Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

27 december 2006

Blog Break

Of zoals governator Arnold Schwarzenegger tegen zijn familie zei na het breken van zijn dijbeen (inmiddels succesvol geopereerd): "I'll be back!"

Labels: ,

26 december 2006

Geavanceerde webtips

Voor het jaareinde nog wat geavanceerde webtips.

1. Clusty Cloud
Van de makers van zoekmachine Clusty/Vivisimo de zonder extra programmatuur te maken tag cloud-achtige Clusty cloud.

2. Werkplek a la Google
Zeg gewoon na de jaarwisseling, dat je je standaard kantoorwerkplek zat bent en helemaal 'into Google' bent. Time heeft een fraaie fotoreportage hoe de Google werknemers erbij zitten.

3. Leer en speel met de buzz words voor 2007
Wat hot op het web in 2007 wordt, heeft Read/Write Web voor je in kaart gebracht. Het is handig als je weet wat de buzz words betekenen. Nog handiger - tenminste als je bezoekers wilt hebben op je weblog - is te bloggen over deze nieuwe ontwikkelingen. Zorg dat je er op tijd bij bent.

Labels: , ,

25 december 2006

Reisduur Nazareth-Bethlehem verkort

Zaterdag berichtte de Volkskrant in de kersteditie uitgebreid over de vele wegblokkades die je tegenwoordig op je reis van Nazareth naar Bethelehem vindt. Kerstgeschenk, toevalligheid of prettige bijkomstigheid van het overleg tussen premier Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoud Abbas: opdracht tot opheffen van 27 wegblokkades op de Westoever.

Woensdag benieuwd of de Volkskrant even heftig uitpakt met de andere kant van de nieuwsmedaille. Kritiek leveren op Israel is immers makkelijk en de krant niet ongewoon.

Labels: ,

Kerstnieuws 2006

Terwijl de rest van Nederland de resten van een kalkoen wegwerkt - ik ga morgen de operatie Kalkoenbereiding aan - toch maar wat kerstnieuws.
De gezinsdienst in Rafael gemeente Sion Meppel heb ik samen met Evert Mussche uitgebreid gefotografeerd. De resultaten staan inmiddels online.

Verder in het nieuws:
- U2's Bono wordt ridder van het Britse Koninkrijk
- James Brown is dead, na jaren geleden al zo bezongen te zijn door LA Style, is het dan toch werkelijkheid.
- En kun je met de feestdagen niet van Google Earth afblijven: er is een speciale Santa Tracker die per 20 seconden de actuele positie van de gezette man aangeeft.
Tenslotte nog een grappige animatie rondom kerstfeest. Let's party!

Labels: ,

24 december 2006

Luchtgitaar in Winter Wonderland

We draaien deze dagen de jaarlijks groeiende collectie kerst-CD's. Na vanmorgen bij het ontbijt een softe versie van Winter Wonderland gehoord te hebben, heb ik mezelf en de kinderen getracteerd op Stryper's versie van deze kerstkraker. Het origineel van Felix Bernard stamt alweer uit 1934. Zowel de CD versie (wat is het toch heerlijk om vrijstaand te wonen en de stereo op 10 te kunnen zetten!) als de DVD versie op Live in Puerto Rico enthousiasmeerde.
Stryper on Myspace
Luchtgitaren werden weer van (kerst)stal gehaald en de opmerkingen over lange haren ("Kijk, die meneren hebben net zulk lang haar als ik") waren niet van de lucht. Zelf luisteren naar Winter Wonderland kan natuurlijk op Myspace.com.

Labels: , , ,

23 december 2006

Onder de ster van Bethlehem

Als religie weer 'in' is, hoop ik dat je deze dagen de ster van Bethlehem, de kerstkribbe of een kaars niet alleen met gezelligheid, leven, licht, etc. associeert, maar dat je Jezus Christus, the reason for the season leert kennen.
ster van Bethlehem
Namens Klazien, de kinderen en mijzelf: fijne Kerst!

Labels: , ,

22 december 2006

Verzekeraars halen eigen betrouwbaarheid onderuit

Vandaag een paginagrote advertentie op de achterzijde van de Stentor. Groene Land Achmea kopt groot Aan wie vertrouwwt u dit allemaal toe. Dat Groene Land, PWZ en Zilveren Kruis reeds een aantal jaren samen de zorgverzekeraars van Achmea zijn, is Klazien en mij als ex-Groene Land werknemers natuurlijk bekend. Dat reclamemiddelen worden hergebruikt, ook. Maar onbetrouwbaar wordt het wel. In de tekst van de advertentie staat namelijk letterlijk: "Zilveren Kruis Achmea wil dat vertrouwen waard zijn...".
Het Zilveren Land Kruis Verzekeringen...
Daarmee is de boodschap verloren gegaan. Waar zou je je dierbaarste spullen en personen toevertrouwen aan een gespleten persoonlijkheid?

Labels:

21 december 2006

Kerstvakantie: portal upgrade

Zoals bij elke vakantie is de voorpret al leuk. Zo is elke vakantie (of het naderen ervan) goed voor een verdere upgrade van online activiteiten. Na de vernieuwing van www.rafaelgemeentesion.nl (domeinwisseling en overstap van CMS Xoops naar Joomla!), de weblog (domeinwisseling en achter de schermen een nieuwe versie van Blogger) lonkt het inmiddels ouderwets ogende www.gospelmusicfavorites.com al dan niet in combinatie met de portal op www.henkjanvanderklis.nl.

En waarom niet een mind map gebruiken om het denkwerk, dat zowel overdag als 's nachts (sorry) plaatsvindt vast te leggen. Evenals in de projecten met betrekking tot web front-end / -applicaties overdag houd ik voor deze upgrade maar een incrementele werkwijze aan. Als je tips, leuke suggesties, halffabrikaten, o.i.d. hebt, laat maar weten.

Labels: , , ,

20 december 2006

Kerst: classic meets pop

Nee, nog niet een vooraankondiging van de Night of the Proms, maar de wonderlijke constatering, dat de kerstgewoonten in andere jasjes gestoken worden. Van de Microsoft .Net/SOA/webservices meets verzekeringen leverancier Netaspect kreeg ik vanmiddag een heuse (bevroren) kalkoen. Het wordt de eerste keer dat we als gezin met de kerst een kalkoen gaan bereiden. In gedachten had ik het (inmiddels ter ziele Tip Culinair (vervangen door Delicious Magazine) al beet om een recept te zoeken, maar dat was zelfs bijgesloten.

Verder stroomt er dagelijks een forse kerstkaart per e-mail binnen. Word en PowerPoint zijn favoriet en goedkoop. Welgemeende wensen hoeven ook geen kaart te kosten. Boomerang, bekend van de gratis gekke wenskaarten in horeca, denkt er anders over. Vanaf vandaag kun je virtueel echte kaartjes versturen, zoals je dat bijvoorbeeld ook al via TNT post kon.

Labels: , ,

19 december 2006

Dag Jochem, welkom Fatima

Hockeyinternationaal en fotomodel Fatima Moreiro de Melo wordt het nieuwe gezicht van de Rabobank. Jochem de Bruin trouwt tot grote vreugde van de Britse Jochem-haters met zijn Inger en verkast naar Zweden. Deze kerstboodschap kun je vanaf maandag a.s. op tv zien.

Dat ABN AMRO de sponsor van het hockeyteam was deert Fatima niet. Volgens de Rabobank was het tijd voor iets anders. Of bevalt de vrouwelijke tegenhangster (Ellen de Man Lapidoth) van Jan Mulder bij concurrent Postbank? Volgens onderzoek vielen vooral vrouwen voor Jochem de Bruin, hebben zij - conform de Fortis commercials - ook de onderhandelingspositie bij een hypotheekaanvraag, of wil Rabobank nu liever mannen ten kantore zien? Of zijn de lezers van FHM en Body+Mind de typische Rabo-klanten? Toch nog eens de krantenbak checken.

Labels: ,

18 december 2006

Time's Person of the Year ben ik en jij en jij ook

Na jarenlang op traditionele wijze de Persoon van het Jaar verkozen te hebben (zelfs Yasser Arafat had in 2001 de twijfelachtige eer), heeft Time Magazine ditmaal de gezamenlijke web community uitverkoren.

Hoe we dat doen met elkaar? Wel, door flink te bloggen, sociale netwerken op te zetten en te onderhouden, nieuwe dingen te doen op het web. Ik heb er weer wat voor je op een rijtje gezet:
1. Identity 2.0 (een concept om juist gedecentraliseerd authenticatie voor webtoepassingen te doen).
2. Frappr, een mashup van hit counter, webbezoekers analyse en Google Maps.
3. MyBlogLog, een visuele weergave van recente blog lezers. Versterkt het gemeenschapsgevoel.
4. ZCubes, een portal applicatie die je zo ongeveer alles kan laten doen wat hip is - social networking, web site ontwikkeling, bladeren over het web, media creatie, RSS feeds & gadgets, white board voor tekeningen, etc.

Labels: , ,

17 december 2006

Zondagse mix van foto's en wokken

Vanmiddag en vanavond zijn er flink wat foto's geschoten. Om weer eens als gezin met naaste familie op de foto te kunnen (zonder zelf continu achter de camera verscholen te zijn), had m'n moeder uit haar vriendenkring Rein Lammers uit Zutphen 'laten invliegen' om bij het Milieucentrum Deventer bijna 200 shots te nemen. Dat onze dochters gewillige modellen zijn, wisten we al, maar Rein zorgde ervoor dat we allemaal weer een stuk of -tig keer vereeuwigd zijn. Met onze eigen mobieltjes schoten we natuurlijk ook wat plaatjes.
Zus Lieske kan haar broer best fotograferen!
Tegen de avond, enkele kilometers verderop hebben we gewokt in Wok Plaza (voorheen De Lindenboom) in Schalkhaar. Zelf - eerlijk gezegd- nog niet eerder gewokt, maar dat is erg goed bevallen. Voor de kinderen was er een speelkamer met speelgoed, film en andere kinderen, dus ieder vermaakte zich op eigen wijze. Uiteraard smaakte het ontzettend goed. Natuurlijk zijn er diverse foto's gemaakt ;-)

Labels: ,

16 december 2006

Gediplomeerd zwemster

Henriette mocht vanmiddag in Staphorst afzwemmen voor A. Dat ging prima, zoals ook bij de 37 andere kinderen.
dat gebeurt niet alleen in Duckstad...
Na de kerstvakantie beginnen de lessen voor B.

Labels: ,

15 december 2006

Snap shots verrijken postings

Vandaag trof ik op sites instant snap shots aan bij hyperlinks. Da's leuk, want dat lijkt veel op de preview mogelijkheid van Vivisimo, een alternatief voor Google, dat ik al enkele jaren gebruik. De aanbieder van deze techniek heet (weinig verrassend) Snap en biedt in een paar tellen een Javascript aan, dat je kunt opnemen in je paginacode.

Het leek me wel een verrijking voor de link-rijke weblog postings.

Labels:

14 december 2006

Michelle Tumes = tip voor Enya fans

Ruim 2 jaar na het samenwerkingsproject Kisses from Heaven met Christine Dente en Susan Ashton is Michelle Tumes terug met een titelloos solo-album. Liefhebbers van Enya kunnen hun hart ophalen, want het poppy pad van vorige CD's is weer verruild voor celtic christian/easy listening.
Michelle Tumes
Worth the wait volgens Crosswalk.com, beter dan Enya ooit zelf klonk zeggen CCM en ik. Dat ze tegenwoordig independent artist is, is schandalig, maar ook bevrijdend.
biografie, videoclip Lovely en videoclip Listen (uit The Passion of the Christ soundtrack)

Labels: ,

13 december 2006

Met Kerst naar de bios voor The Nativity Story

The Nativity Story vertelt het tijdloze verhaal van de reis van Jozef en Maria, een wonderlijke zwangerschap en de geboorte van Jezus Christus. Vanaf 7 december draait de film in de Nederlandse bioscopen. De film werd op dezelfde Italiaanse set opgenomen, waar ook The Passion of the Christ gefilmd werd. Hetzelfde historisch besef dwong de acteurs omgaan met werktuigen van 2000 jaar geleden, te bivakkeren in authentiek ogende huizen, etc.

De 16-jarige Nieuw-Zeelandse actrice Keisha Castle-Hughes (inmiddels zelf ook zwanger!) is te zien in de rol van Maria. Oscar Isaac vertolkt de rol van Jozef. The Nativity Story werd de eerste film ooit die een première kreeg in het Vaticaan. Meer info vind je op MovieMachine. Zoek je een bioscoop, waar The Nativity Story draait, kijk dan op biosagenda.nl

Labels: , ,

12 december 2006

Projectmanagers: mannen in grijze pakken?


Over projectmanagement en projectmanagers circuleren veel stereotype beelden. Het zien van een foto als deze illustreert dat weer genadeloos. Alsof er voor de photo shoot een dress code was afgesproken. Wil je een leuke cadeautip en elke dag in 2007 lachen om het vak en de vakbroeders (want zusters zijn er niet veel ;-)), zet dan de bestelling van de door Capgemini vakgenoten in elkaar gezette Projectmanagement Scheurkalender 2007 op je to-do list.

Labels:

11 december 2006

Bellen met een computer en vice versa


Computer en telefoon komen nader bij elkaar. Dus kun je computeren met je telefoon en bellen met je computer. Deze hybride (klinkt als Prius..) vorm brengt ook typische webapplicaties als Gmail en Google Maps onder handbereik, zodra je met bijvoorbeeld een pocket pc of Windows Mobile 'telefoon' met een WLAN contact hebt. Collega blogger '8a' heeft keurig uitgewerkt hoe je de JAVA MIDlets van Google downloadt en installeert. Meer MIDlets vind je bijvoorbeeld op www.midlet.org.

update 14 december 2006: Skype nu ook voor Windows mobile smartphone
Vanaf vandaag kun je Skype 2.2 Beta for Windows Mobile downloaden. Skype heeft voor het downloaden controlepagina's ingebouwd om te kijken of jouw merk en toestel zich leent. Persoonlijke ervaring: het werkt!

Labels: , ,

10 december 2006

Sinterklaas 8-7: dag Sinterklaasje!

Vanmiddag met de familiaire delegatie uit Deventer de laatste (8e i.p.v. de vooraf voorziene 7 afleveringen) Sinterklaasviering. Een overdosis cadeaus voor de kinderen (waar laten we alles?), vooral veel plezier om de reacties.

Dat brengt een 'dag Sinterklaasje' op z'n plaats. Tot volgend jaar maar weer!

Labels: ,

09 december 2006

MindManager: cadeautip

Great tool to visualize ideas during brainstorm sessions (private, team, project). Powerful extras like export formats, presentation mode en hyperlinks. (MindJet)The Mindjet Blog

The Mindjet Blog: Think Together. Work Together. Map Together.

Labels:

Van Leidse oudheden naar nieuw speelgoed op Veluwe

Dit weekend zijn de kinderen aan het logeren in Deventer. Al enkele maanden geleden was zaterdag 9 december daarom geblokt als 'dagje uit', uitnodigingen voor verjaardagen e.d. ten spijt. Getwijfeld over Groningen; het werd Leiden. Dankbaar maakten we gebruik van de parkeer + pendelbusvoorziening aan de Haagweg, waarna we op de Rapenburg werden gedropt. Eerst een lekkere stadswandeling gemaakt langs de diverse kerken, grachtenpanden, hofjes, burcht, molens, poorten en parken. Vervolgens om 12u een kop koffie en een broodje in cafe Barrera. Ruim tijd genomen in het Rijksmuseum voor Oudheden, inclusief de tijdelijke Schitterend Glas tentoonstelling.

Na nog wat omzwervingen de oudheden verruild voor de winkels in de Haarlemmerstraat. Toen de regen de overhand nam terug naar de Haagweg. Wat te doen? Hier eten? Nog even naar het strand van Katwijk. Het werd restaurant Joris (genoemd naar de hond van de eigenaar) in Nunspeet, waar we lekker hebben gegeten. De rest van de thuisrit ging extra snel voor Klazien die inmiddels m'n nieuwe mobiel in de modus spelletjescomputer had geconfisceerd.

Labels:

08 december 2006

Kieskeurig vergelijkt digitale decoders

Met het verder inlijven van Rendo door Essent Energie Noord kwam vorige week een aanbod om het overgenomen CAI netwerk qua dienstverlening in een 21e eeuws jasje te steken, kortom te gaan genieten van digitale televisie. Klonk best aantrekkelijk, en blijkbaar net de introductie van het kunnen vergelijken van digitale decoders via Kieskeurig.nl meegepakt.

De nuchterheid heeft het bij ons gewonnen. De televisiegids (ooit vanwege de kosten de EO Visie al ingeruild voor TROS TV Krant) per 1 januari a.s. opgezegd. We wachten verder op het aanbod van KPN Telecom om bovenop de prima bevallende InternetPlusBellen ook televisie aangeboden te krijgen. De instappakketten van KPN zijn veel aantrekkelijker dan die van Essent's Home

Labels: ,

05 december 2006

Sinterklaas 6/7-7: pakjesdag

Gisteren was de Sint op de peutergym, vandaag op zowel de CNS als 't Wennest. Blijft er voor vanavond geen pakje meer over, of het moet de vanochtend op m'n werk gekregen U. chocoladeletter en de door TNT post bezorgde pakjes zijn (goede timing!). Piet Marianne heeft haar pietendiploma binnen. Ze mag voortaan helpen de pakjes distribueren.

Zie voor hi-res foto's de overzichten van CNS en Wennest.

Labels: ,

04 december 2006

Chinese draak exit

Na duizenden jaren symbool voor de Chinezen te zijn geweest, vinden de huidige klanten de Draak te agressief en willen hem vervangen, aldus China Daily vandaag. Het nieuwe merkenbeleid van China Inc. associeert geluk en macht niet langer met dit beest.

Dat betekent dus improviseren voor de chinese astrologie, organisatoren van drakenboot races, kinderen die net een spreekbeurt over de chinese draak voorbereiden en de vuurwerkfabrikanten rond Chinees Nieuwjaar.

Labels: ,

03 december 2006

Tiddly Wiki en Internet Explorer

Vanavond trof ik op anabubula.com verwijzingen naar TiddlyWiki, client side wiki project, dat op AJAX gebaseerd is en gemakkelijk gemodificeerd kan worden in bijvoorbeeld personal blogs, homepages, receptenboeken, enz.

Echter, Internet Explorer weigert wijzigingen in de html op te slaan. Er moet een truc aan te pas komen om Windows XP om de tuin te leiden. De komende tijd klus ik nog wat verder aan m'n wiki die ik eigenlijk wel als portaal van www.henkjanvanderklis.nl wil gaan inzetten. Ik moet nog wel uitvogelen hoe de beveiliging van de html pagina geregeld is. Wiki is namelijk leuk en interactief, maar wijzigingen in eigen webpagina's doe ik graag zelf.

Labels: ,

02 december 2006

Sinterklaas 4/5-7: bewijs van schmink

De aanwezigheid van zwarte pieten in het zwembad De Broene 'Eugte in Staphorst vanmiddag was vooral gezellig. Dat een zwarte piet de glijbaan niet afdurfde en maar van de leuning van de trap weer naar beneden gleed, indrukwekkend. Naarmate de avond naderde, namen ook de zenuwen toe. Van de aangevraagde pizza's kwam niet veel terecht en lichamelijke activiteit van ons drietal werd erna teruggebracht tot hangen.
Marianne wordt toegesproken door de sint. Hij weet wel erg veel!
Johan wordt steeds kiener. Na het huiselijk bezoek van de Sint en een drietal pieten (in de kleuren zwart, bruin en blauw) concludeerde bij het zien van de fot's: "Nu heb ik bewijs, dat ze geschminkt zijn. Daar boven bij het hoofd zie ik haar en witte huid." Leuk blijft, dat z'n zusjes het nog allemaal voor zoete koek slikken, en Johan zelf nu ligt te knagen op het vraagstuk hoe de cadeaus door een smalle schoorsteen zouden kunnen.

Labels:

Met Eileen goedkoop files vermijden

Eileen, een mobiliteitsinitiatief, bestaande uit een persoonlijke telefonische dienst, een website, Het Nationale Automobilisten Onderzoek, SMS diensten en een uniek promotieteam langs de Nederlandse wegen, vervangt voor leden het dure 0900-nummer voor een lokaal telefoonnummer.

Dankzij sponsoring van Interpolis, dat in AssurantieMagazine aangeeft van harte minister Peijs te steunen in initiatieven om files te bestrijden, is actuele verkeersinformatie onderweg (naast de periodieke info op de radio), 24x7 beschikbaar. En dat is wel handig voor 'de zakelijke automobilist, die veel onderweg is en over het algemeen een druk leven leidt'.

Labels:

01 december 2006

Sinterklaas 3-7: geloofsafval

Er staat geschreven "Het zal geschieden in het laatste der novemberdagen, dat een jongeling zich openlijk zal afkeren van het geloof in de heilige Nicolaas. Hij zal opstaan tegen zijn ouders, hen openlijk te kennen de waarheid te hebben ontdekt en menig valse bisschop ontmaskeren als 'nep'." Heden is dit blogwoord in vervulling gegaan.

Navraag bij Johan leert: "Ik had wat dingetjes in m'n hoofd bedacht. De sinterklaas op de voetbal vanavond was niet echt. Dat heb ik verteld aan m'n vrienden. Nee, ook de sinterklaas in het sinterklaasjournaal is niet echt. Eigenlijk hoef ik het sinterklaasjournaal ook niet meer te zien.".

Een avond later, vanavond zit meneer desondanks gebiologeerd naar het sinterklaasjournaal te kijken en met de aftiteling wil hij graag op internet verder kijken, want daar vertellen ze meer.

Labels:

Een week onderweg

Wat gisteren met iMindMap niet lukte, is met MindManager snel uitgewerkt in een mindmap. Een weekje onderweg in woord en beeld. Klik op de afbeelding voor clickable items en bijbehorende weblinks.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker