Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 maart 2007

Mr Bean's Holiday

Met Johan heb ik een Big Daddy Weekend, zo lijkt het wel. Gisteravond een vossenjacht, vanmorgen vervoer naar Kloosterhaar voor de voetbalwedstrijd, vanavond naar Hoogeveen voor Mr Bean's Holiday. De universele humor van het door Rowan Atkinson neergezette type blijft na al die jaren geweldig.

Mr. Bean wint in een lekkende kerk het winnende lot (de lekkage moet immers verholpen worden) en mag met een treinticket, EUR 200 zakgeld en een Sony videocamera naar Canned. Zijn reis van Londen naar de Riviera wordt al gauw een zooitje. Overal waar hij komt ontstaat chaos, met als hoogtepunt een vertoning van zijn eigen videodagboek op het filmfestival van Cannes. De doldwaze situaties volgen elkaar in rap tempo op, zonder de kijker te overweldigen. Nadrukkelijk zijn rustmomenten ingebouwd en keert de cast in diverse scenes terug, leuk om de jongere kijker ook herkenningspunten te geven.

Kortom: leuk om met 7+ kinderen naar toe te gaan. Mr Bean's Holiday is geen must have op DVD. Na een keer heb je de grappen gezien en zou een herhaling vervelend worden.

Labels: ,

30 maart 2007

Orgel meets mobiel

Als je de irritante aanprijzingen voor top-40 ringtones, de standaard Nokia ringtones of de retro's (die met zo'n ouderwets telefoongeluid) zat bent, is er een oplossing bij de IKON, namelijk Musica Religiosa.

"Ze zijn er, de orgelringtones op bekende en geliefde psalmen en gezangen! Neem die opwekkende melodie van psalm 136. Is het niet een feest om te horen, iedere keer als de mobiele telefoon gaat?" klinkt toch anders dan "Jamba! nu op jouw mobiel!". Organist Sietze de Vries heeft de ringtones gespeeld op het orgel van de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Zuidhorn. De tientallen ringtones kun je gratis downloaden.

Labels: ,

29 maart 2007

6 tips voor snellezen

Als je denkt dat het lezen van zakelijk leesvoer (artikelen, managementliteratuur, vergaderverslagen, etc.) met zo'n 250 woorden per minuut aan de rappe kant is, blijk je in de praktijk met toepassing van een aantal technieken een verdubbeling tot viervoudiging van de snelheid te kunnen halen. Vorig jaar september krikte ik zelf het tempo na 1 dag cursus Train your brain al richting de 500 woorden, en da's best prettig. Er komt immers nogal wat leeswerk op je af.

1. Lezen is niet lineair. Je ogen kunnen meer oppakken door grotere blokken 'tegelijk' te lezen.
2. Stop het subvocaliseren. Alsof je echt alles in jezelf moet voorlezen. Je hersens hebben veel meer capaciteit dan je denkt.
3. Oefenen, dus veel lezen!
4. Gebruik een aanwijsstokje, pen of markeerstift. Dat is nog effectiever dan een boekenlegger (zie 1) en dwingt je ogen tot concentratie.
5. Elimineer afleidingen (telefoon, pop-ups, aandachtvragende muziek, etc.)
6. (Her)vind je motivatie. Waarom lees je wat je leest? Wat is het nut/de noodzaak?
Uitleg over de 6 technieken vind je bij Scott Young.

Labels:

28 maart 2007

Ruimte moet je zelf zoeken

Bij het vanmiddag weer terugbrengen van de door Henriette 6 uitgenodigde klasgenootjes zagen we een parasailer boven het Heuveltjesbos in het luchtruim. Waar hij was opgestegen is een goede vraag, een serieuze berg ontbreekt in de omgeving. Maar zo'n man (ga ik even van uit) zoekt op een zonnige woensdagmiddag wel ruimte.

Mailopslag was vroeger beperkt, zeker in kantoren. Tegenwoordig struikelen de bekende namen als Gmail, Live.com en Yahoo over elkaar met opslagruimte. Vanaf mei kun je bij Yahoo! in principe onbeperkt je mail parkeren. Dat steekt weer af tegen de 2.8GB en 2.0GB van respectievelijk Gmail en Live.com.

Labels:

27 maart 2007

Afmaken waar je aan begint

In het Engels heet dat 'Getting things done' (GTD), waar omheen diverse websites, blogs, nuttige boeken en programmatuur geschreven zijn. Het is immers frustrerend om aan 't eind van de dag te constateren, dat je geen steek bent opgeschoten en je agenda, Postvak IN of to-do-lijst alleen maar langer zijn geworden.

De Ultimate Getting Things Done Index oogt overweldigend, maar aggregeert wel tientallen bronnen over dit thema op een pagina. Absoluut de moeite waard als je aanknopingspunten zoekt om de zaken gedaan te krijgen.

En op z'n Hollands: Dingen gedaan krijgen
Wil je liever tips voor effectieve tijdsbesteding in het Nederlands, kijk dan eens op www.dingengedaankrijgen.nl. Behapbaar met bijvoorbeeld 1 artikel per week (per e-mail of RSS feed). Onder de paraplu Doe meer met minder tijd — en minder stress! biedt Meereffect coaching en training aan. Als stress-vermijder is zo'n investering zeker te 'regelen' bij je HR manager ;)

Labels: , ,

26 maart 2007

Zakelijke podcasts

Mocht je tijdens de file of andere momenten waarop je hoofd en oren een ander geluid wilt laten opnemen, zijn er naast muzikale uitingen ook mogelijkheden voor zakelijk getinte podcasts. Een aantal voorbeelden vind je op:
- iPodder - Business
- iTunes - podcast overzicht - Business
- Quikonnex

Labels: ,

24 maart 2007

Zin om 12 mei 40 kilometer mee te wandelen?

Vorig jaar heb ik met vriend Patrick Slegers 2 dagen in België gewandeld (36 + 20 km) en verder 'doen' we zo mogelijk elk jaar in een wat grotere groep een wadlooptocht. Op 12 mei mag je, als je zin hebt, met me mee 40 kilometer wandelen tijdens de Mooiste wandeltocht van Nederland met start en finish op camping Craneburcht, Kuinderweg 52 8315 PX Luttelgeest.

overzichtskaart wandeltocht KuinreMeedoen kost €5. De tocht leidt langs plaatsen als Luttelgeest, Blankenham, Ossenzijl en de prachtige Weerribben. Er wordt veel gewandeld over dijken en door natuurgebieden zodat er van het mooie Overijsselse en Flevolandse landschap optimaal genoten kan worden.

Onderweg zijn stempelposten, EHBO, verzorgingsposten en voldoende toiletten aanwezig.
Honden zijn toegestaan, indien aangelijnd en zodanig dat er geen hinder optreed voor andere deelnemers.
Het parcours is geschikt voor nordic walking en dit is ook toegestaan.

De starttijden zijn als volgt
50 km tussen 6.30 en 7.00 uur
40 km tussen 7.00 en  7.30 uur
30 km tussen 7.30 en  8.00 uur
20 km tussen 8.00 en 10.30 uur
9 km, educatieve tocht voor basisschooljeugd start tussen 9 en  10.30 uur. Je kunt je online aanmelden.

Labels:

Voetbalkampioen

Met enige vertraging is vanochtend het kampioenschap van Balkbrug F4 voor de zaalcompetitie uit het winterseizoen gevierd.

De vanochtend gespeelde en met 2-3 verloren wedstrijd tegen de meiden uit Bergentheim is tenslotte minder positief.

Labels: ,

Geen held zonder parachute

Hoewel gelardeerd met veel Britse humor waren de beelden van de crash van Top Gear presentator Richard Hammond gisteravond duidelijk: hardrijders zijn doodrijders, ook met een parachute achter een raketauto, tenzij... Ik neem je graag mee langs wat nieuwe muzikale ontdekkingen om later bij het thema te eindigen.

David Olson is een singer/songwriter die in november 2006 debuteerde met het worship album Be Loved: eenvoudige, meezingbare liederen. Datzelfde, maar dan meer voor hippe tieners is Britt Nicole, van wie je op Myspace 3 songs kunt beluisteren.

Jonny Diaz maakt akoestische pop en is een genot voor het oor, lekker ontspannend. En tenslotte This Beautiful Republic met alternatieve pop/rock en een doordachte CD titel Even Heroes Need a Parachute.

Labels: ,

23 maart 2007

Persoonlijke Google startpagina

Nu ik Google Desktop Search met bijbehorende Gadgets sinds de herinstallatie van m'n laptop heb verruild voor de standaard Windows Desktop Search onder Windows XP is het verder personaliseren van de Google startpagina natuurlijk wel een optie.

Ook als je niet ingelogd bent, biedt Google al meer opties dan het kale zoekscherm van weleer.

Eenmaal ingelogd ben je vrij om elementen (gadgets, en veel meer dan de voor de Sidebar beschikbare!) toe te voegen, zelf op verschillende tabbladen. Van file-informatie, tot de alerts uit MySpace, satellietposities tot nieuwskoppen.

Labels:

22 maart 2007

Wedstrijdje mindmappen

Wil je net als ik een compleet werkende versie van Mindjet's MindManager 6 pro, dan biedt eDragonu een kans. Maak met bijvoorbeeld de gratis trial versie van MindManager een mind map van je curriculum vitae en stuur 'm in. De winnaar krijgt de softwarelicentie.
Mind mapping contest badge
Heb je de voorkeur voor web-based mind mapping software, dan biedt dit overzicht de features van diverse vergeleken pakketten.

En wil je direct aan de slag, probeer dan de public alpha versie van Kayuda, een kruising tussen een web-based visual wiki tool, mind mapping software en non-linear editor. Waarschuwing: je hebt vanwege de AJAX technologie wel IE7 of bijvoorbeeld Firefox nodig als browser.

Labels: ,

21 maart 2007

Belastingparadijs

Wat een rust moet het zijn bij de Belastingdienst. Leuker kun je het niet maken, want je neemt gewoon de telefoon niet op. Nog meer positiefs in mijn geval: de BPM voor zuinige modellen gaat verder omlaag tot wel EUR 3000 'voordeel'. Alles is relatief, aangezien de BPM korting op bijvoorbeeld de Toyota Prius sinds een jaar juist was verlaagd.

Niemand minder dan U2's Bono weet volgens critici uitstekend hoe je belasting kunt ontvluchten. Ik heb U2's muziek altijd al gemogen ;-)

Labels: ,

20 maart 2007

Lekker: hoop op zekerheid opgeven!

Een cursus Veranderingsmanagement basis (vandaag de laatste dag) kan natuurlijk overkomen als de zoveelste bedrijfscursus, waarin wat trucjes, rollenspellen en een hapklare brok theorie langskomen. Al tijdens de eerste dagen werd me gevraagd naar gelezen boeken over het onderwerp. Spontaan kwam ik aan met bijvoorbeeld Peter Senge (lerende organisatie, De Vijfde discipline), Malphurs (Being Leaders, Building Leaders en Leading Leaders) en Herrington, Bonem & Furr (Leading Congregational Change), maar vergat Robert E. Quinn (Verander de wereld). De cursusleiding beval direct een aantal boeken aan:
- Robert E. Quinn - De brug bouwen terwijl je erover loopt
- Machiavelli voor managers

Met Quinn's De brug bouwen terwijl je erover loopt ben ik volop bezig. Over persoonlijke revitalisatie gesproken: "Onze hypocresie en zelfgerichtheid putten ons uit. Wanneer we doelgericht, intern gedreven, op anderen gericht en naar buiten toe open worden, ontdekken we een energie waarvan we niet wisten dat we die hadden.". Het deed me denken aan de persoonlijke spiegel vorig jaar zomer voorgehouden bij een assessment van Blom & Partners. Anderen veranderen zonder een diepgaande persoonlijke verandering is immers vechten tegen de bierkaai. De oplossing: overgave, verlaten van de comfort zone en - om bij Quinn te blijven - naakt het land van onzekerheid ingaan. Steve Taylor zong er op z'n I Predict 1990 album (1987) al over Since I Gave Up Hope, I Feel a Lot Better.

Labels: , ,

19 maart 2007

Bottomline online gestart

Sinds april 1993 schrijf ik recensies voor Bottomline. Het in de herfst van 1992 gestarte magazine over muziek gemaakt door christenen, fuseerde in 2005 met Continental Sound uitgave Music & Art en startte door als Signs. De merknaam Bottomline bleek te sterk voor opheffing of het inmiddels vervallen Pluzz en is nu opnieuw gebruikt voor een website en jaarlijks uit te geven (hardcopy) special. De specifieke kijk op gospelmuziek, waarin kritische noten en een blik in de mensenlevens achter de artiesten niet geschuwd werd, werd door lezers gemist. Vandaar een nieuwe abonneerformule. Het publieke deel van www.bottomlineonline.nl biedt een keur aan artikelen, interviews, recensies, beschouwingen en de diverse gospel-hitlijsten van Nederland, waaronder de officiële Gospelcharts Album Top 20. De volledige toegang tot Bottomline Online is echter toebehouden aan diegenen die zich inschrijven. Het 'ticket' voor een lidmaatschap van de site is daarbij een gedrukte luxe uitgave: de 'Bottomline Special'. De Bottomline Special (met een jaar lang toegang tot de website) kost € 9,95 en is te bestellen via www.bottomlineonline.nl.

De Special kijkt inhoudelijk terug op het afgelopen jaar en haakt in op werkgebieden waar gospelmuziek raakvlakken heeft gehad in de samenleving. Ook geven bekende Nederlanders vanuit hun werkgebied hun visie op de muziek, en hebben we als redactie diverse columns verzorgd. De eerste Bottomline Special bevat interviews met artiest Kees Kraayenoord en KRO-presentator Sven Kockelmann. Het redactieteam achter Bottomline is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van 2005 met Leon van Steensel (hoofdredacteur), De Gelderlander journalist Leon van Wijngaarden, Klaverblad Zeeland medewerkster en black gospel specialiste Sylvia de Troije, psycholoog en Radio Moordrecht medewerker Jos Kluiver, nieuweling Monique Samuel en ikzelf, Henk-Jan van der Klis.

Leon van Steensel: "Met de Bottomline Special willen we laten zien hoe de ‘buitenwereld’ denkt over (gospel)muziek en omgekeerd; hoe gospelmuziek een plaats heeft gekregen in de maatschappij het afgelopen jaar. Bottomline Online gaat juist uit van de bestaanskracht van gospelmuziek zelf en kijkt van daaruit welke uitwerking het heeft in de wereld."

Labels: , ,

18 maart 2007

Hoe lang nog een boswandeling?

Vanmiddag ondanks dreigende bewolking en forse windvlagen toch op verzoek van de kinderen weer eens het belevingspad in de boswachterij Staphorst gelopen.
Een aantal zaken viel ons op: achtergebleven beheer van de Vijverweg, het pad zelf en het bos. We zijn toch in een stuk van Staatsbosbeheer? Verder: veel groen gestreepte bomen, blijkbaar gemerkt om gekapt te worden. De bedoeling heeft onlangs in de Stentor gestaan: meer variatie in soorten bomen. De te kappen bomen zijn er echter zo veel, dat van een bos ter plekke na de kap geen sprake meer is. Dus, hoe lang je nog kunt genieten van een zondagmiddag in het bos onder Staphorst, geen idee. Zoals het er nu uitziet, moet er binnenkort minstens een generatie rust genomen worden.

Labels:

17 maart 2007

Baanbrekend werk

NOS is Maurice de Hond zat en stopt met het verwerken van zijn (politieke) peilingen. Wat inmenging in een moordonderzoek al niet kan veroorzaken.

Christina Aguilera bood lichamelijke dienstverlening aan producent Dallas Austin (Boyz II Men) om een album met hem te mogen opnemen. Voor vele jongens een droom, maar voor Austin een no-go.

En zuivelproducent Campina luidt de noodklok voor haar werknemers, als we allemaal de melk zo goedkoop als nu kunnen blijven kopen.

Tenslotte blijkt het domein voor Samen Leven Samen Werken, het motto voor het kabinet Balkenende IV, ordinair gekaapt door CDA Utrecht.

Labels: ,

16 maart 2007

Ook zo'n zin in de zomer?

Je bent niet de enige! Na de paar zeer lenteachtige dagen zit menigeen nu kuchend op z'n werk, denkt terug aan de eerste ijsjes en verlangt naar de zomerwarmte. Deze zomer kunnen we rekenen op:
- een tsunami van wespen
- eerder rupsen groot en dus ook veel vlinders
- eerdere oogst van wintertarwe en fruit

- afsluiting van de N34 tussen Exloo en Gieten 12 weken vanaf 2 juli.
- Starbucks in Nederland!

Labels:

15 maart 2007

Een andere blik op de wereld

Belgische filerijders goedkoper verzekerd
Filerijders rijden langzamer en veroorzaken zo minder ongelukken. De Belgische verzekeraar Actel geeft daarom premiekorting op basis van woon- en werkplaats. Het bedrijf kiest ervoor erkende fileroutes als de toegangswegen van Antwerpen, Brussel en Luik.

Amerikaanse vlag omgewaaid en ander leed op de Maan
Edwin 'Buzz' Aldrin (inmiddels 77, maar nog levende Maan-veteraan) is deze week op bezoek in Europa. Goed voor wat onthullingen:
- de Amerikaanse vlag op de maan staat er niet meer, maar is weggeblazen door de opstijgende Apollo 11.
- de Chinese muur is niet zichtbaar is vanaf de Maan en de aardse continenten amper te onderscheiden.

Thuiswerken als oplossing voor files en economie
Ruimte verdelen op een eenvoudige manier, volgens VNO-NCW. Door 1 dag per week thuis te werken gaan we in fileleed 7 jaar terug in de tijd en geven we ruimte aan meer economische groei. Internet en een lekkere bureaustoel maken dit mogelijk.

Labels: ,

14 maart 2007

Gericht zoeken

Vandaag twee nieuwe opties om gericht te zoeken.

1. Widgets, graag
Als je website, beeldscherm en/of sidebar nog ruimte biedt, vind je op Widgipedia allerhande widgets. Let wel, Google Desktop Gadgets of Google Gadgets voor je website zijn er niet opgenomen.

2. Zoek, Pupna, zoek!
Met Pupna heb je er een precies werkend zoekmachientje. Net een echte hond, hij retourneert het bot, dat je zelf hebt weggegooid.

Labels:

13 maart 2007

Instant messaging op mobiel

Na een tijd Agile Messenger gebruikt te hebben (vanuit 1 applicatie gebruiken van ICQ, Yahoo!, AIM, MSN en Google protocollen), vond de maker het nodig geld te gaan vragen voor gebruik. Even dacht ik een alternatief in Mabber gevonden te hebben, maar de software werkt eenvoudig niet goed onder Windows Mobile 5.0. Nog verder zoekend ben ik uitgekomen bij een eenvoudige oplossing, Ebuddy.com.

MSN, Yahoo! en AIM te bedienen vanaf 1 webpagina, dus zowel op mobiel als elk andere webbrowser te bereiken. Geen integratie met Google Talk of ICQ, da's jammer. Momenteel probeer ik dankzij een tip op de Mobile 2.0 blog het gratis EQO uit. EQO biedt een all-in-one JAVA based oplossing met toegang tot AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Jabber, Google Talk and Skype. Het werkt echt!

Er zijn natuurlijk betaalde varianten, zoals
- IM+
- WebMessenger

Labels:

12 maart 2007

Zo vader, zo zoon

Ditmaal geen raadspelletje, zoals Zo Vader, Zo Zoon vroeger bij de NCRV, maar wens van Johan om zich aan de start van de projectweek op school weer eens te verkleden als papa. Naast de verplichte jasje-dasje outfit (vandaag met de nu foute computer print) ditmaal ook met mobiel (veiligheidshalve zonder batterij of SIM kaart om 'toevallige' connecties met 112 te vermijden).

Het imiteren is wel kostelijk. Het geeft je als vader inzicht in jezelf, je uiterlijk en gedragingen.

Labels: ,

11 maart 2007

Elfenbank in maart

Vanmiddag hebben we gewandeld op landgoed 't Oostermaet, net buiten Lettele, tussen Raalte en Deventer. Een mooi, maar ook beladen stuk natuur. De gemeente Deventer wil er een bosbegraafplaats stichten, in de Tweede Wereldoorlog werden er door de Duitsers 400 V1 raketten afgevuurd richting Antwerpen en London. Het al enkele jaren geleden aangekondigde informatiebord / plan voor reconstructie hebben we niet kunnen terugvinden.

Wel verrassend was het zien van diverse paddenstoelen in maart. Ja, de afgelopen weken zijn vochtig geweest, maar zo naast de in de knop staande rodondenderns ogen de zwammen wel vreemd.

Labels: ,

10 maart 2007

De wereld: rond of toch plat

Waar we net een aantal eeuwen gewend waren aan het besef van een ronde aardbol, is het denken over globalisatie en het gemak om met wereldburgers elders samen te werken en zaken te doen vertaald in boeken als The World is Flat van Thomas L. Friedman.

Een gezond tegengeluid kun je bijvoorbeeld lezen op Conversation Agent, want alle buzz words ten spijt, vandaag wordt er gewoon gevoetbald in Vriezenveen, zit ik thuis in Balkbrug en komt Klazien niet verder dan Amersfoort. Think global, act local...and fail is een ander ontnuchterend artikel over dit onderwerp.

Labels:

09 maart 2007

Muzikale vrouwen te over 2

Daags na de Internationale Vrouwendag een aangepaste greep muzikale ontdekkingen. Eerst singer/songwriter in het folk/pop segment, Adrienne Pierce die onlangs virtueel de CD release van Faultline organiseerde. Op Myspace kun je kennismaken met haar muziek.
Dan Mandisa, American Idol, en langs diverse manieren nu vanuit Nashville aan de muzikale weg van christian/soul timmerend.

iCande is een Amerikaanse K3 variant, zoetgoed voor je dochters.
iCande Banner
De cirkel is rond voor Linda Wagenmakers. Dat ze christen is, is geen nieuws, dat wisten we voor haar rol in de musical Miss Saigon ook al; dat ze prachtig gospel kan zingen, bewees ze in 2005 al met de CD single Much More. De release van Full Circle wordt nu echter aangeprezen als gospel voor ongelovigen. Laat dat nou net de bedoeling zijn ;-)

Labels: , ,

08 maart 2007

Begeleiden van veranderingen

Gisteren en eergisteren heb ik het eerste stuk van de Capgemini cursus Veranderingsmanagement Basis gevolgd in Hampshire Inn Mooi Veluwe tussen Putten en Garderen. Gelukkig werd 'manager' al snel 'begeleider' en zijn er gelukkig veel handvaten om veranderingen in goede of betere banen te leiden. Hoe het niet moet, werd bijvoorbeeld treffend zichtbaar in onderstaande Terry Tate movie, waarin veranderingen radicaal worden afgedwongen.

Labels: , ,

07 maart 2007

Associatief en visueel zoeken met TouchGraph

TouchGraph gaat weer verder dan het geclusterd zoeken op het web, zoals Vivisimo / Clusty dat aanbieden. Een JAVA applet visualiseert de zoekresultaten in clusters, zoals het onlangs besproken Musicovery voor muziekstijlen en stemmingen doet.

Of de associaties altijd relevant zijn, valt te betwijfelen, maar de koppelingen geven inzicht in de gebruikte termen, aanroepen vanaf andere pagina's en blijkbaar op andere wijze gerelateerde webpagina's.

Labels:

04 maart 2007

TobyMac heeft Portable Sounds

Na het opheffen van DC Talk gingen de heren TobyMac, Kevin Max en Michael Tait elk hun eigen weg. TobyMac bleef van het trio het dichtst bij de urban/hiphop/funk van DC Talk en bracht inmiddels de succesvolle solo-albums Momentum  (2001) en Welcome to Diverse City (2004) uit, inclusief bijbehorende remix albums (Momentum re:mix en Renovating Diverse City). Op het splinternieuwe Portable Sounds laat hij dezelfde diversiteit aan muzikale stijlen zien; de boodschap blijft hetzelfde.

Dicht tegen het oude DC Talk materiaal ligt Feelin' so Fly, overigens van gelijke snit als Welcome to Diverse City. Rock om je luidsprekers te testen beluister je in Boomin' en Made to Love. Liefhebbers van Linkin Park kunnen hun hart ophalen bij Ignition. Zoonlief Truett a.k.a. TruDog valt vinnen in Hype Man. Hitgevoelige pop vind je in Face of the Earth, Suddenly en All In. Lose My Soul wordt krachtig verwoord in samenwerking met Kirk Franklin en American Idol Mandisa. Je zult ze geheid horen langskomen op de (christelijke) radiostations. De boodschap van liefde en geluk dankzij het geloof in God draagt de liedjes. TobyMac is er zeker van en voelt zich er goed bij. Dat overdragen is de geslaagde missie van Portable Sounds.

Labels: ,

03 maart 2007

Bijzondere missies en levenspaden

Vandaag kwartetten met missies en wendingen op levenspaden.

Geadviseerd door de computer van de plaatselijke bibliotheek om mijn voorliefde voor Amos Oz en Chaim Potok maar eens te verbreden met de Israelische schrijver A.B. Yehoshua, ben ik gestart met diens Missie van de human resources manager, een passie in drie delen.

Een bizar verhaal rond het steeds groter wordende gebrek aan saamhorigheid in de samenleving. In een Jeruzalems mortuarium ligt enkele dagen een lijk van Julia Ragajev, omgekomen tijdens een aanslag op een groentenmarkt. Niemand kijkt naar het lijk om, tot een lokale krant onthult, dat ze bij een bakkerij werkte als schoonmaakster. Geraakt door de beschuldigingen in de krant krijgt de HR manager de opdracht de identiteit van de vrouw te achterhalen. Vervolgens wordt hij op missie gestuurd om het lijk en persoonlijke spullen te vervoeren naar Julia's land van herkomst en daar te begraven. Lees verder....

Dan Willem J. Ouweneel, van wie gezegd wordt dat hij sneller schrijft dan God spreekt. Ik heb al diverse boeken van hem gelezen, over demonologie, genezing van zieken tot en met christelijke muziek door de eeuwen heen. Verrassend vond ik in de catalogus van de bibliotheek De vrouwe van de Camino, een als roman geschreven reisverslag vol gesprekken met medepelgrims richting Santiago de Compostela in Noord-Spanje.


En als derde een bijzondere wending op het levenspad van Michael Jackson, ooit King of Pop, daarna 'foute kindervriend' en haast vergeten. Jackson heeft toegegeven zich bekeerd te hebben tot de Islam en waarschijnlijk te verhuizen naar Bahrein, waar hij ook wat vastgoed heeft.

Een luchtige vierde. 170 infanteristen van het leger van neutraal Zwitserland verdwaalde aan de oostgrens en trok het bevriende vorstendom Liechtenstein, een groene ministaat ter grootte van Meppel (34.000 inwoners) binnen. Na wel 2 kilometers grensoverschrijdend bezig geweest te zijn, trok de groep zich donderdagmorgen vroeg weer terug. Of er daadwerkelijk iemand wakker van lag...

Labels: ,

02 maart 2007

Smart2GO als mobiel navigatiehulpmiddel

In de auto heb je TOM TOM of een vergelijkbare navigator. Voor mobiele telefoons kun je een koppeling maken met een bluetooth GPS ontvanger en bijvoorbeeld Route 66 kopen en gebruiken voor mobiele navigatie. Je kunt ook, zolang je in contact bent met een WiFi hotspot de JAVA versie van Google Maps op je mobiel oproepen, maar Smart2Go gaat een stap verder.

De huidige beta is gratis, kan direct via een URL gedownload worden en komt op 2 manieren aan de kaartinfo. Er kan via WLAN/WiFi de gewenste plaatsen, inclusief POI, etc. opgehaald en bekeken worden. Interessanter is de optie om via de map loader kaarten van bijvoorbeeld de Benelux of je vakantiegebied te laden op je mobiel / storage card. Let wel, dit kost je snel tientallen tot honderden MB's, dus denk niet meteen heel Europe op je smartphone te kunnen zetten.

Je kunt Smart2GO koppelen aan een externe bluetooth GPS ontvanger, zodat je een echte navigator hebt. Maar ook stand-alone is het een handig hulpmiddel in een zoektocht naar dichtstbijzijnde restaurants, metrostations of bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Labels:

01 maart 2007

Musicovery laat je nieuwe muziek ontdekken

Interactieve webradio 'beoefen' ik al een aantal jaren via Yahoo! Music en recent via Last.fm. Musicovery is een nieuwe web 2.0 toepassing. In een makkelijke interface kies je je favoriete muziekstijl, ouderdom van liedjes en gemoedstemming. Keuze van liedjes en tempo wordt direct aangepast en de muziek stroomt je computer binnen. Login of aparte programmatuur is in de basisversie niet nodig.

Dat het business model erachter berust op verkoop van muziekproducten via amazon.com, is begrijpelijk en niet storend. De muzikale ontdekkingen zijn leuker.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker