Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

21 december 2009

BlackBerry updates december 2009 2

Nimbuzz
Nimbuzz was in 2006 nog een Java app voor Windows Mobile smartphones toen ik 'm voor het eerst besprak. In maart 2009 maakte ik opnieuw kennis met Nimbuzz, maar trof ook een aantal serieuze bugs. Met de ruil van HTC / Windows Mobile voor BlackBerry werd het stil, tot 3 december.
Nimbuzz accounts screenshot
Nimbuzz for BlackBerry werd uitgebracht, gelukkig bestond mijn Nimbuzz account nog. En zo heb ik met 400kb (ipv 2MB Windows Mobile) een all-in-one client voor de diverse IM netwerken, Facebook, Myspace, Hyves en Skype in plaats van een deeloplossing FuzeMeeting, iSkoot en de BlackBerry clients voor Facebook, Hyves en Myspace.
Nimbuzz online contacts list screenshot
Helemaal gladjes verloopt het niet:
1. De tijdsduur om voor de eerste maal in te loggen is erg lang.
2. De connectie gaat via GPRS nogal eens onderuit, waarna wel reconnecting.. plaatsvindt.
3. Vreemd genoeg wordt mijn Gtalk wachtwoord niet geaccepteerd.
3. Bij Management kun je aan de account namen niet zien of je bent aangemeld.
4. Waarom voor Yahoo een melding verschijnt henkjan1970%yahoo.com@live.nimbuzz.com wants to become your contacts verschijnt?
5. Ook al ben je aangelogd in Skype, wordt je online status niet elders op het web (bijvoorbeeld op m'n weblog rechts) zichtbaar.

Let op, voordat je je Myspace en Facebook clients verwijdert. Nimbuzz ondersteunt alleen de bijbehorende IM / chat functies, niet de andere activity streams, adresboek, foto/film uploaden, etc. functies van de native BlackBerry clients.

Exit Nimbuzz
Ronduit slecht was het zonder communicatie vooraf verwijderen van de ondersteuning voor de Nimbuzz widgets, zogenaamd vanaf half november, maar effectief vanaf 10 december. Zodoende dus geen communicatie widget van Nimbuzz meer op mijn Wordpress website. Vanaf vrijdag 11 december weigert Nimbuzz vanaf mijn BlackBerry connectie te leggen met de eigen Nimbuzz server om in te loggen. Toen dat een dag later nog niet verholpen was, en op een oproep via Twitter géén reactie was gekomen, kon Nimbuzz het veld ruimen. Ik ben voor m'n all-in IM behoeften overgestapt op Fuze Messenger.

Google Apps connector uitgebreid
De Google Apps connector voor BES inrichtingen. De kenmerken:
- Gmail inbox en BlackBerry worden binnen 1 minuut gesynchroniseerd, inclusief gelezen / verwijderd markeringen
- Folders op de BlackBerry zijn labels in Gmail
- Makkelijk zoeken naar email adressen en telefoonnummers.
- Inzien van je Google Calendar met synchronisatie vanuit Google Calendar naar je BlackBerry device, niet andersom!
- Contactpersonen in Gmail en BlackBerry address book synchronisatie
- BlackBerry Professional Software wordt ondersteund.

Astrasync for BlackBerry
Astrasync for BlackBerry beantwoordt de vraag naar 2-richtings over-the-air synchronisatie van email, agenda en contactgegevens met Microsoft Exchange, MailSite Fusion, CommuniGate Pro, Zimbra, Scalix, FirstClass, Kerio MailServers e.d. In de 4.0 versie is nieuw:
- HTML email ondersteuning
- Herkenning van telefoonnummers, e-mail en webadressen in berichten om er met 1 click op te kunnen acteren (bellen, mailen, surfen)
- Reageren op vergaderverzoeken.
- Markeren en prioriteren van berichten.
- een meervoudige selectie van berichten maken en dan eenmaal een actie uitvoeren.
- nieuwe User Interface

En tot de Kerst kun je kans maken op een gratis licentie. Meer over deze actie vind je op Astrasync.com.

Shoppen bij Amazon
Via www.amazon.com/bb kun je een Amazon.com client downloaden, mits je toestel een trackball of touch screen heeft. Het zou voor zowel 4.x als 5.0.x besturingsystemen moeten werken, hoewel mijn eigen Curve 8900 met OS 5.0.x werd geweigerd door Amazon. Heb je meer geluk, dan kun je vanaf je BlackBerry:
- de catalogus van Amazon.com doorstruinen en aankopen doen.
- je Amazon.com account, cart, wish list, instellingen, bestelhistorie, 1-click orders, etc. beheren.
- een foto vanaf je BlackBerry naar Amazon.com toesturen, waarna Amazon je een gelijkwaardig product aanbiedt.

Pushlife
Pushlife integreert drie functies:
1. muziekspeler
2. Integrated Rich Media Services om meta data rond je afgespeelde muziek te tonen.
3. Breakthrough (Mobile) Media Manager met iTunes en Windows Mediaspeler synchronisatie
Helaas is Pushlife niet gratis en kun je 'm nog niet in Nederland kopen.

BlackBerry Messenger

En voor de liefhebbers is de BlackBerry Messenger opgekrikt naar versie 5.0.0.55. Geen brokje informatie over wijzigingen en inhoudelijke verbeteringen van de kant van RIM. Dus: ter info.

Labels: ,

07 december 2009

BlackBerry updates december 2009 1

ÜberTwitter beta 6
Übertwitter bracht waarschijnlijk zelf begin december de beta 6 als pre-release in de lucht. OK, het excuus was hacking, maar wat extra reclame vooraf is nooit weg.
Ubertwitter beta 6 tabs and screencandy screenshot
Want de verbeteringen zijn naast een compleet nieuwe interface:
- Twitter lists support
- Retweet (zowel oud als nieuw)
- Find people
- Saved searches
- Update Twitter Profile vanaf je telefoon, inclusief Profile Picture
- Report Spam
- Geo-Tagging, zowel myloc.me URLs, Twitter Geo-Tagging of beide
- Twitter name menu – Typ ‘@’ en een lijst met mogelijke usernames uit je vrienden volgt.
Ubertwitter beta 6 lists screenshot
TwitterBerry wordt OpenBreak
Orangatame Software, het bedrijf achter TwitterBerry heeft de naam van de applicatie in OpenBeak gewijzigd. OpenBeak heeft de volgende bijzonderheden
- Foto's posten naar Zannel, TwitPic, Twitgoo of yfrog.
- Notificatie icoon met aantal ongelezen tweets.
- Cache van alle avatar images in het interne geheugen.
- Zoeken op Twitter of trending topics
- Herkenning van ingetikte @usernames en #hashtags
- Twee lijstweergaven: fixed height en variable height

IM clients nu 2.5.30 versie
RIM heeft nieuwe versies (2.5.30) van haar instant messaging clients uitgebracht. Het blijft altijd wat schimmig waarin de 7 verschillen zitten, dus gewoon maar updaten, zonder vragen. Download ze OTA of via Desktop.

Myspace 2.0 client
Op 4 december is de 2.0 versie van RIM's eigen Myspace client uitgebracht. Nieuw en gewijzigd:
- je kunt blog entries aanmaken en wijzigen
- je kunt de blogs van je vrienden bekijken
- je kunt aangeven welke MySpace email notificaties je wilt hebben.
- je kunt een eigen mood aangeven in MySpace profile.
Downloaden kan via AppWorld of via de website.

WordPress via BlackBerry
WordPress for BlackBerry screenshot dashboardRecent Post screenshot WordPress for BlackBerryEen geweldige vondst: een WordPress back-end client voor de BlackBerry. Het maakt het onderhouden van blog posts, modereren van commentaren enzo mobiel mogelijk. Erg handig. Er wordt hard gewerkt naar de 1.0 versie, maar tot nu toe doet de 0.9.0.169 versie het ook al erg goed. Je kunt sinds de laatste versie vanaf je BlackBerry video's naar je mediabibliotheek uploaden, bestandsnaam, onderschrift, titel en positie van media meegeven. Diverse talen, zoals Frans en Indonesisch worden nu ondersteund. Verder is de performance sterk verbeterd.

Kindle for BlackBerry
Vorige maand heb ik de Kindle for pc applicatie gedownload en om te testen wat Kindle editions van boeken bij Amazon.com besteld. PocketBerry berichtte de komst van een versie voor de BlackBerry. Cool!


Beejive 1.9.7
Beejive, een multi-IM client is naar 1.9.7 beta ge-upgrade. Voordat je meteen jouw versie naar keuze downloadt, een waarschuwing. Als je, net als ik, al eens een trial versie hebt gebruikt, wordt er geen nieuwe trial key verstrekt door Beejive. Kortom, ook al zou je de beta willen testen, kun je dat schudden. Wat mij betreft dus een dikke onvoldoende voor zo'n omgang met potentiële klanten.

Last.fm client
BlackBerry heeft nu een eigen Last.fm client die helaas alleen in de VS of VK werkt. Met je Bold of Curve model kun je naar Last.fm radio luisteren, je eigen radiostation samenstellen, eigen tracks laten 'scrobblen' en achtergrondinformatie over artiesten, concerten en dergelijke bekijken.

Sensobi
Eind november kreeg ik van @sensobi de 1.6.501 versie ter test aangeboden. Opvallendste verschil van deze intelligente adresboek overlay is het grotere font in de UI, zodat het beter leesbaar is.

Nieuwe Inside BlackBerry blog
Het laatste BlackBerry nieuws van RIM kun je via hun Inside BlackBerry blog en @blackberryblog volgen.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

23 november 2009

Seesmic voor Windows, BlackBerry en Android

Seesmic Desktop als AIR applicatie is sinds april 2009 verder ontwikkeld. Eind vorige week maakte Luc le Meur versies bekend voor Windows (aparte client, geen AIR nodig als runtime environment), BlackBerry en Android mobiles. Een overzicht van de mogelijkheden.

Windows
De Windows client biedt een multi-column client voor één of meer Twitter accounts. Qua functionaliteit begint de client dus weer sec als Twitter. Ik kan me goed voorstellen, dat je TweetDeck als multi-column/multi-platform client veel volwassener vindt. Zelf houd ik het bij de AIR applicatie Mixero.
screenshot seesmic for windows

BlackBerry

De BlackBerry client brengt alle Twitter functionaliteit in een nette interface. Navigeren door de tweets gaat snel en het font is prettig leesbaar. De timeline ververst zichzelf (in bijvoorbeeld TwixTreme wordt aangegeven hoeveel nieuwe tweets er zijn). Seesmic toont in zijn hoofdmenu het aantal nieuwe @Replies en Direct messages. De Twitter lists kun je zien en doorbladeren. Verder kun je zoeken op Twitter en zoekopdrachten bewaren voor hergebruik. Om foto's te uploaden kun je kiezen tussen yFrog en TwitPic. Het refresh interval is aan te passen. Seesmic ondersteunt al Geo Location (met hulp van de GPS in je mobiel). Tenslotte kun je aangeven hoeveel tweets in één keer geladen moeten worden. De menu-optie Toepassing omschakelen is afwezig, en ook de Capture It menu-integratie mis ik om screenshots te maken. Als je de toepassing echter naar de achtergrond brengt, wordt het aantal nieuwe tweets in het Home screen van je BlackBerry weergegeven. En last, but not least: url shortening, zoals je in de desktop versies gewend bent, is aanwezig zonder dat je er zelf wat aan hoeft in te stellen.

Opvallend was het gemis om een tweet als favoriet te merken, een selectie te maken, kopiëren en te plakken, maar daarentegen geeft Seesmic de mogelijkheid een tweet per e-mail te versturen. Dat is dan ook wel nodig. Een zichtbare bug is dat ook na een Exit van het programma de teller met nieuwe tweets in het home screen blijft staan.

Wrange nasmaak
Toen ik de WiFi uitschakelde en het weer via GPRS moest doen, smaakte Seesmic heel wat minder lekker. De Twitter client wil per se via WiFi of APN, die had ik bij andere gebruikte Twitter clients, zoals TwitterBerry, ÜberTwitter, TwixTreme, etc. nog niet meegemaakt. Een absolte showstopper, zo laten meer gebruikers weten in de support forums. Seesmic is daarom weer verwijderd van m'n BlackBerry, TwixTreme mag lekker blijven.

Android
Zie voor de basis de bespreking van de BlackBerry client. De Android versie biedt verder threaded messages, video uploads naar YouTube, url shortening via bit.ly of j.mp en configuratie van notificaties.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , ,

13 november 2009

BlackBerry updates november 2009

Binnenkort: LinkedIn en Xobni op BlackBerry
De BlackBerry Developer Conference begin deze week was een bron van goed nieuws. RIM zelf geeft per eind 2009 de eigen LinkedIn client vrij. De functionaliteit en screenshots zijn veelbelovend.

De makers van Xobni presenteerden er hun eigen client die tot nu toe furore maakte in Outlook. De binnenkort openbaar te maken client zal functies herbergen als:
features like:
- conversatiegeschiedenis met SMS, email, telefonie (zoals Sensobi nu doet)
- contactgegevens uit emailberichten in het adresboek zetten
- kalenderintegratie van email
- rangschikking van contacten n.a.v. contactgeschiedenis (zoals Sensobi)
- Bellen, e-mailen en sms'en met 1 click
- beschikbare tijden uit je kalender kopiëren en plakken in een e-mail.

Facebook 1.7
RIM heeft 17 oktober de 1.7.0.18 versie van haar Facebook client uitgebracht. Nieuw zijn:
- de mogelijkheid om de News feed als startpagina te gebruiken
- de mogelijkheid om te schakelen tussen News Feed, Status Updates, Photos & Links
- verbeterd geheugengebruik door beter gebruik te maken van caching
- Feed Pre-fetching: je hoeft niet meer te wachten om iets te doen, terwijl de Feeds bijgewerkt worden.
- View Profile Menu Option

Waarschuwing: Via AppWorld bijwerken van Facebook ging minder spontaan goed. De Nederlandse versie (van BlackBerry.com) wordt dan zonder melding verruild voor de Engelstalige. Bij mijn upgrade werd ik na 1e installatie getracteerd op een Java exception, bij de 2e poging was Facebook verdwenen als icoon in het overzicht met toepassingen. Pas bij de 3e herstart en run werkte (de Engelse) Facebook wel in de juiste versie en naar behoren.

Eindelijk: Hyves client
Hyven op de Blackberry was eerder een kwestie van via de mobiele website inloggen, eindeloos klikken en superkleine lettertjes. Blackberry heeft clients voor andere populaire social networks zelf gebouwd, maar Hyves' Raymond meldde daags na mijn vorige BlackBerry updates post, dat er eindelijk een eigen Hyves Blackberry app is.

Downloaden kan door je BB browser naar http://hyves.nl/mobile/download/?file=Hyves.jad&device_family=BLBR te sturen.
Waarschuwing: de client heeft nog wel een beta-kwaliteit. Makkelijk terugkrabbelen of de berichten bekijken in de Inbox (ondanks een envelop-icoon worden de ontvangen berichten niet weergegeven) is niet mogelijk.

En ook eindelijk: Soocial client
Voor het hassle-free synchroniseren van je adresboek van/naar je mobiel, webmail en desktop adresboeken was Soocial al tijden aan het klussen op een BlackBerry client. Vorige maand had ik alleen de gegevens uit de vooraankondiging, nu meer. De gratis download ondersteunt OS4.6+ en werkt op de modellen Bold (9000), Curve (8350i,8520,8900), Pearl Flip (8220,8230) and the Storm (9500,9530).
Waarschuwing: APN is nodig. Heb je net als mij T-Mobile Instant Email, dan is APN niet actief. Maak je wel gebruik van de APN instellingen, moet je rekening houden met apart gefactureerde kosten voor dataverkeer. Bij Vodafone BlackBerry Internet Service heb je daar geen last van.

Desktop Manager 5.0.1
26 oktober is v5.0.1 van de Desktop Manager uitgebracht.
* Gebruikersinterface voor het gebruik van uw toestel als een IP-modem
* Ondersteuning voor nieuwe velden in het adresboek voor uw toestel
* Verbeteringen in het synchronisatieproces voor organizergegevens
* Ondersteuning voor de talen Grieks en Hebreeuws
* Ondersteuning voor Windows 7

Snaptu - alternatief voor Viigo
Viigo, een RSS feed reader en Twitter client heeft er in Snaptu een geduchte concurrent bij op de BlackBerry.

De gratis download voorziet je smartphone in een veelzijde client voor onder meer Twitter, Facebook, Flickr, Accuweather (ook Balkbrug wordt herkend!), Google Calendar, RSS feed reader, Sudoku spelen. Bij de RSS feeds kun je kiezen uit een groot aantal voorgedefinieerde bronnen, maar bijvoorbeeld ook bronnen uit je Google Reader collectie importeren.

Snaptu biedt verder - behoorlijk Engels gericht - applicaties voor cricket nieuws, voetbaluitslagen, Guardian krant, London Tube informatie, en dergelijke.

In vergelijking met Viigo (kanalen die doorgeklikt moeten worden om bij je bestemming te komen) is de iconen interface van Snaptu makkelijker. De Twitter client is aardig compleet inclusief zoeken, groepen en favorieten. Dat username / password in plain text ingevoerd worden, valt op. En dat ik niet m'n hele Google Reader collectie kan importeren, maar per bron moet opgeven, of ik die wil importeren, was een afhaker op dat punt. Verder erg mooi gemaakt en functioneel. De catalogus applicaties (op het web wordt slechts een deel getoond, mobiel is er meer te kiezen) bevat voor elk wat wils. Wat mij betreft een aanrader.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels:

16 oktober 2009

Handige BlackBerry apps en updates oktober 2009

FileScout 1.3
De tot FileScout ingekorte BBFileScout is tot versie 1.3 verheven. Na de OTA download heb je onder meer nieuw:
- html bestanden worden niet meer met Media, maar de BlackBerry default browser geopend.
- WordWrap aan/uit in de TextViewer/Editor
- (de)selecteren van meerdere bestanden in het zoekresultaat
- complete bestanden in het Klembord plaatsen, e-mailen

RIM's eigen Twitter client
CrackBerry heeft onthuld, dat RIM onder de projectnaam Banshee werkt aan een eigen Twitter client, dat sterk geïntegreerd zal zijn in het adresboek, browser en device setip wizard. Verwacht een UI, zoals bij de Myspace of Facebook app. Functioneel zal alles wat je van een Twitter mag verwachten, inclusief trending topics erin zitten.

TiVo
Er is een BlackBerry client voor TiVo uitgebracht. je BlackBerry wordt een TiVo DVR afstandsbediening om televisieprogramma's te zoeken en op te nemen. Op dit moment is de TiVo client alleen beschikbaar in het Engels in Amerika/Canada.

AppWorld vernieuwd
Op blackberry.com/appworld is de 1.1.0.19 versie van de BlackBerry Appworld te vinden. Wat nou de vernieuwingen zijn, blijft lastig te achterhalen.


BlackBerry Operating System 5.0

Hoewel T-Mobile zelf nog niet de 5.0 versie heeft aangeboden, heeft bijvoorbeeld BlackBerryRocks.com al een tijd de OS 5.0 download links verzameld. De instabiliteit van de 4.6.x versie stond me zo tegen, dat ik de stoute schoenen aangedaan heb, en zo'n leaked version opgehaald en geïnstalleerd heb. OK, de Desktop Manager en de BlackBerry zijn voor back-up, installatie en restore van data zo een uur onder de pannen, het resultaat is een veel sneller startend en stabieler OS.

Er zitten ook merkwaardige kanten aan zo'n OS upgrade. De Viigo client is niet meer te gebruiken. RIMs eigen Myspace, Facebook, Flickr Uploader, Appworld clients moeten opnieuw gedownload worden, terwijl de andere (third party) applicaties 'gewoon' op de BlackBerry zijn blijven staan en werken. Opvallende verbeteringen in het UI van OS 5.0: vettere fonts, opmaak keuzemenu’s, formulierindeling bij kalender items, etc. De native browser is slimmer opgezet en werkt veel sneller.

De nog niet-officiële BlackBerry Messenger 5.0 versie die ik al een poosje in gebruik had, is verdwenen. Ook na het opnieuw downloaden komt het icoon nergens op de BlackBerry te staan. Jammer dan, er zijn ergere dingen die je kunt missen op je BlackBerry. Gelukkig werd 7 oktober de 5.0.0.33 versie officieel door RIM vrijgegeven. Surf hiervoor op je BB naar http://blackberry.com/messenger voor OTA, of ga naar AppWorld.

Jammer is wel, dat de paar contactpersonen in BlackBerry Messenger verloren zijn gegaan. Ach, ze zijn opnieuw welkom zich te melden ;)

Soocial client
2 jaar geleden berichtte ik enkele malen over Soocial, een product van Nederlandse bodem, waarmee adresboeken in sync gehouden kunnen worden. Als je geen Plaxo, ActiveSync of iets dergelijks gebruikt, is Soocial zeker aan te bevelen. Er is nu ook een echte BlackBerry client uitgekomen.

YouVersion Live
Aangekondigd in Altijd je bijbel bij je. In de 8 oktober beschikbaar gekomen 2.0.2 versie van de bijbel-toepassing voor web en mobiel is YouVersion Live, een gratis toepassing om interactie tijdens evenementen, samenkomsten en diensten te ondersteunen, vrijgegeven. Open je Bible app op je mobiel, download de laatste versie (je wordt hierop geattendeerd) en klik vervolgens het Live icoon in het dock aan de onderzijde van je scherm. Je kunt een live event in de buurt zoeken door een plaatsnaam of postcode in te geven, of YouVersion je GPS locatie te laten uitlezen. Een demo live event is er, omdat je anders bot vangt met Nederlandse adressen. In de demo is een poll, audio links, twitter mogelijkheid, aantekeningen e.d. terug te vinden en te gebruiken.

Introducing YouVersion Live from YouVersion on Vimeo.


Groups zijn ook nieuw. Elke gebruiker van YouVersion kan zich aansluiten bij een groep. Er zijn groepen voor kerken, bijbelstudiegroepen en andere organisaties die hun samenkomsten willen ondersteunen met Live. Je kunt je ook bij meer dan één groep aansluiten.

Labels:

05 oktober 2009

Online projectmanagement ondersteuning 20

Central Desktop
Central Desktop wordt door Forrester aangeprezen als echt Saas platform om samen te werken. Zo vindt je in de applicatie real-time search in de documenten en conversaties, screen sharing, audio conferencing en Microsoft Outlook calendar integratie. Online documenten aanmaken, zoals je van bijvoorbeeld Google Docs gewend bent, is mogelijk, evenals import en export van documenten. Er is versiebeheer, online Discussions, workspace & Project Event Calendars, een dashboard Overview of Workspaces, Reminders en Overdue Alerts. Maar ook: IM Presence Integration (Skype (inclusief voice support), Yahoo, MSN Messenger, ICQ, AIM en Jabber). RSS/Atom feeds zijn beschikbaar.

Central Desktop is er in diverse versies, van gratis met beperkte bestandsoplagruimte tot enterprise versies voor $99 per maand of een fee per user per maand.

Ubidesk
Ubidesk biedt de mogelijkheid web-enabled projectteams in staat te stellen samen te werken aan documenten en taken. Notificaties en een kalender zijn meegeleverd. Op het vlak van projectmanagement biedt Unidesk geen planning of beheersingsmechanismen anders dan basaal takenbeheer. Ubidesk wordt als SaaS oplossing aangeboden, maar proberen is gratis.

Fuze Meeting: web conferencing met je pc of mobiel
Fuze Meeting biedt de mogelijkheid web conference meetings te houden vanaf je PC, Mac, iPhone of BlackBerry. Tot 3 web genodigden en 7 audio deelnemers gratis en daarvoor krijg je:
- delen van hoog resolutie afbeeldingen, video en documenten
- uploaden van content
- gemakkelijk uitnodigen van mensen bij je conference
- 1GB opslagruimte

Er zijn ook betaalde versies, waarmee je meer mensen tegelijk in je meetings kunt uitnodigen. Fuze Meeting is echter ook een IM client die Yahoo, GoogleTalk, AIM en MSN ondersteunt. Andere IM clients kunnen dus van je BlackBerry om geheugenruimte te sparen. Voor Outlook ins een add-in beschikbaar om meetings mee te plannen. Een kind van 5 kan het je uitleggen.

Fuze meeting werkt intussen aan integratie met sociale netwerken als Facebook en Twitter en betere Skype integratie.

Ronduit negatief was het niet komen opdagen van host Ron Steeves van Fuzemeeting die me in een persoonlijke web meeting donderdagavond j.l. zou komen uitleggen hoe z'n programma werkt. Voor het audiospoor had ik moeten Skypen (dus buiten Fuzemeeting om). OK, op mijn reactie per e-mail en Twitter kwam snel excuus, dat is wel netjes.

Daarmee heb je wel direct een hinderlijke kant van tele-/video/web conferencing te pakken. Het 'alvast beginnen ook al is niet iedereen er' werkt in zo'n setting niet. En als je het wel probeert, garandeer ik je dat de eerste agendapunten bij elke 'now attending' melding overnieuw gedaan kunnen worden, daarmee tijd kostbare tijd vretend van de deelnemers.

Labels: , , ,

27 september 2009

Altijd je bijbel bij je

In de jaren dat ik jeugdleider was, was de vraag "Heb je je bijbel bij je?" vaak goed tot de inkorting "bijbelbijje?" en gevatte antwoorden als "Nee, en ook geen aambeien, wel aardbeien." Nu een beetje moderne mens, jong of oud, een smart phone heeft, kortom een telefoon die veel meer kan dan telefoongesprekken faciliteren, zijn er goede hulpjes om je bijbel altijd bij je te hebben en te kunnen lezen.

Olivetree BibleReader
Olive BibleReader is er voor BlackBerry, Palm Pre, iPhone, maar ook voor Nokia, Sony e.d. Er zijn betaalde bijbels te koop voor Olivetree. Gratis kun je de Statenvertaling gebruiken.
Heb je geen moeite met Engels, kun je diverse gratis Engelstalige bijbels, commentaren (zoals Matthew Henry), e-books (klassiekers van John Bunyan, Maarten Luther, Andrew Murray, John Wesley, John Piper, e.a.) en dagboeken (zoals die van Andrew Murray).

Youversion
Youversion biedt een vergelijkbare dienst, maar ziet er qua user interface veel strakker en moderner uit. Youversion is er voor iPhone, BlackBerry, Android en mobile web (via browser)

Het gratis Youversion biedt 40 bijbelvertalingen in 22 talen. In het Nederlands is de Statenvertaling beschikbaar. Verder is er een leesrooster om in één jaar de hele bijbel te lezen. Je kunt de bijbel doorzoeken op een woord, frase of specifiek vers. Andere Youversion gebruikers kunnen reacties of aantekeningen bij bijbelgedeelten achterlaten die voor jou op je mobiel leesbaar zijn. Helaas is het (op de BlackBerry versie) niet mogelijk zelf aantekeningen te maken. Hiervoor moet je nog op de reguliere website zijn.

Hieronder kun je al wel de zoekfunctie uitproberen.

Youversion brengt in oktober de community functies nog een stap verder met Youversion Live:
- delen van content op je mobiel gedurende live events en diensten
- interactie aanmoedigen via polls, aantekeningen, gebed, e.d.
- resultaten delen en terugkoppeling in je communicatie verwerken

De ontwikkelingen rond Youversion kun je volgen via @youversion of #youversion.

Als ds. Fred Omvlee vanmiddag klaar is met zijn eerste LinkedInChurch kerkdienst in Amsterdam, zijn er nog voldoende mogelijkheden voor een versie 2.0.

Labels: , , , ,

26 september 2009

Handige BlackBerry apps en updates september 2009

iSkoot for Skype
Skype heeft zelf geen BlackBerry client, maar iSkoot biedt wel een gratis Skype client op de BlackBerry.
Het biedt je complete contactenlijst met text chat mogelijkheden. Voor het ontvangen van Skype oproepen op je mobiel gelden de call forwarding tarieven van Skype. In je desktop applicatie van Skype komt bij Options een extra tab Call forwarding, waarop je vanaf Skype kunt doorverbinden naar een telefoonnummer, bijvoorbeeld van je mobiel. Je kunt, als je toch achter de computer zit, Skype desktop 'online' zetten, terwijl je status ook op iSkoot 'online' blijft. Dan kun je alsnog op de desktop Skype oproepen gratis beantwoorden.

Sensobi
In de tijd dat Xobni nog niet beschikbaar is op de BlackBerry is Sensobi het verbeterde contact management systeem dat je nodig hebt. Sensobi verrijkt je adresboekgegevens met de (recente) contactmomenten, prioritering van je contacten in de weergave op moment dat je ze zoekt. Voorbeeld: de Peter tussen de 20 Peters in je adresboek met wie je het meest contact hebt, wordt als eerste gesuggereerd op een zoekopdracht. En de recente oproepen staan vóór de gewone vermeldingen onder het mom: die zul je nog wel eens willen bellen.

Sensobi is gratis te downloaden, maar vereist wel een beta invite. Wil je er één hebben, laat maar weten.

Übertwitter met TweetPhoto in zee
Om picture sharing mogelijk te maken heeft Übertwitter integratie met TweetPhoto ingebouwd.


TuneWiki
TuneWiki heeft sinds eind juli een BlackBerry client, waar eerder iPhone en Windows Mobile waren voorzien. Deze speciale speler zoekt via internet de lyrics erbij en toont deze als een soort ondertiteling in sync met het audiospoor. Verder kun je muziekvideo's op Youtube zoeken, naar internet radio stations luisteren. TuneWiki heeft ten opzichte van de native mediaspeler een groot nadeel: je kunt niet omschakelen naar een andere applicatie! Na dat ontdekt te hebben, was het voor mij zelf aanleiding TuneWiki te deïnstalleren.

WeatherEye
The WeatherNetwork.com biedt onder meer een BlackBerry client. Functies:
- huidig weer
- korte termijn voorspellingen
- lange termijn verwachting
- weeralarmen
Bijzonder is dat de huidige weercondities in je applicatie icoon worden weergegeven. Daarom zijn er diverse themes met een plek ervoor beschikbaar op het home screen. De client is gratis te downloaden. Nadeel van WeatherEye is, dat alleen grotere plaatsen rond een weerstation worden herkend. Amsterdam, Groningen, Enschede of Utrecht dus wel, Zwolle, laat staan Balkbrug niet.

Vlingo - met spraak je BlackBerry aansturen
Vlingo is een gratis applicatie (overigens ook voor iPhone en Windows Mobile beschikbaar), waarmee je kunt:
- zoeken op het web
- een nummer bellen
- je Twitter en Facebook status updaten. Voor Twitter moet je wel eenmalig je credentials ingeven.
- een Note2Self aanmaken als Task of notitie
- 3rd party en native BlackBerry applicaties openen
- SMS'jes kunt sturen naar medegebruikers van Vlingo for BlackBerry en op hun berichten kunt antwoorden.
In de Plus versie (eenmalig $18) kun je ook via spraak e-mails aanmaken en verzenden.

Hyves client voor BlackBerry
In september/oktober volgt de lang verwachte Hyves client voor de BlackBerry!

Google Apps voor BlackBerry BES
Google werkt zelf aan Google Connector for BES, waarmee een Exchange Server overbodig wordt.
- berichten die naar je Gmail inbox gestuurd worden, staan binnen 60 seconden ook op je BlackBerry
- Gelezen / van je BlackBerry verwijderde berichten, worden ook als gelezen / verwijderd gemarkeerd op Gmail, en vice-versa. Hetzelfde geldt voor archiveren en met ster markeren.
- BlackBerry mappen worden gesynchroniseerd met labels in Gmail.
- contactgegevens van collega's zijn uit je global address list van je BlackBerry te zoeken. Contacts in Gmail worden gesynchroniseerd met je BlackBerry adresboek.
- je kunt je Google Calendar bekijken met de native BlackBerry application, met one-way synchronisatie vanuit Google Calendar naar je BlackBerry device. Aan tweerichtingsverkeer wordt gewerkt.

Gratis Beejive beta
Van de multi IM protocol client Beejive is de nieuwe 1.9.6 beta versie voor BlackBerry gratis. Beejive ondersteunt MSN/Live Messenger, Yahoo! Messenger, AIM, ICQ, Google Talk, Jabber (Hyves!), Myspace IM en Facebook. Dat scheelt wat iconen! Nieuw zijn
- file transfers via link
- push when app running in background
- send voice notes
- send GPS location

IM clients v2.5
En wil je toch liever van de 'gewone' IM clients voor BlackBerry gebruik maken, heeft RIM versie 2.5 van de applicaties uitgebracht. Naast OS 5.0 compatibiliteit zijn de nieuwe clients nog verder geïntegreerd in je BlackBerry adresboek, kun je zoeken in conversaties en meer emoticons gebruiken. Een favoriet contactpersoon kun je zelfs als home screen icon bewaren om nog snelle in contact te kunnen komen. Op mobile.blackberry.com kun je de nieuwe versies downloaden.

Labels: ,

14 september 2009

Synchronisatieperikelen BlackBerry en oplossing

Na aanvankelijk respect voor de systeemondersteuning op de BlackBerry 8900 Curve kreeg ik sinds begin september meer en meer problemen met de BlackBerry Desktop manager 5.0. Bij de wired synchronization crashte de manager op een aantal records vóór het einde van de Agenda-reeks en daarmee werden noch de afspraken als de daarna te synchroniseren Taken up-to-date gehouden. Oplossingen, zoals leeggooien van de database, zijn uitgeprobeerd, leken te werken, maar de problemen kwamen onverminderd terug.

De escalatie op 7 september was niet goed voor het humeur. Diverse radicale ideeën, zoals een terugkeer naar een Windows Mobile apparaat en veel gescheld passeerden mijn breinbanen. Wat structureler was de zoektocht naar oplossingen binnen handbereik en met gesloten portemonnee. Dat ik niet de enige was met deze problemen, wordt op threads als deze en deze duidelijk. De daar aangedragen oplossingen heb ik uitgeprobeerd, maar allemaal tevergeefs.

De services en devices in het speelveld:
1. met MS Exchange verbonden MS Outlook 2007 installatie met LinkedIn en Plaxo add-in, al jarenlang de leidende administratie van Agenda, Adresboek, Taken, mail en Notities.
2. BlackBerry 8900 Curve met native agenda, contactpersonen en een drietal actieve e-mail accounts die via push e-mail worden gesynchroniseerd.
3. Google account.

Oplossing deel 1
Google Sync for Blackberry is het eerste deel van de oplossing. Dit hulpmiddel actualiseert de native Blackberry Agenda en Adresboek en werkt bidirectioneel met je Google account, respectievelijk Google Calendar en de onder Gmail gebrachte Contacts.

In theorie perfect, zo laat ook de tutorial van Butterscotch.com zien.

Het vaker geprobeerde Google Calendar Sync heb ik vervolgens geïnstalleerd en geconfigureerd voor 2-way sync.

Startpunt voor de nieuwe synchronisatie was het leeggooien van de Agenda database via de Desktop manager. En wat gebeurde er in de eerste synchronisatierondes:
1. "another sync client has been adding events tot the BlackBerry calander. To avoid duplicates Google Sync will not keep these events up to date", een bijzondere bug, want Google Sync is de enige die toegang heeft tot de BlackBerry. Ik ben niet de enige.
2. de Agenda was redelijk snel gesynchroniseerd. Het uploaden en synchroniseren van het Adresboek was een ander verhaal. Dat heeft ruim 3 uur (!) en 3.3MB verzonden data via GPRS gekost. Dat de batterij daarna leeg was, verraste niet.
3. vanaf de klantlocatie via Lotus Notes aangemaakte vergaderverzoeken komen keurig in Outlook, maar niet via Google Calendar Sync in de Google Calendar, en dus ook niet mee naar de BlackBerry Agenda.
4. Verjaardagen die als enkelvoudige posten in Google Calendar staan, als jaarlijks terugkerende reeksen in Outlook komen op de BlackBerry als zowel een losse vermelding als aflevering in een reeks in je Agenda.
5. Diverse, maar nog altijd niet op een duidelijk oorzakelijk verband duidende, afspraken komen vanuit Outlook niet naar Google.
6. Echt vervelend was, dat tijdens het synchroniseren via het op de BlackBerry geconfigureerde Hotmail account een viertal vanuit het bedrijf via Exchange/Outlook aangemaakte vergaderverzoeken aan de vanuit de voorzitter geadresseerde lijst collega's werden verstuurd. Dat alles zonder enige interactie van mijn kant.
7. Ondanks de beloofde 2-way sync staan er in m'n BlackBerry Agenda afspraken die niet op m'n Google Calendar te zien zijn. Bij het aanmaken van nieuwe afspraken wordt een vergaderverzoek gesuggereerd met default Hotmail als account voor verzending.

Nog niet opgelost
1. Het synchroniseren van taken vanuit Outlook met de BlackBerry.
2. Het 100% synchroniseren van alle afspraken.
3. Het naar BlackBerry krijgen van updates vanuit LinkedIn en Plaxo in contactgegevens.

Oplossing deel 2
Op de BlackBerry Support Community Forums wordt het crash-gevoelig zijn van de Desktop Manager erkend en wordt voor de problemen een clean uninstall en install van de Desktop Manager beschreven.

Dat heb ik 9 september gedaan. Het gaf direct de mogelijkheid de UI op Nederlandstalig te zetten. Google Sync op de BlackBerry even op handmatig gezet. Desktop Manager crashte echter opnieuw bij het synchroniseren van de agendagegevens. Resultaat van de intussen uitgevoerde synchronisaties van contactgegevens tussen Google en BlackBerry, en nu opnieuw BlackBerry en Outlook was een 200+ dubbele contacten. Die heb ik handmatig verwijderd (ok, dat had ook met Plaxo De-Duper gekund, maar ik vertrouw in deze mijzelf meer dan software, net zoals andere spijtoptanten).

Voorlopige eindstand is het uitschakelen van de synchronisatie van de Agenda via BlackBerry Desktop Manager. Synchronisatie van Taken, Adresboek en Notities gaan wel goed. Google Sync mag nog even voor mijn Agenda zorgen, en dus blijft Google Calendar Sync nog actief om Outlook en Google enigszins in sync te houden, rekening houdend met de al genoemde onzuiverheden.

Update 16 september
Het kritieke punt is gepaseerd. Na het leeggooien van de BlackBerry agenda's lukt het vandaag wel om de Desktop Manager de agenda op de normale manier te synchroniseren. Bovenstaande alternatieven houd ik bij de hand, maar niet meer gecativeerd.

Labels: , ,

04 september 2009

BlackBerry twitter clients vergeleken

In juli heb ik Übertwitter en Viigo met elkaar vergeleken. De introductie van zowel een gratis, maar met advertenties gevulde, als betaalde versie ($4.99 per jaar) van ÜberTwitter zette veel BlackBerry aan om een alternatief te zoeken. En dus is het handig een vergelijking tussen de mogelijke Twitter clients op een rij te hebben. En dat speelt de user interface zeker een belangrijke rol. Spartaans uitgevoerde schermen als dat van Blackbird vallen zonder verder te kijken af. Ook BBTweet, dat tweets in je BlackBerry Berichten box dumpt, trekt me niet aan met 1500+ volgelingen.

TwitterBerry gold voor de komst van ÜberTwitter als beste Twitter applicatie voor de BlackBerry. Nu bij het schrijven zelfs de webpagina www.orangatame.com/products/twitterberry/ schept dat geen vertrouwen.

Het gratis TweetCaster zegt multiple accounts aan te kunnen en te voorzien in URL shortening, picture sharing, @reply en retweet, gebruikers in de buurt dankzij GPS locator en real-time trending topics list. Gebruikers klagen op BlackBerry App World echter over gebrekkige toegang en slechtste applicatie ooit.

Uit mijn eigen test blijkt een trage update, 4MB intern geheugenbeslag en een onhandig bladermechanisme bovenaan het scherm. Als je een flinke lijst met tweets hebt doorgeworsteld kost dat scrollen naar de bovenzijde scherm in plaats van een eenvoudige menukeuze via de BlackBerry Home button.

TwiXtreme is vrij van advertenties, voorziet in picture sharing, trending topics, @reply, mentions en retweet, favorites, nearby tweets en zoeken. De Duitse Berryblogger waarschuwt echter voor storende foutmeldingen bij gebruik.

Zelf vind ik de blauwe achtergrond goed voor het contrast en wordt een zeer prettig leesbaar fontgrootte gebruikt, waar menig Twitter client voor onderdoet. Ook prettig is de teller voor het aantal ongelezen tweets op je home screen.
Niet handig is het ontbreken van ondersteuning voor de BlackBerry functies knippen, kopiëren en plakken, zo ontdekte ik maandag.

Viigo werkt prima, maar ook hier geldt: advertenties bovenaan je scherm. Die zijn klein en vallen niet lastig. Viigo heeft / houdt verder de voordelen van andere kanalen zoals weersverwachtingen, Google Reader updates en dergelijke. Als combinatie heel aardig, hoewel als stand-alone client momenteel TwiXtreme wint.

Labels: ,

28 augustus 2009

Handige BlackBerry apps en updates augustus 2009

Update instant messaging clients
Half juli waardeerde RIM diverse instant messaging clients, zoals voor Live Messenger, Gtalk, Yahoo!, AIM en ICQ naar versie 2.1.48. Even opwaarderen dus via www.blackberry.com/instantmessaging. Zoals te doen gebruikelijk bij RIM wordt niet echt verteld, wat er onder de motorkap gewijzigd is.

Facebook client update

Facebook for BlackBerry heeft een upgrade naar versie 1.6.0.21 ondergaan. Daarin is ondermeer gefixt:
* KB18441 - informs that the unending “friends refresh” issue has been fixed in 1.6.0.21.
* KB18442 - provides a resolution and workaround for restoring BlackBerry calendar events during an OS upgrade when the Facebook calendar can become set as your default calendar. Basically, this version 1.6.0.21 of Facebook avoids that issue, according to the article.
* KB18674 - informs that Facebook for BlackBerry will display a maximum of 1200 friends.
* KB16369 - details the Facebook for BlackBerry minimum requirements.

XING client
LinkedIn concurrent XING heeft een eigen BlackBerry client uitgebracht. Downloaden kan door vanaf je BlackBerry naar www.xing.com te surfen. OS Version 4.2.1 of later, minimaal 64 MB intern geheugen en 170KB vrij geheugen voor de applicatie zelf zijn de voorwaarden.
Tot zover het goede nieuws. Na het downloaden heeft de client de browser nodig voor authenticatie van je account...en worden mijn credentials steevast geweigerd, waar ze voor de reguliere webversie moeiteloos werken. Uiteraard heb ik direct op 7 juli een ticket bij de Helpdesk laten aanmaken. Tot een antwoord heeft het niet geleid. De aanbieding van XING op 24 juli om over te stappen op de betaalde premium versie heb ik daarom afgewezen. Enkele weken later, zonder aantoonbare oplossing door de helpdesk, werkte het wel, en naar tevredenheid. Moet een bug zijn geweest.

MyBlackberry

Het lastige met aankondigingen van een serieuze partij als RIM, is dat ze verwachtingen wekken. Half juli werd MyBlackBerry, een eigen sociaal netwerk voor BlackBerry gebruikers en belangstellenden aangekondigd. Het sociale netwerk is gebouwd rondom drie onderwerpen: individuele profielen van BlackBerry eigenaren, App ratings & reviews, en Community forums.Maar eind juli bleek het netwerk alleen op uitnodiging toegankelijk. En MyBlackberry.com, een domein dat ook door RIM beheerd wordt, is dus niet de url van het MyBlackBerry sociale netwerk, vreemd.

25 augustus ging MyBlackBerry live. Voor ons een probleem: het is alleen voor Amerikanen en Canadezen bedoeld, zo blijkt na 75% van het invullen van een registratieformulier.

BlackBerry Messenger 5.0
In het weekend van 17-18 juli lekte de 5.0 versie van BlackBerry Messenger uit en werd massaal geïnstalleerd. Verbeterd c.q. toegevoegd zijn:
- nieuwe lay-out, avatars bij gebruikers
- broadcast message
- backup/restore van je contactenlijst
- gebruiker opties
- gebruikers toevoegen via een scan van een PIN via de ingebouwde camera
- koppelen van BlackBerry Messenger contactgegevens aan contactgegevens in je adresboek, inclusief PIN en avatar.
- recente updates.

Onderstaande video toont de werking van het toevoegen van gebruikers via het scannen van de PIN.
Download links van zowel de ZIP als OTA van BlackBerry Messenger 5.0 vind je hier

BlackBerry AppWorld ook in Nederland

Met een truc die BlackBerryCool.com enkele weken geleden uitlegde is het mogelijk BlackBerry AppWorld ook in Nederland op je BlackBerry te installeren en gebruiken. Was ook wel apart, dat je verstoken was van RIM's eigen AppStore.

En, inderdaad, ook op een 8900 Curve doet AppWorld het na installatie prima, getuige bovenstaand screenshot.

Maar wat blijkt na een vastloper op je BlackBerry? de AppWorld applicatie is weer verdwenen. RIM heeft nu een betere oplossing: www.blackberry.com/appworld/download opzoeken op je BB browser en Appworld downloaden. Een Nederlandse user interface is helaas niet beschikbaar.

Verbeterde Gmail plugin

Op blackberry.com/gmail staat een verbeterde Gmail plugin voor je klaar, ontwikkeld door RIM en Google. Het maakt het mogelijk om
- labels en sterren toe te voegen / te verwijderen van je e-mails
- spam te rapporteren
- lokaal (op je BlackBerry) en remote (op Gmail) zoekacties doen
- email te archiveren
- mails in samenhang (threaded view) te bekijken.
Omdat je bestaande Gmail toepassing op BlackBerry ook zonder de plugin blijft werken, is de noodzakelijke volgorde eerst via BIS je bestaande Gmail account verwijderen, opnieuw opvoeren, dan de plugin downloaden, BlackBerry opnieuw opstarten en ziedaar.

Labels: ,

13 juli 2009

Nuttige BlackBerry apps en updates

Viigo 3.1.330
Na de besproken 3.1.324 versie kwam een week later de 3.1.330 versie van dit nieuws, RSS en social networking tool uit. De nieuwe versie kun je na deïnstallatie van de oude versie via Opties - Toepassingen - Verwijderen ophalen via http://getviigo.com. Het resultaat is een performance verbetering. Anders dan belooft, wordt na upgrade niet een wizard getoond en worden naast je eigen applicatie-instelling toch ook de standaard kanalen getoond. Blijft dus brak getest.

Ook is er nu ondersteuning voor Facebook vanuit Viigo.


Stitcher voor podcasts
Het gratis Stitcher biedt podcasts die zo kort zijn dat ze gemakkelijk te streamen zijn op je mobiel. Nieuwssamenvattingen, nieuwe hits, korte updates.

Desgewenst krijg je per e-mail een notificatie van nieuwe uitzendingen. Binnenkort in de 1.2 versie is zoekfunctionaliteit, ondersteuning voor langere uitzendingen en bluetooth meegenomen.

Laterdude om terugbelnotities te maken

Laterdude kan overweg met items in je Call log. Met de menu-optie Remind me later heb je een telefoonnotitie. Hetzelfde kan met items in je berichten box.


BBFileScout

Daags na met een collega het gemis aan een Verkenner op de BlackBerry besproken te hebben, ontdekte ik BBFileScout, een gratis Verkenner applicatie.

Ook verborgen bestanden zijn zichtbaar. Je kunt mappen aanmaken, kopiëren, hernoemen, verplaatsen en verwijderen. Verder is een zip/unzip functie meegeleverd.

Labels:

03 juli 2009

Übertwitter versus Viigo op BlackBerry

Übertwitter
Übertwitter claimt de beste voor BlackBerry te zijn en heeft 17 juni de v0.75 beta uitgebracht. Naast de standaard timeline en update functies biedt deze Twitter client voor de BlackBerry vooral location based awareness in samenspraak met de ingebouwde GPS van je toestel. Twitteraars bij je in de buurt opsporen, bij elke tweet laten weten waar vandaan deze verstuurd is, en dergelijke. Naar wens kun je de updates automatisch laten binnenkomen (netwerkverkeer!), Übertwitter op de achtergrond laten draaien of handmatig een refresh aanvragen van je timeline.

Ten opzichte van vorige versies van de beta-3 is het batterijverbruik geoptimaliseerd, is de user interface verder opgeschoond. Je kunt een thread of replies volgen, de @replies/mentions alsmede de direct messages in één timeline integreren. Integratie met Google Maps is beschikbaar, zoals op myloc.me. Hiervoor wordt de latitude/longitude locatie gebruikt.

Viigo
Viigo prijst zichzelf aan als "the one app you'll never want to be without" en daarmee is niets teveel gezegd. De applicatie bevat in de 21 juni van alpha naar beta status opgewaardeerde versie 3.x modules die RSS feeds verwerkt en interactief presenteert in de modules:
- News & RSS
- Weather (ondersteund door Accuweather)
- Sports
- Business & Finance
- Audio & Podcasts (ondersteund door Podcast.com)
- Local Interest
- Shopping
- Social Networks
- Entertainment
- Flights & Travel
- Politics

Een paar bijzondere functies pik ik eruit. Zo kun je bij News & RSS je bestaande abonnementen op Google Reader, My Yahoo! of Bloglines eenvoudig synchroniseren door je credentials op te geven. Verder kun je naast voorgedefinieerde RSS kanalen, eigen RSS kanalen, ESPN Search channels, een web pagina, OPML abonnement of Technorati search channel toevoegen.

Bij Weather kun je in zowel Fahrenheit als Celcius temperaturen krijgen (daar wil een Amerikaanse app nog wel eens eenzijdiger over denken), en worden dorpen als Balkbrug en Bruzaholm (Zweden) direct herkend (ook daarmee is de ervaring wel eens anders). Voorspellingen tot 5 dagen vooruit in de client, verder weg wordt in de web browser getoond. Hier wel een bug in AccuWeather gevonden: de temperaturen in Zweden gingen naar de 50-70 graden Celcius overdag.

Social Networks biedt je volledige clients voor Twitter, Jaiku, Identica en Friendfeed, inclusief retweets, follow, un-follow en favorite. Tijdlijnen die je wilt volgen, zijn optioneel in te stellen. Multiple accounts worden ondersteund.

In de laatste v3.1.330 is de Twitter client verder uitgebreid, zo tipte BlackBerryrocks.com. De volgende feeds zijn beschikbaar: public timeline, favorites entries, friends timeline, followers timeline, replies en direct messages. Verder kun je Twitter searches toevoegen als permanente live updated feed.

Wil je channels niet zien, zoals in mijn geval het op Amerika gerichte Local interests en Politics, verwijder je ze. Update frequenties en de te downloaden aantallen artikelen zijn in te stellen.

Conclusie
De location awareness van Übertwitter is afwezig in Viigo, maar voor de rest ga ik voorlopig voor Viigo, vanwege de combinatie met ondersteuning van Google Reader feeds (geen Google Reader login via de BlackBerry browser meer nodig), FriendFeed, Jaiku en Identica in één applicatie.

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker