Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 mei 2008

Overbruggen van communicatieproblemen

De economie van India groeide het afgelopen boekjaar met 9%. Behoorlijke kans dat je al te maken hebt met de gevolgen van offshoring of beter gezegd rightshoring. In de onderlinge relaties en contacten, of het nu het telefonisch contact met een Indiase call-center medewerker of een projectteam in Mumbai, Hyderabad of Bangalore is, is communicatie van levensbelang.

Aan een half woord genoeg hebben, gaat in deze context zeker niet op. Als je in de gelegenheid bent, is het opzoeken en face-to-face contact erg belangrijk, en anders zijn videoconferences al veel effectiever dan conference calls.

Craig Storti beschrijft in zijn recente boek Speaking of India: Bridging the Communication Gap When Working With Indians een aantal valkuilen, aandachtspunten en verschillen in de wijze waarop we in het westen onze vergaderingen, feedback en besluitvorming insteken en de manier waarop Indiërs dat doen. In mijn boekrecensie ga ik er verder op in.

Craig Storti is consultant rond communicating across cultures. Hij schreef eerder over cultuurverschillen tussen Amerikanen en Europeanen in Old World/New World: Bridging Cultural Differences: Britain, France, Germany and the U.S en de typische werkomgeving van Amerikanen in Americans At Work: A Guide to the Can-Do People.

Marinita Schumacher zette in onderstaande presentaties een aantal kernprincipes op een rijtje. Opvallend is bij zowel Corti als Schumacher, dat het inmiddels decennia oude cultuuronderzoek van Geert Hofstede nog springlevend is in het duiden van cultuurverschillen.

Labels: , ,

30 mei 2008

ClearContext verzwaart Outlook

Een tijd geleden heb ik Xobni gebruikt onder MS Outlook 2003, de noodzaak dit hoe-houd-ik-gerelateerde-mail-bij-elkaar hulpmiddel onder MS Outlook 2007 te blijven gebruiken, was te gering.

Nu is ClearContext uitgebracht, niet een PIM, maar een verrijking van de mails en verwerking ervan.

Zo kun je bijlagen bekijken zonder het bijbehorende programma te openen. Verder is categorisering in topics een belangrijke kapstok om mails met één muisklik te archiveren, de mail van belangrijkste contactpersonen voor je uit te lichten in een overvolle mailbox.

Standaard e-mails, zoals notificaties van LinkedIn of Facebook kunnen met notificatiemanagers direct verwerkt worden om orde op zaken te stellen. Threads worden bij elkaar gehouden en contactpersonen kunnen qua belang worden ingedeeld.

De demo hieronder geeft een goede indruk van deze handige gratis Outlook add-on.

ClearContext is momenteel nog in private beta. Wil je een invite code, stuur me dan een commentaar of Skype/IM-berichtje.

Voorbehoud
Echter, houd rekening met diverse extra folders in je mappenstructuur. Zo trof ik 'toevallig' als subfolders onder de Inbox opeens per topic folders aan. Outlook heeft net als met Xobni en andere goedbedoelde add-ins, moeite om de performance goed te houden met ClearContext. Na een testdrive van enkele dagen vond ik de verrijking van Outlook niet zo positief als verwacht, en heb ik weer afscheid genomen van het hulpmiddel. Immers, met categorieën, actions en reminders die met Jello.DashBoard worden aangebracht, lukt het me uitstekend om kaf van koren te scheiden en dingen gedaan te krijgen.

Gebruikers van Xobni zijn ook gewaarschuwd. De combinatie van de Xobni sidebar en ClearContext levert conflicten op. Xobni hoopt dit in de 1.5 release opgelost te hebben.

Aanbieding
Ik heb voor 1 belangstellende een kortingscoupon van $20 op de pro-versie van EUR 64,85.

Labels: ,

29 mei 2008

Scheiss Metafor

Ik zie niet veel commercials op tv, maar met de laatste Bavaria inhaker op het naderende EK, waarin het Oostenrijkse one hit wonder Opus (Life is Life) dankzij een blikje Bavaria een passende metafoor voor het leven vindt, moest ik wel hard lachen.

OK, de associatie met de "rijmelarij van likmevestje" met volkszanger Barry (Harry Glotzbach), een commercial voor Holland Casino, is snel gemaakt.

The art of songwriting, breder getrokken: kunst, is het zoeken naar metaforen, beelden, manieren om gedachten uit te drukken. De diskwalificaties rijmelarij van likmevestje of scheiss Metafor (uit de commercial met Opus) wil je dan natuurlijk niet hebben.

Platgetreden paden zijn er al genoeg, je komt ze in allerlei kunstvormen tegen. Als recensent van muziek heb ik er vele moeten voorzien van kwalificaties, zonder de artiest in kwestie tezeer te beschadigen. OK, woorden schieten soms tekort, maar God gaf ons (ogenschijnlijk een deel van de mensheid) ook talent en creativiteit, dus er is heel veel mogelijk in taal, schilderkunst, muziek, zelfs in tv-commercials. Dat ik in de e-mail oproep van de STER vorige week om nominaties door te geven voor de Gouden Loekie niet één echt leuke kon vinden, zegt ook veel over mijn perceptie van benut talent in de totstandkoming van reclamespotjes. En dat er nog een gat tussen commerciële uitingen en daadwerkelijke aankopen zit, weet ik ook. En dat is pas Scheisse voor verkopers!

Labels: , ,

28 mei 2008

Nieuwe mind mapping producten

Ook deze maand hebben ontwikkelaars van mind mapping (software) producten niet stilgezeten.

Visual Mind
De makers van Visual Mind brengen 30 mei een nieuwe versie uit met:
- een ribbon toolbar, bekend van Office 2007 en MindManager 7;
- verbeterde afbeeldingenbibliotheek
- mogelijkheid om externe afbeeldingen met sleur-en-pleur in Visual Mind te brengen;
- verbeterde ondersteuning voor PDF onder Vista.
- een SDK om applicaties in de nieuwe ribbon toolbar in te bedden.
Een 30-dagen versie is gratis uit te proberen.


NovaMind
Ook de nieuwe versie van NovaMind (30-dagen versie is gratis uit te proberen) heeft een aantal verbeteringen in zich.


MatchWare OpenMind 2
MatchWare OpenMind 2 slaat de brug tussen mind mapping software en project management. Het kent een volledige integratie met Microsoft Office en 6 views, inclusief tijdlijn en GANNT chart.

Mindjet koopt JVCGannt
Mindjet, de maker van het bekende MindManager heeft onlangs JCVGannt Pro gekocht en biedt deze nu als combinatie aan. Ook hier dus een brug tussen mind mapping en project management.

Kritieke padanalyse, time tracking, decompositie van taken en producten is in de combinatie volledig ondersteund.

Mind42
Mind42 is een gratis web-based mindmapping oplossing met co-mapping features.

Labels: ,

27 mei 2008

Duurzaam leiderschap - hoofd, hart en handen

Reformatie ontstaat uit onvrede met de realiteit. Formatie doelt op vorm en doel. Als dat mist en dus sprake is van doelloosheid, zonde (je doel missen) en vormeloosheid. Reformatoren zijn leiders die vorm terugbrengen in delen van het leven. Voordat de beoogde verandering zichtbaar wordt, is interne overtuiging en verandering nodig. Denk aan de Stephen Covey principes als 'begin met het eind voor ogen' en Robert E. Quinn's boek Deep Change: discover the leader within.

Kerken zijn nodig om gezamenlijk de schouders te zetten onder maatschappelijke hervorming vanuit christelijke optiek. De vaak verkeerd uitgelegde scheiding tussen kerk en staat is destijds door Thomas Jefferson bedoeld als het stoppen van politieke inmenging in kerkelijke aangelegenheden (denk aan de vele eeuwen, waarin een koning bepaalde wie de kerk bestuurde, of deze rol zelf maar op zich nam), niet andersom. De kerkgeschiedenis leert, dat de kerk als licht en zout in de wereld een wezenlijke rol heeft vervuld en deze taak nog niet voltooid heeft.

Vanuit de beweging Reformation Now! wordt aangehaakt bij Pastor Sunday Adelaja's bewging Church Shift. Het gelijknamige boek (Church Shift: Revolutionizing Your Faith, Church, and Life for the 21st Century) van de in Oekraïene werkzaam zijnde Afrikaanse prediker staat op #1 in de christelijke boeken sectie van Amazon en op #6 in de algemene bestsellers.

Kerken moeten niet alleen gericht zijn op het mensen naar binnen te 'hengelen', maar nadrukkelijk ook om mensen uit te zenden, in hun roeping, om de wereld te bereiken met het evangelie van het Koninkrijk. Ieder lid van de gemeente heeft een unieke roeping en set aan gaven/talenten. De kerk of gemeente is een plaats waar dit uitgewerkt en ontwikkeld wordt, een werkplaats zo je wilt. De wereld, je eigen leefomgeving, cultuurs, samenwerkingsverbanden de plaats waar het zichtbaar mag worden. Hoofd (keuzes, wil), hart (passie voor het verlorene, wil om te veranderen en veranderd te worden) en handen (geloven is een werkwoord) werken dan samen om leiding te geven, invloed uit te oefenen in deze wereld.

Labels: ,

26 mei 2008

What would Jesus Play

WWJD of voluit What would Jesus do? of het neutralere Wat Wil Je Drinken? is een afkorting die al een aantal jaren circuleerde. Onlangs trof ik via een vriendschapsverzoek op Myspace, Deep Life Records, dat als tagline What would Jesus Play? gebruikt.

Voor liefhebbers van door christenen gemaakte progressive house, trance en dance, bekenden van Beatport.com, waar ook DJ Steveboy de podcasts van Podrunner mee fabriceert, zullen plezier hebben met DeepLife Records. Het label bestaat inmiddels 5 jaar. Andrew Turner staat aan het roer en ziet geloof in Jezus Christus als fundament. De toepassing ervan produceert muzikale expressie van devotie, positiviteit, passie en liefde voor broeders en zusters over de hele wereld.

Op DeepLiferecords.com en Beatport.com vind je allerlei interessante nieuwe releases, mixes en uitgaven van bekende en minder bekende namen als DJ Nitro, Sheltershed en Timothy Clark.

Labels: , ,

25 mei 2008

Hyperconnected en de rest

Een recent door Nortel gesponsord onderzoek, dat IDC heeft uitgevoerd wordt de kloof tussen de hyperconnected en de rest van de al dan niet internettende medemensen duidelijk.

Als je bij de 16% hyperconnected hoort, herken je je in:
- werkzaam in bancaire sector of high tech bedrijf
- 60% is 35 jaar of jonger, slechts ruimte voor 7% 55+'ers
- 63% met WiFi thuis
- bovengemiddeld afspelen van Mp3's en online gamen met andere internetters
- bij brand of vakantie wordt eerder de laptop dan de portemonnee meegenomen.

Goede 2e is de highly connected (36% van de populatie). IDC verwacht een vergroting van het segment hyperconnected naar 40% in enkele jaren. De kloof tussen connected en not-connected (digital divide) vraagt echter ook om aandacht. 20% van de Amerikaanse huishoudens heeft anno 2008 nog nooit gebruik gemaakt van e-mail. Zeker geen kwestie van 1e versus 2e/3e wereld, maar dichterbij huis. Mijn connected schoonouders heb ik dit weekend voorzien van internetplusbellen. Internetten doet mijn schoonmoeder al jaren, eerst via inbellen, later ADSL. De combinatie met bellen via IP is weer een stap.

Oud past naast jong, en ik propageer geen 100% hyperconnectivity. Er is immers meer in het leven dan online zijn.

Labels:

24 mei 2008

Kameleon is nodig voor kwaliteit

Nee, het is niet een postume toevoeging aan de Kameleon-reeks, maar opnieuw een blik op het fenomeen rightshoring, kortweg de dingen daar op de niet zo platte aarde doen, waar dat gewoon het beste gaat.

De klantgerichtheid en het aanpassingsvermogen van Indiase bedrijven zijn ongekend in de westerse wereld. Het uitbesteden van business processen vraagt om een groot aanpassingsvermogen van de overnemende partij. Niet alleen in werktijden (ooit nagedacht over het Indiase equivalent van onze kantooruren en beseft dat dit niet de enige uren zijn waarop gewerkt wordt?).

Denk aan de directe klantcontacten per telefoon of e-mail. Denk aan de kwaliteitscirkels die worden onderhouden op het moment dat er bugs worden ontdekt, of de klantorganisatie aangeeft dat er naar diens idee niet conform specificaties of verwachting wordt geleverd.

Denk aan het oppakken van wijzigingen, het inbedden van procesmanagement, zaken die in Nederland alleen via separate projecten worden geïnitieerd, en zelden succesvol geïmplementeerd. Je kent misschien de pogingen om kwaliteitsmethoden, procesherontwerp en dergelijke te introduceren. In professionele (ICT-)organisaties in India zitten dergelijke voor ons dure add-ons ingebakken in het primaire proces, waarmee een CMM level 5 certificering verdiend is.

Aanpassingsvermogen van onze kant is ook nodig, om gezamenlijk tot werkende oplossingen te komen. Onderstaande video is een erg lollige invulling om een probleem met pop-ups op te lossen met India.


Het is geen toeval dat een kameleon voorkomt op de folders en posters rond de nieuwe Business Aware Application Outsourcing service van Capgemini die afgelopen week werd gelanceerd.

Om te oefenen kun je alvast deze kameleon op je usb poort aansluiten ;)

Labels: , ,

23 mei 2008

Shareaholic maakt delen via Firefox gemakkelijker

Veel internetters met een beetje gevoel voor het web 2.0 aspect sociaal netwerken hebben inmiddels bij diverse services een account. Hoe je zo eenvoudig mogelijk favorieten, interessante webpagina's deelt met je vrienden, volgelingen en contacten op bijvoorbeeld Twitter, Digg, Del.icio.us, Facebook, Friendfeed, Ma.gnol.ia, Reddit, StumbleUpon, etc. is een leuke uitdaging, als je niet teveel knoppen of balken in je browser wil hebben, laat staan op elk van deze sites moet inloggen en je vondst handmatig moet invoeren.

Ik heb zelf een tijd lang de Firefox add-on Mahalo Share gebruikt. Deze plugin is helaas nog niet compatible met beta's of RC1 van Firefox 3

Mahalo biedt naast updates naar het eigen sociaal netwerk ondersteuning voor MySpace, Facebook, Flickr, YouTube, StumbleUpon, LinkedIn, Twitter, Pownce, Digg, Goodreads, Faves, Flixster of je eigen blog.

Het door Mozilla tijdens de vorig jaar gehouden Extend Firefox wedstrijd bekroonde Shareaholic doet het in Firefox 2.0+, Flock en Songbird op pc's en Apple MACs. Het ondersteunt Bzzster, Digg, Del.icio.us, Facebook, Foxiewire, Friendfeed, Google bookmarks, Google reader notes, Healthranker, Magnolia, Mixx, Reddit, Simpy, Streakr, Stumbleupon, Truemors, Tumblr en Twitter. Verder kun je direct webpagina adressen mailen naar je vrienden.

Labels: ,

22 mei 2008

Online projectmanagement ondersteuning 6

Opnieuw breng ik een aantal online projectmanagement ondersteunende producten voor het voetlicht.

Comindwork
Comindwork zegt gebaseerd te zijn op 6 jaar intensief gebruik van bekende namen in management, collaboration en bug tracking tools en beoogt zo het beste van MediaWiki, Trac, Jira, Basecamp, Clearquest, CentralDesktop en MS Project te verenigen. Klinkt veelbelovend. Comindwork biedt ingangen voor de projectmanager, -medewerker en opdrachtgever/klant. Met video-reply (videoboodschappen als feedback), geavanceerde zoekfuncties, self-hosting plans, blog, wikis, planning & tracking, gaat Comindwork veel verder dan andere projectmanagement web tools. Overtuig jezelf in de Quick Tour.

De basisversie met 5GB online opslag en maximaal 5 actieve projecten is gratis. Verder biedt Comindwork allerhande geprijsde pakketten aan. Beschikbare talen zijn Engels en Russisch.Projectplace
Van eigen bodem is Projectplace, dat inmiddels Stork, Provincie Overijssel en Utrecht, Organon en Group 4 Securicor tot haar klantenkring mag rekenen. Projectplace kan overweg met voorgedefinieerde of zelfgebouwde projectmodellen, zoals PRINCE2 of TieTonator. Verder is projectportfoliomanagement, een project referentiedatabase en archief opgenomen.

Met behulp van Netviewer kunnen online meetings worden gehouden. Een gepersonaliseerde demonstratie is op aanvraag beschikbaar. Een 30-seconden film laat je in vogelvlucht kennismaken.

ConceptDraw Office
Van de makers van ConceptDraw Mindmap komt binnenkort ConceptDraw Office uit. Het , integreert de functies van ConceptDraw (voor business diagramming), ConceptDraw Project (project management) en ConceptDraw Mindmap als één kracht visueel documentatiehulpmiddel.
powerful visual documentation tool. De 'taal' van project planning is die van mind mapping, hoewel ook GANNT charts en Work Breakdown Structures mogelijk zijn. Uitnutting van geld en mensen kan gerapporteerd worden, een dashboard ontbreekt niet. Het pakket gaat bijna $50 kosten.

Zie eerdere besprekingen van online projectmanagement pakketten uit april 2008, maart 2008, februari 2008, december 2007 en november 2007):

Labels: , ,

21 mei 2008

Oorstrelende hoeveelheid dBA's

In de opkomst van dance en house in de jaren '90 kwamen in Engeland ook een aantal christelijke bands vanuit de New Generation Ministries op, waaronder 65dBA. De 65 werd in 1996 gedropt, zodat dBA de nieuwe bandnaam voor het duo Shaz Sparks (vocaliste) en Robbie Bronniman (toetsen, programmering, zang) werd. Techno, trance en dance was de rode draad op Bubble (1996). In 2001 verscheen Spectrum en in 2002 Twister. Het licht leek uit te gaan voor de band, maar eigenlijk ook niet. We merkten er alleen zichtbaar op bijvoorbeeld de Flevo Festival podia niets meer van.

Bronnimann stak zijn licht op bij maatjes als Chicane, Ferry Corsten, Love Inc, Matt Darey en niet in de laatste plaats Howard Jones. Op het eigen dtox label verschenen remixes, losse singles, en dergelijke. DBA's muziek leefde wereldwijd voort op de draaitafels van DJ's. Bronnimann's passie voor muziek en gerelateerde techniek leidde tot een tweede spin-off, tektonik^ met producer Andy Ross. Ronnie Bronnimann schreef en produceerde ook voor The Sugababes, Industrial Salt en Henry Olonga.

Mixen doet Bronnimann tegenwoordig direct in 5.1 surround format, het eerste resultaat is het nieuwe dubbelalbum Revolution Remixed & Surrounded van Howard Jones, waarop - nota bene - ook 3 dance remixes onder DBA vlag staan.

Shaz Sparks is niet alleen het vocale, maar ook visuele boegbeeld van het duo. Verbaas je tijdens optredens niet over synthetisch, lichtgevend haar, uitbundige kleding, en dergelijke.

In 2004 bracht ze haar eigen solo-EP uit. Verder was te horen op Supersaw (ook een alias voor het duo Sparks/Bronnimann) in het nummer Dancing With Tears In My Eyes, met het project Sauna (= DBA + Robin Boult) in Mirage en als backing vocaliste bij Howard Jones. Discogs.com biedt een goed overzicht van de remixes en albums die het duo inmiddels heeft uitgebracht.

Labels: ,

20 mei 2008

De retoucheur

De campagne Tijd voor echte schoonheid van Dove, producent van persoonlijke verzorgingsmiddelen, startte met filmpjes als deze, waarin elke meid tot een beauty queen kan worden gephotoshopt.

Parodieën als een mannelijke versie waren in de wereldwijde webgemeenschap snel geproduceerd, en zien er erg leuk uit.

De retoucheerder Pascal Dangin zei onlangs in een interview met Lauren Collins van Pixel Perfect over zijn rol in de betreffende campagne:
"Do you know how much retouching was on that? But it was great to do, a challenge, to keep everyone's skin and faces showing the mileage but not looking unattractive."
Advertizing Age pikte het interview op, en zo ontstond een nieuwe rel over de echtheid van de vrouwen in de advertenties van Unilever merk Dove. Uiteraard ontkennen merkvertegenwoordigers en fotograaf Anne Leibovitz in alle toonaarden.

Mijn vader is jarenlang retoucheur geweest voor bladen als Libelle, Margriet, Allerhande en TIP Culinair, lang voordat software als Adobe Photoshop was uitgevonden. Zoek op Youtube maar eens op extreme photo retouch en je ziet dit vak in de praktijk. In de voormalige Sovjet-Unie werden decennia afbeeldingen van staatshoofden stelselmatig geretoucheerd. Het spannende boek De retoucheur van Stachov geeft je een beeld van die tijden.

Niets is wat het lijkt, ondanks de fraaie en eerlijk ogende Flash website van Dove met gewone vrouwen.

Labels: ,

19 mei 2008

Echoing Green's toekomstmuziek

Het wachten op de opvolger van The Echoing Green's Winter of our Discontent (2003), In Scarlet & Vile duurt lang en begrijpelijk moet je je fans geregeld voeden met informatie om ze niet kwijt te raken. 5 juni 2007 blogde ik over Voices Carry, één van de tracks die ook op het nieuwe album moeten komen. Joey Belville legde vorige week op de Myspace blog uit, wat er in het vat zit.

Sanctuary single
De single Sanctuary kun je nu al beluisteren op het Myspace profiel en binnen een paar weken kopen via iTunes. Stevige rock met Echoing Green saus en laag gestemde vocalen. Verder wordt er inmiddels verder geklust aan andere songs die samen dit jaar bij A Different Drum tot een full length CD moeten leiden.

Argyle Street
Argyle Street's nieuwe synthpop album Departures, werd geproduceerd door Joey Belville, en komt uiterlijk 16 juni uit via de bekende moderne verkoopkanalen.

Leiahdorus
Al eerder produceerde Joey voor zijn maatje Jason in Leiahdorus. Ook het nieuwe album, Ode To the Builders wordt momenteel door Joey belegeid. In de serie veelbelovende synthpop releases is dat er nog eentje. Als teaser kun je naar They Have Eyes luisteren op Leiahdorus' Myspace profiel.

Pristina

Joey's side project, Pristina, dat met Stars & Sirens in 2005 diverse artiesten en singer-songwriters bij elkaar bracht in een ambient project, krijgt een vervolg! Joey Belville heeft Sarah Masen in de afgelopen tijd te vaak ontmoet, wat tracks opgenomen, om ze te laten verpieteren.

Voor het nieuwe Pristina album wordt verder een beroep gedaan op Halou's Rebecca Coseboom en Sarah MacIntosh (zie mijn blogpost over haar schitterende album The Waiters The Watchers The Listeners The Keepers & Me, Echoing Green's Chrissy en Velour 100's Alicia Luma.

Labels: ,

18 mei 2008

De aarde is niet zo plat op Planeet India

Wie in de beschouwing over de opkomst van China en India zich alleen baseert op boeken als De aarde is plat van Thomas L. Friedman, bouwt een bijzonder positief beeld van de - voornamelijk technologische - ontwikkelingen in deze landen op.

Mira Kamdar schetst in haar boek Planeet India - hoe de snelst groeiende democratie de wereld verandert, een completer beeld.
"Tot op zekere hoogte is dit nieuwe India, een van een consumerende klasse die dankzij de revolutie in de informatietechnologie eindelijk het wereldtoneel bestijgt, een bedenksel van de media. Dat India nu internationaal een positief beeld weet uit te stralen, op de televisie en in het bewustzijn van de wereldgemeenschap, is in niet geringe maate een doelbewuste fabricatie. En wel door een deel van het verhaal - namelijk, het verhaal van een rijker, slimmer en machtiger India, een India dat meer op het Westen lijkt - tot het hele verhaal te bestempelen. Het resultaat is een afgestoft en opgepoetst beeld van India waarin geen plaats is voor de minder aantrekkelijke realiteit van het land: endemische armoede, een op hol geslagen HIV/AIDS-epidemie, een rampzalige aftakeling van het milieu, en een instortende stedelijke infrastructuur." (p.117)


Kamdar haalt 2 pagina's verder Anand Mahindra, vice voorzitter en managing director van Mahindra & Mahindra, erbij:
"Mensen landen voor het eerst in Mumbai met de hand een exemplaar van De aarde is plat. Dat hebben ze in het vliegtuig gelezen om zich voor te bereiden op hun reis naar India. Maar dan zien ze tijdens de landing al de sloppenwijken liggen en denken: hé, op welke pagina stond dat dan? Daar heb ik niets over gelezen.' Ik vertel zakenmensen die naar India komen dat in India vooral de mentaliteit is veranderd. De rest volgt."
Deze contrasten mocht ik in april zelf zien in Hyderabad, één van de zeven grootste steden in India.

Sloppen en tenten op de stoep van moderne kantoorgebouwen, speciale economische zones of op begraafplaatsen in het zicht van ommuurde, gloednieuwe appartementencomplexen.

Kamdar schrijft in Planeet India niet alleen over de overweldigende positieve ontwikkelingen in de technologie, media, onderwijs, maar ook over de immense uitdagingen rondom voedselvoorziening, waterhuishouding, infrastructuur van wegen en steden, klimaatveranderingen, verstedelijking, en dergelijke.

De pauw op de omslag van Planeet India staat daarom niet alleen symbool voor pracht en praal, maar ook voor de roep van de pauw die de start van het moessonseizoen aankondigt en veranderingen in het landschap en vruchtbaarheid brengt.

Kamdars zorgen over oprukkende Westerse bedrijven als Wall Mart en Carrefour die traditionele Indiase gewoonten op het gebied van voedselbereiding, arbeidsverhoudingen, en dergelijke zullen bedreigen, deel ik wel. Waarom zouden we overal ter wereld hetzelfde moeten eten en drinken? Is de Amerikaanse droom ook verplicht de onze? Ik kan me diverse protectionistische maatregelen van de Indiase overheid daarom goed voorstellen.

Planeet India is een boek van hoop en vrees, en dat is eerlijker dan alleen de bright side of life te belichten.

Labels: ,

17 mei 2008

Samen Nederlands mooiste wandeling

Vorig jaar liep ik de 40km Mooiste wandeling van Nederland alleen, ditmaal samen met Klazien, zij het zelf geheel ongeoefend vanwege de drukke afgelopen weken. De kinderen genieten in Deventer van oom, tante en oma. Vroeg op, ook op de vrije zaterdag, om 7u in Kuinre op camping De Craneburcht in Kuinre te kunnen starten. Veel regen vanochtend, dus de meegebrachte regenjassen hebben hun waarde bewezen.

Het bordje Nederland bij het gelijknamige buurtschap bleek verdwenen, dus daar geen statieportret. Hoewel de blaren ook goed tot ontwikkeling kwamen op mijn beide voeten en de herstart na stempelposten per keer 'op gang komen' betekenden, is evenals vorig jaar de 40km in 8u gewandeld. Om 15u waren we de Via Tulpia, buiten zittende inwoners van Kuinre en de diverse dweilorkesten voorbij, bij de finish op de camping.

Toen we na de thuisreis uistapten, leken we twee kreupele oudjes. Na een verdiend warm bad gaat het inmiddels weer....een beetje.

Als afterparty is er volgende week de plaatselijke avondvierdaagse in Balkbrug. Ik mag dinsag-, donderdag en vrijdagavond meelopen met groep 5 op hun 10km. Zie deze 40 dus maar als oefening ;)

Labels: , ,

16 mei 2008

Jan Vayne en Petra Berger

Voor een optreden van de boeiende combinatie van pianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger was ik gisteravond in De Tamboer in Hoogeveen. De theatertoer Dichtbij! bracht een breed repertoire uit de wereld van de popmuziek, musical en licht klassiek. De losse presentatie, Jan met zijn tweede handelsmerk, droge humor en Petra met achtergrondverhaaltjes bij de liedjes en aanmoedigingen voor de musici, hield het ontspannen. Het publiek kon Jan Vayne aangeven welke songs in zijn improvisatieblok opgenomen moesten worden. Dat werd een bonte mix van Ravel, Marillion, het Warschau concert en John Miles' Music. Na de pauze kon het publiek invulling geven aan het Eurovisie songfestival blok. Zo kwamen chansons als Ding-a-Dong en Waterloo voorbij, waarbij uitbundig werd meegezongen en geklapt. Rob de Nijs (Zonder Jou), Pavarotti, Billy Preston & Syreeta (Born Again), Oblivion en Johanna de Waanzinnige (van Bergers album Eternal Women) zijn zo nog een greep uit de muzikale potpourri die de vaart erin hield.

Na de officiële afsluiter Time to say goodbye (bekend gemaakt door Sarah Brightman en Andrea Bocelli) uiteraard nog twee toegiften, waarbij één weer door het publiek gekozen mocht worden. Gezellig avondje uit, en daarom als toegift nog wat video's van beiden.

Jan Vayne & Petra Berger - My One & True Love


Petra Berger - Allegria


Jan Vayne & Armin Van Buuren - Serenity


Vooruitblik naar kathedraalconcerten
Eind 2008 touren Petra Berger, Jan Vayne, kerk- en concertorganisat Martin Mans en groot mannenkoor langs de mooiste kathedralen van Nederland. In een hystorisch ambiance kan het publiek genieten van een concert met allure! Meer informatie en kaartverkoop via www.kathedraalconcerten.nl.

Labels: ,

15 mei 2008

Sociale consequenties van technologische ontwikkelingen

Jacob van Kokswijk is Capgemini collega, hoogleraar en beroepsspreker. Hij is gefascineerd door digitale interactieve media en de impact op maatschappij en mensen. Hij is onder meer betrokken bij de ontwikkeling van digitale media bij Endemol. Na eerder bijvoorbeeld Mensen op zoek naar de bepalende gebruiker,de virtuele wereld en de adaptieve techniek geschreven te hebben, verscheen in 2007 schreef Digital Ego - Social and Legal aspects of Virtual Identity.

Raul Marroquin is in Colombiaan van origine. Hij pioneerde met video art in Nederland en produceert sinds 1991 voor radio en tv op de Amsterdamse lokale zender en via internet.

Samen spraken ze gisteravond op het door Capgemini Consulting georganiseerde Masters in Business over de sociale consequenties van technologische ontwikkelingen. Talloze voorbeelden uit architectuur, games, interieur, multimedia en onderwijs kwamen voorbij. Helaas was de inbreng van Raul Marroquin en zijn technische hulp rommelig met allerlei geprojecteerde Skype calls, wegvallende verbindingen, live streams van zijn tv-programma, PowerPoint slides. Het maakte desondanks duidelijk, dat er allerhande sociale consequenties zijn rondom onderwijs, omgang en toepassing van techniek en privacy, veel meer en heftiger dan sociale netwerken, nieuwe corporate websites of een vernieuwing in een back-office systeem van een verzekeraar.

In de praktijk

Labels: , ,

14 mei 2008

Messenger TV gelanceerd

Door MessengerTV@live.com toe te voegen als buddy in Live Messenger en de bot een berichtje te sturen, wordt MessengerTV als schermuitbreiding van je normale message window geopend.

Op 8 mei werd de dienst gelanceerd in Australië, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Indonesië, Italië, India, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Philippijnen, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Wat kun je ermee? Streaming videoclips kijken in diverse themakanalen, van acteerworkshops met Yes-R tot delen van journaaluitzendingen. Vanuit de MessengerTV kun je clips direct delen op je Live Space en zoeken naar andere online video's.

Labels:

13 mei 2008

Week van de filerijder - 15-23 mei 2008

Nog 2 korte nachtjes slapen (immers om de files te vermijden, staan we steeds vroeger op), en dan begint de Week van de filerijder. De Partij van de filerijder gaat van 15 - 23 mei allerlei verwennerijen, zoals versnaperingen en massages verzorgen op bekende fileplekken.

De start is verrassend niet vandaag, de ergste filedag van de werkweek, maar donderdag op het Nationale File Forum, gepland op exact 7 maanden na de oprichting van nieuwe politieke partij.

Het vooruitzicht in 2020 met z'n allen alleen maar vast te staan in de file, roept nu om oplossingen voor de filecrisis in ons land. Tijdens het Nationaal File Forum wordt actief van gedachten gewisseld of -en zo ja, hoe- er op korte termijn versneld oplossingen voor het verminderen van het fileprobleem gerealiseerd kunnen worden.

Waar kun je de verwenners vinden? Op bekende filetrajecten als de A1, A2, A13, A16 en A27. Grom, zie ik ze nog niet op de A28!

Labels: , ,

12 mei 2008

Orange bitter sweet

Orange RomâniaImage via WikipediaDe ruim 3 maanden geleden geïnitieerde overstap van Planet Internetplusbellen naar Orange ADSL Extra + Telefonie, met beoogde opleverdatum 5 mei, werd een oefening in geduld en veelvuldig contact met de Klantenservice.

Telefonisch heb je binnen no-time een call center medewerker aan de lijn. Via het web is een Knowledge server error - please try again niet ongewoon.

Na elke helpdesk call krijg je keurig een uitnodiging voor een klanttevredenheidsonderzoek per e-mail toegestuurd. Handig, als juist je e-mailverbinding thuis niet werkt. Van de ene medewerker krijg je absoluut geen begrip voor een dagenlang zonder internet of vaste telefonie moeten doen, de ander vertelt spontaan waar het probleem zit (KPN centrale in Balkbrug) en dat het lastig is vlak voor het Pinksterweekend het opgelost te krijgen.

De fine line tussen een directe sollicitatie bij TROS Radar of VARA's Kassa en netjes, tijdig geholpen worden, blijkt maar weer.

Labels: ,

11 mei 2008

Pinksteren - feest van de gemeente

Pinksteren, waarbij de Heilige Geest werd uitgestort om de boodschap van het Koninkrijk van God niet alleen door Jezus Christus en zijn tientallen discipelen, maar door een veel grotere schare boodschappers te verspreiden over de wereld, is tevens de geboorte van de christelijke kerk of gemeente. Dat kerken en gemeenten van allerlei gezindten Pinksteren aangrijpen voor een viering, is dus terecht. Dat kan zijn een Heilig Vormsel viering in een rooms-katholieke parochie of het doen van geloofsbelijdenis waarmee jongeren of oudere bekeerlingen te kennen geven zich te willen invoegen in de gemeenschap.

Voor een grote groep Nederlandse gelovigen staat Pinksteren haast synoniem voor Opwekking, meer specifiek de jaarlijkse conferentie in Biddinghuizen, waar tegenwoordig zo'n 50.000 mensen het hele weekend samenkomen, vieren, zingen, aanbidden en nieuwe kracht of inspiratie opdoen.

Voor 'onze' Evangelische Gemeente Ommen (de plaats Ommen is een toeristisch stadje met vele, vele campings) wordt elk jaar met Pinksteren de nabijgelegen camping Bergzicht in Giethmen gevuld met een derde van de gemeente, zo'n 150 mensen die er het hele weekend samenzijn, vieringen hebben en plezier hebben.

Jeroen van den Berg presenteerde de gelijkenis van de verloren zoon in een theateruitvoering met poppen, erg knap. Voor de inwendige mens werd door de kamperende gemeenteleden gezorg (daggasten welkom!) en tijdens een gezamenlijke bbq in en rond de tent.

Het fietsen 's ochtends naar Ommen, tussen de middag naar Giethmen en 's avonds was geen straf. De tussenstop terug bij ijssalon Ekkelenkamp voor de Vechtbrug in Ommen een verdiende tractatie. Traditiegetrouw foto's online bij Flickr.

Labels: ,

10 mei 2008

Hoe oud moet je zijn om klassiek te waarderen?

Afgelopen weekend organiseerde de Stichting Kamermuziek Oud-Avereest een inloopconcert tijdens de Roerige Reestdagen van het Overijssels Landschap in de PKN kerk in Oud-Avereest.

Klazien en ik zaten aanvankelijk alleen het openingsnummer van The Family Pondman (een ensemble, bestaande uit 5 getalenteerde kinderen uit één Zwols gezien), het pianoquintet in es KV452 deel 2 van Mozart te beluisteren, toen ons drietal ook de kerk binnensloop. Samen hebben we ook nog Elegy van Gabriel Fauré beluisterd en zijn toen naar buiten gewandeld.

Navraag bij de kinderen of ze de muziek mooi vonden leverde erg positieve reacties op. Bewondering voor de twaalfjarige pianiste Lili (Henriëtte vond tevens, dat ze een mooie strik in had) en de veertienjarige celliste Liza.

Wie denkt, dat je een krasse knar moet zijn om je klassiekers te kennen, heeft het mis, dat bewijzen zowel deze musici als het publiek.

Labels: , ,

09 mei 2008

Andy Hunter's nieuwe muzikale kleurenpalet

Andy Hunter, Brits DJ en dance producer, heeft een nieuw album, Colour uit. Door ChristianDaily.com beschreven als:
"the dance-driven worlds of the Chemical Brothers, DJ Tiësto and BT with much more vertically directed lyrics and chants."
Onderstaande mini-site in Flash laat je kennismaken.

Quantcast

Na zijn tour met DJ Tiësto heeft het inmiddels bijna 3 jaar geduurd sinds zijn vorige CD Life. Zijn muziek werd eerder gebruikt voor films als The Matrix: Reloaded , The Italian Job, ABC’s Alias, diverse Microsoft commercials en zelfs videospelletjes als Black Hawn Down, Burnout Revenge, Need For Speed Underground en Enter the Matrix. Colour werd medegeproduceerd door Robbie Bronnimann (dBA en maatje van Howard Jones). Samen met hem schrijft Hunter momenteel de filmmuziek voor
Expelled: No Intelligence Allowed. Naast dBA's Bronniemann, is ook Shaz Sparks als songwriter te vinden op Shine. Regelmatig brengt Hunter nieuwe podcasts uit.

Colour kun je in de diverse webwinkels zoals iTunes en Amazon kopen. Kijk voor meer informatie op andyhunter.com of Myspace.

Met acts als Make Up Your Mind, Matthijn Buwalda, The Gentlemen staat Andy Hunter 17 mei in Ureterp, Friesland op het podium tijdens het Festival316.

Labels: , ,

08 mei 2008

Nu even niet!

Met de niet aflatende stroom e-mails en telefoonoproepen zou je als projectleider de indruk kunnen krijgen onmisbaar te zijn. Compensatie van overuren, vakantie, even niet reageren, lijkt voor anderen weggelegd. Verwachten van anderen, maar realistisch? Denk nog eens aan het kanon, dat je in menig Nederlands kantoor op vrijdag kunt afschieten zonder iemand te raken? Hoezo onmisbaar? Staat de economie op vrijdag stil? Dacht het niet!

Je hoeft als projectleider niet altijd bereikbaar te zijn. Wacht gerust een paar uur met terugbellen of beantwoorden van e-mail. Teamleden of actoren in je omgeving die weten dat je direct in de houding springt als ze een probleem hebben, worden lui, gewend als ze zijn aan jouw reactietijd. Hoe vaak komt het niet voor dat iemand een vraag stelt en vrijwel direct zelf het antwoord weet? Hij/zij begint pas na te denken tijdens het stellen van de vraag in een als vaag of onduidelijk overkomend e-mail- of voice mail bericht.

Delegeren van verantwoordelijkheid werkt beter bij probleemoplossing, zo blijkt uit onderzoek, zoals ook gebleken is, dat 30% van de problemen zichzelf oploste binnen een dag. De indiener wist niet zo goed meer waar het een dag eerder gemelde probleem ook alweer betrekking op had. Best handig om te weten als je na enkele dagen of weken verlof je volle inbox weer opent. Wat weerhoudt je om achteraan te beginnen, en voordat je reageert eerst eens te informeren naar de laatste stand van zaken. Houd de aap op de schouder waar die hoort, en dat is lang niet altijd die van jou.

Manager Sjors (Ruben van der Meer) blijft daarom ook 6 jaar na dato (Cup-a-Soup voer er wel bij!) inspireren.

Labels: ,

07 mei 2008

Krachtige PowerPoint tips

Van PowerPoint naar streaming video
authorStream gaat verder dan SlideShare door ook online geplaatste presentaties als MP4 videobestanden te laten downloaden. Daarvoor moet je in PowerPoint wel een audiospoor hebben opgenomen of de rehearsed timings hebben gebruikt. Je bent dan nog maar één stap verwijderd van publicatie op Youtube of iTunes. authorStream biedt zelf een directory met bijvoorbeeld featured presentations.


Embed Youtube videos in PowerPoint
Ook in presentaties, trainingen en dergelijke rukt Youtube op. Om het streaming video (FLV) formaat van Youtube om te zetten naar MP4 is een eerste stap. Googlesystem beschrijft een keurige bookmarklet die dat voor je regelt.

En veiligheidshalve is het handig te embedden op een manier die bij je presentatie zelf geen live internetverbinding nodig heeft. Twitter vriendin maniactive heeft onderstaande instructie gemaakt, waarbij een Firefox extensie videodownloader wordt gebruikt in combinatie met Erightsoft's Super.

Labels:

06 mei 2008

Joel & Luke vertellen over twee steden

Getipt door Michiel Doetjes maakte ik eind vorige week kennis met de Australische broers Joel & Luke. Het duo toert momenteel met Rebecca St. James (eveneens van Australische komaf) om hun muziek en de splinternieuwe EP Tale of Two Cities te promoten.Op het vandaag uitgebrachte Tale of Two Cities Het pompende Sane, en Loves To Blame, dat als preview ook op de Myspace site van de heren te vinden is.

Zo ongeveer van kindsbeen af zitten de heren in de muziek. Papa was al een muziekpromotor en eigenaar van een platenmaatschappij. Het duo groeide op met invloeden reikend van Amy Grant tot Stryper. In 1991 verhuisde het gezin naar music city Nashville, TN. Momenteel zijn Joel & Luke 23 en 20 en treden ze op als een duo. Hun eigen levenservaring inspireerde inmiddels tot diverse songs en muziekdragers.

Van Unanswered Questions kun je op Myspace Missing, Something's Gotta Give en Believe Me Now beluisteren

Als toetje hieronder de videoclips van Without Love,

Somethin's Gotta Give,

en Broken Lullabies, dat in de The Lealand Studio werd gefilmd.

Labels: , ,

05 mei 2008

Grou.ps biedt sociale groupware

Grou.ps voorziet in gratis een geïntegreerd pakket aan hulpmiddelen voor web-based collaboration: chat, blog aggregatie, wikis, talks (forum + mailing list), photo albums, links (bookmarks & nieuws), kalender, map mashup, subgroepen en profielen. Om te voorkomen dat je dingen nogmaals moet inkloppen of uploaden, integreert Grou.ps bijvoorbeeld je del.icio.us bookmarks, of je foto's van Flickr of Picasa, Twitter updates

Themes zijn instelbaar, gebruikstatistieken beschikbaar, advertenties afwezig. Om je op weg te helpen zijn diverse templates (Blog Ring, Traveler's Diary, Scholar, Open Source, Forum, Wiki) beschikbaar, maar kun je ook je eigen groepspagina samenstellen.

De eerste indrukken zijn positief, samenstellen van een pagina zoals mijn probeersel voor Koninginnedag Balkbrug, autoriseren van modules en het koppelen aan bestaande accounts, zoals del.icio.us, digg or reddit, gaat goed. Onderstaand filmpje geeft een impressie van de mogelijkheden.

Labels: , , , , , ,

04 mei 2008

Compassionart artiesten openen met So Great

Het initiatief van een groot aantal christelijke musici en artiesten om zelf songs te schrijven en op te nemen, de auteursrechten in eigen hand te houden en zo onder de naam Compassionart zoveel mogelijk geld opzij te kunnen zetten voor hulpverlening, heeft inmiddels tot 14 opgenomen songs geleid. Paul Baloche, Steven Curtis Chapman, Israel Houghton, Michael W. Smith en Chris Tomlin traden live op tijdens de 39e uitreiking van de Dove Awards vorige week en zongen So Great, dat als lekkermakertje op het WOW Hits 1 album verschijnt. De songwriters kregen 8 Dove Awards.

Na de eerste schrijfsessies vonden opnamen plaats in de beroemde Abbey Road Studios in London. Naast de songwriters helpen musici Dan Needham, Tommy Sims en Akil Thompson mee. In maart werden nieuwe songs opgenomen in de Pentavarit Studio in Nashville met gastvocalisten Amy Grant, tobyMac en Leeland Mooring. Er staan inmiddels nog wat opnamesessies gepland. Zo'n lineup maakt je wel benieuwd naar het eindresultaat.

Labels: , ,

03 mei 2008

Nieuwe mind mapping producten

MindManager met co-mapping
Ik heb meegedraaid in de beta test van Mindjet's MindManager 7.2, waarin co-mapping wordt geïntroduceerd onder de titel MindJet Connect. In een online workspace kun je medegebruikers, teamgenoten, collega schrijvers e.d. uitnodigen om mee te werken aan mindmaps. Synchronisatie van maps, functies om met elkaar te chatten, een instant meeting op te zetten, e.d. voegen een nieuwe dimensie toe aan de rijke interface en functionaliteiten van MindManager. De beta is nog op invitation only aangeboden aan bestaande MindManager gebruikers. Maar bestaande gebruikers zoals ik mogen weer 5 andere gebruikers uitnodigen voor een testdrive. Lijkt je het leuk om mindmaps te delen, of te maken, stuur me dan een berichtje.

iMindMap 2.0
Van Tony Buzan's eigen iMindmap (over de eerste versie was ik niet erg te spreken) is nu een 2.0 versie uitgebracht. Trial versie voor 7 dagen is beschikbaar.

iMindMap neemt de organische opbouw van maps (conform Buzan's regels voor mindmapping) serieus, en past dit toe op de takken en teksten. In vergelijking tot bijvoorbeeld het blokkerige FreeMind is iMindmap een genot voor het oog. Het pakket wordt geleverd met een miljoen afbeeldingen. Collaboration en web publishing zijn bij MindManager beter uitgewerkt. Externe invoer via bijvoorbeeld Tablet PC, Graphic Tablet en Interactive Whiteboard zijn weer pluspunten voor iMindMap.

Labels:

02 mei 2008

Nieuwe lifestreaming applicaties

Diensten die al je online activiteiten op sociale netwerken e.d. bij elkaar brengen in één (web)applicatie zijn er in overvloed. Nieuwe partijen moeten dan ten opzichte van bekende namen als FriendFeed, Mugshot, Lifestrea.ms, Plaxo Pulse wel iets extra's hebben om interessant te zijn. Hieronder vind je een paar recent ontdekte toepassingen.

Lifestream
Lifestream brengt momenteel 27 services bijeen. Met een Twitter user interface, inclusief followes en following. Account instellen gaat snel, het interface is netjes en goed leesbaar. Toegevoegde waarde ten opzichte van bovengenoemde diensten heb ik niet kunnen ontdekken.


Sobees - bTittleTattle
Met de slogan The best of the web on your desktop presenteert Sobees een applicatief omhulsel voor je FriendFeed levensstroom: bTittleTattle. Het programma helpt je de informatiestromen van je FriendFeed vrienden te configureren, zodat de voor jou interessante zaken gepresenteerd worden. Offline beschikbaarheid is handig voor die momenten, dat je bijvoorbeeld in de trein wilt bijlezen.Pownce groeit en biedt meer ondersteuning
Lange tijd het stiefkindje ten opzichte van Twitter, maar sinds het opener worden van omliggende applicaties zit ook Pownce weer in de lift.

Pownce ondersteunt nu RSS en ATOM feeds, zodat je updates uit Pownce kunt volgen in je feed reader. Je kunt verder nu ook links naar een video of foto op YouTube, Flickr, Vimeo, CollegeHumor, Zooomr, Photobucket, Ustream.tv, Viddler, Qik, Google video, Metacafe, Revver en Viddyou posten.

Ping.fm
Ping.fm ondersteunt Facebook, Twitter, Pownce, Jaiku, Myspace, Livejournal en Blogger updates. Ondersteuning voor Wordpress, Bebo, Hi5 en LinkedIn is in aantocht. Ping.fm is beschikbaar op je pc web browser, maar ook op je mobile web browser.

Labels: ,

01 mei 2008

10 years after

Op 1 mei 2008 vierden Klazien en ik alweer 10 jaar getrouwd te zijn. Vorige week gingen mijn gedachten uit naar alles wat sinds 1 mei 1998 niet heeft standgehouden.

Het kerkgebouw waarin we getrouwd zijn
Gelukkig hebben we de foto's nog, want de sloop van zaal Sion aan het Zuideinde in Meppel is in 2007 doorgezet.


De gemeente waarin we getrouwd zijn
De Pinkster- later Rafaëlgemeente Sion in Meppel is niet ongeschonden gebleven, en is in 2007 uit elkaar gescheurd. Voordat dat plaatsvond hebben we een nieuw kerkelijk thuis mogen vinden.

Het gemeentehuis waarin we getrouwd zijn
De gemeente Avereest bestaat niet meer sinds 2000. Balkbrug en Dedemsvaart maken nu onderdeel uit van de gemeente Hardenberg. Het voormalige gemeentehuis in Dedemsvaart is niet meer als zodanig in gebruik. Wil je nu in Dedemsvaart trouwen, kan dat in de Turfschuur.

De zaal waar we 's avonds feest hebben gevoerd
Zalencentrum Mansier met vestigingen in Oudleusen en Witharen was eind jaren '90 een prima draaiend familiebedrijf. In Witharen, waar we in 1998 's avonds feest hebben gevierd, staat nu enkele weken de sloopcontainer geparkeerd.

De winkels van onze huwelijksfotograaf

Combi Bennink had eind jaren '90 vestigingen in Nieuwleusen en Dedemsvaart. Deze zijn inmiddels in andere handen. Erik Bennink opereert tegenwoordig vanuit Oud-Avereest, en maakt nog steeds schitterende reportages.

De band met vele toenmalige collega's
Groene Land Verzekeringen ligt voor ons beiden inmiddels achter ons. Afgezien van de trouwe kern vriendinnen (Truttenclub) zijn veel collega's uit het oog, uit het hart.

De liefde duurt het langst, zo leert dat prachtige hoofdstuk 13 van de eerste brief van Paulus aan de gemeente in Corinthe.

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker