Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 mei 2007

MindManager versie 7 uit

Mindjet heeft versie 7 van MindManager, software voor het visualiseren en beheren van informatie uitgebracht. Gisteravond heb ik een introducerend webinar via webex.com meegemaakt. Van het webinar is een video beschikbaar.

Ten opzichte van versie 6 zijn de in het oog springende wijzigingen:
1. toepassing van de Microsoft fluent user interface, de ribbon, ofwel het lint uit bijvoorbeeld de Office 2007 suite.
2. Topic styles: makkelijker toepassen van opmaaksjablonen
3. Queries: toepassen en bewaren van filters op tekeningen.
4. Views: een visueel filter toepassen.
5. show branch alone: een F4 toggle mogelijkheid om slechts 1 tak in beeld te hebben, handig bij het presenteren of doornemen van een map.

Voor mijzelf maakt dit de overstap van 6 pro naar 7 nog niet tot een noodzakelijkheid, hoewel dat niets af doet aan het vele moois dat een eerste aankoop van MindManager nu met zich meebrengt. Downloaden van een gratis trial versie is mogelijk. Verder wijs ik je op de diverse webinars, zoals die over de integratie met projectmanagement.

Labels: , ,

30 mei 2007

Nieuwe Microsoft computer salonfähig

Andermaal Microsoft vandaag. De naam desktop computer was al vergeven en bij de early adapters staat nog een Windows Media Center in de huiskamer. Zoek je, net als wij, nog een nieuwe salontafel en heb je nog een paar jaar, dan kun je niet alleen bij de IKEA, maar ook bij Microsoft terecht. Vandaag is de surface computer in de vorm van een tafelblad onthuld. Voorzien van touchscreen, dus geen muis of toetsenbord op tafel.
Waar digitaal vingerverven (een revival van Netmeeting?) in de categorie spielerei valt, is herkenning van bepaalde objecten op het scherm revolutionair. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld foto's van de camera op het scherm bekijken door de camera op 'tafel' te leggen en draadloos bestandsoverdracht te laten plaatsvinden.

In november zullen de eerste exemplaren van surface computer aan zakelijke klanten verkocht worden voor $5.000-10.000 Met 3-5 jaar is het apparaat prijstechnisch geschikt voor de consumentenmarkt.

Labels: ,

Afscheid van IE, welkom aan Mozilla Firefox

De voortdurende strijd tussen Internet Explorer 7 en andere vitale programma's, zoals de Symantec firewall, resulterend in de "C:\$secure is corrupt and unwritable" pop-ups na installatie van IE7, de problemen na terugvallen op IE6 en vice versa, hebben vandaag het afscheid van Microsoft's internet browser ingeluid. Diverse internetters hebben last van deze mysterieuze foutmeldingen, Microsoft zelf niet, en dat maakt het gevoel met een ondersteund product bezig te zijn, minder! Per slot van rekening kosten de migraties en herstelacties teveel tijd.

De download en installatie van Mozilla's Firefox ging soepel (geen herstart nodig, import van favorieten, zoekgeschiedenis, e.d. werd spontaan aangeboden), de interface is rustig en de makkelijk configureerbaar zoekfunctionaliteit maakt losse toolbars als die van Google en Yahoo! (zelf natuurlijk ook extra software, dus foutgevoelig) overbodig. Jippie!

Labels:

29 mei 2007

Debuut Duitse K3 zusjes WIR 3

Sinds afgelopen zaterdag is er (WIR 3), de Duitse kopie van het succesvolle Studio 100 exportproduct K3. droomden er al een tijd van deel uit te maken van een meidengroep. Studio 100 had al langer plannen om met een Duitse versie van K3 van start te gaan en brachten Vera (23, blond, eerder soapie in Unter uns en gek op dieren), Linda (20, zwartharig, sportief en podiumfanaat) en Lina (18, roodharig, talenknobbel en avonturierster) bij elkaar.

Met een Duitstalige remake van de K3 klassieker Heyah Mama moeten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland veroverd gaan worden. De Vlaamse Karen, Kathleen en Kristel (K3) zijn natuurlijk trots op hun Duitse spin-off en voorzagen het drietal van de nodige tips.

Labels: ,

28 mei 2007

Buitenhuizen en jeugdherinneringen

Vandaag, Tweede Pinksterdag, geen meubelboulevard, filewandelen in het bos of ons ergeren aan de massa's in De Efteling, maar na uitgeslapen te hebben eerst aan de wandel rondom Huis Nieuw Rande in de bossen tussen Deventer en Diepenveen. De voor anderhalf uur beloofde wandeling in het landgoed volbrachten we al in een half uur, hoewel het gevarieerde loofbos zeer de moeite waard is. Het in 1857 in opdracht van Mr. A.J. Duymaer van Twist (liberaal politicus en Hoogleraarszoon en advocaat uit Deventer met zachte stem) gebouwde huis kwamen we 's middags opnieuw tegen in de de aan Van Twist gewijde tijdelijke tentoonstelling in het Speelgoedmuseum in Deventer.

Naast kinderlijke verwondering over de poppenhuizen, treinzolder en verkleedwagen, was er mijn herkenning van het Bolwerksmolenspel, een lokale Ganzenbordvariant uit 1978 in het speellokaal. Met m'n dochters natuurlijk een potje gespeeld. Marianne won!

Na een gezellige lunch in het familierestaurant De Keizer, ook zo'n nostalgische locatie. Vanwege de regen maar even geen ijsco bij Talamini, maar via een alternatieve route door de omgeving terug naar huis. Dat wil zeggen, via Huize 't Joppe (in Joppe) en Huize Dorth (in Kring van Dorth) naar Holten (waar we het natuurdiorama van Piet Bos - Klazien wist de naam van deze man nog te herinneren van een schoolreisje zagen op een compleet nieuw ingericht bezoekerscentrum. Via Nijverdal en Hellendoorn naar Ommen en Balkbrug. het dozijn foto's staat online ter bezichtiging.

Labels: ,

Profielverzamelaars

Voor particuliere privacy waakhonden is en blijft het internet afschrikwekkend. Als je denkt, dat je (persoons)gegevens onzichtbaar kunnen blijven, vergeet het dan maar. Met een grote kern van waarheid: voor screening van sollicitanten is een online search behoorlijk informatief, mits je zeker weet de goede persoon 'voor je' te hebben op het scherm. Om een en ander zelf in de hand te houden, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van ClaimID, een makkelijke manier je online identiteit met OpenID te beheren. Steeds meer websites accepteren dit gedistribueerde profiel als authenticatiemiddel, absoluut het onderzoeken waard. ClaimID biedt een eenvoudige manier aan om pagina's als weblogs of je Last.fm profiel te claimen, en dus te koppelen aan je 'eigen' ID. Alternatief is bijvoorbeeld Naymz.

Lijjit doet het wat anders. Het koppelt diverse content pagina's tot een enkelvoudige bron voor zoekopdrachten. Zie het zoekveld en de search tag cloud hiernaast.

Mugshot aggregeert ook content op een enkele pagina, in een gadget of dashboard scherm van bijvoorbeeld:
- speellijsten op iTunes, Last.fm, Rhapsody, en Yahoo! Music
- nieuwe blog entries in je vriendenkring op Blogger, Facebook, LiveJournal, MySpace, e.d.
- nieuwe entries van vrienden op Flickr (foto's), Digg, del.icio.us en Reddit (gemarkeerde berichten) en YouTube (geplaatste video's)
- status updates van Twitter.

Alternatieven op dat vlak zijn bijvoorbeeld ProfileLinker, Spokeo, Ziki en Profilactic.

Labels: , ,

27 mei 2007

Eensgezind gericht op de Waarheid

De boodschap van Pinksteren in Johannes 16 verzen 13-15 waar Jezus Christus zegt: "De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren. Alles wat van de Vader is, is van mij – daarom heb ik gezegd dat hij alles wat hij jullie bekend zal maken, van mij heeft."

De tekst is zowel een krachtige verklaring van de goddelijke Drie-eenheid als van de ware vindplaats van waarheid, daarmee ere wie ere toekomt.

Labels:

26 mei 2007

Lentetoer door Amsterdam

Vandaag de 1e klasse Lentetoer genomen van Ommen naar Amsterdam. Zo druk zie je de 1e klasse doordeweeks zelden, er waren meer mensen op het idee gekomen. Vanaf Amsterdam CS lopend langs de Geldersekade, Kloveniersgracht en Vijzelgracht richting de opengestelde Meesterwerken vleugel van het Rijksmuseum. Johan wilde altijd al een keer Rembrandts Nachtwacht zien, maar ook diverse andere meesterwerken konden de kinderen al best interesseren.

Na een stop op het Museumplein / photoshoot bij het iamsterdam logo terug de binnenstad in, via de drijvende bloemenmarkt bij het Singel, het Begijnhof naar de Dam, waar we de buiten het Paleis, duiven, acrobaten, het Nationaal Monument en binnen De Nieuwe Kerk bekeken. Via de onvermijdelijke Wallen, waar de waarom-vragen over de blote mevrouwen opkwamen en beantwoord werden, naar de Zuiderkerk voor wat aanschwouelijk onderwijs over de hoofdstelijke nieuwbouwplannen.

Vervolgens - ja nog steeds lopend met 3 dappere kinderen - naar het NEMO, waar we heerlijk op het schuine dakterras genoten van zon, lucht en panorama. Voor het eten met de Nationale Dinercheque bot gevangen bij het nog gesloten BBQ restaurant Gonzales aan de Binnen Bantammerstraat, dus naar steakhouse La Gouch op de kop van de Geldersekade. De trein bracht ons moe en tevreden weer via Amersfoort en Zwolle terug in Ommen. Een welbestede dag!

De tientallen eigen foto's geven een impressie van de dag.

Labels: ,

25 mei 2007

Ergenis top tien ververst

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat ondervroegen 2.700 bezoekers van de AutoRai naar ergenissen op de weg. Niet alleen om weblogs voeding te geven, maar ook de videosurveillanten van het KLPD. Waar letten wij en zij op? (tussen haakjes de notering 2001)
1. onnodig links rijden (2)
2. bumperkleven (1)
3. rijden met een te lage snelheid (-)
4. voeren onjuiste verlichting (4)
5. inhalende vrachtauto's (7)
6. niet/onjuist gebruiken richtingaanwijzer (5)
7. rechts inhalen (5)
8. geen ruimte geven aan in-/uitvoeger (-)
9. afwijkend gedrag dankzij drugs of drank (10)
10. te hard rijden bij wegwerkzaamheden (6)

Mijn eigen ergenis top-5 uit het lijstje zou zijn: 1, 5, 6, 8, 2.

Labels:

23 mei 2007

Zorg voor Europese zorgpas

Tot dit weekend wist ik - hoewel zelf werkzaam in verzekeringsland - niet van het bestaan van de Europese zorgpas. Dankzij De Telegraaf nu wel. De EU heeft sinds 1 januari 2006 de European Health Insurance Card (EHIC) verplicht gesteld, vergelijkbaar met het in diverse talen uitgevoerde rijbewijs. De pas vormt voor zorginstellingen (artsen, ziekenhuizen, hulpdiensten) het bewijs dat de kosten gedekt zijn en maakt het declareren ervan dus veel eenvoudiger. Zonder pas kan bijvoorbeeld zorg geweigerd worden, en da's lastig als je erom verlegen zit. Natuurlijk kun je het geld voorschieten, maar dat kan ook behoorlijk in de papieren lopen.

De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Voor de kenners: de EHIC vervangt het huidige E-111 formulier. De zorgpas kan kosteloos aangevraagd worden via je eigen zorgverzekeraar of via EHIC.nl. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd. De EHIC wordt binnen 4 werkdagen, nadat u de aanvraag heeft geplaatst bij u thuis afgeleverd.

Labels: ,

22 mei 2007

Groeimogelijkheden voor KLM

De Klub voor Lange Mensen (KLM), onlangs in het nieuws rond het eenzijdig stoppen met het kosteloos aanbieden van zitplekken met extra beenruimte door luchtvaartmaatschappij KLM aan lange mensen van de KLM. Saillant detail in het bericht was de constatering, dat van de 800.000 medelanders die voldoen aan het criterium van 'lang persoon' (man: 1.90m; vrouw: 1.80m) er maar 2.000 lid zijn van de club. Mogen ze bij de vliegende KLM blij om zijn, anders zou het zowieso dringen bij de nooduitgang worden.

Dat de gemiddelde lengte van clubleden 2.05m is, geeft te denken. Als ik me zou aanmelden, zou ik met 1.93m het gemiddelde omlaag halen. En da's nooit m'n opzet!

Labels:

21 mei 2007

Typisch mannenzaken

Waardering geven is lastig voor mannen. Uit Brits onderzoek onder 1000 vrouwen blijkt dat in de afgelopen 3 maanden 12% het helemaal zonder complimentje van manlief moest stellen. De analyse volgens een relatiedeskundige "Ze denken te veel na over de consequenties van een compliment, terwijl het eigenlijk heel simpel is. Van een juist gemaakt complimentje wordt iedereen vrolijk." Vooral vleiende opmerkingen over kleding, stijl en afgenomen gewicht doet het goed bij de dames.

Waardering krijgen voor de eigen zaak ligt nu ook makkelijker. Na de push-up onderbroek (wonderjock) is er ook opbeurend nieuws voor de zwemmers onder ons. Het zou immers jammer zijn met je nieuwe aussieBum wonderjock een bommetje te moeten doen. Een bijbehorende zwemslip is daarom de next big thing volgens de Australische fabrikant. Zonder pardon opent Aussiebum met een Nederlandstalige interface: er is dus een markt onder landgenoten!

En, schaam je je helemaal niet meer, voeg je Aussiebum gewoon toe als Myspace.com vriendje.

Labels: ,

Stukjes maatschappelijke verantwoordelijkheid

ING Car Lease stuurde dit weekend een schrijven, waarin bewustzijn voor de jaarlijkse overschrijding van besteding aan brandstof door mij en Capgemini collega's gewekt moest worden. "Door zuiniger te rijden is het mogelijk een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren en het milieu te ontzien. (..) We willen u bij deze vragen een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en bewust om te gaan met je brandstofverbruik." De leraar Nederlands kan de rode pen alweer pakken.

Als Toyota Prius rijder en bewust - voorzover mogelijk met een automaat - toepasser van Het nieuwe rijden moet ik acteren tegen een normverbruik van 4,50 liters/100 km. Deze norm is gebaseerd op 1/3 stadsverkeer en 2/3 rijden op een autosnelweg. Binnen 1 minuut ben ik uit het dorp Balkbrug op de autoweg N377 om de rest van de weg tot de laatste afrit op de snelweg te zitten. Verzekeringsmaatschappijen waar ik werk of collega's bezoek (Fortis ASR, ABN AMRO, Unigarant, Centraal Beheer, Interpolis Pensioenen) zitten vrijwel allemaal op locaties dichtbij de snelweg. Filerijden is tot de accu's leeg zijn een feest met een verbruik van 0 liters /100 km, maar na enkele kilometers moet toch alleen op benzine gereden worden, waarmee het netto effect van een hybride aandrijving behoorlijk minder wordt.

Seizoensinvloeden blijven in de calculatie buiten beschouwing, terwijl dat patroon bij de Toyota Prius duidelijk zichtbaar is. Zie hierboven het verbruik sinds 31 augustus 2005 uit AutoD. Dat Toyota zelf een verbruik binnen bebouwde kom van 5,0l/100km en 4,2l/100km voor buiten de bebouwde kom aangeeft, is niet realistisch. Een uurtje met de cruise control 120km/u rijden levert nooit een verbruik van 4,2l/100km, hoe 'nieuw het rijden ook is'. Natuurlijk kan bij bij het rijden modelritten wel de norm gehaald worden, zo heeft Prius fan John Visbeen bewezen.

De door de leasemaatschappij geconstateerde afwijking van 23,14% ten opzichte van de norm o.b.v. het leasereglement kan ik niet tot 0 of negatief reduceren. Andere periodes leveren gunstiger, maar onvoldoende resultaten. Zo heeft de periode 1 april 2007 t/m nu een gemiddeld verbruik van 5,19 en bijvoorbeeld de tweede helft van 2006 een verbruik van 5,20l/100km. Bewust omgaan met brandstofverbruik moet anders geprikkeld worden dan met de normen en verbruikstatistieken uit de brief in combinatie met een 'leuke attentie' voor de top-3 van meest zuinige rijders. Ik heb al een NS Businesscard, dus alternatief is dan vooral auto laten staan en thuiswerken. Ook een 'stukje maatschappelijk verantwoordelijkheid', hoewel face-to-face contacten, samenwerking op locatie bij de klant, etc. ook dergelijke 'stukjes' zijn.

Labels: , ,

20 mei 2007

Economentop 2007

De inmiddels 13e economentop van studievrienden werd ditmaal voor ons bijna een thuiswedstrijd op een half uur rijden, bij Hardenberg op de grens in de toepasselijke Grenshoeve.

De voorzieningen met keurige slaap- en badkamers, een complete indoor speelhal in de voormalige deel, een Imbiss om de hoek en op loopafstand van de bossen tussen Wielen en Uelsen, een groot overdekt terras, eigen speeltuin en voet- en volleybalveld maken De Grenshoeve tot een nagenoeg perfecte groepsaccommodatie.

In ons geval werd het verblijf 'ten hoeve' afgewisseld met boswandelingen, een onvermijdelijke, lekkere schnitzelmaaltijd in Café Restaurant Roolfs / Heideschlosschen in Wielen, maar ook cultuur snuiven in Tecklenburg, Osnabruck en Bad Bentheim.

De tientallen foto's van de afgelopen dagen staan inmiddels online.

Labels: ,

16 mei 2007

Nieuw beeld- en geluidmateriaal ontdekt

Orgoo biedt een verzamelplaats voor alle e-mail accounts, IM chat accounts, SMS, video chatting. Gratis natuurlijk en snel te installeren.

Op Last.fm kun je nu ook videoclips bekijken. Platenmaatschappijen, waaronder EMI en Warner, zullen in totaal zo'n tweeduizend clips beschikbaar stellen. En da's weer een mooie aanvulling op het op smaak afspelen van specifieke artiesten en stijlen en hun gerelateerde collega's in streaming audio. Het doel van Last.fm is om uiteindelijk ‘elke videoclip die ooit is gemaakt op de site te hebben.', dus de Britse maatschappij kan nog even vooruit.

MindVisualizer is een nieuw mind mapping programma. Enkele opvallende kenmerken: flexibiliteit in positioneren van topics en link styles. Ondersteuning van meerdere hyperlinks per topic, floatable/dockable toolbars en de mogelijkheid om vanuit een master map andere maps te koppelen.

En voor wie het liever samen doet is de web-based Comapping een oplossing. real-time collaboration in een shared mapping environment. Je kunt er tevens MindManager maps mee importeren en exporteren. Voor $11.99 per maand best te doen.

Labels: , , ,

15 mei 2007

Wil je Mammon toevoegen als je vriend?

Als je niet zou weten, dat Mammon in de Bijbel genoemd wordt als afgod van het geld, lijkt de titel op een uitnodiging voor een willekeurig sociaal netwerk. De tekst uit Lucas 16 verzen 9-13 valt voor veel lezers in de categorie 'lastig' Jezus zegt er "Ook ik zeg jullie: maak vrienden met behulp van de valse mammon, opdat jullie in de eeuwige tenten worden opgenomen wanneer de mammon er niet meer is. Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat. Als jullie onbetrouwbaar blijken in de omgang met de valse mammon, wie zal jullie dan werkelijk belangrijke dingen toevertrouwen? En als jullie onbetrouwbaar blijken met wat een ander toebehoort, wie zal jullie dan geven wat jullie zelf toekomt? Geen enkele knecht kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.’"

De verschillen tussen toewijding en vriendschap, weinig en veel, betrouwbaar en onbetrouwbaar, tijdelijk en eeuwig vallen op. Of je het aards en materialistisch vindt klinken of niet, door onze omgang met geld kunnen we in dit leven oefenen in rentmeesterschap, juiste besteding, uitdelen van overvloed, dankbaarheid voor zegeningen, zonder geld te adoreren.

Labels:

14 mei 2007

Orde op zaken

De ervaringen van vorige week met Outlook add-in voor Getting Things Done brachten me bij de blog van Jason Clarke die NetCentric's tool vergelijkt met MailFiler, een Outlook inbox verdeel-en-heersmiddel.

Merlin Mann's 43Folders biedt de echte geek een alternatief voor de strikte toepassing met bovenstaande hulpmiddelen.

De Outlook junk e-mail filters en rules doen voor 90% het werk. Ik laat alle mail via POP3 of Exchange binnenstromen in Outlook. Voor de rest pas ik een strikt verdeel en heers toe, en is m'n Inbox vrijwel leeg, dan wel zijn de mails voorzien van een reminder tag. Voor de taken maak ik onderscheid tussen gedateerde taken (met een gevulde due date) en ongedateerde (vergelijkbaar met de @someday uit GTD). Ik onderhoud maar 1 agenda. Een methode is nooit zaligmakend, hoewel orde op zaken een lekker opgeruimde indruk geeft.

Labels:

13 mei 2007

Balans in agendavulling

Agenda, letterlijk hetgeen gedaan moet worden, heeft een dwingend karakter. De verwachtingen zijn hooggespannen. Als voorbeeld de dag van gisteren. Ik heb de 40 kilometer lange mooiste wandeling van Nederland gelopen, maar had m'n dag ook kunnen vullen met bijvoorbeeld:
1. Johan aanmoedigen bij de voetbaldwedstrijd tegen Bruchterveld
2. persoonelsfeest van Unigarant Verzekeringen rondom 35 jarig bestaan
3. klusochtend op de CNS in Balkbrug
4. opengestelde molens bezoeken

Vrijdag gaf de beoordelaar bij de klant aan in zijn beoordeeling liever structureel nog meer dan de contractueel overeengekomen 40u inzet per week me bij hem te willen zien. Op mijn uitleg, dat ik de balans zoek tussen klant - Capgemini - thuisfront, kreeg ik letterlijk alleen "Ik snap wat je zegt.", een prachtillustratie van gebrek aan begrip en overtuiging van eigen standpunt. Dat iedereen (kinderen, werk, hobbies, kerk, school, studie, ...) altijd meer van je verwacht dan je redelijkerwijs in de 24u/dag kunt stoppen, is een gegeven. Jij bent dan aan zet. Ben je slachtoffer, durf je tegen niemand nee te zeggen, om na een tijd opgebrand jezelf (?) tegen te komen? Of maak je je eigen keuzes in de wetenschap niet iedereen tevreden te kunnen stellen. Dat niemand bij pensionering of op z'n sterfbed het verlangend uitspreekt "Had ik maar wat meer gewerkt!" is ook een gegeven.

Dus:
1. doe dingen die er echt toe doen
2. handel doelgericht
3. laat elke dag tellen
4. tel je zegeningen.

Labels:

12 mei 2007

De mooiste van Nederland

Vandaag heb ik de Mooiste wandeltocht van Nederland gelopen met vertrek en finish in Kuinre, op de grens van Overijssel en de Noordoostpolder. De 40km (langste wandeling ooit gedaan) is gelukt, hoewel de laatste 15km met tegenwind en zich ontwikkelende blaren zwaar was. Het gemiddelde tempo van de uren ervoor werd gedrukt, wat een totale loopduur inclusief diverse korte stops van 8 uur opleverde. De 1GB aan MP3's hielpen behoorlijk.
overzichtskaart wandeltocht Kuinre

De verzorging onderweg was erg goed, met diverse malen druivesuiker van de Rabobank, Groene Land Achmea, Staasbosbeheer, water inclusief bidon (dank aan sponsor Vitens, www.verswater.nl)
Ja, we liepen dus ook door Nederland.
De KRO ondersteunde via de KRO wandeldag onder meer een knipperend rood hartje voor elke loper om aan te geven in te zijn voor een praatje, en een heuse 9km lange meet & greet dating wandeling door het Kuinderbos.
Het gastvrij onthaal in Kuinre met tulpen, muziek en buiten zittende en applaudiserende dorpelingen geeft een met de Nijmeegse Vierdaagse vergelijkbare sfeer.
Hulde aan de Kuinderse Activiteiten Stichting voor deze wandeltocht. Al een agenda voor 2008? Blok dan zaterdag 17 mei 2008 voor de derde editie. Dat ik nu ondanks een warm bad, vaseline, gewrichtspijn verzachtende middelen en een bord macaroni alsnog verstijfd zit te bloggen, is vooral mijn probleem ;)

Labels:

11 mei 2007

Sponsorloop voetbal in beeld

De sponsorloop waarbij vanavond als eerste de F-jes zoveel mogelijk rondes van een kwart voetbalveld mochten bedwingen, heb ik - uiteraard - gefotografeerd. Onderstaande foto (dankzij de sportstand scherp op Johan) heb ik meerennend gemaakt.

Als vader kun je immers niet alleen langs de lijn staan :-) 16 rondes liep Johan, daarmee EUR 43 voor de club rijker!

Labels: ,

Bijzondere ontmoetingen

De weblog en diverse sociale netwerken waarin ik participeer zijn regelmatig goed voor bijzondere ontmoetingen. Een stel van deze week.

Zo kan ik via Thisnext.com en de weblog inmiddels een Subaru auto's. weblog over Subaru bij je aanbevelen. Niet commercieel getint, maar met passie voor dit automerk geschreven door Alice Moon. En waar foto's over schadeherstel bewijzen dat een gecrashte auto niet per se op de sloop hoeft te eindigen, is leuk.
Dan de Duitse theoloog, prediker, tv-presentator en open netwerker Arne Gasch die dankzij een vraag op LinkedIn.com (What comes into your mind when you think of "Pentecost"?) natuurlijk zowel interessante, persoonlijke antwoorden als nieuwe contacten toevoegt aan zijn netwerk, je begrijpt, inclusief mij.

De conclusie voor marketeers, dat webloggen werkt, onderschrijf ik. Het levert letterlijk contacten en contracten. Mediaplaza organiseert op 30 mei een event rondom business & corporate blogs en de wijze waarop deze kunnen renderen. Voor de twijfelaars of nieuwsgierigen een tip van de dag.

Labels:

09 mei 2007

Getting things done in Outlook

Achteraf met spijt, maar de voor nieuwe software openstaande blogger wil wat, heb ik dit weekend op aangeven van een verder zeer informatief artikel in Smartphone & Pocket PC Magazine de trial versie van NetCentrics' Getting Things Done Outlook add-in uitgeprobeerd. De knoppenbalk en aangepaste taak en berichtformulieren leken aanvankelijk prima te werken, maar zoals veel meer add-ins is de integratie met moederprogramma Outlook niet foutvrij. Als je dan veiligheidshalve besluit om de add-in via de reguliere weg te verwijderen, en er blijven dan allerlei restanten van de software (veel extra mappen in de Outlook mappenstructuur, nieuwe velden in de formulieren en dus in de onderliggende gegevensopslag, ben je dergelijke programmatuur snel zat. Een nette uninstaller programmeren blijkt te lastig, laat staan een robuuste samenwerking met Outlook. Om voor zoiets $70 per licentie te vragen, is te gortig.

Missend in de installatiehulp van NetCentrics, maar gelukkig wel op Outlookpower.com zijn twee zinvolle tips. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 't Kan natuurlijk (deels) liggen aan mijn laptop of installatievoorbereiding. Positieve geluiden of praktijkervaring? Gebruik het commentaarscript!

Labels: ,

08 mei 2007

Projectmanagement Parade 2007

Vandaag troffen ruim 800 projectmanagers (niet te hard nadenken bij de gezamenlijke dagwaarde van deze heren en dames) elkaar op de door het Project Management Instituut (PMI, binnenkort IPMA-NL) georganiseerde Projectmanagement Parade. Met de eigen meegekomen Capgemini collega's spreidden we onze ogen en oren over zoveel mogelijk van de 50 parallelsessies. De eerste 45 minuten waren echter voor trendwatcher Rob Creemers. Voor ons de Capgemini CTO Ron Tolido in het kwadraat qua spreektempo en over te brengen technology push. Het netwerk doet afstanden verdwijnen en grenzen vervagen. Zo dicht bij veel technologieprojecten en toch voor het gevoel zo ver weg, vanwege het ontbreken van de menselijke maat, de relatie, vertrouwen, cultuur en samenwerking.

Mijn eigen impressies:

Coen Gromert (KZA) wilde aantonen dat een projectmanagementmethode creativiteit stimuleert. De overvolle zaal dichtte creatief (en keurig binnen 10 minuten), maar zag de directe causale link met de methode niet.

Niels Malotaux (Malotaux) belichtte Evolutionary projectmanagement (EVO), waarbij rode draden het verkorten van de planningshorizon en het consequent van de Deming Cycle (plan-do-check-act) zijn. Doel: agile, maar toch op tijd.

Na de puaze liet Douwe Brolsma (Getronics PinkRoccade) me kennismaken met Management of Risk (M_o_R), een evenals PRINCE2, ITIL en MSP onder de vlag van het Britse OGC gebrachte best practice rondom risicobeheersing. Het procesmodel is een aanvulling op die andere modellen, maar op de keper beschouwd weinig vernieuwend.

Edwin Knoop en Roel Zuidema (Atos Consulting) presenteerden de mogelijkheden om een projectmanagementorganisatie als shared service center (SSC) te positioneren. Niet direct innovatief, maar wel een (bewezen) nuttige ophanging in de organisatie die steeds meer projectmatig werkzaamheden uitvoert.

Tenslotte nam Gerrit Koch (Berenschot) als auteur van de versie 3 van de International Competence Baseline de veranderingen en drie groepen competenties van te beoordelen projectmanagers door.

Labels: ,

07 mei 2007

Microsoft en Yahoo versus Google

De geruchten worden sterker, dat Microsoft via een overname van Yahoo! een frontale aanval op de koppositie van Google wil openen. Google heeft in april nog adverteerder DoubleClick overgenomen. Het bedrijf stond ook op het verlanglijstje van Microsoft's Steve Balmer. Waar Microsoft met Windows en Office zelf jarenlang marktleider was, lukt dat nog altijd niet met internetreclame (Google is #1 en groeit het hardst) en ziet het ondanks Xbox Sony vooruitlopen in de spelcomputermarkt.

Aandeelhouders Yahoo! varen er tot nu toe wel bij, sinds vrijdag maakte de koers een sprong van 10%.

Labels: ,

06 mei 2007

Een beter milieu begint bij jezelf

Als vanavond een langdurige periode van zonneschijn en droogte wordt ingeruild voor wisselvallig 'normaal' lenteweer, moet je je instellen op spekgladde wegen morgenvroeg vanwege loskomend ruitewisservloeistof, rubberstof en dergelijke. Bedenk, dat als je morgen op weg naar je werk trouw je mobieltje bij je steekt, dat dit ding bijdraagt aan de opwarming van de aarde. De kans op cholera-infecties neemt door de klimaatveranderingen toe. Kun je er wat aan doen? Ja, voor $60 per wereldburger blijken drastische reducties van de klimaatveranderingen mogelijk te zijn. Aartsbisschop Migliore wijst op de gevolgen van 'een eenvoudig leven leiden' als gelovige.
.

Labels:

05 mei 2007

Tapijt dwingt universiteit tot rebranding

Mijn alma mater, De Rijksuniversiteit Groningen wil niet langer geassocieerd worden met een 'vloerkleed', de letterlijke betekenis van rug in het Engels. Vanaf september is het resultaat van de rebranding operatie University of Groningen (ug). In het hoofdgebouw van de universiteit ligt een vloerkleed met daarop het oude logo, inclusief de afkorting RuG. "Om die 'RuG rug' moeten de buitenlandse studenten altijd erg lachen," is de redenatie.

Ongetwijfeld is een andere reden aan te wijzen voor een dure hernoeming van jezelf. Neem ook in ogenschouw dat UG de afkorting is van de Universiteit van Gent en ook van de Universiteit van het Poolse Gdansk en zo dus onder professoren gemeengoed is, weinig onderscheidend dus.

Labels:

04 mei 2007

Reden voor een 2e Prius

Gisteren kreeg ik zowel van Toyota Nederland als Autoweek een gepersonaliseerde e-mail (ahum, geachte heer/mevrouw van der Klis) met de uitdagende titel Wat is jouw reden?

Dat ik al bijna 2 jaar een Prius rijd, is de web marketeers en leverancier van m'n black beauty blijkbaar ontgaan. Ik zal de volgende Prius maar niet naast de huidige zetten, maar na afloop van het huidige leasecontract 'op de dam rijden'.

Labels: ,

03 mei 2007

Maximale Moederdag

Met Koninklijke Aanbiedingen en een viral game Maximale Moederdag gericht op Moederdag (13 mei a.s.) geeft OHRA een knipoog. Natuurlijk is de werkelijkheid (Prinses Ariane met ademhalingsproblemen opgenomen in het LUMC) weerbarstiger dan het schattige vijftal in het ouderlijk bed.

Grote vraag bij dit soort spelletjes (Centraal Beheer Achmea doet ook regelmatig deze marketingtrucs) is: verkoop je echt meer verzekeringen?

Labels: ,

02 mei 2007

Google personaliseert weer meer

Met iGoogle (tot gisteren de persoonlijke startpagina van Google) zet de zoekmoloch nieuwe stappen in de personalisatie.

Misschien erg 2005/6, maar toch: skins/thema's van strand tot theeschenkerij zijn beschikbaar.

Het aantal gadgets neemt ook toe; recente toevoegingen zijn onder meer de zoekresultaten van Marktplaats.nl en de nieuwsberichten van BNR Nieuwsradio.

Nieuw is de Gadget Maker met instant hulp voor 7 formaten te gebruiken op je Google Desktop of website:
1. Photo gadget (online fotoalbumpje)
2. GoogleGram gadget (gegroet!, maar dan afwisselend)
3. Daily Me gadget (vergelijk WieWatWaar op Hyves)
4. een eigen aftel gadget
5. een eigen top X lijstje
6. YouTube video favorites gadget
7. een vrij formulier formaat voor eigen inzicht

Labels: ,

01 mei 2007

Negen en vijftig jaar getrouwd

Zelf zijn Klazien & ik vandaag 9 jaar getrouwd. Klaziena & Jan Visscher, Klaziens ouders zijn vandaag al 50 jaar bij elkaar.

En da's best een taartpunt waard!

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker