Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 augustus 2009

Genade roert tot tranen

Ik luister, zoals je als regelmatig lezer van m’n weblog, tweets, recensies en andere uitingen, vast hebt meegekregen, veel, zo niet erg veel muziek in allerlei stijlen. Elke recensie voor BottomlineOnline.nl of m’n eigen website vraagt een aantal luisterbeurten. Online speur ik via soms wonderlijke wegen en aanleidingen nieuwe artiesten of juist gevestigde namen af. Er is altijd een lijst nog te beluisteren namen en van het één komt het ander. Voor het jaarlijkse Xnoizz Flevo Festival stel ik zo’n eigen programma op, dat ik zoveel mogelijk artiesten in een zo divers mogelijk muzikaal spectrum kan beluisteren. En in een gemiddelde samenkomst zingen we als gemeente toch ook gauw 10+ liedjes, vaak met hoog verheven taalgebruik, alsof de componist net een intiem onderonsje met zijn Schepper heeft gehad.
Is er met zo’n stortvloed aan indrukken wel tijd om te genieten, de boodschap te laten bezinken, muziek je emoties laten roeren?

Gelukkig wel, en de momenten waarop dat gebeurt, zijn best apart. Op het afgelopen Flevofestival heb ik tweemaal met tranen in de ogen gestaan. De eerste keer was vrijdagavond bij Fee, een op het oog doorsnee modern worship rockband. Juist bij de klassieker Amazing Grace, dat zo bekend is en zo vaak gezongen, trof me het besef van de geweldige genade van God voor mijn persoon, ditmaal direct.

De tweede maal was zaterdagavond bij de Newsboys. Ook hier viel op de gelikte Amerikaanse verpakking best wat af te dingen. Muziek uit een doosje, slimme sandwich van oude en nieuwe songs, worship songs, Newsboys en DC Talk knallers. Hapklare brokken. En toch: bij de vertolking van het 87 jaar oude gezang Turn Your Eyes Upon Jesus, waarin opnieuw de genade van God geprezen wordt, hield ik het niet droog.

Veel belangrijker dan menselijke liefdesverklaringen, weinig-om-het-lijf-hebbende popdeuntjes, uitgekauwde worship frasen en intelligente songwriting capaciteiten, is de zekerheid genade gevonden te hebben, te weten verlost en bevrijd te zijn van de knellende banden van de zonde.

Bij welk liedje houd jij je zakdoek niet droog? Welke tekst heeft jou onlangs geraakt?

Labels: , , ,

23 augustus 2009

Verslag zaterdag Flevo Festival 2009

Na vrijdag op zaterdag opnieuw 'luxe' overnacht te hebben in Deventer, trof ik aangekomen op het Xnoizz Flevofestival terrein jeugd uit de eigen gemeente, altijd gezellig. Gezellig was ook de muziek tijdens lunchtijd op de Quench Stage: de Nederlandse popband The Handsome Poets en reggaeband Christafari.

Door naar Subyard, waar het genieten was van de ontdeugende en broodnuchtere country van Drentse bodem: Tangarine. Kim Janssen deed het heel wat rustiger aan, maar boeide niettemin met zijn persoonlijke luisterliedjes.

In de Music & More tent bouwde Lion of Zion Entertainment verder aan een geweldig reggae / ska / latin feest met Avion Blackman en Dominic Balli.

Terug op de Quench speelde Jimmy Needham dezelfde set als de dag ervoor in de Subyard. Voor mij een korte overbrugging naar de Hollandse Talitha Holl met band in de Belofte. Ook hier: knappe luisterliedjes met nuchtere grapjes, zonder opsmuk, maar wel met een propvolle spiegeltent.

De slotavond op Flevo is altijd een grote party. De eerste helft van Flatfoot 56 miste ik, omdat ook de inwendige mens gevuld moest worden. De feestrock /folk van deze Schotse mafkezen passen prima op zo'n festival. Philmont had ik eerder op de Quench gezien. Op het hoofdpodium kwam hun rock prima tot z'n recht. Verrassend was Seabird, dat met hun britpop aandoende liedjes steeds beter in hun element kwam.

Newworldson is vorig jaar 'hip' geworden door een optreden in de Subyard. Meer dan verdiend was hun ruimte in tijd en podiummeters op Mainstage. Jemig, wat een show vol gospel, Michael Jackson invloeden, ska, ragtime en nog heel veel meer geheel in stijl.

De Amerikaanse band Newsboys, na het vertrek van Peter Furler en Phil Joel in 50% nieuwe bezetting overtuigde behoorlijk. Hoewel de band behoorlijk leunt op de tracks in de dozen van Jeff Frankenstein, merkte het publiek dat nauwelijks. Michael Tait als nieuwe frontman deed het geweldig, pakte het publiek helemaal in. En met diverse DC Talk tracks mocht 'ie helemaal blijven. Dat met Jesus Freak als toegift werd afgesloten, zei genoeg.

Wil je alle impressies en foto's, artiesteninfo en dergelijke lezen en zien, kijk dan de eerdere blog posts na of surf naar Flickr.

Labels: , ,

22 augustus 2009

Verslag vrijdag Flevo Festival 2009

Na een goede nachtrust op veilige afstand van Bussloo (Deventer) was ik vrijdagmorgen een uur te vroeg weer op het recreatieterrein dan strikt nodig voor het bijwonen van de lezing van Boele Ytsma. Dat is met het mooie zomerweer geen straf. Goed, zoekend gelovige Boele had De Belofte volgekregen en wist interactief zijn passie voor het zoeken naar vertrouwen in plaats van waarheden te delen.

Op de Quench Stage warme Addison Road het publiek op voor, 's avonds zouden ze terugzijn op het hoofdpodium. In de Music & More liep het programma al uit. Zodoende een staart van Tim Borgdorff en band met een praiseconcert meegemaakt, waarna de Parachute Band kwam optreden. In de Subyard intrigeerde Jimmy Needham met zijn persoonlijke, uit nuchtere zelfreflectie geboren liedjes. Heel wat andere koek dan de bombastische meezingers uit de Amerikaanse 'modern worship' gelederen.

Ook in de Subyard: Anderson, dansbare electronica / synthpop. Ik heb de nieuwe CD bij Sally's Place gescoord, dat mag duidelijk zijn. Veel meer leuks dan alleen het op de radio gepromote Running On The Asphalt.

Na een staartje van Psalmen voor nu kwamen Joel & Luke in de Music & More, maar door hun 30 minuten durende opbouw en sound check ging er evenveel playtime verloren, zonde! Daarna lekker weer naar het strand, waar Philippa Hanna met gitaar luisterliedjes zong en LZ7 met hip-hop/dance/pop veel zand deed opstuiven.

De overgang naar het hoofdpodium kostte slechts een korte wandeling. Achtereenvolgens Addison Road met een overtuigende set, October Light & Mojo met vooral veel OC Supertones liedjes en Fee met een worship set op Amerikaanse leest.

HB, het aangekondigde Finse sprookje, was overweldigend: gothic metal/ symfo rock in een 9-koppige bezetting en deels Engelse, deels Finse tracks. En stroopwafels uit het publiek voor de blonde zangeres. Erg leuk!

Slot act was Family Force 5, dat uitgedost in schilden met bokshandschoenen, veel begeleiding uit een doosje en verder een geluidsmuur van rock / funk / pop, slim versmolten tot een eigen geluid. De wat oudere bezoeker herkent Michael Jackson op veel plekken (zang, beats), wat de leeftijd van de heren zelf ook wel weer prijsgeeft.

En zo was het weer middernacht. Vanwege mijn eigen leeftijd hoog tijd een bed op te zoeken ;)

Labels: , ,

21 augustus 2009

Verslag donderdag Flevo Festival 2009

Na eerst nog een halve dag van 7-11u gewerkt te hebben, m'n overnachtingspullen bij m'n moeder in Deventer gedropt te hebben, was het laatste eindje naar Bussloo de echte start voor Xnoizz Flevo Festival 2009. De rij voor de kassa viel mee, ik hoefde geen tent op te zetten, dus om 14u in de eerste groep het festival terrein op. Achter elkaar voerde mijn eerste dag langs Superhero en Bluetree in de Music & More tent, de Deense band Munich in de Subyard, het gospelkoor C-United op de Quench Stage richting avondprogramma. Winnaar van de Xnoizz Band Battle, The Dazzled Prophet kon mij niet echt boeien, hoewel ik weet hoe ondankbaar het is om bij volledig daglicht het hoofdpodiumprogramma te moeten openen op donderdag. Daarna met veel meer bombarie Thousand Foot Krunch en Rebecca St. James. Het langverwachte noodweer kwam dan toch ook opzetten. Afgezien van veel onweer op een afstand en een forse regenbui van een uur hebben we het verder zonder windstoten mogen doen. Neal Morse pakte het publiek met zijn progrock helemaal in, en terecht. Latin band Salvador was op herhaling en andermaal met een strak gespeelde set. De electronica van AsInRebekkaMaria heb ik in de auto beluisterd, 105.30FM doet het goed tot voorbij Wilp ;)

Wil je meer weten over de bands, klik dan op FlevoFestival.

Labels: , ,

20 augustus 2009

FlevoFestival op afstand volgen

Zelf ben ik de komende dagen op en rond recreatieterrein Bussloo tussen Deventer en Apeldoorn voor het Xnoizz Flevo Festival te vinden. Wil je op afstand - omdat je niet kunt, er geen geld voor had, of een een ander excuus hebt - toch wat meekregen, zijn er diverse mogelijkheden.

Live radio-uitzendingen van Xnoizz
Xnoizz webradio zendt live uit vanaf vanochtend tot en met zondagmiddag. Interviews met bands, live optredens van het hoofdpodium en natuurlijk veel impressies van bezoekers.

Woon of rijd je in de Stedendriehoek dan kun je op 105.30 FM de uitzending ook via de ether volgen.

En waar zouden we zijn zonder Twitter backchannel en foto's. Met een aantal andere Flevo enthousiastelingen en twitteraars is afgelopen weekend #flevo09 tot leidende hashtag gemaakt. Heb of maak je foto's op Flevo en zet je ze op Flickr, tag ze dan lastfm:event=939360. Ze verschijnen dan hier, maar ook op Last.fm bij Flevo Festival.


Verslaglegging per dag
De bedoeling is om je na elke dag op de hoogte te brengen met foto's en verslagen via de weblog.

Labels: , ,

19 augustus 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 10

Voor de tiende en laatste maal wat korte indrukken van artiesten en bands van die 20-23 augustus komen optreden tijdens het Xnoizz Flevo Festival. In juni-augustus heb ik in 9 afleveringen andere bands aan je voorgesteld. Je kunt online je spoorboekje voor de komende dagen samenstellen.

October Light & Mojo
OC Supertones is dood (RIP sinds 2005), leve OC Supertones. Leadzanger Matt "Mojo" Morginsky kwam Seekers Planet versterken en Seekers Planet werd October Light. Met Mojo Info tezamen werd het October Light & Mojo. Gemene deler: vrolijke ska-muziek met af en toe een oude O.C. Supertones-song.


Handsome Poets
Handsome Poets komen van eigen bodem, Utrecht om precies te zijn. Indie pop-rock vol enthousiasme.

De band is op Myspace en Hyves.

DJ Quillroader
DJ Quillroader, de artiestennaam van Alfred van de Wege en Stefan Pluym die in 2000 hun gemeenschappelijke passie voor electronica omzetten in Quillroader. Een mix van trance, progressive & house in de lijn van Paul van Dyk, Armin van Buuren, Above & Beyond, in mijn straatje dus.
Live zet het duo live drums, gitaar, keyboard en een zanger in. In 2004 begonnen ze hun radioshow Yamix op Yam FM, later het wereldwijd uitgezonden QR-Global. Momenteel mixen ze ook voor ons de show Xnoizz Beats op webradio!

Je vindt de heren ook op Myspace.

Ponoka
De Nederlandse indie band Ponoka bracht dit voorjaar de CD Built to Fly uit. Rick de Gier, Alice ten Brinke, Laurens M Palsgraaf, Lucas Nap, Theo Nap en Jon van Til komen zaterdagmiddag je middag opvrolijken.

Ponoka is ook te vinden op Myspace en Facebook.

Inlaw Sisters
Van eigen bodem ook zijn de Amsterdamse schoonzussen Monique Neuteboom & Anneke van der Poll, Inlaw Sisters die onlangs het americana album Robbing the Devil uitbrachten.

Dominic Balli & Avion Blackman
Uit de Christafari Lion of Zion stal komen reggae bands Dominic Balli & Avion Blackman

Avion Blackman is ook op Yahoo! Music te vinden.

My Silent Wake
My Silent Wake is een Britse melancholic doom/death metal band. Hoewel ze vaak geassocieerd worden met 'christelijke metal' bestaat de band uit leden met verschillende achtergronden en geloof. Lead gitarist en zanger Ian Arkley zit ook in Seventh Angel die ook op Flevo komt optreden.

Dit zwaar metaal vind je ook op Myspace en Wikipedia en zaterdagavond in your face op het podium.

Joel & Luke
De broers Joel en Luke Smallbone waren backing vocalists van Rebecca St. James (die ook op Flevo optreedt) en wonen in Sydney, Australië. Als onderdeel van hun zomertour door Europa komen ze met een eigen band vrijdagmiddag naar Flevo.

Je vindt ze ook op Twitter, Myspace, Facebook en Youtube.


Laatste updates

Seventh Angel heeft afgezegd vanwege familieomstandigheden. Het nachtprogramma van donderdag wordt licht aangepast op last van de rechter.

Labels: , ,

18 augustus 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 9

Voor de 9e keer krijg je nog wat profielen van artiesten en bands die vanaf donderdagmiddag op het Xnoizz Flevo Festival te zien en horen zijn. Je kunt je eigen spoorboekje online samenstellen.

Canadian Sunset
De Nederlandse band Canadian Sunset stelde ik in oktober 2008 al uitgebreid aan je voor.

C-United
C-United is het Rotterdamse popgospelkoor dat furore maakte in de X-factor 2009 met September van Earth, Wind & Fire

C-United is ook op Myspace en Hyves.

Dulac & Dubois
Dulac & Dubois is een electrohouse duo dat op Flevo present is tijdens de silent disco.

De heren zitten ook op op Hyves, Youtube en Myspace.

Lynn
Lynn, de artiestennaam van Jolinde van der Lugt (zang, piano en gitaar) en hulp Chiel van der Veen (gitaar) met akoestische luisterliedjes.

Lynn is terug te vinden op Hyves en Myspace.

LZ7
LZ7 wordt wel omschreven als kruising tussen Beatie Boys en Dizzy Rascal, maar dan in een 2009 jasje. De groep tourt langs scholen in Manchester, zoals eerder World Wide Message Tribe dat deed. Beide bands maken deel uit van The Message Trust.

LZ7 vind je ook op Myspace.

Labels: , ,

17 augustus 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 8

In juni en juli heb ik in 7 afleveringen vooruitgeblikt naar de artiesten en bands die 20-23 augustus komen optreden tijdens het Xnoizz Flevo Festival. Er zijn toch nog nieuwe bands toegevoegd die ik je vandaag en de komende twee dagen niet wil onthouden. Geen lange verhalen, maar korte indrukken van wat je van hen kunt verwachten, en of je je rondreis langs de podia aan moet passen.

Tears in a Glorious Sky
Tears in a Glorious Sky is in 2006 begonnen als eindexamenproject van Renske Reitsma en Elvera Goedhart. Maurits Nienhuis is gevraagd voor extra gitaar- en zangpartijen. De makers van de dromerige muziek kun je volgen, beluisteren en contacten via Hyves, Facebook, Last.fm en Myspace.


The Dazzled Prophet
The Dazzled Prophet won de talentenjacht Xnoizz Band Battle 2009. Een plaats op het hoofdpodium op vrijdagavond is hun verdiende 'loon'.

Meer weten? Surf naar hun profiel op Hyves of Myspace.

Superhero
De Britse band Superhero bracht onlangs hun nieuwe CD The Bicycle Thieves (goed voor het juiste begrip van Duitsers en Nederlanders) uit. Meer over deze rockband vind je op Wikipedia, Facebook en Myspace. Donderdagmiddag staan de heren om 15u al op het podium om het publiek op te warmen.

Munich
De Deense band Munich speelt alternatieve rock, met een breed spectrum aan inspiratie: van klassieke rock tot melodische en melancholische post-rock.

De Denen zitten ook op Facebook en Myspace.

Nuclear Playground

Nuclear Playground werd in 2000 opgericht in Ede en gaat zo ongeveer aan het Bussloose strand de gitaar aan de wilgen hangen. Voor één van de allerlaatste keren is het rockkwartet live te zien. Gelukkig is er nog Myspace, waarop je ze ook elektronisch kunt uitzwaaien.

Labels: , ,

23 juli 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 7

Voor de zevende en laatste maal presenteer ik je een aantal artiesten die op het komende Xnoizz Flevo Festival van 20-23 augustus zullen optreden.

Stairs to Nowhere
Van eigen bodem is het trio Stairs to Nowhere, dat muziek maakt die omschreven wordt als 'roestige garagerock extraordinaire met invloeden van drum ’n bass tot freevibe jazz'. Ook op Myspace is het trio present.


The Spirit That Guides Us
Hollands emocore band The Spirit That Guides Us bestaat alweer 9 jaar en is zo ongeveer elk jaar op Flevo te vinden. Hieronder een enigszins bewerkte versie van Depeche Mode's Enjoy The Silence.

Meer horen (oordopjes bij de hand ;)): Myspace.

Thousand Foot Krutch

Thousand Foot Krutch completeert als laatste band het hoofdpodiumprogramma van Flevo. Deze Canadese hardrock / metal band speelt alweer sinds 1997 samen.

Het kwartet is ook te vinden op Twitter, Facebook ,Myspace en Wikipedia.

Trinity
Trinity bestaat uit 3 broers Smelt en vier andere vrienden en maakt pop met Zuidamerikaanse en Ierse invloeden. Trinity bracht in oktober 2007 hun dubuut album Inicio uit. In 2008 werd de band verkozen tot winnaar van de Xnoizz Band Battle.

Meer zien en luisteren? Kijk dan eens op Myspace.

Nog steeds niet overtuigd? Kijk dan bijvoorbeeld naar:
Flevo 2008 opnames op Youtube

Labels: , ,

16 juli 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 6

Voor de zesde maal presenteer ik je een aantal artiesten die op het komende Xnoizz Flevo Festival van 20-23 augustus zullen optreden.

Newworldson
Deze Canadese mix van jazz, pop, rock, ska is een genot voor het oor. Newworldson bracht onlangs het album Salvation Station uit.

Verder kennismaken kan op Myspace, Facebook, Twitter, Youtube en Wikipedia.

Salvador
Latin band Salvador heeft een nieuw album Aware uitgebracht.Verder kennismaken kan op Myspace, Youtube.

Seabird
Evenals Over The Rhine komt rockband Seabird uit Cincinnati, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Kentucky. Het laatste album heet Til We See The Shore. Wel toepasselijk voor een optreden aan recreatieplas Bussloo in het fonetisch gespelde Wilip (aldus de concertagenda op Myspace).

Het trio staat er met Family Force 5.

Verder kennismaken kan op Youtube, Twitter en Facebook.

Seventh Angel
Seventh Angel is alweer 22 jaar bij elkaar als trash metal band, zowieso een compliment waard. The Dust of Years heet hun laatste album. Fans zetten een Myspace pagina in elkaar, maar je moet zeker de originele en officiële niet vergeten te bekijken.

Laat je haar groeien, neem gerust je luchtgitaar mee naar Flevo, of oefen vooraf nog even Guitar Hero.

Labels: , ,

09 juli 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 5

Voor de vijfde maal presenteer ik je een aantal artiesten die op het komende Xnoizz Flevo Festival van 20-23 augustus zullen optreden.

Insalvation
Aanbiddingsband Insalvation komt van eigen bodem en bestaat uit Martijn, Tjerk en Sjoerd.


Intohimo
Geen vijfkoppig monster, maar een in 2004 opgerichte Zweeds melodic hardcore quintet uit Zuid-Zweden: Intohimo. Het oordeel over het melodieuze karakter laat ik graag aan jezelf.

De heren kun je volgen op Twitter, bekijken op Myspace en Last.fm en Youtube, en contacten op Facebook.

Jimmy Needham
Jimmy Needham's popliedjes worden vergeleken met Gavin DeGraw, Marc Broussard en Jason Mraz. In 2007 scoorde hij er diverse hits op de christelijke radiostations mee.

Verder kennismaken kan op Myspace, Facebook en Hearitfirst waar je de video voor de nieuwe song Firefly kunt bekijken.

Lukas Batteau
De alternatieve rockband rond Lukas Batteau komt uit Utrecht. Na wat eerste demo's en optredens in eigen land, Duitsland en de USA in 2007, volgden in 2008 podia als Paradiso, P60, Ekko en Doornroosje in Holland, The Livingroom in New York. Een jaar geleden bracht Lukas z'n eerste EP uit die - heel modern - ook op USB stick uitkwam.

Sinds januari 2009 wordt Lukas vergezeld van Josine van der Splinter (bas) en Berry Vink (drums). De voorliefde voor '90s grunge rockbands is prima te verteren op een festival. Meer zien en horen? Kijk dan op Myspace, Hyves, Last.fm of Facebook.

Make Up Your Mind
Make Up Your Mind is inmiddels stamgast op Flevo. Wie kent deze Hollandse punkrockers niet?

Meer zien? Myspace en Last.fm.

En wil je nu al weten wie wanneer komt optreden? Download dan het speelschema.

Labels: , ,

02 juli 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 4

Het komende Xnoizz Flevo Festival biedt voor elke muzieksmaak wel bijpassende bands. En dus neem ik je als voorproefje weer mee langs een aantal artiesten en groepen.

Fee
Fee is een worshipband genoemd naar de leader van de band Steve Fee uit de Amerikaanse stad Atlanta. Met Fee komen mee Heath Balltzglier, Matt Adkins en Brandon Coker. De nieuwe EP All Because Of Jesus, is vanaf 24 juni exclusief te koop via iTunes. Hieronder de titelsong tijdens een live optreden.

Fee kun je ook volgen op Twitter.

Flatfoot56
Groot feest vorig jaar, en dus mag Flatfoot56 terugkomen. In 2000 begonnen als drietal, maar tegenwoordig als kwartet met celtic punk, kortom met doedelzak en Schotse rok.

Meer weten? Kijk dan op Last.fm, Wikipedia en Myspace.

Free Forever Band
De Free Forever Band won in 2007 de Xnoizz Flevo Battle, en mag in 2009 alweer naar het festival. Ze zullen op vrijdag en zaterdag de morning devotion leiden in de Music & More.

En deze band kun je toevoegen aan je Hyves vrienden.

HB
De Finse, christelijke symfo/gothic metalband HB maakt afwisselend Finstalige en Engelstalige albums. Het kwartet bestaat uit Johanna Aaltonen (zang), Antti Niskala (toetsen), Tommi Huuskonen (bas) en Markus Malin (drums).

Meer luisteren? Surf dan naar Myspace.

Hymns of Nineveh
Hymns of Nineveh is de alias van singer/songwriter Jonas Petersen. Devotional folkpop, zo prijst deze Deen zichzelf aan op Myspace.

Labels: , ,

25 juni 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 3

Het komende Xnoizz Flevo Festival brengt ook wat onbekendere namen op de podia. Geeft niets, want daar kunnen natuurlijk aangename verrassingen bij zitten. Alvast een voorproefje van een aantal.

Alibi Tom
De Zweedse indie rockband Alibi Tom maakt prettig in het gehoor liggende rocktunes. Van Sometimes I'm Afraid kun je gratis de mp3 downloaden.

Hun debuutalbum heet Scrapbook. Vorige herfst waren ze ook in Nederland voor . Verder kennismaken kan op Myspace, Flickr en Last.fm. Op donderdagavond staan de Zweedse heren geprogrammeerd.

Anderson
Anderson is een Nederlands indie duo, bestaande uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken zingen. Met gitaar, synthesizer en moderne hulpmiddelen maken ze frisse composities, zo is de belofte.

Meer zien en horen? Kijk dan op Myspace of Last.fm.

AsInRebekkaMaria

AsInRebekkaMaria (hoe kom je op zo'n naam?) is het solo project van Rebekka Maria Andersson. Deze zangeres maakt ook deel uit van de Zweeds/Deense band Lampshade. In haar band vind je verder Rebecka Maria Wållgren (toetsen, drums), Christoffer Schultz (idem), Johannes Nidam (gitaar, toetsen), Katrine Johansen (VJ) en Johannes Dybkjær Andersson (drums). De combinatie levert dansbare electronica en dat doet mijn haart weer sneller kloppen. Diverse releases en remixes zagen al het licht.

Meer luisteren en bekijken, dan moet je op Last.fm of Myspace zijn.

Dwayne Tryumf
De Brit Dwayne Tryumf heeft met Ghetto Scripture zijn debuut gemaakt, na
sinds 1997 al met productie en rapmuziek bezig te zijn. Hij zat ooit in de seculiere band Magic Circle met Marga Man, Blackout, Chris Smoove and Don P (Pierre). In 1999 werd hij christen en liet dat ook in zijn muziek merken. Sinds 2000 doet hij divers productie en concertwerk, inmiddels tot in Japan aan toe.

Dwayne%20TryumfQuantcast
Ook Dwayne kun je volgen op Twitter, Facebook, Vimeo, Last.fm, Bebo, Reverbnation en Myspace.

Labels: , ,

18 juni 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 2

Ook deze week neem ik je mee langs de line-up van het komende Flevo Festival, dat van 20-23 augustus in Bussloo gehouden wordt.

Rebecca St. James
Op Last.fm stond Rebecca St. James al een week eerder dan de Flevo nieuwsbrief van 12 juni in de line-up (ik vermoed inside information). Ze stond al driemaal eerder op het podium van de EO Jongerendag en in 2007 ook op Flevo. Naast haar concert op het hoofdpodium zal ze ook een lezing geven. Haar laatste 90-dagen dagboek Pure is haar meest recente werk, want naast zingen schrijft ze ook al jaren en spreekt over de onderwerpen die ze als vrouw met name andere (jonge) vrouwen wil voorhouden.
Je kunt Rebecca volgen op Twitter, vrienden worden op Facebook of Myspace.

Family Force 5
De familieband Family Force 5 in blitse outfit en fancy nicknames (Soul Glow Activatur, Crouton, Phatty, NaDaddy en Chap Stique) moet je vooral live zien. Fun-band, zoals eerder Stellar Kart of RelientK het ook vooral van concerten moeten hebben. Een studio-opname valt dan altijd tegen. Prima dus de heren uit te nodigen voor de 2009-versie van Flevo.

Meer info op Wikipedia, Last.fm en Myspace.

This Beautiful Mess
This Beautiful Mess is een Nederlandse indie rockband die zo ongeveer elk jaar wel te vinden is op Flevo. Arjen van Wijk (zang), Lydia van Maurik-Wever (toetsen, zang), Axel Kabboord (gitaar), Stefan van Maurik (bas) en René de Vries (drums) draaien alweer een tijd mee.

Meer weten? De band is te vinden op Wikipedia, Last.fm en Myspace.

Tangarine
Op zeer jonge leeftijd kwamen singer/songwriters Arnout en Sander Brinks in aanraking met muziek. Oude LP's van bekende en onbekende artiesten inspireerde ze om het podium op te zoeken als Tangarine. De heren heb ik alweer enkele maanden als vrienden op Hyves en Twitter. Opnamen van concerten staan ook op Youtube.

Kim Janssen
Tenslotte Kim Janssen die na omzwervingen in Azië in haar jonge jaren zich op z'n 15e nestelde in Nederland. Inspiratie voor z'n eigen composities deed hij op bij David Bazan, Iron and Wine en At The Close Of Every Day.

Kim stond vorig jaar ook op Flevo. Meer info op Last.fm en Myspace.

Labels: , ,

11 juni 2009

Vooruitblik op Xnoizz Flevo Festival 1

Over twee maanden vindt opnieuw het Xnoizz Flevo Festival plaats op recreatieterrein Bussloo in de stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen, Deventer). De vanzelfsprekendheid waarmee elk jaar weer het Flevofestival sinds de jaren '70 wordt georganiseerd, leek met het faillissement van stichting The Crown de 2008 editie de laatste. Gelukkig kwam er een doorstart en al snel een interessante line-up.
De komende weken neem ik je mee in een muzikale kennismaking met de artiesten en bands.

Addison Road
Addison Road: pop/rock op Amerikaanse leest. Zangeres Jenny Simmons heeft inmiddels een kleine, en dus kan de groep weer op toernee. Verder kennismaken kan op Myspace, Wikipedia en Last.fm. Regelmatig geeft de band een vodcast uit met de laatste ontwikkelingen. Mijn bespreking van het debuutalbum staat op BottomlineOnline.nl.

Newsboys
De Newsboys hebben dit voorjaar Peter Furler verruild voor Michael Tait (bekend van zichzelf en daarvoor als lid van DC Talk) als frontman. De nieuwe combinatie wordt zeker een hoogtepunt. Met hun GO en GO remixes en GO Live waren ze top in 2007 en 2008, hun 2009 release In The Hands of God is net uit. Verder kennismaken kan op Myspace en Last.fm, of volg de heren op Twitter.

Christafari
De christelijke reggae sensatie Christafari is al sinds 1990 actief en stond in 2007 ook op Flevo. Terecht dat dit gezelschap nog een keer is uitgenodigd.

Neal Morse
Neal Morse belichtte ik in april 2009. Of dat de Flevo-organisatie op ideën heeft gebracht, weet ik niet. Wel leuk, dat de man achter Spock's Beard en Transatlantic naar Flevo komt.

Labels: , ,

15 augustus 2008

Donderdagavond op Flevo Festival

Na 10 jaar was ik gisteravond weer terug op het Flevo Festival (sorry fans, maar het vaderschap eiste aandacht). De Brabantse jaren op Liempde zijn volledig langs me heen gegaan, maar de nieuwe locatie Bussloo onder het Gelderse Posterenk kon ik niet laten schieten. De voor de aanleg van de A1 rond mijn geboortejaar ontstane recreatieplas was tijdens mijn jeugd regelmatig bestemming van zomerse dagen zwemmen. Best wel apart om er nu niet met de fiets, maar leasewagen terug te komen.

Genoeg over toen, terug naar de muziek van gisteravond. Na een opwarmer aan het strand op het door het Nederlands Bijbelgenootschap gesponsorde The Quench podium eerst een puntzak patat (ook hier knipoogt het verleden. De Rotterdamse Ron Koebrugge verzorgt op het festival de catering voorzieningen; in de jaren '80 organiseerde hij hij braderieën en plaatste marktkramen in de regio Rotterdam; met m'n vader heb ik er op vele gestaan).

De Nederlandse ska band Make Up Your Mind, een soort lokale variant van OC Supertones of Five Iron Frenzy opende op mainstage. Partymuziek met onder meer de tunes van The Flintstones. Daarna de solide Amerikaanse rock van Starfield, dat naast eigen liedjes met Rocking in a Free World oude herinneringen ophaalde. The Elms stonden garant voor rock-n-roll, hoewel de pauzes tussen de liedjes het tempo eruit haalden. Op verzoek was Tooth & Nail band Project 86 overgekomen. Vette hard music, dat het in de open lucht uitstekend doet.

De afsluiter van de donderdagavond was de comeback van Sixpence None The Richer. Zoals gewend zei Matt Slocum geen woord, kon Leigh Nash niet stoppen het publiek te bedanken en was in de band zowaar Tess Wiley op akoestisch gitaar en zang meegekomen. De ontnuchterende constatering van de nu 32-jarige Leigh Nash, dat een groot deel van het publiek nog niet geboren was toen zij hier als tiener voor het eerst op Flevo stond, doet je direct weer ouder voelen. Ach, de oude Sixpence liedjes, natuurlijk inclusief Kiss Me en There She Goes, een behoorlijke greep uit de tracklist van Leigh's soloalbum Blue On Blue en de nieuwe songs van Sixpence's EP My Dear Machine maakten het een uurtje genieten.

Helaas had ik alleen een avondkaart, en moest er zowel donderdag overdag als vrijdag gewerkt worden. Het nachtprogramma, waar onder anderen Andy Hunter en Joy Electric te horen waren, heb ik dus laten schieten. De deuntjes van de 5 mainstage artiesten resoneerden nog lang na. Prima festivalplek zo lekker aan het strand, dus wat mij betreft volgend jaar weer hier. Misschien introduceer ik dan zoon Johan wel.

Alle foto;s vind je op Flickr.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker