Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 januari 2007

Leiderschap ontwikkeling blauwdrukken

Ik mag al enkele jaren leiderschapstraining verzorgen in de Rafael gemeente Sion. Vooraf is natuurlijk nagedacht over de vormgeving, doelgroep, aanpak, etc. Nu, na een viertal ronden, is het verfrissend om het boek Building Leaders van Aubrey Malphurs & Will Mancini te lezen. Zij bieden waardevolle blauwdrukken voor leiderschapsontwikkeling in kerk en gemeente. Balancerend tussen beschrijvend (best practie, tips) en voorschrijvend (tijdloze Bijbelse opdrachten), verfrissend, praktisch en rijk aan referenties.

Zoals vaker bij gelezen boeken heb ik ook van Building Leaders een mindmap gemaakt.

Labels: , , ,

30 januari 2007

Asta La Vista

De media buitelen over elkaar om de introductie van Windows Vista vandaag op waarde te schatten. Ook voor serieuze kranten als de Volkskrant was Vista prominent voorpaginanieuws. De krant presenteerde 10 redenen voor en 10 tegen de aanschaf van Microsofts nieuwe besturingsysteem; NRC Handelsblad houdt het bij een vijftal.

Als je net als ik tevreden bent met Windows XP, Media Speler 11, Internet Explorer 7 en een pakket werkende applicaties, kun je letterlijk je lol op met het gratis Vista Transformation Pack. Dit stuk freeware zet je Windows XP om in de look & feel van Vista, inclusief de ogenschijnlijke Vista selling points system icons, skins and toolbars, dock bar of klokje. Downloaden kan hier.

Labels: ,

28 januari 2007

RUP Projectmanagement als mindmap

Afgelopen week volgde ik een driedaagse cursus Rational Unified Process (RUP) Projectmanagement bij de Capgemini Academy. Aan het eind van de cursus trok cursusleider en collega Johan Markenstein zijn laptop met MindManager tevoorschijn en vatte met ons de cursus samen in een mind map.

Met kleine aanpassingen, nieuwe kleuren en een paar aanvullingen heb ik 'm maar online gezet. De ontdekking hoe goed PRINCE2 en RUP het met elkaar kunnen vinden, was geruststellend. De RUP repository op de laptop hopelijk nog vaak gebruiken en binnekort de nog ongelezen RUP overlevingsgids van collega Tonny Wildvank lezen. Het enkele jaren geleden gelezen The Rational Unified Process - an introduction door 'bedenker' Philippe Kruchten kan ik in dit verband aanbevelen!

Labels: , , ,

27 januari 2007

Best of both worlds: Amapedia

De Amazonization gaat evenals de opmars van Google gewoon door. Waar de door Jeff Bezos ooit als online boekhandel begonnen totaalaanbieder in de loop van de jaren als web 2.0 dingen deed voordat het buzzword was uitgevonden, wordt in Amapedia de combinatie gemaakt van user generated content a la Wikipedia en de producten van Amazon.

Natuurlijk bedoeld om mond-op-mond reclame te krijgen en uiteindelijk meer producten te verkopen, maar het initiatief maakt je al benieuwd. Je kunt na inloggen met je Amazon account je aanbevelingen kwijt en in detail kijken naar andermans schrijfsels.

Labels:

26 januari 2007

Mobiel RSS feeds lezen met Mobispine

Een voor de hand liggende applicatie voor je smartphone/pda met WLAN is een RSS feedreader die de feeds op het kleine scherm toch leesbaar kan weergeven. Een gratis Zweeds initiatief onder Java is Mobispine.

Zowel online via een andere pc als via je mobiel zijn feeds te zoeken en toe te voegen aan je favorieten. Mobispine wil je natuurlijk ook aan het instant messaging en mobiel bloggen hebben. Tenslotte kun je zelf feeds aandragen en direct in de directory laten opnemen. Da's natuurlijk vragen om een beetje exposure van jezelf.

Labels: , ,

25 januari 2007

Nieuwsfeeds gemixt in Feedblndr

Als je net zoals ik enkele tientallen news feeds volgt met een RSS reader, kost het openen en sluiten van al die 'reading panes' de nodige muisklikken. Een ergonomisch handiger oplossing is Feedblndr, inderdaad een soort blender, waar je online een aantal adressen van RSS feeds invult en er 1 nieuwe, gezamenlijke URL voor terugkrijgt, die je in je RSS reader kunt plaatsen.

Voorbeelden, en dus zonder schaamte ook herbruikbaar door anderen:
- nieuwsberichten over christlijke artiesten & musici
- autonieuws (Autoweek + hybride autonieuws)
- Schoolbank met de nieuwelingen van de Koningin Wilhelminaschool, Revius en Geert Groote College in Deventer en de Rijksuniversiteit Groningen.

Labels: ,

23 januari 2007

Zin!: levenswijsheden in beeld en woord

Je zou het een 'managementboek zoals bedoeld' kunnen noemen, dus met veel plaatjes, soundbytes en levenswijsheden uit diverse bronnen. Zin! leidinggeven aan jezelf en anderen pakt, ontwapent en laat zien hoe eenvoudig de boodschap die in andere dikke managementpillen eigenlijk is. André Meiresonne gelooft zozeer in zijn boodschap, dat hij z'n boek op het web als gratis downloadable PDF aanbiedt.

De follow-up vind je onder meer op de reacties en de weblog.

Labels:

21 januari 2007

Met sweatex exit van zweetplekken

Opvallend stukje in de krant gisteren, een kleine advertorial over Sweatex, bestaande uit 'hypo-allergene laagjes en een zelfklevende achterzijde. Het materiaal is soepel en comfortabel en veroorzaakt geen allergie zoals sommige deodorants wel doen. Sweatex is geparfumeerd met aloe'. Wereldwijd wordt volop gezweet en dus niet verwonderlijk, dat het gepatenteerde product inmiddels gretig aftrek vindt.

In Amerika en Oosterse landen is Sweatex zeer populair bij kantoormensen, jongeren, vertegenwoordigers, tv- en showbizzmensen, docenten, huisvrouwen, kortom iedereen die er fris uit wil en moet zien. Voor EUR 2,95 als 10-pack kan je dat weinig zweetdruppels bezorgen (voor de bijbelvasten onder ons, lees Genesis 3 vers 19).

20 januari 2007

Met Picapage mobiel zoeken

Wil je eens op een andere manier zoeken op het internet op het toch beperkte scherm van je smartphone/pda, probeer dan eens PicaPage.

Na het invullen van je zoekagumenten worden de 'favico' afbeeldingen in een matrix getoond. Bij het bladeren door de maxtrix verschijnt rechtsboven een beschrijving van de betreffende cel, een zoekresultaat.

Labels: ,

19 januari 2007

Twee woorden zoekers

Het tijdperk, dat internetters aan 1 woord genoeg dachten te hebben bij het bevragen van hun zoekmachine is voorbij. Volgens de statistieken doen we het nu liever met woordparen.

Uit de eigen referrer lijst blijken zelfs nog intelligentere bezoekers. Populair zijn de laatste weken: michelle tumes, imindmap, Ellen de Man Lapidoth, jochem de bruin inger, Speelrestaurant Blauwbaard Leerdam, export freemind to mindmanager en club recess muziek.

Bijzonder verder:
- cirkeldiagram boodschappen van winkels
- friese mannen aantrekkelijkst
- welke cupmaat heeft sasha de boer

Goed nieuws tenslotte. Binnenkort wordt www.wikiseek.com gelanceerd, een speciale zoekmachine voor Wikipedia en de in de content genoemde websites. Net als bij Google zijn de eerste resultaten van Wikipedia, gevolgd door andere relevante links. Naast de website kun je ook een plugin voor Firefox, IE7 en Opera downloaden en installeren.

Labels: ,

18 januari 2007

Stormervaringsdeskundige

Ondanks weeralarm moest ik vanmorgen met een collega naar Den Haag. Dat ik op de heenweg in Zwolle Jan Geerdink trof op het perron, was leuk en verrassend. Hij moest ook naar Utrecht. De via de NS business card gereserveerde taxi meldde zich niet op Den Haag CS, en het waaide te hard om te gaan lopen. Uiteindelijk met een andere taxi, tegen regulier tarief (EUR 14,10 voor de 2,3km naar de ANWB. De terugreis duurde lang, erg lang!
Een half uur stilgestaan bij Woerden, vervolgens in Utrecht naar de Jaarbeurs voor de Webwinkel Vakdagen. De comemntaren van bijvoorbeeld Winkelzaken en Molblog gisteren werden bewaarheid. Veel bezoekers, weinig vernieuwends, magere presentaties. Na een uur had ik het er weer gezien en mocht ik 2,5u Utrecht CS verkennen. Maarten 't Harts Psalmenoproer schoot lekker op.

Via een stoptrein naar Amersfoort en een trein richting Apeldoorn die me na een tussenstop van 1,5u bij Stroe uiteindelijk in Apeldoorn bracht, waarna het treinverkeer radicaal werd stilgelegd. Klazien was inmiddels mobiel opgetrommeld, had haar auto in de Zwolse parkeergarage verruild voor de mijne en me komen oppikken. Uiteindelijk om 21u thuis, schadevrij en een stormervaring rijker.

Mocht je vanavond of over 9 maanden toch een kind krijgen (we kregen immers het advies van de metereologen om lekker onder de wol te kruipen), kun je bij een meisje best de naam Cyril gebruiken.

Labels: ,

17 januari 2007

Wie miste Stacie Orrico?

Stacie Orrico scoorde in 2003 vette hits met Stuck en More to Life, maar leek daarna verdwenen. Ze koos ervoor om terug te keren naar haar ouderlijk huis, in alle rust de late tienerjaren te verruilen voor volwassenheid, en dat lijkt me wijs. Sinds augustus 2006 worden er diverse datums afgegeven voor het nieuwe album Beautiful Awakening. Waar het album allang in Europa, Japan (goud!) en Mexico uit is, zou de US release deze week zijn. Deze is opnieuw uitgesteld. De eerste single - toepasselijk? - is I'm Not Missing You. De videoclip mag er zijn, en de R&B/soul schept verwachtingen voor de rest van de CD.

Meer over Stacie Orrico vind je op Wikipedia, AOL Music, MySpace, Tagworld, Yahoo! Music en Pure Volume. Welke artiest klaagt nog dat z'n muziek alleen via 'echte' winkels verkocht kan worden?

Labels: , ,

16 januari 2007

ShoutLife frisse kijk op social weblogging

Het decembernummer 2006 van CCM Magazine een redactioneel commentaar wijdde aan Myspace.com onder het kopje Whose Space? Wat heb je aan R/PG-13 rated profielen (eufemisme voor pornoactrices) als 'vrienden' als je jezelf christelijk artiest noemt? Wie verdient er geld aan je? Hoe houd je je commentaren verschoond van vunzigheid, ongewenste commercie, etc.

CCM biedt zelf MyCCM als alternatief voor MySpace, maar het succes is snel gekopieerd naar andere nieuwkomers, zoals ShoutLife.
ShoutLife.com - a fresh approach to online blogging
Hoewel opgezet voor/door christenen, is er geen selectie aan de web-poort en kun je dus afvragen in hoeverre het een handvol moderators lukt om de groeiende gemeenschap (ik ben zaterdag begonnen met een eigen profiel en heb nu alweer 30 vrienden) schoonhouden. Hoe dan ook, je treft er weer nieuwe artiesten en belangstellenden, dus het sociale aspect is er zeker, en in zo'n nieuwe omgeving ook zeer interactief.

Labels: ,

15 januari 2007

Van Just Like Me naar Cats in the Cradle

Muziek blijft een bron van inspiratie en vice versa. Zaterdagmiddag hadden we in de auto Bloom: Remix album van Sarah McLachlan aan staan. Komen we op een stukje refrein in Just Like Me dat ons aan het denken bracht over het origineel. Blijkt het stukje inclusief gitaarspel gejat te zijn van Harry Chapin. Klazien kende de versie van Ugly Kid Joe. Ten onrechte associeren mensen het nummer met bijvoorbeeld Guns N Roses of Cat Stevens, zo blijkt uit de scherpe auteurs van Wikipedia.
ook dit is Cats in the cradle
Cat's in the Cradle is the story of a father who is too busy to spend time with his son. As the son grows older, he admires his father and wants to grow up in his image. After the son becomes a man, the father is eager to spend time with him, to make up for lost time. The son, however, is too busy with his own work and family to spend time with his father. The father discovers that his son has grown up to be just like him.

Labels: ,

14 januari 2007

De hemel is niet fijn

Een oud en nieuw argument om niet te verlangen naar de hemel, laat staan de zevende.

1. Je moet er altijd zingen
De mening van een voormalig ouderling in de christelijk gereformeerde kerk in Deventer die zelf niet van zingen hield.

2. Je hebt er geen vrienden om mee te spelen
Wat ernstiger. Johan besefte vrijdagavond bij het eten, dat zijn speelkameraden niet in Jezus geloven. Over een passende oplossing wordt nog nagedacht.

Labels: ,

13 januari 2007

Grootse plannen voor 2007?

De eerste, misschien wel letterlijke, rook is opgetrokken rondom de goede voornemens waarmee we elkaar rond de jaarwisseling bestoken. Toch zijn vakantieperioden en rustmomenten, zoals de afgelopen tijd, goed voor bezinning en plannenmakerij. Om hulp te krijgen bij het realiseren van je dromen biedt Vliegwiel Producties met de site Altijd al iets van plan? een helpende hand. Je vindt er verhalen over meesterwerken, andere baan, promoveren of afstuderen, gezin, levenshobby en bijvoorbeeld kunst.

Je bent namelijk niet de enige die worstelt met dromen, beschikbare tijd, angst om die grote stap te zetten, maar toch iets wil doen. In mijn eigen vat zitten zo ook nog wat plannen. Niet om overhaast op te pakken, hoewel het borrelt en van tijd tot tijd bruist. Focus, tijd, balans en beweging, 'meerdere ballen in de lucht', doodsteek of vliegwiel.

Wat zijn jouw dromen? Houd er eens een spreekbeurt over ;-) In Robert Coppenhagens aanmoediging zit ook wel wat. Altijd al iets van plan? Doe het dan!

Labels:

12 januari 2007

Muzikale vrouwen te over

In de serie 'nieuw of vermeldenswaard' weer een drietal vondsten uit Myspace:

Lindsey Coy bracht in 2006 de EP None uit en werkt momenteel aan een volledig album, dat later deze lente moet uitkomen.

Op 6 maart verschijnt het Recollection - The Best of album van Nichole Nordeman. Het zal 15 songs van haar eerdere CD's en 2 nieuwe, Sunrise en Finally Free bevatten. two exclusive new songs, Sunrise is de eerste single die inmiddels op Amerikaanse radiostations draait en Finally Free is het themalied voor de Women of Faith conferenties dit jaar.
Mocht je meer van country/pop houden, dan is tenslotte Beverley Mitchell nog een aanrader.

Labels: ,

11 januari 2007

Van der Klis doelt op Emmense singles

Trouw laat ik Google 'van der Klis' nieuws volgen. Waar we normaliter als Van der Klis met astronomie, Looking Good, horeca of Formule 1 in het nieuws zijn, berichtte Emmen.nu over het initiatief van ex-singles Esther van der Klis en Richard Echthuizen om voor de not-so-Happy Single een uitgaanscentrum op te zetten. Afkomstig uit Noord-Holland kwam het stel kwamen uiteindelijk in Emmen terecht, waar 22% van de 109.000 inwoners alleenstaand/-gaand is, een forse doelgroep.

Op 21 januari a.s. is er open huis van het nieuwe dansseizoen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari zijn er openingsfeesten voor singles en alleenstaanden. Club Recess is gevestigd aan de Brinkenhalte 22 in Emmen.

Labels:

10 januari 2007

In-car Microsoft

Na werk- en woonkamer zoekt Microsoft de auto op. Sync ontwikkelde met Ford software, waarmee stemcommando's via Bluetooth apparaten als mobieltjes, iPods of andere mp3-spelers aan boord kan bedienen. Ford gaat er twaalf automodellen mee uitrusten.

M'n Prius biedt ook spraakcommando's aan, hoewel ik blijer ben met een knoppenbalk aan het stuur. Spraaktechnologie is nog niet zover in het Nederlands, jammer voor de Microsoft fans.

Labels: ,

09 januari 2007

Zien is geloven voor sommigen

De zichtbare favorieten, zoals Illogo voor je kan regelen in een 'visual grid' is zo'n webdienst die zo aardig is als startpagina.nl, kortom een beperkte set startpunten voor het web surfen. Iemand met meer dan 20 favorieten krijgt een Byzanthijns mozaiek, ook mooi, maar in een andere context.

MyBlogLog waarvan je rechts bij 'recent readers' het uitgangbord ziet, is opgekocht door Yahoo!, dat blijkbaar nog wel een sociaal netwerk kon gebruiken.

Tenslotte biedt Read/WriteWeb vandaag een overzicht van preview scripts en webservices, zoals ik op de weblog, henkjanvanderklis.nl en rafaelgemeentesion.nl gebruik maak van Snap

Labels: ,

08 januari 2007

LinkedIn answers pikt Google Answers' stop op

Waar Google Answers onlangs werd stopgezet, initiatieven als AskNow en webfora afhankelijk van interesse en urgentie actief gebruikt worden, heeft LinkedIn een Q&A rubriek geopend. Zakelijke vragen op bijvoorbeeld vlak van verzekeringen, webapplicaties, venture capitalists, etc. kunnen hier gesteld worden. Wonderbaarlijk snel worden de vragen voorzien van antwoorden, en da's wel leuk om te zien.

Natuurlijk is het nu 'nieuw', en is ook het aspect moderatie m.i. nog onvoldoende ingevuld. Ik heb wel gisteravond al 3 antwoorden gegeven. Jaja, web 2.0 noemen ze dat netjes.

Labels: ,

07 januari 2007

Het rijk der toetsenisten

Thuis kreeg ik al met de paplepel ingegoten, dat ik m'n handen niet thuis moest houden, met klavieren bezig kon zijn en met het betere vingerwerk toetsbewegingen tot muziek kon omtoveren. De tijd van orgellessen in de kelder van Schumer aan de Deventer Stromarkt en de Bergkerk zijn ruim 20 jaar geleden, van tijd tot tijd denk ik terug aan de leuke tijd in gemeenten en de band Eternal Life (dat helaas anders dan de uitgezonden boodschap een kort leven beschoren was). Nog altijd geniet ik ervan zelf te spelen, tegenwoordig op een Yamaha CVP 305, het beste van de werelden piano, synthesizer en (kerk)orgel.

Bij het beluisteren van muziek trekt dan ook de toetsenist snel mijn aandacht en diverse CD's van gerenommeerde toetsenisten als Yes' Rick Wakeman, Dieter Falk, Michael W. Smith, Vangelis en Johann Sebastian Bach behoren tot de favorieten.

Op Amazon zijn fans lijstjes begonnen met 10 great keyboard performances of all times en ook op Arrow Classic Rock hebben fans hun toplijsten verzameld.

Wie zei, dat organisten zich alleen op zondag lieten horen? Dat speciaal voor het koninklijk instrument Psalm 150 tot "Laat zich 't orgel overal" werd berijmd, spreekt van invloed. Want zeker is, dat de psalmist nog geen weet had van een orgel, wel van cymbalen, luit en luit.

Labels:

06 januari 2007

Nieuw jaar, nieuwe muziek

Ditmaal tip ik de indie artist Amanda Droste die met haar folk/pop op NextBigHit.com al scoorde in 2006 en nog wat stemmen kan gebruiken om tot winnares gekozen te worden.
CLICK HERE FOR THE AMANDA DROSTE MUSIC STORE NOW!
Op 20 februari verschijnt Portable Sounds, de nieuwe CD van TobyMac In de aanloop ernaar toe kun je elke vrijdag nieuwe making-of video's bekijken, zoals Made to Love.

En van Ana Laura van wie ik de tittelloze debuut CD voor SIGNS recenseerde, komt binnenkort Test uit. Eerste songs zijn te beluisteren op MySpace.

Labels: , ,

05 januari 2007

Links met Lauswolt

De Volkskrant had vanmorgen een hele rij gasten opgesomd die al eerder gebruik hebben gemaakt van het landgoed Lauswolt bij Beetsterzwaag aan de 'goudkust van Friesland', van Mick Jagger tot Tina Turner. Helaas ontbrak mijn naam in dat rijtje, hoewel februari 2000 ook al weer bijna 7 jaar geleden is. Toen geen idee van Herman Wijffels, maar Jacolet Terpstra, de communicatiespecialiste van Univé Verzekeringen om de goed afgesloten Y2K projecten te vieren in Friesland. Met collega's naar de sauna ging nog, hoewel zowel de dames als heren een badjas boven een adamstenue prefereerden.

Het zal de eerste en vooralsnog laatste keer zijn geweest dat ik me met een Marie Eclaire heb kunnen ontspannen. Toch: Bilderberg Lauswolt is zeker geen straf!

Labels: ,

04 januari 2007

Klazien's Extreme Makeover

Na het zien van enkele vakantiefoto's uit Zeeland en voorzien van de kinderbijslag, is gisteren de knoop doorgehakt. We besparen ons een bezoek 3 & 4 februari aan het New Beauty Event in de Amsterdamse RAI en een openbare inschrijving op ABC's Extreme Makeover. De volgende beelden kunnen schokkend zijn voor sommige lezers en lezeressen ;-)


Labels:

De Martin Connectie

Ik heb een broer Martin, een nicht Jolie die met Edwin Martin trouwde, maar ook een muzikaal zwak voor twee Amerikaanse broers Jason en Ronnie Martin. Eind jaren '80 introduceerden ze zich als Dancehouse Children (wat waren Roland Bakker en blij in de Deventer Chrisco met hun dansbare muziek!), maar later scheidden hun wegen zich in respectievelijk Starflyer 59 en Joy Electric.

Op 23 januari verschijnt de eerste samenwerking na 20 afzonderlijke albums en projecten: The Brothers Martin stylistisch gekenmerkt als post-punk techno-pop, met andere woorden catchy stuff.
Op 20 maart 2007 brengt Joy Electric zelf the otherly opus / memory of alpha uit; Starflyer 59's My Island is net uit.
Op Myspace vind je de beide broers samen compleet met eerste single Communication, Joy Electric, Starflyer 59 en platenmaatschappij Tooth & Nail natuurlijk ook.

Labels: , ,

03 januari 2007

Formeren en ethiek bedrijven

Er wordt de komende weken, na de start vandaag op een geheime locatie, gewerkt aan het formeren van het kabinet Balkenende 4. De jaren dat je voor een op ChristenUnie (of de voorgangers GPV en RPF) zo ongeveer moest schamen in een klas of collegezaal vol VVD'ers en CDA'ers is voorbij. Toch knaagt het idee dat André Rouvoet met de ChristenUnie straks meeregeert. Is het de macht die lonkt, 'slechts' (regerings)verantwoordelijkheid willen dragen, de gezamenlijke VU-achtergrond van Balkenende, Bos en Rouvoet (o, wat een voer voor complot-denkers) of de luis in de pels van de gevestigde orde zijn. In elk item keert de vraag terug in hoeverre 'ethische' onderwerpen als euthanasie of abortus provocatus breekpunten zijn of blijven.

Alsof ethiek alleen aan christenen is voorbehouden. Tijdens mijn recente vakantie heb ik Jochem Douma's Grondslagen christelijke ethiek gelezen, waarin nota bene verdedigd wordt waarom een eigen christelijke ethiek noodzakelijk is. Geloofwaardigheid richting kiezers, onderhandelen, compromissen sluiten, rechte rug of een draai, het (politieke) leven is een en al ethiek! De Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart 2007 de graadmeter. Met een van de 12 stemwijzers kun je weer lekker reageren op stellingen en keuzes maken!

Labels: ,

02 januari 2007

2007: nummer een

Nummer een: dat maakte Time Magazine me in 2006. Voor m'n eerste weblog posting na een kleine week in Zeeuws-Vlaanderen te hebben genoten van zon, zee, strand, wind, stedentrips in binnen- en Belgenland, maar het plaatsnaambord van een dorpje enkele kilometers buiten Breskens. Voor wie tijd over heeft, er bestaat nog geen gevulde Wikipedia pagina over het dorp Nummer Een.

We hebben een leuke tijd gehad als gezin. Stilzitten en lezen is voor de avonduren, de dag voor avonturen. 28 december naar Antwerpen, de 29e naar Cadzand, natuurreservaat Het Zwin en Sluis. Op 30 december naar Brugge en oudejaarsdag naar Gent. Vuurwerk op de zeedijk met uitzicht op Vlissingen was prachtig. Nieuwjaarsdag bezochten we Terneuzen en Hulst, afgesloten met een forse strandwandeling.

Het verblijf op Napoleon Hoeve, net buiten Breskens en pal aan het strand beviel erg goed. Plannen voor volgende vakanties en trips zijn vanzelfsprekend gemaakt. Een uitgebreide fotoreportage vind je vanaf 3 januari op henkjanvanderklis.nl onder Foto's.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker