Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

02 januari 2009

Sliderocket en Slideshare verder uitgebreid

Sliderocket, dat ik in juni 2008 besprak, heeft niet stilgezeten. Dankzij een telefonische update 16 december 2008 met Mike Lingle, de verkoopleider, wil ik de belangrijkste updates met je delen.
1. Importeren van PowerPoint slides als images.
2. Exporteren naar PowerPoints. Tekst en afbeeldingen gaan goed. Video's en andere embedded objects gaan nog niet goed.
3. Online samenwerken aan dezelfde presentatie
4. Online bibliotheek van presentaties en slides, waaruit de medewerkers in een groep hergebruik kunnen doen.
5. Marktplaats voor stock photos, e.d. die binnenkort uitgebreid wordt met bijvoorbeeld ontwerpers die jouw presentatie tegen een vergoeding helemaal picobello kunnen maken.
6. Statistieken over je gepubliceerde presentaties.

7. Beter bestandsbeheer. Bijvoorbeeld ongewoon afsluiten wordt de volgende keer opstarten opgemerkt, waarna aangeboden wordt de onbewaarde versie alsnog te bewaren.

8. Offline player, zodat de export naar PowerPoint en dus verlies aan bepaalde gegevens niet verplicht is, als je offline je presentatie wil verzorgen.

Voor $10 per maand kun je als individu SlideRocket gebruiken na de gratis 30-dagen versie. Dan mis je wel de opties voor online collaboration, web meetings, statistics en workgroup security. Voor $20 per maand heb je dat wel, inclusief een ongelimiteerd aantal gebruikers per account. En dan wordt het voor bedrijven heel interessant.

Slideshare ontwikkelt zich ook verder. Na de integratie met LinkedIn en Visualcv is er nu een rechtstreekse integratie met Microsoft PowerPoint voor de PowerPoint gebruikers die hun presentaties (regelmatig) op Slideshare publiceren. En uiteraard kun je dat het beste in een Slideshare presentatie laten zien.
De werking vanuit PowerPoint wordt uitgelegd in onderstaande screencast demo.


Naast het uploaden en publiceren van PowerPoint presentaties kun je ook in PowerPoint presentaties direct gebruik maken van Slideshare presentaties, gerelateerde presentaties vinden en notificaties van je Slideshare netwerk bekijken.

Let op: Microsoft PowerPoint 2007 en .Net framework 3.5 zijn nodig om deze integratie tot stand te kunnen brengen.

Belangrijk is wel dat je SP1 van Microsoft .Net 3.5 hebt geïnstalleerd, anders gaat het openen van bestanden vanuit de add-in niet goed. Er komt nog integratie met Twitter en Friendfeed notificaties aan. Wat ik daarmee in PowerPoint moet, weet ik nog niet.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker