Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 juli 2007

Britt Nicole - Say It

Nadat het publiek tijdens de Winter Jam Tour en de GMA Week kennis heeft kunnen maken met Sparrow debutante Britt Nicole , is in mei de CD Say It uitgebracht. Op haar Myspace profiel vind je MP3 samples en een elektronische koopgoot.

Britt noemt als invloeden artiesten als Gwen Stefani , Imogen Heap , Natasha Bedingfield , Kelly Clarkson , Green Day , Zero 7 , Leeland , Tobymac en Mat Kearney . Het met het vertrek of afwezigheid van op tieners gerichte namen als ZOEGirl , Stacie Orrico en Jump5 is er een te vullen gat. Producers Tedd T (Stacie Orrico, Rebecca St. James ) en DoubleDutch (ZOEGirl) bezorgden een sound die zich kan meten met Gwen Stefani, Natasha Bedingfield, dat blijkt al in de opener Holiday (passend bij de tijd van recenseren: een vakantie is nodig op z'n tijd!).

De drang om te evangeliseren klinkt door in zowel de titeltrack als de ballad Set The World on Fire. Blij is de insteek van Sunshine Girl, hoewel de CD niet blijft bij plezier en geluk. Anders dan andere debuterende sterretjes schreef Nicole zelf mee aan elke song en putte uit eigen ervaringen. De mix van met funk gelikte pop (Good Day), puntige rock (Believe) en hip-hop (Holiday) bezingt aangaan van en verbroken relaties, zelfbeeld en het leven met en vertrouwen in God. De scheiding van haar ouders is onderwerp van Don't Worry Now, terwijl Good Day de weigering van een ex-vriend om haar echt los te laten verwoordt. Verwonding is het vertrekpunt van de gevoelige mid-tempo running eights When She Cries, vocaal de sterkste song. Al met al een veelbelovend debuut.

Voor de multimedialiefhebber hieronder nog een aantal door fans in elkaar gezette slideshows onder aansprekende Britt Nicole nummers: musical home videos.
Holiday

You

Sunshine Girl

Good Day

Labels: ,

30 juli 2007

Wie snapt internet?

Waar haal je de tijd vandaan? Ik snap niet wat jij zo leuk vindt aan de computer. Waarom zou je met wildvreemden zitten chatten? Ben je niet bang voor spam, virussen, big brother? Google weet alles van je, beangstigt dat niet?
Planet knipoogt in de commercial Uitleg.

Tja, hoe leg je anderen uit, wat sociale netwerken zijn, anders dan de analogie te zoeken met je schoonmoeder die ook het reilen en zeilen van de tante van de buurvrouw van haar zus kent. Is Hyves anders? En waarom zou je je dagelijkse beslommeringen, complete fotoalbums, boekenplank en muziekverzameling toevertrouwen aan andere internetters? Was de leeskring, hobbybeurs, schoolkrant, kletspraat bij de koffieautomaat of aan de lunchtafel anders? En waarin verschilt podcasten van het klooien met een 27MC bakkie of een (illegale) radiozender. Zijn niet alle radiopresentatoren op de eigen zolder begonnen?

Labels: ,

29 juli 2007

Lezen doet ontmoeten

Laat me je boekenkast zien en ik zeg wie je bent. Om anderen een beeld van mijn verzameling te geven, gebruik ik het Joomla component Book Library op m'n portal. Bibliofielen vinden elkaar. Denk aan het verdienmodel van Amazon, dat veel baat heeft bij reviews, wish lists, listmania, recommendations, others bought, etc.

Op LibraryThing hebben boekenliefhebbers hun verzamelingen online gezet en zo inmiddels 16 miljoenen boeken geïndexeerd. Op BookTour treffen schrijvers en lezers elkaar, iets meer in de zendende modus zit MeetTheAuthor. En vergeet de openbare bibliotheek niet, dat in het internettijdperk allerlei technieken heeft overgemomen als leesadvies, anderen lazen, en dergelijke. Lezen is allerminst iets voor jezelf.

Labels: ,

28 juli 2007

Thriller als Filippijnse prison break-out sessie

Ingestudeerd om met 1500 man toch eens wat aan lichaamsbeweging te doen in de Cebu Provincial Dentention and Rehabilitation Center. Mocht Michael Jackson nog eens in deze Filippijnse gevangenis raken, heeft hij de dansers op z'n hand. De remake van Thriller uit 1982 (via YouTube worden gedetineerden wereldbekend) haalde vanavond het NOS Journaal, lachen.

Gemeentelijk beveiligingsconsultant Byron Garcia hoopt inmiddels op een vermelding in het Guiness Book of Records. Wie zei dat consultancy en gevangenissen saai zijn?

Labels: , ,

Zonder lijden geen verlossing

Waar onder christenen nogal eens de nadruk op de 'bright side of life' gelegd wordt ('k Ben zo blij, Jezus redde mij... en alle problemen zijn voorbij, ahum), zit het leven anders in elkaar. Het vraagstuk van het lijden blijft knagen en de Bijbel biedt talrijke inzichten in (de zin van) het lijden en ontbeert juist grond voor een escapisme of 'everlasting state of happiness'. Daarom waardeer ik de boeken van Philip Yancey die met open vizier antwoorden probeert te zoeken op de waaromvraag van het lijden. Evenals Yancey worstelt ook een aantal bands en artiesten naar oplossingen.

The Choir zette naar aanleiding van een miskraam van Steven Hindalong's vrouw in 1988 Sad Face op Chase The Kangaroo en vatte het kernthema van het album samen in "Sorrow is better than laughter, because a sad face is good for the heart." (Prediker 7 vers 3)

The Echoing Green bezingt regelmatig introvert de schemerwereld tussen zonde, problemen, hoop en verlossing. Joe Belville moet vervolgens in een interview op Tastyfresh constateren "We lose on both sides of the spectrum, because a lot of conservative Christian music circles don't think we're Christian enough - I guess because our lyrics aren’t CCM-Trendy enough to make good youth group t-shirts... not that there's anything wrong with that."

Ervaringsdeskundige is ook Natalie Grant. Vandaag trof me de tekst van Held (van het Awaken album uit 2005): "Two months is too little. They let him go. They had no sudden healing. To think that providence would take a child from his mother while she prays is appalling. Who told us we’d be rescued? What has changed and why should we be saved from nightmares? We’re asking why this happens to us who have died to live? It’s unfair...." vervolg.

(videoclip Held)

Kerkvader Augustinus beschouwde het in de 5e eeuw al als het hoogst haalbare voor de mens: het lijden van de wereld mee te kunnen lijden en zich tegelijkertijd te verheugen over het wonder en de schoonheid van de schepping.

Labels: , ,

27 juli 2007

Audio search en video conversie gemakkelijker

Hoe kom je erop? Wel, Johan wilde het filmpje bij de kinderdisco afsluiter Crazy Frog - We Are The Champions graag hebben. Liever nog "het adres" om het op school op een computer aan klasgenoten te laten zien. Best leuk zo'n .flv bestand, maar hoe krijg je die als offline af te spelen bestand? FLVIX biedt een gratis online video converter. Video's van bijvoorbeeld YouTube of Google Video, maar ook het bijbehorende geluidspoor kun je on-the-fly vertalen naar AVI, MOV, MP4, 3GP, MP3 en afspelen op je PC, mobieltje, iPod, PSP, etc.


En dan afspeelbare audio zoeken. Voor het laatste zijn al jarenlang zoekmachines beschikbaar. Om er playable search van te maken, ontwikkelde SeeqPod.com nieuwe technologie, zodat uit de krochten van het web muziek en video gevonden kan worden. Onderhanden zoekopdrachten kunnen real-time via de PodCrawler bekeken worden. Gevonden bestanden kunnen direct afgespeeld of bekeken worden in de webplayer. Het gaat verder. Playlists kunnen per e-mail naar vrienden of als widget opgenomen worden in profielpagina's van MySpace, hi5 en Piczo.

Tenslotte biedt SeeqPod auto-submit software om eigen muziek aan het universum toe te vertrouwen, muziek te taggen en te waarderen. Meer info.

Labels: , ,

26 juli 2007

Pownce als Twitter meets MSN

Het delen van bestanden, profielen, instant messages, e.d. is geenszins nieuw op het web, maar de verschijningsvormen wel. Waar we allemaal diverse IM agents actief hebben, Gmail benuuten en experimenteren met bijvoorbeeld Twitter, biedt Pownce een platform om 'stuff' uit te wisselen met vrienden. Of dat bestanden (tot 100MB) is, events, messages of links. Het kan snel en eenvoudig. Pownce biedt zowel een interface op het web als een desktopapplicatie.

Ten opzichte van Twitter biedt Pownce de mogelijkheid meerdere mensen het zelfde te verzenden, zowel tekstbestanden als files, iets met bijvoorbeeld Live Messenger ook niet kan. Ach, en het kiezen van een thema voor het interface, alsmede een zoveelste mogelijkheid een profielpagina te maken, zijn niet onderscheidend.

Pownce werkt nog op basis van uitnodigingen (zoals Gmail ook ooit begonnen is). Heb je belangstelling, stuur dan een commentaar met daarin je e-mailadres.

Labels: ,

25 juli 2007

Gospelfestival Amsterdam op 7 en 8 september

Op 7 en 8 september 2007 vindt in de Heineken Music Hall de 4eeditie van het Gospelfestival Amsterdam plaats. Er zullen 20 topacts optreden, waaronder de Amerikaanse multi-platina gospeldiva Kelly Price, het uit Groot-Brittannië afkomstige gospelproject The New Sound of Worship met o.a. de topformatie Raymond & Co, de Ghanese superster Kwaku Gyasi, The New Gospel Sensation met het programma "Pop goes Gospel" met als gastvocalisten Linda Wagenmakers, Big Boi Caprice en Edsilia Rombley en het uit Nederland afkomstige gospelkoor Gospel Boulevard van X-factor winnares Sharon Kips.

Het Gospelfestival heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost, het epicentrum van de gospel in Nederland. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam het Zuidoost de plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse festival wordt georganiseerd door ZO! Cultuur Zuidoost. Online reserveren van kaarten (EUR 10-35) kan bij interticket.nl.

Labels: , ,

24 juli 2007

Muzikale aanwinsten op Myspace

Schiller is het alter ego van Christopher Von Deylen uit Berlijn. Met diverse live muzikanten mixt hij trance en world music tot spannende soundscapes. Een Duitse variant op het Britse Transglobal Underground.


Fara (24), Rose (20) en Alona (20) gooien als Ultra-Flirt het met hun debuutsingle en cover van Belinda Carlisle, Heaven Is A Place On Earth over de dance boeg. Carlisle's video staat op MyTube.
Meer over Ultra-Flirt en MP3 clips vind je op Myspace.

Ierse pop/rock/punk trof ik van de vier zingende zussen The Screaming Orphans. Klinkt als een ruwere versie van The Corrs. Als kennismaking de videoclip.
Circles

Add to My Profile | More Videos

Labels:

23 juli 2007

Boekenplank in de zomervakantie

Een zomervakantie is gewoonlijk goed 'weer eens een goed boek te lezen' al dan niet in meervoud. De afgelopen weken gingen mee en werden op Alister MacLeod's - Geen groot verlies na allemaal gelezen:
1. Ynskje Penning - Stormvloed: de spectaculaire ondergang van het Waddeneiland Bosch in het begin van de 80-jarige oorlog (2006, ISBN 9789033005664)
2. Herman J. Selderhuis (red.) - Handboek Nederlandse Kerkgeschiedenis (2006, ISBN 9789043509268)
3. Judith Hurwitz e.a. - Service Oriented Architecture for Dummies (IBM Limited edition) (2006, ISBN 9780470069820)
4. Joost Tennekes - Jabbok (2004, ISBN 9789059900243)
5. Gabriel Garcia Marquez - The General in his Labyrinth (1990, ISBN9780224030833)

Labels: ,

22 juli 2007

Rondje Doubs

Le Doubs is rijk aan water. Het departement dankt zijn naam aan de rivier die in het zuidwesten in Mouthe uit de bergen komt opborrelen en via het grensgebied met Zwitserland naar het noordoosten stroomt om vervolgens via Montbéliard, L'Isle-sur-le-Doubs en Besancon naar het zuidwesten te stromen. Ook de Loue en de Lison en de Dessoubre mogen er zijn. Van al dat moois heb ik foto's verzameld in de galerij Watterijk Doubs.
Vergeet niet de Saut du Doubs aan te doen. Vergeet de rondvaartboten, wandel zelf vanaf de parkeerplaats bij Les Taillards / Les Vions. Het geeft je direct de mogelijkheid aan zowel de Franse als Zwitserse kant van de Doubs te lopen en de watervallen te bekijken. Hieronder een filmpje.

Montbéliard, Besancon en Pontarlier zijn grote steden, maar Le Doubs biedt meer steden en stadjes. Niet zo toeristisch en welvarend als bijvoorbeeld de Elzas, maar niettemin op doorrit een stop waard. Foto's vind je in de galerij Steden in Le Doubs. De Franse kerken zijn zeker een bezoek waard, zo ook in Le Doubs. Kiekjes van binnen en buiten staan in de galerij Kerken in Le Doubs.

Het departement kent diverse heuvelruggen en bergtoppen tot 1400m. Diepe rivierdalen, wijdse uitzichten, kliffen, watervallen en wandelpaden maken het plaatje compleet.
Absoluut een dagbezoek waard is de Cirque de Consolation. Klimmen, niet autorijden naar de Roche de Pretre! Onderweg is de Grande Grotte magnifiek.

Meer plaatjes in de galerij Panorama's in Le Doubs.

De Mont d'Or mag in je reisplan niet ontbreken.

En bijzondere toeristische attracties kent Le Doubs ook. Naast het Peugeot automuseum zijn er diverse maisdoolhoven (de door ons bezochte Labylude was helaas leeg!).

Verder vermeldenswaard is de Dino-Zoo, waaraan de galerij Dino-Zoo gewijd is. Verder bijzonder is de Velos Rails bij Vesoul. Zelf 9km trappen op de fiets die netjes binnen de rails blijft.


Tot slot biedt de streek een groot aantal grotten. Wij bezochten de grotten van Osselle. De foto's vind je in de galerij.

Labels: , ,

15 juli 2007

Swiss Connection

Onze voor MedAir werkzame vrienden Johan & Lucette ten Hoeve hebben na Oeganda en Congo het Zwitserse Lausanne en Geneve als werkterrein. Daartussen ligt het dorp Buchillon, waar we van 14 op 15 juli te gast waren bij Johan & Lucette thuis. De 14e eerst 's middags Signal de Bougy bezocht. Van klimrek tot golfbaan en avonturenpark voor de echte survival cracks tot de kinderboerderij in een adembenemend schone, groene en panoramieke omgeving. Fotogalerij Signal de Bougy.

(met dank aan onze eigen 'kleine' Johan, die de digitale SLR van papa mocht vasthouden en ons alle vier op de plaat kreeg!)

Eind van de middag het centrum van de gezellige stad Lausanne verkend. Fotogalerij Lausanne. Een voordeel van Buchillon is de loopafstand naar het Meer van Geneve. De 14e 's avonds in afwachting van de vuurwerken in de Franse steden Evian en Thonon aan de overzijde gezwommen, gesnaaid, UNO en andere spelletjes gespeeld en veel bijgepraat.

Fotogalerij bezoek Johan & Lucette.

Zondagmorgen met Johan & Lucette de (natuurlijk) Franstalige dienst in de evangelische Elim gemeente in St. Prex bijgewoond. Verrassend goed te volgen. Daarna via Le Brassus, de Alpenpanorama's koesterend de grens over naar Mouthe gereden om de bron van de Doubs te bezoeken en door te rijden om de Mont d'Or (1463m) te bestijgen. Rijke connecties!

Labels: , ,

09 juli 2007

Het foute uur

Het Vacansoleil animatieteam verzorgde elke avond om 20u een drie kwartier Crazy Dances voor de jonkies. Die vonden het foute uur schitterend. Het gros van de liedjes bleef ook elke avond terugkomen, goed voor de leercurve ;-). En zelfs papa's en mama's werden op de dansvloer gesignaleerd, hoewel de hoofdrol voor de ouders weggelegd bleek in het vastleggen op foto en film van de bewegingen van de kinderen.


Village People - YMCA
Franse versie van de Vogeltjesdans
Vengaboys - Follow the leader
Jackson 5 - Blame it on the boogie

K3 - Oya Lele
Hokey Pockey
Hoofd, Schouders knie en teen
Las Ketschup Ketschup Song
Los del Rios - Macarena
Tsjoe tsjoe wa

Vengaboys - Ibiza
Crazy Frog - We are the champions

Voor ouders die nog meer willen, meldt minidisco.nl allerlei liedjes met danspasjes.

Labels: ,

08 juli 2007

Laat je opnemen

Amper een dag op de camping, blijkt aan het eind van het veld een heuse opnameset van RTL4's Campinglife opgetuigd te worden. Uiteraard onder belangstelling van de vele aanwezige Hollanders. Dat Vacaonsoleil - al jaren de drijvende kracht achter het programma en aanbieder van accommodaties en animatie op camping Du bois de reveuge in Huanne heeft natuurlijk alle belang bij leuke plaatjes en aanbevelingen. Voor ons de kans om te zien hoe de shots van Sander en Marit echt tot stand komen.

Twee dagen later, toen we vanwege het slechte weer bewust voor een binnenactiviteit, namelijk het Peugeot museum in Montbéliard hadden gekozen, stond ikzelf oog in oog met een opnameploeg.

Het scheen dat meer mensen de musea opzochten om de regen te vermijden. Dat wilde het plaatselijke/regionale station navragen.

Het Peugeot Museum laat de geschiedenis en modellen van het merk zien. Van oude koffiemolens, schaatsen en zagen tot de pausmobiel en de 607 Paladine cabriolet waarmee president Nicolas Sarkozy bij zijn inauguratie deze zomer in rondreed. Meer foto's van Peugeots...

Camping Le Bois de Reveuge staat 8 en 15 december 2007 centraal in de uitzendingen van RTL4's Campinglife.

Labels: , , ,

07 juli 2007

Camping Du Bois de Reveuge

Van 7 t/m 21 juli verbleven we op camping Du bois de reveuge in Huanne, in het noorden van het departement Doubs in de streek Franche Comté in een 'luxe gitotel', een kruising tussen een chalet en een stacaravan, met met veel ruimte, uitzicht en vermaak op de camping zelf. Hieronder een mobiel rondkijkje.


Rechts op de foto het veld met de gitotels.

Met een visvijver, zowel overdekt als openluchtzwembad, kampwinkel, disco, animatieprogramma, speeltuinen, een keur aan tentplaatsen en plekken voor stacaravans in diverse soorten en maten als zelf meegebrachte sleurhutten, een groot meer in Fallon voor het echte zonnebaden, spelevaren en waterrotten en heus vuurwerk aan de vooravond van de 14e juli. Voor oud en jong plezier!

Meer foto's van de camping vind je op m'n portal.

Camping Le Bois de Reveuge staat 8 en 15 december 2007 centraal in de uitzendingen van RTL4's Campinglife.

----------------
In de mediaspeler: Fragma - Toca's Miracle
via FoxyTunes

Labels: ,

06 juli 2007

Familiek(l)iek

Hoewel het eigenlijke 50 jarig huwelijk van mijn schoonouders al op 1 mei j.l. was, hebben we gisteravond het bijbehorende feest als tweeakter gevierd. Eerst naar fotograaf Erik Bennink bij de entree van de oude trambaan / Oud-Avereest. Erik heeft 1 mei 1998 ook de huwelijksreportage van Klazien en mij verzorgd en een jaar ervoor de (schoon)familie op een groepsportret vastgelegd. Met een neef en drie eigen kinderen erbij, plus allemaal 10 jaar ouder, is dit de status quo.

Daarna terug naar Balkbrug, waar we in steakhouse Brasil genoten van vlees, ijs, cadeaus en gezelligheid.
Meer foto's vind je op m'n portal.

Labels: , ,

05 juli 2007

22 augustus Reggae night Groningen

De mensen achter gmradio.nl en gospelrecensies.nl hebben samen met de Destiny Church Groningen een Reggae Festival georganiseerd. Op woensdagavond 22 augustus kun je op de Oosterhamrikkade 117 te Groningen tussen 19 en 22u terecht voor drie Amerikaanse christelijke reggae bands.

- Christafari, draait al 17 jaar mee, treedt dit jaar weer eens op tijdens het Xnoizz Flevo Festival en staat garant voor een swingende set.
- Avion Blackman, evenals Christifari afkomstig van de Lion of Zion entertainment stal en present op Myspace.
- Salomon Jabby, geheel in de stijl van Dub Masters als King Tubby en Prince Jammy.
De deuren gaan al om 17u open en voor de inwendige mens kun je - geheel in stijl - caribische eten krijgen. Kaarten zijn EUR 10,00 in de voorverkoop en EUR 12,50 aan de deur (op=op). Kinderen van 5 t/m 11 mogen voor EUR 5 naar binnen. Voor reserveringen kun je terecht op christafari@destinychurch.nl of telefonisch via 050-3640244/ 06-33823065.

Labels: ,

04 juli 2007

Versteeg zonder post

"Stegen zijn slechts een doodlopende toegangsweg naar aanliggende percelen en hebben geen algemene verkeersfunctie," aldus de Zwolse rechtbank. De aan deze paden achter ellkaar gebouwde huizen en boerderijen liggen te ver weg. En dus hoeven de TNT postbezorgers niet 'all the way' om hun zaakje af te leveren. Het conflict rondom de postbezorging in de honderden stegen in Staphorst sleept zich al jaren voort. De gemeente wil ook niet dat de stegen als openbare weg worden gezien, omdat zij dan opdraait voor het onderhoud. De steeg moet volgens de rechtbank worden gezien als een op een eigen terrein gelegen toegangsweg die wordt gebruikt door de bewoners. Maar een hele reeks aan brievenbussen langs de kant van de weg vindt het gemeentebestuur lelijk en verkeersonveilig. Conflicterende belangen dus in de gemeenteraad over de rug van de bewoners.

Overigens speelt het probleem niet alleen in Staphorst, maar ook langs dijken, vakantieparken, buitengebieden en andere landelijke gebieden.

03 juli 2007

Een gang langs portalen

Vandaag staat geheel in het teken van portalen.

Eerst Zude! uitgeprobeerd, een sleur-en-pleur je eigen pagina's bij elkaar, bestaande uit objecten (titels, teksten, widgets, plaatjes, etc.). Je waant je in een soort 2007 versie van Frontpage. Natuurlijk wat onvriendelijk uitgedrukt, want je configureert je eigen portaal letterlijk in een serie clicks bij elkaar. Jammer, dat de beta versie nog voorzien is van advertenties. Op www.zude.com/Henk-JanVanDerKlis de tussenstand.

Voorbereiden van concrete vulling van een portaal staat overdag op het programma in het project. Business's more than a widget!

Vanavond een door de Capgemini Communities of Practices rondom portals en service oriented architecture een rondgang langs de portal oplossingen van Microsoft (SharePoint), IBM (Websphere) en BEA (Weblogic). Tenslotte maar weer door m'n eigen portaal naar binnen en naar bed ;-)

Labels: , ,

02 juli 2007

Coolhunting: tracing down the next big thing

Het van de wensenlijst gehaalde en afgelopen weekend op www.books24x7.com gelezen boek Coolhunting: tracing down the next big thing leert met de analogie van de bijenzwerm erg veel over het herkennen en medevormgeven van nieuwe trends. Gloor & Cooper tonen het geheim achter succesvolle innovatieve netwerken die zich kenmerken door samenwerking als Netscape, de open source ontwikkelaars en de negatieve varianten ervan als ENRON en de NASA. Heel praktisch kun je zelf een coolfarmer en coolhunter worden, zo blijkt uit de ogenschijnlijk eenvoudige benodigde stappen. Toegegeven, velen van ons maken al deel uit van diverse netwerken, en die kunnen nog veel productiever.

Ik zou graag de connectie leggen tussen de productieve gemeenschap uit de boeken van Robert Quinn, preciezer het eerste principe uit Verander de wereld, en de COllaborative Innovation Networks van Gloor & Cooper. Absoluut lezenswaardig! Bijblijven? Lees dan de Swarm Creativity Blog van de auteurs. Een voorproefje van het boek vind je www.authorviews.com

Labels: ,

01 juli 2007

Ruth - Secondhand Dreaming

Dit muzikale viertal uit Vancouver, bestaande uit Dustin Matthew Ruth (zang, gitaar), Justin Carter Schiermeister (bas), Reid Van Atta (drums) en Nicholas Ace Wiinikka (gitaar), tekende na een 2004 indie release Inside Out in 2006 bij Tooth & Nail. Ruth staat voor richtinggevende muziek, vol verlossing, hoop, vreugde en geloofszekerheid. Fans van The Wallflowers , Oasis , kortom toegankelijke, melodieuze rocksongs uit de jaren '90 kunnen hun collectie uitbreiden. Complimenten voor producer Aaron Sprinkle (Jeremy Camp , Anberlin , MxPx ).

Ruth - Secondhand Dreaming

One Foot In, One Foot Out opent stevig stampend. Eerste radiosingle Cross This Line (...'do with me as You want me') mindert vaart, terwijl de titeltrack weer staat als een huis en Here To New York in een countryrock setting bidt om Gods hulp ('take this heart and make it clean..'). Halverwege het rustige Mr. Turner versterken drums, gitaren en piano elkaar tot de passie zoals je die van Coldplay of Keane kent. Work It Out en Standing Still zijn wat ruwer materiaal. De ballad Figure You Out ('there is no one quite like your love') legt het dubbele in Ruth's teksten bloot. Liefdesliedje en worship liggen dicht bij elkaar. In You Are is het duidelijk het laatste ("You are the waves that I feel when I'm sinking / You are the storms that I feel when I'm dying / You are God / I know / You are God"). Na het midtempo Love Me Like You Do en het open Always Yours sluit de sfeervolle mix van Starflyer 59 en Keane, Well With Soul, tekstueel een twist op de klassieker It Is Well With My Soul, af. Smaakvolle rock. Doe nog maar een tweede ronde!

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker