Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 augustus 2007

Nadelen van user generated content

De betrouwbaarheid of intenties van de gebruikers bepaalt de content op het web. Het recente komkommernieuws over de modificatie van Engelstalige Wikipedia lemma door Mabel & Johan Friso, alsmede de correcties die grote bedrijven aanbrachten in de vermeldingen van hun organisaties, illustreert dat. Dichter bij huis. Op m'n portal presenteer ik een elektronische boekenplank. Malefide lezers vonden het blijkbaar interessant de laatste weken te benutten om 6MB aan verwijzingen naar porno en andere penisverlengende maatregelen als review op te voeren.

Rest niets anders dan een slot op dergelijke functies en een schoning achter de schermen. Op wat grotere schaal, bijvoorbeeld bij Wikipedia hoopt de wereldgemeenschap op een zelfreiningend vermogen. Maar waarom zouden spammers niet massaal lemma's kunnen verminken? Curieus is ook het bericht, dat Wikipedia in augustus tijdelijk medewerkers van de publieke omroep heeft geblokkeerd, zodat zij geen lemma's konden aanpassen. Het kost immers toch op z'n minst tijd en dus geld deze content weer te herstellen.

Labels:

30 augustus 2007

OpenProj als open alternatief voor MS Project

Voor het maken en beheren van planningen zijn NIKU CA Clarity en Microsoft Project de grote commerciële pakketten. De doorontwikkeling van NIKU Workbench is overgedragen aan de open source gemeenschap. Onder de naam Open Workbench kun je de gratis applicatie downloaden en gebruiken als desktop pakket om met NIKU Clarity planningen te werken.

Uitwisseling van planningen NIKU en Microsoft is van oudsher slecht geregeld. En wat een geluk, voor degenen die het bijvoorbeeld op de eigen pc moeten stellen zonder MS-P licentie, is er nu OpenProj. De gratis desktop applicatie is beschikbaar voor Linux, Unix, Mac or Windows. Het programma slikte zonder problemen een ooit met MS Project 2003 gemaakte XML export, zie hieronder.
inlezen van een XML export
Natuurlijk leest het ook zonder problemen .mpp en .mpx bestanden en kan het overweg met Gnome Planner.
inlezen van een regulier MS Project bestand
Opnieuw een voorbeeld van hoe open source applicaties zich prima kunnen meten met hun betaalde, commerciële tegenhangers. Natuurlijk zou je kunnen zeggen, dat de open source variant een soort plagiaat is, en geen originele creatie. Blijkbaar denken partijen daar wat nuchterder over. Intussen kunnen we als projectmanagement ook op eigen machines kosteloos aan planningen werken ;-)

Labels:

29 augustus 2007

Economische waarde van sociale netwerken

Zoals ik gisteren illustreerde met Lucy Diamonds, presenteert een sociaal netwerk (in)direct economische waarde. Tijdens de recente Adaptive Path User Experience Week belichtte een aantal Amerikaanse sprekers de pyschologische drijfveren achter sociale netwerken en daagden het publiek uit na te denken over investeringen hierin.

Uitgebreide info en naslag van Joshua Porters speech vind je op Del.icio.us

Investeringen in de user experience en interaction design hebben dus wel degelijk zin. Aansprekend blijft Amazon.com, maar denk eens aan de verschillende ervaring die Schoolbank.nl versus Hyves.nl, Wehkamp.nl versus Neckermann.com, enz. oproepen.

Voor de belangstellende: de door Nielsen georganiseerde User Experience 2007 congres wordt 4-9 november in Barcelona en van 2-7 december in Las Vegas. Inspiratie voor interacyion designers (veel voorbeelden hoe het niet moet en wel zou kunnen!) is te vinden op noideasbutinthings.com.

Labels:

28 augustus 2007

Sociaal netwerk levert Lucy Diamonds platencontract

Niet langer Lucy in the sky with diamonds op krakend Beatles vinyl, maar een digital agreement voor de christian hip-hop rapster Lucy Diamonds met Kikstart Records, de thuisbasis van Lyrycyst. Via de christelijke tegenhanger van Myspace, Shoutlife is Lucy na op 9 januari 2007 een account te hebben aangemaakt, in contact gekomen met vertegenwoordigers van Kikstart.

Diamonds' debuutalbum, 9 Rooms in The Black Hotel, voorheen Poor Dream Redemption genoemd, slaat op de 9 verschillende songs op het album die als een gang hotelkamers elk een eigen sfeer hebben. Het album zal deze herfst eerst digitaal uitgebracht worden via diverse outlets (iTunes, e.d.), daarna als reguliere CD in de winkels. Shoutlife krijgt de primeur als bedankje voor de lead.

Labels: , ,

27 augustus 2007

Never Ending Story

Last.fm toverde in de playlist The Echoing Green's similar artists vorige week de door de Noorse synthpop band Echo Image gemaakte
Echo ImageThe Neverending Story (Fantasian mix)
van Limahl's 1984 one hit wonder Never Ending Story.

Limahl, zanger van Kajagoogoo, probeerde in 2004 nog een come-back, inclusief een nieuwe verzamelaar van Kajagoogoo klassiekers als Too Shy en Big Apple.

Never Ending Story (lyrics) hoorde bij de succesvolle gelijknamige fantasy film. Voor wie het wijsje of de beelden niet meer spontaan bovenkomen drijven, eerst het wijsje...
LimahlNever Ending Story
en dan de beelden...


En zo is ook deze 80's hitmachine een succesverhaal, dat in de 21e eeuw doorverteld wordt.

Labels:

26 augustus 2007

Flevo vooruit en achteruit

Het Flevo Festival 2007 wordt vandaag, zondagavond 27 augustus, nabeschouwd op 3FM tijdens de grote Xnoizz Flevo Festival After Party. Om 20u kun je je radio aanzetten.

Op dinsdag 28 augustus wordt een compilatie van dit christelijke muziekfestival op Nederland 2 uitgezonden.

Na in 1978 in het Zeeuwse Kamperland begonnen te zijn, vervolgens jarenlang naam & faam gemaakt in Biddinghuizen (het terrein naast Walibi World, waar de laatste jaren Lowlands gehouden wordt), en alweer een tijd in het Brabantse landgoed Liempde, wordt 2008 opnieuw een andere locatie uitgeprobeerd. Flevo 2008 strijkt dan van 14 t/m 17 augustus neer aan het strand van Bussloo, een groot recreatiemeer tussen Deventer en Apeldoorn ten zuiden van de A1. Mocht ik tegen die tijd nog in Apeldoorn zitten, zou ik voor de avondconcerten in één moeite kunnen doorrijden.

Labels: , ,

25 augustus 2007

Jesus en Freaks

Jesus Freak was een geweldige hit, zowel in de christelijke als seculiere hitlijsten voor het Amerikaanse hip-hop trio DC Talk. De combinatie Jesus en Freak (in het algemeen een positieve aanduiding voor christelijke jongeren die zich niet schamen voor het geloof) ligt bij 'onze' Linda Wagenmakers sinds deze week wat lastiger. Na ten tijde van haar hoofdrol in de musical Miss Saigon al voor haar christelijk geloof uitgekomen te zijn, vervolgde Wagenmakers haar loopbaan als musicalster en zangeres. Vorig jaar werd met veel publiciteit haar debuutalbum Full Circle uitgebracht via Ecovata Records van Arjen van den Bijgaart, dat naar eigen zeggen 11 dagen geleden Linda's foute rol in een moderne freak show ontdekte, met dank aan De Telegraaf, de krant van wakker Nederland, dat overigens op 27 juli het 'nieuws' al bracht.

Shhh ... it Happens is een echte freakshow. De combinatie vloeken, seks en geloof werd Linda teveel (eerder gaf de actrice aan geen enkele moeite te hebben met de musical, waarin gevloekt werd in een hels pretpark, aldus Trouw), zodat ze uit de cast stapte (feitelijk: tot vervanging geregeld is, doorgaat). Voor het christelijke Ecovata, dat haar CD en zangkunsten promootte, kwam dat echter te laat en ontbond het contract met Linda. De CD Full Circle is uit de winkelschappen gehaald. Dat afdoen als "Maar ik heb er inmiddels vrede mee. God's ways certainly are mysterious." is volgens mij een fraai staaltje verschuilen achter een Ander.

Moeten we als christenen niet zachter met elkaar omgaan, als zondige mensen niet zelf eerste stenen willen werpen? Is iedereen vrij in het uitoefenen van zijn/haar vak? Moeten we elkaar aansporen integriteit hoog in het vaandel te houden?

De ban van artiesten en CD's doet denken aan eerdere acties van Amerikaanse platenmaatschappijen bij bijvoorbeeld:
- Amy Grant en Gary Chapman bij hun scheiding in 1997/98.
- Sandi Patty bij haar scheiding in 1993, gevolgd door ernstige psychologische problemen en langzaam herstel.
- First Call, waar de scheiding van zangeres Bonnie Keen en de perikelen met Marty McCall hun bediening ernstig schaadde. Bonnie schrijft erover in haar book God loves messy people.
- Stryper na de release van hun controversiële Against the Law album (later ingezien als misstap)

Overtrokken of zorgzaam? Als je een overzicht met gescheiden voorgangers, zangers/zangeressen en andere christelijke 'voorbeelden' leest, schaam ik me wel.

Wat hier voor Ecovata speelt is het negatieve effect bij commotie over Linda's rol, hoezeer ook 'gespeeld' als excuus geldt. Negatieve publiciteit is, hoe onterecht of niet op feiten gebaseerd ook, dodelijk voor de verkoop en het imago.

Labels: , , ,

24 augustus 2007

Kans op VanAnaarBeter Prijs

In 2006 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat jaarlijks de VanAnaarBeter Prijs ingesteld voor de beste gerealiseerde initiatieven van bedrijven die gericht zijn op het verminderen van files. De juryvoorzitter is oud minister van Verkeer & Waterstaat, Karla Peijs. Naast Peijs bestaat de jury uit Stefan Hulman (Burgemeester Den Helder), Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie TU Delft), Jan Zaaijer (voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer – Taxi) en Leen van Dijke (public affairs / maatschappelijk verantwoord ondernemen Volker Wessels). Op 6 november zal minister Camiel Eurlings de prijs uitreiken. Afgelopen vrijdag, 17 augustus sloot de inzending van nominaties.

De organisatie van DeKilometerverzekering.nl is door Verkeer en Waterstaat uitgenodigd om mee te dingen naar de Prijs. Het verzekeringsbedrijf is per 1 augustus gestart met de verkoop van een autoverzekering per kilometer. Deze verzekering maakt automobilisten bewust van hun rijgedrag en beperkt onnodig autogebruik, voorkomt files en is beter voor het milieu.

Labels: ,

23 augustus 2007

Fotoverzameling op Flickr

Yahoo! onderhield twee fotoservices, Yahoo! Photos en Flickr. Zoals dat gaat is de eerste inmiddels obsolete geworden en is Flickr helemaal web 2.0 met user generated content, tagging, maps mashups, commenting, etc. Alle reden de foto's die ik nog op Yahoo! Photos had staan te laten migreren naar een nieuw Flickr account. Vooral de maps mashup bevalt me goed.www.flickr.com
Henk-Jan van der Klis' Yahoo! Photo Album photosetHenk-Jan van der Klis' Yahoo! Photo Album photosetLabels: ,

22 augustus 2007

Marktkennis financieel managers is beperkt

Het onderzoek Best employer to work for in finance, dat in april 2007 online werd uitgevoerd in opdracht van Finance.nl onder 1576 financieel managers is natuurlijk vanuit diverse invalshoeken te beoordelen. Ik concentreer me op de verzekeringsbranche, volgens Finance.nl zelf een van de minst populaire branches. Eerst de hitlijst:
1. Achmea (31%)
2. Interpolis (30%)
3. Nationale Nederlanden (28%)
4. Fortis ASR (27%)
5. Aegon (23%)
6. Delta Lloyd (22%)
7. Centraal Beheer (17%)
8. Zwitserleven (16%)
9. Reaal (14%)
10. Univé (13%)
11. Aon (11%)
12. Ohra (9%)
13. Generali (8%)
14. Marsh (8%)
15. De Lage Landen (7%)
16. De Amersfoortse (6%)
17. Atradius (5%)
18. FBTO (5%)
19. De Goudse Verzekeringen (4%)
20. Levob (2%)
21. Een ander bedrijf (9%)
22. Weet niet, geen antwoord (5%)

Boeiende uitslag, want Levob is sinds juli 2004 opgeslokt door Avéro Achmea; De Amersfoortse en Fortis ASR horen bij elkaar, hetzelfde geldt voor het kwartet FBTO, Centraal Beheer, Interpolis en Achmea of het duo OHRA/Delta LLoyd. Ach, en ook De Lage Landen is een 100% Rabobank dochter. Bij geen van deze bedrijven werk je voor een merk, eerder voor een divisie of concernonderdeel.

Dus...beste financieel manager: bezint eer ge begint. Verken de markt voordat je bij niet bestaande bedrijven solliciteert of je onbedoeld bij het verkeerde kantoorpand meldt.

Labels: ,

21 augustus 2007

Mindmanager users group online

Sinds kort is het sociale netwerk MindManager Users online gegaan. Het aantal leden stijgt gelukkig. Als 67e ofzo heb ik me 16 augustus aangemeld en de belangrijkste hebbedingen, zoals de vindplaats van m'n online gezette mind maps en weblog feed.
Visit MindManager Users


Zo'n community van MindManager gebruikers is altijd handig voor hulp, voorbeeld mindmaps en praktijkervaringen met het pakket.

Labels: ,

20 augustus 2007

Liefde in gradaties

Singer/songwriter Karin Simonian's debuutalbum, 11 Degrees Of Love kwam 15 mei 2007 uit bij Stereotrain. Liefde, hartzeer, moeite en hoop staan centraal in de broer/zus samenwerking met Sebu. Inspiratie vond Karin bij de voornamelijk Britse bands Queen, Björk, Keane, Depeche Mode, Portishead, Dido, Zero 7, Imogen Heap en New Order, dan weet je uit welke hoek de Rock / Pop / Electronica waait.


Six Degrees Of Love is een Amerikaanse hulporganisatie van Ken Storen die in Lesotho, Zuid-Afrika wortel schoot na er als Peace Corps volunteer gewerkt te hebben.

Faye Jones schreef een Degrees of Love gedicht over leven, liefhebben en uiteindelijk overdragen aan God die ons het meest bemint.

Rachel Basch schreef in 1998 een roman Degrees of Love over een gezinscrisis, privacy, de relatie tussen werk en eigen persoon en breekbare liefde.

Bottomline: liefde is een werkwoord; je kunt ze laten groeien, verwaarlozen, herontdekken en waarderen in verschillende vormen en gradaties.

Labels: ,

19 augustus 2007

Uitdagingen voor verzekeringen in Long Tail

Ewout Wolff, marketing-adviseur en programmamanager met wie ik momenteel bij een bekende Apeldoornse verzekeraar samenwerk, opperde 27 juli in een brainstorm blog een aantal ideeën om Chris Anderson's The Long Tail (Waarom we in de toekomst minder verkopen van meer) toe te passen op verzekeringen, en dan met name de staart te verkennen. Producten die niet in de traditionele grote segmenten, zoals een autoverzekering, inboedel & opstal, tijdelijke reis, vallen. Natuurlijk zijn de bekende verzekeringsthema's (verzekerde objecten of personen) open voor variatie, radicale vernieuwing heeft de laatste jaren volgens mij niet (meer) plaatsgevonden.

Je zou Wolffs ideeën kunnen categoriseren in:
- beperkte doelgroep (ZZP'ers, werknemers van één organisatie);
- beperkte groep gedekte evenementen (uitkering bij overlijden tijdens een vlucht; evenement);
- beperkte groep verzekerde objecten (beamer, mobiele apparatuur).

Kenmerkend voor verzekeringen, is dat het risico (kans van optreden * impact) verzekerbaar moet zijn. Risico's moeten verder verspreid worden, om de benodigde premies om uitkeringen bij gedekte evenementen te kunnen doen binnen (commercieel) aanvaardbare proporties te houden. Traditioneel zijn daarvoor grote groepen mensen (deelnemers, verzekeringnemers) nodig. Denk aan de werknemers (voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekeringen), levenden (om de uitkeringen bij overlijden te kunnen ophoesten), of een wagenpark (om schades van brokkenmakers te kunnen compenseren met 'braaf, truttig rijdende' automobilisten).

Risicoaversie en solidariteit zijn twee volgende kenmerken die de keuzevrijheid van vrager en aanbieder van verzekeringsproducten beperken. Sluit je een verzekering af, omdat je zelf vermoedt, dat het gedekt evenement (ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag, e.d.) zo ongeveer zeker gaat optreden en wil je een ander voor de kosten (vergoeding, uitkering) laten opdraaien? Wiens probleem is ziekte, arbeidsongeschiktheid of ontslag? Het solidariteitsprincipe, dat we in Nederland rondom verzekeringen huldigen heeft veel van 'in goede en slechte tijden' en 'we zijn er om elkaar te helpen, nietwaar?'.

Zodoende gaan voorbeelden als de anti-stressverzekering bij overnames bij ABN AMRO medewerkers niet op. Wie wil hier geld (premie) inleggen? ABN AMRO als overnameprooi? Trouwe ABN AMRO medewerkers die bij het idee van het verlies van 'hun' ABN AMRO alleen al stress krijgen? Is stress in combinatie met onzekerheid over toekomstige werkgelegenheid, positie in het bedrijf, e.d. bij en na een overname wel een verzekerbaar risico?

En zou je in plaats van een RSI verzekering voor flexwerkers niet in de risicobeheersing eerder denken aan preventieve maatregelen als goede bureaustoelen, schermverhogers, muizen, anti-RSI software als Workpace?

En wat te denken van de uitkering bij 3 maanden lang geen opdracht(en) als ZZP'er? Kiest de ZZP'er niet bewust voor deze positie ten opzichte van een betrekking in loondienst vanwege het zelfstandig willen dragen van de 'goede en slechte tijden'? Als je het goed doet, 'verzeker' je je inkomen bij leegloop toch in het tarief dat in rekening gebracht wordt bij uitgevoerde werkzaamheden? De keuze om ZZP'er te worden impliceert een afscheid van het stelsel aan werknemersverzekeringen. Take it or leave it.

Als mogelijk levensvatbare verzekeringsproducten resteren dan de voor een beperkte groep evenementen of objecten verzekerbare risico's. Zo kennen we inderdaad al langer producten als regenverzekering, huwelijksverzekering (die van de dag zelf dan, niet op het succesvol verlopen van de tijd erna), buiten het huis verzekering (voor mobiele apparatuur en fotocamera's) of de expatsverzekering. Ruimte is hier voor nichespelers, omdat de grote verzekeraars in de afgelopen jaren grootschalige rationalisatietrajecten van gevoerde producten en polisvoorwaarden hebben doorgevoerd om juist zo efficiënt mogelijk de markt te kunnen benaderen met standaardproducten. Voor de nichespelers is het dan zaak hun producten zo gericht mogelijk aan de man te brengen. Dat is weer voer voor slimme marketeers. En zij moeten dan wel bereid zijn (als ZZP'er?) juist niet bij een grote verzekeraar, maar bij hun kleine vakbroeders aan te schuiven. Voor de verzekeringstechnische admninistratie, compliance eisen, aanbieders en tussenpersonen en rapportages liggen er dan 'nog enkele uitdagingen', immers ook in de 'staart' gelden veel eisen die ook aan de 'kop' van verzekeringsproducten gesteld worden.

Uiteraard mag deze brainstorm via commentaar aangevuld, uitgedaagd, weerlegd, etc. worden. De bottomline van The Long Tail - waarom we in de toekomst minder verkopen van minder vind je als boekbespreking op m'n portal.

Labels: ,

18 augustus 2007

Ambachten, speelgoed en vliegtuigen

Met vriend Patrick had ik vandaag naar het Duitse eiland Norderney willen wadlopen, maar donderdagavond meldde de wadgids deze af. Daarom de voor volgende week zaterdag geplande dag uit naar vandaag verschoven, om volgende week Johans kinderfeestje te kunnen houden. Andermaal gewapend met Museumkaarten naar Terschuur, tussen Voorthuizen en Barneveld om er het Oude ambachten en speelgoedmuseum te bezoeken. Dit is het grootste particuliere museum van Nederland, zeg maar de uit hand gelopen hobby van voormalig boer Kees Bakker die er in 1994 mee startte.

De enorme verzameling oude spullen en ingerichte toonkamers, etalages van allerhande winkels, werkplaatsen, klederdrachten, vakken en ambachten overweldigen. Uniek, dat de ouders alles mogen aanraken en tonen aan de kinderen; vrij weinig staat in vitrines. Zo kun je voorwerpen naar keuze uitleggen. Het weerzien van de Toshiba MSX (mijn eigen eerste computer) en Commodore 64 (idem, maar dan van Klazien) was ontroerend ;)

De kinderen maalden minder om de speurtocht en des te meer om de Lego speelhoek, de Scalextric racebanen en het speellokaal met ballenbak, hobbelpaard en flipperkasten.

Na de lunch buiten reden we iets terug richting Voorthuizen, waar IJsboerderij De Oude Deel van de familie Lokhorst gevestigd is. Lekker roomijs en een trampoline om de energie wat kwijt te raken!

Vervolgens over de N344, de oude Rijkstraatweg tussen Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Almelo via Apeldoorn naar vliegveld Teuge. Parachutisten vertonen er hun kunsten, terwijl Johan oefent op portretfotografie van z'n ouders en zussen. Ambachten worden doorgegeven aan volgende generaties.

Meer foto's...

Labels: ,

17 augustus 2007

Hoe een Muijs een Margriet vangt

Gerichte zoekacties op m'n weblog naar de vrouw in het leven van BNN Hey DJ winnaar en tegenwoordig voor NPS werkzame Martijn Muijs leidde laatst bij Martijn al tot de reactie: "Misschien moet je een lijstje met vrijgezelle alternatieven plaatsen.". Ina Muijs-Hennevelt benadert het anders. Vandaag meldde ze op haar Hyves blog, dat ze via een modellenwedstrijd gekozen is in de top-3 in de leeftijdsklasse 40+ van damesblad Margriet.

Stemmen op het Margriet Model 2007 kan nog tot 1 september. Door te stemmen maak je tevens kans op een make-up set van L’Oréal Paris ter waarde van € 54.

Labels: ,

16 augustus 2007

Handige webbedingetjes

Met Builtwith.com kun je een willekeurig domein naspeuren op gebruikte technologie. Je moet dan denken aan besturingsysteem op de webserver, scripttalen, widgets, frameworks, advertentiesturing en ondersteuning van RSS feeds.

Met iSkoot krijgen gebruikers van een Blackberry, diverse Nokia, Sony Ericsson, en enkele Motorola en Palm Treo's de mogelijkheid om te kunnen skypen via de mobiel.

En zoek je voor de content van je site, weblog bericht nog een goed idee, zet dan de Idea Generator in. Dit moderne rad van fortuin levert je in enkele seconden geweldige aanknopingspunten.

Labels: ,

15 augustus 2007

Gmail's opslagcapaciteit ingehaald door de concurrentie

Nu Microsoft met Windows Live Hotmail de gratis opslagcapaciteit van 2 naar 5GB heeft vergroot, heeft Gmail de twijfelachtige eer de grootste gratis webmail service te zijn met de minste opslagcapaciteit. Hoewel ik nog geen mensen heb ontmoet die 'out of space' waren geeft een vergelijking je wel inzicht in de status quo.

read more | digg story

Nieuwe muzikale ontdekkingen in Myspace

Ives, een als Coldplay klinkende christelijke band rond Jason Tolliver. Today is the New Tomorrow (te koop via Myspace) was het debuut in 2006, nu gevolgd door Themes (te koop via iTunes).


Joel Held, hoewel operened vanuit California, is geboren uit in Nederland woonachtige Surinaamse ouders. Van kindsbeen af geïnteresseerd in eurodance en Afro inspired dance. De combinatie aanbiddingsleider en dance producer bevalt blijkbaar uitstekend. Inside Out is Joel's eerste demo.

Van een jeugd vol 60's, 70's, 80's, jazz, electronic, industrial, gothic, synthpop, ambient, chill out, lounge en trance heeft de in Haifa (Israël) woonachtige Idan Or onder de artiestennaam lemonchill een eigen album Sentant uitgebracht met ambient/lounge soundscapes. Naast Myspace kun je voor sound clips terecht op Showcaseyourmusic.com.

Labels:

14 augustus 2007

In ruil voor een baan minder file

Combineer het grote aantal moeilijk vervulbare vacatures, de grote bereidheid om te zien naar een andere baan en het toegenomen fileleed in een oplossingsrichting. Immers, veel Nederlanders zijn gemiddeld bereid slechts 40 minuten enkele reis woon-werk nodig te hebben. Een mogelijkheid is de eind 2006 gestarte site werkdichterbijhuis.nl. 9.000 mensen staan inmiddels aangemeld op de site.

Bij zo'n 5-8% van de mensen vindt er daadwerkelijk een match plaats voor uitruil van banen. Lastiger is de statistiek of daadwerkelijk geruild is. Een eerder siteconcept, wisselwerknederland.nl liep stuk op gebrek aan ruiling. Want, inschrijven op een site is nog wat anders dan actie ondernemen.

Labels: ,

13 augustus 2007

Numpa de Nederlandse Twitter

Vergelijken lijkt goedkoop, maar speciaal gericht op het Nederlandse publiek is Numpa, dat zich - analoog aan Hyves versus Myspace/Facebook - een eigen plek gunt in de wereld van microblogging.

Ook op Numpa kunnen gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 karakters plaatsen. Dit kan online via het web, via sms een speciale messenger client Pigeon (inderdaad, weer eentje). Dan maakt Twitter met de Gtalk buddy en de mobile version voor je PDA/smartphone het je toch makkelijker. Ook biedt Numpa nog geen widgets om je eigen website mee te verrijken. Daarentegen biedt Numpa wel channels, categorieën om gebruikers te groeperen en op basis van interesses vrienden te scoren.

Labels:

12 augustus 2007

Michael W. Smith en Darlene Zschech op 6 oktober in Gelredome

Speciaal voor het 40-jarig bestaan van de Evangelische Omroep (EO) wordt een avondvullend jubileumconcert met Michael W. Smith en Darlene Zschech georganiseerd op zaterdag 6 oktober in de Arnhemse Gelredrome. Beiden hebben het stadion al eens goed gevuld met hun pop en praise, hoewel ze 6 oktober deels apart een programma verzorgen met een eigen begeleidingsband, maar natuurlijk ook samen zullen zingen.

Voor EUR 30 kun je een eigen kaart bestellen. Wil je niet-gelovige familie, vrienden of kennissen meenemen, betaal je voor hen slechts EUR 5. Natuurlijk is een promotiefilm beschikbaar.

Labels: ,

11 augustus 2007

Expeditie in Zwols Ecodrome

Hoewel we het inmiddels 10-jarige Ecodrome in Zwolle hebben zien bouwen en de eerste pogingen om bezoekers te trekken in de krant volgden, waren we er nog nooit geweest. Vandaag, gewapend met een quintet museumkaarten wel.

Dagelijks worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals het voeren van otters en het goudzoeken in Expeditie Goudmijn. Kinderen kunnen elke dag mammoetbotten opgraven en sinds kort is er twee heuse breedsnuitkaaimannen, Hap en Snap te bewonderen. Poppenkast, diverse tentoonstellingen over spinnen, gezichtsbedrog, een tijdreis, goudzoeken, mineralen en de nodige speeltuinen, kano's, doolhof en grote kooien met roofvogels onderhielden ons vier uur. Een herhalingsbezoek volgend jaar zit er wel in. Ook voor een schoolreis een prima doel.

Meer foto's van ons dagtochtje...

Labels: , ,

10 augustus 2007

Eclipse helpt processen en methoden bouwen

Bij Capgemini vindt momenteel een migratie plaats van methoden en standaardprocessen in HTML naar een nieuwe webomgeving, waarbij driehulpmiddelen centraal staan:
1. een op het open source Mediawiki gebaseerde wiki
2. IBM's Rational Method Composer. RMC is een flexibel platform, dat procesondersteuning biedt bij software maatwerkontwikkeling. Rational Unified Process (RUP), een industriestandaard voor softwareontwikkeling, is inmiddels een onderdeel van RMC.
3. Eclipse Process Framework Composer.

EPF Composer is een krachtige open en gratis beschikbare tool voor het ontwikkelen, publiceren en op maat snijden van processen/methoden. Het maakt deel uit van zo'n 60 open source projecten die onder de titel Eclipse worden uitgevoerd. Conceptueel zijn deze ingedeeld in:
1. Enterprise Development
2. Embedded and Device Development
3. Rich Client Platform
4. Rich Internet Applications
5. Application Frameworks
6. Application Lifecycle Management (ALM)
7. Service Oriented Architecture (SOA)
De Eclipse gemeenschap wordt daarin ondersteund door een grote groep IT solutions providers, start-ups, universiteiten en onderzoeksinstellingen en indviduen, zodat er flinke ontwikkeling in het platform zelf is.

Het op maat snijden van een ontwikkelingsmethode (zoals RUP of Scrum) voor een specifiek project, of het inrichten en beschrijven van (bedrijfs)processen vergt altijd veel tijd en aandacht. EPF lijkt hiermee een behoorlijk stuk ondersteuning in te kunnen geven, zeker met de diverse beschikbare plug-ins. Met de deze week uitgekomen 1.2 versie ga ik dus de komende tijd stoeien. De bij EPF geleverde OpenUP (Open Unified Process) als 'open' tegenhanger/invulling van het door IBM geadopteerde en commercieel verspreide RUP vind ik in elk geval een eye-opener.

Labels: ,

09 augustus 2007

Lastige punten bij sollicitaties

HR functionarissen blijken dragers van een piercing of tatoeage kritisch te beoordelen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek op Vault.com. 85% van de ondervraagden meent, dat dergelijke lichaamsversieringen de kans op een nieuwe baan verkleint. 42% van de ondervraagden had een piercing of tatoeage.

Heb je toch nog vragen als binnenkort werkzoekende, de FNV heeft een aantal zaken voor je op een rijtje gezet over dit onderwerp. En wil je je versieringen bedekken, maar heb je geen geld voor een suit of mantelpakje, wil Dress for Success je gratis aan passende kledij helpen.

Spijt van die kritische weblog posting over het bedrijf waar je nu wilt werken of de foto's van jou en je vrienden in Salou die nog ergens op een sociaal netwerk zwerven?
Werkgevers benutten internet ook voor het opbouwen van een beeld van jou als sollicitant. Zo'n 26% van 1150 door Careerbuilder.com ondervraagde P&O-adviseurs doet zo'n check voor ze met een kandidaat verder gaan; 12% kijkt naast een Google search op je naam ook nog op sociale-netwerksites als Facebook.com. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

08 augustus 2007

Van 8-8-99 naar 8-8-07

Vandaag mag ik mezelf 8 jaar vader noemen. Ik hoop er nog vele aan te kunnen toevoegen. En, dat ik in Johan (deels) mezelf herken, doet me deugd ;) Elkaar regelmatig een spiegel voorhouden, heet dat netjes.

Labels:

07 augustus 2007

Avonturen tot in de avonduren in Hellendoorn

Vandaag met kortingsbonnen van de Wibra (50% korting op de entreeprijs incl. snackmaaltijd, en dus alsnog ruim EUR 75 kwijt om met z'n vijfen uit te zijn), naar Avonturenpark Hellendoorn. Het bezoek vorig jaar alleen met de kinderen was nog niet vergeten, zo bleek vanochtend op de heenweg. Alle attracties en details werden weer opgevoerd.

Ditmaal met het hele gezin van streep 10u tot 18.30u plezier gehad. De Sky Pirates 2 show van 18u was wel de klapper (mooie duikstunts); voor de rest merk je dat de kinderen steeds ouder worden, andere attracties leuk beginnen te vinden, en je zeker niet meer overal mee hoeft om het spreekwoordelijke handje vast te houden. Nog even, en ze durven wel de achtbanen in. We oefenen gewoon door. Eind september bezoeken we met honderden Capgemini collega's een weekendje Eurodisney.

Meer foto's van Avonturenpark Hellendoorn...

Labels: ,

06 augustus 2007

8hands brengt sociale netwerken bijeen

8hands combineert de toegang tot sociale netwerken als MySpace, Facebook, Blogger, Wordpress, Flickr, YouTube, etc. bijeen in een enkele desktop applicatie. Het voordeel: vanuit één plek de veranderingen in de content en deelnemers van je netwerken volgen, chatten met je buddies en het beheer van je content in de genoemde netwerken.

Hoewel nog in alpha, nodigt 8hands je uit de applicatie uit te proberen.

Labels: , ,

05 augustus 2007

Dubbel onvolmaakt

Hoobastank's The Reason was in 2004 een veelgedraaide - voor mij op het irritante af!- song op de Franse radio.
I'm not a perfect person. There's many things I wish I didn't do, but I continue learning, I never meant to do those things to you. And so I have to say before I go, that I just want you to know I've found a reason for me to change who I used to be. A reason to start over new and the reason is you..."


De #1 hit werd onder meer tijdens de laatste aflevering van Friends gebruikt.

Via een advertentie in het augustusnummer van CCM Magazine kwam ik op de christelijke band The Julian Drive, dat als 1e single van hun opvolger van het titelloze debuut uit 2005, My Coming Day (releasedatum 4 september) uitgerekend dit nummer in een krachtige remake uitbrengt.

Negatief gesteld is The Julian Drive daarmee een perfecte kandidaat voor the CCM Patrol, een schrijverscollectief, dat uitermate kritisch 'christelijke' CD's recenseert. Maar de songtekst die - in de videoclip setting van Hoobastank nog over een verloren liefde gaat - ook als een perfecte belijdenis van de onvolmaakte, zondige mens die in God de reden om te leven heeft gevonden, werd in januari 2005 ook al opgepikt door het online dagboek DailyWisdom.

Helaas is The Reason de enige song die The Julian Drive aanbiedt. Om te horen wat de heren nog meer te bieden hebben (Op Myspace vind je verstopt nog de video van It's not My Flight), moet je dus nog even geduld hebben.

Labels: , ,

04 augustus 2007

Zeker van Second Life

Voor wie om wat voor reden dan ook zich nog niet kan voordoen als avatar in Second Life (ik ben vanwege tijdgebrek en andere aandachtverdeling niet present), blijft de virtuele wereld, waarin user generated content en zakelijke verdienmodellen hand in hand gaan, fascineren.

Als je nog helemaal nieuw bent, bieden onderstaande introductiefilms - naast het onvermijdelijke Wikipedia lemma over Second Life - je aanschouwelijk onderwijs.


De scheefgroei tussen accounts en actieve gebruikers geven te denken. De cijfers zijn van 1 augustus:
- Residents Logged-In During Last 7 Days: 474,839
- Total Residents: 8,572,556
- Online Now: 33,618
- US$ Spent Last 24h: $1,241,004

Deze week baarde totaalverzekeraar Univé Verzekeringen opzien door te melden 2 weken na opening van hun virtuele regiokantoor al 16 polissen te hebben verkocht. Als buitenstaander denk je dat er normale risico's als autoschade of inbraak mee zijn gedekt en dus reguliere verzekeringsproducten worden verkocht. Univé speelt de virtal reality echter uit. De Second Life verzekering biedt in Second Life voor een premie van 200 Linden dollar (L$, de geldeenheid in het door Linden Lab bedachte Second Life) (omgerekend EUR 0,57) 6 maanden verzekering tegen zorg, diefstal en schade. Bij schade die wordt geaccepteerd zal eenmalig 10.000 L$ uitgekeerd worden.

De implementatie kent z'n kinderziekten, zo weten vers verzekerden en bezoekers van het regiokantoor te melden in het commentaar op het Secondlife.nl nieuwsbericht. Maar waardering voor dit initiatief is er absoluut. Ontuchterend is de uitkomst van een afstudeeronderzoek, dat slechts 34 Nederlandse organisaties actief zijn in SL.

Benieuwd naar (second) levensverhalen? In Second Life: Verhalen en reportages uit een tweede leven doet Ilja Pfeijffer een boekje open.

Echte SL verslaafden kun je herkennen, dat bewijst onderstaand filmpje. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

Misschien is analoog aan ruimtereizigers een quarantine periode aan te raden, vóór contact met 'gewone' aardse omgevingen en medemensen wordt gezocht.

Labels: , ,

03 augustus 2007

Mobiele bereikbaarheid in buitenland heeft prijs

Dubbelhartig bij consument en aanbieder. Uitgerekend nadat de meeste Nederlanders op terugreis zijn, introduceren de mobiele telefonie aanbieders op last van de EU de verlaagde roaming tarieven voor telefoontjes vanuit en naar het buitenland. Aanleiding hiervoor waren jarenlange klachten over zogenaamd onverwacht hoge telefoonrekeningen na afloop van de vakantie.

Voxmobile, Tele2 (why pay more), Virgin Mobile en Telefónica-dochter O2 zijn nu door de EU op de vingers getikt, omdat deze overgang naar overzichtelijke roaming tarieven niet netjes geregeld is.

De tarieven voor dataverkeer bleven buiten schot, maar ook daar gaat verandering in komen. Want nu we (opnieuw) massaal onze laptops meenemen op vakantie en op de verregende camping natuurlijk onze e-mail moeten checken en de weersverwachtingen online moeten zien, valt bij thuiskomst de rekening tegen.

Kun je dan als mondige consument niet lezen? Dacht je echt dat mobiel internetten gratis is, omdat dat thuis en op het werk ook gratis is? Toen de camping me 4 weken geleden meldde, dat hun WiFi voor EUR 3,95 per kwartier of EUR 10 per uur te gebruiken was, was ik blij, dat ik ook zonder mobiel web vakantie kon houden. Lukt het jou niet, dan bij deze nog wat kostenbesparende tips.

Labels: ,

02 augustus 2007

Herinneringen aan Roxx Regime

Voordat Stryper Stryper werd, heette de in 1983 als trio opgerichte band Roxx Regime.

De herleving van de Sweet Family music doet ook belangstelling voor de eerste albums stijgen. Onder eigen label (Fifty Three Five, verwijzend naar de lijfspreuk uit Jesaja 53 vers 5, with his strypes we are healed) werd 10 juli een set met oude demo's uitgebracht.

Ruwere versies van klassiekers als bijvoorbeeld Loud N Clear, You Know What to Do, You Won't Be Lonely en Honestly. Laatstgenoemde rockballad betekende de grote doorbraak op MTV en de radio. De rest is geschiedenis. Stryper bracht van de 2003 reunion tour ook nog een extended versions CD op de markt. Lekkere zomer is 2007 toch! Evenals Roxx Regime (compleet met bijbehorend t-shirt) te bestellen op Stryper.com

Labels: ,

01 augustus 2007

De Kilometerverzekering

Doorbraak in verzekeringsland per vandaag, 1 augustus 2007. Een Nederlandse variant van de pay-as-you-drive (PAYD), zoals eerder in België en Groot-Brittannië zijn geïntroduceerd, zag het daglicht. DeKilometerverzekering van Michael Boon, dat dankzij assuradeur Melching over verzekeringstechnische dekking en voorzieningen als een digitale polismap beschikt, heeft een vliegende start en veel exposure in kranten en nieuwsbulletins.
Voor de relatief weinigrijder (met een jaarkilometrage van 66.000km ga ik niet eens een offerte aanvragen) zijn er forse besparingen mogelijk, omdat zonder no-claim, bonus/malus constructies premie per gereden kilometers moet worden betaald.

Eenmaal per jaar de kilometerstand doorgeven levert een eindafrekening en een nieuwe premie voor het volgend jaar op. Simpel, en dus liep het vandaag direct storm op de offertefunctie. Natuurlijk kun je top of flop? zeggen, maar voorlopig heeft DeKilometerverzekering het TNO onderzoek over PAYD als 'bewijs' voor marktpotentie en hebben reguliere verzekeraars het nakijken. Te moeilijke constructies als die van DeltaLloyd, waarvoor computerkastjes in de auto geplaatst moeten worden, zijn namelijk helemaal niet aantrekkelijk. Kom op, marketeers en product developers: aan het werk!

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker