Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

19 oktober 2009

Feedly opnieuw bekeken en gewaardeerd

Op 30 september meldde ik in Effectief de informatiestromen filteren de toepassing van Google Reader in combinatie met ReaditLater. Ik ben tevreden gebruiker geweest van ReaditLater (cross-browser, storage in the cloud, integratie met Google Reader), tot collega Dave Vanhoudt me tipte.

Bleek, dat ik ik een jaar geleden Feedly voor het eerst had bekeken en niet echt positief gestemd was. Nu, oktober 2009, ziet Feedly.com er al veel verzorgder uit. En met de oproep van mrs. Feedly zelf, had ik een to-do erbij.

Inloggen doe je met je Google Account. Feedly synchroniseert bidirectioneel met Google Reader, maar presenteert de berichten op verschillende manieren:
- cover (als de voorpagina van een krant)
- digest (koppensnellen)
- per Google Reader label
- speciale categorieën als Latest, History, Comments, Friends, Saved en Shared.

Alle berichten zijn te doorzoeken, te markeren als gelezen, te bewaren voor later (overeenkomend met de Starred items in Google Reader) en te delen (via Google Shared items). Er worden suggesties aan de hand gedaan van gerelateerde RSS streams, staff pickings en dergelijke. Per post kun je aangeven of je deze als ongelezen wilt aanhouden, er zijn social bookmarking opties (Twitter, Gmail, Del.icio.us, Posterous, Instapaper, Facebook, Google Reader, Evernote, Ping.fm). Ook wordt, indien aanwezig de Twitter stream over deze post, Friendfeed conversaties, commentaren op Digg en reguliere commentaren weergegeven.

Ook heeft Feedly een integratie met Twitter. Als je inlogt op Twitter.com, toont Feedly je timeline, kun je je status updaten. Handig is het tonen van clicks op de links in je tweets: het zogenaamde Twitter karma.

Feedly is gratis, leest prettig en navigeert makkelijk. Een extra 'catch' van deze Firefox add-in is een minibar op webpagina's die je in staat stellen urls te delen via Google Reader of Twitter, bewaren of via Gmail te verzenden.

Mocht je aan je eigen bronnen niet genoeg hebben, biedt de Explore functie je een kijkje in de RSS verzamelingen van andere Feedly gebruikers met featured people, categories en staff picks. Met de zoekfunctie kun je feeds en mensen zoeken. En op de vondsten / mensen kun je je uiteraard weer abonneren.

En sinds een week zijn er ook Amazon.com advertenties aan de rechterzijde zichtbaar, goed passend bij mijn smaak en profiel en gelukkig redelijk onopvallend in dezelfde opmaak als de rest van Feedly.

Ontwikkelingen kun je volgen op de blog of @feedly.

Labels: , , ,

25 februari 2009

MindManager integreren met Google Docs

Mindjet's Michael Deutch toonde onlangs de verrassende optie om MindManager 8 te laten samenwerken met Google Docs. Met de ingebouwde browser hoef je MindManager tegenwoordig niet meer uit om links aan te leggen, webpagina's te bekijken of met slimme Map parts bijvoorbeeld zoekacties op Google los te laten.

Om Google Docs te laten samenwerken met MindManager moet je in Gmail de taalinstelling op English (US) hebben staan. Dan staan er op het tabblad Labs een aantal extra's die nog niet in de Nederlandse versie van Gmail beschikbaar zijn. Create a Document en Google Docs gadget zijn twee gadgets die je met enable moet activeren.

Omdat Google Docs en ook MindManager draaien om samenwerking krijg je nu wel interessante opties erbij. MindManager had al tijden een warme band met Microsoft Office applicaties. Nu komen daar ook de Google Docs bij.

In onderstaand voorbeeld heb ik de url van een Google Docs document uit de gadget links onderin m'n Gmail gevist en geopend in MindManager. Het browser window biedt de mogelijkheid direct je document te onderhouden. Hetzelfde kun je je voorstellen bij de presentaties, spreadsheets, e.d. die Google biedt.

In presentaties die je met MindManager geeft kun je zo interessante uitstapjes naar bijvoorbeeld een Google Presentation maken, zonder MindManager te verlaten en toch de beide werelden (mind mapping en slides) mengen.

Het tweede voorbeeld laat mijn Google Reader zien. Posts kun je natuurlijk moeiteloos lezen. Door berichten, in mijn voorbeeld die over de iPhone, naar de mind map te slepen wordt een nieuw topic met hyperlink gemaakt. Lekker makkelijk. Iets dergelijks zou je bijvoorbeeld ook met Google zoekresultaten of Google Nieuws berichten kunnen doen.

Labels: , , ,

10 november 2008

Uitbreidingen van en voor Google in overvloed

Read It Later in Google Reader
Het populaire bewaar voor later Read It Later heeft een update van de browser add-on (IE en FF3) gekregen die ook mooi integreert in Google Reader. Anders dan de starred items die ik tot nog toe gebruikte als parkeerplaats voor te lezen artikelen en eerder ook aanvullende web applicaties als StumbleUpon.

Eén van de waardevolle toevoegingen in de nieuwe versie is de sortering op Postrank, zoals eerder in Google Reader zelf al AideRSS/Postrank beschikbaar was.

Het resultaat, bijvoorbeeld je lijstje ongelezen items kun je weer voor syndicatie aanbieden, zoals hieronder.


Google Reader Trends vernieuwd

De Trends pagina in Google Reader is vernieuwd en uitgebreid met meer kleurrijke grafieken.


Gmail onbereikbaar? U heeft 8 alternatieven om Gmail te bereiken
Google was zo aardig de 8 alternatieve mogelijkheden om je Gmail account te benaderen, mocht de www.gmail.com bijvoorbeeld door een systeembeheerder zijn afgeschermd.

GPhotospace
Naast Google Picasa of concurrent Flickr is er nu GPhotospace een gratis Firefox extensie die de nog onbenutte opslagruimte van je Gmail account gebruikt om er je foto's op kwijt te kunnen.

De makers beweren, dat de Gphotospace uploader zelfs 5x sneller is dan de web upload functie van Flickr. Al met al staat je gratis 7GB ter beschikking, en kun je de geplaatste foto's publiceren en delen met wie je wilt.

Google SearchWiki
Zoekmachine Google experimenteert met het door gebruikers laten toevoegen van aantekeningen bij zoekresultaten, om zo de trefzekerheid en relevantie verder te vergroten. Het experiment heeft nu de passende naam SearchWiki gekregen.Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker