Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

23 september 2009

Père Lachaise, Rodin en afscheid Parijs

Zondagmorgen uitslapen lukt (natuurlijk niet). Op onze derde dag in Parijs zitten we om 7.35u als eersten aan de ontbijttafel. Uitgecheckt, bagage in de auto en met metro 1 en 2 naar Père Lachaise. Indrukwekkende begraafplaats om de ogenschijnlijke chaos, no-names naast beroemdheden en de pracht en praal van veel graven. Jim Morrison’s grave, ja en absoluut niet bijzonder. Om 10.20u met metro 3 naar Saint-Lazare en over met 13 naar Varenne.

Het Musée Rodin mochten we voor eur 12 in (saillant: hadden we een van de kinderen mee, dan hadden we voor eur 10 een familieticket kunnen krijgen. Beeldentuin met o.m. Denker en Balzac zijn hier het mooist. Het decorum voor de binnen tentoonstelling is vergane glorie en een slecht onderhouden stadsvilla.

Om 12u onze laatste metrorit 13 en 1 terug naar La Défense, waar we belegde broodjes kopen en op de trap van La Grande Arche opeten. Om 13u rijden we oostwaarts, de Arc de Triomphe doemt al op, maar de Péripherique Interieure voert ons veilig weg naar het noorden. Het verkeer op de A1 is rustig. Fileloos en afwisselend onder een grijze en blauwe lucht komen we in Nederland.

Na 18.30 zijn we bij AC Restaurant 't Harde, waar we eten. Om 19.30u thuis.

Labels: , ,

22 september 2009

Orsay, Seine, Lafayette en Saint Germain des Pres

Onze tweede dag in Parijs start zaterdagmorgen om 8u. Het ontbijtbuffet is een prima plek om bij te praten met Capgemini collega’s. Daarna met metro 1 naar Tuileries. We staan 9.15 bij de ingang van Musee d’Orsay, waar al een beste groep wachtenden staat. Wel schrikken bij het zien van de mededeling dat het opengaan met een half uur vertraagd zou zijn. Om 9.45u gaat de deur alsnog open en wordt een gereduceerd tarief gerekend.

Tot na 12u genieten we van impressionisten, sculpturen, figuratieve kunst, naturalisme en gebruiksvoorwerpen.

Aan de rechteroever van de Seine wachten collega’s en Bateaux Mouches voor een lunch cruise. We varen eerst terug tot voorbij het eiland in de Seine bij Quai Saint Bernard. Vervolgens westwaarts tot voorbij Allee des Cygnes waar het kleine Vrijheidsbeeld staat. Binnen werd achtereenvolgens kir, meloen, zalm/varkensvlees en een mascarpone toetje geserveerd. De uitleg van de Escape organisatoren dat op de Galleries Lafayette cadeaukaart maar liefst 40 euro geladen staat, schiep een extra reisdoel. Eerst naar het nabij gelegen Musée du Quai Branly rondom ethnografische kunst en voorwerpen uit Afrika, Azie, Oceanie en Amerika. Het museum bleek vandaag gratis toegankelijk, opnieuw een 18 euro verrassing. Daarna op souvenirjacht voor de kinderen bij Galleries Lafayette achter de Opéra. Een kopje koffie, foto’s van de schitterende koepel en weer naar buiten. Daar scoorden we nog 2 overhemden om de metro in te duiken naar Saint Germain des Pres.

In Rue de Four strijken we neer bij een brasserie, eten er quiche en penne met salade, appeltaart en koffie toe. In metro 1 terug naar La Défense lopen we driemaal forse vertraging op door noodzakelijk politie-ingrijpen. Bovengronds genieten we van de panorama’s en fonteinen van La Défense, waarna we hotel La Renaissance kamer 503 weer opzoeken. Een volle, voldoening gevende dag!

Labels: , , ,

21 september 2009

Weekend Parijs, Orangerie en Eiffeltoren

Vrijdagmorgen na de kinderen bij school afgeleverd te hebben, rijden Klazien en ik in 3 etappes naar La Défense in Parijs. Kamer 503 in Mariott Renaissance hotel is voor ons. Champagne + glazen als presentje van Capgemini's personeelsvereniging Escape. Eerst de omgeving van de Grande Arche op de foto vastgelegd en daarna met de metro naar Place de Concorde, waar we de nazomerzon induiken en na een korte wachtrij Musée de l’Orangerie in kunnen. Er mag geen flits gebruikt worden, maar gefotografeerd worden de impressionistische werken van Monet, Gaugin, Picasso, Cézanne en anderen veelvuldig. De collectie is met drie kwartier bekeken.

We lopen langs de Seine verder naar de Eiffeltoren. Er staan lange rijen voor de liften, voor de trap kun je direct naar binnen. In het kader van de Nationale Traploopweek is de 43e verdieping een geweldige oefening. Het uitzicht vanaf het 1e en 2e platform zijn geweldig op zo’n zonnige vrijdag namiddag.

Eenmaal weer beneden lopen we via Rue Saint Dominique. De muziek op de Rue Cler trekt. We vinden er een goedkope Chinees New Asia en een Italiaanse ijsverkoper als buur voor de avondmaaltijd. Met metro 8 en 1 terug naar La Défense waar het schemert, de champagne wacht en het lekker koel is.

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker