Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 oktober 2008

Is de toekomst aan de right-brainers?

Book cover of Book cover via AmazonDe grote uitdaging voor kenniswerkers van vandaag, of beter: gisteren is drievoudig: Abundance, Asians, Automation. Het is de boodschap die ook de futuristen en trend watchers op congressen ons voorhouden. Als jij ten opzichte van een computer, of te automatiseren taak, een willekeurige ook hoog opgeleide, werklustige en slimme, maar veel goedkopere Aziaat en een hele hoop soortgenoten geen toegevoegde waarde hebt, dan heb je binnenkort het nakijken. Het is ook de basis voor boeken als The World is Flat en The Global Brain.

Daniel H. Pink vervolgde zijn zoektocht in Free Agent Nation, een pleidooi voor eenpitters, in A Whole New Mind, sinds 2006 toe aan z'n 8e herdruk in Amerika, vertaald in 12 talen. Hieronder een korte, oppervlakkige samenvatting van het boek.
A Whole New Mind
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: whole new)

Ook een mindmap weergave van het boek is in zekere zin oppervlakkig, immers een leuke visualisatie van de inhoudsopgave en de belangrijkste thema's in het boek. Hetzelfde geldt voor de afleidende muziek in onderstaande videosamenvatting van het boek. Inhoud is er ondergeschikt gemaakt aan de vorm.

Vorm is goed, maar het gaat ook om de inhoud, de kern van de boodschap en hoe deze is opgebouwd. In mijn recensie van A Whole New Mind leg ik een aantal zwakheden bloot, waarvan het dunne laagje spiritualiteit en emotie over een drang naar materiële welvaart de meest onthullende is. Niks wonderdoener of Copernicus for the brave new age, maar een schrijver die gewoon slim een lekker leesbaar boek in elkaar heeft gezet, waarvan menig Amerikaan met volle teugen van geniet. Overigens staan ook op Amazon.com andere zeer kritische recensies, zoals die van John Wwung, dat is dan wel weer power of the people op het web.

Als je opzichtig voortborduurt op Friedman's The World Is Flat, neem je snel ook de zwakheden in dat boek mee. Hoe je daadwerkelijk tot een integratie van west en oost, decompositie / analyse en compositie / synthese, links/rechts komt, blijft door Pink onbesproken.
Anne Truitt Zelenka doet het voor de links/rechts in Connect! wel.

Religie en wetenschap
Opvallend is Pinks verhaal over het samenkomen van wetenschappers en de Dalai Lama rond de kruisbestuiving tussen wetenschap en boeddhisme. Blijft ook frappant, dat bij een al te opzichtig samenkomen van joodse of christelijke gelovigen en wetenschap dat 'old age' heet en de objectieve wetenschap in de weg zou staan, de bijdrage van de moslims aan de wetenschap in de verleden tijd gesteld is, we bij de combinatie Iraanse wetenschapper snel de associatie kernwapens hebben, maar wel met een 'open mind' de combi boeddhisme en wetenschap als ei van Columbus zouden moeten aanvaarden. Zoals bekend waardeer ik auteurs en andere mensen die openlijk uitkomen voor hun geloof. Van mensen die pretenderen eigen wijsheid te verkondigen, terwijl ze hun basis evenzeer in een geloofsovertuiging hebben, verwacht ik dezelfde openheid. Denk aan Stephen Covey met zijn rotsvaste geloof als Mormoon en dus ook Daniel Pink als warme belangstellende van het boeddhisme. Dan weet je als lezer uit welk vaatje de denker tapt.

Right-brainers en de nieuwe rijken
En als je dan echt voor een Whole New Mind bent, laat je toch niet op de kaft zetten "Why right-brainers will rule the future."? Het gaat je dan blijkbaar toch om een eenzijdige boodschap, en als ik de laatste paragraaf van het boek neem, is dat materiële welvaart.
"China and India are becoming economic behemoths. Material abundance in the advanced world continues to grow. That mean that the greatest rewards will go to those who move fast. The first group of people who develop a whole new mind, who master high-concept and high-touch abilities, will do extremely well. The rest - those who move slowly or not at all - may miss out or, worse, suffer."
Uiteraard wil je als fast mover te boek staan. Elke aankoop van A Whole New Mind helpt Pink hoger op de verkoopladder, dat is dan ook gewoon duidelijk. Toch een aantrekkelijk verpakt verhaal, ook om anderen te gunnen.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

30 oktober 2008

LinkedIn's zwakste schakel: applicaties

Ik ben een fervent gebruiker van LinkedIn voor zakelijke contacten, actueel houden van mijn Outlook adresboek via de LinkedIn-Outlook toolbar en bijvoorbeeld het nagaan van cv's van nieuwe kandidaat projectmedewerkers of -relaties.

Dat LinkedIN ervoor heeft gekozen ook mini-applicaties in te gaan zetten als beoogde meerwaarde, begrijp ik. Facebook, Hyves en Plaxo hebben ze immers ook in combinatie met groepen, bedrijfsprofielen en de mogelijkheid online cv's te plaatsen.

Met een disclaimer 'beta' ben je er echter niet als zo'n op het vlak van zakelijke contacten succesvol platform. Mijn ervaringen gisteravond en ook vanavond weer met het activeren en configureren van applicaties zijn ronduit teleurstellend.

BlogLink
De door SixApart geleverde BlogLink applicatie heb ik gisteravond geactiveerd. Het ding zoekt zelf aan de hand van je in je profiel aangegeven weblog, RSS feed en homepage naar RSS feeds en plaatst die zonder tussenkomst in een kader, desgewenst op je homepage en profiel. Selectie van welke feed wel en niet getoond moet worden, had ik wel verwacht, maar niet gekregen. Constatering was dan ook dat alle weblog posts dubbel werden getoond. Na een speurtocht bleek de bron in de vermelding van zowel mijn weblog als RSS feed op m'n LinkedIN profiel te wijten.

En vandaag is de BlogLink applicatie gewoon verdwenen van mijn pagina's. Ik heb ze niet verwijderd en re-activeren lukt niet. Waardeloos dus.

Slideshare
Het aan je zakelijke contacten tonen van je presentaties op Slideshare.net klinkt goed, dacht ik gisteravond. Echter, connectie leggen met mijn Slideshare.net account lukt niet. De server geeft geen antwoord. Ik ben inmiddels met de welwillende makers van Slideshare in contact over deze bug.


Amazon reading list
Amazon biedt talloze mogelijkheden om je wish list, recensies, aanbiedingen en advertenties te delen op je websites. Van een Amazon reading list op LinkedIN verwacht ik echte integratie en niet alleen een formulierveld om handmatig boekgegevens in te kunnen geven van gelezen of aanbevolen boeken. Had dan een applicatie aangeboden die koppelt met Librarything.com.


Na deze 3 applicaties heb ik de zwakste schakel wel weer gezien. Andere applicaties als misschien wel werkende, maar voor mij niet interessante als Wordpress, Tripit en Google Presentations heb ik niet bekeken. Mashable heeft al suggesties gedaan voor andere applicaties (Google Docs, Basecamp tot en met concurrent Facebook). Ik prik na de kinderziekten wel weer bij, goed?

Company Groups
Met de niet werkende applicaties is ook een wel werkende functionaliteit toegevoegd, namelijk Company Groups. Tot nu toe hebben enthousiaste werknemers zelf allerlei groepen rond bedrijven opgericht en onderhouden. Zo waren er alleen voor Capgemini al 61! Die zouden afgezien van de alumni groepen zo opgeheven kunnen worden ten faveure van de Company group Capgemini. Voorwaarde is wel een geconfirmeerd e-mailadres dat hoort bij de betreffende werkgever.

Het beste van LinkedIn komt in zo'n specifieke groep bij elkaar: nieuws, leden, Q&A, messaging en updates van groepsleden.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , ,

29 oktober 2008

Online projectmanagement ondersteuning 11

Scrummy - projectmanagement support for Scrum
Scrum, een methode voor het begeleiden van software ontwikkeling, waarbij een klein, multidisciplinair team gericht samenwerkt aan de hand van een schraplijst om iteratief en evolutionair systemen te ontwikkelen in zogenaamde sprints, is natuurlijk ook gebaat bij passende hulpmiddelen. Daar sluit Scrummy bij aan door een elektronische versie van de geeltjes aan de muur, een alternatief voor de schraplijst in Excel, etc. te bieden.

Een nieuw project met onderliggende taken zijn snel aangemaakt, begin gewoon te tikken. De url wordt namelijk http://scrummy.com/projectnaam. Scrummy is er in een gratis versie, de betaalde Pro versie biedt betere beveiliging en burndown charts voor planningsdoeleinden en een dashboard. Een online demo van de Pro versie is beschikbaar.

Onepoint Project
Onepoint Project is het eerste volledig open source project & portfoliomanagement softwareproduct. Voor portfoliomnanagement zijn normaliter suites als die van Clarity of Microsoft in gebruik. Onepoint integreert project en resource planning, voortgangsbewaking en portfoliobeheersing.

De UI oogt fris en de lijst met functies compleet. Import en export met MS Project is mogelijk en inbedding in bijvoorbeeld ActiveDirectory of OpenLDAP is voorzien.
Open source is in deze niet synoniem voor gratis en dat is ook wel begrijpelijk. Een trial versie is gratis, voor een stand-alone versie moet je EUR 99 betalen, voor een groep wordt EUR 499 gerekend. Voor een grote onderneming is de prijs op aanvraag. Vergeet niet dat de andere genoemde suites nog altijd een veelvoud kosten.

Labels: ,

28 oktober 2008

Myspace ontdekkingen oktober 2008 - 2

Opnieuw stel ik een aantal nieuwe muzikale vrienden aan je voor.

Clare
Clare Maio en haar band kregen onlangs 2 LA Music Awards voor hun songs Girl en Best Dresser van hun nieuwe CD Listen. Hun mix van symforock en folk leidde in 2005 tot het debuutalbum Heavens Doors. Troubadours in dienst van de Heer. Nader kennismaken kan op Myspace.


Scarlet Fade
Scarlet Fade bestaat uit vier broers en zus Jordan, Jaimee, and Jake. De bandnaam is ontleend aan Jesaja 1 vers 18. Hun alt rock is te danken aan Switchfoot, NeedtoBreathe, The Elms, Falling Up, Flyleaf, Eisley en The Beatles. Niet alleen luisterden ze naar hun favorieten, maar openden al concerten voor Switchfoot, Lifehouse, Copeland, Needtobreathe en Superchick. Sinds 1 oktober is hun nieuwe album The Faithful & The Bruised uit. Je kunt hun muziek beluisteren en achtergrondinfo lezen op Myspace.
Create your own banner at mybannermaker.com!


Sonflowerz
De zusjes Elissa en Becca Leander vormen sinds 1999 The Sonflowerz. Modern worship in een rockjas is hun handelsmerk. Na You Remain (2002) kwam in 2005 Alive In You uit. Het nieuwe album heet All Over The World.

The Sonflowerz openden in Amerika voor Stephen Curtis Chapman, Kutless en Audio Adrenaline, BarlowGirl, Phil Wickham, Jeremy Camp, Waterdeep, Steve, Kutless en Foolish Things. Op Myspace meer muziek en info.

Mason Summers

Mason Summers maken echte festival rock. In de klinkt als: The Clash, Rancid, Green Day, The Living End, Chuck Berry

Prettig gestoorde heren met een alto inslag, kijk maar eens naar Scream van Gain The World.


Rita Edmond
Van een hele ander orde is de jazz van Rita Edmond. In de hoogtijdagen van Prince opende zij op sax voor zijn concerten, zoals ook Candy Dulfer dat deed. Haar nieuwste album is Sketches Of A Dream.

Meredith Andrews
Singer/songwriter Meredith Andrews is een must-have voor fans van Bethany Dillon, Brooke Barrettsmith en dergelijke.Met haar band weet ze haar liefde voor God krachtig onder woorden te brengen. Verder kennismaken kan op Myspace.

Labels: ,

27 oktober 2008

Fenomenaal als werknemers hun krachten bundelen

In de pers inmiddels aangehaald als Fenomeen van het jaar, en dus waard om over te bloggen, nietwaar? Ik heb al veel boeken verslonden over het vrijzetten van energie in bedrijven, samenwerken, het bijzondere van levende ondernemingen. Eerder was al onderzocht, dat de innovatiekracht op een ICT-afdeling hikt op samenwerking. Het is daarom goed te zien, in dit geval van Indiase journalisten, hoe wereldwijd mensen elkaar weten te vinden bij een server rack of over de muren van hun cubicle heen.

Het kan hopelijk wel wat efficiënter. Om met offergaven en gebeden een server gunstig te stemmen, gaat me veel te ver. Een machine is toch geen god? De mens moet toch machines beheersen, niet andersom?

Labels: ,

26 oktober 2008

Nationale Bijbeltest op 28 oktober

Zoals elk jaar vinden de NCRV en EO elkaar in de productie van de Nationale Bijbeltest. Ook vind de test op bijbelkennis plaats in het kader van de Bijbel10daagse die het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert van 24 tot en met 31 oktober. In deze Bijbel10daagse is het thema De bijbel tussen trend en traditie.

Voor de tv-quiz, dinsdag 28 oktober 20.30u op Nederland 2, zijn Jan Slagter (MAX), arts Robert Schoemacher, Tatjana Simic, Catherine Keyl, moslima Esmaa Alariachi (De Meiden van halal) en D66-politicus Boris van der Ham uitgenodigd. Vijf publieksgroepen (Zeelieden, Doodgravers, Kickboksters, Personal coaches en Corpsballen) gaan met de 5 Bekende Nederlanders de strijd. Bert van Leeuwen en Jacobine Geel leggen hun 36 grappige, onverwachte en herkenbare vragen voor over de bijbel in de Nederlandse cultuur.

Er zijn 6 categorieën:
1. Bijbel en Royalty. Alles over celebrity’s, wijze koningen en rijke mannen en vrouwen. Ben jij op de hoogte?
2. Bijbel en Travel. Liften, eilandhoppen en pelgrimstochten. De categorie voor de echte reisverslaafde!
3. Bijbel en Design. Gadgets in de Bijbel en de laatste mode op het gebied van kunst en kitch. Laat je inspireren!
4. Bijbel en Religie. Wat hebben idolen, voetbalstadions en clubliederen met de Bijbel te maken?
5. Bijbel en Opvoeding. Driftbuien, scheldpartijen en huisarrest. Misschien kun je er nog wat van leren!
6. Bijbel en Finance. De hele wereld is weer even met de neus op de feiten gedrukt. Hoe waren financiele zaken geregeld in de tijd van de Bijbel?

Muzikale omlijsting doet het gospelkoor Inside Out, dat de dag erop officieel hun nieuwe CD Alive In You uitbrengt.

Meespelen kan live via www.nationalebijbeltest.nl of SMS. In een scoreformulier (pdf) is al voorzien.

Labels: , , ,

25 oktober 2008

Een verschillende keek op de week

Hoe verschillend je naar een afgelopen week kunt kijken, wil ik illustreren door eenmalig de vertelwijze van twee bevriende bloggers te gebruiken, Bart Groeneveld en Daniëlle ten Hoeve. Uiteraard gaat het daarbij om de insteek, de overvolle agenda of juist één opvallend, maar alledaags, nieuwtje, en gewoon in m'n eigen woorden.

Van der Klis week 43
Onbalans tussen werk en priveJohan, Henriëtte en Marianne hebben deze week herfstvakantie. Johan vermaakt zich vrijwel dagelijks bij zijn vrienden in de hut, net buiten het dorp. De meiden hebben hun vriendinnen en logeerpartijen. Woensdagmiddag is er gezwommen, vrijdagmiddag nieuwe boeken gehaald bij de bibliotheek. Monopoly is populair. Het is verder een drukke week. Na de ochtend in de gemeente te hebben verwerkt, vervolg ik mijn dag met lezen en recensies schrijven. Week 43 is op het project een bonte mix van herplannen, overwerken, mensen aanhoren en verder helpen. Dinsdagavond was er de aftrap van de in elkaar geschoven Capgemini expert groups Pension Insurance en Pension Funds tot - verrassend gelijk aan internationale communities - Life & Pensions. Wegwerkzaamheden op de A27, A28, A32 knaagden verder nog tijd weg. Vrijdag zijn alsnog parkeersensoren geplaatst in de Prius. De ploeg uit Vriezenveen tegen wie 'mijn' E3 zaterdagmorgen moest spelen, heeft zich teruggetrokken uit de competitie. Zodoende zowaar een ochtend de kans uit te slapen, hoewel het dreigen van Klazien "Je wordt toch om 6 uur wakker" haast genoeg was hoofdpijn te krijgen. Pff, weekend!

Hoera, een nieuwe wasmachine!
nieuwe AEG wasmachineNa 14 jaar trouwe dienst heeft onze wasmachine het - hoe toepasselijk - op maandag wasdag, begeven. Met de mededeling "Ik sta vanmiddag bij de witgoedhandelaar" kon ik het doen, daarvoor ben je in gemeenschap van goederen getrouwd! Het is een AEG Lavamat 54840 geworden. Volgens de verkoper kunnen we er jarenlang weer minimaal 6 wassen per week mee doen. Blij dat m'n schoonmoeder de overhemden van zondag en maandag heeft willen uitwassen. Wat moet je als gezin met 3 kinderen zonder wasmachine, het geeft echt een onthand gevoel. Het vertraagd binnengekomen strijkwerk heb ik ook al weer weggewerkt.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

24 oktober 2008

Hybride technologie rond auto en telefoon

Waarvan zijn touch phones de voorbodes? Hoort de belfunctie straks inderdaad tot de 'o ja, ook mogelijk' van multifunctionele apparaten? De Sumsing Turbo 3000 Xi Multitask, bedacht door David & Simon Groen a.k.a. Groenbrothers.com lijkt op eerste oog een doorgeslagen, maar wel erg lachwekkende parodie.

Totdat je de volgende morgen het nieuws leest, dat het nieuwe Sony Ericsson model Xperia X1 kan communiceren met de nieuwste Saab auto's om het slot en verlichting te kunnen bedienen. Een Smart key, zoals je van een Toyota Prius of Renault Laguna kent komt zo dichtbij je telefoon.

Onderstaande parodie Laguna meets Knight Rider wil ik je als tussenstap niet onthouden.


Want je herinnert je ook het bijzondere polshorloge van Michael Knight wel, waarmee KITT opgeroepen kon worden. Voor iets meer dan EUR 100 kun je in China namelijk onderstaand nieuwe model mobieltje kopen. Specificaties vind je op Fan.tv.

Labels:

23 oktober 2008

Afdrukken van webpagina's gemakkelijker

Als je weleens een webpagina afdrukt, weet je hoevaak een niet zo'n printer friendly resultaat uit je printer rolt. Weggevallen tekst, ontbrekende plaatjes, meegedrukte banners, etc. De gratis webdienst Printwhatyoulike.com biedt een oplossing hiervoor.

Door de url van de af te drukken webpagina in te geven, krijg je in de volgende stap de mogelijkheid zelf aan te geven welke onderdelen van de pagina je wel en niet wilt afdrukken. Delen van verschillende pagina's kun je zo makkelijk combineren tot uiteindelijk dat ene A4-tje dat je eigenlijk op het oog had.

Naast de url paste mogelijkheid is ook een bookmarklet beschikbaar. Erg handig!

Labels: ,

22 oktober 2008

Microblogging updates oktober 2008 - 2

Twitjobs
Sinds enkele weken is er een Nederlands vacatureplatform op Twitter. Twitjobs geeft geïnteresseerden'de mogelijkheid volgeling van een specifiek vakgebied te worden. Maximaal twee keer per dag komt er dan een vacature in het betreffende vakgebied.

Meer lezen kan op Marketingfacts.nl.

My Mile Marker
Sidebar Network, de makers van onder meer de Twitter AIR client Snitter hebben nu My Mile Marker uitgebracht, een gratis webadministratie voor je tankbeurten. Aan de hand van de ingevoerde gegevens (datum, kilometerstand, #liters, prijs/liter) worden instant grafieken en projecties opgesteld.

Inloggen kan op basis van username/password, maar ook met OpenID. Tankbeurten kun je ook via Twitter doorgeven door een D mymm [kilometerstand] [liters] [literprijs]. De tankbeurt wordt dan via de Twitter API opgeslagen in de database als tankbeurt van de dag van invoeren.. Uiteraard zijn gegevens wijzigbaar.

Voor mij was de ontdekking van My Mile Marker wel een 2008 alternatief voor AutoD van oud-collega Lok die ik in de gratis versie onder Windows 2000/XP jarenlang gebruikt heb, maar niet meer onder Vista kan draaien (de betaalde versie kost nu EUR 50) en een Excel spreadsheet.

StockTwits
StockTwits is een soort Bloomberg voor twitteraars. Door op de site in te loggen met je Twitter account kun je je favoriete aandelen zoeken.

Als er Twitter berichten zijn en de onderneming wordt herkend (na diverse test blijkt niet elke in Nederland bekende beursgenoteerde onderneming op TwitStocks herkend te worden), wordt in een dashboard zowel het koersverloop als de Twitter berichten met een ticker symbool weergegeven. De mashup kun je zelf beïnvloeden door voortaan in je berichten bij een stock ticker een $ voor het ticker symbool, bijvoorbeeld $MSFT voor Microsoft op te nemen. Hieronder wordt het nog eens uitgelegd.

What is StockTwits? from Jon Labes on Vimeo.

Qwitter - afhakers volgen
Als je niet meer interessant bent, word je niet langer gevolgd. Dat geldt voor elke auteur, artiest en spreker. Zeker bij online sociale netwerken, waarin je schare volgelingen met naam en toenaam bijgehouden wordt, is het handig te weten wie je heeft verlaten en het liefst waarom, om ervan te kunnen leren. Voor Twitter is er nu Qwitter.

Even je Twitter username en je e-mailadres invullen, en je blijft keurig op de hoogte van de afhakers. Hopelijk krijg ik niet zo vaak e-mail ;)

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

21 oktober 2008

Compassievol leiderschap

Vanuit de gedachte dat duurzaamheid en leiderschap uitstekend samengaan en op de lange termijn positievere effecten hebben op onze planeet, de mensen om ons heen en het rendement op investeringen die we doen, is een compassievolle en menselijke aanpak op z'n plaats.

Het is de sleutel die aansluit bij leiderschap vanuit passie, een innerlijke bewogenheid, motivatie, krachtbron, anders uitgedrukt compassievol leiderschap. Zin, het klooster voor zingeving en werk, organiseert 3 december 2008 de conferentie Compassionate Leadership - No Guts No Glory. Drie thema's staan centraal: vertrouwen, verbondenheid en moed. De leider heeft hier een duidelijke voorbeeldfunctie. Mahatma Gandhi verwoordde dit als: "You must be the change you want to see in the world."

Kortom: geen woorden, maar daden. Geen beschouwingen, mission statement zonder follow-up of gebeden zonder werken.

Inspiratie - en ja, het gevaar van consumeren, zonder produceren is er weer - kun je tijdens de conferentie opdoen van een divers gezelschap, van Carel Kraayenhof en Ali B tot Jacobine Geel, Ruud Lubbers en Steven Rockefeller. Naast rabbijn Awraham Soetendorp is Tex Gunning, maar ook frater Niek Hanckmann en medegrondlegger van het Earth Charter Maurice Strong aanwezig.

Het genoemde Earth Charter vormt voor veel sprekers een handvest waarbij is uitgegaan van een gezamenlijke visie, waarden en etische principes om een duurzame toekomst te creëren. In Nederland is de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) de promotor van het Handvest van de aarde.

Het handvest werd in juni 2000 in het Haagse Vredespaleis gelanceerd en sindsdien vertaald in meer dan 30 talen, bekrachtigd door veel mensen en meer dan 2400 organisaties.

Labels: ,

20 oktober 2008

Reunietijd voor steeds meer bands

2008 lijkt wel het jaar van de reünie te worden. Een tijdje elkaar als bandleden niet gezien hebben, of als artiest even ergens anders mee bezig zijn geweest, doet toch weer kriebelen. Ik heb wat namen voor je op een rijtje gezet.

Sixpence None The Richer

Na enkele jaren apart te hebben geleefd, hebben Matt Slocum en Leigh Nash elkaar weer gevonden als Sixpence None The Richer, met een EP My Dear Machine, een concert op Xnoizz Flevo Festival in augustus en een nieuw kerstalbum The Dawn Of Grace op de plank als resultaten. Hieronder een live versie van het toepasselijke Don't Dream It's Over, een cover van Crowded House, een band die na 10 jaar rust in 2007 nieuw leven werd ingeblazen.


Yazoo
Vince Clarke & Alison Moyet samen was in de jaren '80 het synthpop duo Yazoo. Nu in 2008 zijn ze reconnected en weer op tour. Hieronder de video van een grote hit, Don't Go.


T-Spoon
Na de kaskraker Sex On The Beach uit 1997 werd het na enkele jaren stil rondom T-Spoon (Shamrock & Linda Estelle). Onlangs is aangekondigd, dat Remy, Linda en Shamrock als T-Spoon Reloaded weer bij elkaar komt voor een doorstart.

Intussen kun je vast vrienden worden op Myspace en Hyves. Voor het 'hoe zat het allemaal ook alweer' biedt Wikipedia je antwoorden.

Guns N' Roses
Axl Rose en zijn mannen brengen 23 november het comeback album Chinese Democracy uit, 15 jaar na de laatste, The spaghetti incident? Gitarist Slash en basgitarist Duff McKagan, beiden Guns N' Roses bandleden van het eerste uur, stapten in de tweede helft van de jaren negentig uit de band en zijn (nog) niet terug. Hieronder de hit November Rain.


In 2018 zal ik de hereniging van de Sugarbabes bespreken. Zoals veel splitsingen van bands is deze week ook die van de Sugarbabes als 'tijdelijk' gekenmerkt.

Labels: ,

19 oktober 2008

Noa met Genes & Jeans terug in Groningen

Gisteravond was ik bij Noa's optreden in de Groninger Oosterpoort. Het vorige live concert was alweer even geleden.

Genes & Jeans - het album
Met het Genes and Jeans album als opvolger van 4 eerdere Engelstalige albums, hoewel in maart 2008 in Israël uitgebracht, nog niet eerder bij 'ons' Universal Music verkrijgbaar, werd het hoog tijd voor een kennismaking met Noa's nieuwe songs.

Genes & Jeans grijpt terug naar de Jemenitische wortels van Noa's oma, zo vertelt ze in de trailer voor het nieuwe album.

Als inspiratiebronnen luisterde de zangeres / componiste eindeloos naar Aharon Amram, Zion Golan, Shoshana Damari, Shlomo Dachyani, Miriam Tzafri, Avner Gadasi en Ofra Haza.
In Your Eyes laat Haza's verleden en Noa's heden en toekomst samenvloeien.

Thema's als pijn, hitte, verlangen, stof en wind, oude liedjes in een nieuw jasje door zelf muziek om de oude werken heen te componeren. Een muzikale reis van oma, moeder naar Noa zelf, inmiddels ook weer moeder van twee kinderen. In onderstaande video licht Noa zelf haar nieuwe album toe.

Is je Hebreeuws goed genoeg, dan kun je in onderstaande reportage van de Israëlische televisie ook het commentaar bij de promotie van Genes and Jeans volgen.

Hieronder de video van The Eyes of Love, live samen met Lara Fabian.

Kopen kan via bijvoorbeeld Israeli-music.com (EUR 13,86 excl. verzendkosten) of iTunes (EUR 9,99). Ik heb het album vrijdagavond via iTunes gekocht. Eén dezer dagen zal ik een recensie op henkjanvanderklis.nl plaatsen.

Genes & Jeans - het concert
Ik kon al geen blog post vinden over een vorig concert, en als voorafje op The Balancing Act (één van de toegiften waarbij Noa zelf piano speelde) vertelde ze, dat haar kinderen inmiddels 7 en 4 zijn.

OK, de vorige keer is dan 6 jaar geleden geweest als promotie van haar Now album, en dus inderdaad voor mijn in 2003 gestarte weblog. Geen nadere beschouwingen over het moederschap gisteravond, en het conflict met de Palestijnen kwam slechts zijdelings in de sterke afsluiter Shalom terug. Alle 15 nummers van Genes and Jeans passeerden wel de revue, dus de aankoop van de CD vooraf was een goede zet. Het publiek pikte de songs goed op, en klapte, zong, tikte en stampte enthousiast mee. Live met band (Gil Dor op gitaar, Gil Zohar op toetsen, Gadi Seri op percussie, Anat Firestone op bas en Jean Paul Zimbriss op drums) blijft veel expressiever en indrukwekkender dan op CD. Afwisselend met volledige band, alleen met Gil of Gadi, omkleden terwijl Gil een latino meesterstukje uit zijn gitaar tovert. Wildflower (1994) en diverse andere hoogtepunten van oudere albums doen het als opvulling en herkenning nog altijd goed. Het publiek in de Kleine Hal in de Oosterpoort vond het allemaal geweldig. Het was een avond genieten en als Nederlands publiek warmte en een welkom teruggeven aan deze fantastische zangeres en begaafde musici in haar band. Twee keer teruggeroepen worden voor toegiften was dan ook meer dan verdiend.

Labels: ,

18 oktober 2008

SocialText 3.0 nader bekeken

Socialtext claimt werk en sociaal netwerken bij elkaar te brengen. Volgens mij vormt de werkomgeving zowieso een groot sociaal netwerk, dus daar schuilt potentie, maar ook gevaar. Waar de Socialtext in 60 seconden gemakshalve veronderstelt, dat bijvoorbeeld zakelijke wiki's, contactgegevens en smoelenboeken prima geïntegreerd kunnen worden met de privé gevulde sociale netwerken als Twitter, Friendfeed en Facebook, valt immers maar te bezien. Hoezeer wordt de zwakheid van de werkende mens voor afleidingen hiermee gevoed? Wat te denken van beveiliging (lekken van informatie)?

Kortom achter de drag-and-drop portlets en de wannabe status van SocialText Signals functie als Twitter for Enterprise, schuilen uitdagingen te over. Voor de echte webwerker heeft het geen toegevoegde waarde, die heeft z'n clients of services naar sociale netwerken toch wel geactiveerd. In een werkomgeving, waarin een Office Communicator zo ongeveer het laatst door ICT Beleid toegestande speeltje is, na enkele jaren geleden schoorvoetend internetten op de werkplek formeel gereguleerd, maar feitelijk vrijgegeven te hebben, is SocialText nog een brug te ver.

En dat past wel bij Gartner's positionering als Visionary in het recente Magic Quadrant for Team Collaboration & Social Software.

Labels: ,

17 oktober 2008

Michelle Williams verrast onverwacht

Michelle Williams maakte furore met haar vriendinnen Beyonce Knowles en Kelly Rowland als Destiny's Child, solo staat ze er echter niet minder krachtig voor. Zoals veel Afro-amerikaanse zangeressen heeft ook Michelle haar wortels in een christelijk gezin en deed ze haar muzikale eerste stapjes met het kerkkoor.

Na de periode met Destiny's Child bracht ze twee gospelalbums uit, Heart To Yours (2002) met gospeldiva Shirley Ceasar en Do You Know (2004). Ze stapte in 2003 in de musical Aïda en in 2006 als Naomi de tv sitcom Half & Half en Fox' succesvolle Celebrity Duets serie. Vorig jaar schopte zet het tot in de cast van Broadway knaller The Color Purple als Shug Avery.

En na eerdere introducties in Japan en de rest van de wereld ligt in de VS sinds 7 oktober 2008 haar nieuwste solo popalbum Unexpected in de winkels.

Williams is dankbaar voor elke kans die ze krijgt:
"Every day, I wake up and give thanks for the opportunities of my life. I never take it for granted. In fact, I celebrate my amazingly good fortune every chance I get."

Om het publiek lekker te maken werd in de zomer We Break The Dawn als single uitgebracht, een #1 hit als gevolg. Het album bevat meer lekkers, zoals het stampende Hello Heartbreak, Hung Over en het poppy Stop This Car.
Michelle praat je bij over haar nieuwe album en de lead single We Break The Dawn

Nader kennismaken en songs beluisteren kan op Myspace en de speciale Unexpected site Welovemichelle.com. Vanaf begin 2009 staat een wereldtour op het programma met Solange Knowles.

Labels: ,

16 oktober 2008

Je eigen sociaal netwerk met SocialGO

My social Network on Flickr, Facebook, Twitter...Image by luc legay via FlickrJe wilt de vragenstellers op LinkedIn niet de kost geven andermans advies willen om zelf een nieuwe killer app te ontwikkelen met bijvoorbeeld minimaal evenveel succes als de sociale netwerken Twitter, Friendfeed, Facebook of Hyves. Voor de gemaksmensen is er nu SocialGO, een Social Network Maker.

SocialGO biedt de mogelijkheid in je netwerk gebruikersprofielen aan te leggen en functies voor messaging, video chat, subgroepen, kalender, foto's delen, discussie, nieuws aggregatie en blogs. Het is een wat andere aanvliegroute dan de aanbieders va rijke wiki-oplossingen of uitbreidbare content management systemen als Joomla! of Drupal, waarmee je in principe hetzelfde doel kunt bereiken.

Met de gratis versie sta je toe, dat SocialGO zelf advertenties laat zien op jouw netwerkpagina's en de opbrengsten incasseert. In de betaalde versie mag je zelf je advertentiebeleid maken, krijg je extra's als live video en audio chat, het mogelijk maken van factureren van je leden, extra opslagruimte en bandbreedte, je eigen url, betere toegangscontrole.
Reblog this post [with Zemanta]

15 oktober 2008

Swirrl mengt wiki database en spreadsheet

Nieuwkomer Swirrl presenteert zichzelf als wiki, maar dan beter en dataverzameling hulpmiddel.

De basis, met een WYSIWYG editor wiki-pagina's opmaken, versiebeheer en toegangscontrole, is niet spannend. Het onderdeel Data Sets doet in eerste instantie denken aan de spreadsheet voorziening in Google Docs, inclusief dataopslag. De analysemogelijkheden op de ingevoerde of geïmporteerde data doen Swirrl verschillen van de hiervoor genoemde diensten. Daar gooit men kreten als Semantic web in de strijd. Uiteraard is de betekenis van de waarden en opbouw van al die cellen en rijen belangrijk, maar daarvoor zou je in complexere bedrijfstoepassingen naar een Data Warehouse of Business Intelligence oplossing gaan kijken.


Verder biedt Swirrl de mogelijkheid gegevens van tags te voorzien en is de site en data doorzoekbaar.

Gebruik van het Resource Description Framework (RDF) maakt dit mogelijk. Een gratis account kan je eventueel verder over de streep trekken.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

14 oktober 2008

Remastering U2

Het huidige decennium heeft minder U2 albums opgeleverd dan verwacht. In november komt de opvolger van How To Dismantle An Atomic Bomb uit, en de aanloop ernaartoe wordt commercieel benut om oude wijn in nieuwe zakken te verkopen.

Joshua Tree (remastered, expanded)
Eind 2007 kwam de naar 3 schijven toe uitgebreide en remastered versie van het succesalbum Joshua Tree (1987) uit. Naast het eigenlijke album is een bonus audio CD met 14 tracks opgenomen en een ditto DVD met opnamen van U2 Live from Paris, dat 4 juli 1987 in het Hippodrome de Vincennes werd opgenomen. Verder is een 56 pagina's tellend boekje bijgeleverd met nog niet eerder gepubliceerde foto's van Anton Corbijn, handgeschreven teksten en commentaren van Bill Flanagan, Bono, Adam Clayton, Brian Eno, Daniel Lanois, Anton Corbijn, Steve Averill, David Batstone, René Castro en een speciaal essay van The Edge.

Under a Blood Red Sky (remastered, met DVD)
10 juli 2008 kwam een Deluxe Edition van Under a Blood Red Sky (1983) uit, met naast de remastered version van de audio CD ook hier een DVD met live registratie van het War Tour concert in het Red Rocks Amphitheatre in Colorea op 5 juni 1983, uiteraard in in een nieuwe 5.1 mix.

Live at Red Rocks (DVD)
De zojuist genoemde dvd komt 30 september ook als losstaand product op de markt.
30 september 2008 Live at Red Rock.

Deluxe edition
De U2 limited edition boxset is een opbergdoos met alvast drie remastered CD's, Boy, October en War met ruimte voor de remastered Joshua Tree CD. Elke CD is vergezeld van een CD met B-sides, live tracks en nooit eerder uitgebracht materiaal. De boekjes zijn ten opzichte van de originelen uitgebreid met commentaar, volledige songteksten en foto's.

Popmart live DVD
September 2007 verscheen al de DVD Popmart live DVD.

ZooTV live
Ook eerder verschenen, maar deel van deze vloed aan U2 media is de DVD ZooTV live.

Samen zouden deze materialen wat LP's, VHS banden en bootlegs overbodig maken en de kas van de heren spekken.

Labels: ,

13 oktober 2008

Krachtig visitekaartje van Brooke Barrettsmith

Singer/songwriter Brooke Barrettsmith bracht in 2003 als Two 4 One de independent CD Open Arms uit, in 2004 gevolgd door demo's met haar zus Leah. Samen deden ze auditie voor American Idol, waaraan we ook Mandisa en Kelly Clarkson te danken hebben. In 2006 bereikte ze een top-40 positie in deze competitie, viel op bij CCM rock vertegenwoordigers, kreeg een platencontract bij Essential Records , onderdeel van de Provident groep. Brooke roept zelfs in de credits: "I'm blessed to be at the greatest Christian label in the world!".

Barrettsmith tourde inmiddels met Pillar, Wavorly en Building 429. In augustus 2008 was een titelloos debuutalbum het resultaat.

Girl rock, geproduceerd door Aaron Sprinkle (Anberlin, Jeremy Camp, Kutless, The Almost) en zanger, gitarist Rob Hawkins (Fireflight). Laatstgenoemde band hoor je als het ware terug in de single Farewell. Quiet My Heart doet z'n naam eer aan, een verademing tussen de vele pittige rocksongs die qua agressiviteit in Right Now, Anymore, Quiet Streets en OK verder gaan dan Kelly Clarkson, hoewel Father een uitzondering vormt en Rebecca St. James in haar steviger nummers nadert. Afsluiter Paper Tigers neigt verdienstelijk naar de gothic / symfo rock van Evanescence. Piano en niet langer elektrisch gitaar heeft er de hoofdrol. Hoewel naamloos geeft deze CD een indrukwekkend visitekaartje af van een meid die kan schrijven en zingen. Wat mij betreft is ze welkom op Flevo 2009! Hoe dat kan klinken zie je in onderstaande live video van Farewell op Atlanta Fest 2008.

Verder kennismaken kan op Brooke's website, Myspace of Facebook profiel, Youtube channel en in dit interview met Northwest Herald.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

12 oktober 2008

Yontoo toont webpagina's in lagen

Yontoo biedt een browser add-on die de gebruiker in staat stelt om virtuele lagen aan te brengen en te wijzigen op webpagina's, zodat de bezoeker de indruk gegeven wordt dat de webpagina zelf gewijzigd is. Klinkt me in de oren als Apture (zie mijn bespreking in augustus).

Yontoo Layers workt op welke website, hoewel de functionaliteit bepaalt wordt door zogenaamde Layer Apps. Op dit moment zijn er slechts twee voorhanden. Sanity Switch schakelt tussen de verrijkte Myspace profielen en een leesbare basale profielopmaak. PageRage maakt het juist mogelijk je Myspace profiel te verrijken met extra afbeeldingen.

Deze beperkte ondersteuning maken Yontoo niet direct de killer app die je verwacht had. Voor betere functionaliteiten kun je wat mij betreft beter bij Apture terecht.

Labels:

11 oktober 2008

Allemaal in de Ark van Noach

Geen geld- en tijdverslindende expeditie naar het roerige grensgebied tussen Irak en Turkije, maar gewoon in Overijssel. Vanmiddag hebben we de replica (schaal 1:2) van de Ark van Noach aan de Kamper Buitenhaven bezocht.

Van 2005-'07 timmerde de Noord-Hollandse aannemer Johan Huibers zelf de replica in elkaar, hoewel de aanleiding voor de bouw in een heftige persoonlijke droom in 1992 ligt. Huibers' missie is het Bijbelverhaal van de zondvloed en de redding van Noach en zijn familie en de dieren dichtbij de mensen te brengen. De 70 meter lange ark is gebouwd op een duwbak en trekt de laatste jaren op verschillende locaties in het land vele tienduizenden bezoekers. In de ark zelf staan veel plastic modellen van dieren die levensecht zijn.

Er worden films, zoals de Donald Duck versie van het zondvloedverhaal vertoond en er is een tentoonstelling met bijbelse taferelen. In Kampen blijken ze minder moeite te hebben met de Walt Disney stripheld als in Sliedrecht.

Huibers is inmiddels gestart met de bouw van een ark op ware grootte. De bouw aan deze ark zal ongeveer 4-5 jaar in beslag nemen. De boot moet internationaal gaan varen en Europese havens aandoen.

Op zo'n zonnige zaterdagmiddag een lekker uitstapje. UIteraard staan alle foto's en het filmpje ook op Flickr.

Labels: , ,

10 oktober 2008

Schiller - samenwerking in de muziek

Schiller is de artiestennaam van de Duitse toetsenist en producer Christopher von Deylen. Onlangs bracht hij met Sehnsucht zijn 5e album uit met 19 songs rond het concept verlangen.

Alleen is maar alleen, Schiller doet het vooral samen. Voor Sehnsucht is dat met onder meer Kim Sanders, Jette von Roth, Despina Vandi & Phoebus, Anna Torroja (Mecano) en Klaus Schulze (Tangerine Dream). Chillout, vocal trance en ander dansbaar spul.

Schiller - Let Me Love You

Schiller & Jette von Roth - What's Coming

Schiller & Despina Vandi - Destiny

Schiller & Kim Sanders - Forever

Deze zomer ontmoette Christopher in de VS singer/songwriter Colbie Caillat met You als gemeenschappelijk resultaat.

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen trok Schiller samen op met de puike Chinese pianist Lang Lang, resulterend in de single Time for Dreams.

Eerder trok Schiller de aandacht met indrukwekkende optredens samen met Mike Oldfield (Morgentau), Moya Brennan (Miles & Miles, 2006), Tarja Turunen (Tired of Being Alone), Sarah Brightman (The Smile, I've Seen It All), Heppner (Dream of You), September (Breathe), Maya (I've Seen It All) en Milo (More).

Schiller & Sarah Brightman - The Smile

Schiller & September - Breathe

Schiller & Heppner - Dream of You

Meer info, tracks beluisteren of video's bekijken kan op Schillermusic.com, Myspace en Schiller TV. De verzameling clips bij Sehnsucht kun je ook makkelijk via Jogli afspelen.

Labels: ,

09 oktober 2008

Feedly nader bekeken

Ik kreeg Feedly als alternatief voor AideRSS aangeraden om de vele items die zich kunnen ophopen in Google Reader. Feedly is een verzameling Greasemonkey scripts die zich manifesteert in een Firefox startpagina in krantenstijl, waarin of kolomsgewijs of als rij individuele berichten, een selectie van nieuwsberichten, updates en aanbevelingen uit de sociale netwerken Twitter of Friendfeed en e-mail van Yahoo! en Gmail worden gepresenteerd.

Feedly integreert nauw met Google in de presentatie van zoekresultaten

en Google Reader in het uitlezen en bewerken van abonnementen op RSS feeds.

Een ingebouwd Google zoekvenster, de labels uit je Google Reader als rubrieken in de Feedly kop, en mogelijkheden om nieuwsfoto's als screensaver in te stellen, aangevuld met mogelijkheden om mensen te volgen, nieuwsberichten direct vanuit Feedly te delen met de buitenwereld, of notities bij stukken van berichten te maken.

Feedly leest wel aardig, maar is weer minder geschikt om koppen te snellen. Een veel te groot advertentieblok rechtsboven vreet ruimte. AideRSS filtert echt genadeloos, terwijl je bij Feedly zelf aan zet bent om abonnementen als favorieten te bestempelen en alleen die op je What's new? pagina te zien. Ook moet je in Feedly berichten per stuk of per pagina als gelezen markeren, terwijl dat in Google Reader zelf sneller gaat. Ook vereist de script-oplossing, dat je eerst op andere tabbladen inlogt op Twitter en Friendfeed, voordat Feedly iets met je gegevens kan.

Het meest vervelende vond ik de ontdekking, dat er juist een spontane uitbreiding van abonnementen in in Google Reader werd doorgevoerd, doordat automatisch ook de aanbevolen items van Friendfeed vrienden toegevoegd aan je Google Reader abonnementen. Wie had gezegd dat ik hun blogs ook wil volgen? Ook hinderlijk is het afmelden bij Google, zodra je Feedly afsluit, terwijl je op een ander tabblad bijvoorbeeld de Blogger editor open hebt staan. Zo beschouwd lijkt Feedly een regelrechte Google applicatie. Ik heb Feedly weer gedeïnstalleerd en het abonnementenbestand in Google Reader opgeschoond. Dergelijke inmenging van buitenaf ben ik niet van gediend. Feedly helpt me niet efficiënter door nieuwsberichten heen te gaan.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

08 oktober 2008

Morgen eindelijk filevrij om de ANWB te plezieren?

De ANWB bestaat 125 jaar en laat dat niet zomaar voorbij gaan. Om het feestje van hoewel de grootste, in alle nuchterheid natuurlijk maar één van belangenbehartigers voor rijdend Nederland, morgen te vieren, zouden 'alle filerijders van Nederland' moeten kiezen tussen een snipperdag of het zodanig aanpassen van hun werk- en reispatroon, dat er op deze donderdag eens helemaal geen files zouden staan.

En dan vrijdagmiddag in één van de vele files weemoedig terugdenken aan deze Nationale Filevrije dag. De definitie van filerijder geeft de ANWB niet, zodat waarschijnlijk een aantal landgenoten meent, dat vooral andere weggebruikers toe zijn aan een dagje vrij, om zelf flink te kunnen 'planken' naar en van het werk. Mochten daar pech- of ongevallen van komen, hebben ze toch de ANWB Wegenwacht nodig om hen te helpen, da's dan wel weer sneu voor feestvierende Wegenwachters.

Een dag voor het festijn temperde de ANWB zelf al de verwachtingen. Als we er met elkaar maar nadenken over alternatieve mobiliteitsoplossingen, is het al voldoende. Nul files is niet het doel.

Als je morgen de auto wilt laten staan, meld je dan aan op filevrijedag.nl, zodat de ANWB met oog op de catering weet hoeveel feestvierders er mee doen. Zelf ben ik helaas niet van de partij. Door een samenloop van omstandigheden koers ik morgenvroeg eerst van Balkbrug naar Apeldoorn-Zuid, een paar uur later naar Leeuwarden en eind van de middag terug naar Balkbrug. Alternatieve vervoersmiddelen gaan me morgen niet helpen, dus hoop ik stilletjes de betreffende trajecten volledig op de cruise control te kunnen doen.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid heeft - niet toevallig - dinsdag openheid van zaken gegeven. Er is weinig reden voor feest: de komende jaren zal de gemiddelde reistijd van 29 naar 46 minuten gaan en de wegen in de Randstad vullen zich verder.

Baas boven baas: plant eens een boompje

Werkgever Capgemini ziet graag van 6-8 oktober haar medewerkers met andere vervoersmiddelen woon-werkverkeer afleggen. Gemakshalve wordt een digitale fotocamera of mobiele telefoon met ingebouwde camera als gegeven beschouwd, want in ruil voor een live foto wordt een boompje geplant. Een dus is de oproep bijvoorbeeld henkjanvanderklis.plantatree.nl. Als het zulk mooi weer zou zijn als de foto op de site, zou je spontaan zin krijgen...in de sneltrein naar Zandvoort.

Met zachte aandrang is dagelijks de e-mail gevoed met tussenstanden en oproepen vooral mee te doen. Helaas, op het traject Balkbrug-Leeuwarden kost de trein gewoon veel meer tijd dan de auto, en files staan er gelukkig niet!

Labels: ,

07 oktober 2008

Myspace ontdekkingen oktober 2008 1

Heads Will Roll EP album coverImage via WikipediaMarion Raven
Rockzangeres Marion Raven (1984) is een Noorse zangeres, met Marit Larsen samen het popduo M2M, solo na de break-up in 2002. Marion had een kortstondig platencontract met Atlantic Records met Here I Am (2005). Sinds 2006 zit ze bij het indie label Eleven Seven met de EP Heads Will Roll (2006) en Set Me Free (2007) als resultaten.
.
Nader kennismaken kan op Wikipedia, Myspace en Last.fm.
Here I Am

New Heights
Muzikaal van een andere orde, uptempo rock biedt New Heights. Ze openden inmiddels voor Classic Crime.

Verder kennismaken met deze zeer op digitale distributie, sociaal netwerken en web 2.0 ingestelde band kan op Myspace.

Tina Arena
Een kat met 7 levens of gewoon een ijzersterke Franstalige zangeres? Tina Arena's nieuwe album heet 7 Vies en verdient je aandacht.

Arena staat in Frankrijk onder contract bij Sony BMG en in Australie bij EMI Music. Als dochter van Italiaanse immigranten heeft ze Engelstalige wortels en muzikale loopbaan in Australië, maar zingt even makkelijk in het Frans, dat haar in Frankrijk een podium geeft. Afwisselend worden voor de beide markten albums uitgebracht.

Night Fever
Night Fever (Live Performance, April 2008) - Tina Arena

Verder kennismaken kan op Myspace of Last.fm; haar interessante biografie vind je op Wikipedia.

Spooner
Spooner is een jonge, energieke Nederlandse band die met hun eigentijdse muziekstijl al menig rockliefhebber heeft verrast en een
steeds groter publiek voor zich wint. De band werd opgericht in 2002 en heeft inmiddels diverse popprijzen in de wacht gesleept.

Tracks beluisteren en nader kennismaken kan op Myspace.

Canadian Sunset
Ook uit eigen land, zelf dichtbij, namelijk Zwolle en Heerde, komt de rockband Canadian Sunset. Met invloeden als This Beautiful Mess, Lionheart Brothers, Little Things That Kill, Lampshade, Satellite7, Blindside, The Spirit That Guides Us, The Violet Burning, As Cities Burn en The Glorious Unseen. Met andere woorden de liefhebber van rockbands op Xnoizz Flevo Festival en gezinsleden van de muzikale Sallyforth family zullen zich in deze setting bijzonder op hun gemak voelen. Verder kennismaken kan op Myspace.
Welcome, She SaidReblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

06 oktober 2008

Microblogging updates oktober 2008 - 1

SayTweet biedt de mogelijkheid een anders dan gewone twitter badge te maken voor je eigen website. Plaatje uploaden en de plaats bepalen, waar de laatste tweets van één of meer Twitter gebruikers naar keuze komen te staan. Het resultaat krijg je direct als link of in te passen script.SayTweet stelt verder de mashups / badges van gebruikers beschikbaar voor anderen. Kijk, dat is slim hergebruik!

Twellow verder uitgebreid
De Twitter zoekmachine Twellow is uitgebreid met de mogelijkheid je eigen profiel / biografie in maximaal 2.000 tekens vast te leggen. Verder kun je Twitter account in maar liefst 10 categorieë'n plaatsen als heuse Gouden Gids rubrieken. Tenslotte kun je in Twellow al bij je profiel links opnemen naar andere web 2.0 services als Pownce, LinkedIn, Flickr, FriendFeed, etcetera.

Gecategoriseerde Twellow profielen worden ook zichtbaar in zoekresultaten van Google en Yahoo! Dus wil je gevonden worden, claim dan je profiel en verrijk dit waar nodig. Tenslotte kun je abonneren op de RSS feed van een bepaalde categorie, zodat je op de hoogte blijft van de tweets van gebruikers die zichzelf passend vinden bij zo'n categorie. Niet gezegd is, dat elk van de tweets dan ook relevant is bij de categorie.

Vreemd blijft wel, dat Henk-Jan van der Klis niet gevonden wordt, maar bij klis prompt wel mijn profiel verschijnt.

TwitWall
TwitWall maakt van Twitter Pownce door de mogelijkheid te bieden video's, mp3's of andere bestanden in te voegen bij je korte berichten. Die worden, evenals bij diverse andere afgeleide Twitter dinesten, niet in de echte Twitter timeline geplaatst, maar zijn als extraatje te bewonderen op TwitWall. Hoe je dat je followers uitlegt, weet ik niet, want die gebruiken 'gewoon' de Twitter API via hun eigen Twitter client. Deze heeft niets op met TwitWall.

Labels: , ,

05 oktober 2008

Joy Whitlock - passie en doel

Joy Whitlock is het levende bewijs dat je ook als domineesdochter zelf je geloofskeuzes bepaalt. Lange tijd wilde Joy niets van het christen zijn weten, zocht haar geluk in sex, drugs & rock'n roll, tot ze op haar 21e gegrepen werd door Mel Gibson's verfilming van Jezus Christus' lijdensweg The Passion of the Christ.

Zo passioneel gered, zet ze haar muzikale talenten in om het evangelie rond te bazuinen: Faith Don’t Fail en het verleden achter zich te laten.
"I wish I didn’t know what I know. These memories are like hands around my throat. It’s what keeps me in. It’s what locks me out. Oh faith don’t fail me now."
Het nieuwe duo God and a girl begon met die filmavond, kreeg een stroomversnelling met een platencontract met Ardent Records, een tour met Todd Agnew en nu een eigen album God and a Girl, dat naast zekerheid en redding ook oog heeft voor de valkuilen, narigheid en pijn in het dagelijks leven.

Muzikale invloeden haalde Whitlock uit de concerten en platen van Sarah McLachlan met Lilith Fair. Maar ook Suzanne Vega, Lucinda Williams, Sheryl Crow en Joni Mitchell hoor je terug in de rocksongs, vaak in mid-tempo, zodat ze live met eigen gitaar goed uitvoerbaar zijn.

Een video introductie van God and a girlJoy Whitlock is ook online bijzonder actief. Op haar website onderhoudt ze een weblog, je kunt haar ook op Youtube, Last.fm, Myspace, Facebook en Twitter terugvinden.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

04 oktober 2008

Plaxo begrensd om meer betalende klanten te krijgen

Plaxo, de uitermate handige hulp om je adresboek en agenda te synchroniseren en je adresboek vooral actueel te houden met alle verschuivingen in je netwerk, blijkt op een vervelende manier begrensd. Het eerste signaal kwam enkele weken geleden van een contact die ik via Plaxo wilde toevoegen. Hij meldde me per e-mail, dat zijn Plaxo adresboek tot 1100 contacten beperkt was, en hij zijn 2300 contacten in zijn 'echte' adresboek dus niet allemaal kwijt kon in Plaxo en ook geen nieuwe connectieverzoeken mocht accepteren. Begrijpelijk was zijn toonzetting ten aanzien van Plaxo verre van positief.

Plaxo doet op allerlei manieren voorkomen alsof meer contacten mogelijk zijn. Met 'mensen die je misschien kent', 'er zijn nog X mensen met wie je nog geen contact hebt gemaakt' en de 'contact maken met X' bij de updates op de startpagina.

Totdat ik onlangs merkte dat ik op de mogelijkheid felicitaties te versturen naar jarigen ineens de foutmelding 'A fatal error has occurred. Please wait a moment and try again.' kreeg zonder opmaak, zonder navigatie, of wat ook. Na de fase 'ach, 't zal wel een bug zijn of een drukke webserver' bleef de melding terugkomen. Na de klantenservice van Plaxo bericht te hebben, is het ontnuchterende antwoord:

"As per our records, your Pending connections and the existing Pulse Connections list has crossed the limit of 1000. You have also subscribed to groups with large number of members.

I request you to kindly delete a few Pulse connections in order to keep your account active. In order to do so, please follow the steps below:

- Sign in to your account using the link: http://pulse.plaxo.com/pulse/connections/pendingConn.
- Click on the appropriate 'remove connection' option.
- Sign out.

You may also have to disconnect from groups that have too many members. In order to do so, please follow the steps below:
- Sign in to your account using the link : http://pulse.plaxo.com/pulse/groups
- Click on the appropriate 'Group' option (above 50 members).
- Click on the 'Leave Group' option.
- Sign out.
This should help resolve the issue."


Mijn adresboek bleek inmiddels inderdaad 1057 mensen te bevatten, met dank aan recente start op nieuw project. En via een kleine infobar op je adresboek, blijkt de 1000 contactpersonen grens recentelijk te zijn toegevoegd om meer Plaxo abonnees in de betaalde Premium versie te krijgen. Een ordinaire fuik dus. Op een vervelende manier blokkeert Plaxo met eenzelfde foutmelding het online bekijken van profielgegevens van iemand uit je adresboek. Nuchter beschouwd gebruikt Plaxo je eerste 1000 contacten en activity streaming om zelf meer klanten te trekken, hen te verleiden hun netwerk uit te breiden (kijk eens, misschien ken je X ook wel!) en lijkt het eigenaarschap over alle contactgegevens op Plaxo.com meteen maar naar zich toe te trekken, om met ingevoegde regels zelf te bepalen wat je (nog) met je adresboek kunt doen of niet.

Ik ben er nog niet over uit, of de jaarlijkse EUR 33 wel besteed is. Voorlopig gun ik Plaxo geen enkele eurocent. Suggesties, meningen, commentaar zijn welkom. Ik trap zelf af.

De startup Anywr lijkt een Plaxo kloon, dus met adresboek integratie, synchronisatie, gedeelde kalender en microblogging kenmerken. allemaal (nog) gratis. Eén nadeel: je wilt je vrienden liever niet nog een sociaal netwerk opdringen.


Outlook Duplicate Items remover
Dankzij collega Olivier Ausems werd ik getipt over de gratis Outlook Duplicate Item Remover, een add-in dat duplicaten in je agenda, taken, contacten, notes en e-mail opspoort, apart zet en op jouw commando verwijdert. Kijk, dat scheelt de Super de-duper van Plaxo!

Reblog this post [with Zemanta]

Labels:

03 oktober 2008

Last.fm grafisch weergegeven

In maart 2008 heb ik ook grafische weergaven van mijn Last.fm bibliotheek belicht. Ditmaal een fraaie, Lastfmgraph.

De Java applicatie laadt eerst van een gebruiker naar keuze de top 50 artiesten, verbindt deze via de 'similar artists' gegevens in de Last.fm database. Daarna wordt elke week dat je lid bent van Last.fm doorlopen en laadt de gevonden artiesten uit je speellijsten bij. Op elkaar lijkende artiesten worden visueel met elkaar verbonden en veelgedraaide artiesten krijgen grotere knooppunten dan de sporadische luisterbeurt van andere.

De tijdlijn loopt mee en zodoende kun je de ontwikkelingen in je eigen speellijsten, je smaak en favoriete artiesten goed volgen. Ook de connecties tussen de artiesten en de muzikale domeinen worden zo goed inzichtelijk. In mijn grafische weergave hierboven zie je duidelijk een heel blok christelijke artiesten rechts onderin, bovenin staan de synthpop bands die middels dance en pop van Ace of Base en Pet Shop Boys verbonden zijn met de popartiesten linksonderin. In het middenblok de world music en andere stijlen, waarin namen als Ben Tankard, Leila Dahl en Zazie zijn terug te vinden.

Labels: , ,

02 oktober 2008

Belofte interactieve televisie wordt werkelijkheid

Interactieve TV van KPN
Met Interactieve TV van KPN is digitale televisie met een aantal extra's. Het biedt een uitgebreid pakket van televisiezenders, films en tv-series op aanvraag en informatiediensten. Nieuw is de mogelijkheid zelf je televisie'avond' samen te stellen.

Interactieve TV van KPN wordt geleverd met een harddisk recorder waarop je tot 100 uur aan televisieprogramma's kunt opnemen. Via de Elektronische programmagids selecteer je wat je wilt zien. Via de optie Uitzending Gemist (bekend van internet) kun je veel programma's gedurende 10 dagen op je televisie terugkijken. Zenderpakketten. Interactieve tv vereist wel internet van KPN!

Interactieve TV van Ziggo
Momenteel alleen nog beschikbaar voor het voormalige Casema verspreidingsgebied, maar vanaf eind 2008 voor alle Ziggo abonnees beschikbaar: Interactieve tv. Het installatiepakket bevat een Cisco HD-ontvanger met een flinke harde schijf (OK, die kost dan ook momenteel nog EUR 429, dus het is even een investering). Voortaan kun je kijken en opnemen in HD-kwaliteit. Tot 1 oktober 2008 worden geen abonnementskosten voor de interactieve pakketten: Programma Gemist en TV-theek berekend.

Programma Gemist biedt tot 10 dagen terug de mogelijkeden om programma's van de Publieke Omroep (als tegenhanger van de website www.uitzendinggemist.nl) en een selectie uit tv-programma's van SBS, Veronica, Jetix, MTV en Nickelodeon en de regionale omroepen te bekijken op het moment dat het jou uitkomt.

Met het TV-theek pakket krijg je een selectie van films, tv-series en (kinder)programma's, deels in HD. Op termijn kun je ook losse films en series bestellen en per keer betalen.

Labels:

01 oktober 2008

Goede e-mails schrijven is een kunde

Vroeger leerde je op de middelbare school leerde om een goede (zakelijke) brief te schrijven. Nu we al pijn in de vingers krijgen als we met pen een formulier moeten invullen, lijkt e-mail een vrijplaats qua vorm, inhoud en verpakking. Aangezien veel e-mail nog steeds de functie heeft van een brief met een boodschap, verzoek, vraag of suggestie, gelden de briefregels haast onverkort. De praktijk is vaak zo anders. Onderstaande voorbeelden zijn niet verzonnen, maar kom ik dagelijks tegen.

1. Wat is het doel?
Als je weet waarvoor je iets schrijft, schrijft het wel zo gemakkelijk. Ook kies je een schrijfstijl als je je doel weet. Vragen zijn vragen en klachten zijn klachten. Is je e-mail herkenbaar als zodanig?

2. Is e-mail het meest geschikte medium?

Voor mij is e-mail ondergeschikt aan een persoonlijk gesprek en een telefoongesprek. Helaas denken veel mensen om me heen tegenwoordig maar één medium te hebben, e-mail. Een 'OK' melding laat je machines afgeven, als mens zou ik daarvoor een instant messaging programma gebruiken, of geheel achterwege laten. Dat laatste kan door in de formulering van je e-mail op een andere reactie aan te sturen: "Als je niet reageert, ga ik ervan uit dat..." of door open vragen te stellen.

3. Kies een geschikt onderwerp
Een onderwerp als Q (in de e-mail blijkt een vraag gesteld te worden) of het weglaten van een onderwerpregel, getuigt van weinig respect voor de lezer. Die krijgt nog tientallen e-mails per dag en wordt op geen enkele wijze positief geprikkeld om iets te doen met je e-mail. En dat is vast niet jouw bedoeling.

Het is handig je onderwerp aansprekend te maken en de aard van je e-mail erin mee te nemen. "Gevraagd: planning week 40" of "Voortgangsrapportage week 39" maakt duidelijk wat er verwacht mag worden.

4. Aanhef en afsluiting
Erg Nederlands om meteen met "Hoi", Henk-Jan, of "Hey HJ" in huis te vallen en af te sluiten met "gr", "grtz" of "Mvg Jan". Ook hier kun je nadenken of gepastheid. Een klantenservice die je niet kent kun je aanschrijven met "Geachte heer/mevrouw," of eventueel "Hallo". Afsluiten doe ik zelf standaard (en soms net aan de veilige kant) met "met vriendelijke groet, Henk-Jan van der Klis...".

5. De toon die de muziek maakt
Formulier positief en constructief. Denk aan wie je iets schrijft. Woordkeuze, toonzetting, maar ook grammatica, spelling en interpunctie zijn belangrijk. Gebroken zinnen, overduidelijke spreektaal, vaag om omzichtig taalgebruik of e-mails van ettelijke pagina's lang laten lezers snel afhaken. Roodgekleurde tekst, gebruik van hoofdletters om je WOEDE KENBAAR te maken (zogenaamde flame mails of hate mails), leiden tot onnodige frustratie bij je lezer.

6. Een e-mail komt overal
Het "op straat liggen van privé" e-mail haalt de krant. Meer gewoon is het (lukraak) doorsturen van e-mails naar anderen. Je aan een specifiek persoon gerichte e-mail kan even makkelijk een paar bureaus, afdelingen of kantoren verder belanden. Bedoeling en effect van je e-mail kan dan ver uit elkaar gaan lopen.

7. Wees voorzichtig met cc en bcc
In veel bedrijven heerst een cc-cultuur. Elke e-mail heeft één of enkele rechtstreeks geadresseerden, terwijl het cc-veld vol staat met leidinggevenden in diverse echelons, collega's, medestanders en iedereen die eerder heeft aangegeven 'ook graag betrokken te willen zijn'. De punten 4-6 gaan hierbij nog nadrukkelijker spelen. Het versturen van een bcc (en dat hoeft niet in één keer, je kunt een zojuist verstuurd mailtje naar A immers zelf ook doorsturen "ter info" aan B) vraagt helemaal om voorzichtigheid. Hoe zou je het zelf vinden als iemand je confronteert met een e-mail die jij naar iemand anders hebt gestuurd?

Meer tips vind je op Carrieretijger.nl of in E-Mail: A Write It Well Guide of E-mail schrijven en versturen.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker