Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 augustus 2008

Ook Beverly Hills 90210 terug van weggeweest

Beverly Hills, 90210Image via WikipediaDe van 1990-2000 immens populaire tienerserie Beverly Hills 90210 wordt op diverse manieren opgefrist. Vanaf juli worden complete afleveringen van de serie gestreamd via cbs.com.

Vanaf 2 september wordt 90210 gelanceerd op het Amerikaanse CW Network als vervolg. Shannen Doherty (Brenda Walsh in de serie) doet weer mee. Lori Loughlin speelt erin en Jennie Garth pakt de rol van Kelly Taylor weer op. Ian Ziering komt terug als Steve Sanders. Tori Spelling kun je als Donna Martin-Silver terugzien.

Alle achtergronden, karakters, etc. kun je vinden op Wikipedia en de officële site van de serie. Hieronder de trailer.

Zemanta Pixie

Labels: , ,

30 augustus 2008

Circus Herman Renz in Den Bosch

Binnen een paar weken tweemaal naar Den Bosch. Het moet niet gekker worden! Vandaag waren we dankzij Capgemini's personeelsvereniging Escape te gast bij circus Herman Renz op de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch. Het grootste circus van de Benelux bracht voor elk wat wils, niet alleen in de voorstelling zelf, maar ook in de activiteiten op het terrein.

Van een boemeltreintje, een speurtocht voor de kinderen, schminken, springkussens, de broodje beenham van de zingende slager Bollie, popcorn, patat en een heuse workshop voor ingelote kinderen om zich te bekwamen in een aantal acts.


De circusvoorstelling, dit jaar met Mystery als thema, was veelzijdig en allerminst oubollig. Trapezewerk, balanceren, leeuwen, olifant, illusionist, clowns, fakkels, een puik concertorkest, deelname vanuit het publiek en het terechte applaus na elke act. Een internationaal gezelschap met verdiende naam en faam.

Zoals gebruikelijk de foto's hierboven als carrousel, maar ook in een set op Flickr.

Labels: , ,

29 augustus 2008

Online projectmanagement ondersteuning 9

Online projectmanagement hulpmiddelen blijven oppoppen, dus ook deze maand stel ik er een aantal aan je voor.

IPMA-NL Projectmanagement wiki
Een eigentijdse invulling van een sponsorcontract is de door Capgemini voor de projectmanagement vereniging IPMA-NL opgezette openbare projectmanagement wiki. Zodoende kan IPMA-NL naast een 'zenden' platform in de vorm van de reguliere website ook leden en andere belangstellenden bedienen op een web 2.0 wijze. Geënt op Mediawiki moet een Nederlandstalige online encyclopedie over projectmatig werken body krijgen. Vind jij jezelf een professional in dit vakgebied, aarzel dan niet om een bijdrage te leveren en help mee de PMWIKI de beste informatiebron op het Internet op het gebied van projectmatig werken te maken.

Project Dune
Gerard Toonstra startte in 2003 het open source Project Dune. De huidige kenmerken en de roadmap getuigen van een gedegen visie op projectmanagement en de wil om projectmanagers adequaat in hun werk te ondersteunen.

- Issue management rond software ontwikkeling
- Project and release management, inclusief scope en schattingen beheer
- Code inspectie
- SCRUM task management, ofwel de schraplijst van te verrichten werk
- Timesheet management
- Document management, desgewenst is documenteren in Dune zelf mogelijk.
- test cases management en testrapportages.
Zie verder de volledige lijst met features.

De laatste versie kun je downloaden vanaf SourceForge.

Labels: ,

28 augustus 2008

Politieke voorkeuren van christenen

Vandaag komt het congres van de Democratische Partij bijeen om Barack Obama aan te wijzen als kandidaat voor het Amerikaans presidentschap. Waar elke presidentskandidaat in de VS zal aangeven dat hij christen is, oogst lang niet elke kandidaat waardering van zijn/haar Amerikaanse medegelovigen. Parodieën als onderstaande mashup van George Bush en Madonna's Like a Prayer zijn wel tekenend voor bepaalde sentimenten.

Focus On the Family heeft via haar website opgeroepen voor vandaag te bidden voor "regen, zondvloedachtige regen, zo hevig dat paraplu's niet meer helpen. Zo moet God voorkomen dat iemand president wordt die niet strijdt tegen abortus en homohuwelijk."

Na protesten van leden is de zogenaamd humoristisch bedoelde oproep daags na publicatie op 13 augustus van de site verwijderd. Ik kan er de humor niet van inzien. Waar de huidige president George Bush enerzijds christenen om zich heen verzamelt in een gebedsteam, wordt hij door anderen gezien als het vleesgeworden kwaad, niet in de laatste plaats door zijn oorlogen in Irak en Afghanistan.

Rick Warren had 16 augustus zowel Barack als McCain te gast in zijn megakerk, een unicum in de geschiedenis.

McCain gaf bij Warren aan pro-life, dus tegen abortus te zijn. Obama vindt dat een vrouw het recht op een abortus mag hebben. Na een Warren-Barack save sex campagne met een heuse Purpose Driven Condom in 2006 was deze stap voor James Dobson, leider van Focus on the Family, zelfs aanleiding zijn endorsement voor Barack Obama te verruilen voor McCain. Je ziet de spagaat waarin een voorganger als Rick Warren zich heeft geplaatst voor je. Tegen CNN gaf Warren expliciet aan als pastor géén endorsement voor een presidentskandidaat te doen of op te gaan voor presidentieel adviseur. Op CNN en Youtube zijn delen van het interview te zien.

OK, het is hier ook geen geheim dat Jan Peter Balkenende en André praktizerende gelovigen zijn, ook hier haalt christelijke liederen zingend publiek op een partijbijeenkomst het Journaal, maar de tijd van publieke endorsements van geestelijk leiders voor een bepaalde politieke partij liggen achter ons. Op een Flevo Festival dingen de jongerenbewegingen van de ChristenUnie en CDA natuurlijk om de aandacht van de jeugdige bezoekers en komen christelijke politici langs voor een toespraak of vragenuurtje, maar verder gaat het (gelukkig) niet.

Tenslotte een interessant betoog van Paul Vanderbroeck op 19 augustus 2008 in de Volkskrant: Christendom is grondslag van democratie.

Labels: ,

27 augustus 2008

Introductie van achterhaalde concepten

Marktonderzoek en concurrentieanalyse lijken bij introductie van producten en diensten op het web een stiefkindje te zijn. Om echt indruk te maken moet je echt wat meer doen dan wat al voor je is gedaan. Ik illustreer mijn verbazing van de laatste weken met drie voorbeelden.

Alerts.com
In de tijd van web 1.0 zorgde je met elektronische nieuwsbrieven en inschrijven op websites die jouw website bijvoorbeeld eens per daag op nieuwe content nakeken voor het informeren van belangstellenden op 'nieuws'. Sinds we op web 2.0 zijn aangeland, zijn er diverse hulpmiddelen voor notificaties bijgekomen, zoals RSS feeds, widgets en gadgets op je desktop, iGoogle, bots op instant messaging en microblogging platforms.

Wat Alerts.com in augustus 2008 dan toevoegt met badges die notificaties geven van medaillewinnaars bij de Olympische Spelen, weerbericht, nieuwsberichten, dagelijkse horoscoop of interessante vacatures, is me niet helder. Keith Weinberger, maker van de site, meende op mijn not interested antwoord op zijn LinkedIN vraag naar belangstellenden uiteraard van wel.


FeedMyInbox
FeedMyInbox zegt in het gat tussen RSS feeds en e-mail te stappen. Volgens de makers zou slechts 3% van de computergebruikers bekend zijn met RSS feeds, en 97% in de kou blijven staan. Of ze dan allemaal FeedMyInbox weten te vinden, snappen wat het gevolg is van een invulformulier, waarin ze het adres van een RSS feed moeten aangeven die vervolgens per e-mailbericht naar ze wordt gestuurd, weet ik niet. Hoe hun e-mail client omgaat met embedded content (plaatjes, video's, weergave hyperlinks in de feeds), wat er van de presentatie overblijft als de e-mail client op text in plaats van HTML weergave staat ingesteld, is niet helder. En als de feeds als spam worden aangemerkt, blijft de abonneee helemaal verstoken van de notificaties.

Microsoft Outlook 2007 biedt een eigen folder aan, waarin je de abonnementen op RSS feeds kunt plaatsen en inzien. Ook zijn er al eerder plugins uitgebracht die RSS feeds als posts in een Outlook folder kunnen plaatsen. Zo beschreef ik in januari 2004 al NewsGator.

Wil je echt meer dan één feed volgen, is een aparte feed reader met sorteer, archiveer en indelingsmogelijkheden een betere oplossing.

UpdatingMe
UpdatingMe zit in het vaarwater, waarin ook Ping.fm en aanverwanten zitten: vanuit een enkele (nota bene) website actualiseren van je status op Facebook, FriendFeed, Identi.ca, Plurk, Pownce en Twitter.

Labels:

26 augustus 2008

Multimedia verrijking van je webpagina's

Als je je lezerspubliek een met multimedia verrijkte beleving van je pagina's kunt bieden, is dat een hele uitdaging, of beter: was.

Snap shots
In het verleden heb ik op zowel mijn weblog als portal geëxperimenteerd met Snap shots. Veel sites deden en doen dat, met wisselende reacties van bezoekers en recensenten op de pop-up vensters. Natuurlijk is de techniek interessant. Contextafhankelijk wordt een RSS feed, een boek bij Amazon, een lemma op Wikipedia, of iets dergelijks getoond.


Adaptive Blue Organizer
Adaptive Blue Organizer is een Firefox extensie die je op webpagina's bij links met een pop-up aan gerelateerde referenties, zoals het LinkedIN profiel, boeken bij online resellers, video's van de artiest, en dergelijke helpt. Via de toolbar knoppen kun je pagina's ook bekend maken op je social bookmarking sites of bekend maken via microblogging platforms.


Zemanta
Zemanta is een Firefox extensie die je bij het editen met in mijn geval Blogger helpt aan tags, referenties op het web en plaatjes.


Apture
Via een recensie in eWeek maakte ik onlangs kennis met Apture.

Apture kruist bovenstaande drie hulpmiddelen en doet dat in het front-end. Ik kan mijn eigen pagina's op www.henkjanvanderklis.nl direct in de browser aanpassen, zonder in te loggen op het CMS. Onderstaand screenshot laat de aanvullingen van de boekrecensie van Philip Yancey's Bidden met een video van de schrijver zien. De aanvullingen worden via Apture links opgeslagen bij Apture. Als je in dit geval de recensie niet op de startpagina, maar in de rubriek Boekrecensies zou zien, krijg je de recensie uit het CMS te zien. Ook daar zou je natuurlijk Apture op kunnen loslaten.

Apture zoekt razendsnel bij de geselecteerde tekst, of op de plek waar je een media object wilt invoegen naar video's, foto's, documenten, weblinks, lemma's, muziek, kaarten en nieuws.

Stapelen van deze technieken vereist gezond verstand. Aan het back-end in je blog editor kan Zemanta blijven, maar aan het front-end heb ik Snap verruild voor Apture en solliciteert Adaptive Blue naar een uninstall, beide voornamelijk vanwege de irriterende pop-up techniek. Apture werkt echt in embedded mode, waarbij de eigenaar van de site in control is. Nadeel is, dat de ingevoegde rich media zich bij Apture, en dus bij een eventueel faillissement van deze firma niet bewaard blijft.

Labels:

25 augustus 2008

Microblogging updates augustus 2008-2

Twitter gaat via API threads aangeven
Twitter werkt aan uitbreiding van de API, zodat reply_to_status_id meegegeven wordt. Zodoende kunnen threads weergegeven in presentatielagen van clients en aggregators. Tot nu toe interpreteerden reply berichten @gebruikersnaam) als zijnde bij elkaar horend in één thread. Dat leverde belachelijke 'conversaties' op. Met de nieuwe API worden 'echte' conversaties een stuk beter weergegeven.

Twuzzer
Twuzzer biedt als mashup van Twitter en Flickr inzicht in voorkomens van respectievelijk foto's en tweets over een onderwerp, tijdens de Olympische spelen draaide er zo een auto-refreshing foto- en woordenstroom over de spelen.

Chat + Microblog = Rejaw
Rejaw integreert de werelden van chatten met vrienden in een besloten omgeving en microbloggen naar je volgelingen. Updates worden realtime gepushed naar het web. Als client werd opvallend eerst een Mac-versie uitgebracht. De ontwikkelaars van Rejaw zitten ook achter Lingr, een open gemeenschap van chatrooms.

Functionaliteiten van Rejaw zijn:
- real-time chat;
- shouts voor het publiek, whispers naar een groep ontvangers;
- urls van foto's en filmpjes te posten; ze komen als plaatje om embedded movie in je timeline;
- permalink voor elke update;
- gasten kun je uitnodigen voor een conversatie, zonder account / login
- shouts en whispers worden na 3 dagen inactiviteit automatisch gesloten en gearchiveerd.
- zoeken naar vrienden op Facebook of Gmail contacts.
- Rejaw Radar is de bijbehorende Apple desktop client;
- API voor systeemintegratie.

RSS/Atom + Twitter in Firefox = Snowl
Mozilla Labs heeft begin augustus de experimentele Firefox add-on Snowl uitgebracht. Men wil via de gebruikers antwoord hebben op de vraag of een browser een berichtenhub kan worden, door bijvoorbeeld Twitter conversaties en RSS/Atom feeds te integreren in één toepassing. Het is niet de bedoeling Snowl op zichzelf door te ontwikkelen tot 1.0 versie, maar add-on bouwers gelegenheid te geven op basis van feedback deeloplossingen te verbeteren of een andere weg in te slaan.


Koornk
Koornk noemt zichzelf het ultimate social tool, maar afgezien van een meertalige introductiepagina (Sloweens, Servisch, Kroatisch en eventueel Engels;)) met join now is er in het publieke domein niets te zien. Anders dan andere microblogging platformen waar je direct een indruk krijgt van wat anderen - op dat moment nog niet je vrienden - zoal berichten.

Je begrijpt m'n bedenkingen.

Twitly: twitter vrienden groeperen
Met Twitly is het mogelijk je Twitter vrienden (de mensen die jij volgt) te verdelen in bepaalde groepen om specifiek een groep te kunnen volgen. Zo zou je op het werk alleen de zakelijke vrienden kunnen volgen.


Tweetake: backup van je Twitter
Om je volgers, vrienden, tweets en favorieten op Twitter veilig te stellen, is er nu Tweetake. Het kan handig zijn in gevallen als:
- de database storingen die Twitter in juni/juli heeft gehad en volgelingen liet verdwijnen.
- wijziging van account, maar toch vriendenbehoud.
- willen refereren aan een oude tweet. Twitter's geheugen is momenteel niet onbeperkt.
Het resultaat is een .csv bestand met je tweets, profielinformatie van je vrienden en volgelingen. Het wachten is op een client applicatie die het .csv bestand kan uitlezen en bijvoorbeeld kan omzetten in follow opdrachten op Twitter of andersoortig platform.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

24 augustus 2008

Wat gij niet wilt dat u geschiedt

Artiesten en bands hebben jarenlang geklaagd over de muziekpiraterij, waarbij grote hoeveelheden liedjes als gratis mp3 downloads hun weg naar het publiek vonden, zonder dat recettes naar de rechthebbenden gingen.

Des te verbazingwekkender vond ik het afgelopen vrijdag en zaterdag te ontdekken, dat foto's die ik donderdag 14 augustus op het Flevo Festival heb gemaakt en op Flickr had gezet om bekeken te worden door belangstellenden, inmiddels waren beland in het fotoalbum van de officiële website van The Elms en het Myspace profiel van Sixpence None The Richer.

Bovenstaande foto op Flickr en op TheElms.net.

Bovenstaande foto op Flickr en Sixpence's Myspace profiel.

Jessica, een medewerkster van de Flevo Festival organisatie was zo attent me te melden, dat ten onrechte haar naam als fotografe stond genoemd bij mijn foto's en had de band inmiddels gewaarschuwd. Bij Sixpence None The Richer heb ik zelf bij de betreffende foto's aangegeven dat ik de camera vasthield en waar meer foto's te bekijken zijn. Ook de heren van The Elms heb ik gevraagd de credits te wijzigen.

Meteen heb ik de diverse mogelijkheden van Creative Commons bekeken om m'n werk in de juiste licentievorm te gieten. Op de complete Flickr set is dat Attribution Non-commercial No Derivatives geworden:
"This license is the most restrictive of our six main licenses, allowing redistribution. This license is often called the “free advertising” license because it allows others to download your works and share them with others as long as they mention you and link back to you, but they can’t change them in any way or use them commercially."
En dan was dit maar één avondje Flevo. Je kunt je voorstellen wat voor online jachtseizoen je moet openen als je een heel festival zoals Flevo verslaat.

Vanavond laat Flevo terugblik op NL3
Vanavond kun je om 23.40u op Nederland 3 kijken naar een terugblik op het Xnoizz Flevo Festival 2008. De Volkskrant waarschuwde zaterdag netjes, dat vóór de reportage de Spuiten en slikken zomertour van BNN staat geprogrammeerd. Sex, drugs.....en rock-n-roll!

Labels: , ,

23 augustus 2008

Tips voor zoeken en publiceren van foto's

Halen
Om geschikte foto's te vinden in Flickr kun je tegenwoordig zoekargumenten met visuele hulpmiddelen als CoolIris (voorheen: PicLens) combineren. Om met woorden de juiste treffers te krijgen, ben je afhankelijk van de taal waarmee de fotograaf zijn bijdragen heeft geplaatst.

FlickrBabel springt in dat gat door Frans, Spaans, Duits, Portugees toe te voegen aan je Engelstalige zoekacties. Voor bijvoorbeeld 'car' wordt ook gezocht naar de anderstalige equivalenten, zonder dat je zelf woordenboeken hoeft te pakken.

Deze service vraagt natuurlijk om uitbreiding met andere talen, want handig is dit zeker.

Brengen
Ook bij het publiceren van foto's op Flickr zijn er aandachtspunten, zo merk ik de laatste tijd.
1. Maak gebruik van groepen om je foto's nog breder onder de aandacht te brengen. Zo heb ik al mijn Flevo Festival foto's ook gepost op de pool van de Flevo groep. Dat levert snel extra verkeer en commentaren op.

2. Maak zoveel mogelijk gebruik van descriptions, titles en tags. Foto's als DSC0081987x zullen nooit gezocht worden. Afhankelijk van de zoekmachine of scriptinstelling wordt of een string gezocht in de titel & description of juist de tags.


TinEye: waar staat deze foto nog meer op het web?

TinEye is een startup, momenteel in beta test, dat op basis van een aangeboden foto zoekt naar vindplaatsen ervan op het web. De zoekmachine vindt zelfs gewijzigde voorkomens van je foto. TinEye laat je zoeken via de website op basis van een upload, url, een bookmarklet of een browser plugin voor IE of FireFox.

Op dit moment overtuigen de zoekresultaten van tests met mijn profielfoto (slechts 4 resultaten, Last.fm, Technorati, Blogger en Henkjanvanderklis.nl) en een op meerdere plekken voorkomende concertfoto nog niet. Het concept is echter veelbelovend.

Labels: ,

22 augustus 2008

Deze week draaide om p-woorden

Na verjaardagen en dagjes uit, waar het P-woord (patat, pizza, pasta, pannenkoek) altijd belangrijk is, viel me deze week een aantal 'nieuwe' P-woorden op.

Podiumplaats
We plukken de medailles uit het water, te paard, fiets of met een stick. Waterpolosters, de na genezing van acute leukemie succesvol teruggekeerde 10km zwemmer Van der Weijden zorgden donderdag voor goud, de hockeysters vrijdag. Een schitterende medaillespiegel voor Nederland op de Olympische Spelen van Beijing is het resultaat.

Panorama's langs de snelwegen
Snelwegpanorama's: neologisme voor de laatste restanten fraaie natuurlijk langs onze snelwegen als vergoeilijking voor alle lelijke bedrijventerreinen, zichtlocaties en dergelijke langs dezelfde A-routes?


Pornoknop in Internet Explorer 8
Private browsing, zoals Safari dat al tijden kent komt mogelijk in de versie 8 van Internet Explorer te zitten. Na jarenlang zoveel mogelijk gegevens over surfgedrag vast te leggen en commercieel uit te nutten, ziet Microsoft nu het nut in van een privacy-knop. Ingeschakeld zorgt deze functie voor voorbijgaan aan opslag van gegevens in het cache geheugen of de geschiedenis van de browser, dat in de nieuwsberichten al snel de nickname pornoknop heeft opgeleverd.

Update 29 augustus 2008
: pornoknop in IE8 werkt niet.


Piraterij van U2 muziek
Ditmaal zorgde U2 zanger Bono zelf voor het uitlekken van 4 nummers van het in november te verschijnen nieuwe album. Manager Paul McGuiness reageerde not amused, omdat hij al tijden tekeer gaat tegen de muziekpiraterij rondom 'zijn' U2.

Labels: , , ,

21 augustus 2008

Twones turft meer luisterbeurten dan Last.fm

Scrobbling, ofwel het bijhouden waarnaar geluisterd wordt, ken je van Last.fm. Met de plugins voor iTunes en Windows Mediaspeler worden je luisterbeurten via deze drie bronnen meegenomen. Ontbrekend waren mediaspelers in Myspace, Imeem en Youtube.

Twones, helaas nog steeds in closed beta, houdt je verrichtingen op 15 sites bij. Myspace, YouTube, 3voor12, LastFM, Muxtape, Mixwit, Hype Machine en Imeem zijn present. Gebruikers kunnen chatten over de beluisterde muziek, een profielpagina ontbreekt niet. Door de browser plugin (momenteel alleen FireFox) uit te breiden, kunnen in principe alle willekeurige muzieksites toegevoegd worden. Twones heeft nog geen systeem voor automatische aanbevelingen, zoals sites als LastFM en Pandora. Nu nog linkt Twones in de muziekfeed van de gebruiker door naar het liedje op de externe sites, om afdracht van gelden aan Buma/Stemra te voorkomen.

Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

20 augustus 2008

Hoe sociaal is een sociaal netwerk anno 2008

Vriend en communicatiedeskundige Michiel Doetjes vroeg zich bij mij confession of a social networker af:
"hoe sociaal sociale netwerken nog zijn als je steeds meer sociale diensten aan elkaar kunt knopen. Je hoeft dus dan geen echte relaties te onderhouden, het updaten van een of enkele diensten volstaat om je hele sociale netwerk te bereiken.

En dan: sociale interactie gaat toch altijd om tweerichting verkeer, terwijl mijn indruk is dat het grootste deel van de social networks draait om het vertellen van je eigen verhaal. Meer eenrichtingsverkeer dus..."

Divergeren of convergeren

Een LinkedIN Open Networker (LION) accepteert klakkeloos iedere uitnodiging. Zodoende is een 2000+ vermelding wel een indicatie voor het bewust willen divergeren in het netwerk, maar niet meer dan dat. Wat moet je aan met de tsunami aan status / network updates die vervolgens je deel zijn? Een LinkedIN Outlook integratie levert een alsmaar uitbreidende Contactpersonen map met zich mee. Synchronisatie met je pda gaat te lang duren. Niet mijn ding, dus.

Convergeren houd ik me de laatste tijd meer mee bezig. De mensen die ik bewust in LinkedIN of Facebook in m'n netwerk heb opgenomen wil ik, als ze daar toch accounts hebben, ook op microblogging platformen als Twitter, sociale netwerken als MyblogLog, Last.fm, Facebook, Flickr en Myspace koppelen. Belangstelling voor de ander gaat immers niet alleen over adresgegevens, maar ook over hobbies, beslommeringen, foto's en belevenissen.

Geven nemen; zenden en ontvangen
Met allerhande mashups en hulpmiddelen is het zenden op bijvoorbeeld microblogging platformen heel gemakkelijk. Zonder dat ik er (veel) moeite voor hoef te doen, worden mijn nieuwe weblog postings, foto's, loved Last.fm tracks, etc. gepost op Twitter. Als anderen het interessant vinden en om die reden een follower worden, fijn, maar met interactie heeft het weinig. In de blik in de keuken met Tweetstats: 75% van mijn updates zijn mededelingen, 25% zijn antwoorden aan een andere twitteraar.

Mediumkeuze
Maar alleen visualiseren van Twitter statistieken, het inzichtelijk maken van je netwerken op basis van je e-mails, zoals Xobni dat doet, of analyse van een ander elektronisch medium zegt niet alles. Ik mag voor m'n projecten graag bij de mensen langslopen, de telefoon pakken en bij wijze van spreken pas in derde instantie e-mail te gebruiken. Waar foto's van de vakantie of diplomazwemmen enerzijds pijlsnel via Flickr gedeeld kunnen worden met familie en vrienden, kan het samen doorbladeren van een fotoalbum en het vertellen over vakanties, meebrengen van souvenirs, toeristische info, etc. er niet aan tippen.

Diepgang in sociale contacten
Je kunt je tijd maar eenmaal besteden. Diepgaande contacten onderhouden met alle 1000 mensen in je Outlook adresboek is niet mogelijk. En dus maak je onderscheid: een groep krijgt wel een felicitatiemail bij de verjaardag; een andere groep is leuk om om de zoveel tijd (kan jaren zijn) bij te prahen, een kleine groep heb je dagelijks mee te maken op je werk of in je hobby; en echte inner circle familie en vrienden kunnen je elk moment van de dag bellen, bezoeken of anders bereiken.

En die diepgang haal je niet uit statistieken of vermeldingen op een online netwerk. Dat weet je het beste zelf.

Ideeën voor bijpassende kledij wil ik je niet onthouden:
- LinkedIN store
- Thinkgeek t-shirts
- Threadless t-shirts

Labels:

19 augustus 2008

Outlook op de desktop

Regelmatig worden (beta) hulpmiddelen uitgebracht om het werken met Windows en Office te vergemakkelijken. Laatst werd ik geattendeerd op Outlook on the desktop.

Deze mini-applicatie plaatst een volledig functionele Microsoft Outlook Calendar op je desktop, direct over je wallpaper heen. De applicatie kan ook je Inbox, Taken, Notes of Contacten weergeven. Positie, formaat en transparantie ten opzichte van je wallpaper kun je instellen. Het ondersteunt het gebruik van meerdere beeldschermen.

In de praktijk viel me dit hulpmiddel wat tegen in de weergave. Als je met de bekende snelkoppelingen de openstaande Windows applicaties verruild voor weergave van het bureaublad, wil je daar dus altijd Outlook zien. Dat gebeurt helaas niet. Met wat heen en weer schakelen en kliks lukt het wel, maar dat is geen tijdwinst ten opzichte van het Outlook venster activeren en het paneel voor Calendar openen.

In potentie handig, nog even wat operationele bugs verwijderen graag.

Labels:

18 augustus 2008

Ontwikkelingen na en rond Nieuwe Bijbelvertaling

De in 2004 uitgebrachte Nieuwe Bijbelvertaling (zie blogposts uit januari 2004, oktober 2004 en november 2005) krijgt een update in oktober met de NBV Studiebijbel. Extra ten opzichte van de reguliere uitgaven zijn dwarsverbanden tussen bijbelteksten, duizenden verklarende aantekeningen, een als JHWH geschreven Godsnaam in het Oude Testament, 150 achtergrondartikelen, full colour kaarten en foto's, tijdlijnen en verklarende woordenlijst. Het kost je - een Bijbels spreekwoord gebruikend - een rib uit je lijf (EUR 75), maar dan heb je in oktober ook op tijd een verantwoord Sinterklaascadeau te pakken. Als teaser kun je alvast enkele pagina's in de nieuwe opzet bekijken.


Meer geduld moet je hebben voor de compleet nieuwe vertaling Bijbel in gewone taal. Dit vertaalproject is eind 2007 gestart en gaat na voorpublicaties vanaf 2010 in 2014 de eindresultaten opleveren. De Nieuwe Bijbelvertaling en de Willibrordvertaling zijn vertalingen voor geoefende lezers. De Groot Nieuws Bijbel is gemaakt voor mensen zonder kerkelijke achtergrond of geloofsachtergrond, maar er is bij het vertalen niet speciaal op eenvoudig taalgebruik gelet. Hetzelfde geldt voor Het Boek. De Startbijbel is eenvoudiger van taalgebruik, maar niet de hele Bijbel is in die vertaling beschikbaar. De Bijbel in gewone taal omvat wel de complete Bijbel en zal bovendien nog duidelijker zijn dan de Startbijbel.

Labels:

17 augustus 2008

Dat ging naar Den Bosch toe

Een poos geleden had NS via eBay.nl dagkaarten voor EUR 14,95 in de aanbieding. Deze hebben we zaterdag ingezet voor een dagje uit naar 's-Hertogenbosch (ook bekend als Den Bosch). 's Morgens vroeg via Zwolle en Utrecht naar 's-Hertogenbosch, waar we het station amper verlaten hadden om de door een Bossche Capgemini collega getipte Jan de Groot te treffen.

De banketbakker van de echte Bossche Bollen werden er drie lichter gemaakt. De lunchroom was echter zo goed gevuld, dat we aan het Water en Vuurplein ze in de open lucht kortjan gemaakt hebben. Voorbijgangers waren zo vriendelijk deze smulpartij op foto vast te leggen.

Onze free format stadswandeling voerde langs de Zuid-Willemsvaart, de vestingwerken, de Binnendieze, de hofjes, de Parade en de St. Jan Basiliek. 's Middags hebben we het Noordbrabants Museum bezocht, waar niet alleen de sprekende schilderijen van Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, maar zeker de interactieve muziektentoonstelling en de historie van grootgrutter De Gruyter indruk maakte.

Tegen vieren waren we uitgekeken, gewinkeld en gewandeld. Natuurlijk hadden we intussen de kinderen Dat gaat naar Den Bosch toe aangeleerd. De trein bracht ons terug naar Utrecht CS, waar we lekker pizza hebben gegeten bij Claudius in het Godebaldkwartier van Hoog Catharijne. Het kwartiertje rust rond zes uur hebben we on the lounche doorgebracht op StationBeijing.nl met het Journaal op groot scherm en een poef of zitzak om in hangen. Al treinend terug naar Ommen doemen 8 luchtballonnen op ter afsluiting van deze leuke dag uit!

Zoals gebruikelijk staan alle foto's op Flickr.

Labels: ,

16 augustus 2008

Israelische wijn om van te genieten

Degenen die al eens met m'n verlanglijstje voor een verjaardag of Sinterklaas op pad zijn geweest, weten dat zoete rode wijn één met stip boven andere cadeaus vermeld staat. De meeste rode wijnen zijn niet zoet, en dus beland je bij de slijter in de speciale hoekjes, vaak voorzien van zijn advies om goede merken en varianten tevoorschijn te toveren.

Via het Israël Producten Centrum (IPC) in Nijkerk heb ik al diverse keren 'voorraden' van Carmel Sacremental en King David Sacremental afgenomen.

In Israël worden al duizenden jaren druiven geteeld en wijn geproduceerd. Er zijn ongeveer 250 wijnkelders in Israël. Van de jaarlijkse wijnproductie van zo'n 55 miljoen flessen is 50% bestemd voor uitvoer naar de Verenigde Staten, Frankrijk is goed voor 10% van de export en Groot-Brittannië voor 9%. Ook andere liefhebbers zijn immers welkom te komen proeven. Ik heb dat ter plekke mogen doen in 1995 en 1996 tijdens bezoeken aan enkele wijngaarden in Galilea, sindsdien doe ik het op afstand, hier in Nederland.

Bij het checken van de Twitter Brand Index trof ik onlangs het twitter account van Israeli Wine Direct. Deze Amerikaanse direct seller beoogt de vaak nog onontdekte Israëlische wijnbouwers bekend te maken bij het Amerikaanse publiek, inclusief wijnclub en nieuwsbrief.
"Wijn is leven voor een mens als je hem met mate drinkt. Wat is het leven zonder wijn? Wijn werd al in het begin gegeven om vreugde te schenken."(Wijsheid van Jezus Sirach 31 vers 27)

Nader kennismaken met de Israëlische wijnbouwers kan bijvoorbeeld op:
- Wikipedia
- de weblog van Mister Ooijer
- Mok Wijnen
- De wijnhoek.nl
- israelischewijn.nl (onderdeel van de wijnbox.nl, dat voor met IPC Nijkerk vergelijkbare prijzen levert.
"Het is beter te genieten van iets tastbaars dan te grijpen naar iets onbereikbaars. Ook dat is niets dan lucht en najagen van wind."(Prediker 6 vers 9)

En, wat mij betreft heeft genieten van zoete wijn géén politieke bijsmaak, zoals bijvoorbeeld de mensen achter Boycotisrael.info verkiezen. Ook heeft het niets met plichtsgevoel ('we moeten achter Israël staan'), zoals de aan het IPC Nijkerk gelieerde Christenen voor Israël dat meer hebben.
"Ik heb vastgesteld dat voor de mens niets goeds is weggelegd, behalve vrolijk te zijn en van het leven te genieten."(Prediker 3 vers 12)

Labels: ,

15 augustus 2008

Donderdagavond op Flevo Festival

Na 10 jaar was ik gisteravond weer terug op het Flevo Festival (sorry fans, maar het vaderschap eiste aandacht). De Brabantse jaren op Liempde zijn volledig langs me heen gegaan, maar de nieuwe locatie Bussloo onder het Gelderse Posterenk kon ik niet laten schieten. De voor de aanleg van de A1 rond mijn geboortejaar ontstane recreatieplas was tijdens mijn jeugd regelmatig bestemming van zomerse dagen zwemmen. Best wel apart om er nu niet met de fiets, maar leasewagen terug te komen.

Genoeg over toen, terug naar de muziek van gisteravond. Na een opwarmer aan het strand op het door het Nederlands Bijbelgenootschap gesponsorde The Quench podium eerst een puntzak patat (ook hier knipoogt het verleden. De Rotterdamse Ron Koebrugge verzorgt op het festival de catering voorzieningen; in de jaren '80 organiseerde hij hij braderieën en plaatste marktkramen in de regio Rotterdam; met m'n vader heb ik er op vele gestaan).

De Nederlandse ska band Make Up Your Mind, een soort lokale variant van OC Supertones of Five Iron Frenzy opende op mainstage. Partymuziek met onder meer de tunes van The Flintstones. Daarna de solide Amerikaanse rock van Starfield, dat naast eigen liedjes met Rocking in a Free World oude herinneringen ophaalde. The Elms stonden garant voor rock-n-roll, hoewel de pauzes tussen de liedjes het tempo eruit haalden. Op verzoek was Tooth & Nail band Project 86 overgekomen. Vette hard music, dat het in de open lucht uitstekend doet.

De afsluiter van de donderdagavond was de comeback van Sixpence None The Richer. Zoals gewend zei Matt Slocum geen woord, kon Leigh Nash niet stoppen het publiek te bedanken en was in de band zowaar Tess Wiley op akoestisch gitaar en zang meegekomen. De ontnuchterende constatering van de nu 32-jarige Leigh Nash, dat een groot deel van het publiek nog niet geboren was toen zij hier als tiener voor het eerst op Flevo stond, doet je direct weer ouder voelen. Ach, de oude Sixpence liedjes, natuurlijk inclusief Kiss Me en There She Goes, een behoorlijke greep uit de tracklist van Leigh's soloalbum Blue On Blue en de nieuwe songs van Sixpence's EP My Dear Machine maakten het een uurtje genieten.

Helaas had ik alleen een avondkaart, en moest er zowel donderdag overdag als vrijdag gewerkt worden. Het nachtprogramma, waar onder anderen Andy Hunter en Joy Electric te horen waren, heb ik dus laten schieten. De deuntjes van de 5 mainstage artiesten resoneerden nog lang na. Prima festivalplek zo lekker aan het strand, dus wat mij betreft volgend jaar weer hier. Misschien introduceer ik dan zoon Johan wel.

Alle foto;s vind je op Flickr.

Labels: , ,

14 augustus 2008

Jogli de nieuwe muziekzoekmachine

Jogli is een startup dat gepresenteerd werd als dé muziekzoekmachine, bogend op een bibliotheek van een half miljard (!) liedjes en meer dan 12 miljoen albums. Een eerste als niet ingelogde bezoeker afgevuurde zoekopdracht op The Winter of Our Discontent leverde wel een mooie hit op, inderdaad het gezochte album van The Echoing Green. De beschikbare liedjes om af te spelen blijken echter te matchen met treffers op Youtube, en dus luister je niet naar streaming audio, zoals bij Last.fm, maar zit je naar embedded Youtube video's te kijken.

En inderdaad, diverse andere willekeurige zoekacties, zoals Here is the House (een oude Depeche Mode song), God is in Control (worship song van artiesten als Twila Paris of Sheila Walsh), Albertine (van Brooke Fraser) of Robin had a dream (van The Choir) zijn gewoon allemaal raak.

Songs kun je afspelen, een grote share-knop geeft je de mogelijkheden je vondst te delen op de bekende social bookmarking sites, indien beschikbaar worden songteksten getoond en bij elke song staat een url om direct te kopiëren. Songs kun je als favoriet kenmerken, speellijsten mag je aanmaken. Anders dan Last.fm of TunesBag is Jogli géén sociaal netwerk, maar voor de muziekliefhebber wel een goudmijn.
Zemanta Pixie

Labels: , ,

13 augustus 2008

Atomkeep strooit profiel updates in het rond

Om vanuit één hulpmiddel je profiel updates direct te zenden naar alle sociale netwerken waar je deel van uitmaakt is er nu Atomkeep. Op het moment van schrijven ondersteunt Atomkeep 22 netwerken, van LinkedIn en Youtube tot Google Groups, Twitter en Ning. Er staan er nog 22 op de rol, van Plaxo en CareerBuilder tot Bebo en PhotoBucket. Een nieuwe baan, profielfoto of woonplaats is zo in een klik geregeld. Ter geruststelling: Atomkeep houdt geen wachtwoorden van je netwerk sites bij. Bij een update van één of desgewenst alle netwerken met nieuwe profielgegevens moet je dus opnieuw je wachtwoord ingeven.

Het percentage atomkeep'ed slaat tenslotte op de vulling van de beschikbare velden en die gaan voor typische vacaturesites natuurlijk verder dan wat je Last.fm of Twitter profiel toont.

----------------
Now playing: Ricki-Lee - Clouds
via FoxyTunes

Labels: ,

12 augustus 2008

Gratis in de nieuwe economie

Iets gratis weggeven waarvan je weet dat het van waarde is voor de ander in de hoop (of liever: wetenschap), dat de ander jouw uiteindelijke doelstellingen dient in het spel dat onderhandelen heet. Het lijkt tegenwoordig ook van toepassing in 'nieuwe' business modellen rond media.

Phil Wickham nam 9 mei zijn unplugged Singalong samen met publiek op om integraal via zijn weblog te broadcasten. Sinds 8 augustus staat het complete album, inclusief cover art en track listing gratis op Wickham's website om te downloaden, te recenseren en natuurlijk van te genieten.

Waarom doet een artiest dit? Phil Wickham legt het in onderstaande video zelf uit.


Onlangs de nieuwe distributeur van muziek van independent artists NoiseTrade.com al op. Een EP van een band als Sixpence None The Richer mag je gratis downloaden, als je onderstaande badge deelt via je sociale netwerken, 3 vrienden per e-mail attendeert op deze release, of je mag betalen wat je wil.


A.W. Bruna Uitgevers geeft 1 oktober het boek Upgrading your life van Lifehacking schrijfster Gina Trapani uit in gewone gedrukte vorm voor EUR 19,95, maar ook sinds half juni gratis als e-book via het web. Geen preview of selectie, maar de integrale versie. Ook hier heeft Bruna baat bij de moderne vormen van mond-op-mond reclame, e-mailadressen van downloaders voor het verleiden tot aankoop van andere, toekomstige uitgaven.
Statistical meaning of The Long TailImage via Wikipedia
Chris Anderson, auteur van het bekende The Long Tail, schrijf momenteel de follow-up Free, waarin hij uitlegt dat gratis hét nieuwe business model is.

En ach, wat is nieuw. Fabrikanten van scheerproducten doen het al decennia: vendor lock-in met scheermesjes die alleen maar passen op die gratis houder van die nieuwe, nog gladder scherende versie.
Zemanta Pixie

Labels: ,

11 augustus 2008

Microblogging updates augustus 2008-1

Phweet
Phweet maakt het mogelijk via een linkje in een tweet een call-me verzoek mee te sturen. Via een webchat kun je zo een pc-to-pc call tot stand brengen zonder extra bijkomende kosten. Het kost je dus wel inloggen op Phweet. Echte bekenden heb je waarschijnlijk al in een pc-to-pc call ondersteunende instant messenger, zoals MSN of Yahoo! staan of in Skype. Beetje zoeken dus naar de toegevoegde waarde, hoewel ik je deze publieke alpha versie niet wilde onthouden.

Jisko
Jisko is een open source microblogging service die korte berichtjes notes noemt. ). Naast de eigen via Jisko op te bouwen vriendenkring, biedt Jisko een tabblad om je Twitter credentials in te vullen, zodat ook je good old Twitter volgelingen geïnformeerd blijven met je updates. Dan moet Jisko ten opzichte van Twitter natuurlijk wel wat toe te voegen hebben, wil je overstappen.

Je kunt je updates aanbieden via het Jabber/XMPP protocol, dus via de IM bot bot@jisko.net. Verder is Jisko, hoewel van origine Spaans, meertalig grootgebracht, biedt het een Wordpress plugin, is de site zelf dynamisch opgezet middels AJAX technologie, en is met JMS een mobile client beschikbaar.


Plerb
Een nieuwe Twitter kloon is Plerb. De interface is door een minimalist in elkaar gezet. Plerb heeft zelfs geen logo. Als je je ertoe aangetrokken voelt, be their guest.

Twitscoop
Waar Twitstat al ruim een jaar een tag cloud toont van de gebruikte woorden in recente tweets onder de titel Tweitgeist, is er een nieuw soortgelijk initiatief, Twitscoop. Extra in deze dienst is een overzicht van de gerelateerde berichten als mouse-over bij elke tag.

Monitter
Naast Summize, de door Twitter zelf opgekochte zoekmachine op tweets zijn er andere mogelijkheden, zoals het nieuwe Monitter, dat tweets op basis van 3 zoekargumenten laat zien. Aardig, maar niet meer dan dat. Een client functie ontbreekt, kortom er is geen enkele interactie naar aanleiding van de gevonden tweets mogelijk.toAnswer

toAnswer is een Twitter Q&A toepassing. Als je een vraag hebt, post je die als tweet naar @toask. De vraag wordt op de toAnswer site weergegeven, waar iedereen, dus niet alleen je eigen followers je vraag kan beantwoorden. Antwoorden komen dan via Twitter (@toanswer) retour. Een soort Twitter variant op Yahoo! Answers of LinkedIN Answers.

Met een klik kun je een mini-profiel van de beantwoorder zien. Het business model van toAnswer drijft op Google advertenties die vanwege de context direct gerelateerd zijn aan concurrenten. Een bijzondere constellatie. En ja, een dergelijke Q&A startup maakt zich direct afhankelijk van de uptime van Twitter zelf (bij het schrijven van deze tekst heeft Twitter weer hickups).

Twitt'd
Twitt'd biedt eindelijk een IM bot om direct updates te sturen en te krijgen via de IM clients MSN Messenger, Skype, Yahoo!, Google Talk/Jabber. Mijn eigen all-in-one client Digsby ondersteunde Twitter sowieso al wel, maar ik vind de pop-ups met updates overdag op het werk hinderlijk. De update pop-ups van Twitterfox, die kleine plugin rechtsonderin FireFox bevalt dan ook nog steeds erg goed.

Zie de afbeelding voor de nadelen. Verversingsgraad? De website is minimaal uitgevoerd en biedt geen FAQ, of help. En als je al updates krijgt, hoe worden ze gepresenteerd? Ik heb de service met /forgetme dus snel weer uitgeschakeld.
En prompt kwamen er enkele minuten later nota bene na m'n account verwijderd te hebben op onderstaande wijze de updates.

Echt betrouwbaar accountbeheer is dat dus niet, en zo'n alles in 1 bericht maakt het onoverzichtelijk en onmogelijk om op één specifieke tweet een reply te doen.

TwitterBrands
En zoek je gericht interessante aanbieders van tweet feeds, zoals bedrijven, artiesten, nieuwsdiensten, kijk dan voor inspiratie op TwitterBrands lijst van FluentSimpliciy.

Zemanta Pixie

Labels: ,

10 augustus 2008

In afwachting van nieuwe Toyota Prius

Na het bereiken van de contractuele drempel van 160.000km van 'mijn' huidige Toyota Prius, zal ook mijn nieuwe leasewagen een Toyota Prius zijn, ditmaal niet zwart, maar blauw.

In de lease is 'ie voordelig (met andere woorden een erg goede match tussen mobiliteitsvergoeding en leaseprijs). Qua auto bevalt de Prius mij en m'n gezin ook prima, dus why change a winning team? En nee, nog geen ultralichte li-on batterijen tussen achterbank en -bak, geen zonnepanelen op het dak, en nog te vroeg voor de Plugin Prius. Wie weet neem ik over 3 jaar wel deze next gen Prius of Toyota's Segway killer Winglet (vereist wel werk dichterbij huis). Omdat de blue beauty ruim 8 weken eerder dan aangegeven door de leasemaatschappij al bij de dealer afgeleverd werd, pronkt hij nog even in de showroom. Een bordje "Sorry, ik ben verkocht" moet andere belangstellenden op gepaste afstand houden.


In afwachting van de nieuwe Prius is het natuurlijk weer eens leuk te oriënteren op het web, wat er positief en negatief over deze populaire hybride wordt gezegd en vefilmd.

Eerst de mening van de heren van Top Gear, nooit te beroerd om een auto van cynische opmerkingen te voorzien.


Cars.com maakte deze introductiefilm over de Prius


Je hoort 'm niet komen, da's ook de conclusie die de terrorist in onderstaande commercial trok.


En tenslotte is de Prius niet alleen voor (wannabe) milieubewuste autorijders, maar ook voor heuse gangstas, hoewel het liefje er in onderstaande commercial niet echt heil in ziet.
Zemanta Pixie

Labels: ,

09 augustus 2008

Haat en liefde verhouding tussen mens en verandering

Eind juli hoorde ik in de auto een Twynstra Gudde consultant op BNR serieus uitleggen dat recent onderzoek had uitgewezen, dat werknemers zo verandermoe waren. Al die reorganisaties! Je zou het idee krijgen, dat de rol van verandermanager (waarmee overigens Twynstra Gudde zelf prima belegde boterhammen verdient) een soort mission impossible is.

Michael Kanazawa vatte voor ChangeThis de houding van mensen samen in: ze haten verandering niet, maar wel de wijze waarop je hen wilt veranderen. Drie kernproblemen spelen daarbij een rol.
1. de eenzijdige drang naar efficiency. Ook vaak zo'n peptalk gehad van 'het management', waarin gehamerd werd op kostenbeheersing (lees: -verlaging), 'we moeten allemaal ons steentje bijdragen' en 'het kan en moet efficiënter'). Het geeft de indruk alsof je de laatste jaren een lui varken was. Als je in de praktijk niet wordt ondersteund of beloond om efficiënter te werken, haak je al snel af.

2. Buy-in bestaat niet. Ook zo'n populair paradigma. Je moet mensen voor je verandering(sprogramma) winnen. Dat kost een hoop overtuigingskracht, maar maakt mensen slachtoffer of klant, geen deelgenoot. Opnieuw is het effect: afhaken.

3. Leiderschap gaat niet om jou. Een eenzijdige top-down benadering van visie-strategie-tactiek is ontleend aan de noodzak ervan in krijgsvoering. Maar in (grote) organisaties, die niet voor niets vergeleken worden met grote oceaanstomers die niet zomaar te keren zijn, of ergens in hun levenscyclus opereren, kun je geen command-and-control als enige modus operandi hanteren. Leiderschap moet gedeeld worden, en zich inzetten voor het 'zich leden van hetzelfde lichaam voelen' van alle ledematen. Immers, de organisatie of de leiding ervan draait niet om jou!

Veranderingen zouden dan volgens Kanazawa loveable gemaakt moeten worden, gebruikmakend van de lessen uit bovenstaande kernproblemen. Terug naar Twynstra Gudde: het nieuwe boek Gedreven organisaties kan extra inzichten geven.

Labels:

08 augustus 2008

8-8-8

Een bijzondere datum. 2-2-2 (huwelijk Prins Willem Alexander en Prinses Máxima), 6-6-6 (er werd gebeden voor afwending van het kwaad), 7-7-7 (de Haagse rockgroep Seven er in om op zeven verschillende podia steeds zeven nummers te spelen, en komt daarmee in het Guinness Book of Records) en vandaag 8-8-8.

Verjaardag Johan
Onze zoon, Johan, wordt vandaag 9 jaar.

Start Olympische Spelen in Beijing
Vandaag starten om 8 over 8 plaatselijke tijd de Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad Beijing.


Mensenrechten in China
Amnesty International sluit een jaar van aandacht vragen voor de mensenrechten in China af.

Open Doors heeft ook een jaar lang extra aandacht gegeven aan de vervolgde christenen en verspreiding van bijbels in China. De organisatie sluit met Jubilee Campaign vandaag af met een speciale gebedsdag, waarop je gevraagd wordt 8 minuten mee te bidden. Is het toeval dat donderdag 31 juli zich al 888 bidders hadden opgegeven?

Als je meer wilt weten over het lijden van christenen in China, Afghanistan, Bhutan, Egypte, India, Jemen, Laos, Noord-Koera, Oezbekistan en Somalië, de top-10 van landen met de grootste christenvervolgingen, is het boek Vervolgd om Jezus' wil een aanrader.

Onder redactie van P.J. Vergunst wordt in het eerste deel de gewetensvraag beantwoord, waarom we hier in het westen geen 'last' hebben van vervolging als christenen. Het eenvoudige, radicale geloof van hen die geslagen, gemarteld of gediscrimineerd worden omdat ze de naam van Jezus Christus belijden, maakt altijd weer indruk. Niet dat het martelaarschap verheerlijkt hoeft te worden, maar verbazen hoeft het ons evenmin.

Nog meer gebeden
Ook op het Haagse Malieveld wordt van 8-20u gebeden, maar dan voor de verandering in ons eigen land. Deze "parallelsessie" wordt door Schreeuw om Leven georganiseerd. De site van deze stichting geeft je geen houvast vandaag (sterker: de site loopt met de agenda nog een half jaar achter). Op de laat zien dat je christen bent hyve staat wel e.e.a. Daar lijkt Jezusrevolutie.nu de organisator.

Kortom: je kunt 8-8-8 heel zinnig besteden.

Labels: , ,

07 augustus 2008

Confession of a social networker

Onlangs heb ik toch maar eens in een mind map geïnventariseerd in welke online sociale netwerken ik inmiddels betrokken ben. Onderstaande plaat kan schokkend overkomen.

(klik op bovenstaande plaat voor een clickable versie in een nieuw scherm; alle sociale netwerkprofielen zijn er direct aan te klikken)

In de loop der tijd probeer je eens wat uit, en van het één komt het ander. Ze representeren zeker niet een dagvullende bezigheid, want dat is niet de bedoeling van deze netwerken.

Labels: ,

06 augustus 2008

Myspace ontdekkingen augustus 2008

Beckon Q
Luke Quanstrom (gitaar, zang), Becky Johnson (idem) en Nathan Ykema (basgitaar, zijn voorouders zijn ongetwijfeld landgenoten) vormen samen Beckon Q, dat als vrienden van Tooth & Nail, Over the Rhine en dergelijke hebben. Americana, folkrock, tikje country. Het trio stond inmiddels al als openingsact voor gevestigde artiesten als TobyMac, Mandisa (een American Idol winnares), The Wreckers en Chris Young. Onlangs werd Your Chance uitgebracht.

Songs kun je beluisteren op Myspace.

Laura Kaczor
Laura Kaczor woont sinds 2006 in Nashville, maar schreef sinds haar 14e al ruim 100 songs, speelt piano, fluit, gitaar en viool. Dit jaar werd haar album Wake Me Up op de christelijke markt uitgebracht, dat geproduceerd werd door Anthony Newett. Eerder maakte ze Wildflowers, een americana EP, met hulp van John Carter Cash (zoon van...). Laura is ook actief als singer/songwriter voor MelaoArts, waar een animatiefilm in de planning staat.


Paige Richie
Als we toch in Nashville zijn, waarom dan niet kennismaken met Country's Next Generation a.k.a. Paige Richie. Als je Shania Twain leuk vindt, waardeer je Paige's country songs ook.
Photobucket - Video and Image Hosting

Paige heeft al gespeeld met sterren als Chely Wright, Darryl Singletary, Tracy Byrd en Billy Dean. Ze is nog maar 16, hoewel haar stemgeluid al veel krachtiger klinkt. Belofte voor de toekomst.

Claire van Duyvenbode
Van eigen bodem komt Claire van Duyvenbode, verbonden aan Nehemia Ministries in Dordrecht, waar ze naast secretaresse ook aanbiddingsleider is. Zingen vindt ze de beste manier om zich te uiten. Drie albums zagen inmiddels het licht (Mercy Falls uit 2005, No one But You uit 2006 en Not Alone uit 2007). Hieronder de titeltrack van Not Alone

Meer horen, zien en lezen? Kijk dan op Claire's Myspace of Hyves pagina.

Labels: ,

05 augustus 2008

Delver delft in je sociale netwerk

Aftervote en Lijit gingen voor als zoekmachines specifiek voor de content en connecties in je eigen netwerken. Kortom zoeken via profielen in bijvoorbeeld Myspace, Hi5, Facebook, LinkedIN en Flickr. Zoekresultaten zijn dan per definitie anders dan die van een reguliere een kale Google zoekactie.

Na enkele maanden geleden aangekondigd is nu eindelijk de alpha versie van Delver live. Na signup weet de dienst direct je Myspace en LinkedIN profiel te vinden en bouwt het default netwerk op rond deze profielen. Zoals gebruikelijk bij aggregators voeg je de andere profielen binnen enkele minuten toe aan de hand van urls of gebruikersnamen. Helaas wordt het netwerk niet instant geactualiseerd, maar je bouwt natuurlijk snel een indrukwekkend doorzoekbaar netwerk op.

Er wordt dus via je eigen profielen gezocht, zoals ook Lijit dat doet. Aftervote doet het met specifieke zoekacties in het openbare web, los van enige aangegeven paden in de vorm van netwerken of profielensites.

De missie van de makers van Delver is de wijsheid die bij je netwerk te vinden is in de vorm van meningen, artikelen, media, e.d. op te duiken en aan te bieden. Er zitten inderdaad verrassende resultaten bij. In elk geval te combineren met andere zoekmachines, dit Delver. In Firefox past een plek in de search bar als één van de zoekmachines.

Zemanta Pixie

Labels: ,

04 augustus 2008

Mygazines biedt gratis volledige online magazines

Mygazines is een gratis dienst met twee takken van sport:
- online bladeren in, archiveren en categoriseren van magazines;
- uploaden, delen en op smaak maken van artikelen en eigen magazines in een online Mygazines community.

Met de Flipbook flash reader kun je door de magazines bladeren en inzoomen op elk gewenst detail. Magazines zijn er in diverse genres, adult filter is optioneel. Je kunt bladeren van The Economist tot PC Magazine, van Food & Wine tot FHM, Popular Photography tot Rolling Stone.

De vergelijkbare dienst Issuu maakt het mogelijk magazines te embedden in je eigen website of profiel, maar dat doet Mygazines niet.

In de editor kun je je eigen magazine samenstellen uit losse artikelen. Als iemand nog ergens een bak tijd kan vinden om al die interessante magazines te lezen, geef even een sein.

Labels: ,

03 augustus 2008

Wunderland Kalkar - Kernie's familiepark

Wunderland Kalkar (tot 2005: Kernwasser-Wunderland) is ooit door Hennie van der Most gekocht van de Duitse overheid, toen de kweekreactor Kalkar na de bouw niet in bedrijf genomen is.

Kernie's Famliepark is het attractiepark in dit complex, dat we vandaag bezocht hebben. Zoals elke Van der Most locatie is een all-in concept van toepassing. In Kalkar betekent dat naast de attracties onbeperkt patat, koffie, thee, frisdrank, en soft-ijs. Verder geldt ook in deze Van der Most-gelegenheid: tijdens de verbouwing is de winkel alvast open, hoewel het park nu duidelijk volwassener en meer je geld waard is, dan een aantal jaren geleden. Het grote fabriekspand valt uit de toon met het gehavende en grijze beton. Benieuwd wat daar nog mee / aan gedaan kan worden. Gevelbedekking en een frisse kleur zou al veel uitmaken.

Ondanks de verwachte wisselvallige weersomstandigheden hebben we om één korte en lichte regenbui rond vier uur 's middags de hele dag mooi weer gehad. Van 10-18u hebben we ons uitstekend vermaakt met alle ronddraaiende, zwevende en schommelende attracties. De kinderen vonden de Bob de Bouwer show leuk, maar wilden niet met me mee de wildwaterbaan of achtbaan in.

De foto's vind je hieronder. Tekst en uitleg bij elk plaatje staat op Flickr.

Tenslotte hieronder nog een geleend filmpje van bezoekers die er eerder zijn geweest. In de koeltoren wordt momenteel een bungeejump-achtige constructie gebouwd. Echoland is niet meer. Het filmpje geeft wel in 2 minuten een leuk bewegende-beelden-overzicht van het attractiepark.

Labels: ,

02 augustus 2008

TunesBag maakt je muziekcollectie portable

TunesBag is van Oostenrijkse komaf en gemaakt door momenteel rechtenstudent Hansjörg Posch. De service zorgt voor het ontsluiten van je iTunes of WinAmp bibliotheek, zodat je ook op andere pc's je muziekcollectie kunt beluisteren, zonder dat je de pc met je collectie aan hoeft hebben. In principe kun je je hele muziekbibliotheek uploaden, maar als je meer dan 5-7GB wilt plaatsen, wordt je gevraagd even contact op te nemen.

TunesBag is dus welbeschouwd een gratis online opslagruimte in combinatie met een Flash audiospeler en upload tools. Verder biedt het informatie over artiesten en bands, een sociaal netwerk, een tag cloud van de stijlen in je collectie, integratie met Twitter, Friendfeed, Last.fm, Mystrands en Facebook.
Het is een wat andere benadering dan QLoud, dat afgespeelde muziek oppikt en ontsluit voor je netwerk.

Momenteel is TunesBag op invitation only, maar elke toegelaten gebruiker mag weer 10 vrienden uitnodigen, waarbij de Facebook vrienden alvast voorgesorteerd staan. Om helemaal makkelijk kennis te maken met de audiospeler heb je 106 gratis deuntjes in diverse stijlen tot je beschikking. Muziek van je vrienden kun je ook beluisteren, en zo groeit het potentieel om je dag muzikaal door te komen ;)

In de pijplijn zit een uploader die naast m3u afspeellijsten ook de formaten m4a en ogg ondersteunt.powered by tunesBag.com

Labels: , ,

01 augustus 2008

Swurl zet je online activiteit in tijdsperspectief en meer

Het verzamelen van online activiteiten kan inmiddels op allerlei manieren. Van het eenvoudig weg onder elkaar zetten door Plaxo en Friendfeed, in meerdere kolommen aggregeren, dat Gridjit doet, of nieuw, in een kalenderformaat met Swurl.

Het opvoeren van een account en het vullen met datafeeds uit Friendfeed, Twitter, Amazon, Flickr, etc. is binnen enkele minuten gepiept. Swurl gebruikt alleen openbare feeds en heeft dus aan je gebruikersnaam genoeg.

Uiteraard is het aggregaat ook zelf weer publicabel. Voor elk item biedt Swurl een aantal extra's, zoals een slideshow viewer voor plaatjes, songteksten onder de Flash audiospeler bij liedjes of elegante teksten bij je foto's.

Op het Friends tabblad vind je alle vrienden uit de verschillende sociale netwerken, met daarbij vetgedrukt de vrienden die ook al een Swurl account hebben, dat allemaal zonder aanvullende acties, invite mails, o.i.d. Swurl is je hierbij eigenlijk weer van dienst door de accounts van diverse diensten aan elkaar te relateren, zodat je ontdekt dat vriend X op netwerk Y ook een account op netwerk Z heeft, zodat je je netwerk 'dichtheid' makkelijk kunt vergroten. En dat is weer positief voor de kwantiteit en kwaliteit van de content in mijn netwerk, dat doorzoekbaar is met Lijit rechtsbovenaan mijn weblogpagina.

Al met al vind ik Swurl echt toegevoegde waarde hebben.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker