Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

29 februari 2008

Problemen over het weekend heen tillen

Veel projectmanagers, overigens net gewone mensen, lopen maandagochtend tegen problemen aan. Een goede projectmanager werkt nu aan de problemen van volgende week maandag. De meeste problemen verdwijnen niet vanzelf, en al helemaal niet door ze over het weekend heen te tillen. Je zult ze maandagmorgen als iedereen weer fris is, genadeloos tegenkomen als perfect middel je tijdens het weekend opgebouwde energie weg te slurpen.

Behandel elk probleem meteen als het zich aandient. Direct oplossen is wat anders, maar bepalen wat de volgende actie is het eerste wat je moet doen. Vaak zijn problemen bij aanvang of signalering nog niet zo groot, dat ze tot onmogelijkheden of voldongen feiten leiden. Wellicht lukt het nog ze om te buigen naar een kans of een prima alternatief. Worstel niet alleen, maar schakel hulp in waar nodig. Deel issues en ervaren risico's met je manager, opdrachtgever of team. Adopteer het probleem: liever eraan werken zonder een oplossing te ontdekken, dan het maar laten liggen. Wat je ook doet: loop niet weg voor de problemen. Wat vandaag kan, hoef je maandag niet meer te doen!

PS Ja, ik ben vandaag vrij ter compensatie van de in de loop van februari gewerkte extra uren. Alle problemen die zich vandaag voordoen op het project worden maandag weer met frisse moed opgepikt. Relax: het is sowieso rustig op kantoor, vrijdag :-)

Labels: ,

28 februari 2008

Kara Williamson in muzikale beweging

Kara Williamson bracht in 2002 haar titelloze debuutalbum onder de naam Kara uit. In 2005 volgde Undisguised. De 11 uiteindelijk op/aan God gerichte pop/rocksongs variën van reflecties op de eigen tekortkomingen (Bring it On) tot een cover van Michael W. Smith's Never be Unloved. Haar verlangen God op de eerste plek te zetten zingt ze zichzelf toe in Dear Performer.

Nu, weer enkele jaren later, is haar naam opnieuw verlengd tot Kara Williamson-Tualatai, een huwelijk als oorzaak. Liedjes schrijven en zingen doet ze nog steeds, tegenwoordig via Trackstar Recordworks. Een recente uitgave is Learn to Fly, dat als een soort 'drietal dochters van muzikale ouders' werd geformeerd. Kara, dochter van koorarrangeur Dave Williamson zingt er samen met Rachel Hockett (dochter van Billy & Sarah Gaines) en Amanda Omartian (dochter van producer/toetsenist en CCM veteraan Michael Omartian).

Voor liefhebbers van Point of Grace, Natalie Grant, Out of Eden, Joy Williams en Vicky Beeching is Kara Williamson een aanrader.
----------------
In de mediaspeler: Kara Williamson - Everything I Need You Are
via FoxyTunes

Labels:

27 februari 2008

FotoFlexer als online Photoshop

Qua functionaliteit doen webapplicaties ten opzichte van client applicaties op je pc of Mac tegenwoordig nog maar nauwelijks onder en de prijsstelling, veel is open en gratis, is natuurlijk ook aantrekkelijk. Voor de vele amateurfotografen die een licentie Adobe Photoshop te duur vinden, is er nu FotoFlexer. Niet toevallig want Adobe werkt aan de definitieve versie van het web-based Photoshop Express en Flickr heeft al Picnik voor online fotobewerking.

Terug naar FotoFlexer. Het hulpmiddel spreekt 7 talen. Je kunt stuk voor stuk opf groepsgewijs foto's voor bewerking uploaden. Opslag en publiceren kan via één van de bestaande sociale netwerken, waarmee wordt samengewerkt: Facebook, Myspace, Photobucket, Flickr, Yahoo!, Google. De bestaande foto's op deze services zijn ook direct beschikbaar voor bewerking na autoriseren van gebruik van bijvoorbeeld Flickr door FotoFlexer.

Fotoflexer kent een aantal bijzonder interessante opties als:
- hi-res mode fotobewerking
- Smart Scissors (voorbeeld hierboven)
- Curves:
- Recolor opties van onderdelen, bijvoorbeeld haar of een persoon in z'n context. Hieronder een probeersel met de smart scissors.

Een account is gratis. Uitproberen zonder account kan ook.

Labels: ,

26 februari 2008

Prism brengt web op desktop

De makers van de open source multi-platform web browser Firefox, Mozilla een site specific browser Prism ontwikkeld. Prism maakt het zo mogelijk een willekeurige website uit de browser te halen en voortaan als aparte webapp direct vanaf de desktop te gebruiken. Prism is gebaseerd op Firefox en volgt WebRunner op. Het is gemaakt met XML User interface Language (XUL) en kan overweg met HTML, JavaScript, CSS en Canvas. Crasht de browser of de webapplicatie dan beïnvloedt dat andere websites (normaal in andere tabs) of -applicaties niet. Bovendien is de interface en de achterliggende engine kleiner (de XUL Runner runtime neemt bijna 20MB) vereist geen runtime versie van de browser.

Toepassingen zie ik zelf in bijvoorbeeld toepassingen als Twitbin (Twitter browser plugin), Meebo (instant messenger), Symbaloo of iGoogle (startscherm) of Google Reader (in plaats van een separate RSS reader).

Desgewenst kun je de adresbalk, navigatieknoppen in/uitschakelen en snelkoppelingen in het startmenu, desktop of je quick launch bar plaatsen.

Site-specific browsers zijn andersoortig dan webapplicaties in bijvoorbeeld Adobe AIR (zoals Tjunar of Snitter) of Microsoft Silverlight nieuwe platformen voor webapplicaties. Deze browser groep helpt juist de webapplicatie beter integreren met de desktop. Prism is in beta beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.
----------------
In de mediaspeler: Jars of Clay - Liquid
via FoxyTunes

Labels:

25 februari 2008

PicLens maakt plaatjes zoeken en kijken tot 3D belevenis

CoolIris' PicLens is een browser add-on, die het zoeken naar en bekijken van afbeeldingen op het web transformeert in een full-screen, 3D ervaring. Bladeren wordt een stuk sneller en de ingebouwde zoekfunctionaliteit laat je snel gerelateerde foto's opsnorren. Hieronder een deel van de resultaten bij de zoekactie op Google Images op henk-jan van der klis, waarbij afbeeldingen die mij betreffen of op m'n websites staan, worden getoond.

PicLens is er voor Internet Explorer, FireFox (Windows/Mac) en Safari. PicLens werkt samen met Flickr, Photobucket, Picasa Web Albums, DeviantArt, Smugmug, Facebook, MySpace, Bebo, Hi5, Friendster, Google Images, Yahoo Images, Ask Images, Live Images en AOL Images.

De gevonden foto's kun je per stuk full-screen bekijken, in een slideshow bekijken of in een wall-of-photos in sneltreinvaart bij langs. Met een klik ben je op de corresponderende bronpagina. Met PicLens Lite, PicLens Publisher en de WordPress plugin kun je je eigen website uitrusten met full-screen slideshows.

Zie PicLens in actie.

Waarschuwing: PicLens werkt verslavend! Geruststelling: bij bijvoorbeeld Google wordt de safe search uitgevoerd om al te schunnige platen uit te filteren.
----------------
In de mediaspeler: The Throes - Fortune
via FoxyTunes

Labels: ,

24 februari 2008

Met YouVersion samen online bijbelstudie doen

Samen de bijbel bestuderen om het geloof van elkaar op te bouwen kent een eeuwenlange geschiedenis die telkens de uitvindingen benut heeft. Van rondtrekkende evangelisten, vertalers, boekverspreiding, bijbels en commentaren in alle soorten en maten, CD ROMS en DVD ROMS met bijbelverzamelingen en studiehulpmiddelen tot allerhande online hulpmiddelen op het internet.

Een nieuwe loot, geheel in een web 2.0 jasje is YouVersion. Je kunt er een online profiel aanmaken, jouw gedachten, aantekeningen, weblinks, plaatjes en video's plaatsen bij bijgedeelten uit één van de aangeboden Engelse vertalingen, meedoen aan een leesrooster om de hele bijbel in één jaar door te lezen, enzovoorts.

In toekomstige, hogere beta- of productieversies komen mogelijkheden om contacten te leggen, favorieten aan te geven en je eigen leesgeschiedenis bij te houden.

Kanttekeningen die ik zelf plaats zijn het gebrek aan echt face-to-face contact met mensen, zeker als het over geloofszaken gaat en het idee je in het zoveelste online sociale netwerk te (moeten) storten. Voor belangstellenden, een account is gratis.

Labels:

23 februari 2008

Kennismaken met MindManager 7 Pro

In mei 2007 kwam MindManager 7 uit. Ik had een aantal jaren geleden als weblogger een gratis licentie gekregen op MindManager 6 Pro, upgraden naar versie 7 was me vorig jaar met EUR 149 excl. BTW te duur.

In januari deed ik mee met een online survey van Mindjet naar het gebruiksgemak, ondersteuning en productontwikkeling van MindManager. En vorige week ontving onderstaand e-mailbericht:
"Mindjet would like to thank you for taking our Customer Advocacy survey in January. To show our appreciation, we’re checking in to see if you’d like a complimentary upgrade to MindManager 7. If so, please respond to this email to confirm you are currently on MindManager Pro 6 and that you’re open to the upgrade. We’ll then send you the complimentary MindManager license key, download link and corresponding training."
Kijk, dat is nu leuk compenseren! Gratis reclame is dus weer voor de makers.

Niet voor niets nomineerden lezers van The Intranet Journal Mindmanager 7 als beste productiviteitsmiddel.

Labels: ,

22 februari 2008

Spreekt of zet MVO aan?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) spreekt aan, zo zou je kunnen concluderen uit diverse recente nieuwsberichten. Volgens 15 februari uitgebracht onderzoeksresultaat van Lenovo en AMD is 82% van de Europese IT-managers bereid te investeren in energiezuinige apparaten. Het gros van de pc's in Europa voldoet volgens de onderzoekers niet aan EPEAT-eisen, een systeem vergelijkbaar met het energielabel in Nederland. EwerkForum, een organisatie die plaats- en tijdonafhankelijk werken aanmoedigt, meldde vorige week, dat spitsfiles grotendeels zouden oplossen als managers hun medewerkers tweemaal per week zouden laten thuiswerken. Telewerken lost niet alleen files op, het is ook goed voor een productiviteitstijging van 15-25%, deels omdat de tijd die iemand in de file zou staan nu wel nuttig wordt besteed. Dergelijke aanbiedingen, haast vergelijkbaar met een oproep tot bekering van een evangelist, kun je op rationele gronden afwijzen, blind aannemen of in overweging nemen ('eerst zien, dan geloven'). Functionaliteit, niet energieverbruik, is bij aanschaf van nieuwe pc's doorslaggevend. De Chinese pc-maker Lenovo en chipfabrikant AMD hebben ongetwijfeld business belangen bij grootschalige vervanging van computerapparatuur. Al gehoord hoeveel milieuvervuilende stoffen en investeringen er in de ontwikeling van hybride auto's is gestopt? En windmolens renderen niet, maar staan er dankzij subsidieregelingen. Intenties, het low-profile gedogen van MVO-ideeëngroepen of het slechts met de mond belijden van de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn niet voldoende. Geheid, dat uw medewerker er hetzelfde over denkt en zal afwachten wat 'het management' doet. Wat de consequenties zijn van het dichtslibben van de Nederlandse wegen, het op hetzelfde welvaartspeil komen van onze medeburgers in India of China, of het onnodig blijven vervuilen van onze leef omgeving, vereist geen hogere opleiding of An Inconvenient Truth om te snappen. U en ik mogen kiezen.

Sinds zomer 2005 rijd ik bewust een Toyota Prius (en echt, zat ruimte voor aktentassen!), ik vermijd bij voorkeur de dagelijkse files op de A28 door de Utrechtse projectdagen met trein/bus te reizen (de NS Topsupporter score haal ik met gemak), of eerst 's ochtends thuis te beginnen. Het scheelt veel tijd en chagrijn. En hoewel nog steeds zeer mobiel, spreekt me inmiddels de slogan vergeet niet af en toe naar kantoor te komen (video) aan. Want face-to-face contacten kunnen niet op tegen telefoon, e-mail, Skype, en dergelijke. Het 'maatschappelijke' heeft immers een duidelijke sociale en ecologische component. 'Ondernemen' is kansen pakken en vrijheid benutten, terwijl een 'verantwoordelijke' verder kijkt dan de eigen achtertuin, persoonlijk belang, toekomstgericht. Overtuigend of niet, wat MVO betreft bent u bent aan zet!

(de verkorte versie, helaas zonder mijn keuzes om MVO concreet te maken, staat vanaf 22 februari ook als BV Nederland bijdrage op MT.nl)

----------------
In de mediaspeler: No Longer Music - I Call
via FoxyTunes

Labels: , ,

21 februari 2008

The Choir: veteranen in sferische rock

Derri Daugherty (gitarist, zanger) en Steven Hindalong (componist, drummer) vormen sinds begin jaren '80 de kern van The Choir (ze begonnen als Youth Choir, maar lieten na 1 album wijselijk hun jeugd achter zich). Dan Michaels speelt al jarenlang saxofoon en andere blaasbare electronica op de albums, bestiert Galaxy21music en doet de PR. Tim Chandler bestookt de bas. De laatste jaren worden de heren bijgestaan door Marc Byrd (voorheen CommonChildren). Meer geschiedenis vertellen de heren online.

Ach, en met 25+ jaar ervaring hebben de koorknapen allerlei trivia verzameld, zoals onderstaande:
"During an evening meal at a Los Angeles restaurant in 1988, Derri and Steve were surprised to discover that Bono and Edge from U2 were sitting across the room from them. In a mad rush of adrenaline, Derri raced outside to his van, snatched a copy of Chase The Kangaroo and then with great calm and subtly, made his way over to their table. Presenting The Edge with the recording, Derri cited his status as a mentor."
The Choir's Myspace profiel biedt een goed vertrekpunt om kennis te maken met de sferische, tijdloze mid-tempo rock. Om je ook visueel in de stemming te brengen, heb ik de videoclips en concertopnamen van The Choir die ik op Youtube kon vinden voor je verzameld in onderstaande playlist.


----------------
In de mediaspeler: Michael Roe - Sunshine Down
via FoxyTunes

Labels:

20 februari 2008

Blog Juice biedt info over MyBlogLog readers

Op mijn blog en Myspace profiel staan MyBlogLog badges, die met foto's en namen de recente lezers uit de MyBloglog community tonen. Kent Brewster gebruikte de beschikbaarheid van Yahoo! Pipe API om de Yahoo! dochter MyBlogLog te mixen in een bookmarklet Blog Juice. Op een site die een badge toont, kun je met het bookmarklet nader kennismaken met de recente lezers, aangezien in een overlay de recente activiteiten op sites als Digg, Last.fm, StumbleUpon, LinkedIN, Twitter, Flickr en Upcoming worden getoond, zoals hieronder.

Opnieuw een social network aggregator voor een specifieke doelgroep. Wel interessant om in één oogopslag meer over de lezers van je eigen weblog dan wel een blijkbaar gezamenlijk recent bezochte pagina te kunnen zien.
----------------
In de mediaspeler: Tonio K. - You Will Go Free - Album Version
via FoxyTunes

Labels: ,

19 februari 2008

Symbaloo next generation

In oktober 2007 berichtte ik over de eenvoudig gemaakte start op het web: Symbaloo. De makers hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Een greep uit de handige toevoegingen.

RSS Desktop
Heb je het laatste nieuws liever meteen als headlines, biedt Symbaloo nu een RSS desktop, dat net als Mojaz de 'krantenkoppen' in kolommen weergeeft. Je kunt op deze desktop meerdere nieuwsbronnen bij elkaar plaatsen.

Symbaloo Contacts
Naast zoekmodules, widgets, favorieten, radiozenders en nieuws feeds introduceren we een nieuw type blokje: Contacten. Je kunt nu je vrienden en familie in blokjes terug laten komen op je desktop(s)!

Nieuwe widgets
Een Last.FM player, ongelezen Gmail berichten of dagelijks een nieuwe Fokke&Sukke. Symbaloo ondersteunt deze widgets nu ook. Toegegeven, het aantal widgets dat met Symbaloo overweg kan, is nog beperkt.

Personalisatie verbeteringen
Het toevoegen van desktops en blokjes is vele malen eenvoudiger geworden. Je kunt nu je eigen blokjes aanpassen of verplaatsen naar een andere desktop. Als startup screen kun je nu zelf de content bepalen, Google, Marktplaats of Youtube bijvoorbeeld.

Delen van je desktop
In plaats van je desktop te delen met één persoon, kun je nu je desktops met de hele wereld delen. Dat kan handig zijn als je een desktop op je site of blog wilt aanbieden of wilt delen met je collega's.

Er komt nog meer
De maart update staat in het teken van het verder optimaliseren van Symbaloo. Begin april komen 2 nieuwe desktops beschikbaar, Symbaloo Maps en de Symbaloo Tv Gids!

----------------
In de mediaspeler: Tonio K. - You Will Go Free - Album Version
via FoxyTunes

Labels: ,

18 februari 2008

Bijzondere muziekvideo's in playlist

Youtube is naast bekijken van filmpjes ook een sociaal netwerk annex profielensite. Eén van de functies is het aanleggen van afspeellijsten van video's, zodat je je eigen collecties kunt verzamelen en delen met de wereldgemeenschap. Fantastisch aan het nog relatief korte bestaan van YouTube (opgericht in februari 2005!) vind ik, dat de 'crowds out there' ontzettend veel bijzondere films en video's uit het verleden en heden hebben gedeeld.

Dat reikt van indrukwekkende momenten, zoals het optreden van Over The Rhine op het Flevofestival 1989 in de stromende regen met de uitsmijter If I'm Drowning (sindsdien is mijn voorliefde voor Over The Rhine onweerstaanbaar), de optredens van Sheila Walsh ook op Flevo in haar new wave era (ver voor de 700Club co-hosting en haar nu veel softere meer aan Moya Brennan/Enya gerelateerde muziek). Walsh werd destijds nog weleens uit Schotland ingevlogen als Amerikaanse artiesten als Amy Grant en Michael W. Smith het op het laatste weer lieten afweten. Maar in de lijst heb ik ook Robin had a Dream van The Choir, Lifeboat van Steve Taylor, punk van Undercover en rock-n-roll van de 77's opgenomen. Natuurlijk hebben muzikale heldinnen van nu, zoals Brooke Fraser, Natacha Atlas en Natalie Grant ook een plek in de lijst en ontbreekt Where the streets have no name van U2 niet.

Het resultaat vind je hieronder. Veel kijk- en luisterplezier.


Suggesties voor boeiende artiesten en muziekvideo's zijn welkom, vanzelfsprekend.

----------------
In de mediaspeler: Altar Boys - When I'm with God
via FoxyTunes

Labels: ,

17 februari 2008

Lekker simpel met Herman Boon in Almelo

In Almelo is altijd wat te doen, aldus Herman Finkers, en dus chauffeurde ik gisteravond een aantal jeugdleden uit de Evangelische Gemeente Ommen naar de gelijknamige cabaretier van christelijke huize, Herman Boon. Je kent hem wellicht van de EO programma's Mir@kel en Catherine zoekt God. Boon maakt al een aantal cabaret en toneel voor zowel volwassenen als kinderen. Verder schrijft hij veel liedjes en is hij ook nog voorganger in een gemeente in Den Helder. Als slip-of-the tongue antwoordde ik gisteravond op de vraag van een parkeerhulp voor wie we kwamen: Herman Brood, beiden in de wetenschap, dat die Herman al niet meer onder de levenden is.

Hoe anders Herman Boon met We gaan niet moeilijk doen he?!, voor mijn reisgenoten een herhaling van vorig jaar, voor mij nieuw. Woordgrappen, rap van tong als menig collega cabaretier of stand-up comedian, gekke bekken trekkend als André van Duin en van tijd tot tijd dichtbij of over het randje in de benadering van publiek, vrouwen en onderwerpen als porno, omgang met buren, etc. op een wijze die volgens mij voor een jonge tiener te hoog gegrepen zijn. Boon is in zijn rol als Ajax fan, neemt zijn publiek mee in liedjes (Lekker simpel) en zet menigeen voor schut.

Ruim na de pauze schakelde Boon om van grove nar naar bloedserieus evangelist en legde niet eenmaal, maar driemaal achter elkaar de noodzaak van bekering tot God uit. Cheques voor een eeuwig leven lagen klaar op het podium en belangstellenden konden met nazorger Piet en zijn team in gesprek. Na 23.10u reden we pas weg uit Almelo. De oppervlakkige beschouwingen van de meerijdende tieners en de nuchtere constateringen van aanwezige collega ouders over het snel vergeten van grappen, leggen opnieuw pijnlijk bloot hoever bedoeling en effect uit elkaar kunnen liggen.

Labels: ,

16 februari 2008

Singer-songwriter galore 2

In een tweede serie singer-songwriters (zie eerste aflevering) begin ik wellicht verrassend.

Siobhan Donaghy
Wie? Siobhan Donaghy vormde met Keisha Buchanan and Mutya Buena de originele bezetting van Sugababes. Ze ging in 2001 solo, kreeg een contract bij London Records en bracht met hulp van Cameron en Marlon McVey het debuut Revolution in Me uit in september 2003.
De 1e single Overrated schopte het in de UK top 20, maar de 2e Twist of Fate flopte. Resultaat: exit London Records. Na een pauze kreeg ze een nieuwe kans bij EMI dochter Parlophone, waar de single Don't Give It Up op 16 april 2007 werd uitgebracht als voorbode van het tweede volledige album Ghosts, 2 maanden later. Vergeet de 16-jarige wulpse Sugarbabe, denk aan een nieuwe Kate Bush of Madonna ten tijde van Ray of Light. Op haar Myspace profiel labelt Siobhan de nieuwe stijl als celtic. Producer James Sanger (Keane, U2, Dido en Brian Eno).
Naast liedjes schrijven staat ze sinds oktober 2007 in het Londense theater als Mimi in de musical Rent.
Hieronder het meeslepende Don't Give Up.


Aimee Mann
Aimee Mann is een typische singer-songwriter, verhalen vertellen op muziek. Op haar 5e solo-album The Forgotten Arm (2006, SuperEgo). Muzikale invloeden zijn The Band, Elton John, Rod Stewart. Collega Joe Henry produceerde het laatste album, waarvoor Aimee de piano ontdekte als instrument voor componeren van liedjes. Mann heeft in het boksen verder een nieuwe hobby ontdekt, dankzij haar vriend. Hieronder een visuele kennismaking.


Aaron Sprinkle

Aaron Sprinkle speelde in de jaren '90 bij Poor Old Lu. Van 1999-2004 was hij solo actief met albums als Moontraveler (1999), Bareface (2001) en Lackluster (2004). Sinds 2005 speelt hij met Joey Sanchez, Nick Barber and Erick Newbill samen als Fair. In juni 2006 werd bij Tooth & Nail Records het album The Best Worst-Case Scenario (een geweldige titel!) uitgebracht.
Sprinkle's motto op zijn Myspace profiel: "Making better music is a social responsibility." Luister en oordeel zelf. Van het Lackluster album hieronder Really Something.

Labels:

15 februari 2008

Eindelijk een persoonlijke assistente: Sandy

Waar personal assistents normaliter voor CxO's zijn weggelegd (excuses voor m'n woordkeuze), project officers gedeeld worden met andere projectmanagers, is Sandy mijn - en misschien na deze blog ook jouw - hulp aan je zijde.

De interactie met Sandy is - zij het online - als die met een normale personal assistent (voorzover mijn fatsoenlijke beeldvorming reikt). Met opdrachten als "Help me herinneren om 16u Piet te bellen." zal Sandy dat exact doen. Elke morgen krijg je een samenvatting van de taken voor die dag en een herinnering voor elke afspraak. Als je 't even niet meer weet, stuur je haar een e-mail met "help". De makers, Values of N, hebben er een dosis humor ingebracht door bijvoorbeeld in te spelen op het tijdstip van de dag met bijdehande opmerkingen. Sandy werkt samen per e-mail, web interface, Windows mobile phone, maar ook als Twitter maatje en via Jott. Sandy kent Getting Things Done werkt Sandy, door bijvoorbeeld @category aan je opdrachten toe te voegen.

IWantSandy stuurt je naar believen daily digests per e-mail of RSS of laat ze zien op het web. De Twitter badge op het web houdt je op de hoogte van de tweets van je vrienden en met tags zijn categorieën afspraken to-do's, en dergelijke terug te vinden.

IWantSandy is gemaakt op basis van de applicatie Stikkit, een bekende uit GTD-land, maar met een compleet andere interface. Presentatie telt!

Labels:

14 februari 2008

The shape of my heart

Bij het horen van Shape of my heart van Sting's Sacred Love album (2003) moest ik denken aan Henriëtte, onze oudste dochter (6) die onlangs bij het zien van een item over het hart in Het Klokhuis al wist te vertellen, dat het hart er niet uitzag als een hart, als je begrijpt wat ik bedoel.

Het hart zoals je het vaak voorstellen.

Het hart zoals het er 'echter' uitziet.

Om het netjes uit te drukken hebben we de populaire hartvorm te danken aan de vrouwlijke opening waar de geslachtsgemeenschap plaatsvindt. En voor wie denkt, dat de Rooms-Katholieke Kerk en sexualiteit niet met elkaar door één deur kunnen, doet er goed aan deze overdenking over Valentijnsdag, het bloedrode hart en het erotische gehalte van deze feestdag in de oorspronkelijke context te lezen.
"...And if I told you that I loved you
You'd maybe think there's something wrong
I'm not a man of too many faces
The mask I wear is one
Those who speak know nothing
And find out to their cost
Like those who curse their luck in too many places
And those who smile are lost

I know that the spades are the swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart
That's not the shape of my heart."
(deel uit Sting's Shape of my heart)

En zo blijkt ook Valentijnsdag gemaskerd. Niet alles is wat het lijkt.

Labels: ,

13 februari 2008

NowPublic - crowd powered media

Waar menig nieuwssite zich via commentaarscripts laat vollopen met feedback van lezers, heb ik afgezien van de wereldwijde webloggers nog weinig initiatieven gezien voor daadwerkelijk door jou & mij volgeschreven online nieuwssites. NowPublic biedt het beste van beide werelden. Jij schrijft een verhaal, krijgt er de mogelijkheid om video's en afbeeldingen aan toe te voegen en het geheel te publiceren.

Natuurlijk kunnen mensen commentaar geven. Wat was nou voor mij de aanleiding op NowPublic terecht te komen? Dat is de interactieve mogelijkheid om nieuwsberichten te verrijken. Dat is tweerichtingverkeer. In mijn geval kreeg ik via Flickr een verzoek via e-mail om een foto van papieren vliegtuigjes, vorig jaar tijdens een cursus in Frankrijk gemaakt, te mogen gebruiken bij een artikel over het vanuit ISS 'lanceren' van papieren vliegtuigjes. Prima, natuurlijk. En zo prijkt mijn foto aanvankelijk inclusief spelfout in een slideshow bij het betreffende artikel. Voor video's geldt hetzelfde.

De andere kant op gaat alsvolgt. Er staat - nog voordat je bent ingelogd - een aantal verhalen te wachten die jouw hulp kunnen gebruiken. En wat let je, als je net die ene leuke foto of video voorhanden hebt. We zijn er om elkaar te helpen, nietwaar?

Als verdiensten wordt de crowd power getoond (allen die een bijdrage leverden aan een bericht), vindt er deeplinking plaats met dus extra traffic naar de betreffende foto's en video's. En natuurlijk heb je er weer een online profiel bij!

NowPublic biedt RSS feeds voor het laatste nieuws, widgets om je weblog mee te verrijken en een Facebook applicatie.


iReport
Sinds de zomer van 2007 experimenteert CNN met citizen journalism. Momenteel klust de nieuwszender aan het portal iReport.com (momenteel nog in een schimmig under construction status). MediaWeek kon alvast een blik achter de schermen werpen, en zowaar wordt het een user generated news content site, waarop je video's, foto's en audio kwijt kan naast de traditionele tekst. Wanneer iReport live gaat, is niet bekend.

Labels:

11 februari 2008

ManagedQ visualiseert zoekresultaten

Op de mobiel heb ik al een poosje Picapage. Voor reguliere webverbindingen op groot scherm (groter = meer ruimte) is er nu ManagedQ, een zoekmachine die Google zoekresultaten bewerkt tot een visuele belevenis.

Proef op de som met henk-jan van der klis levert onderstaand beeld op.

Je kunt door de zoekresultaten heen bladeren, en verder de verfijning van tags of specifieke veelvoorkomende woorden/woordcombinaties die aan de linkerzijde staan vermeld als verder filter gebruiken. De basis hiervoor ligt in het gebruik van advanced Distributed Natural Language Processing, zodat de meest relevante zaken, persoonsnamen, onderwerpen, etc. uit een pagina geplukt en gepresenteerd worden. Denk aan de Jiglu tags that think oplossing die ik ook aan de rechterzijde van m'n weblog gebruik.

In het hoofdscherm wordt dan keurig getoond in welk van de weergegeven zoekresultaten dit een match oplevert en op welke plek.

Daarnaast geeft zo'n overzichtscherm ook direct aan, waar je inmiddels met naam en toenaam bekend bent. ManagedQ is nog in alpha state, maar verdient wat mij betreft een hogere rang.

Labels:

Online project management ondersteuning 3

Opnieuw (zie eerdere posts uit november en december 2007) belicht ik een aantal online projectmanagement pakketten voor je.

LiquidPlanner
Gedurende de beta periode kun je gratis kennismaken met LiquidPlanner. Onderscheidend in dit tijd- en taakbeheersysteem is het planningmechanisme, dat op basis van diverse scenario's gevoed kan worden. Met kansberekening worden vervolgens uitkomsten voorgeschoteld. Discussiemogelijheden en bestandsdeling is mogelijk. Het importeren van bestaande Project planningen helaas niet.


Collabtive
Het Duitse product Collabtive is een online groupware, multilanguage projectmanagement platform. Ook hier beheer van taken, bestanden, mijlpalen, messaging, etc. Online gebruiken is dan wel op je eigen webserver. Je hebt er PHP5+, Apache en MySQL voor nodig. Download van Collabtive zelf kan bij SourceForge.


OfficeZilla
OfficeZilla biedt voor groepen online gelegenheid informatie te delen op een kalender, contact manager, bestanden, forums, kennisbank, e-mail, telefonie, projecttaken, urls, etc. De groepssite is doorzoekbaar en biedt RSS feeds op elk onderdeel. Op de roadmap van toekomstige versies staan private messaging, who's online en een wiki systeem. OfficeZilla is helemaal gratis.


Huddle
Huddle biedt eveneeens online werkruimten voor je team om er documenten, projecten en ideeën te bewerken en te beheren. In de sfeer van projectmanagement biedt Huddle een kalender inclusief herinneringen op taken.


Tenslotte, op de komende Projectmanagement Parade, 8 april in het NBC in Nieuwegein, belichten tientallen sprekers het onderwerp de Projectmanager in verandering. Zelf zal ik er Connected Projectmanager: connecting people belichten.

Labels: ,

10 februari 2008

Spokeo biedt zicht op social graph

Waar Spock en Plaxo via het actief uitnodigen van vrienden vervolgens connecties kunnen leggen, doet Spokeo het op een nettere manier. Geen spam in de vorm van vriendschapverzoeken of uitnodigingen mee te doen, maar zelf je adresboek naar keuze (Gmail, Hotmail, Yahoo, CSV-bestand) importeren. Spokeo zoekt aan de hand van de adressen zelf in 23 publieke webservices, zoals LinkedIN, Pandora, Picasa, Flickr, StumbleUpon, Digg, Amazon, Twitter, Webshots en Hi5 naar connecties.

Verder kun je zelf via de credentials van een service (profielensite, community) of RSS feed updates van contacten laten opzoeken. Het geheel wordt in een dashboard gegroepeerd per contactpersoon weergegeven. Kortom: enigszins als de Plaxo Pulse stream , maar dan vollediger en zonder per se vrienden op alle betreffende communities te moeten zijn. Het biedt natuurlijk wel weer aanknopingspunten om met degene die je echt wilt bereiken ook op andere netwerken een lijntje te leggen. Want, bij eerste blikken zitten er echt verrassingen tussen, de boekenwenslijst van X, de video's van Y, foto's of playlist van Z op die andere community-site tot en met een verrassende Myspace film van corsetmaker en familielied Jeroen Alexander van der Klis. Ook handig: de vrienden updates van al je Myspace vrienden. Waar ik met bijna 1.000 vrienden vaak alleen de dashboard functie op Myspace raadpleeg.

Maar ook die andere 990 andere vrienden hebben wellicht interessante nieuwe muziek, foto's, video's, etc.

Een eigen RSS feed mist, kortom Spokeo zelf is niet open. Begrijpelijk ook wel, vanwege de waarschijnlijk overvloedig gevulde feed die daarmee ontstaat. Nu is het leuk om periodiek te checken om 'bij te blijven.

Spokeo is uiteraard gratis en een account is in een minuut geregeld.

Labels: ,

09 februari 2008

IONA in beeld

De Iers/Brits/Nederlandse progressivefolk/rock/celtic/ formatie IONA, genoemd naar het prachtige en voor de verspreiding van het christendom naar Europa belangrijke eiland Iona ten westen van Schotland, maakt elk optreden een feest voor je oren en ogen.

Via bijvoorbeeld Amazon.com kun je nu een aantal DVD's kopen, die de concerten in je huiskamer brengen.


Natuurlijk zijn er ook fans die de DVD's rippen of hun eigen crowd shots aan Youtube toevertrouwen. Zie ze als voorproefje op het echte werk. Slechts door te betalen voor merchandise en concertkaarten houd je top-bands als Iona in leven.

Here I Stand van IONA

Treasure van Beyond these shores

Band presentatie op Cornerstone festival 1996

Castlerigg/Reels van The Circling Hour


Strength van The Circling Hour

Labels: ,

08 februari 2008

Project Management Parade 2008 in aantocht

IPMA-NL, de projectmanagementvereniging van Nederland organiseert jaarlijks een Project Management Parade rond een aansprekend en actueel onderwerp. In 2007 kwamen ruim 800 project-, portfolio- en programmamanagers af op de Parade. Op 8 april wordt in het Nieuwegein Business Center (NBC) de volgende Project Management Parade gehouden. Dit jaar is het thema De projectmanager in verandering.

Vragen die binnen dit thema aan de orde komen zijn:
- Welke veranderingen zien we in de omgevingsfactoren? Wat is de invloed van deze factoren op projecten en de rol van de projectmanager? En hoe kan de projectmanager op deze omgevingsfactoren anticiperen?
- Welke veranderingen kunnen we herkennen binnen projecten? Kan nog steeds volstaan worden met het bereiken van enkel resultaten binnen het beschikbare budget en de beschikbare tijd? Of wordt een projectmanager geacht tevens de omgeving (als tweede project) te managen en worden projecten steeds meer verandertrajecten?
- Op welke manier verandert de rol van de projectmanager? Moet de projectmanager zijn kennis, ervaring en attitude aanpassen?

Tientallen sprekers van diverse organisaties belichten aspecten rond deze vragen. Zelf ga ik als spreker de (inter)actie aan onder de titel Connected projectmanager: connecting people.


Leden IPMA-NL & PMI Netherlands Chapter betalen €140, introducees €180 (tip, ik ben lid en wil je best introduceren). Niet-leden betalen €300 voor de dag. Meer info over het programma, de sprekers, locatie en inschrijving vind je online op projectmanagementparade.nl.

Labels:

07 februari 2008

Singer-songwriter galore 1

Buiten de gebaande paden van de popmuziek en bijbehorende radiozenders is er zoveel moois te ontdekken in de muziek. Kenmerkend voor zogenaamde singer-songwriters is de aandacht voor het liedje. Met arrangementen die meestal het midden houden tussen folk, luistermuziek, jazz en soul en daarmee eigenlijk pop. En anders dan de eendagsvliegen in de hitlijsten zijn de makers (m/v) stayers. Ik neem je ditmaal mee naar drie luisterwaardige voorbeelden.

Chantal Kreviazuk
Chantal Kreviazuk is een Canadese singer-songwriter en pianiste. In 1994, nota bene tijdens herstel van een bijna fataal bromfietsongeluk in Italië koos ze voor een professionele loopbaan in de muziek, een contract met Sony volgde snel. Na het debuut Under These Rocks and Stones (1997, dubbel platina), Colour Moving and Still (1999), What If It All Means Something (2002) was het in 2006 de beurt aan Ghost Stories. Muziek van Kreviazuk is in diverse films te beluisteren. Verder schreef ze 5 nummers voor Avril Lavinge's album Under My Skin. Met manlief Raine Maida, zanger van de Canadese rockband Our Lady Peace, schreef ze ook voor Kelly Clarkson's Breakaway en Gwen Stefani's Rich Girl. Chantals eigen muziek mag er ook zijn, en daarom een kennismaking met Time hieronder. Op Last.fm en Myspace vind je meer.

Sam Phillips
Sam Phillips heette in de jaren '80 Leslie Phillips en was naast 4 eigen albums te horen op platen van collega christelijke artiesten Mark Heard en Randy Stonehill. Met The Turning nam ze in 1998 afscheid van de christelijke muziekindustrie, veranderde haar artiestennaam in Sam Phillips en ging - met steun van intussen echtgenoot T-Bone Burnett, verder bij het seculiere Virgin Records. Diverse solo-albums als The Indescribable Wow, Cruel Inventions en Martinis & Bikinis volgden. Het leverde nominaties voor Grammy Awards op. In 1995 was ze als stomme terroriste zelfs te zien in de de Bruce Willis film Die Hard With a Vengeance. In 1999 was het einde-oefening bij Virgin. In 2001 volgde een contract met Nonesuch Records, een semi-akoestisch album Fan Dance. Ze schreef muziek voor de tv-serie Gilmore Girls en bracht in 2004 haar laatste album A Boot and a Shoe uit, een collectie cabaret songs. Hieronder I Need Love van Martinis & Bikinis.


Tara Blaise
De Ierse Tara Blaise studeerde Speech & Drama aan de Royal Irish Academy of Music, formeerde op haar 16e de band Les Legumes met schoolvrienden en was daarna achtergrondzangeres bij The Wilde Oscars, Igloo en Kaydee. Na in contact gekomen te zijn met John Hughes (manager van The Corrs, muzikant in Minor Detail), zong Tara diverse songs op diens album Wild Ocean (2004).

Dancing On Tables Barefoot was haar solodebuut (2005), in de pers gekenmerkt als "a warm and honest record, lit by a genuine sense of personal adventure, and delivered with feelng and panache in equal measure." Bekijk hieronder de single Fool for Love.

Labels:

06 februari 2008

Mailmydisc: legaal muziek ruilen

Waar in de vorige eeuw cassettebandjes, LP's en singles werden geruild, hebben we met elkaar sinds de jaren '80 een enorme CD- en later DVD-verzameling opgebouwd. Een aantal schijfjes zijn bij nader inzien toch niet blijvertjes en zou je van de hand willen doen. Nadeel van eBay en Marktplaats is het enorme aanbod. Jouw advertentie sneeuwt al snel onder. Nieuw is Mailmydisc.com, een spin-off van Bol.com.

Er zijn geen abonnementskosten, je meldt je gratis aan, er is geen abonnement en er zijn geen verplichtingen. Als er gereageerd wordt op je advertentie, krijg je een e-mail met het verzoek de CD/DVD te versturen. In ruil krijg je een CD/DVD van je wensenlijst. Voor elke DVD of CD die je ontvangt betaal je maar 1 euro van je Saldo. DVD's en CD's hebben bij MailMyDisc een waarde die is aangegeven met DiscCredits, gerelateerd aan de nieuwwaarde bij Bol.com.

Mailmydisc biedt verder garantie bij het ruilen. Mocht er een DVD/CD met de post zoekraken of beschadigd aankomen dan stuurt MailMyDisc je een ander exemplaar. Al met al een leuk businessmodel.

Labels: , ,

05 februari 2008

Televisie via computer in orde

Uitzendinggemist.nl en RTLGemist.nl
Uitzendiggemist.nl, een initiatief van de Publieke Omroep is er al een tijd. Datzelfde geldt voor RTL Gemist.nl. Deeloplossingen. SBS biedt een dergelijke optie niet. Hieronder een aantal initiatieven om tv op je pc te kunnen kijken.

Kijkdirect.nl
Het portal Kijkdirect.nl biedt ruim 500 gratis web tv-kanalen uit 20 landen. Jens Borghardt, de maker, claimt dat dit portal uniek is in het kunnen samenstellen van de eigen favorietenlijst. Kijkdirect richt zich op de gratis themakanalen. Nederland 1, 2 of 3 tref je er niet aan, het NOS Journaal wel, en zenders als RTL-Z en AT5 ook. Voor elk van de 20 landen wordt de bezoeker in de eigen taal aangesproken en wordt een afgestemd kanalenaanbod gedaan. De website kent categorieën als algemeen, nieuws, muziek, sport en regionale televisie.

Het is klikken en kijken, er wordt geen programmagids aangeboden.

TVopjepc
TVopjepc is een portal, dat naast ontsluiting van bijvoorbeeld uitzendinggemist en diverse themakanalen zelf ook programmabeschrijvingen levert en uitzendingen uit het recente verleden of in de nabije toekomst onder je aandacht brengt. Je kunt uitzendingen opsporen aan de hand van titel, dag, genre en omroep.


PCZapper

PCZapper is een verzameling producten rondom het bekijken en beleven van gratis tv-zenders op internet, internetvideo en de video's en films op je eigen pc. Via een software download krijg je een ordening van alle streams. KPN participeert inmiddels in dit bedrijf.

De interface doet denken aan Microsoft Media Center.

Nederland-tv
Nederland-tv biedt een mozaïekscherm met tv-programma's, maar ook thema's als radio, muziek, nieuws, voetbal, sport, beursnieuws en speelfilm. De site is alleen een portaal. De content wordt via de sites van de aanbieders afgespeeld.


Kanalenkiezer
Kanalenkiezer biedt momenteel 3145 kanalen in verschillende thema's, van nieuws, entertainment tot shopping en erotiek uit diverse landen. Nieuw in het aanbod zijn onder meer Horror Channel, Old Cartoon TV en Nickelodeon USA. Afspelen van de streams vindt op kanalenkiezer zelf plaats zonder dat een nieuw scherm geopend wordt. Wel zo handig bij het zappen. Grappig vond ik zelf Aquarium TV dat live beelden laat zien van een aquarium in Georgia.


----------------
In de mediaspeler: Big Daddy Weave - Be Your Everything (LP Version)
via FoxyTunes

Labels: , , , ,

04 februari 2008

Recht op of plicht tot compensatie

Voor wat hoort wat. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen kozen veel bedrijven en organisaties voor bijvoorbeeld klimaatneutraal vliegen. Voorbeeld: mijn retour Hyderabad, India in april:
"Your seat on this flight has resulted in 1.70 tons of CO2 emissions."
BCD Travel heeft in GreenSeat een partner gevonden met een solide plan om de CO2 uitstoot per vliegreis te compenseren. De compensatieprojecten kunnen verdeeld worden in twee groepen. De eerste omvat bosprojecten: de aanplant, het beheer en de bescherming van bossen. Groeiende bomen en planten nemen CO2 op uit de atmosfeer. De tweede omvat duurzame energieprojecten, zoals zonne- en windenergie. Met het opwekken van duurzame energie wordt CO2 uitstoot voorkomen. De onafhankelijke organisatie Société Generale de Surveillance verifieert en certificeert de hoeveelheid CO2 die door deze projecten is opgeslagen en/of voorkomen.

Tricky business, want soortgelijke Nederlandse organisaties Trees for Travel en Klimaat Neutraal Groep deden de toezeggingen niet gestand, zo meldde de Volkskrant 2 februari: Compensatie CO2 uitstoot blijkt nep.

Om het Nieuwe Rijden kracht bij te zetten, dacht Athlon Car Lease eind januari slim te zijn en alle Capgemini collega's, ook degenen zonder leasewagen en medewerkers die bij concurrent ING Car Lease leasen, het concept Save Lease aan te bieden. Het heet geen compensatie-, premium- of klantenbindingprogramma, maar 'motivatieprogramma
"waarmee wij de brandstofkosten van onze klanten kunnen reduceren. Dat doen we door de berijders te belonen wanneer zij zuinig rijden en voordelig tanken. Zij ontvangen hiervoor een beloning in de vorm van Savers, dat zijn spaarpunten waarmee je in onze webshop cadeaus kunt kopen. Door samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) kunnen berijders nog eens extra Savers verdienen door bij keuze van een nieuwe auto een Frisse Wielen exemplaar uit de zogenaamde Wereld Natuur Fonds Top10 te kiezen."
Het leidde tot behoorlijke irritaties, niet in de laatste plaats vanwege de koppeling van materiële beloning aan bezuinigen en milieubewust handelen. Waar tanken langs de snelwegen wordt ontmoedigt, zou men nu de afweging moeten/kunnen maken tussen de Airmiles, Freebies of Tijgerpunten versus de Savers van Athlon.

Tenslotte het al dan niet betaald krijgen voor het geven van je mening. Waar NIPO en NIBUD enquetes al vele jaren gepaard gaan met premiums, is er in de 21e blijkbaar ook nog ruimte voor starters, zoals de Public Opinion Group. Sprekend over directe klantbenadering: bij het willen wegklikken van de Amerikaanse site krijg je acuut een chat window te zien, zodat een call centre medewerkster je alsnog zou kunnen binnenhengelen. Nee, dan OpinionBar, dat in diverse landen, zo ook in Nederland actief is en hier EUR 1-5 voor elk wekelijks tot maandelijks onderzoekje te vergoeden. Ook overmaken naar een goed doel naar keuze is mogelijk. Klazien is er lid van geworden ter compensatie van blijkbaar wat vrije tijd.

Labels:

03 februari 2008

Slopen van en zoeken naar kerkgebouwen

Paradoxaal zijn de berichten over de sloop van kerkgebouwen wegens leegloop of -stand, en de zoektochten naar grotere onderkomens voor sterk groeiende gemeenten.

Niemand weet hoeveel gebedsruimten er in Nederland exact zijn. Er zijn (momentopname januari 2008) 1.683 rooms-katholieke en 2.399 protestantse kerken in gebruik, nog 118 doopsgezinde, 35 remonstrantse en 24 oud-katholieke kerken. Maar er zijn ook nog 190 kloosters, 150 synagogen en 450 moskeeën. Daarnaast zijn er zo'n 3.000 voormalige kerken die een andere bestemming hebben gekregen, van boekwinkel, museum tot appartementencomplex. Zo'n 3.700 kerken vallen onder Rijksmonumentenzorg.

De kerkverlating in bepaalde gezindten eist zijn tol, aangezien het onderhoud van het gebouw door de achterblijvende gelovigen opgebracht moet worden, voorzover het niet door Rijksmonumentenzorg valt. De sloophamer klinkt daarom steeds vaker. 18 januari 2008 is een Fonds tegen de sloop van kerken opgericht. Door de Stichting Kerkelijk Kunstbezit Nederland en de provinciale Steunpunten Monumentenzorg en Archeologie is 2008 uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed.

Op 't eerste gezicht apart is dan bijvoorbeeld de zoektocht van de sterk groeiende Christelijk Gereformeerde Kerken (nu 3 panden, 2800 leden) naar een nieuw voldoende groot onderkomen in Zwolle. Ook de Vrije Evangelisatie Zwolle zoekt al jaren naar grotere ruimtes en is nu voornemens in Holtenbroek-Zuid een pand met 2000-3000 zitplaatsen te bouwen. De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten zit al jaren in een voormalig groot fabriekspand (2000 zitplaatsen, wel dubbele diensten nodig) op het plaatselijke industrieterrein.

In Ommen gebruikt de Evangelische Gemeente op zondagmorgen voor de 450-500 aanwezigen de helft van de sporthal Carrousel. Voor de spin-off in Dedemsvaart is het dit voorjaar zoeken naar een onderkomen.

Labels:

02 februari 2008

Kennismaken met Sarah MacIntosh

Met The Waiters The Watchers The Listeners The Keepers & Me geeft Sarah MacIntosh, voormalig zangeres van Chasing Furies (maar dat was nog in de vorige eeuw) een eigen draai aan de gelijkenis van de zaaier. Muzikaal zit ze letterlijk tussen Radiohead en Sixpence None The Richer. Evenals ontdekking Brooke Fraser begin januari, is dit eind januari uitgekomen album een CD vol worship songs op zo'n manier verpakt, zowel muzikaal als textueel, dat het gewoon lekker klinkt en vraagt om een herhaalbeurt.

Haar stemgeluid doet denken aan Leigh Nash (Sixpence), Karen Bergquist (Over The Rhine), Christine Denté (Out of the Grey), Dido en de al genoemde Brooke Fraser. Dankzij haar inzet voor de Horizon Christian Fellowship in San Diego kwam ze met worship muziek in aanraking. Het leidde in 2004 tot haar solodebuut Then Sings My Soul, gastvocalen op Worship Again van Michael W. Smith en Can You Hear Us? van de David Crowder Band.

Verantwoordelijk voor het karakteristieke geluid zijn echtgenoot, gitarist en producer Jonathan MacIntosh (ex-Flevo Festival veteranen Luna Halo), drummer Vinnie Colaiuta (Sting) en bassist Brent Milligan. Geen meezingliedjes, maar inspiratie, meditatie en reflectie staat centraal op The Waiters...

Hieronder een live opname van Sunshine.

Uiteraard is het album ook op iTunes verkrijgbaar. Een uitgebreide CD recensie vind je op m'n portal.
----------------
In de mediaspeler: Sarah Macintosh - Where You'll Find Him
via FoxyTunes

Labels:

01 februari 2008

Het belang van fundamentele keuzen

In De weg van de minste weerstand maakt auteur Robert Fritz onderscheid tussen fundamentele, primaire en secundaire keuzen. Het onderscheid is van groot belang om de juiste dingen te doen en vanuit juiste motieven te kiezen.

Bij een fundamentele keuze kies je voor een fundamentele oriëntatie op het leven of een fundamentele zijnstoestand. Voorbeelden zijn een christelijke levensovertuiging, niet-roker zijn of de ander liefhebben, zoals hij/zij is.

Primaire keuzes zijn keuzen aangaande hoofdresultaten. Het heeft betrekking op een resultaat dat je als zodanig en om zichzelf wilt, een einddoel dus.

Oefenen met primaire keuzen
1. stel een lijst op van al wat je wilt in de toekomst, zowel privé als in je beroep. Neem er ook in op wat je wilt voor de wereld als geheel, je omgeving. Wees eerlijk, maar neem de vrijheid nog af te zien van mogelijkheid, haalbaarheid of waarschijnlijkheid. Neem er ook de kwaliteit die je wilt in je relatie met anderen in je lijst op. Formuleer positief: neem alleen dingen op die je werkelijk wilt, niet welke je beslist niet wilt, of zogenaamd moet doen.

2. Neem je lijst door en ga na of alle hoofdcomponenten van je wat je in je leven wilt, erin voorkomen. Voeg toe of schrap waar nodig.

3. Test elk onderdeel op je lijst aan de hand van de hulpvraag 'Als ik dat kon krijgen, zou ik het dan aannemen?'. Zo nee, schrap het punt van je lijst. Zo ja, herschrijf het punt dan met 'Ik kies dit resultaat'.

Secundaire keuzes helpen stappen te doen in de richting van je primaire resultaat. Ze zijn middel, stellen je in staat om...

Wie eeenmaal weet wat zijn primaire keuze is, zal er geen moeite mee hebben in te zien wat er gedaan moet worden. Als je baan een primaire keuze is, zijn opstaan, aankleden, het woon-werkverkeer aanvaarden en aan de slag gaan secundaire keuzen.

Waar primaire keuzen doelen voor de lange termijn stellen, kom je op de korte termijn eisen tegen: excuses, afleidingen, etc.

Mieke van Herwijnen, voedingsdeskundige en coach van de training Leef & eet gezond, gratis te volgen op hartenziel.nl en de vrouw achter het bedrijf Weg met de weegschaal, illustreerde het 12 januari in de Volkskrant alsvolgt:
"Gezond leven is heel eenvoudig. Je staat op tijd op, eet gezond, beweegt voldoende, brengt je dag actief maar ontspannen door, laat sigaretten en grote hoeveelheden drank links liggen, ademt frisse lucht in en gaat op tijd naar bed."
Veel van wat ons afhoudt om daadwerkelijk volgens zo'n fundamentele keuze te leven, schuiven we vaak op de situatie, prikkels, etc. buiten ons. Na de feestdagen ga ik lijnen, ach toe, deze keer moet kunnen, nu geen tijd, het eten is gewoon sterker dan ik, het ziet er allemaal zo goed uit, zonde om te laten liggen.

Degene die aan zet is, gemaakt is om te kunnen kiezen, ben je zelf. Ga eens na wat de gevolgen zijn van de keuze voor deugdelijk leven vol voorzichtheid, matigheid, rechtvaardigheid, moed, geloof, hoop en liefde.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker