Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 april 2007

Geslaagd kinderfeest Koninginnedag Balkbrug 2007

Met 381 tevreden kinderen en ouders op de fiets, afwezigheid van kapotte fietsen of andere ongelukjes onderweg, kunnen we als werkgroep Koninginnedag blij terugkijken op een zonovergoten kinderfeest op Koninginnedag in Balkbrug. Het publiek bleef gezellig lang kletsen, drinken en eten op camping 't Reestdal aan De Haar, en da's een goed teken. Onderweg (zie de route op Google Maps) waren zowel paddenstoelenkwekerij Haveman Groen als de wijngaard Reestlandhoeve heuse trekpleisters. Aan eten en drinken onderweg voor zowel de 30 vrijwilligers als de fietsers werd gedacht, zoals in de Kievitshaar met blokjes kaas van de lokale Frico kaasfabriek.

De schminkers, het springkussen, warme poffertjes, bier en frisdrank en bovenal het popkoor X-Cream uit Balkbrug maakten de sfeer op het eindpunt Reestdal compleet. De fotoreportage spreekt voor zich.

Labels: , ,

29 april 2007

Het Vechtdal bewandeld

Gisteravond stond ik met Johan & Henriette om 18u voor het Heuveltjesbosbad, terwijl dat in het weekend 'slechts' tot 17.30u open is. Vanmiddag een herkansing voor Klazien en de kinderen. Zelf ging ik oefenen voor de Mooiste wandeltocht van Nederland, over 2 weken in Kuinre. Om de 40km te doen na maanden geen lange wandeltocht gemaakt te hebben, leek me te riskant. Vanmiddag onder een zonovergoten lucht met een lekkere bries ruim 22km gewandeld met Het Boskamp tussen Dalfsen en Hoonhorst als uitvalsbasis. Naast diverse oude Vechtarmen en kolken waren drie havezaten/landgoederen bezienswaardig. Huis Den Berg, waar we 1 mei 1999 een groot deel van onze huwelijksreportage hebben gemaakt, blijft bijzonder.

Verder Landgoed Mataram met een 3,5km eigen gemarkeerde wandeling (ook los een aanrader) en Den Aalshorst. Een rijk gevulde middag die maar 1 blaar opleverde.

Labels:

28 april 2007

All internetters op de kaart

MapMyname is een grappige Google Maps mashup. Sinds 22 april, Earth Day proberen 2 slimme Portugese studenten van de Universiteit van Aveiro in 19 dagen tijd alle internetters te mappen. Hoe dat kan? Simpel, zoals elk sociaal netwerk of ouderwetse kettingbrief ook werkt.

Dus als je jezelf op de kaart wilt zetten, kan dat eenvoudig.

Update 25 mei
De studenten zijn gestopt. De teller staat volgens ingewijden op 18754 deelnemers, waaronder een handjevol Nederlanders. Natuurlijk vinden de heren zelf, dat het project geslaagd is, maar da's tegen beter weten in.

Labels: ,

27 april 2007

Te vroeg uitgebloeid

Note for a Child, een Britse formatie die twee wel zeer fraaie chillout / intelligente folk / ambient (en verzin nog wat muziekstijlen om moois te duiden) albums (Impossibly Beautiful en Eternal Curve maakte, bracht vandaag 5 mei een laatste optreden te verzorgen in St Mary's Church, High St, Burwell bij Cambrigde.

Leadzangeres Susie Beattie neemt haar oude doktersberoep weer op zich. Het vertrek eerder van medegrondlegger Daniel Goodman is de groep blijkbaar niet goed bevallen. Blijft de muziek, in Susies favoriete quote music is the companion of joy and the medicine for suffering. CD's en andere spullen kun je nog krijgen via de shop. Ik zal mijn recensies van beide CD's dit weekend plaatsen op de Recensie hoek van m'n portal.

Labels:

25 april 2007

Vitalist als hulpmiddel voor GTD

Mocht je zoals ik aan Outlook op laptop en PDA niet genoeg hebben, maar een geschikt hulpmiddel zoeken voor Getting Things Done (GTD) het efficiency programma van David Allen, kijk dan eens naar Vitalist.

De gratis versie biedt al de Inbox, actions, projects en and ticklers die voldoen aan de GTD principes. Als web-based applicatie overal, ook op je smartphone beschikbaar. Herhaalde acties zijn mogelijk en integratie van Vitalist acties in je RSS reader of iCal Calendar. Desgewenst ook notificaties per e-mail, SMS of beiden. De premium versie biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om bijlagen te gebruiken, samen aan dezelfde GTD index te werken, enz. De eerste reacties, zoals op Enthousiasmeren.nl zijn positief, en dat lijkt me terecht. Nog niet overtuigd? Neem dan een tour en schrijf je gratis in.

Labels: ,

24 april 2007

Swingende combinatie


Op 18 april 2002 maakte ik deze foto van Johan en Henriette op de schommel in de tuin. Met wat nabewerking (volgens mij nog met Ulead PhotoStudio) heb ik 'de vaart zichtbaar' gemaakt.

De tweede foto is van afgelopen zondag, 22 april 2007, ditmaal Henriette en Marianne bij elkaar op schoot op de schommel.

Het deed me denken aan The Choir's Circle Slide, titelsong van hun 6e album uit 1990.
Imagine one perfect circle
Above the stratosphere
Where lovers hide away
And children cheer
Because the ground has melted
Where the devil stood
Never mind the carnival
In your own neighborhood

Come on let's ride
The circle slide
Come on let's ride, ride
The circle slide

Around my neck against my heart
I wear a wooden cross
And sometimes I remember
What freedom cost
Shake off your golden shackles
Children of time no more
Consider now the crimson crown
The Man of Sorrows wore

I know it's hard to imagine
When someone makes you cry
Fire in the heavens
And laughter in the sky
Just let the wind blow through your spirit
Let the sun shine on your face
Let's look into each other's eyes
And sing Amazing Grace

Labels: , , ,

23 april 2007

Maiday als voorproefje Flevo Festival

Als het 30e Flevo Festival het toetje van de zomer is, is Maiday op 18 mei in de Kampa-Halle in het Duitse Minden het voorproefje. Met een bijzondere mix van artiesten, van singer/songwriter Bethany Dillon tot godfather van de gospelrock, Larry Norman.


Op het Flevo Festival (16-19 augustus in het Brabantse Liempde) momenteel te verwachten: At the close of every day, Chris Tomlin, Crimson Moonlight, Disciple, Elly en Rikkert, Hillsong London, John Davis, Michael W. Smith, Narnia, Newsboys, Over The Rhine, Rebecca St James, Rev Vince Anderson, Rodney Cordner, Showbread, Six Star Hotel, Superhero, Taketh, Tess Wiley en Verra Cruz. En er komen er nog meer.

Labels: , ,

22 april 2007

Google's ontembare indexeerdrift

Positieve uitbreiding van Google's manier om zoekresultaten te presenteren, is de clustering van resultaten uit het nieuws met 'gewone' zoekresultaten om een soort alles-in-een resultaat te geven.

The rest is history....althans bij inschakeling van Google Web History. Mits je de Google Toolbare met PageRank functie aan hebt staan en kiest voor de history functie, worden de online acties vastgelegd. Achterliggend idee - volgens Google- is de beperkte scope waarop een webbezoeker zich richt: favoriete pagina's, wat webwinkels, een nieuwspagina en sociaal netwerk, niet meer. Negatief gesteld: nog verdergaand dan voorheen beschikt Google over je activiteiten online. En of je daar gelukkiger van wordt, valt te bezien.

Labels: ,

21 april 2007

Tulpenfestival Noordoostpolder

Vanaf vandaag, 21 april t/m 6 mei vindt in de Noordoostpolder het Tulpenfestival plaats. Langs de zogenaamde Bloembollenroute van zo'n 100km ontmoet je het polderlandschap, de verschillende bollenvelden en een aantal bijzondere attracties.

Zo hebben we vanmiddag vanaf Ens de Museumkaart benut om het Unesco werelderfgoed Schokland en het museum eindelijk eens zelf te bewonderen. Ook het Tulpeninformatiecentrum annex Tulpenshowtuim met meer dan 500 soorten bloende tulpen was een bezienswaardigheid. We vielen zo ongeveer binnen bij de officiele opening van het Tulpenfestival door minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. (foto!) Tenslotte konden we onze handen en voeten niet thuis houden in de TulpenPluktuin en opgestelde trampolines. Via Vollenhove, Zwartsluis en Hasselt weer terug naar Balkbrug. Zichtbaar zongebrand en tientallen foto's rijker.

Labels:

20 april 2007

Tegeltjeswijsheid

Inspiratie voor 'wijsheden' doe ik her en der op, van Bijbel, boeken tot medecursisten, collega's, websites en eigen observaties. Vandaag maar een bloemlezing van recente bijdehandjes. Als alternatief voor panta rhei (alles stroomt) formuleerde een medecursiste van de IND vandaag: altijd deining.
En wat denk je van Differentiate Everyday of Tel je dagen niet, maar laat elke dag tellen. En, om het verschil tussen leiderschap en management te duiden: it's more important to do the right things than to do things right.

Om in de studiesferen te blijven ter afsluiting: A little learning is a dangerous thing but a lot of ignorance is just as bad. (Bob Edwards)

19 april 2007

Busy with BISL

Business Information Services Library (BISL) vormt deze dagen m'n aandachtsgebied. Na ITIL (voor IT infrastructuur beheer), ASL (applicatiebeheer) is BISL voor functioneel beheer. Interessant voor een projectmanager? Jazeker, in het kader van implementeren in de gebruikersorganisatie, heb je er met elk project mee te maken. En dan is het weer goed te weten, hoe best practices, in de praktijk gegroeide modellen toegepast kunnen worden.

Vanavond en morgen in de trein dus nog serieuze studie, gevolgd door een tweede trainingsdag bij Capgemini.

Labels:

18 april 2007

Level 42

Vandaag geen 80's revival over de band rond de loszittende duim van Mark King, een hogere rang in een of andere certificering, maar de verjaring van Klazien. Niet langer 41 ;-).

Het voelde niet anders, zei ze vanochtend. Hoe dan wel, mag ik zelf pas over ruim 5 jaar ervaren. Anyway, naast werk vandaag dus feest.

Labels:

16 april 2007

Lijit mixt persoonlijke content tot zoekresultaat

Sinds gisteren heb ik een nieuwe zoekmogelijkheid op de weblog, dankzij Lijit.

Ten opzichte van de Freefind powered site search die ik al jarenlang gebruik, biedt Lijit de mogelijkheid van Google Site Search, maar dan over meerdere content urls heen. Daarbij wordt in mijn geval de content van de weblog, www.henkjanvanderklis.nl en de stamboom Van der Klis, maar ook die van bijvoorbeeld de pagina's op Myspace, Shoutlife, Hyves, Linkedin en MSN Spaces betrokken in de zoektocht om zo nog gerichter antwoorden op gestelde zoekvragen te kunnen geven. Compleet met cloud tag van zoektermen maakt deze toevoeging het proberen waard.

Labels:

15 april 2007

Klik voor vrijheid

Na een preek vanochtend over vrijheid als gevangenis in en ondanks situaties op basis van Handelingen 27 en de rust van God (Psalm 108) staat de actie klik voor vrijheid in de belangstelling.

Digitale handtekeningenactie voor Noord-Koreaanse vluchtelingen
Honderd jaar geleden begon er een grote opwekking in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Nu doet Noord-Korea haar best om de Kerk uit te roeien. Om die reden hebben wij, Jubilee Campaign, OMF, Open Doors, Stichting De Ondergrondse Kerk en Trans World Radio, de week van 22-29 april uitgeroepen tot Noord-Korea Vrijheidsweek. Dit doen we door onze stem te laten horen bij de Chinese ambassade. Tekent u de petitie?

Op de vlucht
Nog steeds zijn tienduizenden Noord-Koreanen op de vlucht voor de honger. Ze vluchten naar China, op zoek naar een beter leven. Zo’n 100.000 Noord-Koreaanse vluchtelingen houden zich schuil in China. China is actief op zoek naar Noord-Koreaanse vluchtelingen om hen terug te sturen. Iedere week worden er honderden Noord-Koreanen teruggestuurd. Daar wacht hun marteling, jarenlange opsluiting of soms de doodstraf.

Kom deze week nog in actie!
We willen dat China stopt met het terugsturen van de vluchtelingen en zich over hen ontfermt. Wij roepen u daarom op om in actie te komen voor de Noord-Koreaanse vluchtelingen.

Update 25 april 2007
De organisatie heeft inmiddels bijna 22.000 handtekeningen voor Noord-Koreaanse vluchtelingen ontvangen. Het worden er ongetwijfeld nog meer.

Aanbieding petitie
Op maandag 7 mei hopen we de handtekeningen aan te bieden bij de Chinese Ambassade in Den Haag, door een aantal afgevaardigden. De ChristenUnie heeft toegezegd hierbij aanwezig te zijn. Wilt u bidden dat de ambassade ons binnen laat? Wilt u bidden dat we goed worden ontvangen? Maar vooral: wilt u bidden dat deze actie een positief effect zal hebben op het beleid van China t.o.v. Noord-Koreaanse vluchtelingen?

Labels:

14 april 2007

Open dag Balkbrugse brandweer

Sinds kort beschikt Balkbrug over een nieuwe brandweerkazerne en spuitwagen. Alle reden om gisteren officieel voor genodigden en vandaag voor andere belangstellenden, lees dorpsgenoten, open huis te houden. Demonstratie van de jeugdbrandweer uit Hardenberg en een ritje in de brandweerwagen door de omgeving (natuurlijk zo nu en dan de sirenes aan!) maakten een zonovergoten middag goed besteed.

Klik op de foto of hier voor meer sfeerplaatjes.

Labels:

Eigentijdse fresco's

Waar je fresco's (muurschilderingen) normaliter associeert met kerkmuren, tafereeltjes in een doorsnee Grieks of Italiaans restaurant, kun je bijvoorbeeld bij FroggieFresco uit Meppel terecht voor bijzondere decoraties van je (binnen)muren.

Nicole Schiffers, de vrouw achter het Froggielabel schildert al 15 jaar, waarvan de laatste 5 toegelegd zijn op muurschilderingen. En voordat je aan kikkers gaat denken: FROGGIE betekent: FullRelyOnGodsGraceInEverything en dat is wat Nicole probeert te doen. Opdrachtgevers reiken van Brandweer Hardenberg, kinderdagverblijven tot Kapsalon Anita Meppel.

Toeval of niet, De Stentor besteedt vandaag in een bijlage extra aandacht aan moderne fresco schilders.

13 april 2007

Museumweekend 2007

Dit weekend, 14 & 15 april, is het 26e Museumweekend met ruim 500 deelnemende musea.

Musea bieden korting, organiseren speciale thema gerichte lezingen, rondleidingen, speurtochten of wandelingen en sommigen geven zelfs gratis entree! Diversiteit alom. Zo kun je in het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden zaterdag terecht voor Asterix en de Romeinen en Het geheim van de Kelten. Op paleis Het Loo in Apeldoorn draait een speciale film met bekende Nederlanders over hun band met het koningshuis.

Labels:

12 april 2007

De profeet Amos voor het voetlicht

Boeiend is om Amos, een profeet c.q. bijbelboek, verder uit te diepen. Ik deed dat door Francine Rivers' De Profeet te lezen. Getrouw aan de feietn zoals die in de Bijbel staan, heeft de schrijfster het leven en sterven van Amos verder tot leven gebracht door karakters toe te voegen en het optreden in Tekoa, Jeruzalem en Bethel beeldend te vertellen.

Het leven als herder, inspiratie en strijd, de worsteling om Gods woorden door te geven, de reactie van de toehoorders komen treffend aan bod.
Ook verkrijgbaar:
De priester – het verhaal van Aaron
De krijger – het verhaal van Kaleb de verspieder
De prins – het verhaal van Jonathan

Labels:

11 april 2007

Tolerant tot de macht loert

Maarten 't Hart steunde uit dierenliefde de Partij voor de Dieren van Marianne Thieme en Nico Koffeman. Dat Thieme en Koffeman lid zijn van de Zevende Dags Adventisten, is geen geheim. Zelf heeft 't Hart ook veel met godsdienst geworsteld, vanuit zijn 'streng gereformeerde' ouderlijk huis, zijn alternatieve bijbelstudies Wie God verlaat heeft niets te vrezen tot en met zijn recente historische roman Psalmenoproer (18 januari zelf uitgelezen).

Maar als 't puntje bij 't paaltje komt, voelt Maarten zich helemaal niet thuis bij Marianne....omdat Marianne gelooft. Kom op, wees eerlijk: bevalt de rol als lijstduwer en heimelijk Groen Links stemmer niet? Trekt de macht en wordt godsdienst gebruikt om je eigen leiders weg te rangeren?

Labels:

10 april 2007

Passie in context

Daags na de Passion en Pasen opnieuw passie en dat naar aanleiding van het volgende plaatje.

Immers, waar je voor wilt vechten, hobbels voor neemt, heeft te maken met je passie(s), een drang die men niet kan weerstaan. Waar ben je, als het erop aankomt, bereid om voor te vechten? Dat gaat veel verder dan op een zonovergoten terras trots vertellen over je passie voor fotografie of je verzameling vingerhoedjes (= serieus genomen hobbies). De Volkskrant bericht vandaag over Geert Wilders' liefde voor Israel en zijn bezoeken daar aan Nederlandse emigranten, veelal met dubbele nationaliteit. Wat als Geert Wilders voor de keus gesteld zou worden: de steun aan Israel handhaven OF het standpunt over dubbele nationaliteit loslaten?

Je baan, vakgebied, gezin, geloof, buren, kerk, medemensen? Waard om voor te vechten? Neem je de hobbels dan krachtig en hoopvol? Kenmerkt een vastberadenheid je? Is passie te maken, of te ontwikkelen, zoals Boyd Hendriks veronderstelt? Als je erover nadenkt, valt die maakbaarheid tegen en is het aantal zaken waarvoor je echt gepassioneerd inzet zeer beperkt.

Labels: ,

09 april 2007

Van Bijbels naar Orientalis

De Tweede Paasdag hebben we besteed in het Bijbels Openluchtmuseum, dat zichzelf hervormt tot Museumpark Orientalis, om daarmee het strikt christelijke etiket af te werpen.

De Calvarieberg met het geoopende graf en het aangrenzende Begraaf- en gedenkpark is tegenwoordig buiten de omheining geplaatst - hoe tekenend - in tegenstelling tot een multimediapresentatie van het park en de impact van het christendom, jodendom en islam op parkbezoekers en medelanders. Qua parkinrichting leunt het museum nog zwaar op jodendom en vroegchristelijke periode. Het zal dus nog wel even sleutelen zijn aan het concept.

Op deze paasmaandag was het overigens prima toeven. Van Poerim film en eigen uitleg in de joodse synagoge aan de kinderen tot poseren bij de treurende vrouw in Via Orientalis ('k heb de kinderen vanavond dezelfde gefotografeerde vrouw anno 1983 laten zien; 't was alsof je Johan zag troosten, erg grappig!). Voor de kinderen een speurtocht langs de locaties, plastic eierverven in de Karavanserai en als toetje 6 ei-gerelateerde spelletjes in Ain Ibrahiem, het tentenkamp ter plaatse.

En natuurlijk hebben we de foto's nog.

Labels:

08 april 2007

Ontmoetingen op zondagmorgen

Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben. Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. Ze liepen beiden snel, maar de andere leerling rende vooruit, sneller dan Petrus, en kwam als eerste bij het graf. Hij boog zich voorover en zag de linnen doeken liggen, maar hij ging niet naar binnen. Even later kwam Simon Petrus en hij ging het graf wel in. Ook hij zag de linnen doeken, en hij zag dat de doek die Jezus’ gezicht bedekt had niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek. Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. Want ze hadden uit de Schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan. De leerlingen gingen terug naar huis.

Maria stond nog bij het graf en huilde. Huilend boog ze zich naar het graf, en daar zag ze twee engelen in witte kleren zitten, een bij het hoofdeind en een bij het voeteneind van de plek waar het lichaam van Jezus had gelegen. Waarom huil je? vroegen ze haar. Ze zei: Ze hebben mijn Heer weggehaald en ik weet niet waar ze hem naartoe gebracht hebben. Na deze woorden keek ze om en zag ze Jezus staan, maar ze wist niet dat het Jezus was. Waarom huil je? vroeg Jezus. Wie zoek je? Maria dacht dat het de tuinman was en zei: Als u hem hebt weggehaald, vertel me dan waar u hem hebt neergelegd, dan kan ik hem meenemen. Jezus zei tegen haar: Maria! Ze draaide zich om en zei: Rabboeni! (Dat betekent 'meester'.) Houd me niet vast, zei Jezus. Ik ben nog niet opgestegen naar de Vader. Ga naar mijn broeders en zusters en zeg tegen hen dat ik opstijg naar mijn Vader, die ook jullie Vader is, naar mijn God, die ook jullie God is. Maria uit Magdala ging naar de leerlingen en zei tegen hen: Ik heb de Heer gezien! En ze vertelde alles wat hij tegen haar gezegd had. (Johannes 20 verzen 1-18)

Labels:

07 april 2007

Zonder passie geen opwekking

Gisteren en ook vandaag komen de beelden uit de Passion of the Christ weer terug: het lijden en sterven van onze Heer, Jezus Christus en een doorkijk naar de zondag, wanneer we Zijn opstanding gedenken. Michelle Tumes' Listen (titeltrack van haar debuutalbum uit 1998) past wonderwel bij de beelden uit Mel Gibson's film.

Labels:

Hulde aan het kladblok

Een beproefde manier om je hersens te gebruiken is om de ingevingen, vergeetmenietjes en to-do's zo snel mogelijk op te schrijven, vast te leggen. Hoef je je ook niet te pijnigen met Dit moet ik morgenochtend niet vergeten op de boodschappenlijst te zetten. Memoblokjes, voice recorders, schrijfblokken, Microsoft Outlook, MindManager, smartphone zijn zo enkele handige dingen om bij de hand te hebben, altijd en overal.

Google Kladblok is een nieuwe functionaliteit om online je krabbels, leuke websites en quotes te verzamelen en vast te leggen. Voordeel is de beschikbaarheid en doorzoekbaarheid.

Box.net is een online opslagruimte met speciale kenmerken zoals een widget die je op je website kunt plaatsen om directe toegang tot je Box te krijgen.

Wil je meer opties napluizen, kijk dan op LifeHacker, waar diverse hulpmiddelen voor het vastleggen van notities worden besproken.

Labels: ,

06 april 2007

Gevangenismuseum is uitnodigend


Tijdens m'n militaire diensttijd (1994-'95), zeker tijdens de parate periode in Assen stond Veenhuizen voor de militaire gevangenis voor hen die niet wilden luisteren naar het kader. Veenhuizen heeft net als Balkbrug een rijke historie in de ontginning door de Maatschappij van de Weldadigheid, in 1818 opgericht door Johannes van den Bosch. In een gesticht of kolonie werd het land bewerkt en konden arme sloebers een maatschappelijk relevante bijdrage leveren. Later zijn beide locaties omgebouwd tot gevangenissen. Het Gevangenismuseum in Veenhuizen laat de geschiedenis herleven tot en met vandaag. Van slaap/eetzaal uit de tijd van de Maatschappij tot een modern arrestantenbusje en geel geverfde celdeur om hulpdiensten na een brand zoals die op het cellencomplex van Schiphol-Oost te attenderen op de speciale procedure voor twee gedetineerden op een kamer.

Verrassend genoeg konden Johan en ik in Veenhuizen vanmiddag een film zien over het leven in de longstay afdeling van FPC Veldzicht, amper een paar honderd meter van ons eigen huis. Conclusie na een zonnige middag in en rond het gevangenismuseum: noem ons recidivist, we komen terug, dan met vrouw en dochters erbij.

Labels:

05 april 2007

Google Maps try-out: Route fietstocht Koninginnedag

Met het dichterbij komen van het kinderfeest op Koninginnedag 30 april aanstaande in Balkbrug, schieten allerlei taken door het hoofd, maar ook leuke dingen. Gebruik maken van de nieuwste update van Google Maps bijvoorbeeld. Je kunt nu makkelijk eigen kaarten maken, opslaan en publiceren. Lijnen trekken van bijvoorbeeld de fietsroute, toevoegen van placemarks voor de tussenstops, het is snel gemaakt.

Klik op de plaat of hier om de route te bekijken, of gebruik de KML voor Google Earth.

Labels:

Meer oplossingen voor zweetvlekken

Sweatex (ik blogde er 21 januari over) is blijkbaar niet de enige die het gat in de markt van zwetende medemensen heeft gezien. Er is de afgelopen 3 maanden heel wat verbeterd. Op het forum voor mensen met hyperidrosis (de nette naam voor overmatig zweten), www.overmatigzweten.nl is een compleet forum ingericht.

Alternatief, en volgens ingewijden beter dan Sweatex, is Dryshield. De firma die inmiddels RTL Boulevard heeft gehaald, biedt naast aangepaste t-shirts voor mannen en vrouwen ook okselbeschermers en inlegzooltjes aan. Uiteraard zijn deze producten online te bestellen. Er zijn ook drastischer oplossingen, zoals een bezoek aan het Aesthetic Team. Tenslotte goed nieuws: vrouwelijk okselzweet trekt mannen aan. Of het andersom ook zo werkt, betwijfel ik.

04 april 2007

Weer Wandelweer

Het jeukt weer om te gaan wandelen deze dagen. Daarom gisteravond met vriend Patrick weer wat (wad)wandelafspraken gemaakt. Op m'n eigen agenda staat dit jaar in totaal een drietal wadlooptochten, naar Schiermonnikoog (via Wadlopen.info, de vuurtoren Arngast bij Wilhelmshaven (via Nordwestreisemagazin.de en Norderney (via Eilers.de).

Ook op het vaste land wordt er weer gewandeld, op 12 mei de Mooiste wandeling van Nederland en eind oktober met Patrick waarschijnlijk twee dagen een deel van een Lange Afstand Wandelpad, waarbij het Noaberpad langs de oostgrens nu grote kans van belopen heeft. Van het een komt het ander, en zo stond Internet Explorer gisteravond opeens vol interessante websites, zoals Wandelkalender.nl (keurig overzicht van door wandelverenigingen georganiseerde wandeltochten per datum), (Wandelnet.nl, Wandelpad.nl, Op lemen voeten (magazine voor wandelaars) en Op Pad (idem, maar dan van ANWB).

Labels:

03 april 2007

Train a grande vitesse maakt naam waar

Jippie, het oude snelheidsrecord voor een train a grande vitesse (beter bekend als TGV of hogesnelheidstrein) in Frankrijk van 511 km/u is vandaag verbeterd naar 574,8 km/u.

De nuance zit zoals vaker in de details:
- het record werd bereikt op het traject tussen Parijs en Straatsburg, maar natuurlijk niet de hele rit. Zo flitsend zit Straatsburg er van dichtbij ook niet uit ;-)
- Deze trein heeft extra grote wielen en speciale locomotieven. Geen normale TGV, dus.
- Tijdens een officieuze test in januari haalde de testtrein al 559 kilometer per uur. Die van vandaag aan het begin van het zomerseizoen is wel prettig om de verkoop van treinstellen en -kaartjes te stimuleren.
- het algehele (wat was dit dan?) snelheidsrecord van een trein staat nog op naam van een Japanse magneettrein. Die zoefde in 2003 met 581 km/u.

02 april 2007

Levensverlengende maatregelen

Uit diverse bronnen middelen om ouder, wellicht duizend jaar of nog ouder, te kunnen worden:
1. sexuele geheelonthouding: De Chinees Chen Dong denkt zo 1000 jaar oud te kunnen worden. Hij staat inmiddels al 17 jaar droog en eet ook geen vlees meer.
2. geen vlees eten: vetarisch eten komt ook als tip van Marianne Thieme (fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en lid van de Zevende Dags Adventisten). Adam en Eva waren voor de zondeval vegetarisch. De suggestie: hadden ze het bij de juiste vruchten gehouden, dan waren ze eeuwig blijven leven.
3. Jezus Christus als Zoon van God geloven: de Bijbel is er helder over. Eeuwig leven is voor hen die Jezus Christus aannemen als door God gezonden Zoon om de straf van onze zonden (te beginnen bij die ene vrucht in de Hof van Eden) te dragen.

Labels:

01 april 2007

1 april grappen van Google

Zoals elk jaar heeft Google dit jaar weer wat 1 april grappen ingebouwd.
Nieuw in Gmail is de functie Paper mail. Met een druk op de knop kun je papieren versies van je mailarchief opvragen. Ideaal, toch?

De bijna monopolist heeft nog een andere aanbieding, het Project Teaspoon, ook bekend als TiSP (Toilet Internet Service Provider). Natuurlijk in beta status, maar toch: een gratis in-home draadloze breedband aanbieding. Als je je aanmeldt, krijg je een TiSP installatiedoos, die een handleiding, fiber-optic kabel, spindle, draadloze router en installatie CD's bevat. Geweldig, overal in huis Google ;-)

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker