden: Twitrounds
Twitrounds.com biedt tientallen gratis achtergrondafbeeldingen voor je Twitter profielpagina. Verwacht geen extra edit mogelijkheden. Het is kiezen en publiceren.

PeopleBrowsr 1.3
In de 1 oktober live gezette 1.3 versie van PeopleBrowsr zijn diverse functies verplaatst naar de Tactical Toolbox aan de linkerzijde van het scherm.


Twitter zelf ook de groepen
Onder de naam Lists brengt Twitter binnenkort ook de mogelijkheid groepen Twitter gebruikers onder een naam bijeen te brengen. Deze groepering kennen diverse Twitter clients als PeopleBrowsr en TweetDeck al lang.

Labels: , ,

24 september 2009

Microblogging updates september 2009

Peoplebrowsr updates
PeopleBrowsr klust vrolijk door aan verbeteringen. Zo trof ik onlangs de nieuwe functie aan om recente tweets te kunnen hergebruiken.

TweetDeck 0.3
In de 9 september uitgebrachte 0.3 versie van TweetDeck is integratie met Myspace, de TweetDeck directory en verbeteringen op het vlak van Facebook integratie opgenomen. TweetDeck kruipt qua platform ondersteuning naar PeopleBrowsr en andere multi-platform microblogging clients, zoals Seesmic.

Voor Facebook wordt full news feed, status updates, photos, videos en wall posts, of een combinatie van deze feeds ondersteund. je kunt updates doorgeven en zelfs een update vertalen. Voor Myspace wordt friends’ activity, commentaren en status en mood van je vrienden weergegeven. En natuurlijk kun je via TweetDeck je MySpace status/mood bijwerken.Verdere verbeteringen in de 0.3 versie zitten in:
- Drag and Drop photo sharing naar Twitter, Facebook or MySpace.
- TweetPhoto i.p.v. TwitPic als default photo sharing service.
- vereenvoudigde UI
- Minimise to tray.
- Klik op een hashtag om een nieuwe search column te defini&eum;ren
- Opgave van je bit.ly account details
- Open voor non Twitter users, stel je wilt TweetDeck gebruiken om Facebook en MySpace bij te werken, moet dat kunnen, toch?

Seesmic Web updates
Seesmic Web heeft 11 september de volgende updates ondergaan:
- dark theme
- Duits en Roemeens als talen voor de gebruikersinterface
- aangepaste profile pagina
- verbeterde ondersteuning voor Internet Explorer 8 gebruikers

Facebook nu ook met @mentions
Facebook neemt steeds meer functies van Twitter over, vorige week is de mogelijkheid met @mentions te werken uitgerold. Anders dan commentaren of berichten van fans of vrienden zijn mentions ook door andere Facebook gebruikers te plaatsen. Als je taggen hebt ingesteld voor je account, zal het intikken van een @ een drop down lijst met vrienden, groepen, events, applicaties en pagina's bij de ingevoerde tekens opleveren. Het kan nog slimmer. Met de SocialToo Facebook applicatie kun je Facebook status update cross-posten naar Twitter. Ook de @mentions worden keurig omgezet naar de bijbehorende Twitter @gebruikersnamen.

Vrienden die in je updates zo tagged zijn, zullen een notificatie krijgen. Ze kunnen desgewenst deze tags verwijderen, waarmee Facebook verder gaat dan Twitter. Voorbeeld: als ik op Twitter @gebruiker zou uitschelden, dan staat dat tot in de eeuwigheid online. Via Facebook zou gebruiker die associatie ongedaan kunnen maken.

Yammer in Outlook en Windows Mobile
Yammer heeft eindelijk een Windows Mobile client uitgebracht en is als Microsoft Outlook 2007 add-in verkrijgbaar. Het is voor de laatste toepassing even zoeken naar beschikbare ruimte op je scherm.

Labels: , , ,

04 september 2009

BlackBerry twitter clients vergeleken

In juli heb ik Übertwitter en Viigo met elkaar vergeleken. De introductie van zowel een gratis, maar met advertenties gevulde, als betaalde versie ($4.99 per jaar) van ÜberTwitter zette veel BlackBerry aan om een alternatief te zoeken. En dus is het handig een vergelijking tussen de mogelijke Twitter clients op een rij te hebben. En dat speelt de user interface zeker een belangrijke rol. Spartaans uitgevoerde schermen als dat van Blackbird vallen zonder verder te kijken af. Ook BBTweet, dat tweets in je BlackBerry Berichten box dumpt, trekt me niet aan met 1500+ volgelingen.

TwitterBerry gold voor de komst van ÜberTwitter als beste Twitter applicatie voor de BlackBerry. Nu bij het schrijven zelfs de webpagina www.orangatame.com/products/twitterberry/ schept dat geen vertrouwen.

Het gratis TweetCaster zegt multiple accounts aan te kunnen en te voorzien in URL shortening, picture sharing, @reply en retweet, gebruikers in de buurt dankzij GPS locator en real-time trending topics list. Gebruikers klagen op BlackBerry App World echter over gebrekkige toegang en slechtste applicatie ooit.

Uit mijn eigen test blijkt een trage update, 4MB intern geheugenbeslag en een onhandig bladermechanisme bovenaan het scherm. Als je een flinke lijst met tweets hebt doorgeworsteld kost dat scrollen naar de bovenzijde scherm in plaats van een eenvoudige menukeuze via de BlackBerry Home button.

TwiXtreme is vrij van advertenties, voorziet in picture sharing, trending topics, @reply, mentions en retweet, favorites, nearby tweets en zoeken. De Duitse Berryblogger waarschuwt echter voor storende foutmeldingen bij gebruik.

Zelf vind ik de blauwe achtergrond goed voor het contrast en wordt een zeer prettig leesbaar fontgrootte gebruikt, waar menig Twitter client voor onderdoet. Ook prettig is de teller voor het aantal ongelezen tweets op je home screen.
Niet handig is het ontbreken van ondersteuning voor de BlackBerry functies knippen, kopiëren en plakken, zo ontdekte ik maandag.

Viigo werkt prima, maar ook hier geldt: advertenties bovenaan je scherm. Die zijn klein en vallen niet lastig. Viigo heeft / houdt verder de voordelen van andere kanalen zoals weersverwachtingen, Google Reader updates en dergelijke. Als combinatie heel aardig, hoewel als stand-alone client momenteel TwiXtreme wint.

Labels: ,

08 juli 2009

Microblogging updates juli 2009 - 1

TweetDeck synchroniseert nu over installaties
Ik heb TweetDeck v0.25 destijds ingeruild voor PeopleBrowsr, onder meer vanwege het gemak in PeopleBrowsr waarmee groepen en zoekacties in the cloud worden bewaard en op een andere pc of browser niet opnieuw ingericht hoeven worden. Eindelijk, nu in de v0.26 van TweetDeck, biedt deze andere grote Twitter client dit ook.


PeopleBrowsr verder uitgebreid met business en conference modules
Sprekend over PeopleBrowsr: naast een multi-column, multi-platform web en AIR client voor social networks als Twitter, Facebook, FriendFeed, Flickr en dergelijke, zijn vandaag nieuwe diensten toegevoegd:
- realtime zoek en monitoring van merken bedoeld voor marketeers.
- realtime trends en hot topics op Twitter: Newsroom.
- een conference module, een eerste aanzet om een backchannel te bieden tijdens conferenties.

In de pijplijn zitten: Industry Billaboard, een dienst om bedrijven via Twitter met hun klanten interactie te laten hebben, en Live Search, waarmee vanaf vrijdag aanstaande live gezocht in Twitter, FriendFeed en Facebook kan worden.

Twitter, Sex en Cash in Second Life
Toch een business model voor Twitter? Juan Aerofrito (26) uit Venezuela heeft klinkende munt weten te slaan uit de combinatie Twitter, sex en Second Life. In Second Life vroeg Aerofrito voor elke Twitter volger één Twit, een zelfbedachte munteenheid. Door regelmatig te berichten over zijn sexuele belevinssen, slaagde hij om 200.000 SL avatars als volgers te krijgen. De zo verdiende 1,2 miljard Twits zijn eind juli via eBay omgewisseld voor $1 miljoen. Een onbekende koper uit Texas is de gulle betaler. Dit initiatief was een forse opsteker voor Second Life, dat de laatste tijd een behoorlijke terugval in het aantal bezoekers zag, en door diversen virtueel dood was verklaard.

Twi.tt - alles is te twitteren
Zoek je nog naar een hulpmiddel om foto's, bestanden, hyperlinks, etc. te delen via Twitter, probeer dan eens Twi.tt, dat met oAuth te gebruiken is.

Paratweet - Back-channel wordt front-channel
Speciaal voor gebruik tijdens evenementen en congressen en in kerken is Paratweet ontwikkeld. Paratweet heeft ingebouwde moderatiemogelijkheden om tweets te 'bewerken'. Voor het projecteren via een beamer ofzo, is er een cross platform Adobe AIR applicatie.

Prijsstelling loopt van een gratis enkel-event licentie tot een $600 voor een half jaar doorlopend twitteren op groot scherm.

bDule

De makers van het eveneens sinds december 2008 weer opnieuw doorontwikkelde Sobees is er nu een eenvoudige, single window client voor Twitter en Facebook: bDule, waarbij overigens het laatste Microsoft .NET framework wel een vereiste is. Het installeert op Windows 7, Vista en XP. Multiple accounts worden onndersteund, evenals kolommen voor searches.


Directe acties op je volgelingen
Twitter is zelf continu bezig de user interface te verrijken. Zo is het nu op de Followers pagina mogelijk direct acties aan te klikken als Follow, Mention, Block, DM etc. Verder kun je de Followers pagina in List of Expanded view bekijken.

TwittDiff gaat verder waar Qwitter ophield

Om je unfollowers te traceren hielp Qwitter maar kortstondig. TwitDiff springt in dat gat. Na inloggen met oAuth biedt TwitDiff je de mogelijkheid om met 12, 24 uurs intervallen of langer per RSS feed of e-mail op de hoogte gehouden te worden van degenen die je verlaten hebben. Handig!

Labels: , , ,

03 juli 2009

Übertwitter versus Viigo op BlackBerry

Übertwitter
Übertwitter claimt de beste voor BlackBerry te zijn en heeft 17 juni de v0.75 beta uitgebracht. Naast de standaard timeline en update functies biedt deze Twitter client voor de BlackBerry vooral location based awareness in samenspraak met de ingebouwde GPS van je toestel. Twitteraars bij je in de buurt opsporen, bij elke tweet laten weten waar vandaan deze verstuurd is, en dergelijke. Naar wens kun je de updates automatisch laten binnenkomen (netwerkverkeer!), Übertwitter op de achtergrond laten draaien of handmatig een refresh aanvragen van je timeline.

Ten opzichte van vorige versies van de beta-3 is het batterijverbruik geoptimaliseerd, is de user interface verder opgeschoond. Je kunt een thread of replies volgen, de @replies/mentions alsmede de direct messages in één timeline integreren. Integratie met Google Maps is beschikbaar, zoals op myloc.me. Hiervoor wordt de latitude/longitude locatie gebruikt.

Viigo
Viigo prijst zichzelf aan als "the one app you'll never want to be without" en daarmee is niets teveel gezegd. De applicatie bevat in de 21 juni van alpha naar beta status opgewaardeerde versie 3.x modules die RSS feeds verwerkt en interactief presenteert in de modules:
- News & RSS
- Weather (ondersteund door Accuweather)
- Sports
- Business & Finance
- Audio & Podcasts (ondersteund door Podcast.com)
- Local Interest
- Shopping
- Social Networks
- Entertainment
- Flights & Travel
- Politics

Een paar bijzondere functies pik ik eruit. Zo kun je bij News & RSS je bestaande abonnementen op Google Reader, My Yahoo! of Bloglines eenvoudig synchroniseren door je credentials op te geven. Verder kun je naast voorgedefinieerde RSS kanalen, eigen RSS kanalen, ESPN Search channels, een web pagina, OPML abonnement of Technorati search channel toevoegen.

Bij Weather kun je in zowel Fahrenheit als Celcius temperaturen krijgen (daar wil een Amerikaanse app nog wel eens eenzijdiger over denken), en worden dorpen als Balkbrug en Bruzaholm (Zweden) direct herkend (ook daarmee is de ervaring wel eens anders). Voorspellingen tot 5 dagen vooruit in de client, verder weg wordt in de web browser getoond. Hier wel een bug in AccuWeather gevonden: de temperaturen in Zweden gingen naar de 50-70 graden Celcius overdag.

Social Networks biedt je volledige clients voor Twitter, Jaiku, Identica en Friendfeed, inclusief retweets, follow, un-follow en favorite. Tijdlijnen die je wilt volgen, zijn optioneel in te stellen. Multiple accounts worden ondersteund.

In de laatste v3.1.330 is de Twitter client verder uitgebreid, zo tipte BlackBerryrocks.com. De volgende feeds zijn beschikbaar: public timeline, favorites entries, friends timeline, followers timeline, replies en direct messages. Verder kun je Twitter searches toevoegen als permanente live updated feed.

Wil je channels niet zien, zoals in mijn geval het op Amerika gerichte Local interests en Politics, verwijder je ze. Update frequenties en de te downloaden aantallen artikelen zijn in te stellen.

Conclusie
De location awareness van Übertwitter is afwezig in Viigo, maar voor de rest ga ik voorlopig voor Viigo, vanwege de combinatie met ondersteuning van Google Reader feeds (geen Google Reader login via de BlackBerry browser meer nodig), FriendFeed, Jaiku en Identica in één applicatie.

Labels: , , ,

24 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 2

Breadbox64 - Twitteren op je Commodore
Echt geweldig, zo'n praktische mix van een 2007-2009 hype in een jaren '80 hype: een Twitter client voor een Commodore 64/128 die luistert naar Breadbox64. Made in Belgium;) En om het te bewijzen hieronder de demonstratievideo van Johan Van den Brande.


Twitter via Flickr uploads voeden
Het is nog wat omslachtig, maar ook via Flickr kun je nu laten weten wat je nieuwe foto's zijn.
1. Ga naar www.flickr.com/account/blogs/add/twitter
2. Autoriseer Flickr voor Twitter
3. Voeg op je mobieltje in het adresboek je upload by e-mail adres aangevuld met 2twitter adres toe.
4. Upload foto's via dat e-mailadres.
Het kan ook anders:
- blijf TwitPic gebruiken vanaf je mobiel, en zet TwitterFeed de RSS feed van je Flickr photostream bij de feeds die bewaakt worden om Twitter mee te voeden.
- Upload naar Flickr via een andere client op je mobiel, en pas ook daarbij de TwitterFeed dienst toe.

Seesmic Desktop v0.3
17 juni kwam versie 0.3 van Seesmic Desktop uit. Met deze client kunnen meerdere accounts van zowel Twitter als Facebook worden beheerd. De desktop client is nog volop in ontwikkeling. Functionaliteit wordt om de paar weken verder uitgebreid.TweetSpinner

TweetSpinner is een hulpmiddel voor het letterlijk regelen van je tweets. Je kunt tweets inplannen voor verzending op een tijdstip maar keuze, regels opstellen voor het volgen van Twitteraars, leeggooien van je DM-box en het inzichtelijk maken van je Twitter gebruik.

Labels: , , ,

12 juni 2009

Muzikale ontdekkingen juni 2009

Bloggable Music Network
Op The Bloggable Music Network is een lijst van christelijke artiesten met hun Twitter account, website en andere social network profielen te vinden. Zeker niet volledig, maar wel informatief.

Styrafoamkid
Bruce Gainsfords gebruikt Styrafoamkid als artiestennaam. Hij combineert gitaarspel met DJ'en, en dat valt op. Bruce speelde eerder in Vega4, een britrock band die met de opkomst van Coldplay meegroeide. Vega4 trok op hun beurt de aandacht van top DJ Paul van Dyk. De gezamenlijke hit Time of Our Lives was het resultaat. Onder eigen naam is Styrafoamkid te horen geweest op de 2008 Cream verzamelaar en Ministry of Sound Tech Euphoria verzamelaar. Live speelt Bruce weer in sets van Paul van Dyk's band. Binnenkort verschijnt een eerste solo-album.

Nader kennismaken kan op Myspace of Twitter.

The Weak Need
De rock & progrock van de Canadese band The Weak Need trok mijn aandacht op Myspace. Zanger en toetsenist Sean Croley, gitarist / bassist Rob Brayshaw, drummer Shayne Laity, gitarist Joel McNee en bassist / violist Stephen Preston deden hun inspiratie op bij Keane, Coldplay, The Choir en Snow Patrol. Hun Restitution CD kun je digitaal aanschaffen.


Niko
Niko uit Music City Nashville, Tennessee wil vooral zijn pop/rockmuziek voor zich laten spreken, en biedt daarom 20 songs als gratis downloadables aan.
"Every flower, every tree, every person that I see, every night and every day, the sun, the moon, the earth, the laughter of a child, memory, foresight, the present moment, dreams, visions, faith, hope, and love..."


NIKO%20%20NikoOnline.comQuantcast
Verder kennismaken kan op Myspace.

Prodigal Sons

Het trance / techno duo Prodigal Sons uit Texas is terug met Antithesis. De 9 songs worden als betaal-wat-je-wilt voor de download aangeboden, met een bodemprijs van $7. De songs van zo'n 8 minuten fijne beats per stuk zijn dat zeker waard, dus als je Above & Beyond, Daft Punk en Andy Hunter weet te waarderen, wip dan aan op de Prodigal Sons stek op Bandcamp.com om je download te regelen.

Labels: , , ,

08 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 1

VidTweeter
VidTweeter biedt een mashup van Youtube video's en je Twitter profiel. Natuurlijk kun je zelf met bijvoorbeeld Power Twitter ervoor zorgen, dat je inline video's kunt bekijken als een hyperlink naar een Youtube url in een bericht staat. Wil je er zeker van zijn, dat bezoekers jouw video kunnen bekijken, is VidTweeter het proberen waard. VidTweeter ondersteunt Youtube, Vimeo, DailyMotion en Metacafe. Een voorbeeld is onderstaande muziekvideo van Speaking Louder Than Before die Jeremy Camp promoot via zijn eigen Twitter profiel.

Zelf heb ik een exemplaar gemaakt met de video van de voetbalwedstrijd Bergentheim E5 - Balkbrug E3.

Locatie twitteren via Google Earth

Hussein Nasser heeft een Google Earth plugin Earthtwit geschreven. Deze toepassing laat Google Earth in je browser zien. Geef een locatie op, login met oAuth op Twitter en deel je locatie met je volgelingen in een tweet. Geinig. Voorbeeldje voor m'n eigen huis.

IRLConnect updates
Na de bespreking van IRLConnect in april hebben de makers diverse verbeteringen doorgevoerd. Naast support voor IE 7 en 8 is is Yahoo!'s Fire Eagle geïntegreerd. Verder nog: full screen mode, alle informatie in één stream.

Filetwt
File sharing kan prima samen met een Twitter account, zo bewijst Filetwt.com. 20MB is de limiet. Je kunt 1:1 bestanden delen met een Direct Message, of je bestanden aan het publiek bekend maken met een openbare tweet. Volg de makers op @filetwt. Verder kun je stemmen voor de integratie van FileTwt in Seesmic, TweetDeck en Twhirl.

Labels: , , ,

07 juni 2009

Bijbel in 3906 tweets

Het Duitse portal Evangelisch.de heeft een recordpoging gedaan en gewonnen om in 10 dagen tijd de complete Bijbel in tweets te laten publiceren. Op 20 mei ging Genesis 1 vers 1 live, op 30 mei de laatste verzen van Openbaring.

Theologen hadden van tevoren de Bijbel opgedeeld in 3.906 berichten. Vrijwilligers konden nog niet gepubliceerde verzen uitzoeken en samenvattingen van 140 karakters op Twitter zetten, waarbij #ebl als samenhangende hashtag gebruikt werd. Het leverde zodoende meteen een unieke samenwerking van 'the crowd' op om in eigen woorden verzen terug te brengen tot een voor Twitter acceptabele 140 karakters als maximum. De alternatieven zijn ook bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld bij Genesis 1.
"Am Tag Null erschuf Gott die Welt und erhellte sie mit Licht. Er nannte das Licht den Tag und die Finsternis die Nacht. Dann folgteTag Eins."
Alle zo gepubliceerde bijbelverzen en commentaren zijn te vinden op Twitter. Volg natuurlijk ook @Evangelisch.de.

Labels: ,

05 juni 2009

Google Wave op komst

Een nieuwe tak aan de alsmaar groeiende Google boom is Google Wave. Hoewel de service pas later dit jaar beschikbaar komt voor het publiek, is de belofte een geheel nieuwe invulling van online samenwerken, e-mail en instant messaging, ook wel een cloud communicatiedienst genoemd.

Een wave is een document of een conversatie, en wel in real-time. Je ziet je medegebruikers dus letterlijk hun tekst intikken. Bijlagen van je bureaublad kun je zo in Google Wave slepen. Google Wave conversaties kun je weer invoegen op elke weblog.


Het resultaat ziet er vooralsnog zo uit

Google heeft het Google Wave Federation Protocol uitgegeven, waarop ontwikkelaars hun eigen wave (toepassing) kunnen schrijven.

Twave
Geen geintje, maar nu al een serieuze toepassing op het Wave platform, de mengvorm met Twitter: Twave. Bots zijn al gemaakt voor:
- Debuggy: debugging informatie over elk event op een wave.
- Stocky: real-time koersinformatie
- Bloggy: push van wave content richting een blog
- Maps: samenwerking op een Google map om events te organiseren.
- Bidder: een wave wordt je eigen eBay
- Ratings: wave gebruikers kunnen items waarderen en recenseren. Deze bot toont vervolgens de resultaten.

Labels: , , , ,

25 mei 2009

Microblogging updates mei 2009 - 2

PeopleBrowsr - groeipijnen van alpha naar beta status
Op 6 mei stelde PeopleBrowsr de v0.999 alpha versie beschikbaar. Dit moest de Beta Release Candidate voor de week erop worden. De versie had ten opzichte van de eerder besproken v0.995 en v0.99 de volgende uitbreidingen:
- multiple Twitter account ondersteuning
- persistent Search. De laatste 10 zoekacties worden bewaard en aan de rechterkant getoond in de quickstrip
- Offline mode: tweets worden verstuurd als PeopleBrowsr weer online is.
- Lite, Advanced en Business Modes
- Groups Search: zoeken in je PeopleBrowsr groepen
- Nearby Search
- Join a Group RT Link
- afgeslankte scroll bars
- Posterous als een alternatief voor TwitPic om afbeeldingen te posten
- Replies inline toegevoegd bij het originele bericht
- Flwing List reconciling - Follow en unfollow acties buiten PeopleBrowsr worden nu geactualiseerd aan de rechterbovenkant van het scherm.

De Lite mode biedt een eenvoudige 2-kolomns view.

De Business mode biedt standaard een rustige wit/blauwe user interface, zonder dat profielfoto's getoond worden. Daarmee is meer ruimte voor de berichten zelf.


Tot zover het goede nieuws. Blijkbaar was de software onvoldoende getest, en was er wat feedback nodig:
- Er komt een alpha Air version of PeopleBrowsr aan. Helaas werkte de download pagina bij het testen op 7 mei nog niet.
- De kolombreedte werd niet onthouden bij logout of wisseling van modus. Mijn bug report daarover was overigens binnen een dag opgelost.
- De app key Ping.fm werkte niet, waarmee Ping.fm niet langer ondersteund werd.
- Op 8 mei werkte de login met Twitter credentials niet. Inloggen met Facebook credentials werkte wel, maar omschakelen naar de Twitter kolommen weer niet. Later op de dag werkte de Twitter login weer wel.

Feedalizr
Een nieuwe microblogging client op AIR basis is Feedalizr. Deze enkel kolomns client ondersteunt Twitter, Friendfeed, Facebook, Flickr, Jaiku en TwitPic.

Opvallend verder:
- notificatie pop-up met horizontaal scrollende notificaties. Bij een flinke vriendenlijst heb je zo vrijwel continu een bewegend beeld. Dat kan behoorlijk afleiden.
- bij een muisklik op een individueel bericht in de pop-up wordt de client direct bij het goede bericht highlighted geopend.
- mogelijkheid om foto's met drag-and-drop te uploaden naar Flickr.

- mogelijkheid om te filteren op platform of zelfs gebruiker (!)
- foto's worden inline als thumbnail getoond.


IRL Connect updates

Vorige maand liet ik je kennismaken met IRL Connect
De makers zitten niet stil. Onlangs toegevoegd of verbeterd zijn:
1. Broadcast je video vanuit een kaart, dankzij bambuser.com.
2. Deel foto's en video's via de Mobypicture integratie.
3. Integreer je Facebook en Twitter vrienden.
4. Ontdekken van nieuwe geo tagged content van vrienden, YouTube, CNN, Reuters, Last FM en Bambuser. Zelfs Google Street View wordt ondersteund.
5. Toon de afstand tot je vrienden.

Labels: , , ,

18 mei 2009

Twitter voor real-time search inzetten

Google heeft een enorme database, maar het indexeren kost tijd, dus staan niet alle nieuwe of bijgewerkte webpagina's direct bovenaan in de zoekresultaten. Eén van de voordelen van social media als Twitter is, dat de berichtgeving een prima graadmeter is van wat er nu speelt in de wereld. Niet toevallig, dat vorige week de berichten opdoken over het gaan indexeren van hyperlinks in tweets door Twitter. De eigen zoekfunctie zou daarmee voor het deel van het web dat door Twitter gebruikers bekeken wordt, een flinke inhoudelijke verrijking krijgen.

Om dat tijdbeeld zichtbaar te maken zijn er diverse mogelijkheden. Ik zet een aantal voor je op een rijtje.

Twitter.com trending topics
Op de onlangs vernieuwde home page van je Twitter profiel wordt een rijtje Trending topics weergegeven aan de rechterzijde. Dat kunnen trefwoorden of #hashtags zijn. De zoekresultaten worden in de timeline, niet meer in een apart scherm weergegeven.

What The Trend?
En waarom zijn bepaalde hashtags nu opeens zo populair? Whatthetrend.com geeft het antwoord!

Twitter Search
Gelukkig doet ook de niet geïntegreerde Twitter Search het nog. Kun je die, als je dat nog niet hebt gedaan, aan je rijtje zoekmachines van de browser toevoegen.

Twazzup
Wil je meer zien dan alleen de timeline, probeer dan eens Twazzup. Deze zoekmachine laat ook populaire links, gerelateerde foto's en dergelijke zien. Verder biedt het filters om je zoekactie verder te verfijnen.

Twingly
Twingly pakt het ook breder aan dan alleen tweets. Met andere microblogging platforms kan je zoekactie uitgebreid worden. Met suggesties 'what's hot right now' kunnen zoekresultaten juist beperkt worden.Flaptor
Flaptor biedt naast zoekresultaten ook een mentions chart of een twist chart, zodat de hypes in een tijdlijn uitgezet worden.


Twubs
Twubs claimt hashtags, de manier om op microblogging platforms categorieën aan te brengen nuttig te maken. Bestaat een hashtag nog niet, dan kun je er probleemloos één aanmaken. Van bestaande hashtags kun je snel zien welke berichten, welke twitteraars, gerelateerde hashtags en dergelijke erbij horen.


Hashtags.org
Hashtags.org brengt alle trendy onderwerpen op Twitter in kaart, biedt keuzes aan op de onderwerpen in te delen naar trends, tags en personen.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker