Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 december 2009

Weblog per 2010 op andere locatie- omzetten RSS feed gevraagd

Dit is na ruim 6 jaar de laatste weblog post die ik met Blogger maak. Stop ik met bloggen? Echt niet, maar vanaf morgen zullen nieuwe berichten niet meer op www.henkjanvanderklis.nl/weblog, maar www.henkjanvanderklis.nl gepubliceerd worden.

Waarom de overstap?
Sinds de start op Blogger in 2003 is de lay-out een aantal keren gewijzigd en werd met allerhande scripts de behoefte aan widgets in de sidebar ingevuld. Omdat ik mijn weblog zelf host, ondersteunt Blogger echter niet de moderne templates en widgets die het bij een Blogspot.com blog of een met het 'nieuwe' Blogger gemaakte weblog doet. Een 'oude' weblog zoals die van mij heeft dus last van het verleden. Daar wilde ik met de overgang naar WordPress een einde aan maken. De bestaande 6 jaar bloghistorie blijft bestaan, op de huidige plaats en in de huidige opmaak. Dat is voor de vindbaarheid met zoekmachines wel zo prettig. Het blog archief met ingangen op maand en categorie/label is ook op de nieuwe site bovenaan te vinden als Weblog 2003-2009.

Op www.henkjanvanderklis.nl, dat ik sinds 2005 'bezit', publiceerde ik ook content, voornamelijk muziekrecensies, boekbesprekingen en achtergrondartikelen over projectmanagement, bijbelstudies en verzekeren. Deze splitsing hef ik vanaf 1 januari 2010 op. Alle content wordt via www.henkjanvanderklis.nl beschikbaar gesteld.

Wat vraag ik van jou?
Als je nu gewend bent via een Favoriet, Bladwijzer ofzo www.henkjanvanderklis.nl/weblog te lezen, wijzig deze dan in www.henkjanvanderklis.nl.

Als je met een RSS feed lezer, zoals Google Reader nu geabonneerd bent op www.henkjanvanderklis.nl/weblog/atom.xml, wijzig dat dan in www.henkjanvanderklis.nl/feed/. Vanaf 1 januari experimenteer ik met een RSS feed met alleen de samenvattingen. De feed-bestanden worden lichter, en de geïnteresseerde lezer zie ik graag op mijn website terug om het hele bericht te lezen. Ik heb nu namelijk weinig tot slecht zicht op het aantal lezers dat de content in z'n geheel via bijvoorbeeld FriendFeed of Hyves oppikt.

Een fijne jaarwisseling en tot ziens in 2010!
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

30 december 2009

Patatjesdag 2009

De jaarlijks op de voorlaatste 'werkdag' door Capgemini georganiseerde Patatjesdag is ook zo'n gewoonte in de kerstvakantie, waarvoor we alle 3 kinderen nog steeds warm kunnen krijgen. En dus na dagen weer geschoren, zonder laptop, pak of zakelijke verplichtingen, met leasewagen en toegangspas richting Papendorp.

Schminken of ballonnenfiguren laten maken boeide het drietal niet meer, maar de liedjes die het One Two Trio in het auditorium speelde wel (al lieten ze het niet altijd zien met de gebaren, dansjes en springerij). Meneertje Blauw (zo trots als een pauw), meneertje Rood (de sportieve malloot) en meneertje Geel (zo sloom als een kameel) spelen bekende kinderliedjes maar ook eigen nummers als 'Ik heb een snotje in mijn neus'. Meneertje blauw werd herkend van de band uit de BZT Show.

Na de snoepzakken, cola, cassis, roze koeken, onvermijdelijk wc-bezoek en de kindervoorstelling tijd voor patatten en kroketten.

Op naar oudejaarsdag!

Labels: , ,

29 december 2009

Trend: opleiden voor banen die nog niet bestaan

Twee jaar geleden gebruikte ik een video van Shift Happens om de getalsmatige groei van het internet te illustreren. Denkend over onderwijs is het wel heel intrigerend wat er tientallen jaren gebeurt.

Ik blijf bij mijzelf. In de tijd dat ik Gymnasium alpha deed aan het Geert Groote College in Deventer (1984-1989), vonden de onderwijzers het niet nodig dat ik informatica kreeg. Toen ik Bestuurlijke Informatiekunde als afstudeerrichting koos bij Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1989-1993) was ik met een handvol anderen uniek. Toepassing van IT in het bedrijfsleven: wat voor beroep hoort daar bij? En dat geldt nog steeds. Welk beroep onze kinderen later krijgen? Hoeveel banen zij voor hun 38e hebben (gehad)? Geen idee.

Onderstaande vertaalde en deels geactualiseerde videoversie van de oorspronkelijke PowerPoint slides zijn best indrukwekkend en de 10 minuten kijken waard.

Dat ons onderwijssysteem, de gebruikte methoden en technieken en de leerdoelen en perspectieven moeten meebewegen met de toegenomen beschikbaarheid van technologie, concurrentie vanuit het buitenland en het al lang niet meer uniek zijn van Nederland als kenniseconomie, is helder.

Op de shifthappens wiki vind je meer achtergrondinformatie en kun je je eigen ei kwijt.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

28 december 2009

Marinemuseum Den Helder

In heel m'n leven was ik nog nooit in Den Helder geweest. Het met de Museumkaart gratis toegankelijke Marinemuseum in combinatie met een eigen week kerstvakantie en openstelling op maandag waren de aanleiding ook deze stad en het voor kinderen en hun ouders leuke en leerzame museum aan te doen.

Het Marinemuseum kreeg in november bezoek van Avro's Museumbende en een vijf sterren beoordeling op kindvriendelijkheid, uitstraling, bijzonder, service, leren en doen. We hebben er zelf bijna 4 uur doorgebracht, dus dat zegt al veel. De geschiedenis van de Marine, de onderzeeboot Tonijn (1966), het ramschip Schorpioen (1868) en de mijnenveger Abraham Crijnssen (1936) trokken de eerst helft van het bezoek.

Vervolgens naar de oude Geschutsmakerij voor de techniek bij de Marine, zoals communicatie-, navigatie- en gevechtsapparatuur, inclusief een computer game om zelf kanonnen te besturen. Maar ook een speels opgezette kennismaking met de levensloop van Michiel de Ruyter vanuit het gezichtspunt van diens moeder, vrouwen, knecht en dochter. En tenslotte een verfwerk voor en door de dochters, Johan had er geen zin in. De vrijwilliger (net zoals de anderen vandaag oud-mariniers) had er zoveel zin in, dat we niet alleen met twee beschilderde gipswerken, maar ook met zelfbouw periscopen, een boekje over Michiel de Ruyter en een kleurplaat naar huis konden.

Een bak koffie halen bij Joël Visser combineren we een volgende keer met een bezoek aan het door hem aangeraden Reddingsmuseum, dat zich in de buurt bevindt.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

27 december 2009

Techniekmuseum HEIM Hengelo

Techniekmuseum HEIM (Hengelo's Educatief Industrie Museum) geeft een beeld van anderhalve eeuw industrie in Twente met bekende namen als Twentse Kabel Fabriek (TKF), Akzo en Stork. In de gerestaureerde, voormalige fabrieksschool van Stork wordt oude en nieuwe techniek aantrekkelijk gepresenteerd met werkende apparaten. Het motto 'Ontdek! Speel! Geniet!' trok, evenals het 'verbod af te blijven' en de voor vandaag geplande Doe & Draaidag. Met de Museumkaart is het museum gratis toegankelijk. Genoeg aanleiding dus eens in Hengelo te gaan buurten.

In het museum is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht. Het museum heeft opstellingen rond werktuigbouw, radar en detectie, telecommunicatie, textiel en procestechniek. Stoommachines, generatoren, motoren, schakelkasten, electriciteitsmeters, maar ook katrollen, computerspellen, puzzels, weefgetouwen en een reuzeflipperkast om de chloorwinning speels te benaderen.

Juist de mogelijkheden om veel zelf te doen, met de handen overal aan te zitten en op diverse plekken uitleg van ervaren krachten te krijgen. Aan tegen betaling zelf solderen of in elkaar zetten van 'technische werkstukjes' hadden ons drietal geen behoefte. Desondanks een twee uur prima vermaakt in hartje Hengelo.

Labels: , ,

26 december 2009

So this was Christmas 2009

Vrijdag 25 december - 1e Kerstdag
Terwijl het buiten sneeuwt, regent en ijzelt, hebben we 's ochtends een kerst samenkomst in De Graankorrel in Dedemsvaart. In drie verschillende zondagschool groepen doen onze kinderen mee. Marianne valt op door te blijven stralen, ook al leest de verteller over 'bange gezichten'. Als herderin helemaal geslaagd.

's Middags eerst de verontwaardiging op Twitter over Koningin Beatrix' opvattingen ten aanzien van internet en korte boodschapjes. Alsof we steeds afstandelijker worden. Het tegendeel is waar, zo bepleitte bijvoorbeeld Petra de Boevere online in een open brief aan Beatrix. Intussen sprokkelt zoon Johan via Hyves de ene na de andere klasgeno(o)t(e) en tafeltennismaat bij zijn uitdijende vriendenkring. Misschien kan de Koningin Johan binnenkort accepteren als vriend, als het door Raymond Spanjar aangeboden Hyves account wordt opgepikt.

Later 'mijn' kant van de familie, gezellig gourmetten, galgje spelen met de dochters. Na genoeg kerst CD's te hebben beluisterd, werd Gold - The Very Best of The Dolly Dots uit de kast getrokken, en swingden de kinderen volop, zeker na het zien van oude clips als die van Do Wah Diddy en S.T.O.P.

's Avonds nog meer swing in de 'familiefilm' Happy Feet, die Klazien en ik goeddeels met z'n tweeëen bekijken. Net als andere animatiefilms als Shrek, zit ook hier vooral voor volwassenen begrijpelijke humor in. En wat een muziek. De aftiteling miste op SBS6, anders was er minutenlang nodig geweest om alle song titles met hun credits te tonen. Een swingende film!

Zaterdag 26 december - 2e Kerstdag

Cover of "Gedida"Cover of Gedida

Zaterdagmorgen in alle rust Gerald Troost's Als de stilte spreekt gerecenseerd en Microsoft Project 2010 besproken voor de weblog. Daarna de eerste 2 afleveringen van De weg naar Mekka bekeken. Eerder in december had ik het boek besproken. De bijbehorende muziek sprak Henriëtte wel aan, en dus in de lijn van de Vlaamse journalist en tv-maker Jan Leyers (Marianne wist bij het zien van het gezicht direct de bijbehorende kinderprogramma's) van de met Arabische wortels voorziene Belgische Natacha Atlas' Gedida weer eens gedraaid.

Zaterdagmiddag deden we mee met de Kerstwandeling in het Reestdal vanaf de Wheem in Oud-Avereest. Bekende landschappen, maar in de winter stil en vol van een eigen schoonheid, weer anders dan in de andere jaargetijden. Warme chocolademelk, midwinterhoornblazers bij boerderijen en een verjaardagskalender cadeau.

En terwijl de kinderen een inhaalslag maaakten op Happy Feet, heb ik Lucas Kramer's Vroeger wordt later gerecenseerd en verder gelezen in World Megatrends - Towards the renewal of humanity.

Begin van de avond verzamelde we ons met een deel van m'n schoonfamilie voor de 2e editie van het familiediner, zonder Bert van Leeuwen by the way.

Wie zei er dat Kerst saai is?

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

25 december 2009

Het is een jongen!

Er valt wat te vieren vandaag! Waarom kerst? denk je misschien. Hopelijk heb je tussen het kerstontbijt, brunch, staren naar de lampjes, mierzoete kerstfilms en de groeten van de paus een halfuur de tijd om te kijken naar Het is een jongen!

De kwartels Tommy, Bobby en Queenie maken zich over niets anders druk om dan het vinden van voedsel, totdat ze een engel aan Maria horen vertellen dat ze de moeder van Gods Zoon zal worden. Opeens worden de drie vogels gevangen en in een kooi gestopt. Ze zullen het hoofdmenu van koning Herodes en zijn gasten zijn! In het paleis vangen ze op dat de koning vreselijke plannen heeft met de kinderen van Bethlehem. Kunnen Tommy, Bobby en Queenie er nog iets aan doen?

De animatiefilm is een idee van de in Londen woonachtige schrijver Steve Legg. Toen hij zich realiseerde dat zo veel mensen geen idee hebben wie Jezus Christus is, zocht hij naar een humoristisch middel om de betekenis van Kerstfeest te laten zien. In Engeland is de film inmiddels een seizoenshit geworden.

Labels: ,

24 december 2009

Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen

U2's Bono zette op de melodie van de christmas carol O Come, O Come Emmanuel een tekst die volgens een interview met The Guardian verhaalt van de "thoughts of a soldier dying in Afghanistan after a roadside bomb." Helaas een schrikbeeld, waarmee ook 'onze jongens' in Afghanistan moeten omgaan in hun dienst aan 'de vrede'.
"Where I came from there were no hills at all
The land was flat, the highway straight and wide
My brother and I would drive for hours
Like we had years instead of days
Our faces as pale as the dirty snow

Once I knew there was a love divine
Then came a time I thought it knew me not
Who can forgive forgiveness where forgiveness is not
Only the lamb as white as snow.."
(White As Snow van No Line On The Horizon)

Jars of Clay's Matt Odmark schrijft in het Christmas Reflections boekje Peace Is Here in de overdenking First Breath (p34-36) onder meer:
"The world is waiting to celebrate the day when hope and love and justice drew first breath, take root and forced the processs of a first thaw. Christmas Day is the beginning of a story; the birth of good, right and just things that have weight and purpose.

The birth of a child as the means for the intrusion of peace, the end of undbridled chaos and reigning fear does not make sense. It confounds anyone with a bent toward logic. (...)

Where do we see ourselfves in the chorus of waiting life? Are we under the blankets of family dysfunction, grief, loss, cold-heartedness, and fear - all as porous and capable of silencing life as the deep snows? Where do we find a connection to the hopeful anticipation of peace, hope, justice and joy? We are not apart from the story of peace entering into chaos, we are both collective and individual examples of this. We may even be privileged to be conduits of it."


Omdat God wist hoe angstig we mensen intussen waren, zond hij engelen om de geboorte van zijn zoon, Jezus Christus aan te kondigen met de woorden: "Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen." Hoop en blijdschap in plaats van angst, vergeving dankzij een offer als smetteloos lam, orde in plaats van chaos, vrede op onverwachte plekken en momenten. Een stralend witte Kerst in een donkere wereld!

Ook andere bloggers belichten deze Kerst het thema 'Wees niet bang'. Zie hieronder de updates.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

23 december 2009

Friendbinder getest

Friendbinder lijkt op eerste gezicht een zoveelste activity streaming platform. Na het aanmaken van je account kun je bekende diensten als Twitter, Facebook, Flickr, Last FM en RSS feeds opvoeren en daar gaat 'ie weer.
FriendBinder screenshot You stream

Toegevoegde waarde

1. Goede zoekfunctie. Zowel de trending topics worden getoond, maar je kunt ook over de netwerken heen zoeken. Je ziet ook wat populaire links zijn onder je vrienden.
2. Via AJAX instant schermverversingen en inline updates van tweets en dergelijke.
3. Simultaan een status update doen naar Twitter en Facebook.
4. Geen eigen netwerk, zoals Plaxo. Voor het bundelen van streams hoef je dus geen toestemming te vragen aan vrienden, volgelingen en contacten.
5. Meteen een goed werkende mobiele versie op m.friendbinder.com
6. Filters op interesseniveau / mate van interessant zijn van contacten
7. ondersteuning van geotagging.
FriendBinder screenshot Friends
Minpunten
1. Performance. Wie veel netwerken ondersteunt en geen restricties stelt aan groot netwerkgebruikers, levert in op performance.
FriendBinder screenshot Search
De ontwikkelingen kun je volgen op Twitter en de weblog.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

22 december 2009

Trend: kerk in de wereld en vice versa

Op het vlak van kerken en hun plek in de wereld is er veel gaande. De achterliggende jaren zijn in grote steden, veelal onder invloed van Amerikaanse predikers mega-churches ontstaan die een vergelijk met een beetje honkbalwedstrijd of voetbalpot goed kunnen doorstaan. Waar in een kleine dorpskerk een koster op zondag de kerk opent, is bij dergelijke stadions, theaters en arena's (serieus, die namen worden voor de kerkgebouwen gebruikt) een logistieke inspanning nodig, die veel aandacht en inspanning kost. Het idee, dat het bij zulke grootschalige (1000+ mensen is geen uitzondering) samenkomsten draait om het vermaak in plaats van interactie en groepsgewijze participatie in het aanbidden van God, is sterk.

Met moderne marketing technieken zijn kerken groot gemaakt en ingespeeld op de behoefte van mensen om enerzijds ergens bij te horen, invulling te geven aan religieuze behoeften en anderzijds haast anoniem op te gaan in een grote kudde. George Barna's recente onderzoek naar het verband tussen kerkgrootte en de aard van het geloof en de mate van praktizeren kan zowel positief als negatief uitgelegd worden.

Bij grote kerken (1000+ leden) is de orthodoxie sterker en de deelname aan kerkelijke activiteiten sterker dan in kleinere geloofsgemeenschappen. Is dat uit vrije wil, sociaal wenselijk gedrag of opgelegd?

Nuchtere geesten zijn er ook, en dus verbaast me het bestaan van sites als Church Marketing Sucks niet. Kijk je naar sites als ChurchRelevance.com lijkt de relevantie van kerken te zitten in web-based, church management software en ministry effectiveness.

Laat ik helder zijn, als je als Syrisch Orthodoxe priester door Turkse moslimbroeders dringend verzocht je 600 jaar oude kerktoren af te breken, als oog-om-oog reactie op het Zwitserse verbod om nieuwe minaretten te bouwen, denk je niet spontaan aan de volgende stap in je marketingcampagne.

An SVG map of China with Liaoning province hig...Image via Wikipedia

Of juist wel, en dan ben je bijvoorbeeld de Chinese multimiljonair Leung Moon-Lam die plannen heeft voor een €600 miljoen kostend Harmony World in de provincie Liaoning, vlakbij Beijing. Verschillende bijbelverhalen tot leven komen, maar wordt ook een brug gebouwd tussen de kerk en de Chinese cultuur. Roep niet meteen "Amen, Hallelujah!". Moon-Lam vertelde aan AFP: "It would not make sense to talk about Western civilisation without mentioning the Bible." In het park zullen ook thema's uit het Chinese religies taoïsme en confucionisme aan de orde. De provincie Liaoning is het vooral te doen om de verwachte stroom toeristen met gevulde portemonnees. Op z'n best dus een Chinese versie van het Nederlandse Museumpark Orientalis.

China en de christelijke kerk zijn een moeilijke combinatie. Het land kent twee soorten kerken: de getolereerde staatskerk en de ondergrondse kerken. Deze laatste kerken mogen geen bijeenkomsten beleggen en hebben geen rechten. Onlangs nog werden zes dominees van een ondergrondse kerk gearresteerd.

Plek in de wereld

Als christenen hebben we een plek in de wereld, we leven er immers. Dat onze aanwezigheid, handel en wandel, hoe positief ook, tegenstand oproept, laat zich elke dag in nieuwsrubrieken als die van Open Doors lezen. En ik blijf meer overtuigd van de kracht van een persoonlijk getuigenis dan van marketing budgetten en campagnes op de begroting van een kerkgenootschap. En waar de PKN na jarenlange mislukte pogingen opnieuw €4 miljoen wil spenderen aan een nieuwe ledenadministratie, kan ik zinvollere bestedingsdoelen voorstellen en voor de tijd die het vraagt van kerkbesturen bij de werkelijke plek in de wereld horende activiteiten kunnen verzinnen.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

21 december 2009

BlackBerry updates december 2009 2

Nimbuzz
Nimbuzz was in 2006 nog een Java app voor Windows Mobile smartphones toen ik 'm voor het eerst besprak. In maart 2009 maakte ik opnieuw kennis met Nimbuzz, maar trof ook een aantal serieuze bugs. Met de ruil van HTC / Windows Mobile voor BlackBerry werd het stil, tot 3 december.
Nimbuzz accounts screenshot
Nimbuzz for BlackBerry werd uitgebracht, gelukkig bestond mijn Nimbuzz account nog. En zo heb ik met 400kb (ipv 2MB Windows Mobile) een all-in-one client voor de diverse IM netwerken, Facebook, Myspace, Hyves en Skype in plaats van een deeloplossing FuzeMeeting, iSkoot en de BlackBerry clients voor Facebook, Hyves en Myspace.
Nimbuzz online contacts list screenshot
Helemaal gladjes verloopt het niet:
1. De tijdsduur om voor de eerste maal in te loggen is erg lang.
2. De connectie gaat via GPRS nogal eens onderuit, waarna wel reconnecting.. plaatsvindt.
3. Vreemd genoeg wordt mijn Gtalk wachtwoord niet geaccepteerd.
3. Bij Management kun je aan de account namen niet zien of je bent aangemeld.
4. Waarom voor Yahoo een melding verschijnt henkjan1970%yahoo.com@live.nimbuzz.com wants to become your contacts verschijnt?
5. Ook al ben je aangelogd in Skype, wordt je online status niet elders op het web (bijvoorbeeld op m'n weblog rechts) zichtbaar.

Let op, voordat je je Myspace en Facebook clients verwijdert. Nimbuzz ondersteunt alleen de bijbehorende IM / chat functies, niet de andere activity streams, adresboek, foto/film uploaden, etc. functies van de native BlackBerry clients.

Exit Nimbuzz
Ronduit slecht was het zonder communicatie vooraf verwijderen van de ondersteuning voor de Nimbuzz widgets, zogenaamd vanaf half november, maar effectief vanaf 10 december. Zodoende dus geen communicatie widget van Nimbuzz meer op mijn Wordpress website. Vanaf vrijdag 11 december weigert Nimbuzz vanaf mijn BlackBerry connectie te leggen met de eigen Nimbuzz server om in te loggen. Toen dat een dag later nog niet verholpen was, en op een oproep via Twitter géén reactie was gekomen, kon Nimbuzz het veld ruimen. Ik ben voor m'n all-in IM behoeften overgestapt op Fuze Messenger.

Google Apps connector uitgebreid
De Google Apps connector voor BES inrichtingen. De kenmerken:
- Gmail inbox en BlackBerry worden binnen 1 minuut gesynchroniseerd, inclusief gelezen / verwijderd markeringen
- Folders op de BlackBerry zijn labels in Gmail
- Makkelijk zoeken naar email adressen en telefoonnummers.
- Inzien van je Google Calendar met synchronisatie vanuit Google Calendar naar je BlackBerry device, niet andersom!
- Contactpersonen in Gmail en BlackBerry address book synchronisatie
- BlackBerry Professional Software wordt ondersteund.

Astrasync for BlackBerry
Astrasync for BlackBerry beantwoordt de vraag naar 2-richtings over-the-air synchronisatie van email, agenda en contactgegevens met Microsoft Exchange, MailSite Fusion, CommuniGate Pro, Zimbra, Scalix, FirstClass, Kerio MailServers e.d. In de 4.0 versie is nieuw:
- HTML email ondersteuning
- Herkenning van telefoonnummers, e-mail en webadressen in berichten om er met 1 click op te kunnen acteren (bellen, mailen, surfen)
- Reageren op vergaderverzoeken.
- Markeren en prioriteren van berichten.
- een meervoudige selectie van berichten maken en dan eenmaal een actie uitvoeren.
- nieuwe User Interface

En tot de Kerst kun je kans maken op een gratis licentie. Meer over deze actie vind je op Astrasync.com.

Shoppen bij Amazon
Via www.amazon.com/bb kun je een Amazon.com client downloaden, mits je toestel een trackball of touch screen heeft. Het zou voor zowel 4.x als 5.0.x besturingsystemen moeten werken, hoewel mijn eigen Curve 8900 met OS 5.0.x werd geweigerd door Amazon. Heb je meer geluk, dan kun je vanaf je BlackBerry:
- de catalogus van Amazon.com doorstruinen en aankopen doen.
- je Amazon.com account, cart, wish list, instellingen, bestelhistorie, 1-click orders, etc. beheren.
- een foto vanaf je BlackBerry naar Amazon.com toesturen, waarna Amazon je een gelijkwaardig product aanbiedt.

Pushlife
Pushlife integreert drie functies:
1. muziekspeler
2. Integrated Rich Media Services om meta data rond je afgespeelde muziek te tonen.
3. Breakthrough (Mobile) Media Manager met iTunes en Windows Mediaspeler synchronisatie
Helaas is Pushlife niet gratis en kun je 'm nog niet in Nederland kopen.

BlackBerry Messenger

En voor de liefhebbers is de BlackBerry Messenger opgekrikt naar versie 5.0.0.55. Geen brokje informatie over wijzigingen en inhoudelijke verbeteringen van de kant van RIM. Dus: ter info.

Labels: ,

20 december 2009

Trend: flexibiliteit in werken

Aan de slag met Het Nieuwe Werken, jazeker, hoewel nog een groot 'consultancy'-gehalte kleeft aan het concept. Microsoft Nederland is met recht ervaringsdeskundige, want flexibiliteit in het werken gaat tegenwoordig veel verder dan het flexplekken concept, waar Interpolis ooit in pionierde. Bij Capgemini is het dit voorjaar als Capgemini 3.0, nu omgedoopt tot NWW (New Way of Working) met niet alleen een prikkelende Blue postercampagne, hulpmiddelen als webcam, internetconnectie en NS Businesscard, maar ook web communities om de voor- en nadelen en cultuuraspecten te verkennen.

Dik Bijl, auteur van Aan de slag met Het Nieuwe Werken verheldert:
- Het is niet alleen een synoniem voor thuiswerken, maar het is werken waar, hoe en wanneer jij dat wilt.
- Het is geen vrijheid, blijheid want er wordt duidelijk gestuurd op resultaten.
- Het is geen ordinaire bezuinigingstruc verpakt in een mooi verhaal, het levert juist energie en geld op.
- Het betekent niet dat mensen langer móeten werken, maar biedt juist mogelijkheden voor een betere werk-prive balans.
- Het vervreemdt mensen niet van hun bedrijf of kantoor, maar faciliteert juist een effectievere en efficiënter samenwerking. Het kantoor als ontmoetingsplaats.

Het boek is gratis als PDF, of in traditionele vorm te koop bij Managementboek.nl. Helaas is er veel onzin geschreven over Het Nieuwe Werken. Ik zou ook zeker nagaan hoe je eigen werkgever dit concept introduceert, faciliteert en omzet in resultaten.

Voor de nog praktischer ingestelde mens is er het Klein receptenboek voor het nieuwe werken.

Vertragende factoren
Flexplekken, handig, zolang je applicatieprofiel wordt meegenomen. Momenteel moet ik elke dag applicaties als MS Project, urenverantwoording en autorisatiemodule opnieuw installeren als ik op een 'nieuwe' plek ga zitten. Dat in combinatie met een opstart/herstart van de betreffende Windows machines die een kwartier duurt, gaat er veel kostbare tijd verloren.

En wil je na de files rijden, vergeet het dan gerust op een doorsnee P+R nog een plek te vinden voor je auto. Die ervaring heb ik inmiddels in Ommen en Zwolle, collega's in bijvoorbeeld Diemen-Zuid en Zeeburg. OK, in Transferium Amsterdam Arena is ruimte zat, maar dan ben ik ook al bijna bij de opdrachtgever.

Ook helaas schering en inslag op flexplekken: slecht meubilair. Vaak concludeer ik thuis een betere bureau en stoel te hebben. Tafels die niet in hoogte versteld kunnen worden, afgeschreven stoelen die niet meer in een ergonomisch verantwoorde stand te krijgen zijn, beeldschermen die te laag op te dichtbij staan.

Wat ik vervolgens veel collega's zie doen is het meezeulen van eigen laptopstandaards, toetsenborden, eigen laptops of Macs, of juist ongezond vooroverhangen in een laptopscherm. Dat kan niet goed zijn voor schouders, rug en zitvlak.

De beperkte levensduur van oplaadbare batterijen voor de laptop, BlackBerry en andere apparaten maakt het nog niet mogelijk om op lange afstanden continu mobiel te werken. In elk geval zitten alle opladers in de persoonlijke standaard uitrusting van de mobiele flexwerker.

Dat zijn serieuze aspecten die ook komen kijken bij het omarmen van een trend als flexibiliteit in werken. Meer weten, lees dan bijvoorbeeld het blog Over Het Nieuwe Werken of de Kluwer special Safety & Fashion rond het concept.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

19 december 2009

Verzekeren van trouw in relaties

Zekur, onderdeel van Univé Verzekeringen (die zonder winstoogmerk) vroeg jongeren wat ze het liefst verzekerd wilden zien. Op de vraag "Waar zou jij je het liefst voor willen verzekeren in een relatie?" wilde 59% van de vrouwen wel een verzekering tegen het vreemdgaan van de partner.
Voor mannen van 18-32 jaar is een trouwe partner (40%) ongeveer even belangrijk als de blijvende aantrekkelijkheid van de eega (35%). Goede seks komt, ook voor mannen (15%), slechts op de derde plaats.

Het riep bij mij en omringende collega's bij een (andere) verzekeringsmaatschappij vragen op als:
1. Wat houdt de voorlopige dekking in?
2. Wordt dit een polis zonder aanvullende dekkingen?
3. Hoe bewijs je 'schade'?
4. Is hier bij het gros van de doelgroep wel sprake van een onzeker voorval? (of ergens in een wet 'overspel' als onzekere factor is gedefinieerd, is me onbekend).
5. Hoe pakt het solidariteitsbeginsel hier uit?

Als de 59% geïnterpreteerd mag worden als voor meer dan de helft onzeker zijn over de toewijding van je partner, past m.i. een goed gesprek over al dan niet voortzetten van de relatie meer dan een verzoek om een hippe jongerenpolis bij Zekur. Ik zie een nieuwe werkveld voor assurantietussenpersonen rond mediation, relatiebeheer en adviseren van alternatieven voor verzekeringsoplossingen. Of moet ik, met 'engagement manager' op m'n visitekaartje de daad bij het woord voegen (excusé le mot)?

Labels:

18 december 2009

Trend: wij, niet zij publiceren

In 2008 stelde Jake Lodwick op zijn blog:
"Everyone talks about 'monetizing eyeballs.' We all know that if you can amass a giant audience, you can make a fortune selling them off to the highest bidder. Google this. YouTube that. Rupert Murdoch macking on up on the Facebook. So if all these people are willing to pay out the nose to try to sell Adjustable-Rate Mortgages, Dating Services and Credit Cards to your audience, it begs a question. If they think they can sell something to my audience, why can’t I sell something to my audience?"
Met user generated content en het inzien van de (monetaire) waarde ervan ga ik een heel eind. Een aantal voorbeelden.

Muziekrecensies en boekbesprekingen
Een uitgever heeft baat bij (positieve) recensies en mond-op-mond reclame. Geen wonder dat de jarenlange schrijverij voor muziekbladen als Bottomline en Signs, maar in toenemende mate ook via mijn eigen site, mezelf heel veel contacten, leuke muziek, concertkaarten en dergelijke oplevert.

I review for Thomas Nelson Book Review BloggersEerlijk is ook het Book Review Bloggers programma van de Amerikaanse uitgeverij Thomas Nelson. Het te bespreken boek mag je houden, mits je je recensie op je eigen site publiceert en op minstens één commerciën site, zoals Amazon.com.

Hoe het niet moet
Bol.com wil net als Amazon.com graag dat je je recensie bij hen op de site zet (gratis content zonder tegenprestatie!), maar faalt jammerlijk met streng toezicht op welgeteld 4 karakters teveel in een bespreking. Een absolute afhaker.


Contextgevoelige advertenties

Als je zelf content publiceert, waak er dan voor dat de eventuele clicks op advertenties in de directe context, inkomsten (hoe klein ook) voor jou opleveren en niet alleen voor de hostende partij. Denk aan de ongelooflijke hoeveelheden content die we gratis aan Facebook doen met al onze status updates, netwerkconnecties, gegevens over hobby, werk, muziek, auto, etc. etc. Veel sites en platforms hebben een verdienmodel met Google advertenties, jij zelf ook voor je eigen content? En let wel, Google Adsense is niet het toverwoord, mocht je zelf een paar stuivers willen verdienen met je blog.

En waar ze geen advertenties hebben, zoals Librarything (dat werkt met een beperkt gratis account en een betaald abonnement met veel extra's), staat ook al veel content, levert veel aanbevelingen, kans op gratis boeken en andere interessante spin-off op. Mocht Librarything overstappen op een ander verdienmodel, wil je daar als belangrijkste content leverancier invloed op hebben.

Geld verdienen met Twitter
In Amerika bieden Ad.ly, RevTwt en Izea twitteraars aan hun berichten commercieel te benutten. Voor de 400.000 twitterende Nederlanders is er sinds kort TwitMij, een "pay per tweet" dienst.
Via Twitmij kunnen adverteerders, mediabureaus, pr-bureaus en reclamemakers hun content zoals filmpjes, video, redactionele artikelen, content en games onder de aandacht brengen.

Authenticiteit nodig
Als je mee wilt doen, is zoals bij elke gelegenheid die je geeft aan adverteerders authenticiteit nodig. Zomaar reclame spammen naar je volgers en vrienden heeft een grote kans op afhakers. Er is een groep Twitteraars die liever converseert dan gestoord wordt door advertenties.

Affiliate marketing
Samen optrekken is ook een manier om content en opbrengsten daaruit te delen. Wederzijds respect voor de sterke punten en maximale inbreng op wat wel en niet getoond wordt.


Wat loop jij dagelijks mis aan inkomsten?


Na inschrijving M4N en opgave van mijn sites, selecteren adverteerders mij, bied ik mijn bezoekers tekstlinks naar producten en zie ik dagelijks de resultaten online. Ik verdien nu een tweede salaris! Niet morgen maar nu.


Om je een indruk te geven van de diversiteit aan mogelijkheden bij M4N, de alweer 10-jarige organisatie, die mij helpt bij het invullen van affiliate marketing acties op m'n website.


Publiceren in de 21e eeuw

En zo kun je gevechten om de miljarden tussen de grote namen terugbrengen tot het speelveld van jou en mij: ik schrijf, jij leest, ik luister, jij spreekt en vice versa. Of dat nu een (micro)blog, een presentatie op Slideshare, een elektronisch boek op Scribd is, of een echt boek in de winkel, maakt niet uit. Vind ik dat waardevol en jij ook, moet er ruil van waarde plaatsvinden. In de jaren '90 kozen we voor link exchange, nu tellen we mee in elkaars aantallen volgers (een maat voor de invloed op het web), geven we feedback, spenderen we tijd en waarom geen geld? De schoorsteen moet roken, nietwaar?


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

17 december 2009

Trend: christelijke media opheffen of samenvoegen

De aandacht van lezers, kijkers en adverteerders verschuift. Dat betekent ook wat voor media (magazines, boeken, festivals, concerten, radio en tv) die zich richten op christenen of vanuit een christelijke optiek onderwerpen belichten. Pompen en verzuipen, het radicaal over een andere boeg gooien, of krachten bundelen lijken de drie mogelijke strategieën.

Nederlandse radiostations
Groot Nieuwsradio van oud-EO coryfee Evert ten Ham moest geld inzamelen om het hoofd boven water te houden. En nog voorzien de makers voor 2010 een maandelijks tekort van €50.000.

RejoiceFM, dat sinds 2007 bestond en in 2008 tevergeefs probeerde een FM frequentie te bemachtigen in het noorden van Nederland zal zich vanaf 1 januari 2010 aansluiten bij SevenFM en verdergaan als themakanaal Seven FM Rejoice. Algemeen directeur van RejoiceFM Arnold Jeuring is er nuchter over:
"In deze economisch moeilijke tijden is het moeilijk om een bedrijf draaiende te houden. Dit geldt voor vele bedrijven, maar ook radiozenders ontkomen er niet aan. In dit licht bezien, is het goed om samenwerking te zoeken en een sterk concept neer te zetten. Dit geldt ook voor de financiële kant van het verhaal."
Jeuring zal vanaf 4 januari 2010 een dagelijks middagprogramma gaan maken en met Nando Kok (die bij KinkFM tevens het programma Kink 7 presenteert) en Martin de Vries de belangrijkste stemmen bij SevenFM worden.

Bright.fm koos eerder voor een abonnementstructuur. Voor maandelijks €3,50 kun je naar de hoge kwaliteit audiostream luisteren.

Nederlandse magazines
De papieren versie van Leadership Magazine kan in december 2009 niet uitgegeven. Er ligt een dubbeldik nummer in maart 2010 op de deurmat, maar of er een gezond vervolg komt, is een vraagteken. Op het web gaan Henk-Jan Kamsteeg c.s. in 2010 verder en ontsluiten bijvoorbeeld het bladarchief (gratis). Christelijke leiders verzamelen zich verder op LinkedIn met een eigen groep.

X[ist] in Christ is het grootste christelijke opiniemagazine voor jongeren. X[ist] in Christ geeft je informatie over media, politiek, seksualiteit en relaties, geloof en nog veel meer. Geldnood is er ook, en dus wordt er geld ingezameld en aanbevelingen gezocht.

Concerten en festivals
Op het nippertje werd voorjaar 2009 het Xnoizz Flevo Festival behouden. 10.000 jongeren 3 dagen rond aantrekkelijke bands bij elkaar brengen heeft een prijskaartje. De voorbereidingen voor de 2010 editie van 19-22 augustus zijn alweer in volle gang, gelukkig, hoewel waarschijnlijk voor het laatst op Bussloo.

Muziek websites tanende
BottomlineOnline.nl, waarvoor ik zelf na de teloorgang van Bottomline Magazine jaren schreef, werd zonder aankondiging door de uitgever begin december offline gezet. Het ooit concurrerende Gospelmagazine.nl staat op zo'n 'domein is gereserveerd' stand. CCMPlanet.nl verwijst naar InterBox Internet.

Begrijpelijk dus begin december het verzoek van Gospeltime.nl maker en voormalige Bottomline reddacteur Jos Kluiver om me te strikken als schrijver voor zijn site. De site is gekoppeld aan een wekelijkse radio-uitzending van Radio Moordrecht en ook al het betere vrijwilligerswerk.

Hoe verder?
Tijd is geld en ergens moet er geld verdiend worden om schoorstenen te laten roken. Een flink beroep op vrijwilligerswerk en eenvoudige oplossingen, via eigen websites, sociale netwerken en online communities en dergelijke zijn levensvatbaarder dan groots opgezette magazines, radio- en tv-stations. Wil je je boodschap kwijt, creëer dan je eigen podium, zoek je publiek op, maar niet direct met een collectezak!

Labels: , , ,

16 december 2009

Trend: sociale netwerken vervlechten

Zowel online als offline zie je sociale netwerken vervlechten. Je komt dezelfde mensen tegen, usual suspects, de groep early adopters waartoe je zelf ook behoort.

Een aantal online initiatieven springt in op deze mogelijkheden. Van Microsoft Office's Outlook Social Connector in de beta van Office 2010, Yahoo's versterkte banden met Facebook om activity streams op elkaars websites te ontsluiten tot de enorme uitbreidingen die LinkedIn en Facebook afgelopen jaar hebben ondergaan om opener te worden.
Initiatieven als Google Friend Connect, dat onlangs Twitter in de armen sloot en de vrijage tussen Facebook en Myspace met een mogelijk effect begin 2010 horen daar ook bij.

Het kan ook over een andere boeg, namelijk organiseren rond content (zoals laatste geruchten dat Myspace Flixster wil overnemen), je microblogs, zoals TweetDeck, Seesmic doen in multi-platform ondersteuning. Het kan rond je IM accounts, zoals Digsby, IM+ en Miranda doen. Het kan rondom status updates distribueren naar sociale netwerken, zoals Ping.fm al tijden doet (en zich daarmee in de kijker van Seesmic speelt). En het kan rond je e-mail. Threadsy heb ik eerder beschreven als goede, maar doel missende poging. Het onvolprezen Xobni heeft Gist in de nek hijgen. En nieuw is bijvoorbeeld Inbox2. Inbox2 integreert GMail, Hotmail, Yahoo, AOL, Twitter, LinkedIn, Hyves en Yammer.

Inbox2 Intro movie from waseem on Vimeo.


Een uitgebreide testverslag krijg je van me op 6 januari 2010, mits ik vooraf een invitation code ontvangen heb.

Vertragende factoren
Meer van hetzelfde. Ondanks alle goede bedoelingen zijn startups als Friendbinder die het moeten hebben van de content van andere (sociale) netwerken zonder veel eigen toegevoegde waarde, geen lang leven beschoren.

Er is nog altijd de dreiging van hackers. Om de zoveel tijd wordt een beroemdheid beroofd van credentials, waarna een spam golf volgt. Ook is er de terechte aandacht voor online privacy, zeggenschap over de geregistreerde gegevens en het eigendom van al die user generated content.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

15 december 2009

Social software updates december 2009

LinkedIn API opent weg voor nieuwe aansluiters
Sobees, een social networking aggregator maken met TweetDeck en Hootsuite als eerste gebruik van de nieuwe API van LinkedIN.

Sobees vernieuwd
Sobees, dat ik in alpha versie besprak in juni 2008 en de herziene beta in november 2008, is eindelijk terug met een verdergaande verbetering.

Sobees ondersteunt al enige tijd zowel MySpace, Facebook, LinkedIn en Twitter functies. Seesmic en TweetDeck hebben ook een mobile client, Sobees hoopt binnenkort een Android app vrij te geven.

TweetDeck 0.32
TweetDeck heeft in de 0.32 versie ondersteuning voor
- LinkedIn: updates uit je, versturen van updates, commentaar geven op updates van je connecties.
- Twitter List support
- Geo-location support
- Twitter Retweet support (zowel de oude RT als de nieuwe Twitter eigen retweets)
- verbeterd Add Column screen

En in de 1 week later uitgebrachte 0.321 versie is support voor de online Directory opgenomen. De directory wordt gevoed met gegevens van TweetDeck gebruikers, dankzij de tags vanuit de client.

Mixero 0.52 en 0.53
Mixero, waarmee ik mijzelf en jou als lezer in oktober liet kennismaken, is mijn Twitter desktop client of choice momenteel. Op 3 december werd v.0.52 uitgebracht met daarin:
1. Open beta, no more invite codes
2. Facebook accounts support
3. Twitter lists synchronization
4. Fixed hang on exit
7. Fixed Twitpic uploading
en diverse andere performance verbeteringen.
Synchronisatie van grote lijsten laat Mixero vastlopen. Vooralsnog worden mijn Mixero lijsten nu afgeschermde lijsten op Twitter. Ik vind het prima, want ik beheer ze in Mixero.

Een week later was er alweer versie 0.53 met ondersteuning voor de nieuwe retweets, geotagging, spam reporting en user blocking.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

14 december 2009

Trend: duurzame oplossingen

Met de Klimaatconferentie in Kopenhagen nog halverwege zie je de laatste tijd in de krant veel berichten over duurzame oplossingen voor energieopwekking, wassen, vervoer, voedsel en brandstofverbruik. OK, een deel is inhaker, een ander deel toont aan, dat ontwikkelingen niet meer in een Willie Wortel achterafkamertje plaatsvinden, maar wereldwijd steeds meer draagvlak krijgen.

Voorbij de groene Sint met zijn strijd tegen foute chocoladeletters zijn er allerhande communities rondom duurzaamheid en duurzame oplossingen, waar je inspiratie kunt halen en brengen. Een voorbeeld is www.toekomstinvestering.nl, dat ook op MyBlogLog, Twitter en Hyves te vinden is. Een ander voorbeeld is het SenterNovem initiatief Leren voor duurzame ontwikkeling, dat meer op de moraal / filosofie / levenshouding gericht is.

Is dan alles groen en duurzaam wat er blinkt? Pakken we als Nederlanders inderdaad liever naar duurdere duurzame oplossingen?

Voor autobezitters zijn de hoge brandstofprijzen geen aanleiding om de auto in te ruilen voor een zuinigere. Wanneer de auto echter aan vervanging toe is, dan wordt er wel bewust gekozen voor een zuinige auto. Maar, slechts 9% van de Nederlanders doet dat vanwege het milieu. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1800 Ineas-verzekerden in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ik herken het wel onder collega's. Toen ik in 2005 mijn eerste Toyota Prius als leasewagen kreeg, was ik uniek. Tegenwoordig, forse brandstof prijsstijgingen verder, struikel je over de gestalde Prius en Honda Civic Hybrid wagens in de Capgemini parkeergarages.

Een andere boeiende tegenkracht is 'onbekend maakt onbemind'. Op de TEDxAmsterdam werd 20 november in het parallelprogramma in De Zwijger de Ecowasbal gepromoot. Grote bezuinigingen en jarenlang kunnen doen met een groene bal in combinatie met een klein beetje normaal wasmiddel. Voorgelegd aan vrouwlief, was het antwoord een 'nee, kan niet waar zijn', vast niet uniek in ons land.

Labels: ,

13 december 2009

Muzikale kerstgeschenken 2009

Pet Shop Boys - Christmas
Op 14 december wordt het Christmas 4 song EP van The Pet Shop Boys uitgebracht. All over the world (New mix), It doesn't often snow at Christmas (2009 mix), My Girl (Madness song cover), Viva La Vida/Domino Dancing gemixt en Our House mix van My Girl.

Joy Williams - More Than I Asked For
De nu 27 jarige singer/songwriter Joy Williams heeft na een carrière in de christelijke muziekindustrie onder contract van een platenmaatschappij de laatste jaren de handen vrij om als indie solo en met collega John Paul White als The Civil Wars haar muzikale talenten te doorontwikkelen. Verwacht geen simpele evangeliserende tracks meer, of een acceptabel aantal God/Jezus vermeldingen per couplet. Williams' laatste pennevruchten is een drietal kerstliedjes, samengebracht op de via NoiseTrade en eigen website gepromote More Than I Could Ask For.

De titeltrack is een blije, gezellige, met kerstbellen en achtergrondkoortje opgevulde tune. "Christmas time came just in time tonight", daar wordt Joy al ontzettend blij van. Meer heeft het textueel ook niet om het lijf. A Little Bit of Love (Changes Everything) staat zowel in een gewone versie met steel guitar, percussie en ingetogen zang, als GarageBand variant met uitbundiger akoestisch gitaarspel. Bring a Torch, Jeanette, Isabella is een pianoballd met Williams op hoge noten. Christmas Jams is wel een goede aanduiding voor deze tracks die evenals haar andere EP's en singles geschikt zijn voor sfeermakers bij tv-programma's als 90210, Grey's Anatomy en dergelijke. De losse tracks More Than I Asked For en A Little Bit of Love zullen tot de feestdagen ook via iTunes en AmazonMP3 verkocht worden, bij NoiseTrade vind je het hele kwartet.

Family Force 5 - Christmas Pageant
De heren van Family Force 5 hebben de gelegengeid ook aangegrepen voor een kerstalbum. Hieronder kun je kijken naar een clip. Daaronder kun je de FF5 kerstliedjes beluisteren.


MxPx - Punk Rawk Christmas
De christelijke punkband MxPx zit de laatste tijd in de vrije modus. Na een Ultimate Collection (2008) en On The Cover II (2009) met covers van bijvoorbeeld U2's I Will Follow, 500 Miles, Kids in America en Somebody to Love, gooien per 1 december je kerstboom overhoop met Punk Rawk Christmas. Al eerder in 1999 en 2000 brachten ze punkversies uit van kerstliedjes. Ditmaal zijn de covers en nieuwe tracks, deels oud, deels nieuw: Christmas Day, Christmas Only Comes Once a Year, Coming Home for Christmas, You're The One I Miss, Christmas Party, Christmas Night of the Living Dead, So This Is Christmas?, It's Christmas and I'm Sick, 2005, Late Great Snowball Fight of 2006, Gimme Christmas, Another Song about Christmas en Auld Lang Syne.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

12 december 2009

Beat the heat now

Vandaag vindt het Nationaal Klimaat Evenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, terwijl in Kopenhagen de wereldleiders bij elkaar zijn voor de Klimaattop (7-18 december). Deze klimaattop is het moment om met elkaar het klimaatprobleem op te lossen. Daarom komen op 12 december wereldwijd mensen bij elkaar om de wereldleiders op te roepen tot actie.
Kasper van Kooten, Boris, 3J's, Candy Dulfer, Do, Alderliefste, Gijs Staverman, Ruud de Wild komen langs op Beat the heat now. Floortje Dessing, Dolf Jansen, Harm Edens (Dit was het nieuws), Aart van Veller (Wij zijn koel), Doekle Terpstra (HBO Raad) zullen laten horen hoe belangrijk zij het klimaat vinden!

Vanaf het evenement vertrekken ministers, wethouders, jongeren, wetenschappers en alle andere prominenten en vertegenwoordigers in de speciale Kopenhagen Express (de langstrijdende petitie ooit) naar de klimaattop in Kopenhagen. Op de trein staan oproepen en boodschappen voor onze wereldleiders. Laat ook jouw stem horen en plaats hieronder jouw boodschap op de trein!

Zelf heb ik er "Choose now, don't wait until it's too late! Henk-Jan van der Klis" op gezet.

Labels: ,

11 december 2009

Internetters bouwen mee aan grootste wildlife park ter wereld

Pifworld, het wereldwijde goede doelen platform, en Peace Parks Foundation, de organisatie die zich inzet voor het behoud van grensoverschrijdende natuur in zuidelijk Afrika, zijn met elkaar een unieke samenwerking aangegaan. Voor het eerste in de geschiedenis kunnen internetters bijdragen aan de realisatie van één van de meest ambitieuze en inspirerende projecten op het gebied van natuurbehoud: de Olifanten Corridor.

online adverteren www.m4n.nlDe Olifanten Corridor is een innovatief project dat het voor de groeiende olifanten populatie in Botswana mogelijk maakt om via Namibië vrij de grens over te steken naar Zambia. De Corridor biedt een oplossing tegen de ontbossing door olifanten en het toenemend aantal ongelukken met de lokale bevolking. Deze corridor is het begin van de realisatie van 's werelds grootste wildlife park: het grensoverschrijdende KAZA park met een oppervlakte van 300.000 km2. Dat is ruim zeven keer Nederland.

Iedereen kan bijdragen door te doneren via de website en vrienden uit te nodigen ditzelfde te doen. Op die manier kan het projectbudget van €430.000 razendsnel bij elkaar worden gebracht. Uniek is dat 100% van het gedoneerde bedrag terecht komt bij het project en dat de ontwikkelingen online te volgen zijn.

Labels:

10 december 2009

Trend: Email is dead; lang leve email

Hoewel er genoeg momenten zijn dat je email zou doodwensen, is dit medium nog altijd springlevend. Het is het verkeerde gebruik (email als file server, email als roddelpers, email uit luiheid om persoonlijke contacten te vermijden), dat irriteert en vaak ineffectief is. En waar rond Google Wave 'email reinvented' als buzz marketing werd gebruikt, overheerst nu de deceptie. Wat moeten we ermee? Google heeft onlangs Appjet overgenomen om Google Wave verder op te krikken.

Aan de andere kant is email een prima middel om samenvattingen, zoals die van Nutshellmail voor social network wijzigingen mee te krijgen. Ook communicatie met groepen mensen die de afgelopen jaren wel hebben leren omgaan met email, maar minder bedreven zijn met computers en dus wiki's, drop.io e.d. een brug te ver vinden. En, zoals Emerce onlangs al terecht stelde: social media verdringt email niet, email heeft ook allerhande sociale trekken.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

09 december 2009

Muzikale ontdekkingen december 2009

Rapalje
Celtic folk uit Groningen, dat is Rapalje. Alweer ruim 12 jaar actief, diverse CD's en een live DVD in de verkoop en wortels in de Irish music bar O'Ceallaigh in Groningen (een aanrader!). Invloeden zijn Battlefield Band, Dubliners, Dervish, Tannahill Weavers, Cran, Lunasa, Grada, The Bothy Band, Flook, Cara, Steampacket, Planxty, Dervish, Faun, Omnia, Dubliners, The Pogues en Fiddler's Green. De groep reist met Celtic Fire II langs de vaderlandse theaters, maar speelt ook elders in Europa.

Meer op Myspace en Twitter.

Lonely London Lad Appreciation Society

De Lonely London Lad Appreciation Society, ofwel het duo Robert en Johnny Billy maakt experimental psychedelic art rock. Hun titelloze debuutalbum, meteen een dubbelCD met 25 nummers, is uit.


Femke Weidema
Femke Weidema won de Nederlandse songwriting competitie, idem in Engeland, schreef in 2005 haar eerste single Changes en woont nu in de Verenigde Staten. Met een gitaar in de hand kom je in het hele land met gezellige luisterliedjes.

Verder kennismaken kan op haar weblog, Youtube, Myspace, Twitter en Facebook.

Owl City
Pas afgelopen weekend ontdekte ik de schoonheid van de electronica / pop van Owl City, het alter ego van de 23 jarige Adam Young uit Minnsota (VS). Owl City past in het rijtje The Postal Service, Imogen Heap, onze eigen Anderson en Metro Station. In de VS was het nummer Fireflies van het inmiddels gouden 3e album Ocean Eyes al een enorme hit en nu is Nederland eindelijk aan de beurt om te genieten van de dromerige en warme popliedjes van Owl City. Op 24 februari komt hij naar Melkweg in Amsterdam en ik ben erbij.

Young is een geweldig voorbeeld van een 21e eeuw aanpak van muziek. Ruwe versies werden op Myspace gezet en afgemaakt na gebruikersinteractie. Er staan op Myspace ook vele tientallen foto's van fans die posters en fan art hebben gemaakt voor en van Owl City. Onderstaande oproep vond ik zelf erg grappig.

Young is overtuigd christen en steekt dat ondanks zijn mainstream succes niet onder stoelen of banken. In Tidal Wave: "I was given grace and love, I was blind but now I can see, cause I found a new hope from above, and courage swept over me." Meer zien en horen kun je op Twitter, Myspace, Facebook, Buzznet, iMeem en Purevolume.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

08 december 2009

Trend: Mobiel wordt mobieler

Gratis prepaid internetstick van T-Mobile bij NS Zakelijk
Met mijn NS Businesscard zit ik regelmatig in de trein naar Amsterdam. Mobiel internet bij T-Mobile (InstantEmail voor de BlackBerry) is prettig, maar m'n laptop moet onderweg zonder doen. Eind november was ik dus wel blij met het aanbod van een gratis prepaid internet stick van T-Mobile via NS Zakelijk. Natuurlijk is het een freemium in de hoop, dat je het tegoed regelmatig oplaadt en zo dus geld in het laatje van T-Mobile brengt.
De prepaid constructie staat me in elk geval meer aan de abonnementen voor mobile internet die Vodafone en T-Mobile ook aanbieden. Immers, een volgende opdracht kan maar zo geen treinreizen meer betekenen, en dan is een €20-30 per maand ongebruikte internettoegang wel veel.

Vanaf maart gratis internet in Intercity's
Dankzij een driejarig contract tussen T-Mobile en NS krijgen NS Intercity treinen vanaf maart 2010 niet alleen gratis wifi maar ook tv-schermen met reisinformatie. Pas eind 2012 hebben alle Intercity's, zowel die van NS als van Arriva, draadloos internet aan boord. Verkeerminister Eurlings heeft daarvoor zo'n 15 miljoen euro uitgetrokken. Wanneer de hogesnelheidstrein Fyra, die wel stopcontacten heeft, ook wifi krijgt is onbekend.

Volgend jaar verwacht IDC dat er al meer dan 1 miljard mensen mobiel internet gebruiken. Mobiel wordt mobieler.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

07 december 2009

BlackBerry updates december 2009 1

ÜberTwitter beta 6
Übertwitter bracht waarschijnlijk zelf begin december de beta 6 als pre-release in de lucht. OK, het excuus was hacking, maar wat extra reclame vooraf is nooit weg.
Ubertwitter beta 6 tabs and screencandy screenshot
Want de verbeteringen zijn naast een compleet nieuwe interface:
- Twitter lists support
- Retweet (zowel oud als nieuw)
- Find people
- Saved searches
- Update Twitter Profile vanaf je telefoon, inclusief Profile Picture
- Report Spam
- Geo-Tagging, zowel myloc.me URLs, Twitter Geo-Tagging of beide
- Twitter name menu – Typ ‘@’ en een lijst met mogelijke usernames uit je vrienden volgt.
Ubertwitter beta 6 lists screenshot
TwitterBerry wordt OpenBreak
Orangatame Software, het bedrijf achter TwitterBerry heeft de naam van de applicatie in OpenBeak gewijzigd. OpenBeak heeft de volgende bijzonderheden
- Foto's posten naar Zannel, TwitPic, Twitgoo of yfrog.
- Notificatie icoon met aantal ongelezen tweets.
- Cache van alle avatar images in het interne geheugen.
- Zoeken op Twitter of trending topics
- Herkenning van ingetikte @usernames en #hashtags
- Twee lijstweergaven: fixed height en variable height

IM clients nu 2.5.30 versie
RIM heeft nieuwe versies (2.5.30) van haar instant messaging clients uitgebracht. Het blijft altijd wat schimmig waarin de 7 verschillen zitten, dus gewoon maar updaten, zonder vragen. Download ze OTA of via Desktop.

Myspace 2.0 client
Op 4 december is de 2.0 versie van RIM's eigen Myspace client uitgebracht. Nieuw en gewijzigd:
- je kunt blog entries aanmaken en wijzigen
- je kunt de blogs van je vrienden bekijken
- je kunt aangeven welke MySpace email notificaties je wilt hebben.
- je kunt een eigen mood aangeven in MySpace profile.
Downloaden kan via AppWorld of via de website.

WordPress via BlackBerry
WordPress for BlackBerry screenshot dashboardRecent Post screenshot WordPress for BlackBerryEen geweldige vondst: een WordPress back-end client voor de BlackBerry. Het maakt het onderhouden van blog posts, modereren van commentaren enzo mobiel mogelijk. Erg handig. Er wordt hard gewerkt naar de 1.0 versie, maar tot nu toe doet de 0.9.0.169 versie het ook al erg goed. Je kunt sinds de laatste versie vanaf je BlackBerry video's naar je mediabibliotheek uploaden, bestandsnaam, onderschrift, titel en positie van media meegeven. Diverse talen, zoals Frans en Indonesisch worden nu ondersteund. Verder is de performance sterk verbeterd.

Kindle for BlackBerry
Vorige maand heb ik de Kindle for pc applicatie gedownload en om te testen wat Kindle editions van boeken bij Amazon.com besteld. PocketBerry berichtte de komst van een versie voor de BlackBerry. Cool!


Beejive 1.9.7
Beejive, een multi-IM client is naar 1.9.7 beta ge-upgrade. Voordat je meteen jouw versie naar keuze downloadt, een waarschuwing. Als je, net als ik, al eens een trial versie hebt gebruikt, wordt er geen nieuwe trial key verstrekt door Beejive. Kortom, ook al zou je de beta willen testen, kun je dat schudden. Wat mij betreft dus een dikke onvoldoende voor zo'n omgang met potentiële klanten.

Last.fm client
BlackBerry heeft nu een eigen Last.fm client die helaas alleen in de VS of VK werkt. Met je Bold of Curve model kun je naar Last.fm radio luisteren, je eigen radiostation samenstellen, eigen tracks laten 'scrobblen' en achtergrondinformatie over artiesten, concerten en dergelijke bekijken.

Sensobi
Eind november kreeg ik van @sensobi de 1.6.501 versie ter test aangeboden. Opvallendste verschil van deze intelligente adresboek overlay is het grotere font in de UI, zodat het beter leesbaar is.

Nieuwe Inside BlackBerry blog
Het laatste BlackBerry nieuws van RIM kun je via hun Inside BlackBerry blog en @blackberryblog volgen.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

06 december 2009

Trend: Van vast geloven, zoekend geloven tot sociale zondag

Om deze postmoderne, 'ieder heeft iets' samen te vatten als finale van de ontkerstening van Nederland, gaat me veel te ver. Diversiteit is wat ik zie. Van Boele Ytsma's pogingen rond zoekend geloven medestanders te verbinden in sociale netwerken tot Fred Omvlee's eerste LinkedIn Church, dat met een tweemaandelijkse SocialSunday doorstart. Inspiratie mag er uit diverse hoeken en gaten komen, verschillend zijn bindt juist, is de gedachte. Evengoed tref ik reizend in de trein lezers van Floyd McClung Jr's Het Vaderhart van God uit 1984 of een Katholieke PABO reader Zin In Bijbelverhalen.
De lezingen van zoekers en twijfelaars afgelopen zomer op het Xnoizz Flevo Festival kwamen op heftige reacties van 'vast gelovigen' te staan. Je zult zelf maar overtuigd zijn van de 'naakte' waarheid, dan klinkt twijfel als onnodig moeilijk, toch?

Licht in het donker
Juist in het donker valt het licht op. Het gesprek dat we enkele weken geleden op 'onze' groeigroep in de gemeente thuis hadden, ging over de invloed van de ontzuiling in Nederland. Is het erg, dat we onze broodjes tegenwoordig weer kopen bij de bakker en niet meer verplicht bij de christelijke bakker, vrienden hebben in plaats van alleen christelijke vrienden, het liefst die uit de eigen kerk, denominatie of gezindte? Wat heeft verzuiling Nederland opgeleverd? Is het niet belangrijker nu als christenen zelf midden in de maatschappij te staan, te leven en te doen wat onze hand vindt om te doen, evengoed te werken in het 'zweet ons aanschijns' en te weten in een gebroken wereld te leven. Want daar komt ook de sociale bewogenheid, het zoeken en vinden van waarheid en het omzetten in overtuigingen, moraal, deugden tot z'n recht. De vruchten van ons geestelijk leven (liefde, geduld, zachtmoedigheid, etc.) mogen 7x24 uur per week groeien.

Handen uit de mouwen
En zo ben ik blij met een grote groep tieners en jongeren die op allerlei manieren geld inzamelen bij vrienden, buren en familie om volgend jaar met het Asara project in een dorpje buiten Hyderabad, India een school te bouwen. Ik ben blij met de gelegenheden die we als De Graankorrel in Dedemsvaart hebben om op de Kerstmarkt, met een conferentie Geroepen om vrij te zijn in januari, nog komende concerten, maar ook in de regelmatige samenkomsten en groeigroepen zoekers en vinders bij elkaar te brengen, samen te groeien in geloof en de uitwerking ervan in mensenlevens en de maatschappij te mogen zien.

Labels: ,

05 december 2009

Christmas Rock Night 2009 verslag

Voor het eerst was ik gisteren bij bij de Christmas Rock Night 2009 in het Duitse Ennepetal, tussen Bochum en Wuppertal in het Ruhrgebied. Op de heenweg had ik vanaf Arnhem gezelschap van Alijda, Michel en Karin. De meegenomen rock CD's van Manic Drive, Pillar, Krystal Meyers en Stryper als muzikale opwarmer voor de kou buiten in de rij bij Haus Ennepetal.

Eenmaal binnen deed de al spelende Amerikaanse band Manic Drive met z'n drieën prima zaken met het publiek. Manic Drive speelt ook in het voorprogramma van Stryper in Amerika. Uit Florida komen de heren van Since October die hun best deden het lage dak van het gemeenschapscentrum eraf te blazen. De eerste pits waren een feit. Veiligheidshalve stond ik met camera op gepaste afstand.

Het Finse HB was voor de tweede keer op CRN en na hun Flevofestival optreden deze zomer ook mijn tweede live concert van hen. Jammer dat de toetsenist er zo ziekjes bij stond (hij kon niet zingen), de rest van de set met bekende nummers, maar ook nieuwe songs (nog wel in het Fins). Het publiek luste er wel pap van.

De plaatselijke jeugdvereniging verkocht Bratwurst, altijd lekker. En ondanks de kou was het leuk om 'live' bij te praten met Joël Visser (tot nu toe alleen via Twitter) en Menno Zweers over muziek, concerten in de komende maanden, BottomlineOnline en promotie van artiesten en bands.

De Amerikaanse celtic punk/rock van Flatfoot 56 is altijd garantie voor een feest. De heren gaven in een interview later op de avond wel aan, dat ze in plaats van langs festivals trekken wel eens een 'gewone' tour langs Europese steden willen doen. Welkom!

De professionaliteit van de stamgasten FireFlight was merkbaar, zowel bij het akoestische set die aan het interview was geplakt, als de spetterende set op het hoofdpodium. Dawn Richardson pakte met haar enthousiasme het publiek in, haar blonde kapsel was een magneet voor fotocamera's en bleef ondanks headbangen verrassend goed in model. Songs van The Healing of Harms en Unbreakable, maar ook de eerste single van de in februari 2010 te verschijnen 3e CD For Those Who Wait werden getracteerd aan het publiek.
Fireflight Banner
De scream core van Haste The Day sloot de avond af. Niet echt mijn ding, en dus vertrok ik halverwege naar de Turnhalle van de Hauptschule Friedenshöhe. Daar was het eerst lange tijd wachten met landgenoten en andere belangstellenden voor een paar vierkante meter overdekte slaapruimte, totdat de vrijwilligers van CRN ter plekke waren. Om 1.30u naar dromenland om tegen 8u weer op te staan en naar Balkbrug terug te rijden. Veel bezoekers hebben niet veel met Sinterklaas en blijven ook vandaag voor de 2e dag. Achterblijvers kunnen het doen met bijvoorbeeld mijn foto's en een agenda voor 2010, waarin ongetwijfeld een 31e editie volgt begin december.

Labels: , ,

04 december 2009

Enterprise Social software updates december 2009

Xobni Insight met SalesForce
Outlook add-in Xobni is in zee met SalesForce om de integratie van externe platformen verder uit te breiden.

SalesForce zelf met Chatter
Chatter Collaboration Cloud wordt als 4e 'cloud' (kolom, pijler zouden we in de 20e eeuw gezegd hebben) van Salesforce gepositioneerd. Chatter is ontworpen om de kloof tussen content, toepassingen en mensen te overbruggen. In meer praktische termen is Chatter een combinatie van Facebook en Twitter voor bedrijven en organisaties.
Chatter kan een "real-time cloud" maken met informatie die kenniswerkers nodig hebben. Verder dan profielen en social tagging gaat de integratie met externe applicaties en content providers. Alle 135.000 native Force.com applicates zullen updates kunnen delen.

Cisco Enterprise Collaboration Platform
Cisco zit ook niet stil. Enterprise social software en hosted email zijn nieuw voor Cisco. De nieuwe Cisco enterprise instant messaging (IM) en presence oplossingen rond het Jabber XMPP protocol helpen mensen om snel collega's binnen en buiten de organisatie te vinden en mee samen te werken. Een social video systeem is optioneel.
Cisco's hosted email aanbod is gebaseerd op de Postpath acquisitie.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

03 december 2009

Mindmapping updates december 2009

XMIND 3.1
Zeven maanden na de uitgifte van XMIND 3.0.2 is er XMIND 3.1. Nieuw zijn:
1. brainstorming modus
2. theme wisseling
3. cross workbook search
4. sorteren van topics
XMIND is nog steeds gratis en open source. Ideaal om mee te nemen op usb stick als portable mind mapping applicatie.

Mind maps bij Makro
Een wat ongewone plek om mind maps aan te treffen. Met dank aan Erik Kleine (Capgemini) die, anders dan ik, wel bij de super zelfbedieningsgroothandel Makro komt: mind maps over tijdsbesteding doelgericht leven, enz.


Mind maps van TEDxAmsterdam
Tijdens het TEDxAmsterdam op 20 november is er in Pakhuis De Zwijger live door mind mappers met Mindmeister een aantal mind maps van lezingen gemaakt.

PersonalBrain 5.5
PersonalBrain 5.5 is uit met diverse nieuwe features.

Labels: , ,

02 december 2009

Trend: scholing voor meisjes in ontwikkelingslanden

Het Verdrag van de Kinderrechten bestond 20 november 20 jaar. Eén van de rechten van elk kind is onderwijs, hoewel de praktijk nog veel braakliggend terrein laat zien. Het doet goed om te zien, dat er verschillende initiatieven zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Jeugd met een Opdracht - Girl Alert
De interkerkelijke zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht lanceerde vorige week Girl Alert. Met het nieuwe project wil zij een stem geven aan meisjes in ontwikkelingslanden, immers een aantal gebieden heeft het nog niet zo op met onderwijs aan meisjes. Girl Alert nauw samen met acht basisscholen in Arusha (Tanzania), Chipata (Zambia), Kautiali (Mali), Chennai (India), Kharva (India), de sloppenwijken van Pune (India), Kharadi Pune (India) en Pune (India). Deze scholen worden gefaciliteerd door JmeO.
Volg de updates op @girlalert.

Naandi Foundation
Hoewel de tijd vliegt, ligt de 10 kilometer sponsorloop voor de Naandi Foundation die vanuit Capgemini gesteund wordt, nog maar 6 weken achter me. Doel: geld inzamelen voor onderwijs aan Indiase meisjes.


Asara
Tieners en jeugd uit de Evangelische gemeente Ommen en de Graankorrel in Dedemsvaart sparen op allerlei manieren €30.000 bij elkaar om in de zomer van 2010 zelf 3 weken te gaan bouwen aan een basisschool in het dorp Machanpally, ten oosten van de miljoenenstad Hyderabad, India.
Dit Asara project van Operatie Mobilisatie biedt de jongelui een geweldige kans zowel naar India te gaan, geloof praktisch te maken en een bijdrage te leveren aan onderwijskansen voor Indiase achtergestelde Dalits.

Glory Ministries
Afgelopen vrijdag sprak ik met Pastor Rambabu van Glory Ministries. Hij richt zich al 5 jaar op opvang van weeskinderen en het geven van onderwijs in de zuidelijke deelstaten van India.

Begrijpelijk ook van Rambabu de oproep zijn activiteiten bekend te maken, te bidden en steun te vragen. En, als ik wil, mag ik langskomen in India.
In april 2008 (meer in april 2008 archief) was ik er voor het werk, ik zou best terug willen. Hoe, wanneer en in welke context, nog geen idee.

Labels: ,

01 december 2009

Een tweede kans voor Google Wave - use cases

Google WaveImage via Wikipedia

Op 15 oktober heb ik mijn eerste Google Wave verkenningen beschreven. Nu 6 weken verder is het tijd voor een update. Is Google Wave inderdaad een samenwerkingsplatform gebleken? Hoe levend is het (nog)? Is de software productierijp?

Invitations left
Onderstaande tweet was me 27 november, met zelf ook nog 27 uitnodigingen over, uit het hart gegrepen.


I Will Follow
Met de nieuwe Follow/Unfollow is het mogelijk je inbox wat verder op te schonen.


Het voelt als een 90's chat room
TippingPointLabs.com voelde dat ook, maar ziet ondanks het nog experimentele karakter van Google Wave toch veel potentie, zij het in een meer open omgeving. Het voorbeeld van een Google Wave ingevoegd in een WordPress blog post is een eerste aardige.

Google Wave for Project Management
David schetste op TheShinyWave zijn wensenlijstje als projectmanager, maar moest bekennen, dat afgezien van wat losse gadgets Google Wave niet echt als project management (ondersteunend) platform ingericht is.

Extensies
Uitbreidingsmogelijkheden zat. Van Nimbb om gratis videoboodschappen opnemen in een wave, SMS naar wave en vice versa een lijst met 25 extensions & gadgets tot een ultimate list.

Google Wave naar je desktop
Om een typische browser applicatie naar je desktop over te halen (met Twitter, Facebook, Hyves, RSS readers, etc. is het zelfde geprobeerd), zijn er intussen ook diverse mogelijkheden, in AIR, op de Mac of Windows machine.

Levendigheid ver te zoeken
Na eerste 'hello world' meldingen bloeden veel conversaties in waves dood, is mijn ervaring. Als je geen doel om samen te werken of te communiceren hebt, waarom zou je dan in een gesloten omgeving als Google Wave gaan zitten? Kortom: ik weet niet of dit experiment in deze opzet de status productierijp haalt.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker