Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 juni 2009

Welke ISP krijgt van jou de zak?

De afgelopen week leek haast elke abri onderweg voorzien van advertenties van Dezak.nl, waarin beeldmerken van internet service providers (ISP) als Ziggo, HetNet, UPC, Alice en XS4All een papieren zak over hun kop hebben gekregen, maar nog net zo goed zichtbaar zijn, dat je ze 'herkent'. Tekenend hoe klein deel van een beeldmerk of logo je nodig hebt om het bijbehorende merk te kennen. Ditzo deed het voor de introductie met Datzo.

Op de website dezak.nl kon je je e-mailadres achterlaten en vragen beantwoorden over de reden waarom je je ISP de zak zou geven en hoeveel je betaalt voor internet, telefonie en televisie samen. Dat rook naar een ISP, beter triple play aanbieder, die over de rug van bekende andere aanbieders eigen marktaandeel zoekt.

Daarvoor moet je toch echt met een inhoudelijk goede aanbieding komen in een verzadigde markt als die rond telefonie, internet en televisie, waarin prijs, snelheid en zenderpakket onderscheidend kunnen zijn, en goede customer service wel altijd een goede belofte zonder adequate invulling zal blijven.

Dinsdag 30 juni ergens tussen de huis-aan-huis bladen een zak: Tele2 dus. Born to be cheap, maar ook born to be boring.

Labels: , ,

29 juni 2009

Glenn Kaiser terug in Europa

Glenn Kaiser, voorman van de legendarische hardrock formatie Resurrection Band (aka Rez Band en Rez) en ook alweer jaren solo in de blues/rock mode actief, is still going strong. Van 11 juli tot 3 augustus tourt hij met bassist Roy Montroy en drummer Ed Bialach door Europa. In mei kreeg ik de vraag of ik niet een concert in Nederland wilde organiseren. Oei, conflicten met vakantieperiode en andere high priority activiteiten, hielden dat tegen. 't Idee was wel cool.

Kaiser heeft zijn wortels in Jesus People USA en combineert al sinds 1972 muziek en praktische hulpverlening in achterstandswijken van Chigago. 37 albums werden uitgebracht op het Grrr Records label, met band, solo en met bijvoorbeeld Darrell Mansfield. Sinds 1989 is JPUSA lid van de Evangelical Covenant Church die op haar beurt het jaarlijkse Cornerstone Festival (de hele, hele grote broer van het XNoizz Flevo Festival) organiseert.

Datums en locaties van concerten kun je nakijken op het web. Meer muziek? Myspace.

Labels: ,

28 juni 2009

Little Wild One Of Us

Joan Osborne's indringende vraagstelling in haar 90's hit One of Us
"If God had a name, what would it be? And would you call it to his face? If you were faced with him in all his glory. What would you ask if you had just one question? Yeah, yeah, God is great. Yeah, yeah, God is good. Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah. What if God was one of us? Just a slob like one of us. Just a stranger on the bus. Trying to make his way home. If God had a face, what would it look like? And would you want to see? If seeing meant that you would have to believe in things like heaven and in Jesus and the saints? And all the prophets and..."
zette haar publiek, mij incluis aan het denken. Gelooft ze zelf echt? En inderdaad, als God gewoon onder ons zou lopen, zouden we hem (h)erkennen op dezelfde manier als dat we nu doen, terwijl we Hem niet lijfelijk zien?

Deze week las ik opnieuw Jesaja 53 waar over Gods zoon, Jezus Christus werd geprofeteerd:
"Onopvallend was zijn uiterlijk, hij miste iedere schoonheid, zijn aanblik kon ons niet bekoren. Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was, een man die zijn gelaat voor ons verborg, veracht, door ons verguisd en geminacht."
One of Us kan afgedaan worden als one-hit-wonder en eerlijk is eerlijk, Osborne verdween jaren van mijn muzikale radarscherm.

Na het Relish album uit 1995 had Joan nog enkele kleine hits met Right Hand Man en St.Teresa. Haar Righteous Love uit 2000 verdween snel uit de hitlijsten. In 2002 acteerde ze in Standing in the Shadows of Motown in 2002 en tourde met The Funk Brothers. In 2002 bracht ze ook het album How Sweet It Is uit, een collectie van klassieke rock en soulcovers.

In 2005 en 2006 trad Osborne regelmatig op met Phil Lesh and Friends, in november 2006 kwam haar album Pretty Little Stranger uit. Twee jaar later, in 2008 kwam haar meest recente Little Wild One uit.

En verhip, daar is de link met het christelijk geloof opnieuw. De opener Hallelujah in the City, Cathedrals en Light of this World.
"I have been unfaithful. I have been untrue. Now I found the road that brought me back to you. Hallelujah!"
Kennismaken met Little Wild One op Spotify, luisteren naar songs en kijken naar meer info op Myspace en Youtube zijn mijn tips voor vandaag.

Labels: , ,

27 juni 2009

Mind mapping updates juni 2009

Ditmaal een drietal mind mapping producten voor je BlackBerry of iPhone.

MindBerry
Ik heb laatst MindBerry en voor deze post uitgeprobeerd. Want, eerlijk is eerlijk mind mappen op m'n mobiel is niet echt mijn ding. Geef mij maar een groot scherm of een vel papier met stiften. Het aanleggen van topics met branches en subtopics gaat redelijk snel. Opslag is mogelijk in een eigen formaat, export naar MindManager en FreeMind is ook mogelijk. Helaas werkt het verzenden per e-mail niet goed. Echt voor de basics, en dan is een notitie in je memopad of taak eerder aan te bevelen.
Volg de maker op @luongdat

Thinking Map
Thinking Map, een iPhone applicatie is een FreeMind look-alike en is er ook compatible mee. Beperkte functionaliteit, maar $2.99 aanschafprijs is ook niet veel.


iFreeMind

iFreeMind is nog een FreeMind kloon voor iPhone, een stuk uitgebreider dan Thinking Map.

Labels: , ,

26 juni 2009

Provincie Overijssel - marketing of spam

Moedig natuurlijk om als Provincie Overijssel jezelf op de kaart te willen zetten met moderne middelen. Al het schoons in de diverse regio's en streken binnen de provincie is waard ontdekt te worden.

Een paar maand geleden kregen we huis-aan-huis een klein boekje Zie Het landschap zit in jou met tips en een prijsvraag om een ballonvaart over het Overijsselse landschap te winnen. Bijbehorende website zieprovincieoverijssel.nl. Jammer, want dat is een lange naam. zieoverijssel.nl is wel als domeinnaam gereserveerd, maar had overgenomen en doorgekoppeld moeten zijn naar de lange variant.

Tot 11 juni kon je de prijscode invullen. Ruim 5.000 mensen kregen 19 juni een e-mail met daarin alleen een plaatje, waarin vermeld stond of je een prijs had gewonnen. En daar zat opnieuw het venijn. Want, terecht, dat e-mail clients e-mailberichten met alleen een plaatje als spam / junk e-mail karakteriseren. Op een web client, zoals Gmail werd het bericht wel toegelaten, maar in Outlook niet. En als m'n schoonzus en ik dan wel een prijs hebben gewonnen en schoonmoeder géén bericht zegt gehad te hebben, is er natuurlijk lokaal onrust! Met een ballonvaart willen we immers allemaal wel mee. In 2003 zijn we vanaf m'n schoonouders net buiten Balkbrug vertrokken. Zo zijn er nog wel wat mooie plekken in Overijssel waar ik zou willen zweven.

Vandaag de verlossende traditionele envelop met inhoud: een fietskaart Stap op in Salland met alle fietsknooppunten, verkoopprijs €5,95. Voor alle 5.000 winnaars van landschapsprijzen.

Afgezien van een gegeven paard wel een tip: een wat meer doordachte e-mail marketing campagne zou een volgende wel helpen om e-mail clients en familieleden rustig te houden ;)

Labels:

25 juni 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 3

Het komende Xnoizz Flevo Festival brengt ook wat onbekendere namen op de podia. Geeft niets, want daar kunnen natuurlijk aangename verrassingen bij zitten. Alvast een voorproefje van een aantal.

Alibi Tom
De Zweedse indie rockband Alibi Tom maakt prettig in het gehoor liggende rocktunes. Van Sometimes I'm Afraid kun je gratis de mp3 downloaden.

Hun debuutalbum heet Scrapbook. Vorige herfst waren ze ook in Nederland voor . Verder kennismaken kan op Myspace, Flickr en Last.fm. Op donderdagavond staan de Zweedse heren geprogrammeerd.

Anderson
Anderson is een Nederlands indie duo, bestaande uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken zingen. Met gitaar, synthesizer en moderne hulpmiddelen maken ze frisse composities, zo is de belofte.

Meer zien en horen? Kijk dan op Myspace of Last.fm.

AsInRebekkaMaria

AsInRebekkaMaria (hoe kom je op zo'n naam?) is het solo project van Rebekka Maria Andersson. Deze zangeres maakt ook deel uit van de Zweeds/Deense band Lampshade. In haar band vind je verder Rebecka Maria Wållgren (toetsen, drums), Christoffer Schultz (idem), Johannes Nidam (gitaar, toetsen), Katrine Johansen (VJ) en Johannes Dybkjær Andersson (drums). De combinatie levert dansbare electronica en dat doet mijn haart weer sneller kloppen. Diverse releases en remixes zagen al het licht.

Meer luisteren en bekijken, dan moet je op Last.fm of Myspace zijn.

Dwayne Tryumf
De Brit Dwayne Tryumf heeft met Ghetto Scripture zijn debuut gemaakt, na
sinds 1997 al met productie en rapmuziek bezig te zijn. Hij zat ooit in de seculiere band Magic Circle met Marga Man, Blackout, Chris Smoove and Don P (Pierre). In 1999 werd hij christen en liet dat ook in zijn muziek merken. Sinds 2000 doet hij divers productie en concertwerk, inmiddels tot in Japan aan toe.

Dwayne%20TryumfQuantcast
Ook Dwayne kun je volgen op Twitter, Facebook, Vimeo, Last.fm, Bebo, Reverbnation en Myspace.

Labels: , ,

24 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 2

Breadbox64 - Twitteren op je Commodore
Echt geweldig, zo'n praktische mix van een 2007-2009 hype in een jaren '80 hype: een Twitter client voor een Commodore 64/128 die luistert naar Breadbox64. Made in Belgium;) En om het te bewijzen hieronder de demonstratievideo van Johan Van den Brande.


Twitter via Flickr uploads voeden
Het is nog wat omslachtig, maar ook via Flickr kun je nu laten weten wat je nieuwe foto's zijn.
1. Ga naar www.flickr.com/account/blogs/add/twitter
2. Autoriseer Flickr voor Twitter
3. Voeg op je mobieltje in het adresboek je upload by e-mail adres aangevuld met 2twitter adres toe.
4. Upload foto's via dat e-mailadres.
Het kan ook anders:
- blijf TwitPic gebruiken vanaf je mobiel, en zet TwitterFeed de RSS feed van je Flickr photostream bij de feeds die bewaakt worden om Twitter mee te voeden.
- Upload naar Flickr via een andere client op je mobiel, en pas ook daarbij de TwitterFeed dienst toe.

Seesmic Desktop v0.3
17 juni kwam versie 0.3 van Seesmic Desktop uit. Met deze client kunnen meerdere accounts van zowel Twitter als Facebook worden beheerd. De desktop client is nog volop in ontwikkeling. Functionaliteit wordt om de paar weken verder uitgebreid.TweetSpinner

TweetSpinner is een hulpmiddel voor het letterlijk regelen van je tweets. Je kunt tweets inplannen voor verzending op een tijdstip maar keuze, regels opstellen voor het volgen van Twitteraars, leeggooien van je DM-box en het inzichtelijk maken van je Twitter gebruik.

Labels: , , ,

23 juni 2009

BlackBerry voor gevorderde gebruikers

Passend thema
Het standaard theme van de BlackBerry Curve 8900 heeft op het Today scherm juist niet de Today informatie van de kalender en berichtenbox. Na twee dagen een poging met het Vanilla TP theme heb ik dat theme verwijderd, omdat er ernstige Java API foutmeldingen verschenen. Een cold reboot was nodig, en dat verwacht je niet direct bij een nieuw toestel met fris besturingsysteem.

Het zoeken op diverse sites (Gemblock, RimPrograms) naar gratis themes voor mijn model BlackBerry leidde naar het iBerry Today Plus theme. Ja, een knipoog naar de iPhone, zonder wannahave te zijn.

Appstore
Ja, ook RIM heeft voor de BlackBerry een eigen Appstore (App World), maar die komt pas in juli naar Europa en nog niet eens direct in Nederland. CrackBerry heeft een alternatieve Appstore die wel wereldwijd te benaderen is en naast applicaties ook themes en wallpapers biedt.


Uncaught exception

Ik vind dat ik niet hoef te weten, dat de applicaties in Java gebouwd zijn. Op het scherm getracteerd worden met foutmeldingen in de trant van "uncaught exception: net.rim.device.api.system.ObjectGroupReadOnlyException" maken je niet vrolijk. Ook hier is Google je vriend, want zo'n foutmelding komt niet alleen bij mij op het scherm. Boosdoener is het vorige week nog geprezen Facebook client programma, zo hebben slimmeriken ontdekt op een BlackBerry forum.
Het effect namelijk van zo'n Java foutmelding is, dat de weergave van profielen, je berichtenbox en zo nog wat instellingen beschadigd raken. Via Desktop manager en een reboot opfrissen van het OS en verwijderen van Facebook was de oplossing.

SocialScope
Ik heb me aangemeld voor de beta test van SocialScope, een Twitter en Facebook client voor de BlackBerry. De beloften van andere ervaringsdeskundigen zijn ondersteuning voor keyboard shortcuts, een betere UI dan TwitterBerry en de RIM Facebook client.

Integratie is er bijvoorbeeld in de vorm van:
- alle recente activiteiten van een vriend op zowel Twitter als Facebook op één scherm.
- updates naar beide netwerken.
- in je adresboek direct activiteiten op de sociale netwerken bekijken.

Kompass

Onder de naam Kompass for Basecamp werkt Bryte Software aan een Basecamp client voor de BlackBerry, iPhone, Android en Windows Mobile smartphones. testers. Een prima voorbeeld van zinvol zakelijk gebruik van je mobiel. Bryte zoekt betatesters voor Kompass, dus als je zin hebt... De makers kun je op Twitter volgen als @kompasshq.

BlackBerry blogs
Rimarkable
BlackBerryRocks

Labels:

22 juni 2009

Muzikale ontdekkingen juni 2009 - 2

Prodigal Sons
Dankzij de op dance door christenen gerichte weblog Dancechapel herontdekte ik de Prodigal Sons. De heren zijn sinds 1993 actief, namen hun debuutalbum Texno Theology producer Scott Blackwell’s achtertuin op. Later brachten ze op Chrystal Lewis' Metro One label het album Return uit. Nu is het 2009 en kun je op Bandcamp hun 7-songs tellende Nimbus project tegen een vrije gift vanaf $7 downloaden. En dat is de aanschaf zeker waard. De 7 songs zijn een opstap naar nog meer heerlijke dance tracks, zo liet de band me via Twitter weten.

Digital Aura
Nog meer lekkere dance remixes zijn afkomstig van Digital Aura, de nickname van Greg Primmer uit Petrolia, Ontario in Canada. Op SoundClick legt hij zijn naam, apparatuur en muzikale voorkeuren uit. Op Myspace kun je alvast kennismaken.
* Newsboys – Something Beautiful (New Creation Mix)
* Delirious – History Maker (Future Vision Mix)
* Barlow Girl – Never Alone (On The Dance Floor Remix)
* Todd Agnew – Grace Like Rain (Digital Aura Mix)
* Chris Tomlin – How Great Is Our God (Digital Aura Short Cut)
* Casting Crowns – East To West (Digital Aura Short Cut)
* Michael W Smith – Friends (Digital Aura Short Cut)
* Mercy Me – I Can Only Imagine (EDM In Heaven Mix)
Dit 7-tal kun je als doorlopende mix van 36 minuten gratis downloaden, of als losse tracks. Warm aanbevolen voor liefhebbers van Above & Beyond, Armin van Buuren en The Echoing Green. Hieronder het voorproefje van de verbouwing van Delirious? History Maker.

Jadyn Maria
Zangeres Jadyn Maria leerde ik kennen van haar rillingen bezorgende vocale bijdrage op GRITS' cover van U2's With Or Without You op het In The Name of Love verzamelalbum.
Ze is terug en heeft onlangs Good Girls Like Bad Boys uitgebracht met stoere bikkel Flo Rida.


Tip
Zelf ook eens op ontdekkingsreis langs ondergewaarde muziek, net onder de radar van popzenders? Kijk dan eens op MeLikeGoodMusic.com op volg @MeLikeGoodMusic op Twitter.

Labels: ,

21 juni 2009

Hoe bewijs je waar je in gelooft?

Paulus heeft geloof alsvolgt 'gedefinieerd' in Hebreeën 11 vers 1:
"Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien."
Het blijft lastig voor ons denkende mensen die overal een 'bewijs' voor willen zien. Een paar recente voorbeelden uit mijn eigen omgeving.

Wat is de toegevoegde waarde van social media?
Waarschijnlijke achtergrond: tijdverdrijf, lastig te verkopen als product of dienst aan een in crisistijden op de centen zittende klant / opdrachtgever. En dus wordt een beroep gedaan op Social media case studies. En dat terwijl de basishouding bij social media (web 2.0, sociale netwerken en verwante 'buzz words') samenwerking is. En terwijl iedereen intuïtief instemt met de meerwaarde van samenwerken, willen we de effecten wel graag kwantificeren voor een business case.

Werkt Agile Scrum?
De demonstratie aan het eind van de eerste Scrum sprint van vier weken deed veel deelnemers de schellen van de ogen vallen. Ja, het kan dus echt, werkende software, inclusief foutafhandeling, achterliggende database en voldoen aan de huisstijl. En dus heb je 'late bekeerlingen' die als Thomas een week later alsnog een eigen demonstratie willen hebben. En opnieuw, kun je een op elkaar ingespeeld team 'pakken'? OK, je kunt een burndown chart raadplegen, maar wat heb je aan dat 'teken'?

Creationist en evolutionist begraven strijdbijl
Aantrekkelijke kop in het Nederlands Dagblad over een congres in het kader van het Darwinjaar. Het zijn allebei geloven, zo stelde men moedig. Een week ervoor had een 'brede groep christenen' nog de Verklaring van een gezamenlijk geloof in God als schepper ondertekend. En dus leidde dat tot terechte satire op Goedgelovig.nl: de Schepper en Zijn angsthaasjes. Kun je je geloof bewijzen met een handtekening? Is dat nodig?

Een kleine stap verder is dan de koppeling tussen Genesis 1 en Pangaea, zoals KingdomGeek laatst 'bewees'.

Geen geloof zonder bewijs
Pé de Bruin, in januari 2009 overleden, schreef onder meer Geen geloof zonder bewijs. De oprichter van het Utrechtse Stadsblad wilde na het verlies van twee kinderen "weten waarom hij ze moest verliezen, en besloot de bijbel te bestuderen. In een studie theologie geloofde hij niet. Hij was niet echt geïnteresseerd in wat anderen over de bijbel schreven, maar wilde hem zelf lezen, terug naar de bron."

Labels: , ,

20 juni 2009

Zoek mijn baan

Vacaturesites hebben weer aanloop deze barre tijden. Het nieuwe zoekmijnbaan.nl verzamelt op unieke wijze de banen van grote sites als Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Eén klik, alle banen is het devies. Eventuele Hyves en LinkedIn profielen / connecties van bedrijven worden bij elke vacature getoond. Nieuwe vacatures op een functienaam of rol naar keuze in of rond een plaats naar keuze komen desgewenst in een dagelijkse e-mail je kant op.

Door je cv achter te laten op zoekmijnbaan.nl krijg je onder meer zelf de mogelijkheid om recruiters te banderen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst met een bedrijf emailen voordat je een sollicitatie verstuurt!

OK, even terugrollen
Als je al eerder had ingeschreven op een vacaturesite, je cv er al had achtergelaten, of zelf een (online) cv had opgebouwd op VisualCV.com, LinkedIN of een andere voorziening, je RSS feeds volgt van vacaturesites met interessante banen in de omgeving, biedt zoekmijnbaan.nl natuurlijk niet 1-2-3 meerwaarde. Ben je net, of binnenkort op zoek, kun je een paar vliegen in één klap slaan. Het argument om sociale netwerken in te zetten om via vrienden en bekenden meer over het bedrijf of de betrekking in kwestie te weten te komen, is niet nieuw, maar een zeer gezond modern principe.

Labels: ,

19 juni 2009

Getting Things Done updates juni 2009

Outlook Track-it
Outlook Track-it is een eenvoudige Outlook add-in die 3 functies heeft
- e-mails markeren om zelf op te volgen
- e-mails markeren om door een ander opgevolgd te worden (delegate)
- herinnering opzetten op e-mails.
De 15 dagen gratis trial versie is beschikbaar. Zelf heb ik er geen geld voor over, aangezien de functies ook gewoon in Outlook zelf zitten, of met eigen knoppen te maken zijn. Outlook Track-it is geoptimaliseerd voor Outlook 2007, de 2003 ondersteuning volgt later.


GTD op je BlackBerry
Wayne Pepper (David Allen Co) legt in deze podcast uit hoe je de GTD principes kwijt kunt in je BlackBerry.

Labels:

18 juni 2009

Vooruitblik Flevo Festival 2009 - 2

Ook deze week neem ik je mee langs de line-up van het komende Flevo Festival, dat van 20-23 augustus in Bussloo gehouden wordt.

Rebecca St. James
Op Last.fm stond Rebecca St. James al een week eerder dan de Flevo nieuwsbrief van 12 juni in de line-up (ik vermoed inside information). Ze stond al driemaal eerder op het podium van de EO Jongerendag en in 2007 ook op Flevo. Naast haar concert op het hoofdpodium zal ze ook een lezing geven. Haar laatste 90-dagen dagboek Pure is haar meest recente werk, want naast zingen schrijft ze ook al jaren en spreekt over de onderwerpen die ze als vrouw met name andere (jonge) vrouwen wil voorhouden.
Je kunt Rebecca volgen op Twitter, vrienden worden op Facebook of Myspace.

Family Force 5
De familieband Family Force 5 in blitse outfit en fancy nicknames (Soul Glow Activatur, Crouton, Phatty, NaDaddy en Chap Stique) moet je vooral live zien. Fun-band, zoals eerder Stellar Kart of RelientK het ook vooral van concerten moeten hebben. Een studio-opname valt dan altijd tegen. Prima dus de heren uit te nodigen voor de 2009-versie van Flevo.

Meer info op Wikipedia, Last.fm en Myspace.

This Beautiful Mess
This Beautiful Mess is een Nederlandse indie rockband die zo ongeveer elk jaar wel te vinden is op Flevo. Arjen van Wijk (zang), Lydia van Maurik-Wever (toetsen, zang), Axel Kabboord (gitaar), Stefan van Maurik (bas) en René de Vries (drums) draaien alweer een tijd mee.

Meer weten? De band is te vinden op Wikipedia, Last.fm en Myspace.

Tangarine
Op zeer jonge leeftijd kwamen singer/songwriters Arnout en Sander Brinks in aanraking met muziek. Oude LP's van bekende en onbekende artiesten inspireerde ze om het podium op te zoeken als Tangarine. De heren heb ik alweer enkele maanden als vrienden op Hyves en Twitter. Opnamen van concerten staan ook op Youtube.

Kim Janssen
Tenslotte Kim Janssen die na omzwervingen in Azië in haar jonge jaren zich op z'n 15e nestelde in Nederland. Inspiratie voor z'n eigen composities deed hij op bij David Bazan, Iron and Wine en At The Close Of Every Day.

Kim stond vorig jaar ook op Flevo. Meer info op Last.fm en Myspace.

Labels: , ,

17 juni 2009

Agile project management: dagelijks inzicht

Hoeveel projectmanagers zitten niet in een spagaat tussen enerzijds de lijnmanagers die het liefst wekelijks duimdikke rapportages willen ontvangen en anderzijds de beperkingen van een urenverantwoording en -aggregatieproces dat over vele schakels loopt? Om dan nog zinvol te kunnen sturen op tijd en geld, wordt een uitdaging op zich. Tel daarbij de structureel niet door individuele projectmedewerkers ingevulde estimates to complete (ETC's) en wijzigingen in uurtarieven gaandeweg het project.

Zodoende is maandelijkse rapportage al een verplichte dag in afzondering met project management software, rekenmachine en je issue log om de beweging ten opzichte van je planning te onderbouwen.

Zo kan het ook!
Hoe anders is de transparantie van Jira's Greenhopper extensie, waarmee op dagbasis de voortgang in je project inzichtelijk is, niet alleen voor jou, maar voor iedereen die toegang heeft tot Atlassian's vlaggenschip voor ondersteuning van systeemontwikkeling en test.


Dat maakt op dagbasis mogelijk om maatregelen te nemen als:
- de groep herinneren aan de toezegging als team in deze sprint het beloofde te gaan opleveren.
- soepel om te gaan met een aanvraag voor een vrije dag volgende week, of juist een toegekende verlofdag in te trekken.
- hulp in te roepen om bijvoorbeeld op testable gezette software items te testen en zodoende de status 'done' te bereiken en het verloop van de grafiek positief te beïnvloeden.

Labels: ,

16 juni 2009

PRINCE2 2009 ziet het licht

Vandaag is PRINCE2-2009, de geactualiseerde opvolger van PRINCE2-2005, in Londen gepresenteerd. PRINCE2 is een veel gebruikte marktstandaard voor projectmanagement met de claim Managing succesful projects. De methode wordt door het Britse Office of Government Commerce beheerd. Van tijd tot tijd wordt de methode geactualiseerd met (best) practices van project managers.

Wat al een tijd onderhanden is, is de onderlinge afstemming van methodieken voor portfolio-, programma- en projectmanagement en voor risico- en servicemanagement. Zo zag P3O (Portfolio, Programme and Project Office) eind 2008 het licht.

Niet alleen het logo wordt in lijn gebracht met de andere OGC methoden. De verschillen tussen de 2009 en 2005 versie betreffen voornamelijk indeling van het boek en een deel van de terminologie. De uitgangspunten van PRINCE2 blijven dezelfde. Extra aandacht is er voor maatwerktoepassingen van PRINCE2 in de eigen organisatie. De rollen van opdrachtgever en stuurgroep worden verder uitgewerkt in het nieuwe handboek Directing a Successful Projects with PRINCE2 (concept versie in Word formaat).

Zodra de officiële uitgave van PRINCE-2009 in Nederland beschikbaar is, biedt bijvoorbeeld Capgemini Academy aangepaste Foundation- en Practitionertrainingen aan. De introductie van PRINCE2-2009 heeft geen invloed op de geldigheidsduur van eerder behaalde Foundation- en Practitioner certificaten.

Op de weblog van lead author Andy Murray kun je de vorderingen in het PRINCE2 2009 volgen. Andy komt tekst en uitleg geven bij onder meer het Prince User Group 2009 seminar op 18 juni in het Utrechtse Galgenwaard stadion. Inschrijven kan online. Ook kun je je abonneren op de Project Elert service en op prince-officialsite.com het methoden portal best-management-practice.com informatie vinden.

Capgemini Academy organiseert op 30 juni een informatiebijeenkomst (inclusief dinerbuffet) over de overgang van PRINCE2-2005 naar PRINCE2-2009. Dan krijgt u een toelichting op de voornaamste wijzigingen en inzicht in de praktische aspecten van implementatie van PRINCE2-2009. Een e-mail aan direct-marketing.academy.nl@capgemini.com is hier het recept.

Labels:

15 juni 2009

Respect voor brandende braamstruik

Nog geen maand geleden vroeg ik me in een weblog post af wie m'n volgende mobiel zou gaan besturen. Niet, dat m'n HTC S620 met Windows Mobile direct aan vervanging was, maar dromen mag toch? In die weken had ik op MT.nl meegedaan aan een prijsvraag, waarmee een BlackBerry Curve 8900 te winnen was. Nooit meer aan gedacht, tot ik gemaild werd, dat ik gewonnen had en m'n adresgegevens even wilde doorgeven. Onverwacht pure luxe en daarmee het antwoord op de vraag uit mei.

Match met criteria?
In mei had ik een shortlist met requirements voor een nieuwe telefoon:
1. ondersteuning voor push mail vanuit Microsoft Exchange
2. ondersteuning voor synchronisatie van agenda, contactpersonen, taken en e-mail met Microsoft Outlook.
3. ondersteuning voor Bluetooth, WiFi, GPRS en HSDPA.
4. ondersteuning voor Java applicaties
5. flink wat intern geheugen.
6. QWERTY toetsenbord
7. speakerfunctie

Push mail was ooit het USP van RIM's BlackBerry toestellen. Vanwege bedrijfsbeleid kan ik er voor de zakelijke mail geen gebruik van maken. Push mail vanuit Gmail, Yahoo!, Live/Hotmail en de reguliere ISP's waren echter vlot ingesteld, toen ik de Web 'n Walk van T-Mobile had omgezet naar de soortgelijke mobile internet dienst InstantEmail.

Synchronisatie van agenda, contactpersonen, taken en e-mail, ondersteuning van Bluetooth, WiFi en GPRS is OK. HSDPA zul je moeten missen, voor zover je al een bijbehorend prijzig abonnement had afgesloten. Bij de Bluetooth ondersteuning viel me op, dat in tegenstelling tot de HTC met Window Mobile de BlackBerry moeiteloos het adresboek wilde overzetten naar de Toyota Prius.

Speciaal voor de BlackBerry ontwikkelde (Java) applicaties worden ondersteund en of Over the Air (OTA) dan wel via de meegeleverde Desktop Manager software beheerd en zonodig van upgrades voorzien. Een meegeleverde 1GB SD-card vergroot het beschikbare geheugen. Toetsenbord en speakerfunctie zijn ook voor elkaar, naast extra's als spraakgestuurd bellen en voice memo recording.

Applicatie integratie
Google is de standaard in de browser ingebouwde zoekmachine. En je Gmail kun je als volwaardige e-mail client bedienen. Met de ingebouwde GPS + BlackBerry Maps heb je Google Maps niet meer nodig. Veel zinvols van de voor de BlackBerry aangeprezen Google applicaties blijft er niet meer over om te installeren.

Prettig was de beschikbaarheid van een eigen versie van de OliveTree bijbellezer. Spectaculairder zijn de met het OS en UI van de BlackBerry verbonden applicaties voor Flickr, instant messaging (Live, Yahoo!, ICQ, GTalk, AIM) en Facebook en Myspace.

Uploaden van foto's inclusief (geo) tagging is een fluitje van een cent. Voor Facebook of Myspace heb je geen desktop meer nodig. Updates van Facebook of Live Messenger komen in dezelfde berichtenbox als je laatste e-mail. En foto's of documenten mail je net zo makkelijk, als dat je ze aanbiedt aan je IM buddy of Twitter volgelingen.

Dit setje toepassingen heb ik zelf aangevuld met TwitterBerry (Twitter client), EverNote (aantekeningen maken) en CaptureIt (screen capture tool).

Daarmee was ik in een avond helemaal up-and-running. Heb je vragen of goede tips? Welkom!

Labels: , ,

14 juni 2009

10 domme dingen die veel christenen geloven

De boektitel 10 Dumb Things Smart Christians Believe trok me wel aan. Ik mag dat soort prikkelende titels wel, zeker als christen, voor wie het gevaar van subcultuur, verzuiling, een safe haven enzo continue op de loer ligt.

Larry Osborne's boek Sticky Church over het voorkomen van weglopen van gasten en gemeenteleden door de achterdeur van je kerk, heeft een opvolger over diverse valse beloften die (aspirant) christenen worden voorgehouden en door velen (goedbedoeld) als zoete koek worden geslikt. Osborne noemt ze Spiritual Urban Legends.


En ook al zou je het niet met alle ontmaskeringen eens zijn, biedt Larry Osborne je een geweldige spiegel met zijn tiental geestelijke broodje aap verhalen. Ik heb er wat eigen gedachten bij gezet.

1. Faith Can Fix Anything
En dus kniel je naast je lekke band, in plaats van een emmer water en reparatieset te pakken. Je laat je studieboeken liggen, maar verwacht het slagen voor het examen van God. Domoor, de Schepper gaf je ook hersens! Wishful thinking, positief denken en ander fraais liggen dichtbij, maar merkwaardig, waarom er dan nog van alles fout gaat in de wereld en niet iedereen gelukkig is.

2. Forgiving Means Forgetting
Vergeven is al een stap, maar vergeten is wat anders. De daad of gebeurtenis die vergeven moet worden, is namelijk grondig vastgelegd in onze gedachtenwereld. En 'vergeven = vergeten' is meestal een shortcut voor 'zand erover, ik wil er niets meer over horen', kortom meer kramp dan kracht.

3. A Godly Home Guarantees Godly Kids
Tja, en daarom zijn er de spreekwoordelijke domineeskinderen en de continue onder een vergrootglas liggende levens van het kroost van leiders, oudsten. Garantie tot aan de deur, zou ik zeggen. Ieder mens is verantwoordelijk voor z'n eigen daden, en ondanks een goede bedoeling bij de ouderlijke opvoeding, blijken er heel veel meer factoren een rol te spelen in het uiteindelijk goed of niet goed terechtkomen van je kinderen. Ook hier is de wens de vader van de gedachte.

4. God Has a Blueprint for My Life
En voor jou en jou en jou. Snelle conclusie: wat ik kies, doet er niet toe. Mijn lotsbestemming ligt vast. Alles gebeurt exact, zoals God het wil. Een perfecte manier om je eigen verantwoordelijkheid uit te schakelen, Hem te prijzen bij zegeningen en te vervloeken bij tegenslagen.

5. Christians Shouldn't Judge
Ook zo'n heerlijk onderwerp op groeigroepavonden en studiebijeenkomsten. De finesses tussen oordeelsvorming, oordelen, veroordelen, goede bedoelingen en andere uitwerking, het aanspreken van personen of gedragingen. Ook dé dooddoener op forums en rond ingezonden brieven: kritiek hebben = veroordelen, dat mag niet, dus graag allemaal mijn stellingname onderschrijven.

6. Everything Happens for a Reason
Misschien wel, of niet. Het lijkt vooral een strohalm in situaties waarin je het zelf absoluut niet weet waarom iets gebeurt. En wil je eigenlijk die blauwdruk van je leven wel kennen? De stellingname is nauw verbonden aan het vraagstuk van het lijden in de wereld. Maar al te vaak is een menselijke hand, niet een goddelijke, actief, maar dat is wat lastig om onder ogen te zien.

7. Let Your Conscience Be Your Guide
Houd jezelf niet voor de gek. Hoe voorspelbaar irrationeel onze gedachten zijn, heeft Dan Ariely al eens uitgewerkt. Wat mij goeddunkt, kan mij wel passen, maar hoeft nog geen goddelijke oorsprong of goedkeuring te hebben, laat staan de ander opbouwen.

8. God Brings Good Luck
Made in America. Voorspoedtheologie: geef (mij) en je zult het veelvoudige ontvangen. Helaas stelt de Bijbel ook dat het regent over goeden en kwaden. Ofwel: ik word ook nat, heb ook wel pech, kan ook ontslagen worden of mis ook de trein.

9. A Valley Means a Wrong Turn
Typisch christelijk jargon: ben je blij, zit je op een bergtop, zit je in een dip, noem je dat een dal. En dat hoort niet bij 'van heerlijkheid tot heerlijkheid gaan', of 'met God over heuvels springen', 'bergen kunnen verzetten in geloof'. Kortom: een mislukking is jouw fout, haast onvergevelijk. Probeer dan maar weer overeind te komen.

10. Dead People Go to a Better Place
Zoek in de Bijbel nou eens echt uit, wat er over de de tijd na je dood is geschreven. Noem het hemel, noem het leven na de dood. Troostvolle gedachten zijn ook hier goedbedoeld, maar vaak ongefundeerd.

Larry Osborne werkt op zijn weblog de gedachten zelf verder uit; de auteur kun je ook volgen op Twitter.

Labels: ,

13 juni 2009

Beter verbonden met Facebook

Eigen Facebook url
Facebook gaf vanochtend vroeg de mogelijkheid om zelf een gepersonaliseerde Facebook url aan te maken. 200.000 gebruikers in 3 minuten tijd maakten er meteen gebruik van. Zelf kon ik niet achterblijven, wakker was ik toch al even. Het resultaat: http://www.facebook.com/hjvanderklis

Gnip meets Facebook
Vorig jaar juli besprak ik Gnip In de 2.1 versie zijn ruim 30 data publishers beschikbaar, van Digg en Del.icio.us tot FriendFreed, Twitter en Youtube. Binnenkort komt een zogenaamde firehose voor WordPress, echter op abbonnementsbasis. Gnip wordt binnenkort ook aan Facebook gekoppeld gebruikmakend van de nieuwe Facebook Open Streams API.

Plaxo beter verbonden met Facebook
Plaxo kende al een integratie van contactgegevens met Facebook, dankzij DataPortability.org. Sinds kort kun je Plaxo en Facebook ook laten synchroniseren. Facebook vrienden worden dan automatisch ook je Plaxo vrienden. Het duo biedt daarnaast:
- integratie van Facebook prikbord items met events op Plaxo.
- status updates van Plaxo bijwerken op Facebook en vice versa.

DandyID verbonden met Facebook
DandyID, dat ik in februari beschreef heeft nu een Facebook applicatie, zodat je profielen op andere netwerken in een handig overzicht op je Facebook profiel gezet kunnen worden.

BlackBerry verbonden met Facebook
En, verrassend, ook de BlackBerry heeft Facebook gevonden (of andersom).

Na installatie, kun je niet alleen op je BlackBerry Facebook gebruiken, maar wil Facebook op zijn beurt ook best op zoek naar vrienden uit het adresboek van je telefoon. Ach, het leverde me weer 13 nieuwe 'vrienden' op. En zo zijn we allemaal weer beter verbonden.

Labels: , , ,

12 juni 2009

Muzikale ontdekkingen juni 2009

Bloggable Music Network
Op The Bloggable Music Network is een lijst van christelijke artiesten met hun Twitter account, website en andere social network profielen te vinden. Zeker niet volledig, maar wel informatief.

Styrafoamkid
Bruce Gainsfords gebruikt Styrafoamkid als artiestennaam. Hij combineert gitaarspel met DJ'en, en dat valt op. Bruce speelde eerder in Vega4, een britrock band die met de opkomst van Coldplay meegroeide. Vega4 trok op hun beurt de aandacht van top DJ Paul van Dyk. De gezamenlijke hit Time of Our Lives was het resultaat. Onder eigen naam is Styrafoamkid te horen geweest op de 2008 Cream verzamelaar en Ministry of Sound Tech Euphoria verzamelaar. Live speelt Bruce weer in sets van Paul van Dyk's band. Binnenkort verschijnt een eerste solo-album.

Nader kennismaken kan op Myspace of Twitter.

The Weak Need
De rock & progrock van de Canadese band The Weak Need trok mijn aandacht op Myspace. Zanger en toetsenist Sean Croley, gitarist / bassist Rob Brayshaw, drummer Shayne Laity, gitarist Joel McNee en bassist / violist Stephen Preston deden hun inspiratie op bij Keane, Coldplay, The Choir en Snow Patrol. Hun Restitution CD kun je digitaal aanschaffen.


Niko
Niko uit Music City Nashville, Tennessee wil vooral zijn pop/rockmuziek voor zich laten spreken, en biedt daarom 20 songs als gratis downloadables aan.
"Every flower, every tree, every person that I see, every night and every day, the sun, the moon, the earth, the laughter of a child, memory, foresight, the present moment, dreams, visions, faith, hope, and love..."


NIKO%20%20NikoOnline.comQuantcast
Verder kennismaken kan op Myspace.

Prodigal Sons

Het trance / techno duo Prodigal Sons uit Texas is terug met Antithesis. De 9 songs worden als betaal-wat-je-wilt voor de download aangeboden, met een bodemprijs van $7. De songs van zo'n 8 minuten fijne beats per stuk zijn dat zeker waard, dus als je Above & Beyond, Daft Punk en Andy Hunter weet te waarderen, wip dan aan op de Prodigal Sons stek op Bandcamp.com om je download te regelen.

Labels: , , ,

11 juni 2009

Vooruitblik op Xnoizz Flevo Festival 1

Over twee maanden vindt opnieuw het Xnoizz Flevo Festival plaats op recreatieterrein Bussloo in de stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen, Deventer). De vanzelfsprekendheid waarmee elk jaar weer het Flevofestival sinds de jaren '70 wordt georganiseerd, leek met het faillissement van stichting The Crown de 2008 editie de laatste. Gelukkig kwam er een doorstart en al snel een interessante line-up.
De komende weken neem ik je mee in een muzikale kennismaking met de artiesten en bands.

Addison Road
Addison Road: pop/rock op Amerikaanse leest. Zangeres Jenny Simmons heeft inmiddels een kleine, en dus kan de groep weer op toernee. Verder kennismaken kan op Myspace, Wikipedia en Last.fm. Regelmatig geeft de band een vodcast uit met de laatste ontwikkelingen. Mijn bespreking van het debuutalbum staat op BottomlineOnline.nl.

Newsboys
De Newsboys hebben dit voorjaar Peter Furler verruild voor Michael Tait (bekend van zichzelf en daarvoor als lid van DC Talk) als frontman. De nieuwe combinatie wordt zeker een hoogtepunt. Met hun GO en GO remixes en GO Live waren ze top in 2007 en 2008, hun 2009 release In The Hands of God is net uit. Verder kennismaken kan op Myspace en Last.fm, of volg de heren op Twitter.

Christafari
De christelijke reggae sensatie Christafari is al sinds 1990 actief en stond in 2007 ook op Flevo. Terecht dat dit gezelschap nog een keer is uitgenodigd.

Neal Morse
Neal Morse belichtte ik in april 2009. Of dat de Flevo-organisatie op ideën heeft gebracht, weet ik niet. Wel leuk, dat de man achter Spock's Beard en Transatlantic naar Flevo komt.

Labels: , ,

10 juni 2009

Wie ben ik?

Henk-Jan, vandaag nog net een jaar geen 40 geworden. Dank alvast voor de spontane felicitaties :-) Identify de persoon achter een social network pagina (specifieker vindplaatsen met links tagged rel="me") wordt nog gemakkelijker gemaakt met de FireFox extensie Identify.

Door op een pagina met vermoede profielinformatie op een Windows pc Alt-i of op de Mac Ctrl-i.

Achterliggende techniek is Google's Social Graph API en Yahoo!'s YQL API. Op veel pagina's haalt de toetsencombinatie niets uit, omdat de profielinformatie net anders gecodeerd is. Op Myspace, Facebook, Twitter en Flickr werkt het goed. De profielinfo die van andere netwerken bekend is, wordt getoond. Zo kreeg ik bij een luisterbeurt van The Weak Need op Myspace prompt het Twitter profiel van zanger Sean Croley te zien.

Labels: , ,

09 juni 2009

Online projectmanagement ondersteuning 16

Online sociale netwerken voor projectmanagers
Er zijn inmiddels diverse online netwerken waar je terecht kunt om collega's te leren kennen, kennis & kunde te delen en aan nieuwe opdrachten te komen.

Projectmanagement Groep Nederland
Op LinkedIn heeft de Projectmanagement Groep Nederland inmiddels zo'n 2.000 leden. Dave Habets heeft 9 oktober 2007 de groep opgericht. Dave ken ik uit eerdere projecten voor de ANWB en samen met een groep andere projectmanagers beheer ik deze groep. Het profiel: groep waarbinnen Project Managers kunnen netwerken, contacten kunnen onderhouden en kennisdeling kunnen borgen met andere professionals met dezelfde bloedgroep.
In een gemiddelde week komen er 17 leden bij, worden 11 nieuwe discussies gestart en worden 2 nieuwe berichten geplaatst. De LinkedIn groep is niet gelieerd aan een IPMA-NL of andere vakvereniging. Met andere woorden: van en voor projectmanagers.

IPMA-NL heeft zelf een eigen groep op LinkedIn met bijna 1.000 leden. Het biedt een platform voor projectmanagement. Toegankelijk voor leden. Lid worden? Commerciële uitingen zijn niet toegestaan op straffe van verwijdering.

Ruim tienmaal groter is het internationale sociale netwerk voor projectmanagers PPMNG. Met 99 groepen, 42 openstaande discussies en nog veel meer biedt het een compleet networking platform. Van video's, verjaardagen van leden, project management tweets tot nieuwsberichten.

Terug op eigen bodem is de op het Ning platform ondergebrachte community Ikdoeprojecten.nl. Een Nederlandstalige community voor project- en programmamanagers. Met informatie over nieuwe ontwikkelingen en communicatie tussen vakgenoten. Ook hier profielen van leden, nieuwsberichten, Twitter profiel, video's, informatie over methoden, software, cursussen en evenementen. Het netwerk is half mei 2009 opgericht door Remco Reitsma.

Visit ikdoeprojecten.nl

Labels: , , ,

08 juni 2009

Microblogging updates juni 2009 - 1

VidTweeter
VidTweeter biedt een mashup van Youtube video's en je Twitter profiel. Natuurlijk kun je zelf met bijvoorbeeld Power Twitter ervoor zorgen, dat je inline video's kunt bekijken als een hyperlink naar een Youtube url in een bericht staat. Wil je er zeker van zijn, dat bezoekers jouw video kunnen bekijken, is VidTweeter het proberen waard. VidTweeter ondersteunt Youtube, Vimeo, DailyMotion en Metacafe. Een voorbeeld is onderstaande muziekvideo van Speaking Louder Than Before die Jeremy Camp promoot via zijn eigen Twitter profiel.

Zelf heb ik een exemplaar gemaakt met de video van de voetbalwedstrijd Bergentheim E5 - Balkbrug E3.

Locatie twitteren via Google Earth

Hussein Nasser heeft een Google Earth plugin Earthtwit geschreven. Deze toepassing laat Google Earth in je browser zien. Geef een locatie op, login met oAuth op Twitter en deel je locatie met je volgelingen in een tweet. Geinig. Voorbeeldje voor m'n eigen huis.

IRLConnect updates
Na de bespreking van IRLConnect in april hebben de makers diverse verbeteringen doorgevoerd. Naast support voor IE 7 en 8 is is Yahoo!'s Fire Eagle geïntegreerd. Verder nog: full screen mode, alle informatie in één stream.

Filetwt
File sharing kan prima samen met een Twitter account, zo bewijst Filetwt.com. 20MB is de limiet. Je kunt 1:1 bestanden delen met een Direct Message, of je bestanden aan het publiek bekend maken met een openbare tweet. Volg de makers op @filetwt. Verder kun je stemmen voor de integratie van FileTwt in Seesmic, TweetDeck en Twhirl.

Labels: , , ,

07 juni 2009

Bijbel in 3906 tweets

Het Duitse portal Evangelisch.de heeft een recordpoging gedaan en gewonnen om in 10 dagen tijd de complete Bijbel in tweets te laten publiceren. Op 20 mei ging Genesis 1 vers 1 live, op 30 mei de laatste verzen van Openbaring.

Theologen hadden van tevoren de Bijbel opgedeeld in 3.906 berichten. Vrijwilligers konden nog niet gepubliceerde verzen uitzoeken en samenvattingen van 140 karakters op Twitter zetten, waarbij #ebl als samenhangende hashtag gebruikt werd. Het leverde zodoende meteen een unieke samenwerking van 'the crowd' op om in eigen woorden verzen terug te brengen tot een voor Twitter acceptabele 140 karakters als maximum. De alternatieven zijn ook bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld bij Genesis 1.
"Am Tag Null erschuf Gott die Welt und erhellte sie mit Licht. Er nannte das Licht den Tag und die Finsternis die Nacht. Dann folgteTag Eins."
Alle zo gepubliceerde bijbelverzen en commentaren zijn te vinden op Twitter. Volg natuurlijk ook @Evangelisch.de.

Labels: ,

06 juni 2009

Mind performance hacks

Mind performance hacks is een oefen- en doeboek om je hersens te trainen om slimmer en efficiënter met het razende tempo van de moderne informatiestromen om te gaan. Dit wordt ook wel lifehack(ing) genoemd. Kernboodschap: hoe blijf je kalm en lekker bezig in een hectische omgeving.

De aangedragen oefeningen helpen om:
- geheugensteuntjes te gebruiken om nummers, namen, data en andere zaken te onthouden.
- het hoofdrekenen een opfrisser te bezorgen. Veel te snel grijp je naar de spreekwoordelijke zakjapanner.
- brainstorming processen te (bege)leiden.
- nieuwe ideeën systematisch en effectief vast te leggen.

A.W. Bruna heeft het boek in traditionele vorm uitgegeven (verkoopprijs EUR 18), maar het is ook gratis te downloaden bij Lifehacking.nl in ruil voor je e-mailadres voor follow-up.

Labels: ,

05 juni 2009

Google Wave op komst

Een nieuwe tak aan de alsmaar groeiende Google boom is Google Wave. Hoewel de service pas later dit jaar beschikbaar komt voor het publiek, is de belofte een geheel nieuwe invulling van online samenwerken, e-mail en instant messaging, ook wel een cloud communicatiedienst genoemd.

Een wave is een document of een conversatie, en wel in real-time. Je ziet je medegebruikers dus letterlijk hun tekst intikken. Bijlagen van je bureaublad kun je zo in Google Wave slepen. Google Wave conversaties kun je weer invoegen op elke weblog.


Het resultaat ziet er vooralsnog zo uit

Google heeft het Google Wave Federation Protocol uitgegeven, waarop ontwikkelaars hun eigen wave (toepassing) kunnen schrijven.

Twave
Geen geintje, maar nu al een serieuze toepassing op het Wave platform, de mengvorm met Twitter: Twave. Bots zijn al gemaakt voor:
- Debuggy: debugging informatie over elk event op een wave.
- Stocky: real-time koersinformatie
- Bloggy: push van wave content richting een blog
- Maps: samenwerking op een Google map om events te organiseren.
- Bidder: een wave wordt je eigen eBay
- Ratings: wave gebruikers kunnen items waarderen en recenseren. Deze bot toont vervolgens de resultaten.

Labels: , , , ,

04 juni 2009

Luxemburg en wonderlijk spoorzoeken

Zondagmorgen, 1e Pinksterdag, hebben we na het uitslapen (en dat is met 9u een hele prestatie!) Luxemburg bezocht. Zelf was ik nog nooit in dit kleine land geweest en dus de kinderen ook niet. Luxemburg-Stad is op zondag lekker rustig en perfect voor een stadswandeling. Vanaf de Esprit parkeergarage via de vestingwerken in de lage stad (de wijk Grund) naar het klooster en de oversteek over de Arzelle.

Aan de overzijde hebben zich veel toeristen verzameld op de Bock Montée. Vandaar via het Palais de Justice, de St. Michaelskerk en het paleis van de groothertog van Luxemburg naar het Willem II plein. Een jazz band stond er het aanwezige publiek vanaf een podium te vermaken.

Via de kathedraal, stadhuis en Charlotte monument zigzaggend naar de FD Roosevelt Boulevard en het Place de Constitution.

Voorbij de Pont Adolphe met de trap naar beneden en door het park langs de oever van de Arzelle terug naar de parkeergarage.

Thuisgekomen was de bikini van Marianne verdwenen. Verzoend met idee dat we haar in onderbroek zouden laten zwemmen, merkte ze zelf wandelend op dat ze er zeker van was de bikini weer terug te vinden. En prompt zag ik de bikini in het gras naast het wandelpad op de camping liggen. Gaaf! 's Avonds staan pannenkoeken op het programma, en veel later nieuwe glazen van de Morio-Muskat van Mertes.

Tweede Pinksterdag was een vervolg op het spoorzoeken. Eerst naar de Romeinse grafheuvel bij Siesbach. Vervolgens naar de Villa Rustica, waarvoor niet alleen de navigator, maar ook ouderwets kaartlezen noodzakelijk was. Toeristische aanwijzingen ter plekke ontbreken, en zo kom je na kilometers boswandeling eindelijk bij....een maquette van de bewuste villa.

Veel meer lol hadden we op de Sommer Rodelbahn Erbeskopf. Allemaal in wisselende samenstellingen tweemaal naar beneden. De ronde met video-opnamen nam slechts 38 seconden voor de afdaling.

Vanaf de top van de heuvel in een uitkijktoren niet echt een geweldig uitzicht. In Hambachtal gewoon weer van de glijbaan, lekker eten en op tijd slapen. Al die buitenlucht doet goed.

Veel meer foto's en impressies staan op Flickr en de eerste weblog over Hambachtal en Trier.

Labels: , ,

03 juni 2009

Microsoft Live naar Bing

Microsoft presenteerde vorige week haar nieuwe zoekmachine Bing die Live Search moet opvolgen en een gooi naar de populariteit van Google wil doen. Microsoft noemt het voorheen Kumo genoemde project zelf een DecisionEngine. Vandaag gaat Bing dan helemaal live.

Niet alleen zoekresultaten in de vorm van hyperlinks, maar ook relevante accommodaties, prijzen, foto's, video's worden verzameld. Zoekend op mijzelf worden hoewel keurig zeer relevante links getoond, geen video's, foto's of ander fraais.
Microsoft zet direct ook de mainstream PR & marketing hulpmiddelen van concurrenten in: @bing op Twitter en een profiel op Facebook, plus een extra Discover Bing Behind Bing uitleg site met extra's:
- MSN browser toolbar
- invoegtoepassing voor IE 8
- Bing Maps gadget
- Bing for Mobile

Microsofts geografische zoekdiensten adopteren de nieuwe merknaam Bing: Live Search Maps wordt Bing Maps en Virtual Earth, Google Earth's concurrent, gaat Bing Maps for Enterprise heten.

Labels:

02 juni 2009

Hambachtal en Trier

Afgelopen Pinksterweekend hebben we genoten van een lang weekend weg met het Roompot vakantiepark Hambachtal in Oberhambach in het Duitse Rheinland-Pfalz als uitvalsbasis. De kinderen hadden ook dinsdag 2 juni nog vrij en het via de Stentor aangeboden arrangement sloot er naadloos op aan.

Op de heenweg vrijdag dachten meer landgenoten en Duitsers over een weekend weg. De TMC heeft zijn diensten bewezen door ons om de files te leiden. Huis 33 was voor ons en met een eigen bad, balkon, terras, tv en dvd-speler en 3 slaapkamers op 2 etages goed toeven.

Zaterdag hebben we het relatief dichtbij gelegen Trier, de oudste stad van Duitsland bezocht. Achtereenvolgens hebben we de Romeinse brug over de Moezel, de Barbarathermen, de keizerlijke thermen en het imposante amphitheater bezocht.

Daarna het keurvorstelijke palais met de indrukwekkende tuinen en beelden, de Konstantin Basilika en de Dom. De Hauptmarkt met de St. Gangolf kerk en de Simeonstrasse die uitloopt op de Porta Nigra. Met name in het amfitheater en de Porta Nigra hadden zich de meeste toeristen verzameld. Via de Kornmarkt besluiten we deze stadswandeling.

Terug in het park uiteraard met z'n allen naar het pyramidevorminge tropisch zwembad. Erg licht en warm binnen, maar vooral ook veel vertier. De tijd vliegt voorbij. 's Avonds naar Idar-Oberstein gereden. De in de navigator ingegeven pizzeria als doel bestond al niet meer. De tweede pizzeria van dit stadje was even zoeken, maar eenmaal gevonden een gezellige, goedgevulde gelegenheid om een soep en pizza te nuttigen.

Meer foto's als vanouds op Flickr.

Labels: , ,

01 juni 2009

Presenteren nieuwe stijl

Na eerder al bijvoorbeeld Sliderocket en Prezi besproken te hebben, zelf diverse malen naast deze middelen Slideshare gebruikt te hebben om gemaakte presentaties te ontsluiten, is het tijd voor een update.

Slideserve is een kloon van Slideshare. Uploaden en delen van presentaties, zoeken naar bestaande presentaties. Helaas moet je via mouse-overs titels achterhalen bij de thumbnails. Over de categoriën is ook niet goed nagedacht. Zo is er zowel Cars als Autos & Vehicles, Music en Music & Video. Verder zijn de elementen als delen via sociale netwerken, invoegen, via hyperlink opnemen op een andere pagina, statistieken, etc. present. Hieronder een voorbeeld, een presentatie over de 51e Grammy Awards uitreiking.

Verdienmodel lijkt te zitten in de verkoop van verwante producten, zoals een converter PowerPoint naar Flash.

Present.io
De makers van de gemakkelijke file sharing dienst drop.io hebben nu Present.io, een erg makkelijke manier om audio, documenten en video te presenteren aan een schaalbaar aantal gebruikers. Je publiek ziet en hoort live en op dezelfde grootte wat jij ze voorschotelt. Of dat nu een PowerPoint, PDF, een audiofragment of een Word document is. Alleen jouw muisbewegingen en bladeren in je bibliotheek krijgen ze niet mee. Er is geen setup of installatie van software nodig. Je bibliotheek staat online en ook je publiek kan geheel online je presentatie volgen in een browser scherm. In onderstaande video wordt Present.io aan je voorgesteld.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker