Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 november 2006

iMindmap is afrader

Na een tijdje aangekondigd te zijn op Buzan Online, heb ik na de release van de beta versie van iMindmap de software uitgeprobeerd. Tony Buzan, de uitvinder van 'mind mappen' zag diverse andere partijen geld verdienen met mindmapping software, en heeft blijkbaar onvoldoende tijd gestoken in een interface en functionaliteit die gebruiksvriendelijk, supersnel werkt om het creatieve deel van het brein echt te ondersteunen. Een forse afknapper. Vergeet het gemak waarmee je in bijvoorbeeld MindManager enorme mindmaps opbouwt.

Er zijn geen voor de hand liggende keyboard shortcuts beschikbaar, nieuwe takken wil het programma alleen achter of voor een bestaande tak hebben. Mijn idee vanavond kostte me zoveel moeite, dat er alleen maar chagrijn loskomt. Morgen zal ik met MindManager laten zien wat ik wilde uitbeelden. Want ik wil echt 'software that helps you think'. Buzan's poging doet dat niet!

Labels:

Hilversums Beeld en Geluid open

Het markante gebouw in Hilversum vol gekleurde vlakken had ik al diverse malen vanuit de trein gezien. Het is het instituut Beeld en Geluid, dat 1 december officieel geopend wordt door Koningin Beatrix.

De nieuwe typische Hilversumse toeristische attractie biedt een ontdekkingsreis door de wereld van radio en tv, met allerlei rekwisieten, historisch filmmateriaal, doe-zalen. Moderne online dienstverlening is er ook: on-demand materiaal bekijken en luisteren, zoeken in catalogi en bijvoorbeeld Sinterklaas intochten/journaals vanaf 1941. Vanaf de opening verwacht het centrum direct al tienduizenden bezoekers per jaar. Lijkt me best leuk een keer met het gezin.

Labels: , ,

29 november 2006

Volgend reisdoel: Stockholm?

Hoewel ik serieus nog eens terug wil naar Zweden voor een lekker lange vakantie, staat voor zomer 2007 opnieuw Frankrijk geboekt. Vanaf 2008 kan ik Klazien echter een groot plezier doen door Stockholm aan te doen en naast de vele fraaie paleizen, de binnenstad en de waterpartijen het dan net geopende ABBA museum te bezoeken. Geheid, dat onderweg onze verzameling ABBA cd's meemoeten en ik Thank you for the music ernstig moet nemen.

Veel meer informatie over de Zweedse band en de recente ontwikkelingen vind je op www.abba-story.com.

Labels: , ,

27 november 2006

(On)aantrekkelijk om te zien

Vanmorgen trok op de A28 een vrachtwagen van Funderwear de aandacht. Zouden de boxershorts met funprint toch nog steeds verkocht worden, ook buiten de Wibra en Zeeman winkel? Afgezien van enkele plaatjes van meiden in ondergoed op de website word je geacht over de lopende collecties per e-mail contact te leggen. Het product wordt er direct minder funny van.

Belachelijk gemaakt in de inhaak-advertentie van Pearle is Boer zoekt vrouw (in de Pearle variant mist de boer bijpassende focale versterking). Met 3,9 miljoen kijkers is 'agricultural dating' echter behoorlijk aantrekkelijk.

Je op een andere manier laten bekijken kan bij de tandarts. En dat leren kinderen te weinig, zo blijkt uit onderzoek. 20% van de kinderen onder de 12 komt zelden of nooit hun gebit laten inspecteren.

Tenslotte vonden de kiezers vorige week Rita Verdonk inderdaad aantrekkelijker dan Mark Rutte.

Labels: , ,

26 november 2006

Paarsgewijs is wel zo gezellig!

Gisteravond was de Capgemini Insurance & Pensions practice te gast in het Arsenaal in Woerden voor een feest met partners. Allround coverband Sez-You speelden en zongen de sterren van de hemel met 'decennia' pop, ofwel een rondreis langs ABBA, Bee Gees, Tina Turner, Michael Jackson, enz. Binnenkort vind je hier de foto's van het optreden. Een zaal ernaast wist een DJ met 60-80's pop de dansvloer vol te krijgen. Enorm gelachen is er met luchtgitaren en als Village People vermomde collega's. Klazien 'completely, but positively shocked' dat ik het ritmisch gevoel kon laten doorwerken in bewegende benen ;-)


Na ongestoord van 1.30u tot tot 8.30u te hebben uitgeslapen, samen naar de dienst in Meppel en vervolgens nog wat mafs: na jaren weer eens als paar hardgelopen. Dat kan alleen als de kinderen uit logeren zijn. Ook wel eens handig.

Labels: , ,

25 november 2006

Sinterklaas 2-7: baarden en boards

Vanmorgen deel 2 in het Sinterklaas feuilleton van 2006. De personeelsvereniging was neergestreken in Speelrestaurant Blauwbaard in Leerdam. Veel (speel)ruimte voor de kinderen en daarmee lucht, ruimte en plezier voor jong en oud.

De kindershow met Clown Jopie & Tante Angelique viel zicht- en hoorbaar in de smaak. Dat de Sint al in de coulissen klaarstond, ontging de aandachtige kinderen.

En zoals gebruikelijk geen stoute exemplaren, wel een enorme stapel cadeaus. We zijn weer een Barbie Night & Day, Holle Bolle Beukenboom en een LEGO Snowboard bouwpakket rijker. Dat je dan ook nog eenmalig in de auto K3's Ya Ya Yippee draait, kan de dag voor hen (lees: de meiden) niet meer stuk.

Labels:

24 november 2006

Boulevardpolitiek

De kop Jan Smit in voetsporen Balkenende trok aan. Was Jan Peter eerder dan Jan te zien in z'n C&A onderbroeken? Gaat Jan de politiek in? Oef, gelukkig gaat het om een optreden als co-host in RTL Boulevard Maandag a.s. kun je Jan zien op de stoel van Daphne Bunskoek, die in het buitenland zit.

Voor de liefhebbers: filmpje van Jan en filmpje van JP

Labels: ,

23 november 2006

Onderweg maar niet zwevend

Hoezeer opiniepeilers verder moeten professionaliseren, werd woensdag pijnlijk duidelijk. Zowel de als detective bijklussende Maurice de Hond als TNS-NIPO zaten vele zetels naast de werkelijke uitslag van de 2e Kamerverkiezingen.

Dinsdag in de trein van en naar Den Haag geen kaartcontroleurs gezien, alleen een enquetrice van NSS-Interview voor een steekproef naar gebruikte vervoersbewijzen. Daarbij zal m'n NS Businesscard wel een statitische uitzondering blijven.

Ook anderen zijn onderweg, zoals weer eens een TBS'er. Zweven woensdag over de A28, A12, A1, A30, A20 naar Rotterdam, Barneveld, Houten en Balkbrug lukte moeilijk, al deden sommigen een poging. Kiezers zweefden ook niet langer, maar uitten hun voorkeuren (de Sigmund cartoon woensdag was voorspellend!). Uit wellicht onverwachte hoek kwam de winst voor Wilders, Rouvoet, Marijnissen en even niet bij de 'grote partijen met partijleiders die elk hun best deden een nog grotere mond op te zetten', zoals JP, Bos en Rutte.

Labels: ,

20 november 2006

Nieuw jaarlijks hoogtepunt

Waar seks voor 2 miljoen landgenoten volgens recente onderzoeken een hoop gesteun en gekreun oplevert als het gaat om frequentie, diepgang, tevredenheid, etc. proberen de Amerikaanse vredesactivisten Donna Sheehan en Paul Reffell het globaal op te lossen. Om zeer menselijk tot vrede op aarde te komen, moet er een Globalorgasm komen. Dat hoeft niet in het openbaar, je mag van de heren overal het bed in duiken. Door wereldwijd 'positieve energie vrij te maken', waarbij alle gedachten op vrede moeten zijn gericht (dus niet meer piekeren over standen, tijdsduur, etc.) is je medemens geweldig gebaat. De vredesactivisten willen van het wereldwijde orgasme een jaarlijks hoogtepunt maken. Natuurlijk :-)

Sinterklaas klinkt geloofwaardiger dan deze onzin, hoewel het wel vermakelijk leest.

Labels:

19 november 2006

Wat is jouw uitzicht?

Vanochtend werden we wakker met het IKON radioprogramma De Andere Wereld, dat het nieuws over de toenemende behoefte aan diakonale hulp van bijvoorbeeld de PKN aangreep voor een item. Steeds meer mensen doen een beroep op een Voedselbank. Wouter Bos wil er over 2 jaar een eind aan maken, ogenschijnlijk een mooi vooruitzicht. Praktisch handelen heeft meer waarde, getuige de recente steunbetuigingen.

Want als je uitzicht alleen vandaag is, de eigen straat, vertroebeld wellicht, zoals het patroon op de liftschacht op de grote Sloep in Groningen een aantal jaren tegenover mijn onderkomen, heb je niks aan mooie praatjes.

Wat de diaken van de Apeldoornse PKN deed en doet, is niet alleen geld en voedsel geven, maar uitzicht geven, scherpte brengen in de mogelijkheden voor bijzondere bijstand, uitkeringen, werk en inkomen. Een ander voorbeeld van echt 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' is het Step2Work project van NUON voor 300 werkloze Amsterdammers. Dat geeft uitzicht.

Labels: ,

18 november 2006

Sinterklaas 1-7

Van de intocht van Sinterklaas in Middelburg, het Sinterklaasjournaal naar zaal Takens in Balkbrug is voor een gemotoriseerde goedheiligman een peuleschil. Johan had vanavond aan tafel echter wel door, dat er een hulpsinterklaas bij betrokken is, omdat Zeeland een aantal uren verderop ligt.


Maar, de eerste zak snoepgoed is binnen, de schoenen zijn vol goede moed gezet. De eerste van zeven vieringen gedaan. Nu de school, Enjoy Escape, zwembad/voetbal, thuis en wederzijdse familie nog. :-)

Labels: ,

17 november 2006

Microsoft Media Player 11

Enkele weken na de release van de Engelse versie van de nieuwe Media Player presenteert Microsoft vandaag de 11e versie in het Nederlands. Ten opzichte van WMP 10 is de gebruikersinterface verbeterd, ziet de mediabibliotheek er nog gelikter uit en moet het zoeken van bestanden makkelijker gaan. Verder probeert Microsoft met MTV de eigen online muziekdienst Urge te promoten, analoog aan Apple met iTunes.

Wonderbaarlijk slecht blijkt de 'software update' functie van WMP10 te werken. Dat '11' beschikbaar is, wordt niet (h)erkend.

Handmatig installeren dus.

Labels: , , ,

16 november 2006

Familiekiekjes taboe op werkplek

De Britse Belastingdienst is ervan overtuigd, dat familiekiekjes op de werkplek slecht zijn voor de productiviteit van werknemers. Blijkbaar nemen zij het 'vergeet mij niet'-statement te serieus. Overigens moeten de 14.000 ambtenaren van de Belastingdienst ook andere vormen van personalisering verwijderen. Mobieltjes, etenswaren, mokken en dergelijke blijven dus thuis. Tegenstanders van het beleid spreken van 'ontmenselijking' van ambtenaren.

Labels:

15 november 2006

Communicatietips voor lijsttrekkers

Een dagje brainstormen bracht communicatiedeskundigen tot geweldige opstekers voor Mark Rutte. Met nog een halve week campagnevoeren te gaan, zou de oplossing voor de achterstand van de VVD zijn een droomhuwelijk. Zoiets regel je inderdaad nog eventjes.

Tja, als je Hyves profiel, verder asfalteren van Nederland, relativeren van peilingen en een frontale aanval op de SP niet helpen, dan toch maar een vrouw. Is Rita Verdonk eigenlijk getrouwd?

Labels:

14 november 2006

Betaalmobiel van de Rabobank

Vanaf woensdag lanceert de Rabobank een eigen belbedrijf, Rabo Mobiel, dat mobieltjes wil slijten. Het vernieuwende daarin: vanaf halverwege volgend jaar kunnen klanten het mobieltje gebruiken als alternatief voor chipknip en pinpas om mobiel betalingen te kunnen doen. Wel kunnen de klanten direct hun mobiel gebruiken om te internetbankieren (WAP'en in een nieuw jasje) Nu nog blijft de Rabobank kaartlezer voor authenticatie nodig, volgend jaar wordt deze functie door de telefoon overgenomen. Het apparaatje bevat ook een RFID-chip waarmee op bij een NS kaartautomaat zonder fysiek contact met een pas betaald kan worden.

Klinkt aardig, maar wie wil een moderne variant van de SIM lock op z'n mobiel in de vorm van 'Rabo'?

Labels: , ,

12 november 2006

Elton John's beeld op godsdienst

"Religie heeft niets met compassie en zet aan tot homohaat. Daarom moet alle religie verboden worden." Aldus sir Elton John (zelf homosexueel) in een interview met The Observer Music Monthly Magazine, dat menig krant/weblog/nieuwsbulleting oppikte.

Het complete interview herlezend op The Guardian vallen in de directe context uitspraken op als "I love the idea of the teachings of Jesus Christ and the beautiful stories about it, which I loved in Sunday school and I collected all the little stickers and put them in my book." en "But there are so many Christian people I know who are gay and love their religion ...".

Er zit dus wat dubbels in John's persoonlijke opvattingen over religie. Het christelijk geloof is expliciet over zowel zonde (waaronder homosexualiteit), genade voor zondaars, vergeving, compassie, naastenliefde tot en met liefde voor je vijand. Op het moment dat het dichtbij komt en tot persoonlijke reactie vraagt (geweten, zondebesef, schuldgevoel, aangesproken worden, ...) is 'ban religie' gelijk aan 'niet thuis'.

En hoe kijk je zelf tegen godsdienst aan? - persoonlijke morele keuzes
Er wordt in dit verband snel het woord sodomiet gebruikt, maar herlees zelf in je Bijbel (niet de kinderbijbel, want daar staan niet deze details beschreven) bijvoorbeeld Genesis 19. Probeer daarna nuchter je gedachtenlijn te volgen. Spring je (snel) naar conclusies, oordelen en op basis waarvan? Je kunt dergelijke oefeningen ook doen met stelen, liegen, pornografie, tienden geven, materialisme, enz.

Labels: , ,

Vreemde zoekopdrachten

Een maand lang Google referrers verzamelen levert weer bijzondere zoekopdrachten op, waarmee je op m'n weblog belandt. Zoals met:

 • onklaar gemaakt jachtgeweer
 • nieuwste versie Sumatra
 • zelf besnijden
 • welke anticonceptiepil vermindert de sexleven
 • "Lucas 1: 26-38" preek
 • klassenassistente (plaatjes vinden)
 • overzicht beenruimte vliegtuigstoelen
 • maak je eigen spacecakes
 • david hasselhoff knightrider baywatch rare filmpjes
 • christelijk kinderfeestjes thuis in almere
 • aantal mannelijke accountmanagers
 • DEN HAAG - Computers op scholen verbeteren de prestaties van leerlingen niet en kunnen die zelfs verslechteren. Dit blijkt uit vier studies - twee Amerikaanse, een Israëlische en een Nederlandse - naar de effecten van computers in het klaslokaal, die kort na elkaar zijn verschenen.
 • Het verschil met mijn vriend Jan muziek downloaden
 • vrouwelijke misdadigers
 • jager jaagt jagers
 • www,groot,geschapen,com
 • huwelijken in oktober in lelystad 2005
 • positieve punten donner
 • gemiddelde Duitse zakgeld
 • plaatjes tatoeages engeltjes
 • Hoeveel CD's heeft K3 gemaakt?
 • henk jan aangeklaagd
 • Bram van der Vlugt stopt met sinterklaas
 • borstvergroting kathleen k3
 • felicitatie voor een jongen die zijn 5e verjaardag viert
 • afbeelding politiebureau zwolle anno 1960
 • tips voor een tongzoen foto's van binnen

Labels: ,

11 november 2006

Ritmisch hardlopen

Het stukje over Pods & tunes bij het hardlopen in de Volkskrant sprak aan. Om muziek in het juiste tempo te vinden om de benenwagen in hetzelfde tempo te laten voortbewegen. Voor mij was Surfin' USA van the Beach Boys (163 BPM) een vondst, maar je wilt het nummer niet 10x achter elkaar horen tijdens een rondje Balkbrug en omstreken.

Oplossing is Podrunner, een uur lang work-out muziek in een bepaald tempo van DJ Steveboy.
Alternatief is FitPod.com, waar je ook diverse mixen op een gewenst tempo kunt downloaden.

Labels:

10 november 2006

Associatief lezen

Twee koppen die je in eerste instantie op het verkeerde been kunnen zetten
1. Capgemini laat soa-experts uit India overkomen: niet dat we bij Capgemini op wisselende sexuele contacten met ziekelijke gevolgen uit zijn, maar we hebben 'gewoon' veel verstand van Service Oriented Architecture.

2. Orale seks met tandenborstel mislukt: dit prikkelende Fok! bericht blijkt te gaan over een 16-jarig Roemeense die een tandenborstel heeft ingeslikt en het ziekenhuis in draaide. Gelukkig liep alles goed af.

Labels:

09 november 2006

Third Day's Christmas Offerings

Het lijkt 'out of place & out of time', maar als recensent lukt het elk jaar om in oktober of november naar nieuwe kerst CD's te luisteren. Dan te bedenken dat de betrokken artiesten in de zomerzon in de korte broek de 'mooiste winternacht ooit' zitten te bezingen.

Hoewel geen formele recensie (moet ik nog schrijven voor SIGNS) wil ik toch vast een lans breken voor Third Day's Christmas Offerings.

Semi-live en natuurlijk het hele repertoire, van O Come All Ye Faithfull, Away in a Manger tot Merry Christmas, maar dan wel met een ontspannen southern rocky flavor van Third Day. Als tussenspel tussen de Offerings: a worship album, het 'gewone' rockalbum Wherever You Are, dat ik eerder dit jaar mocht bespreken en het begin volgend jaar te verschijnen vervolg Offerings is de kerstbijdrage een prima cadeautip. Overtuig jezelf op de Amazon pagina's door samples te beluisteren. Full songs en meer info vind je ook op de Myspace.com pagina en de speciale minisite.

08 november 2006

PRINCE2 als Mind Map

Waar de posting over RSS als Mind Map niet echt uit de verf kwam, omdat Blogger de HTML met Javascript niet waardeerde in het bericht, hierbij een nieuwe poging. PRINCE2, de veelgebruikte projectmanagement methodiek, gaat vergezeld van een fors handboek, veel templates en keuzemogelijkheden. In de dagelijkse praktijk wil je nog wel eens teruggrijpen op een reference card, even de juiste term of het template voor het proces waar je op dat moment mee bezig bent. En zoals gebruikelijk voor een automatiseerder, ligt het handboek zelf thuis.

Voor een Mind Map variant kun je een greep in de portemonnee doen voor de aanschaf van Visual Project Maps for Prince2, of je bekijkt het door Drielingh uitgewerkte minimale variant. Om een presentatiemogelijkheid van MindManager te demonstreren, heb ik de MindMap opgeslagen als aanklikbare webpagina's.

Labels:

06 november 2006

Publieke schandknaap

Wijzen, stenengooien en veroordelen is makkelijk als je de vertraagde coming out van evangelist, voorganger van de grote New Life Church, schrijver, stemmenkanon voor president Bush en invloedrijk leider Ted Haggard volgt.

Het 5 november uitgegeven sorry statement aan zijn gemeente is helder : "The public person I was wasn’t a lie; it was just incomplete. When I stopped communicating about my problems, the darkness increased and finally dominated me. As a result, I did things that were contrary to everything I believe." De praktische consequentie "We will never return to a leadership role at New Life Church. In our hearts, we will always be members of this body."
Van Ted mogen we zijn aanklager/sexpartner/gigolo dankbaar zijn. Zijn onthullingen hebben de onvolledigheid aan het licht gebracht.

Ted's eigen leiders hebben hem onder de hoede gesteld van Dr. James Dobson, Pastor Jack Hayford en Pastor Tommy Barnett.

De beschouwing van Mollie Hemmingway is ook boeiend: terwijl Haggard wordt veroordeeld, krijgt de Episcopaalse homosexuele bisschop Gene Robinson juist lof. Wat zegt de lof van mensen?

05 november 2006

Site Rafael gemeente Sion Meppel vernieuwd

Na het herladen van de SQL dump in Xoops zaterdagmiddag bleek de oude website van de gemeente wel toonbaar, maar op een aantal punten toch niet bij te werken. Raadselachtige foutmeldingen, waarop de open source ontwikkelaars van het Xoops CMS ook niet echt raad mee weten. De vaker vertoonde instabiliteit van het modulair opgezette content management systeem was reden om per direct om te zien naar een alternatief.

In het eveneens open source Joomla, waarvan gelukkig een stabiele Nederlandstalige versie te downloaden en installeren was, heeft inmiddels zichzelf bewezen in een nieuwe opzet van Rafael gemeente Sion in Meppel. Gratis template, links en rechts content toevoegen en klaar voor eerste gebruik.

Later altijd uitbreidbaar met andere modules (activiteitenkalender en fotoalbum staan hoog op de verlanglijst), maar voor nu genoeg. 't Weekend is ook bijna voorbij ;-)

04 november 2006

Weekendwerk

Zaterdagmorgen eerst met Johan mee naar zijn eerste 4x4 wedstrijdjes in F4.

Een heuse oefening in zelfverzekerdheid, doelgerichtheid, samenwerking, fun, luistervaardigheden, coaching, enz. Stukken goedkoper dan trainingen aan 'volwassen managers' ;-)

Nieuwe portretten van de kideren voor de stamboom, en vanmiddag de grote uitdaging: de nieuwe webstek van Rafael gemeente Sion inrichten. Kijken of de SQL dump terug te zetten is en/of met noest uitvoeren van queries de site weer tot leven gewekt kan worden.

En dan wil ik ook nog hardlopen en een begin maken met de Dans der Verandering van Peter Senge.

03 november 2006

Stempas ellende

Waren we net gewend aan afluisterbare stemcomputers (nooit is de vraag beantwoord wie daar lol aan zou beleven), blijken er stempassen verstuurd te zijn aan 175 inwoners van Texel die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten. Fout van Getronics, oordeelde de nieuwslezer vanochtend. In Rijssen-Holten worden vervangende passen gestuurd, nadat een aantal inwoners dubbele passen hadden gekregen.

Een fijngestemd weekend gewenst!

02 november 2006

Vallende blaadjes en takken

Ze zijn er weer - hoewel later dan 'normaal', de vallende blaadjes. Gisteren vertraagde de bosrijke omgeving tussen Emmen en Zwolle de treinen.
Vanaf 3 november is het mogelijk online om te bladeren in oude Bijbels via Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), Als eerste komen de Delftse Bijbel uit 1477, de Statenvertaling uit 1637 en een selectie uit de prentbijbel van Mortier uit 1700 beschikbaar.

Het stormachtige weer van de afgelopen dagen bracht ook heel wat takken naar beneden.
Compensatiebossen (leuk voor Scrabble) in de nieuwste vorm heten klimaatbosjes, herkenbaar en op herkenbare plaatsen, bedoeld om ons allen te wijzen op de klimaatveranderingen.

01 november 2006

RSS feed als MindMap

Dankzij een tip is het mogelijk om RSS feeds (en waarom niet die van de eigen weblog als probeersel?) af te beelden als MindMap, waarbij gebruik gemaakt wordt van de gratis MindManager Viewer en het gegeven, dat MindMaps ook in XML worden opgeslagen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker