Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

02 november 2009

Van Joomla naar WordPress

De 'portal' www.henkjanvanderklis.nl draaide een kleine drie jaar onder het Content Management System Joomla! 1.0.x. De hoeveelheid content en het if it ain't broke, don't fix it weerhielden me eerder van een overstap naar Joomla 1.5.x. De poging om eind 2008 over te stappen naar WordPress, te beginnen met m'n weblog, strandde.

De constatering dat de commentaarmodule in Joomla niet meer werkte en de aantrekkingskracht van de meer op widgets en integratie met bijvoorbeeld LinkedIN en andere platformen ingestelde WordPress, inmiddels 2.8.5, verlegde de focus naar de migratie van de content vanuit het portal (boekbesprekingen, muziekrecensies, artikelen) naar WordPress.

Automatische conversie mogelijk bij WordPress, maar had zich vorig jaar al gediskwalificeerd. Moedige initiatieven van Azeemkhan.info en Theo van der Sluijs (UTF-8 variant) mislukten in de derde week van oktober. Stoppen of doorgaan?

Het besef, dat na het overzetten van content van de ene in de andere database tabel, en nabewerking nodig is per post op dead links, formaat afbeeldingen, tagging en indeling in categorie├źn, leverde ten opzichte van handmatig overzetten via het back-end eigenlijk geen tijdverlies.

En zo kon ik achter de schermen doorwerken aan de inrichting van het gekozen Scarlett theme in WordPress. Het resultaat is sinds afgelopen weekend zichtbaar.

Centraal staat de content, niet de toeters en bellen. Evenals Joomla en Blogger staat WordPress het toe je site helemaal vol te gooien met widgets. Op een gegeven ogenblik schaadt dit het overzicht en de performance.

2009 blog ik nog door met Blogger, vanaf 2010 zullen de blog berichten ook met WordPress onderhouden worden. De content was al die jaren al gepubliceerd op mijn eigen webdomein en blijft bewaard.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker