Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

25 februari 2009

MindManager integreren met Google Docs

Mindjet's Michael Deutch toonde onlangs de verrassende optie om MindManager 8 te laten samenwerken met Google Docs. Met de ingebouwde browser hoef je MindManager tegenwoordig niet meer uit om links aan te leggen, webpagina's te bekijken of met slimme Map parts bijvoorbeeld zoekacties op Google los te laten.

Om Google Docs te laten samenwerken met MindManager moet je in Gmail de taalinstelling op English (US) hebben staan. Dan staan er op het tabblad Labs een aantal extra's die nog niet in de Nederlandse versie van Gmail beschikbaar zijn. Create a Document en Google Docs gadget zijn twee gadgets die je met enable moet activeren.

Omdat Google Docs en ook MindManager draaien om samenwerking krijg je nu wel interessante opties erbij. MindManager had al tijden een warme band met Microsoft Office applicaties. Nu komen daar ook de Google Docs bij.

In onderstaand voorbeeld heb ik de url van een Google Docs document uit de gadget links onderin m'n Gmail gevist en geopend in MindManager. Het browser window biedt de mogelijkheid direct je document te onderhouden. Hetzelfde kun je je voorstellen bij de presentaties, spreadsheets, e.d. die Google biedt.

In presentaties die je met MindManager geeft kun je zo interessante uitstapjes naar bijvoorbeeld een Google Presentation maken, zonder MindManager te verlaten en toch de beide werelden (mind mapping en slides) mengen.

Het tweede voorbeeld laat mijn Google Reader zien. Posts kun je natuurlijk moeiteloos lezen. Door berichten, in mijn voorbeeld die over de iPhone, naar de mind map te slepen wordt een nieuw topic met hyperlink gemaakt. Lekker makkelijk. Iets dergelijks zou je bijvoorbeeld ook met Google zoekresultaten of Google Nieuws berichten kunnen doen.

Labels: , , ,

18 januari 2009

Gods doelen met de Gemeente

Het bleek 7 januari op 'onze' groeigroep Balkbrug een leuke en zinvolle oefening te zijn om los van voorgekookte lijstjes, boeken over gemeentegroei of iets dergelijks met een kaal MindManager scherm te beginnen om in eigen woorden Gods doelen met de Gemeente te formuleren. We konden elkaar aanvullen, vragen stellen, antwoorden zoeken en zo de map meer en meer vulling geven. Later heb ik diverse aanvullende tekst vindplaatsen in de Bijbel toegevoegd om ons plaatje compleet te krijgen.

En als je naar het resultaat kijkt, is het indrukwekkend wat voor positie een christen met zijn/haar medegelovigen, verzameld in 'de Gemeente' heeft.

De hoofddoelen zoals de groep die formuleerde:
1. Plek waar God zijn werk kan doen
2. Mensen tot hun doel laten komen
3. Geestelijke bescherming
4. Eenheid zijn
5. Lichaam van Christus
6. Gods kracht laten zien
7. Kwantitatieve groei
8. Laten zien wie Hij is
9. Getuigenis zijn voor de wereld

Het uitwerken en publiceren was ook weer een goede verkenning van de nieuwe mogelijkheden van MindManager 8, waarin naast de export naar een webpagina, nu ook een clickable PDF format met de zogenaamde embedded MindManager Player ondersteund wordt.

Labels: , ,

11 november 2008

MindManager 8 trekt mind mappen naar hoger niveau

Al een aantal jaren ben ik enthousiast gebruiker van Mindjet's MindManager pakket. Sinds versie 6 pro ben ik meegegroeid, en de laatste 2 major releases mocht ik meedraaien in het beta testteam om vooraf de nieuwe functies te testen, maar verder nog niet erover te praten. Vandaag is de MindManager versie 8 officieel uitgebracht, en mag m'n impressie vrijuit het web op!
Mindjet® MindManager® 8 - Dream It. Map It. Share It.
Wat biedt versie 8 ten opzichte van de 7.1 versie, waarin al online samenwerken aan een mindmap (Mindjet Connect, nu MindManager Web) mogelijk was en de op de Office ribbon bar geënte user interface uit release 7?
1. Mindjet Player. Hiermee kunnen maps getransformeerd worden naar volledig interactieve PDF of .SWF bestanden, om gebruikt te worden als embedded media in webpagina's.
2. Embedded browser. Niet meer schakelen naar je browser, maar de hyperlinks in je mindmap direct bekijken in een paneel binnen MindManager 8.
3. Integratie met Microsoft Office bestanden. Gekoppelde Word, Excel en Project bestanden kunnen direct in MindManager bekeken worden.
4. Geïntegreeerde Web Services. De verdere evolutie van map parts uit eerdere versies. Dynamische verversing van Google en Yahoo! zoekacties om relevante content te tonen bij je topic. Verder zijn koppelingen met Amazon, Myspace, Facebook, Ebay, Live search en StrikeIron aanwezig.
5. Searchable Maps. Nu zijn je mindmaps zonder extra plugins doorzoekbaar door de bekende desktop search toepassingen.
6. Automated Task Management. De versterking van projectmanagement functies dankzij de integratie met JVCGannt. Taakbeheer, inclusief planningsmogelijkheden met doorlooptijden, dynamisch doorlooptijden bepalen van taken, rekening houdend met afhankelijkheden. Ook in een dashboard functie is voorzien.
7. Database Linker. MindManager 8 kan rechtstreeks data betrekken uit MS Excel, Oracle, IBM DB2, MS SQL, MySQL en MS Access.

Via onderstaande afbeelding of deze link kun je alle nieuwe mogelijkheden in een MindMap bekijken.

MindManager Web is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Spaans, evenals de Engelse en Duitse versie van MindManager 8. De adviesprijs voor MindManager 8 is EUR 229. Upgrades zijn vanaf EUR 119 (tot 31 december 2008, daarna EUR 149).

De trial versie voor Windows kun je online downloaden; die voor de Web SaaS versie ook. Voor gebruikers van versie vóór versie 8 zijn upgrade mogelijkheden beschikbaar.

MindManager Web jaarabonnementen zijn verkrijgbaar voor 10 euro per gebruiker per maand. Iedereen die voor 31 december 2008 MindManager 8 aanschaft krijgt een gratis halfjaarabonnement voor MindManager Web.

Alleszins waard om uit te proberen of over te stappen!
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker