Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 september 2007

Capparade feest voor 40 jaar Capgemini

Zaterdagavond trotseerden duizenden Capgemini collega's met hun partners naar het recreatieterrein Spaarnwoude om het 40 jarig bestaan van Capgemini tijdens een groots opgezette Capparade.

Naast een overvloed aan eten & drinken, was er voor elk wat wils, verspreid over het terrein in diverse tenten en op podia.

De pianisten van de Crazy Pianos restaurants in Scheveningen (in 2006 met loopbaanbegeleiders gegeten), Rotterdam en Barcelona vleurden, ditmaal compleet met ritmesectie met soul en pop menig bezoeker op aan het begin van de avond.

Ilse de Lange trok het gros van de collega's naar het hoofdppodium en verzorgde met haar band een prima set. Haar Twents accent bij de opmerkingen tussen de liedjes door klonk vertrouwd en charmeerde de vele randstedelingen. Trekker in het finaleprogramma was de solide rock en pop van Di-rect.

Verder DJ Graham B, de Godfather of Jazzdance en de man achter the New Cool Collective, Jeroen van der Boom (Jij bent zo), Roel van Velzen, Dennis, Radio Veronica DJ Silvan Stoet en rappers Kimo & Paradize.

Tussendoor luisterden we naar bijvoorbeeld Dyanne Beekman in de Capsalons, de Marokkaanse stand-up comedian Omar Ahaddaf en Frans Kas's meezingers in een Hollands aangeklede tent vol haring en hamburgers. De disco bij Those where the (C) Days met Eric Fender en Alex van Oostrom in de Circustent viel wat tegen vanwege het slechte geluid uit de DVD gebaseerde set maar leverde wel 2 kleuurijke pruiken en een zwarte boa op.

De salsa work-out in de Spiegeltent was grappig en en Zuid-Amerikaanse klanken van Arisa waren de entourage voor ijs en toetjesbuffet. Voldaan reden we na middernacht terug naar huis. Complimenten voor de organisator Arjan van Dijk; aan werkelijk alles leek gedacht. Het slechte weer was zo geenszins een spelbreker op het feest. Wel waren m'n spijkerbroek en wandelschoenen beter geschikt dan het pak, dat een enkeling nog meende te moeten dragen.

Labels: , ,

29 september 2007

Kabinet pleit voor einde vrouw als lustobject

Niet de normen-en-waarden praat van CDA-premier Jan-Peter Balkenende, niet CU- minister Rouvoet voor Jeugd & Gezin met een nieuw initiatief, maar de PvdA-minister Ronald Plasterk kondigde gisteren een campagne aan om jongemannen ertoe te bewegen vrouwen niet langer als lustobject te zien. Met onder meer een mediacode wil Plasterk geweld tegen vrouwen bestrijden en hun positie bevorderen. Hij is tegen de "huidige seksualisering van de samenleving waarbij meisjes en vrouwen als lustobject worden geportretteerd", aldus zijn emancipatienota.

Eerder dit jaar maakte de Utrechtse afdeling van de ChristenUnie in Utrecht zich nog boos om een 200 vierkante meter grote poster van een vrouw in goudkleurige Hunkemöller bikini langs de Utrechtse Oudegracht. De partij oordeelde dat de vrouw als lustobject werd afgebeeld, en dat zou kwetsend zijn voor vrouwen. Toen vonden andere Utrechtse partijen dat overtrokken en bleef de poster hangen en kijkers trekken.

Plasterk heeft in Catherine Keyl een medestander, zo bleek onlangs bij de aankondiging van het RKK programma Soeterbeeck. Gaat 71 jaar na de 'uitvinding' van het woord lustobject door dominee Van der Spek dan eindelijk een andere tijd aanbreken?

----------------
In de mediaspeler: michelle tumes - Life Is Beautiful (Listen Album Version)
via FoxyTunes

----------------
In de mediaspeler: michelle tumes - Lovely (Center Of My Universe Album Version)
via FoxyTunes

Labels:

28 september 2007

Thuiswerken zorgt voor loyaliteit en kopzorgen

Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt dat thuiswerkers het meest loyaal zijn aan hun bedrijf en niet per se de mensen die lang bij hetzelfde bedrijf werken. Uit de cijfers blijtk dat 73% van de thuiswerkers gelukkig is in z'n werk, tegen 64% van de kantoorwerkers. Duidelijk is, dat wie verantwoordelijkheid geeft aan werknemers, loyaliteit oogst.

Natuurlijk zijn er aandachtspunten, zoals uit het recente onderzoek van ICT beveiliging dienstverlener SonicWalls blijkt. Beveiliging, werkplek, teambuilding. En hoewel De Amersfoortse je in de commercials anders wil doen geloven, vindt slechts een enkeling het strand een geschikte werkplek.Labels:

27 september 2007

Linked of bevriend

LinkedIn gebruik groeit en toch zie je op de Answers rubriek in het sociaal netwerk nog vele (herhaald gestelde) vragen rondom het verwijderen van accounts, waarom zogenaamde open networkers hun e-mailadres niet publiceren en wat beter werkt: elektronische verbintenissen of 'echte' relaties.

Gezond boerenverstand prevaleert face-to-face contacten boven een registratie in iemands elektronische adressenlijst. Ter geruststelling bleek gisteren de Stentor over zelfde onderzoeksresultaten te beschikken: 75% van de Nederlanders vindt een echte ontmoeting leuker dan een digitale. Saillant detail: het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van likeurmerk Licor.
Het afscheid van een Capgemini collega voor wie ik een aantal jaren loopbaanbegeleider ben geweest bleek vorige week goed voor een lunch bij het Apeldoornse restaurant Poppe en een fles wijn uit 1993. Vervolgens draait de wereld door en kunnen we elkaar dagelijks zin in een nieuwe professionele context. De wereld is klein, daar hoeft geen 6 Degrees Hyves voor gestart te worden. Het aanvankelijk als bijkletsen met 1 collega geagendeerde uurtje in Leusden vanmiddag bleek goed voor een samenballing met nog 2 andere collega's en een ex-collega, dat de dienstverlening aan de klant/opdrachtgever alleen maar ten goede komt. Het zijn energiegevende tijdbestedingen!

Let wel, ik heb niets tegen sociale netwerken op het internet. Het zijn boeiende constructies die elk een deel van de werkelijkheid van mijn bonte wereld aan relaties laten zien. De hamvraag is wat je met je contacten doet: onderhouden, verrassen, bellen, mailen, bezoeken, meenemen op wadlooptochten, mee feesten, huilen en lachen. En zo kom je bij Toon Hermans' gedicht Vriend of The Innocence Mission's CD Befriended. "That's what friends are for!"
----------------
In de mediaspeler: Norah Jones - Thinking About You
via FoxyTunes

Labels:

26 september 2007

Dit gaat helemaal nergens over

Jan Willem van den Brandhof presenteerde vorig jaar bij de cursus Train Your Brain / Mindmappen een zeer rustgevende, snel te lezen krant: keurig in katern gevouwen leeg papier.

Dirk Tuinder presenteert vandaag via de Volkskrant de International Daily Nothing, een veelzijdige krant in PDF over de vele facetten van het niets. Van levensbeschouwelijke artikelen tot zogenaamde advertenties met de slogan we sell nothing. Intrigerend en ontspannend tegelijk. Ik ben benieuwd naar de volgende issues.

OP de site van de NPS vind je de bijbehorende korte film The Garden of Nothing.

Labels:

25 september 2007

Open wijngaard in Balkbrug

Van alle markten thuis: wijngoed De Reestlandhoeve aan de Hoofdweg in Balkbrug heeft zondag 30 september a.s. een open dag. De Nationale Wijnweek start, maar de zondag is ook de afsluiting van de Week van de Smaak, waarin ambachtelijk bereide producten centraal staan. Uiteraard presenteert familie Huisman de eigen wijnen, rood, rosé en wit, maar ook de Reestlander Grappit, een eigen destillaat.

Restaurant De Rheezerbelten biedt amuses aan gemaakt van producten uit het Vechtdal. Verder is er een boerenmarkt en een kleine kunstmarkt.

Labels: ,

24 september 2007

Weekend Disneyland Paris

Dankzij een aantrekkelijk arrangement van Capgemini's personeelsvereniging Escape konden we evenals 4 jaar geleden naar Disneyland Paris. Vrijdagmorgen even voor 5u vertrokken uit Balkbrug, rond het middaguur stapten we alweer uit het Newport Bay Club hotel, waar de check-in plaatsvondt. De hele middag en begin avond brachten we door in het Disneyland Park. Van een rondrit met de trein, Sleeping Beauty Castle, Le Carrousel de Lancelot, Dumbo the Flying Elephant, de parade, Alice's Curious Labyrinth, Mad Hatter's Tea Cups, Casey Jr en Le Pays des Contes de Fées en It's a Small world. We aten 's avonds buiten het Sports Café in Disney Village. Terug in het Seqoia Lodge hotel hebben we nog een half uur lekker gezwommen in het binnenbad, waarna de meegenomen wijn en de bedden ons geduldig opwachtten. Hoewel we verwachtten één van onze kinderen op een luchtbed te moeten laten overnachten, had men een via een tussendeur gekoppelde tweetal kamers gereserveerd. 4 tweepersoonsbedden voor 5 personen, 2 badkamers, 2 televisies, enz. waren zo een verrassende luxe. Hieronder beelden van de parade.

Zaterdag begonnen we na het ontbijt in Walt Disney Studios. We bezochten er achtereenvolgens de Stuntshow Spectacular, Armageddon, Studio Tramway, Cars, de parade, tweemaal de Flying Carpets en de voorstellingen in Cinémagique en Animagique. 's Avonds hebben we in Disneyland Park gegeten bij de Cowboy Cookout Barbecue. Dat de enige vaste kracht het ter plekke met allemaal trainees moest doen, leidde tot menig boze collega vanwege de slecht verzorgde bestellingen. Ons smaakte uiteindelijk de spareribs prima.

Zondag nog in Disneyland Park bezocht: Buzz Lightyear Laser Blast (2e keer lasergamen), Orbitron, de voorstelling van Winnie de Poe met z'n vrienden op het Fantasy Festival Stage,

Mad Hatter's Tea Cup (2 maal), La Cabane des Robinson (boomhut), Pirates Beach (speeltuin), Adventure Isle (speeltuin), Pirates of the Caribbean (donkere piratenavonturen vanuit een bootje, blijkbaar minder geschikt voor jonge kinderen), Thunder Mesa Riverboat Landing (rondvaart met de Mark Twain). Helaas grepen we ook nu mis bij Videopolis voor een herhaling van de Legend of the Lion King. Met de pendelbus naar de parkeerplaats van het hotel. Vervolgens met gering oponthoud op de A104 vlot door naar Nederland.
162 digitaal genomen foto's op Flickr.
Ach, en voor de broodnodige beweging is een partijtje jumpstylen op een Belgische parkeerplaats ook niet verkeerd.

21u thuis. Well done.

Labels: ,

21 september 2007

Adam en Eva bellen Apeldoorn vanuit de ambulance

Bos genoeg in de omgeving van de Apeldoornse Laan van Malkenschoten om je in te verbergen. Op 7 september werd in AssurantieMagazine gewaarschuwd, dat de nieuwe commercial van Centraal Beheer Achmea (met nog altijd de pay-off Even Apeldoorn bellen...) met geloof en homosexualiteit zou spelen. Volgens woordvoeder Rob Mol hadden alle doelgroepen die in de commercial zitten hun goedkeuring hebben gegeven (men selectere voor de klankbordgroep 1 homo en 1 gelovige; kostentechnisch zou een combinatie nog voordeliger zijn...). Het resultaat......

.....belicht uit gewoonte handelende ambulancebroeders die enorm in hun sas zijn met een nieuwe wagen. Rara & haha :-) Lees op adformatie.nl meer over deze nieuwe creatie.

Labels: ,

20 september 2007

Cayra gratis desktop mindmapping

Met de regelmaat van de klok zien nieuwe hulpmiddelen voor mindmapping het licht, deels online tools, deels offline desktop programma's. Cayra, een gratis downloadable, valt in de laatste categorie.

Opvallend is het gemak, waarmee Cayra bestaande met het commerciële MindManager of Freemind gemaakte maps kan openen en op eigen wijze weergeeft met dynamische aanpassing van de node, waarop de focus ligt. MindManager weigert Freemind en Freemind importeert alleen Mindmanager bestanden. Bovenstaand screenshot is een voorbeeld van een MindManager map in Cayra weergave. Een lijst met de nodes als navigatiehulp, frisse kleuren en de vloeiende lijnen zijn een pre ten opzichte van het open source Freemind.

Cayra vereist wel .Net framework 3.0. Het is niet alleen geschikt voor het maken van mind maps, maar ook voor concept maps en topic maps, mogelijkheden die MindManager niet biedt. Export naar een plaatje kan als JPG en BMP. Verder is opslag als statische webpagina mogelijk. Op dat vlak biedt MindManager meer mogelijkheden, zoals het veelgebruikte PDF en de clickable webpagina's. Het eerste is te ondervangen door gebruik van een gratis PDF 'printer', zoals PDF995. Voor een gratis product veel mogelijkheden!

Labels:

19 september 2007

AirTalkr en Signet introduceren AIR

AirTalkr is een op Adobe AIR gebaseerde instant messenger, dat kan kletsen met je buddies op MSN, GTalk, Yahoo!, ICQ, AIM, maar ook die op YouTube en Flickr.
Daar stopt het niet, want je kunt via een zogenaamde Aircard ook profielen van je vrienden op Myspace, Flickr, Friendster en laatste blog en Twitter entries bekijken.Del.icio.us in the AIR
Signet, ook een AIR toepassing biedt de mogelijkheid je del.icio.us bookmarks vanaf je desktop te benaderen.


More fresh AIR?!
Op airapps.pbwiki.com vind je ruim 100 AIR applicaties. Voor elk wat wils.

Labels:

18 september 2007

Nationaal Informatica Register opent misschien

Het Nationaal Informatica Register werd in 2006 opgericht door de 3 grootste ICT-beroepsverenigingen, de Vereniging voor Registerinformatici (VRI), het Nederlands Genootschap voor Informatica (NGI) en het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (NIRIA). Registratie van een ICT'er betekent niet alleen een titel, Register Informaticus (RI) achter je naam, de informaticus onderwerpt zich ook aan een gedragscode (zie 2002 versie) en kan door een tuchtcommissie worden aangesproken. Vooropleiding op HBO-niveau en een aantal jaren ICT werkervaring gelden als minimumeisen. De raad van toezicht van de NIR verwacht ongeveer 1.000 collega's eind 2008 te hebben bijgeschreven.

Heb ik het niet goed gelezen in de Computable van 6 september 2007? Op 28 november 2006 meldde het blad hetzelfde nieuws. De hoeveelheid ICT'ers in Nederland is veel groter, het aantal hogeropgeleiden ook en de vitaliteit van de genoemde beroepsverenigingen is traditioneel gering. Of we hebben massaal geen zin in nieuwe visitekaartjes, missen eigenlijk een HBO of universitair diploma, of er zijn wat enen en nullen vergeten bij de verwoorde verwachting van het NIR. Een blik op de website van het VRI leert genoeg: meest recente nieuwsbericht is van januari 2007, informatie over het lidmaatschap stamt uit 2003. Ik begrijp de geringe ambitie voor 2008.

Maar dan deze week een nieuwe wending. De it-tak van beroepsvereniging Kivi Niria richt zijn eigen register voor informatici op, omdat de lat 'HBO opleiding' te hoog ligt voor de achterban, AMBI modules is grootgebracht. Kijk, zo vervreem je nog 1.000 gegadigden.

Labels: ,

17 september 2007

De volgende actie

Na afgelopen weekend Doe het nu!, de Nederlandse vertaling van David Allen's Getting Things Done gelezen te hebben (eigenlijk wel apart na het laatste jaar al diverse posts gewijd te hebben aan het onderwerp, een soort read the blogs, don't wait for the book), was het tijd voor een aantal volgende acties. Een dergelijk boek lezen zonder opvolging is als de hoorder zonder daden, waarvoor de Nieuwtestamentische briefschrijver Jacobus tegen waarschuwt.

Een aantal maanden geleden heb ik de trial versie van de GTD add-in voor MS Outlook geprobeerd, maar de $70 voor een licentie was me een brug te ver. Gisteren trof ik Jello.Dashboard, een gratis variant aan.

Met een keurige documentatie in TiddlyWiki formaat, zowel online als bij de installatie offline geleverd. Jello.Dashboard is als homepage in Outlook in te stellen, maar ook los te benaderen. En dan de grote slag, ook voor een gestructureerd persoon als mij, het bijeen sprokkelen van mijn stuff, het definiëren van contexts, projects en het opnieuw categoriseren van Outlook taken. Voorlopige tussenstand: 19 contexts, 30 projects en een vóór het verwerken van de blijkbaar 200 flagged Outlook items in de diverse folders een keurig geordende set taken, zoals uit onderstaande master list blijkt ;-)

Zie ook mijn boekbespreking van Doe het nu! voor meer achtergrondinformatie.

Labels:

16 september 2007

Boekenplank virtueel met Google Books

Op m'n portal gebruik ik een Joomla component om online m'n boekenplank te presenteren. Google, in de permanente gang om zoeken & advertentiemogelijkheden uit te breiden, heeft op haar Google Books (doorzoekbare boeken) een nieuwe functie geplaatst, namelijk My Library. Door boeken te zoeken (op naam, schrijver, ISBN) kun je in een mum van tijd je plank overzetten naar het web, er natuurlijk een recensie bijplaatsen (des te gerichter kan Google advertenties slijten) en de online boekenplank delen met andere zoekers, via een webpagina of RSS feed.

Ik heb een steekproef gedaan. Google beschikt niet over al mijn boeken. Zo werd Moya Brennan's biografie The Other Side of the Rainbow of Walk On: The Spiritual Journey of U2 niet herkend. Verder ontbreken veel covers die ik op m'n portal, dankzij Amazon.com webservices wel kan tonen. Als volledige vervanging van de Joomla component book library is Google dus niet te gebruiken.

Labels: ,

15 september 2007

Deki Wiki als sterk mengsel CMS en wiki

Webapplicaties, ondersteuning voor gadgets en wiki groeien dichter naar elkaar toe. Speurneuzen hebben bij Google al initiatieven daarvoor ontdekt. Maar er zijn ook andere ontwikkelaars actief.

Mindtouch biedt een nieuwe versie van het gratis Deki Wiki. Evenals open source CMS web frameworks als Mambo, Joomla en DotNetNuke biedt Deki Wiki een uitbreidbaar platform, hoewel het qua aard een wiki is. Dankzij volledige API ondersteuning, kunnen allerhande extensies aangebracht worden. Opengarden's Sandbox is hiervoor de community voor ontwikkelaars.

Een greep uit de mogelijkheden:
# Easy and intuitive to use with a powerful WYSIWYG editor
# Enterprise class search
# Organize and find information with tagging, hierarchies, and more
# Share rich media like videos, images, and other types
# Integrate easily with existing systems
# Integrated Lucene search engine
# Deki Wiki has built in support for LDAP, Active Directory, Drupal, Wordpress, and Joomla.

Daarmee biedt Deki Wiki een sterk en nota bene gratis alternatief voor gratis of commerciële wiki producten met veel meer functionaliteit. Het komt daarmee heel dicht tegen de 'traditionele' CMS'en aan te zitten, of beter. Twee aanstaande gerelateerde desktop producten, Deki Wiki Desktop en Microsoft Outlook Connectors. De Desktop Connector laat gebruikers lokaal bestanden zoeken en vinden en via drag&drop in de wiki plaatsen; de Outlook Connector voorziet in publicatie van email messages, bijlagen en contactgegevens naar een wiki pagina.

Waarschuwingen
De download link van Deki Wiki start zonder waarschuwing de commerciële download van 283MB! Dat is dan inclusief de VMPlayer. Eenmaal uitgepakt een stuk software van meer dan 1GB. Handiger is om de source package te downloaden, een beschaafde 10MB. Verder zijn in het oog springende requirements voor de webserver: PHP5.x en MySQL 5.0.x. Ik kan het op m'n eigen webdomein niet inzetten :-(

Labels: ,

14 september 2007

Minder aantrekkelijk

Manneken Pis ingezet voor urologen
Om de aandacht te vestigen op problematieken van oude mannen is de jongeheer van de Brusselse attractie Manneken Pis vandaag afgeknepen. Op initiatief van Belgische urologen heeft het beeld vandaag duidelijk moeite z'n plasje te doen.


Vliegende Hollander duikt onder
Na de opening in april houden de problemen met de nieuwste Efteling attractie Vliegende Hollander aan. Reden voor de directie om vanaf gisteren het toegangshek te sluiten en de maandenlange reparatie van het vehikel aan te gaan.


404: elk nadeel heb z'n voordeel
De 404-pagina niet gevonden foutmelding kun je op default instellen, of je schotelt je bezoekers intelligent wat leuks voor om het onaantrekkelijke van de missende resultaatpagina te verzachten.
Smashingmagazine.com heeft een groot aantal creatieve foutpagina's voor je verzameld, zoals onderstaande.

Labels: ,

13 september 2007

Soundscapes uit Canada

Marcomé, afkomstig uit Québec, Canada is autodidact als het gaat om zingen, liedjes met teksten schrijven, toetsen spelen, arrangementen schrijven, percussieinstrumenten beroeren, enz. Een soort one-woman variant van Note for a Child.

Op haar Myspace pagina vind je meer info over haar (deels remastered) CD's, Sevens Seas en River of Soul. Op haar Youtube profiel vind je enkele videoclips, waaronder Yeku.
Liefhebbers van Enya, Kate Bush, Enigma, Era, Pat Metheny, Annie Lennox, Celtic Woman zullen in hun nopjes zijn met Marcomé.

Labels:

12 september 2007

Spiritualiteit als basis voor vitaal leiderschap

Op 12 en 21 november organiseert Vitz in respectievelijk het Gelredome in Arnhem en het Rotterdamse Erasmus Expo & Congrescentrum inspirerende middagen onder het kopje Spiritualiteit als basis voor vitaal leiderschap. Vitaal klinkt al weer wat grijpbaarder dan 'optimaal', 'maximaal effectief' en andere uit de management literatuur bekende hoog liggende latten. Trendwatcher Adjiedj Bakas (over wie marketingadviseur en programmamanager Ewout Wolff bij beluisteren laatst twitterde leuk, maar heard better) ziet een duidelije trend dat we het sprituele meer en meer gebruiken om ons handelen zin te geven. Over de volgorde der dingen kun je wat mij betreft interactief in discussie met Andries Knevel. Want als de mens een spiritueel wezen is, geeft de geestelijke dimensie zin aan het leven, en dus aan het handelen. Van gebruik of naar eigen hand zetten is in de zuivere vorm geen sprake. Volgens Govert Buijs, hoogleraar sociale en politieke wijsbegeert, de middagen ook van de partij, kun je zonder meer meegaan of je terugtrekken in je zuil.

Het tijdperk van de individualiserende maatschappij heeft ons materieel 'rijk' gemaakt, maar spiritueel arm volgens de uitnodiging. Ik heb zelf veel behoefte dergelijk sprirituele keuze-vermijdende prietpraat om te vormen tot concrete keuzes voor mijn handel & wandel. God geeft zin aan mijn leven, Hij heeft mij immers geschapen en doelen bepaald, randvoorwaarden gesteld. Ik voel me daarbij vrij in verbondenheid met Hem. Een zuil is welbeschouwd een levenswijze met gelijkgestemden, waarbij handel en wandel daarop is afgestemd (het communistisch rode Oost-Groningen staat daarbij op dezelfde voet als het orthodoxe Staphorst om in ongeunanceerde bewoordingen te spreken).

Anyway, heb je zin om je twee uurtjes voor EUR 195 excl. BTW te laten bijpraten over spiritualiteit & zingeving, kun je terecht op vitz.nl. Voor een gratis consult mag je mij ook mailen ;-)

Labels: ,

11 september 2007

ajaxWindows als web OS

ajaxWindows is een soort hybride tussen een besturingssysteem (operating system, OS) en webtoepassingen. ajaxWindows draait in Firefox of Internet Explorer en vereist dus wel degelijk een echt OS op je pc. Maar de user experience is wel die van een Windows achtig besturingssysteem. Een bureaublad, iconen, startmenu. Feitelijk biedt ajaxWindows een lanceerplatform voor webapplicaties, zoals widgets en bestaande toepassingen als Gmail en webpagina's. Als bestandsopslag wordt de 3GB van je Gmail account gebruikt. En dat biedt weer interessante opties om deze 'portal' op elke pc met internetverbinding te kunnen openen en benutten.

Google Apps, eigen in-house widgets draaien in het ajaxWindows venster. Helaas moeten diverse andere applicaties in een nieuw browser venster geopend worden, waarmee het effect van de all-in-one vervalt.

Achter de ontwikkelaars van ajax13.com zit de ondernemer Robertson, die eerder mp3.com startte, momenteel het Linux OS bedrijf Linspire leidt en ook SIPphone.com onder zijn hoede heeft.

De publiciteit heeft z'n keerzijde: vanwege het groot aantal aanvragen voor een account kun je op een sorry, probeer het later nog eens pagina komen.

Labels:

How del.icio.us!

In deze als trage slak heb ik me 6 september aangemeld bij de populaire social bookmarking site del.icio.us. OK, ik had ook wat content in te brengen, bijna 1.000 met de medewereldburgers te delen bookmarks uit m'n jarenlange browserverleden. De weblog is voorzien van een bookmark tag cloud aan de rechterzijde en op m'n portal presenteer ik aan de rechterzijde de recent geplaatste bookmarks. En mocht je willen toetreden tot mijn community, voel je vrij.

Del.icio.us zit zelf ook niet stil. Een nu nog invite-only preview van de 2.0 versie laat diverse vernieuwingen zien. Deze liggen op het vlak van navigatie, sortering, een side bar en action box, kortom een nieuwe look & feel.


----------------
In de mediaspeler: Over the Rhine - Let's Spend the Day in Bed
via FoxyTunes

Labels:

09 september 2007

Wadlopend naar vuurtoren Arngast

Zaterdag 8 september was het opnieuw tijd voor een wadlooptocht, ditmaal de langste tocht die er in Duitsland mogelijk is, die van het vasteland bij Dangast naar de vuurtoren van Arngast en retour.

Concreet betekent dat om 13.30u vertrekken en om 21u terug. Gerko Ennen was niet beschikbaar; de enige andere wadgids die dit traject doet, Bernd Koopmann leidde ons (3 Hollanders en een Berlijnse) met de nodige humor en historische en biologische weetjes over het wad. Veel en dip slik, een heftige noordenwind en diverse regenbuien maakten de tocht niet gemakkelijker, hoewel de pauze bij de vuurtoren droog en relatief zonnig was. (filmpje...)

Terwijl de vloed achter ons opkwam waren we na 20u weer op in het kwelderlandschap tegen de zeedijk. Enkele foto's van besmeurde benen, tevreden gezichten en in een enkel geval 'er geheel doorheen zitten' getuigen van deze maffe hobby.

Na de wandeltocht langs de dijk, douchen, omkleden en ruim 2u over de Duitse A29,A28,A31 en de Nederlandse A37 en N48 sta je dan om 23.30u met stijve benen weer in Balkbrug.

Labels: ,

08 september 2007

Niet elke verleiding slaagt

Na een poos zelf met T-Mobile's Wendy op Hyves te hebben geëxperimenteerd (mijn profielfoto hing opeens achter de frontvrouwe van de telecom provider) viel me vorige week onderstaande advertentiemogelijkheid in Hyves op na het plaatsen van een krabbel.

Wie zei, dat Postbank dood is, en ING de erfgenaam? Het personaliseren van Postbankpassen bestaat al enkele jaren, maar dit is wel een lepe. Overigens ook wel een frappant voorbeeld hoe losjes het portretrecht wordt gehandhaafd. Want ik heb Postbank echt geen toestemming gegeven mijn hoofd zomaar op een pas te plaatsen, ook al is dat een virtuele. De marketing actie verliest op nog een ander punt. Ik heb niet eens een Postbankrekening. En voor een pas met je eigen hoofd open je geen rekening.

Ook de poging van Yahoo! Music om de nieuwe beta onder de aandacht van gebruikers te brengen, faalt jammerlijk. Na diverse pogingen kom ik niet verder dan onderstaand uitgeklede scherm.

Waar de 'oude' Yahoo! Music player onder FireFox niet wil starten, is dit een volgende poging me richting concurrenten te krijgen.
----------------
In de mediaspeler: 4 Non Blondes - What's Up
via FoxyTunes

Labels:

07 september 2007

Avril Lavinge uit optiek CCM recensist

Veel recensies bevatten verwijzingen naar andere artiesten, alsof het gros van de bands en singer/songwriters zich onder druk van platenmaatschappijen alleen laten leiden door de markt en bewezen namen. In christelijke muziekbladen als CCM Magazine, Bottomline en SIGNS wordt nogal eens gesuggereerd, dat leentjebuur bij seculiere artiesten is gedaan. En met 23 jaar voornamelijk muziek van christelijke artiesten recenseren voor onder meer laatstgenoemde 2 bladen, heb ik ervaring, ahum. Bij het horen van Avril Lavinge's The Best Damn Thing wilde ik het eens andersom benaderen. Want wie zegt, dat de zogenaamd rebelse Canadese tienerster Lavinge het allemaal zelf bedacht heeft?

De hijgerige punkrock in I Can Do Better, Everything Back but You en de titeltrack werd in de jaren '80 'gedaan' door Wild Blue Yonder en in de jaren '90 door Dakoda Motor Co. Tegenwoordig maakt Relient K furore en lijken collega tienersterren Krystal Meyers en Britt Nicole minder grofgebekte lyrics en meer waarheid te bezingen dan Avril Lavinge.


Controverse over hoesontwerp en woordkeuze is van alle tijden, ook bij christenen. Zodra U2's Bono het F-woord in interviews in de mond neemt, is de rubriek ingezonden brieven te klein, en de druk op de 77's, die het boeddha beeld van Pray Naked moesten verwijderen, is een ander bekend voorbeeld. In dat licht is de CLEAN uitgave van The Best Damn Thing zonder motherf.. en ander gescheld, een verademing voor bezorgde ouders. Muzikale variatie moet je elders zoeken. De rocky songs komen in de mid-tempo Keep Holding On tot bedaren; misschien komt Lavigne nog eens op de vocale kracht en stylistisch vermogen van bijvoorbeeld Leigh Nash (na Sixpence None The Richer alleen een muzikaal snoepje) en goedbewaard geheim Riki Michele (front-woman van Adam Again en ex-echtgenote van wijlen Gene Eugene). Tenslotte, om je 3e album al tot 'beste' te verklaren, geeft weinig hoop voor de toekomst. Positief gesteld, wordt een switch gemaakt naar moederen door met echtgenoot Deryck Whibley (zanger van de punkrock band Sum 41) voor nageslacht te zorgen?

Labels:

06 september 2007

Foxytunes integreert muziek en web

FoxyTunes is een aggregator die de muziek die je beluistert tijdens het websurfen of werken op je pc terwijl de internetconnectie openstaat (who doesn't?) verrijkt en ontsluit.

De browser add-on werkt met zowel Internet Explorer als Mozilla FireFox en heeft een aantal aardige functies:

- samenwerking met ruim 30 on- en offline mediaspelers, van Microsoft Mediaspeler, iTunes, Last.fm tot bijvoorbeeld Yahoo! Music Jukebox.
- in een compacte toolbar direct aansturen van de mediaspeler.
- informatie over artiest, nummer, cover, biografie, video's, etc. direct zichtbaar.
- Signatunes, invoegen van het nummer dat je bij het schrijven van een blog beluistert. Foxytunes werkt hiervoor samen met een groot aantal blog voorzieningen, van Blogger en Facebook tot Wordpress en Typepad. Signatunes werkt overigens nog alleen in de FireFox add-on. Hieronder een voorbeeld.
----------------
In de mediaspeler: Rhythmic Symphony - Beauty in Dissonance
via FoxyTunes
----------------
Op FoxyTunes Planet wordt de content van de artiest geagreggeerd in een AJAX portal. Je kunt er zoeken op artiest of genre. Content van onder meer Flickr (foto's), Last.fm (streaming audio en informatie), YouTube (video), Amazon (koop de CD), Google (bio), Lyricwiki (songteksten) vind je er in portlets. Daarmee biedt FoxyTunes weer meer dan Last.fm of Yahoo! Music.Tenslotte biedt FoxyTunes de TwittyTunes uitbreiding. Beluisterde muziek staat letterlijk in 1 klik op je Twitter timeline.----------------
In de mediaspeler: DJ Sammy - Cheba
via FoxyTunes

Labels: ,

05 september 2007

Lijit uitgebreid met netwerk visualisatie

Lijit, de widget die ik aan de rechterzijde van de weblog gebruik om mijn content (weblog, portal, stamboom, GoogleReader feeeds, etc.) te laten doorzoeken, heeft een nieuwe feature, Explore.

Aangeklikt verschijnt een overlay met mijn netwerk van gerelateerde blogs. In het groen bovenin staan de vrienden die me via hun blogroll hebben gekoppeld, in mijn geval Gerben & Julië ten Hoeve. Rechts in het blauw staan in mijn blogroll, maar niet andersom (jongens, koppel me nou!)

Links in het oranje is plek voor de blogrolls die naar de blog in het midden verwijzen, maar niet andersom. Klik op een blog en deze komt vervolgens in het centrum. De bevriende blogs worden eromheen gegroepeerd.

Onderin staat de url van de blog in het midden en de accounts die de blogger heeft op andere services, zoals Twitter, YouTube en MyBlogLog. Deze eerste versie van de Lijit uitbreiding toont slechts 2 graden van Lijit gebruikers en een maximum van 21 blogs in elke sectie. Typisch een toepassing die verder uitgebreid zal worden.

Labels: ,

04 september 2007

Artiesten steeds onafhankelijker

De kentering in een muziekblad als CCM, jarenlang de voorvechter van de gevestigde orde rondom christelijke muzikanten, is duidelijk. Elke maand verschijnen pagina's met independent artists, verhalen over hun muziek en links naar hun websites. Alsof het blad vertraagd wakker is in de 21e eeuw en nu de platenmaatschappijen en verwend publiek uitdaagt eens verder te kijken.

Zoals bijvoorbeeld Thomas Torrey, een multimedia artist uit New York. Het bijzondere debuutalbum This Slight Momentary Affliction mixt college rock, euro rock soul in 12 gedichten en gezangen. Denk ter vergelijking aan Ricky Skaggs en Starflyer 59.


Of de indie, rock, ambient van The Upstairs Divine, dat met de nieuwe vocaliste Bethany Raybourn zich dankzij MTVU een van de beste college bands in de VS mag noemen.
The Upstairs Divine

Of als derde de combi acoustic meets techno & ambient van Paper Route. Voormalige bandleden van For All The Drifters hebben inmiddels een titelloze EP beschikbaar. Aan een full-length debuut wordt gewerkt.

Labels: ,

03 september 2007

Perceptie en praktijk van online betalen

Online aankopen doen is naast het zoeken en verspreiden van informatie de belangrijkste bezigheid op het web. Wat gek, dat op vragen over de kennis van online betaalmogelijkheden en de betrouwbaarheid ervan de credit card en de aan de internetbankieren omgevingen van de 'eigen' bank gekoppelde iDEAL voorzieningen zo slecht blijven scoren.

Roel Pieper, pionier en hoogleraar e-commerce aan de Universiteit Twente stelt dat "Online betalen veel veiliger is dan gedacht." Het slechts imago ligt volgens hem aan het gebrek aan goede voorlichting over de betaalwijzen. Goede voorlichting en uitleg vergroot de perceptie van betrouwbaarheid.

Waar in 2003 nog serieus acceptgiro's werden gebruikt voor online aankopen, en zou je het Thuiswinkel waarborg en uitleg mogen koppelen aan 2004, werd onlangs op Molblog.nl zelfs gepleit voor afschaffing van het Thuiswinkel keurmerk. De reden: inderdaad gebrek aan consistentie en compliance aan de regels. Kortom, de aanbieder kan de eigen betrouwbaarheid zelf opvoeren. Daarmee hebben zowel Pieper als de klant/aspirant koper ook. Aanbieders zouden hun web analytics kunnen benutten om de afhakers tijdens het betaalproces in de toekomst (als ze terugkeren, en anders andere klanten) beter te kunnen bedienen.

Labels:

02 september 2007

Microbloggen wordt blokkendoos

Twitter, de bekendste toepassing voor microbloggen, heeft met Twitter Blocks een nieuwe op Flash gebaseerde 3D visualisatie van de activiteit in het netwerk. Deze vernieuwing komt uit de koker van Stamen, heren die eerder bij Digg Labs werkten. Gesponsord door Motorola kun je vanaf de public timeline recente bloggers aanklikken en hun followers zien.

Zo ontstaat een 3D blokkendoos van blogpostjes en bloggers, interessant om weer nieuuwe contacten op te doen.

Ook andere Twitter visualisaties of mashups zijn de moeite waard eens te bekijken:
- GeoTwitter zet recente twitter posts elke minuut op een Google Maps scherm.
- TwitterEarth doet hetzelfde, maar dan op een Virtual Earth weergave.
- Nog dynamischer, en verleidelijk om te blijven kijken, is Twittervision, dat de postings zelf, en niet alleen de herkomst, plot op een Google Maps.
- TwitterMosaic zet de foto's van de posters in een mozaïek.

Labels:

01 september 2007

Navigatie ontwikkelingen

Navigatiesysteem voor lezeressen Libelle
Nee, geen leeswijzer door het damesweekblad Libelle, maar een speciale editie van RoadNavigator. En waar ik zelf zat te denken aan een kaartloze interface of een warme mannenstem ter begeleiding in plaats van Carin of Truus, resulteerde de samenwerking tussen de marketeers van Libelle en CosmicNavigation in een elegant design, handzaamheid, een gebruikersvriendelijk touch screen en een speciale reeks points of interests, zoals adressen van bepaalde winkels (uiteraard!), restaurants en musea. Vanaf week 36 kunnen Libelle-lezeressen het navigatiesysteem verkrijgen door een abonnement te nemen. Ook is het systeem verkrijgbaar via de losse verkoop.

Don't trust your navigator
Vanwege het kruipdoor-sluipdoor verkeer door St. Hilary in in Wales heeft het gemeentebestuur verkeersborden ontwikkeld die bestuurders waarschuwen de aanwijzingen niet op te volgen. Regelmatig staat het verkeer er vast, omdat de volgens navigators snelste route tussen de M4 en de luchthaven van Cardiff door het stadje loopt.

Will Pieper be MyGuide?
Dan Roel Pieper in zijn zoveelste internet startup. Samen met voormalig Tele Atlas-boegbeeld Ad Bastiaansen heeft hij het navigatiebedrijf Road Group opgericht. Beide zakenmannen gaan voortvarend van start, want MyGuide – een belangrijke concurrent van TomTom – is het eerste bedrijf dat zij met hun Road Group overnemen.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker