Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 oktober 2006

Weblog nu in eigen domein

Voor de tweede maal in twee maanden tijd presenteerde funpic.org de rekening van 'free web hosting', namelijk door willekeurig n zonder aankondiging accounts te verwijderen. Gevolg: websites uit de lucht. Het overkwam vrijdagmiddag de site van rafaelgemeentesion.org en de weblog (wel ftp-toegang/niet meer te benaderen vanuit Blogger.com). Naar de webmaster gestuurde e-mails werden evenals de vorige keer niet beantwoord.

Ditmaal goed voor een radicaal afscheid van funpic, opdringerige Google advertentie pop-ups en grillige uptime. De weblog is nu letterlijk onder eigen domein gebracht, www.henkjanvanderklis.nl/weblog. Voor de site van Rafael gemeente Sion wordt een eigen domein ingericht.

29 oktober 2006

Blarentrekkend weekend

Zaterdag en zondag stonden in het teken van twee dagen wandelen in Belgisch Limburg met vriend Patrick. Zaterdag een met correcties voor fouten in de routebeschrijving zo'n 36km rondom Riemst, vandaag een eveneens door fouten in de routebeschrijving verkorte versie (16km) van de 29 km wandeling rondom Tongerlo. Afwisselende natuur, bijzondere nieuwbouwhuizen, het Albertkanaal tussen de mergelwanden, herfstkleuren en mestgeur. Zaterdagavond aten we in 't Goede Ogenblik in Borgloon, we dronken en overnachtten in De Wens Bron in Kerniel, net buiten Borgloon. Een bijzondere locatie vol prullaria en allerlei verzamelingen, gerund door een Engels echtpaar.

We ontmoetten er 's avonds Kees, een Hollandse trainspotter van goederentreinen. Zondagmiddag na de wandeling een stadswandeling door Maaseik met een muntthee op de markt. En twee voeten met veel te veel blaren, in combinatie met twee stijve benen zijn het resultaat. Dus maar een paar dagen als manke Nelis door kantoor.

27 oktober 2006

Ik weet waar je reed

Als variant op de film I know what you did last summer en als actuele tegenhanger voor de groep mensen die stemcomputers niet vertrouwt, is de nieuwe dienst Travel Time Information van TomTom een gruwel. Samen met Vodafone zet de maker van navigatiesystemen in 2007 in op real-time informatie over verkeersdrukte. Aan de hand van de locaties die de Vodafone SIM-kaarten doorgeven aan het GSM netwerk krijgen de weggebruikers de relevante filemeldingen op het traject richting bestemming. Veel nauwkeuriger resterende rijtijd is dan beschikbaar.

Er zijn nog wel technische hobbels:
- naast Vodafone zijn er natuurlijk ook veel klanten van andere operators onderweg; hoe verhouden de Vodafone automobilisten zich tot hen?
- in de grote binnensteden worden de statistieken teveel vervuild door bijvoorbeeld bellende voetgangers.

Bestaande oplossingen, zoals RDS-TMC, zijn afhankelijk van een duur netwerk van inductielussen en camera's, waardoor ze zich noodgedwongen tot de belangrijkste routes moeten beperken, terwijl TTI ook op het onderliggend wegennetwerk functioneert.

26 oktober 2006

Run op vacaturebank Durex

"An offer you can't refuse," dat leek de vraag van condoomfabrikant Durex gisteren om 10.000 testers te zoeken voor het nieuwe Pleasuremax-condoom. De 'sollicianten' zouden een gratis rubber thuisgestuurd krijgen en kans maken op een hotelovernachting in het Britse Brighton.
De Durex Playroom, compleet met bubbelbad, danspaal, king-size bed, etc. bracht blijbaar in 'no-time' zoveel bezoekers naar de site, dat Durex inmiddels de deur wijst.

"Gratis" trekt immers nog altijd.

25 oktober 2006

Gasgeven en stilstaan

Herkenbaar, vermoeiend en inspirerend. Het Ministerie van Verkeer & Waterstaat voert zaterdag 25 november samen met de ANWB in de buurt van Hengelo op de A1 tussen 10 en 16u een proef uit om files na calamiteiten sneller op te lossen. Als je zin hebt, om naast de werkdagen ook eenmalig op je vrije zaterdag in de file te staan, kun je je aanmelden. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd, evenals een vergoeding van EUR 0,30 per autokilometer.

Als je regelmatig te hard scheurt en dus te maken krijgt met economische tegenvallers (lees: vorderingen van het CJIB te Leeuwarden), kun je na het verbod op BISSO producten eerder dit jaar, binnenkort terecht bij een Enschedese ondernemer, Steven Ruyter. Op orfub.nl (Online Resource for Unexpected Bills) wordt een juridisch acceptabel alternatief voor de Zweedse 'scheurverzekering' gemaakt. Vanaf volgende week kun je er voor EUR 8 per maand een polis sluiten, die verkeersboetes tot 20km te hard dekt. Klanten die een jaar lang boetevrij rijden, krijgen 50% van de premie terug.

Vanaf vanavond (2,5 jaar na m'n weblog posting eindelijk een verkooppunt in de buurt gevonden) prijkt onder de kentekenplaat aan de achterzijde van m'n auto de funliner "Als jij nu gasgeeft, hebben wij een probleem."

Moya Brennan pakt niet

Met de release van Signature en dus een splinternieuw concertprogramma waren de verwachtingen in De Harmonie in Leeuwarden gisteravond hooggespannen. Moya Brennan en haar band speelden en zongen twee helften professioneel en gemakkelijk, maar helaas ontbrak het aan de persoonlijke touch die het nieuwe album zo kenmerken. Tijdens het vorige concert dit voorjaar, nog in het teken van Two Horizons was Brennan veel spraakzamer. Met het veel te zacht gemixte gitaarspel van Fionan De Barra en het haast onhoorbare basspel van Yoshinobu Izumi gleed de muziek voorbij zonder echt indruk te maken.

Het zo haast plichtmatig afgewerkte programma voor een uitverkochte theaterzaal kwam daarmee niet echt over. Gelukkig klinkt de CD prima, ook onderweg terug naar huis in het donker over de A32.

23 oktober 2006

Lego World 2006 - leuk en vermoeiend

De volledige dag Lego World in de Zwolse IJsselhallen was met zoon Johan en neefjes Roy en Nick zowel reuzeleuk als vermoeiend. Geen meiden mee, dus geen enkele behoefte aan de tienersterren Sita en Kim-Lian en soortgenoten, maar gewoon stoer legotorens bouwen, radiografische auto's besturen, klimmen en klauteren, Hummer modellen maken, vliegtuigjes vouwen, van zakgeld afgepast gewicht(je) steentjes kopen, Kellogg's proeven, meegebrachte bollen verorberen, vergapen aan andermans creaties van gebouwen, treinen, hijskranen, robotica en tropische dieren. De 7 uren binnen vliegen voorbij.O ja, mocht je in een hal tussen duizenden stenen een donkerblonde man van ongeveer 36 jaar, 1.93m in een roodgeblokt houthakkershemd tussen jonge kinderen hebben gesignaleerd - hij smoeste nog iets van een tweede jeugd en gemiste kansen als bouwvakker - dan hoop ik dat je ook zelf als vader/moeder veel plezier hebt gehad!

22 oktober 2006

Tijdloze muziekvideo's The Choir

Ooit begonnen als Youth Choir, later groot geworden en dus The Choir, timmeren de heren na 25 jaar nog altijd met rock, wave en diverse side projects aan de muzikale weg. Ik kwam op YouTube diverse muziekvideo's van de band tegen die ik je niet wil onthouden.

Someone To Hold On To

En verder de clips van:

21 oktober 2006

Mindmanager getest

Na een tijdje geleden diverse freeware pakketten voor het maken van mindmaps getest te hebben, kreeg ik de aanbieding Mindjet's MindManager te gebruiken.

Ik heb daarvoor gisteravond de Mindmap over Peter Senge's boek De Vijfde Discipline, waarmee ik in FreeMind was begonnen, snel overgezet in MindManager. Helaas kan dat niet via een export (de verschillende pakketten zijn niet zo 'open'). Opvallend mooi aan MindManager:
- de integratie met MS Office (import/export van Outlook taken, PowerPoint dia's, teksten uit Word)
- het kunnen uitlijnen van de mindmap op paginaformaat
- puike export naar PDF
- gebruik kleuren, krommen, afbeeldingen, sjablonen

Het eindresultaat van de exercitie van gisteravond, de samenvatting van De Vijfde Discipline, heb ik beschikbaar als PDF (geoptimaliseerd voor A3 landscape en slechts 55kb). MindManager Pro 6 ziet er professioneel uit, werkt prettig en snel, kortom nodigt uit voor verder gebruik!

Bijbellezen is een feest

De Nationale Bijbel tiendaagse wordt vanaf vrijdag 27 oktober t/m maandag 6 november gehouden. Nationale start is in de Westerkerk in Amsterdam. Het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert rondom 'feesten in de Bijbel' diverse thema-activiteiten. Zo is er 27 oktober in de Grote Kerk in Zwolle een bijbelleesmarathon van 13.30-16u (da's rap doorlezen!) en kun je een week later, 4 november 's avonds een feestelijke maaltijd bijwonen in De Fontein (Sterrenkroos in Stadshagen). De Bijbelkrant Feesten kun je online downloaden.

20 oktober 2006

Internet Explorer 7 niet probleemloos

Gisteravond vol goede moet de final van IE7 gedownload. Alleen de Engelstalige versie is beschikbaar, dus juich niet te vroeg. Na het downloaden en heropvoeden van Microsoft rondom standaardinstellingen, kan het surfen beginnen.

Het uitproberen van OneCare gaat mis. De Microsoft pagina's bevatten teveel scriptfouten om de software ook maar te kunnen downloaden, laat staan je pc te optimaliseren. Ach, gelukkig biedt Windows XP en je gezond verstand ook genoeg opties om rommel op te ruimen.

Ook het company intranet en bijvoorbeeld Blogger.com zijn nog niet bestand tegen de nieuwe versie van de browser. Om het feest compleet te maken, is vandaag het eerste lek alweer gevonden. Foutvrije software blijft een illusie.

19 oktober 2006

Stemwijzer biedt inzicht

Nadat Bart zijn politieke kleur had vergeleken met de 30 stellingen op Stemwijzer.nl, konden wij - na een blog posting gisteren - niet achterblijven.

Zelf kwam ik met wat extra gewicht aan een paar stellingen en het aanvinken van alle deelnemende partijen uit op de Liberaal Democratische Partij. Eerlijk gezegd nooit iets van of over gehoord. Met de ChristenUnie, waarmee ik meer verwantschap voel(de) was ik het op een aantal stellingen rondom zorgpremie voor hogere inkomens, bijstand voor jongeren, meebetalen aan AOW, identificatieplicht, salaris leraren op achterstandscholen, MAVO terug, een publiek televisienet weg, hypotheekrenteaftrek, wegenbouw, kernenergie, defensie en JSF. Dat is afgezien van de meer 'typische christelijke' punten als drugs, euthanasie, vrijheid van onderwijs, etc. toch het hele sociaal-economische blok. Toch nog eens buurten bij de Liberaal Democraten.

Klazien kwam, inmiddels ver van haar oorspronkelijke VVD gedachtengoed conform verwachting uit bij ChristenUnie, waarbij een aantal stellingen met 'weet ik niet' zijn beantwoord.

Spelletjes doen of verzekeringen kopen

Centraal Beheer Achmea biedt via internet het game Calucci aan. Doelstelling van de bijbehorende reclamecampagne was om 100.000 gamers te trekken. Maar binnen 2 maanden hadden reeds 300.000 mensen het game gevonden en de gemiddelde speelduur van 12 minuten afgemaakt.

Of er inderdaad polissen mee worden verkocht, zal voor de buitenwacht een goed bewaard geheim blijven. De opvolger, Mannen/vrouwen rijden beter, is inmiddels ook gelopen. OK, mannen rijden beter, maar zijn ze ook verzekerd bij 'Apeldoorn'?

18 oktober 2006

Er kan weer gestemd worden

Een dag na de blamage van organiserend Instituut voor Publiek en Politiek en hosting partij XS4All, waarbij de media weer voer voor hun nieuwsrubrieken hadden, is Stemwijzer.nl weer ongekend populair. Al een kwart miljoen mensen wist de bekendste stemhulp te vinden.

Stemmen op de nieuwe Top 2000 kan ook weer. Vanaf 6 t/m 24 november kun je je stem kwijt op Radio 2. Naast een keuze uit 1000 platen kun je er een persoonlijke favoriet kwijt. Zouden we eindelijk verlost worden van Led Zeppeling, Queen, Meatloaf, etc. in de top-10?

16 oktober 2006

Bingo: Lingo naar RTL

Als de Publieke Omroep liever een ander kijkersprofiel heeft voor Nederland 1, de invloed premier Balkenende vrijdag j.l. toch niet groot genoeg was, is er nog de verwachte reddende arm van RTL. 900.000 kijkers erbij vooraan in de avondprogrammering is een paar centen waard, zal men elders in Hilversum hebben gedacht.

En zo kun je waarschijnlijk binnenkort als spellende oudere voor Lucille Werner en haar Lingo terecht bij RTL, en niet meer bij de grootste familie van Nederland, de TROS.

Update 18 oktober 2006
TROS belooft toch door te gaan met Lingo.

15 oktober 2006

Gespot!

Vanmiddag in Deventer langs het spoor bij zus en (bijna) zwager - Jaap en ik hebben beiden expliciet aangegeven weer eens een bruiloft in de familie te willen - flink wat treinen gespot, inclusief een stoomtrein. Het spotten van de zoekargumenten om bij m'n weblog uit te komen levert ook weer verrassende beelden, zoals:
- Jehova getuigen gehandicapt
- bloot hagenaars google earth -> gezocht, maar niet gevonden
- nummer 40 doelgerichte dagen
- legoworld goedkope kaartjes
- hoeveel jongen krijgt een ijsbeer?
- K9 Nederlandstalige K9 spamfilter -> mail me, als je moeite hebt met de Engelstalige interface
- verliefde lichamelijk gehandicapten
- "bob de bouwer"bedenker -> Curtis Joblin
- seks zonder internet filter -> tja, waar zijn die filters voor of tegen?
- hyves.nl jehovah's getuigen -> wat hebben jullie met hen?
- levensbeschrijving vrouwelijke misdadigers
- wat doen gestressde mensen -> zie volgend item
- doelgericht leven dag 12, 13, 14 -> 3 dagen studie in 1.
- stappenteller in supermarkt? 2006 -> vast wel.
- duitse volkszanger gesprongen -> uit z'n vel?

14 oktober 2006

The Echoing Green updates

Een wel erg serie leuke ontdekkingen vanavond van een favoriete synthpop band, The Echoing Green. DJ Stormboy heeft Elevate, een 45 min durende megamix van Echoing Green synthpop songs voor de dansvloer gemaakt.

The Echoing Green zelf heeft alvast het nummer Suffer van het nieuwe album op Myspace.com gezet.

Tenslotte op DJ Stormboy's profiel live videobeelden van The Echoing Green The Echoing Green - Autobahn 2006

The Echoing Green - Autobahn 2006 live: Fall Awake.

Bijzondere creaties vind je ook op YouTube:

Prioriteiten in december

Het katholieke Lemelerveld ontvangt Sinterklaas dit jaar op zondag 26 november. Kun je zo uit de mis naar de goedheiligman (misschien woont de bisschop de dienst zelf wel bij) en de winkel in, want het is - natuurlijk - koopzondag.

Gisteren bleek Piet Pruts de locatie bekend gemaakt te hebben van de Schatkamer van Sinterklaas. Da's niet de speelgoedafdeling van V&D, maar van 4 november t/m 3 december in het Land van Ooit, pardon Land van Sint in Drunen. Je treft er ook een pietenschool en pepernotenfabriek.

In december roert de commercie zich natuurlijk volop. Dat de kerstdagen ditmaal op maandag en dinsdag vallen, bracht Albert Heijn deze week op de beslissing zondag 24 december de winkels dan maar open te gooien. En als een groot schaap over de dam is, zullen er ongetwijfeld meer volgen. En maar blijven praten over onthaasten, ontspanning, tijd voor gezinsleven. Alsof we niet voor 3 dagen boodschappen kunnen inslaan.

Labels:

13 oktober 2006

U2 in iPod RED

Bono (U2) en Oprah Winfrey zullen vandaag tijdens Oprah's show in Amerika een speciale nieuwe iPod onthullen: de iPod nano RED Special Edition. Speciaal? Ja, van elk verkocht exemplaar ($199) gaat er $10 naar Product RED doneert, een hulpfonds dat de gelden doorsluist naar het VN Wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS in Afrika. De organisatie is opgezet door Bono en Bobby Shriver, wordt verder ondersteund door Apple, Motorola, American Express, Gap, Emporio Armani en Converse

Ach, en net als met de ONE Campaign ligt er met de RED producten (ook de andere bedrijven zullen gelieerde special editions uitbrengen) een link met U2. Twee jaar geleden werd al een zwart-rode iPod U2 met de eerste single Vertigo van het zwart-rode getinte album How to dismantle an atomic bomb uitgebracht.

De eerste 100 Amerikaanse Myspace vrienden van U2 konden vandaag een gratis exemplaar van de iPod bemachtigen.

12 oktober 2006

Prostitutie als passende arbeid

Christen Democratisch Appel (CDA)-minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken ziet prostitutie als 'passende arbeid', mits werkzoekenden geen bezwaren 'van lichamelijke, geestelijke of sociale aard' met werk in de prostitutie hebben. Niet gek opkijken, als je als werkzoekende een volgende keer bij het CWI in discrete termen een baan aangeboden krijgt, waarbij 'je veel met mensen omgaat, voor zowel afwisseling als routine gaat, je hard lacht om de hoogte van je vroegere uitkering, ...' Voor het 'oudste beroep ter wereld' (m.i. overigens boer, geen hoer) zijn ook blijkbaar vacatures.

Kamerleden waren bezorgd dat door de afschaffing van het bordeelverbod en de legalisering van de prostitutie werklozen verplicht zouden kunnen worden dit werk te gaan doen om hun uitkering niet te verliezen. Zo ver wil De Geus dus niet gaan.
Alleen wanneer iemand het zoekwoord prostitutie invult bij de CWI vacaturebanken, verschijnen beschikbare banen in die branche in beeld. 'Aanstootgevende terminologie' wordt volgens De Geus vermeden. Spontaan moest ik aan Working Mother van Martyn Joseph's Being There album (1993) denken.

Link back again

Als werknemer krijg je gemiddeld dagelijks 41 e-mails, waarvan 16 ongewenst, zo meldt ManagersOnline.nl. BaseNet, ontwikkelaar van CRM software deed dit onderzoek onder ruim 500 werknemers. Niet verrassend zijn Microsoft Outlook en Outlook Express de meest gebruikte e-mailprogramma`s, ver voor Mozilla Thunderbird Email en Lotus Notes. 29% van de respondenten geeft aan dat zij e-mail adressen kwijtraken. Om een verloren adres te achterhalen, gaat men zoeken op internet, vragen aan collega`s, bellen naar het bedrijf of zoeken via een database. LinkedIn is daar typisch een voorbeeld van.

En ja, ook zonder 499 anderen, kan ik bevestigen dat dit zo werkt. Na een weekje LinkedIn gebruiken, heb ik alweer diverse e-mailadressen teruggevonden, en vonden anderen mij.

11 oktober 2006

Waar zouden we zijn zonder de trein


Tja, gaat helaas een afspraak donderdagmorgen in Utrecht niet door en wil je milieubewust in Den Haag komen door een kaartje op nsbusinesscard.nl te bestellen, ligt de hele NS site van het spoor.

10 oktober 2006

Groeten van Aarde (2006)

Yahoo! gaat vanaf vandaag een Time Capsule samenstellen met beelden van de aardse cultuur anno 2006 om later dit jaar richting ruimte te zenden. Vraag om aandacht? Van wie? Yahoo! zelf misschien? Je kunt zelf een bijdrage leveren die tussen 25 en 27 oktober a.s. geprojecteerd wordt op de pyramide van de zon in Teotihuacan in Mexico. Via simultane webcasts kan de wereld deze historische gebeurtenis gaan meebeleven. Om het feest compleet te maken wordt een versie van de capsule bovendien per laserstraal de ruimte in gestuurd. Een verbeterde vorm van horizonvervuiling. Daarna gaat de Time Capsule tot 2020 de kuis in. Bij het 25-jarig bestaan van Yahoo! (als ze het meemaken), mag hij pas weer geopend worden.

09 oktober 2006

Covey's zeven eigenschappen van effectieve mensen

Ik ben redelijk ongevoelig voor aanprijzingen als 'beste managementboek ooit', 'miljoenenoplage' en dergelijke. Om diverse redenen kwam ik pas dit weekend zelf toe aan het lezen van Stephen R. Covey's De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Nu eens niet 'Covey in a nutshell', zoals je toch regelmatig tijdens bedrijfscursussen krijgt voorgeschoteld. Want als er iets een kernboodschap van het boek is, is dat het belang van een principiele levenshouding.

Voor belangstellenden heb ik een mindmap van het boek gemaakt.

Positieve verrassingen
1. Verankering in het christelijk geloof van de principes.
2. Zonder principiele levenshouding zijn technieken uit managementboeken, of het nu win/win, actief luisteren, delegeren of tijdmanagement is, oppervlakkige 'holle klanken', waar je relatie, zeker als die ook 'de cursus heeft gevolgd' snel doorheen prikt.
3. Vreemd, waarom de Engelstalige 'effective people' vertaald is in 'effectief leiderschap', wat het boek automatisch in 'managementboek' categoriseert m.i. onterecht. De insteek, voorbeelden en dimensies in het boek gaan meer over gezin, kerk en persoonlijk leven dan over de zakelijke omgeving.

Kanttekeningen
1. Ondanks de gepretendeerde literatuurstudie van 200 jaar 'succes' boeken ontbeert het boeken een literatuuropgave of bronnenlijst, hoewel Covey het echt niet allemaal zelf heeft bedacht.
2. Schrijfarmoede door introductie van jargon. Lastig overdraagbaar en te onthouden zijn zinnen als "Het is kwadrant II-tijd, die je nodig hebt om deze eigenschappen in je leven een plaats te kunnen geven en zo een centrum van principes te kunnen scheppen." (p.277) of "Succes bij toepassing van de eigenschappen 4, 5 en 6 is niet op de eerste plaats een kwestie van verstand, maar van gevoel." (p.272)
3. Onvoldoende uitgewerkt zijn van geleende concepten als transactioneel versus transformationeel leiderschap (Kotter) of technieken om de rechter hersenhelft meer te stimuleren (het boek is met weinig plaatjes en vrijwel allemaal aan de rechterzijde een slecht voorbeeld).
4. Opgeblazen zijn van het boek. Hoe verder je komt, des te duidelijker blijkt herhaling de kracht van reclame. Een mindmap blijkt andermaal op 1 A4 de kern te kunnen vatten.

08 oktober 2006

Wandelen in NP Dwingelderveld

Vanmiddag hebben we de 7km lange witte route vanaf het Natuurmonumenten bezoekerscentrum Dwingelderveld gewandeld. Langs paddenstoelen, schapen, heide, door het bos en nog regelmatig uitwijkend voor fietsers in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het was droog en prima wandelweer. Zowel heen (via Koekange en Ruinen) als terug (Ruinen, Echten, Zuidwolde) een toeristische route langs plekken zo dichtbij, maar blijkbaar nooit eerder bezocht. Het zien van de radiotelescoop levert weer leuke vragen op als 'Kunnen ze er ook een steen van de maan horen vallen?' en de lengte van de wandeling valt voor kinderen altijd tegen ('het zou korter zijn dan jullie hardlooproute!').

En daarom onder het rijden terug de Boswachterij Ruinen in de navigator gemarkeerd voor een wandeling op een volgende zondagmiddag.

07 oktober 2006

Moya Brennan's Signature songs

The Voice of Clannad, Moya Brennan timmert al jarenlang solo aan de weg. Maandag 9 oktober verschijnt haar nieuwe CD Signature.

Het album bevat een dozijn momentopnamen uit ervaringen van de zangeres en harpspeler. Kleurrijk, compacter en gevarieerder dan op de voorganger Two Horizons en volgens de ontvangers van de pre-order haar beste album tot nu toe. Samples kun je beluisteren op Fierce! Direct. De komende weken tourt ze door Nederland. Zelf ga ik naar het concert in De Harmonie in Leeuwarden op dinsdag 24 oktober.

06 oktober 2006

Ergeren of lachen

Vandaag werd ik door T-Mobile per SMS gefeliciteerd met m'n verjaardag en getracteerd op 25 extra T-Mobile credits. Bij het eten vanavond ging het lichtje branden: de opbouw van het datumveld is foutgevoelig in toepassingen. 10-06 (10 juni) is in de betreffende alertfunctie uitgelezen als 6 oktober en zo word je bijna 2 maanden jonger.

Kijkers niet enthousiast over nieuwe zenderindeling. Helemaal eens: voor de kinderprogramma's na het eten moet je behoorlijk nadenken, en als vanavond zelfs een hockeywedstrijd op Nederland 1 voorrang heeft op Sesamstraat, lijkt me dat bij structureel voorkomen de doodsteek voor het bereiken van de kinderen door de Publieke Omroep.

Dan goed en slecht nieuws. Het leerstuk over de voorgeborchte, zonder bijbelse basis, maar eeuwenlang bloedserieus genomen door de rooms-katholieke gelovigen, is per vandaag op last van Paus Benedictus XVI, gesloten. Gestorven, nog ongedoopte kinderen worden nu geacht zich in de hemel te bevinden. Ook voor grote, nobele denkers uit de Oudheid, zoals Plato, betekent dit - mits rechtvaardig geleefd op aarde - een verplichte verhuizing. Volgens het Vaticaan is Gods barmhartigheid nu zo groot, dat hij al diegenen die rechtvaardig geleefd hebben of buiten hun schuld om niet gedoopt zijn in de hemel toelaat. Helaas en gelukkig vertelt de Bijbel mij, dat niemand rechtvaardig is uit zichzelf, maar dat we allemaal genade nodig hebben, en deze moeten aannemen van God. Dat God zich over de kinderen ontfermt, geloof ik ook.

05 oktober 2006

LinkedIn netwerken

Als professionele variant ten opzichte van Hyves (voor familie, vriendjes en vriendinnetjes), MySpace (muzikale vrienden) is Linkedin.com/henkjanvanderklis met 7,5 miljoen gebruikers (and still growing!) de online community voor (ex-)collega's, partners in business, klasgenoten, opdrachtgevers, klanten en dergelijke. Vandaag door een Unigarant collega uitgenodigd, en zowaar het gaat als een speer.
View Henk-Jan van der Klis's profile on LinkedIn
Heb je een uitnodiging gekregen, join my network. Ben je benieuwd, show up @ Linkedin.com/henkjanvanderklis en link jezelf.

03 oktober 2006

Groter en scherper

Behoefte aan een grotere harde schijf? Buffalo Technology heeft zijn DriveStation Duo's gepresenteerd: 500GB vanaf $250 en voor $500 1TB. Aansluitmogelijkheden zijn USB2.0 en FireWire. Deze apparaten kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een LinkStation- of TeraStation-NAS van dezelfde fabrikant.

En Google Earth heeft opnieuw een aantal gebieden scherper in beeld gebracht:
1. de volledige Amerikaanse staten Minnesota, South Carolina, North Dakota, Missouri, Idaho, Maryland en Texas
2. vrijwel geheel Florida
3. 15 Duitse steden nu in high-resolution
4. Updates voor London (2006 data vanaf 10cm dankzij Bluesky)
5. South Georgia Island (dankzij British Antarctic Survey)

Een groot aantal leuke plekjes om te bekijken met Google Earth vind je op Sandrodiremigio.com.

02 oktober 2006

Versproken woorden

Natascha Kampusch gaat begeleid wonen is zo'n verbazingwekkende kop boven een nieuwsbericht. En wat dacht je van Miss World wil fotomodel worden?

Ook in de referrers kom je dergelijke verrassende woordcombinaties tegen, zoals:
"toneelspelen spreekbeurt": wordt het dan echt je eigen spreekbeurt? "Met de hoed in de hand komt men door het ganzenland." Ongetwijfeld een 3D versie van het Ganzenbordspel, of wordt het ganse land bedoeld?

01 oktober 2006

Middag Attractiepark Slagharen

De Rabobank Hardenberg had de kinderen uitgenodigd om dit weekend gratis naar Attractiepark Slagharen te komen en de ouders voor half geld mee te nemen. Daar wilden we natuurlijk nog best tijd voor inruimen, zo vlak na het voetballen gistermorgen. Sinds de vorige keer, Klazien in 2003 nog hoogzwanger van Marianne, zijn de kinderen natuurlijk groter, vinden minder eng en poseren daarom maar voor de foto om de buitenwacht de indruk te geven, dat de attracties nog steeds reuze spannend zijn.

Kortom: van kabelbaan tot achtbaan, jumbo's en Eagle, octopus en wildwaterbaan, Wild West Adventure tot elektronisch paardje rijden, met klasgenootje in een boot van de glijbaan of verbazing bij de lachspiegels: Slagharen blijft leuk!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker