Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

05 december 2008

Magazines meer web-enabled - Zinio en Magcloud

In augustus stelde ik Mygazines aan je voor. Inmiddels is dat semi-legale upload-deel-archiveer initiatief ter ziele.

MagCloud - publiceer je eigen magazine
MagCloud maakt het mogelijk Word, kopieerapparaat en nietmachine te verruilen voor een cloud computing oplossing om je eigen magazine te publiceren.
"Freedom of the press is guaranteed only to those who own one."(A.J. Liebling)
Hewlett-Packard is de initiatiefnemer van MagCloud. Na het aanmaken van een gratis account en het natuurlijk zelf opmaken en van content voorzien van je eigen magazine, kun je je maaksel in PDF (8.5" x 11") uploaden naar MagCloud. MagCloud neemt je magazine op in hun online catalogus en zorgt via een print on demand model voor het full-colour afdrukken, verzenden en afrekenen van papieren versies.

Om een magazine te kopen betaal je $0.20 per pagina, plus $1.40 verzendkosten per magazine. Op dit moment is alleen verzending naar adressen in de VS mogelijk. Verdiensten uit de verkoop worden via PayPal met publicisten afgerekend. Helaas is niet op voorhand duidelijk welk percentage of bedrag per magazine voor jou is.

Zinio Inside
Ik heb een poos Computable gelezen met de Zinio reader. Zinio, een initiatief van VNU, presenteert zich als The World's Digital Newsstand, een model om de eigen magazines ook op het web aan de man te brengen. Zinio heeft geen Nederlandse vestiging of site (meer), maar je kunt wel bij de andere landen sites kijken.

Zinio Inside biedt je de mogelijkheid om zoekargumenten los te laten op al die magazine titels die Zinio kent. Na wat proberen merk ik dat Zinio je wel de vindplaatsen aangeeft, maar vervolgens graag heeft dat je het magazine zelf koopt. Van Explore en Share (via social networks en bookmarking services) kwam in mijn geval pas na wat pogingen iets terecht. Niet elke vondst geeft je de gelegenheid om echt op de betrokken pagina te gaan kijken. Hieronder een werkend voorbeeld op basis van 'Jennifer Hudson', een zangeres.

Prettig is wel, dat je de search bar van Zinio Inside met Add to search bar kunt toevoegen aan het rijtje Firefox zoekmachines om makkelijk vaker van deze service gebruik te kunnen maken.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker