Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 september 2008

Matt Darey verankert in dance

Matt Darey was 14 jaar geleden één van de pioniers van de moderne dance scene en heeft menig dj beïnvloed. Op eigen naam heeft hij meer dan 2 miljoen albums en singles verkocht, waaronder een hele serie top 10/20 hits.

Zo is met Marcella Woods een vette hit gescoord met Beautiful (hieronder de video) , Voice of an Angel

en U Shine On.

Erasure's Oh L'Amour nam Darey onderhanden en ook ATB's Till I Come. De man achter de trance tracks blijkt een welbespraakte Brit te zijn, getuigt onderstaand video interview.

Met zijn podcast / radioshow Nocturnal zendt hij regelmatig een smaakvolle mix van dance, house, electronica, progressive, techno, trance, etc. uit. Op 116 radiostations wereldwijd kun je dit programma beluisteren, maar ook bijvoorbeeld in iTunes. Overigens is er ook een Nocturnal Sunshine podcast serie.

Matt Darey met Urban Astronauts down under


Met de Urban Astronauts, zijn rocktronica band zijn dit jaar 2 EP's uitgebracht. Begin 2009 wordt een volledig album verwacht.

Verder kennismaken kan op Wikipedia, Last.fm of Myspace.

Labels: ,

29 september 2008

Online projectmanagement ondersteuning 10

QTask
Qtask biedt een mix van SharePoint en Project functionaliteit. Als groupware / collaboration tool heeft Qtask discussiefora, wikis, bestandsdeling, RSS, kalender en een zoekfunctie. Als planningshulp kunnen taken opgevoerd en toegewezen worden, van afhankelijkheden en actuele status voorzien. Nee, geen volledig planningspakket, maar genoeg voor eenvoudige taakgerichte projecten.

Via een dashboard zijn de belangrijkste overzichten te zien, in een lay-out die veel aan iGoogle doet denken. Qtasks laat je meetings plannen, mail versturen en ontvangen (Gmail, Yahoo, andere IMAP ondersteunende servers) en biedt wijzigingenbeheer van bestanden.
free for 5 users for the first year and comes with 5 hours of free training. Additional users are $50/each per month. Prices include the ability to create unlimited projects, access to online training and online technical support.

Qtask is gratis tot 5 gebruikers in het eerste jaar, inclusief 5 uur gratis training. Meer gebruikers gaan voor $50/maand per gebruiker. Daarvoor kun je dan wel een onbeperkt aantal projecten aanmaken, heb je toegang tot online training en technische ondersteuning. Een product tour is zeker het bekijken waard.

Plandone
Plandone beziet de wereld van de projectmanager als een optelsom van taken, delegeren naar mensen, controleren op voortgang en 'done'.


Naast deze basisfunctionaliteiten gaat Plandone verder met functies voor samenwerking en delen van gegevens, instant messaging, prioriteren en wiki.

Naast een gratis 30 dagen proefversie zijn er afhankelijk van aantal gebruikers, gewenst aantal projecten en opslagruimte prijzen per maand.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

28 september 2008

Microblogging updates september 2008-2

iTweet
iTweet is een Twitter web client. Klinkt apart, omdat je natuurlijk naast de web client Twitter.com diverse andere clients voor pc, Mac en mobiel hebt. Via de Twitter API kun je er alles mee, wat je met Twitter ook kunt, aangevuld met url shortening. Inloggen kan direct met je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord. Geen idee, waarom je zou moeten overstappen op iTweet.

Dwigger
Dwigger is een mashup van Twitter en Digg. Je kunt ermee eerder gepubliceerde tweets aanbieden bij Digg of vanuit Dwigger je Twitter timeline actualiseren. Het biedt de mogelijkheid om op de posts te reageren en te stemmen. Berichten en reacties worden via Dwigger weergegeven.


Tweader tracht je tweets in een hiërarchie te plaatsen
Tweader probeert hetzelfde als Tweetscan en Summize om individuele tweets te proberen met elkaar te relateren. Tweader zoekt aansluiting bij het status ID, de unieke code voor elk Twitter bericht. Zwak punt is alleen je bericht als eindpunt en niet als tussenstation op te vatten. Illustratief is onderstaand bericht.

Na het omslachtig uit de url peuteren van de status id en plakken in het formulierveld op Tweader is de 'conclusie', dat ik alleen wat geroepen heb. In werkelijkheid heeft keurig iemand gereageerd en ik daar weer op. Ook de opties om de stijl (regular, chatty, leftward) aan te passen halen niets uit. Conclusie: Tweader werkt niet.

Labels: ,

27 september 2008

Prius zwart naar blauw

"The wait is over!" Na weken in de showroom van Garage Van Leussen in Ommen gestaan te hebben, heb ik vanmiddag de splinternieuwe blauwe Toyota Prius opgehaald tegen achterlating voor de leasemaatschappij van de zwarte ruim 3 jaar oude Prius.

Griezelig eng op mijn maanden geleden voorspelde 24 september, de datum waarop de 160.000km bereikt zou worden, passeerde ik deze grens.
Nieuwe ronde, nieuwe prijzen, een display met slechts 25 km op de teller is dan ook een foto waard.

Het rijden gaat natuurlijk hetzelfde als in de vorige Prius, dat scheelde de dealer weer uitleg.

De verschillen zitten in de details, zoals de strakker vormgegeven user interface op het multifunctionele scherm en TMC op de navigator. Het cassettedeck in het vorige audiosysteem heeft plaatsgemaakt voor MP3/WMA ondersteuning en een AUX ingang om een externe player op aan te sluiten.

Aan de schittering van het zonlicht op de foto's is niets te doen. Zie het als souvenir zo eind september, heerlijk wat een prachtige dag vandaag!

En dankzij funliner.nl krijgen bumperklevers de komende jaren een positieve prikkel.

Ik wens ook u een fantastische dag!
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

26 september 2008

iMindmap 3 nader bekeken

Na eerder kritisch te zijn geweest over Tony Buzans eerste iMindMap versies, is het tijd om bij de uitgave van iMindmap versie 3 van de 'bedenker' van deze techniek te bekijken.

Het is nu in speed mapping mode eindelijk mogelijk met Ins een nieuw kind aan te maken, met Enter een nieuw broer/zus te maken, zoals je dat met bijvoorbeeld MindManager gewend bent. Het is soms gewoon handiger de marktleider of pionier te volgen in user interface keuzes (zoals MindManager 7 met de ribbon UI ook Microsoft volgt), in deze volgt iMindMap MindManager.

Qua talen ondersteunt iMindmap Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Koreaans, Pools, Russisch en Spaans. Voor het centrale onderwerp kun je direct een afbeelding kiezen, ook dat valt positief op.

Verbeteringen
De mogelijkheden om de toolbar uit te breiden met knoppen voor veelgebruikte functies is ook een welkome aanvulling. Verdere verbeteringen zitten in bijvoorbeeld:
- meer vrije schermruimte om te mindmappen; het maakt ten opzichte van MindManager, waar sidebars gebruikt worden, wel een regelmatige gang naar het hoofdmenu nodig.
- 10 auto lay-out instellingen om de vormgeving naar je hand te zetten;
- veel snellere werking, volgens de makers tot 400% ten opzichte van eerdere versies;
- expand & collapse functie, zoals je die ook in MindManager vindt, opnieuw ten gunste van de vrije schermruimte. Verder neemt iMindMap 30% minder geheugenbeslag;
- focus in/out, idem.
- Microsoft Office integratie, idem. iMindMap kan nu exporteren naar MS Project, Excel, PowerPoint en Word;
- OpenOffice integratie, prima onderscheidend!
- Project Management mode, ook onderscheidend. Hiervoor heeft MindJet JVC Gannt aangekocht en is nog bezig met integreren;
- geïntegreerde e-learning courses in de Ultimate versie en de mogelijheid zelf interactieve e-learning courses te maken (alleen in de Windows versie)
- import van mindmaps die met MindManager of Freemind gemaakt zijn;
- multiline tekst (tegen Buzans eigen mindmapping regels, maar soms erg handig);
- highlight clouds, vergelijkbaar met de borders in MindManager;
- sorteren van takken op alfabetische of numerieke volgorde, sterk punt!
- tekenhulpmiddelen voor vrije schetsen, SVG export, screen capturing, etc.

Toch viel nog een aantal onvolkomenheden op bij mijn test van iMindMap 3.0.1 Ultimate 050908:
- bij het wijzigen van de tekst van een centraal idee is het niet mogelijk de fontgrootte aan te passen. Dat kan wel achteraf, maar had beter in het edit window zelf ondergebracht kunnen worden.
- een tekst voor het centrale idee wordt als tekstblok bovenop de afbeelding geplaatst en niet afgestemd op of ingebed in
- Uninstaller is niet meegeleverd; wil je iMindMap trial versie dan via het Configuratiescherm verwijderen moet je als Administrator in Windows Vista zijn aangemeld. Erg onvriendelijk.

Qua prijsstelling (EUR 62 voor de Elements versie, EUR 125 voor de pro en EUR 189 voor de ultimate versie) zit iMindMap ver onder de prijzen die MindJet voor MindManager in rekening brengt. En om je zelf te oriënteren kun je een gratis 7-dagen versie uitproberen. Opslaan in andere formaten dan iMindMap is er in de trial versie niet bij.

Labels:

25 september 2008

Intuïtie en projectmanagement

Gisteravond kwam regio midden van de projectmanagement vereniging IPMA-NL samen bij ISES in Zaltbommel. Samen met Marcel Blom (Condofides) en Jaap Kieviet (MSKi) had ik een thema-avond voorbereid over intuïtie en projectmanagement.

Intuïtie, instinct, ervaring, voorgevoel, onderbuikgevoel blijken overlappende begrippen bij de presentatie en oefeningen. Algemeen wordt wel de behoefte ervaren een balans te zoeken tussen ratio en intuïtie en bij een negatief voorgevoel wordt de voorkeur gegeven aan het laatste, in de 'wijsheid achteraf', dat dit vaak klopte.

Het presenteren met MindManager bevalt ook goed. Onderwerpen kunnen naar gelang er tijd en belangstelling is uitgeklapt, dichtgelaten of afgewisseld worden, erg handig. Hieronder een clickable variant.


Gary Klein's boek Intuïtie op het werk is een nuttige handleiding, dus dat staat terecht bij de boekentips.

Labels: ,

24 september 2008

News streaming met Socialmedian

Bij lifestreaming staat je eigen handel en wandel centraal en publiceer je via FriendFeed, Mugshot of Plaxo. News streaming stelt je in de gelegenheid om nieuwswaardige content te publiceren, even los van de meer persoonlijke notificaties. Socialmedian geeft je de mogelijkheid om content van andere sites, zoals Google Reader, Twitter, Digg, Delicious, Facebook, YouTube, MySpace, LinkedIn, Flickr en de RSS feed van je eigen blog te syndiceren. Waar Friendfeed en Plaxo filters aanbieden aan de gebruikers om uit jouw feeds de interessante items uit te pikken. Socialmedian laat jou bepalen wat wel en niet gedeeld wordt (in alle eerlijkheid: dat kun je natuurlijk altijd en ook zonder dergelijke services) en snijdt het nieuws zelf op maat voor de lezers.

Socialmedian doet dat door kernbegrippen in de content die je lezers zelf publiceren te matchen met jouw publicaties. Het biedt binnenkort tevens een reverse blog widget, om jouw blog op hun site te promoten, functies die je ook in andere sociale netwerken ziet. Zoals je dat wellicht van Digg kent, biedt Socialmedian verder categorieën Popular Today, Popular Week, etc. aan om populaire publicaties voor het voetlicht te brengen.

Natuurlijk heb ik Socialmedian getest. Inschrijven gaat snel en aan de hand van een enkel profiel (in mijn geval Twitter) werd een 20+ tal andere profielen voorgesteld om toe te voegen als mogelijke nieuwsbron. Geweldig, scheelt veel profielinformatie nazoeken.

Aansluiten bij of zelf maken van een nieuws netwerk zoals voor Capgemini is een fluitje van een cent. Er zijn nog geen widgets of andere gadgets, wel RSS feeds van de nieuwsnetwerken naar keuze of instelbare e-mailnotificaties.

Op je profielpagina zie je een aantal portlets die je naar wens aan en uit kunt zetten. Zoals veel andere services is Socialmedian nog in beta. Er is dus ruimte voor je feedback.

Blijkt je news netwerk niet direct content op te leveren, meldt zich direct bijvoorbeeld Thomas Goldberg, de manager van SocialMedian, per e-mail om je assistentie te bieden. Dat is netjes.

Sinds maandag 22 september is SocialMedian uitgerust met Replize, de mogelijkheid om met @username antwoorden te geven aan gebruikers.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

23 september 2008

Rock the boat

Het terugvinden van oude nummers en het vandaar weer zoeken naar associaties met het heden blijft leuk. Ditmaal Rock the Boat van Forrest Thomas,

met dank aan Klazien die dergelijke foute classics erg leuk vindt en zo 's avonds laat best Youtube wil afstruinen.
Klazien speurt naar video van Rock the Boat

Het nummer met een aantal remixes kreeg ik op een LP bij het openen van mijn Piekfijn jongerenrekening in 1982 bij de Bondsspaarbank (via SNS Bank inmiddels onderdeel van SNS Reaal; de geschiedkundigen kunnen terecht in Spaarbanken in Nederland). Overgezet op cassette ging de muziek samen met die van 'onze' synthesizer band NOVA mee in de cassetterecorder op het introductiekamp van de brugklas op de Revius Scholengemeenschap in Deventer. Je wilde er immers bij horen. De rest van de klas, en met name de meisjes, had inmiddels Doe Maar ontdekt, maar dat terzijde.

De LP heeft het niet lang volgehouden; ik heb 'm conform de toenmalige zienswijze op seculiere muziek in stukken gebroken en weggegooid. 26 jaar later misschien jammer, maar gelukkig is er Youtube en Wikipedia.

Forrest Thomas is getrouwd met Manon Thomas. Rock The Boat was al in 1974 een hit dankzij Hues Corporation.

De videoclip van Thomas' versie van Rock The Boat maakt gebruik van het uitwaaieren (tegenwoordig bekend als het mouse trail effect op je pc), dat Kate Bush in 1978 met Wuthering Heights, de eerste hit van het debuutalbum The Kick Inside, ook deed. Bush werd hiervoor geïnspireerd door Emily Brontë's gelijknamige poëziealbum uit 1847.

In 1990 werd Rock The Boat opnieuw een hit, ditmaal in een Stock, Aitken & Waterman versie van Delage.

Ach, en in 2004 bleek The Hues Corporation, inmiddels in gewicht toegenomen en wat kroeshaar minder, nog best te kunnen schuiven.

Labels: ,

22 september 2008

Dunglish

Dunglish, on a stable door in Port ZélandeImage via Wikipedia
Met het verder internationaliseren van het bedrijfsleven, de frequente omgang met Engelstaligen wordt de noodzaak om je correct uit te drukken in het - vaak- Engels groter. Het Dunglish, de typische fouten die een Nederlander hierbij maakt, zijn leuk voor grappige boekjes en momenten van ontspanning op het werk. Klassiekers
"I hate you welcome"
"I fuck horses. Pardon? Yes, paarden."
"I always get my sin"
"Dear Undertakers"
en de glimlach die het samenzijn met Wim Kok en Wim Dik oproept, zijn tijdloos.
Recent is ermee gespeeld in de Tempo Team commercial van de rockband die gedwongen aan het opruimen slaat "This time I see it through the fingers."
Meer prachtvoorbeelden staan op Wikipedia, maar ook op Dunglish.nl en Shels.nl,

De Amerikaanse journalist (met Nederlandse voorouders) Ronald van de Krol die na jarenlang wonen en werken in ons land zelf de moeiten kent om onze taal goed te leren beheersen, wil in dit boek Native English for Nederlanders een persoonlijke, culturele en grammaticale leidraad bieden bij het leren van correct 'native English'. De Nederlander maakt nu eenmaal taalfouten die anderen niet maken. Het cultureel eigene (onze directe, recht door zee omgang), taalkundig aparte (andere regels voor zinsbouw, gebruik van tijden, aan elkaar plakken van woorden tot nieuwe woorden) van het Nederlands zijn valkuilen bij het te direct vertalen naar het Engels en het onvoldoende oog hebben voor lastige elementen in die taal.

Van de Krol biedt de gelegenheid gefundeerd af te rekenen met Dunglish, dat van 'I always get my sin', 'The time is ripe', 'Welcome in Amsterdam' en 'I am working for Capgemini'. Hij reikt ook verschillen aan tussen het Brits en Amerikaans Engels, legt het correct gebruik van tijden, enkel- en meervoud uit en staat stil bij diverse homoniemen. Het is een rijk naslagwerk voor Nederlanders die in het buitenland zakendoen en vooral begrepen willen worden en de anderen willen begrijpen.

Evenals Native English for Nederlanders hoort ook I Always Get My Sin van Maarten Rijkens
in je boekenkast.


Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

21 september 2008

Nieuws van de bibliotheek

E-books te leen
Luisterboeken zijn al tijden op fysieke dragers (cassettes, LP's, CD's, dvd's) te leen bij de bibliotheej. In de aanloop naar landelijke distributie door NBD|Biblion gaat de Openbare bibliotheek Almere in een pilot e-books en luisterboeken als download uitlenen. Wel moeten belangstellenden software voor digital rights management (DRM) installeren.


Gesprekspartners te leen

Bij de bibliotheek in de Haagse Schilderswijk zijn op speciale dagen mensen uit diverse culturen, geloven en beroepen te leen als gesprekspartner, zo meldde Fok onlangs.

Shelfari verkocht aan Amazon
Ik gebruik zelf Librarything, maar Shelfari biedt een soortgelijke dienst, het online zetten van je boekenverzameling in combinatie met een sociaal netwerk van boekenliefhebbers. Na een affiliate van Amazon geweest te zijn, heeft de e-business grootgrutter de boekensite helemaal overgenomen.

Labels:

20 september 2008

Verjaardagsfeestje Johan

Jongens uit groep 6 maken graag tijd vrij om naar het verjaardagsfeestje van Johan te komen, want dat is altijd erg leuk. Het waterfestijn op recreatieterrein Het Lageveld bij Wierden van 2007 was de uitdaging om te evenaren. Het leuke is dan, dat een als geweldig ervaren verjaardagsfeest helemaal niet duur hoeft te zijn, mooi weer zoals vandaag helpt wel enorm.

Toen alle 6 jongens met hun 3 verschillende E-teams uitgevoetbald waren, verzamelden ze zich bij ons thuis. Na de cadeaus, geld en Donald Duck meets voetbal waren favoriet, zijn we naar Het Lageveld gegaan, waar zon, water, zand, een aantal opblaasbare matten, boten en banden, chips en drinken de heren ruim 3 uur aan de slag hielden. Voor Klazien en mij zelf tijd om lui achterover te liggen. De jongens worden duidelijk ouder!

Op de terugweg bleek de blaasinhoud van bij alle kerels zo vol te zitten met cola en sinas, dat we langs de N34 maar de bossages op een parkeerplaats hebben bevochtigd. Eenmaal weer in Balkbrug was het tijd voor voetballen, daarna BBQ,

trampoline en
luchtgitaar spelen.

Een aanbieding bij Kruidvat in de afgelopen winter ontaardde vandaag in een heftige rockscene binnen, waarvoor Pillar's Where Do We Go From Here (limited edition) voor gebruikt werd, met name Holding On.

Al met al weer erg leuk. De foto's staan traditiegetrouw op Flickr.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels:

19 september 2008

Teruggevonden artieste France Gall

Kate Ryan had dit jaar een hit met de remake van Ella elle l'a.


Eerder had de Franse Alizée ook al succes met haar versie.


Het origineel is uit 1987 van France Gall als een hommage aan Ella Fitzgerald.
Gall is een Franse zangeres die in 1947 als Isabelle Gall werd geboren in Parijs. Haar moeder was zangeres en haar vader Robert schreef liedjes voor onder meer Charles Aznavour en Édith Piaf. Sinds 1963 scoorde France Gall onder eigen naam hits, waarna ze in 1965 namens Luxemburg werd afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival in Napels. Dankzij het winnende Poupée de cire, poupée de son werd de blonde tiener ook internationaal bekend.

Ella, elle l'a komt van haar album Babacar (1987), dat Evidemment als eerbetoon aan Daniel Balavoine die in 1986 was omgekomen in een helikopterongeluk tijdens de rally Parijs-Dakar bevat. Een jaar later bracht ze het live album Le Tour de France 88 uit en Double jeu in 1992 vol duetten met Michel Berger). Kort na het uitkomen van deze laatste plaat stierf manlief Berger aan een hartaanval op 2 augustus 1992. In 1995 hervindt Gall zichzelf en brengt een in Los Angeles opgenomen album France uit. Twee jaar later sterft haar dochter Pauline, en na deze nieuwe slag trok Gall zich terug uit de show business. Nog slechts sporadisch treedt ze op, ze woont tegenwoordig in Senegal.

Megamix


Verder kennismaken kan op Last.fm of RFIMusique.com.

Labels: ,

18 september 2008

Gigya Socialize nader bekeken

Gigya is een widget distributeur dat dankzij een fianciële injectie een nieuw product Gigya Socialize kon ontwikkelingen, dat rechtstreeks de competitie met Google Friend Connect aangaat.

Socialize biedt een aantal componenten (connect with friends, see what others are doing en share content), waarmee web 2.0 elementen ingebracht kunnen worden op je eigen website, zonder browser add-ons (Shareaholic, Meebo), social browser (Flock), maar helaas wel als pop-up, zoals uit het live voorbeeld hieronder op Eyal Paleg's blog blijkt.

Myspace en Facebook friends zijn onder andere te attenderen op je Socialize installatie. De prikkel zou dan vervolgens moeten zijn, dat anderen op jouw website content gaan delen en weer anderen gaan attenderen op content op jouw site. Ik kan me bij websites met een grote, onderling verbonden, basis aan gebruikers daarbij iets voorstellen, maar dan ingebed in de site zelf, niet als letterlijk bovenliggende dienst. Denk hierbij aan Mashable.

Een ander praktisch bezwaar is de zoveelste uitnodiging die je op je vrienden dreigt af te sturen. Te boek staan als spammer is niet wat je wilt. Kortom: ook al zou je dit een technologische volgende stap in het verdichten van je social graph kunnen noemen, weerhouden genoemde bezwaren me van een toepassing op m'n eigen sites.

Labels: , ,

17 september 2008

Bottomline Online doorgestart

Vanaf april 1993 recenseer ik CD's en belicht ik artiesten voor het christelijke muziekblad Bottomline. Het blad had een eigen signatuur en een duidelijke focus op muziek. Deze kenmerken gingen verloren met het samen met Music & Art opgaan in de Continental Sound / CNV Kunstenbond uitgave SIGNS Magazine. Bottomline ging online, maar aanvankelijk met een beperkt openbaar deel en een afgeschermd deel voor betalende abonnees. Parallel liep een komen en gaan van concepten, bladen en websites die elk of gerelateerd waren aan Bottomline of gospelmuziek voor het Nederlandse publiek. Namen en inmiddels vervallen concepten als Pluzz.nl, Hebbez!, Gospelmagazine.nl...

...en BottomlineOnline.nl. In maart 2007 berichtte ik over de start van de site met de kern van de 'oude' redactie van het papieren magazine. De site combineert recensies, achtergrondartikelen, muzieknieuws, hitlijsten en interviews.

Onlangs is de koers verlegd, de voorheen afgeschermde content van BottomlineOnline, met name recensies en achtergrondartikelen, komt publiek beschikbaar. De ratio erachter is eenvoudig: recensies kun je overal vinden, van Amazon.com, ThisNext.com tot iTunes, en van Jesusfreakhideout.com tot CCMMagazine.com, van eigen weblogs tot beschouwingen op de sites van artiesten en hun platenmaatschappijen. De hitlijsten worden nieuw leven ingeblazen, het archief met recensies uit de tijd sinds 1992 wordt aangevuld en nieuwe CD's worden weer direct gerecenseerd, kortom een doorstart van Bottomline Online is een feit.

En om eerlijk te zijn, het recenseren van nieuwe muziek blijft na al die jaren nog steeds erg leuk en dankbaar werk. Vanaf nu verschijnen de recensies van voor Bottomline door de distributeurs aangedragen CD's en DVD's op BottomlineOnline.nl. Zelf gekochte, ontdekte, of niet onder het etiket 'christelijke muziek' vallende muziek, publiceer ik, zoals gebruikelijk, op henkjanvanderklis.nl, met cross-postings op Amazon.com, iTunes en de echte aanraders op ThisNext.com. Wie schrijft, die blijft ;)

Labels: , , ,

16 september 2008

PersonalBrain 4 nader bekeken

In juni 2007 berichtte ik al kort over PersonalBrain, nu is versie 4 beschikbaar van dit idea mapping programma. De omgang met teksten, panelen, en dergelijke lijken me zelf eerder geschikt voor allerhande vormen van brainstormen, structureren en documenteren dan mindmappen volgens het boekje. De nadrukkelijke donkerblauwe achtergrondkleur en de rechthoekige basisvormen dragen bij aan deze indruk.

De 30-dagen versie is gratis. De kernversie ($150) maakt het mogelijk bestanden als bijlagen toe te voegen, tabellen te maken, in te zoomen op onderdelen van een visualisatie, thumbnails van plaatjes te gebruiken en te printen.

De duurste Pro versie ($250) biedt integratie met Outlook, exportmogelijkheden naar bijvoorbeeld HTML, een geïntegreerde kalender, afdrukken maken op meerdere pagina's, spellingcontrole en de gelegenheid om meer dan één bijlage toe te voegen.

PersonalBrain gaat vergezeld van een Class 101, waarvan je een webinar kunt bijwonen, of vooraf opgenomen sessies online kunt bekijken. Verder is een uitgebreide handleiding beschikbaar.

Hier en daar is de insteek gewoon anders dan bij bijvoorbeeld MindManager, en dat is prima ook. Heb je wat te kiezen. Gewoon van de beide de trial versies testen en de meest aansprekende kopen. Ik heb gekozen voor MindManager, en jij?

Labels:

15 september 2008

Picasa 3 nader bekeken

Onlangs kwam de beta versie van Picasa 3, zeg de Google tegenhanger van Yahoo!'s Flickr uit. Ten opzichte van de 2.7 versie die ik eerder geïnstalleerd en gebruikt heb, is een groot aantal verbeteringen doorgevoerd.

Functionaliteit omvat nu bijvoorbeeld:
- synchronisatie tussen wijzigingen in Picasa 3 en Picasa Web Albums
- retoucheren van je foto's.
- filteren van je foto's tot alleen de verzameling foto's met gezichten erop.
- Picasa Photo Viewer om foto's in Windows Explorer direct te bekijken zonder Picasa of andere image viewer te openen. Vista heeft natuurlijk ook een ingebouwde Photo Gallery en viewer, dus de concurrentie is dichtbij.
- directe upload van foto's naar Picasa Web Albums of Blogger.
- Moviemaker, ja, apart van Windows Movie Maker een eigen Google Movie Maker met Youtube als uitstalling.
- betere mappenbeheer.
- betere EXIF ondersteuning
Picasa 3 is een gratis download.

Opvallende bugs vind ik zelf het niet opslaan van doorgevoerde rotaties van foto's en het ontbreken van een 'hernoem bestand' bij het importeren. Picasa is daarentegen sterk ten opzichte van bijvoorbeeld Irfanview in het indexeren en dus doorzoekbaar maken van je fotocollectie.

Picasa Web albums updates
Ook de web 'end' van Picasa, Web Albums heeft onlangs een aantal verbeteringen ondergaan, waarvan "name tags" de belangrijkste is. Gezichtsherkenning a la Google. Automatisch aanvullen van namen in volgende foto's van dezelfde persoon wordt geregeld, en mocht je Picasa als vertrekpunt voor het aanmaken van contactgegevens kiezen, wordt een foto ook automatisch zichtbaar in je Gmail adresboek.

Onderstaande video demonstreert de name tags functie.

Verder is geotagging verbeterd, is Picasa Webalbums ook beschikbaar op je mobiele telefoon voor bekijken en van commentaar voorzien van plaatjes. Foto's mogen nu tot 20MB per stuk zijn voor upload. Gratis opslagruimte is uitgebreid tot 1GB, de API voor gegevensuitwisseling met externe (web)applicaties is verbeterd, enz.

Al met al voor de Windows gebruikers (helaas ontbreekt nog altijd een Mac client) interessante toevoegingen in de Google applicatieset.

Labels: , , ,

14 september 2008

De Graankorrel Dedemsvaart gestart

Het is een bijzondere gewaarwording een gezonde gemeentedeling te mogen meemaken. Menig christen heeft wel eens een kerkscheuring of door interne conflicten veroorzaakte afsplitsing doorgaan. De start van de Evangelische gemeente De Graankorrel in Dedemsvaart vanuit de Evangelische gemeente in Ommen heeft daarom bij alle betrokkenen niet alleen een traan vanwege het inherente afscheid, maar ook een glimlach vanwege de kansen voor beide gemeentes gebracht.

Afgelopen zondag was de afscheidsdienst in de Carrousel in Ommen, waar zang, woordverkondiging en dans de opmaat vormden voor het letterlijk herschikken van mensen uit Ommen en omstreken enerzijds en Balkbrug/Dedemsvaart anderzijds.

Waar de Evangelische gemeente Ommen als regiogemeente tot september zo'n 500 mensen uit het noorden van Overijssel bijeen bracht, kiest De Graankorrel bewust voor een functie als plaatselijke gemeente, in de voormalige gemeente Avereest gericht op Balkbrug en Dedemsvaart. Waar pioniersgemeenten wel eens met een of enkele gezinnen starten, begint De Graankorrel met 170 mensen (inclusief 40 kinderen en 40 jongeren). Het Vechtdal College in Dedemsvaart, maar ook de vrijgevallen ruimte in de Ommer Carrousel biedt voor beide gemeenten ruimte voor groei, en dat is precies waar het Evangelie op gericht is: tot God laten terugkeren van zoveel mogelijk mensen.

Vanmorgen na een serie try-outs dit voorjaar de eerste 'echte' samenkomst als De Graankorrel in Dedemsvaart. Met veel nieuwe mensen, belangstellenden, aspirant-leden en een merkbaar enthousiasme (in de diverse betekenissen van het woord).

Het principe van De Graankorrel: delen is vermenigvuldigen, sterven is leven voortbrengen.
"Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. Wie zijn leven liefheeft verliest het, maar wie in deze wereld zijn leven haat, behoudt het voor het eeuwige leven. Wie mij dient moet mij volgen: waar ik ben zal ook mijn dienaar zijn, en wie mij dient zal door de Vader geëerd worden."
(Johannes 12 vers 24-26)

Labels: ,

13 september 2008

Lifestreaming updates september 2008

Friendfeed widgets
Friendfeed heeft een aantal widgets (badges) gelanceerd voor gebruik op je eigen weblog of website. Hieronder de Feed Widget, waarin alle services worden getoond.

Het kan ook selectiever, bijvoorbeeld alleen de updates die vanaf Librarything komen.

Soortgelijke widgets kun je naast je eigen feed ook maken van de publieke activity feeds.

Een tweede mogelijkheid is de profielbadge, zoals hieronder.

Een derde is de share on Friendfeed button / bookmarklet
Share on FriendFeed

Blogger Blogroll
Blogger rolt deze weken de nieuwe functie uit om een eigen Blogroll aan de blog toe te voegen en dus niet meer afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld MyBlogRoll. Naast badges en feeds levert dat in Google Reader de mogelijkheid om feeds met je volgelingen te delen, kortom Google Reader socialer te maken en Blogger verder te integreren in het Google applicatielandschap.


Sweetcron - je eigen Lifestreaming app
Afscheid nemen van de Friendfeeds, Mugshots, Mashable's en dergelijke van deze 2.0 wereld kan ook door Sweetcron op je eigen webserver / domein te installeren. Installatie schijnt in minder dan 10 minuten te kunnen. Daarna volgt het toevoegen van RSS feeds en gaan met de banaan! De service is uitbreidbaar met bijvoorbeeld Disqus voor een contactformulier en wufoo als commentaarmodule.

Op Yongfook.com kun je de publieke beta als demo bewonderen.

Labels:

12 september 2008

Aantekeningen maken en zoeken anno 2008

In juni 2007 presenteerde ik een aantal toepassingen om notities te maken en weer op te zoeken. Nu, ruim een jaar later, stel ik opnieuw een aantal interessante moderne kladblokken aan je voor.

Evernote

Evernote wil je krabbels vastleggen op het web, op je mobiele telefoon of op je MAC/PC desktop. Krabbels is daarbij wat te kort door de bocht, want Evernote ondersteunt ook bijgevoegde afbeeldingen, pdf en audio.

Na het aanmaken van een account kun je je notities synchroniseren, doorzoeken en bewerken. Voor Firefox en Thunderbird is er de
Evernote web clipper. Als je op je desktop Evernote 3.0 geïnstalleerd hebt onder Windows, dan worden de clips in de client applicatie bewaard. In andere gevallen blijven de clips in de webversie van Evernote bewaard en kunnen nadien naar desktop clients gesynchroniseerd worden. Vreemd genoeg ontbreekt PDF als uitvoerformaat voor de notities. Je zult dat zelf via een printopdracht moeten regelen. Onderstaande video stelt Evernote verder aan je voor.

Wil je snel op weg geholpen worden, helpen onderstaande tips & trucs artikelen:
- Staying organized
- For you life
- For research

Read It Later
De Firefox add-on Read It Later bewaart pagina-adressen voor je om later te lezen als alternatief voor kopieer hyperlink in bijvoorbeeld Outlook taak. De leeslijst blijft met Read It Later in de browser bewaard. Mocht je Firefox 3 dan nog te traag vinden, is het wellicht tijd je te lezen artikelen echt eens te gaan bestuderen. Onderstaande video stelt de add-on verder aan je voor.

Labels: ,

11 september 2008

Yoono socialiseert in je browser

Als alternatief voor de sociale browser Flock of de all-in-one e-mail+IM+social networking client app Digsby is er Yoono. Na installatie van de 2,4MB grote Firefox add-on ben je een bijzonder hulpmiddel rijker.

Yoono nestelt zich als sidebar in Firefox en kan met een toolbar knop worden getriggerd. Yoono onderdelen kunnen ook als apart window draaien.

Ondersteuning messaging
Yoono ondersteunt MSN, Yahoo! Messenger, Gtalk, Piczo en AIM. In deze beta ontbreekt de op de website beloofde ondersteuning voor ICQ. Helaas heb ik geen ondersteuning voor andere Jabber accounts, zoals Hyves kunnen vinden. Yoono zelf biedt natuurlijk ook weer een extra mogelijkheid om vrienden te vinden. Offline contacts kunnen desgewenst verborgen worden.

E-mail ondersteuning
Yoono ondersteunt de diverse webmail accounts en kan je notificaties sturen van nieuwe mail.

Social networking
Yoono ondersteunt Twitter, Facebook, Flickr, Friendfeed en biedt de onvermijdelijke eigen profielpagina's, laat desgewenst bookmarks delen, je tips of juist afraders van websites, foto's, video's en dergelijke delen met anderen. Bij het twitteren worden urls zonodig automatisch ingekort met tinyurl.com. Het verbinden met Facebook verliep bij de test niet goed, hoewel meer Facebook applicaties niet (netjes) integreren. Voor de rest zie je de lifestreaming van je vrienden in je sidebar voorbijkomen, omdat je naast de individuele activity streams ook voor de weergave All kunt kiezen. Zo zie je in één panel de updates uit de diverse netwerken, handig!

Als je Yoono naar de sidebar hebt verdreven krijg je - als je dat hebt ingesteld - online en activity notificaties rechtsonderin het scherm te zien.

Yoono uitgelegd in 6 minuten
">
Yoono is wat mij betreft een interessant en veelzijdig hulpmiddel. Een aantal extra widgets, zoals de Last.fm client (helaas zijn alleen een handvol genre-kanalen beschikbaar, niet je eigen station, library, vrienden of neighbourhood), zoeken van muziek en video en web noting. Ook de mogelijkheid om stars aan te geven, een soort favoriete contactpersonen, is een waardevolle toevoeging. Je kunt zo makkelijk uit de online contacten de activiteiten van je favorieten volgen. Echter, de beta status is ook duidelijk. Verwijderen van een account, zoals het niet werkende Facebook, is niet mogelijk. Beloften, zoals ICQ ondersteuning op de website, voorlopig niet in je tool ondersteunen, is slordig. Als Yoono ooit in een 1.0 stadium komt, ben ik graag bereid de add-on opnieuw te installeren.

Labels: , ,

10 september 2008

Plumb remixed

Via de what's playing now van Xnoizz radio kwam ik onlangs op de Bimbo Jones remix van In My Arms. En zo gaat bij mij een muzikaal spelletje associëren weer begonnen.

Bimbo Jones biedt zijn radio edit van deze Plumb song aan als gratis download op zijn Myspace profiel. Plumb, met frontvrouw Tiffany Arbuckle Lee, is eind jaren '90 opgericht met met buurman/songwriter en producer Matt Bronleewe, één van de oorspronkelijke leden van Jars of Clay, tegenwoordig schrijver en producer. De bandnaam is ontleend aan de song My Favorite Plum van Suzanne Vega's album Nine Objects of Desire.

Op Essential Records werd Plumb's debuutalbum Modern Rock Album of the Year. Twee tracks werden hits voor andere artiesten, Stranded voor Jennifer Paige en Damaged een vette dance kraker voor Plummet in de UK.

Plummet - Damaged

In 2000 wilde Plumb de muziekscene verlaten, maar een briefje van een meisje, dat aangaf dat het over kindermishandeling gaande Damaged haar leven voorgoed veranderd had, deed Tiffany besluiten te blijven en bij Curb Records als solo artieste te tekenen in 2003. Beautiful Lumps of Coal was het eerste resultaat, met de lead single Real als #41 hit in de UK. De opvolger, Chaotic Resolve kwam in maart 2006 binnen op #177 in de Billboard Top 200 album chart. De song Better werd #1 in de Amerikaanse Christian airplay chart. De Bronleewe & Bose remix van Cut werd #1 in XM's dance hits channel BPM en #5 op Billboard's Dance Charts Hot Dance Airplay.

Plumb - Cut (Bronleewe & Bose Radio Edit)


Tiffany is getrouwd met Jeremy Lee en samen hebben ze drie kinderen. Amy Lee (geen familie) van Evanescence vertelde Christianity Today ooit, dat Plumb één van haar inspiratiebronnen was. Bij onderstaande Ziggybeats remix heb ik er trouwens wel weer beeld bij. Overigens heeft Ziggybeats ook Jars of Clay's Dead Man fraai geremixed.

Plumb - Cut (ziggybeats remix ver2)


Toegegeven, muzikaal zijn het stappen van Suzanne Vega, de alternative rock van Jars of Clay en de gothic band Evanescence beïnvloeden naar de dansvloer! Op naar het witte doek en het beeldscherm. Muziek van Plumb is te horen geweest in soundtracks van films als Bruce Almighty, Just Married, View from the Top, Brokedown Palace, Drive Me Crazy en The Perfect Man, en tv-series als Dawson's Creek, Felicity, ER, Roswell en One Tree Hill. Tiffany schreef inmiddels ook songs voor Michelle Branch, Kimberley Locke en Mandy Moore.

Eind 2007 kwam het meest recente album Blink uit. In My Arms, de 1e single, werd opnieuw aan DJ's als Scotty K, Bronleewe & Bose, Gomi en Bimbo Jones gegeven voor remixes. De Bronleewe & Bose Extended Mix is een radiovriendelijke trance remix in de lijn van de 2006 remix van Cut. Bimbo Jones krikte het tempo wat op, en voorzag de tune van vette bassen en dansbare beats. Scotty K's Extended Klub Mix pakt je gewoon 9 minuten mee de dansvloer op. Gomi's Extended Mix zit op een wat lager tempo. maar mag er nog steeds zijn. Tenslotte is er op een aparte single de Kaskade extended versie.

In My Arms uit de Nativity Story


Mijn bespreking van Plumb's Blink album en de In My Arms remixes staan op henkjanvanderklis.nl.

Labels: ,

09 september 2008

Je blijft kijken naar deze flashy zoekmachines

Twee bij elkaar horende met Flash gebouwde interfaces voor MSN Live search powered zoekmachines vielen onlangs op.

Ms Dewley, the sexy search assistant
Ms Dewley klopt op je beeldscherm als je niet snel wat gaat zoeken, vijlt haar nagels, heeft contact met de receptie, schreeuwt en gooit met spullen, of kijkt je smekend aan voor een zoekopdracht.


Left vs Right met Patrick & Britt
Patrick & Britt keuvelen op Leftvsright.com vrolijk over koetjes kalfjes, politieke standpunten, schieten pijltjes op elkaar, luisteren naar muziek, terwijl jij politiek getinte items mag zoeken en resultaten bekijken.


Beide sites zijn gevoed met een groot aantal scenario's in Flash die zo leuk zijn, dat kijken naar de 'film' veel leuker is dan uit het kleine resultaten-paneel peuteren van de vondsten.

Labels:

08 september 2008

Microblogging updates september 2008-1

TinyTwitter
TinyTwitter is een mobile client voor Twitter. De laatste versie ondersteunt ook het uploaden van foto's naat Twitpic en twitteren van je GPS locatie. Mobiele downloadlocatie is hier.

TweetRemote voor een weergave van geselecteerde tweets
TweetRemote zet tweets die je met hashtags (#-tekens) kenmerkt in speciale RSS feeds. Deze feeds kun je dan in je feedreader, blog widget o.i.d. weer uitlezen en presenteren. Als je niet zelf de selectie wilt maken van je eigen tweets, mag je hopen, dat je vrienden zich netjes aan de door jou gewenste naamgeving van hashtags houden, anders is het effect weg.

Diary.com
Diary.com richt zich op vrouwen en jongeren uit de VS, Verenigd Koninkrijk en Azië om afbeeldingen, video's en korte boodschappen te delen. Een microblogging platform met een kleine videospeler, thumbnails voor gedeelde afbeeldingen. Microblog wordt dan alweer een dagboek. Het verdienmodel advertenties verkopen is niet bijster origineel, maar de service biedt wel meer dan het kaal ogende, misschien meer mannelijke (?) Twitter. De dienst is nog in beta, en anders dan Twitter by default zijn de boodschappen niet publiek zichtbaar, maar te delen met vrienden.


Twittad laat je Twitter achtergrond geld genereren

De wat saaie, vaak hooguit met een foto voorziene achtergrond op je Twitter-pagina's kan met Twittad omgezet worden in een advertentiepagina. Twittad brengt aanbieders van advertentieruimte (Twitter gebruikers) en adverteerders bij elkaar. Als aanbieder bepaal je de tijd en prijs voor de advertentieruimte. Aan een adverteerder om op jouw aanbod in te gaan. Plaatsing van de advertentie komt neer op het opnemen van een script in de profielopmaak, zoals je nu een plaatje opneemt. Betaling vindt plaats via Paypal. Klinkt eenvoudig, en zo wil je dat ook.


The Twitties
Leuke opzet: The Twitties heeft 12 categoriën tweets, waarbinnen een aantal genomineerde tweets klaar staan voor jouw stem. Stemmen kan tot 12 september; 1 oktober wordt de uitslag bekend voor tweets in de order van meest informatief, grappigst, slimst, of de mooiste avatar.

Labels: , , ,

07 september 2008

Myspace ontdekkingen september 2008

Heidi Newfield
Gevierd country artieste Heidi Newfield zat voorheen in Trick Pony, maar heeft in augustus bij Curb Records een soloalbum uitgebracht What I Am Waiting For. Met Heidi & June is eerder een eerste single uitgekomen.

De stap om alleen verder te gaan, lijkt vooralsnog succesvol. Het album werd in de digitale hitlijsten meteen hoog genoteerd.
Check deze video: Heidi Newfield: Johnny & June EPK


Kennismaken met haar songs, bio en concertdata kun je op Myspace of iLike.

Anavox
Rockband Anavox uit Nashville heeft inmiddels 2 albums uitgebracht (A New Voice en Realms). De band bestaat uit Michael Corin (gitaren, zang), Nathan Fry (bas, gitaren, cello), Dave Peterson (gitaar, toetsen), Tony Clucas (drums, percussie) en Matthew Godkin (geluid). De band hecht veel waarde aan creativiteit en erkent God als ultieme Creator.


Nader kennismaken kan op Myspace.com.

The Trust Project
The Trust Project is een independent rock quintet (dus 2 meer dan het drietal op onderstaande banner), dat over hun persoonlijke worstelingen als christenen zingt.
Come see us anytime. :)
Real life, real music is hun motto. Nader kennismaken kan op Myspace.com.


Love Rush Digital

Dansbaar is het werk van het producersduo Love Rush Digital. Kinky Roland, een tijd producer voor Boy George, komt oorspronkelijk uit Berlijn en Mark Loverush uit Oxfordshire. Voor de zang maakt het tweetal op het deze zomer uitgekomen Plethora gebruik van bijvoorbeeld Boy George, Kirsty Hawkshaw, Marcella Detroit, Shelley Harland en Andrea Britton.

Different World featuring Shelley Harland


Of het resultaat van Kirsty Hawkshaw en haar Macbook in Second Life.

Op Myspace kun je meer tracks beluisteren, muziek via iTunes kopen en video's bekijken.

Among This All
En van eigen bodem Among This All, dat op het Sallyforth records label zit. Het kwartet Aad Reinds (zang), Ardie v/d Knijff (gitaar), Corné v/d Knijf (bas) en Melvin Hamer (drums) wil met hun hardcore de wereld veroveren....to wherever it goes.

Op 19 september treedt de band op in Hedon, Zwolle op het Sally Family Festival.

Labels: ,

06 september 2008

Ubiquity maakt social media sharing efficiënter

Mozilla's Ubiquity, momenteel in een publieke 0.1 beta versie beoogt de 'tussenhandelingen' bij het delen van informatie vanuit het web te elimineren. Voorbeelden zijn het toesturen van een routebeschrijving, filmrecensie of zo'n leuke video die al je collega's toch echt ook moeten zien.

Ubiquity heeft een aantal doelstellingen:
- gebruikers in staat stellen de browser aan te sturen met op taal gebaseerde instructies. Met Ubiquity typ je wat je wilt doen.
- on-demand, user-generated mashups mogelijk maken met behulp vna bestaande open web API's.
- gebruik van trust netwerken en 'social constructs' om veiligheid te matchen met uitbreidbaarheid.
- browser functies gemakkelijk uitbreiden.

Onderstaande video laat je een aantal mogelijkheden zien.

Ubiquity for Firefox from Aza Raskin on Vimeo.

Downloaden van Ubiquity voor Firefox kan hier; een lijst met nieuwe commando's wordt via de Herd verspreid of op een wiki gepubliceerd. Op Mozilla's eigen wiki kun je je verder verdiepen.
Ik heb commando's voor Ping.fm getest, maar er zijn allerhande scripts voorhanden.

Labels: , ,

05 september 2008

Nederlandse christelijke webradiostations

In Amerika heb je ze in alle soorten en maten, webradio brengt die stations gemakkelijk in je eigen kamer. Hier in Nederland moesten we het jarenlang stellen met enkele uren gospelmuziek via de ether, verzorgd door NCRV en EO. Na het wegdrukken van de EO op een verloren zondagavondtijdstip op radio 3, zochten de makers hun heil in internetradio, waar 24x7 uitzenden mogelijk is. Naast EO's Xnoizz bestaan er nog minstens twee interessante internetradio initiatieven.

Seven FM
Seven FM bestaat sinds 2004 en zendt uit via het web, maar is sinds 2006 ook via GRPS en UMTS te ontvangen via pda.seven.fm. Met een aansprekende programmering wil Seven FM een goed alternatief zijn voor de seculiere media. Maandelijks worden ruim 7.000 mensen via website, stream en Hyves bereikt.

Seven FM kun je in streaming audio beluisteren via de webplayer, iTunes of Windows Mediaplayer.
In iTunes krijg je keurig de track info te zien, wat weer handig is voor het posten met TwittyTunes.

Het verdienmodel is gebaseerd op donaties, advertentieopbrengsten, het verzorgen van muziek op feesten en het aanbieden van webhosting. Zie het screenshot van hieronder voor de bijzondere advertentie voor het nieuwe Metallica album bij het beluisteren van Seven FM.

De playlist van een willekeurig uur Seven FM: Philippa Hanna - Watching Me, Remedy Drive - Daylight, Minds Of Men - Promised Land, Jon Foreman - Behind Your Eyes, Jaci Velasquez - We Can Make a Difference, Fireflight - Unbreakable, Londa Larmond - Once, Phil Wickham - After Your Heart, Grits - Hittin' Curves, Shawn McDonald - Time, CeCe Winans - The Test of Time, Third Day - Your Love Oh Lord, Stephanie Smith - Superstar
Millions and Millions - If You Don't Want My Love, FFH - You Found Me, Mandisa - Voice of a Savior. Voor de niet-kenners: allerhande stijlen door elkaar, dus je moet wel een brede muzikale oriëntatie hebben om deze programmering leuk te vinden.

Bright FM
Bright FM werd ooit door Alex Mons in 2006 gestart en heeft een programmering van een soort christelijke Sky Radio. Via de webplayer is Bright FM te ontvangen, nadat de kabelfrequentie in een aantal plaatsen opgegeven moest worden.

Het verdienmodel bestaat uit advertentieinkomsten en een betaald abonnement voor weergave in hoge kwaliteit audio.

Een willekeurig uur: Abundant Life Church - Father God, Parachute Band - Praise to You, Selah - Be Thou Near To Me, Opwekking - Jezus Stralend Licht, Matt Redman - Beautiful News, Jars of Clay - Our Lord Is Crucified, Steven Curtis Chapman - His Eyes, Lighthouse - Far Side of the Sea, Delirious? - Thank You For Saving Me, Rebecca StJames - Speak to Me, Petra - I Love You Lord, Big Daddy Weave - It Is All About You, Jake - Been a Long Time, Jared Anderson - This Is Life, Oslo Gospel Choir - Celebrate, Kees Kraayenoord - More Than A Friend. Muziek van eigen bodem, gemengd met Engelse/Amerikaanse bands, met een hoog gehalte MOR en praise & worship.


EO Xnoizz webradio
Xnoizz webradio heeft de ruggesteun van de EO, 's lands grootste A-omroep, evenementen als de EO Jongerendag en het Flevo Festival, naast programma's via de reguliere radio en tv. Webradio is, zoals in de intro aangegeven, de mogelijkheid om 24x7 christelijke muziek te kunnen uitzenden.

De website is geënt op de clubgedachte (EO's Ronduit Club van vroeger) met interactie via fotoalbums, fora, artiestendatabase en nieuwtjes.

Qua programmering worden stijlen gescheiden in programma's. Op afzonderlijke tijdstippen kun je dus luisteren naar worship, live optredens, alternative, rock, dance, etc. Naast non-stop muziek verzorgt een 9-tal dj's uiteenlopende programma's.

Xnoizz webradio kun je beluisteren via de webplayer, iTunes of Windows Mediaplayer. Meespieken in de studio kan ook. Helaas krijg je in iTunes geen track info te zien en is op de site ook geen playlist te bekijken.

Labels: , , ,

04 september 2008

Scheidt of bindt technologie mensen?

Rob Salkowitz, een aan Microsoft gelieerde schrijver bracht eerder dit jaar na interpretatie van veel onderzoeksresultaten het boek Generation Blend: Managing Across the Technology Age Gap uit. Salkowitz geeft in het boek antwoorden op de vraag hoe technologie van invloed is op de verschillende nu levende generaties (leeftijdscohorten) en in hoeverre the best of breed van zowel de technologie als mensen te combineren zijn in aandachtsgebieden als werving, retentie, training, management, en dergelijke. De kloof tussen de extremen digibeet en NetGen (of: digital native) is het resultaat van een conflict tussen mensen en technologie waar het gaat om verwachtingen, prioriteiten, begrip van werk en wereld.

Hoe lastig kan het zijn een vertegenwoordiger van een generatie boven je te vertellen wat er nu zo zinvol is aan blogs, online sociale netwerken, enzo? En wat snap ik van tieners die huiswerk, Last.fm, MSN en online games pijnloos kunnen combineren? Wil je er in een zakelijke setting wat mee, roept Salkowitz je op serieus naar vijf vragen te kijken:
1. leg je helder de voordelen van technologie uit?
2. stel je technologie ten dienste van de bedrijfsvoering?
3. is technologie toegankelijk voor verschillende stijlen van werken?
4. ondersteunt je bedrijfscultuur je strategische keuzes op het vlak van technologie?
5. bouw je bruggen of werp je muren op?

Toegespitst op kennismanagement is het succes van web 2.0 technologieën afhankelijk van het gemak dat oudere kennisdragers ervaren in zowel de technische als culturele context. Specifieke training en direct adresseren van zorgpunten die leven bij de betreffende generatiegenoten helpt dit te vergroten. Babyboomers en Generatie X-genoten kunnen het tempo en intensiteit van productiviteit, innovatie en reactiesnelheid vergroten. Ze hebben allerhande (technologische) mogelijkheden daarvoor. Hun dagelijkse handel en wandel, culturele aanpassingen kan generaties verbinden, mits ze hun waarden en prioriteiten inbrengen op de werkvloer en laten doorwerken in technologiekeuzes en strategie. Anders wordt technologie een centrifuge, die jongeren van ouderen scheidt. Overigens, zo stelt de schrijver, is deze scheiding een tijdelijk fenomeen. Immers, over een generatie kun je niet meer spreken van een groep vóór en na de sterke opkomst van automatisering. Ongetwijfeld zullen dan nieuwe technologische doorbraken ditto uitdagingen met zich meebrengen. Kennis en het willen leren helpt mensen verder. Oude ideeën worden vervangen door nieuwe en de praktijk past zich aan aan de gewijzigde inzichten.

Op generationblend.com kun je verder van gedachten wisselen met de schrijver.

Labels: ,

03 september 2008

Teruggevonden artieste Tess Wiley

Met de enorme hoeveelheid bands en artiesten die ik in de loop der jaren heb gezien, gerecenseerd en gevolgd, zijn er ook een heleboel missing in action. Dan is het leuk ze op één of andere manier weer op te duiken. Ditmaal Tess Wiley.

Tess Wiley is in 1974 geboren als dochter van Grammy award winaar als vader en schrijfster/dichteres als vader. De analogie van appel en boom gaat ook hier op. Vanaf haar 5e speelt Tess piano, op haar 12e pikt ze de viool op en op haar 14e de gitaar. Nothing in Return is haar eerste bandje als student, maar intussen studeert ze klassiek piano in Houston, Texas. In 1994/95 toert ze met Sixpence None The Richer door Europa, schrijft Disconnect voor hun 2e album This Beautiful Mess, waarna Tess solo gaat. Artiestennamen Splendora, Phantasmic en Tess Wiley and her Orchestra zijn gebruikt. In 1997 zingt ze met Velour 100 op het album Of Color Bright. Liefde voor een Duitse fotograaf, muziekvideo director en journalist Christian Roth brengt haar naar Duitsland. Soms keert Tess terug naar de VS, waar ze haar debuutalbum Rainy Day Assembly opneemt, in 2004 gevolgd door Not Quite Me en in 2007 door Superfast Rock n' Roll Played Slow. In 2005 is haar zoon Henry Fletcher Roth geboren.

En deze zomer staat ze dan opeens weer met de herenigde Sixpence None The Richer samen op het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival. De 30 gepasseerd, licht grijzend haar en veel onderkoelde humor.

Om meer te weten, te luisteren en te kijken over Tess Wiley kun je terecht op:
- Myspace.com
- Last.fm
- Youtube.com

Labels: ,

02 september 2008

Google Chrome nader bekeken

De eigen browser van Google, Chrome, is uitgebracht. De ontwikkeling ervan is lang ontkend, maar lekte via Google's eigen blog en een stripboek dan 1 september toch uit.

Sindsdien schrijft menig blogger de spaarzame informatie over om maar verkeer te genereren. Een slimmerik heeft googlechrome.nl gereserveerd. In blogs werd 2 september aangehouden als aangekondigde releasedatum, vaak zonder verwijzing naar www.google.com/chrome. Ongeduldigen zoals ik kregen daar overdag 'gewoon' een 404-foutmelding.
Op het vanzelfsprekend ook aangemaakte Wikipedia lemma werd 3 september aangegeven. Kortom, veel buzz en - begrijpelijk - nog weinig echte eerstehands ervaringen. Dinsdagavond was er dan de Chrome presentatie met een behoorlijk Duits accent.

In de loop van de dinsdagavond kwam www.google.com/chrome dan toch in de lucht.

Chrome is een beta versie en in eerste instantie voor Windows machines. Chrome, evenals Apple's Safari op de Webkit engine gebaseerd, geeft een goede indruk van de user experience die Google voor ogen heeft. Aan Linux- en Mac-versies wordt nog gewerkt. Overigens is de source code openbaar, volgens Google is concurrentie helemaal niet erg, en zouden browsers allemaal sneller mogen worden.

De installatie gaat snel, het importeren van de favorieten, wachtwoorden en toolbars vanuit Firefox was in een oogwenk geregeld, en natuurlijk was een eerste test mijn eigen portaal, waarin verschillende talen en scripts bij elkaar komen. Een en ander wordt keurig weergegeven.

Eerste indrukken zijn beter dan mijn indrukken van Safari. Natuurlijk, voor een volledige overstap zijn ook de functies die de Firefox add-ons bieden voor mij belangrijk.

Opvallend zijn de mogelijkheden voor private browsing (incognito in Google jargon) en het startscherm met de meest bezochte websites.


Chrome lijkt de opstap naar het eveneens al langer in de blogosphere besproken eigen besturingsysteem. Google benadrukt bij de lancering, dat niet langer webpagina's, maar applicaties centraal staan. Niet verwonderlijk, dat Google Gears voor dataopslag gebruikt wordt. Gmail draait in Chrome zonder adresbalk en navigatiebalk. Daarmee is wat mij betreft de stap browser naar een applicatieplatform gezet. Google's Android besturingssysteem voor mobiele telefoons, een sterk beperkte te besturen 'wereld' is zeker een belangrijke ontwikkeling. Die naar een volledig besturingssysteem kan te groot blijken, aangezien ook Microsoft nog altijd worstelt met de stabiele aansturing van randapparatuur.

Labels: , ,

Kennismaken met NovaMind Platinum

In plaats van een maandelijkse update, zoals tot juni, neem ik je deze keer in wat meer detail mee in de Platinum versie van NovaMind, een geheel op de Microsoft Office 2007 ribbon bar UI gebaseerde mindmapping toepassing. Vergelijken met Mindjet's MindManager ligt voor de hand, zowel qua functionaliteit als prijsstelling, dat doe ik dus ook.

NovaMind is er in drie versies, Express, Pro en Platinum. Zoals gezegd, de user interface ziet er met de ribbon aanpak fris en professioneel uit. In de meegeleverde gebruikersondersteuning valt verder op, dat een aantal instructievideo's en tutorials wordt aangeboden in het pakket, en ook per e-mail een soort how-to-mindmap cursusreeks wordt toegestuurd.

In de 30-dagen trial versie ontbrekend importfuncties. Opslaan is in eigen formaat mogelijk, of als Rich text, plaatje, PDF of MS Project XML formaat. Rechtstreeks aanhechten van verschillende soorten takken (alleen een tak, eentje met een ovaal, rechthoek of een flexibele variant) is mogelijk. Het invoegen een eigen afbeelding in een branch daarentegen verloopt niet intuïtief. De afbeelding wordt prompt over de mindmap heen geplakt. Onder de naam adorments vind je een grote bibliotheek iconen. Daarnaast is er een bak met graphics, het verschil met adorments is niet op voorhand duidelijk.

Hyperlinks worden ook binnen de ovaal of rechthoek geplaatst in plaats van ernaast, zoals ik in MindManager gewend ben. Voor de leesbaarheid is het laatste beter. Het toevoegen van hyperlinks of aantekeningen bij een tak is makkelijk. Een call-out, zoals in MindManager, is niet mogelijk. Het wijzigen van themes inclusief een instant WYSIWYG functie valt positief op.

NovaMind heeft nog een Screenwriter interface, een soort scripttaal, waarmee je mindmaps kunt maken. Het doel daarvan ontgaat me, want dan zou mindmappen verworden tot programmeren en keuzes maken uit voorgedefinieerde begrippen en structuren.
Integratie met Office of het invoegen van map parts ben ik niet tegengekomen in de trial versie.

Met $249 is de Platinum versie serieus geprijsd, de Express versie kun je als student voor $49 meenemen. In vergelijking met de EUR 50 die je via Surfnet voor de pro versie van MindManager 7 moet betalen, is NovaMind dus behoorlijk in het nadeel, maar vergeleken met de list price van EUR 299 behoorlijk gelijk.

Novamind Connect
Waar MindManager een collaboration omgeving heeft met versie 7's MindJet Connect, zo is er vanaf september 2008 ook Novamind Connect. Meer info vind je op de Mindmapping weblog.

Labels:

01 september 2008

Jing Project helpt je screencasts in elkaar zetten

Video is natuurlijk leuker dan minder dynamische vormen in een webpagina, zoals een plaatje of een beschrijving. Techmith's hulpmiddelen Snagit of Camtasia bestaan al jaren als desktop applicaties. Het nieuwe product Jing Project voegt er online opslag en direct kunnen posten en invoegen in webpagina's aan toe.

Daarbij ben je overigens niet gebonden aan de 2GB gratis en tegen betaling uitbreidbare ruimte op Techmith's Screencast.com. Je kunt de bestanden vanuit Jing ook kwijt op een lokale map, een netwerkschijf, ftp server of Flickr. Dat laatste is met een Flickr pro account in het kader van bij elkaar houden van alle video's op één account handig.

De eerste proef op de som geeft direct een bug weer. Ondanks keurig autoriseren van Flickr, verschijnt geen mogelijkheid om de video bij Flickr te stallen. Navraag bij Jing leert dat Flickr's restrictie op 90 seconden lengte van video's Jing parten speelt, maar sterker nog, dat Jing's swf file format afwijkt van de door Flickr ondersteunde formats. Slordig om dan wel Flickr ondersteuning aan te kondigen op de site en de applicatie te laten autoriseren op Flick.com.

Verder gaat de correlatie tussen grootte van capture area en file size op. Wil je een volledig Windows scherm opnemen en weergeven op een weblog met bijvoorbeeld 600 pixels voor het content-deel, zoals in mijn geval, moet je toch weer hacken in de embed code. Gebruik van system audio, zoals de ingebouwde microfoon van de laptop levert tenslotte een belabberder geluidskwaliteit op. Wat dat betreft zou je aan duidelijkheid voor de bezoeker nog eerder de voorkeur moeten geven aan een 'sprekende' PowerPoint presentatie die op Slideshare gehost en op je weblog ingevoegd kan worden.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker