Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

27 november 2009

Kindle voor PC ervaringen

Eerder deze maand kondigde ik de komst van Kindle for PC aan, Amazon's brug naar de Kindle Store voor boekenwurmen zonder Kindle, maar met een PC.

In die categorie schaar ik mezelf ook, en omdat na het lezen van een aantal e-books in Acrobat Reader wel benieuwd was naar de 'Kindle ervaring' heb ik de applicatie op m'n laptop gezet en in de Kindle Store gezocht naar beschikbare boeken. De tags Kindle freebie, kortom gratis aangeboden boeken om eerste verkenningen te doen, trok. Daar zat behoorlijk wat klassiek spul tussen, dat je overal op het web rechtenvrij kunt lezen, maar ook serieuzer werk. Lang niet alle werken blijken beschikbaar voor ons niet-Amerikanen.

De gratis boeken die dan wel beschikbaar zijn en interessant lijken, kosten dan ivm belastingen e.d. toch $2.30, nog een koopje natuurlijk. Ik koos voor Eating the Dinosaur en The Dude Abides. Ik kreeg bij deze betaalde aankopen spontaan wel gratis Killing Yourself to Live: 85% of a True Story bij (had $13.79 moeten kosten).
screenshot Amazon Kindle for pc
Het Kindle for PC programma leest makkelijk, bladert eenvoudig en geeft ook afbeeldingen scherp weer. Elke bladzijde wordt in énén leesbaar getoond, in tegenstelling to veel PDF pagina's. Dat navigeert rustig. Het programma houdt zelf bij waar je bent gebleven. Bij een volgende treinreis dus 'gewoon' weer verder. Ik ben al wel blij met dit pc-programma, en aangezien de laptop toch ongeveer elke dag mee is, heb ik geen behoefte aan extra hardware om mee te nemen tijdens het woon-werkverkeer in de trein. En op vakantie, aan het strand of op een luie stoel in de tuin is een gewoon papieren boek veel gemakkelijker, handzamer en energiezuiniger!

Labels: ,

14 november 2008

Window shopping bij Amazon

Window shopping krijgt bij Amazon anno 2008, daags voor de feestdagen, een nieuwe betekenis. Via een op CoolIris lijkende interface van WindowShop.com struin je langs de digitale etalage van de allesverkoper. Boeken, snippers van liedjes van nieuwe albums en audio books kun je bekijken. Elke dinsdag wordt de etalage vernieuwd. Uiteraard hoopt Amazon dat je doorklikt en tot aanschaf overgaat.

Met de pijltjestoetsen of de muis blader je van de ene CD naar het andere boek.
Anders dan Amazon.com waar actief gelet wordt op je eerdere aankopen, wensenlijst, e.d. zet Windowshop gewoon de populaire items voor je neus. Het zonder omkijken laten afspelen van de items geeft een bijzondere mix van muziek en gesproken woord.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker