Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 september 2006

Mindmapping software getest

Hoewel een toetsenbord en muis ook beperkend kan zijn bij het maken van een mindmap (wit papier, vierkleurenpen of de kleurstiften dus bij de hand) of visueel schema, zorgt Mindmapping software in elk geval voor orde, uitlijning en gemakkelijke elektronische uitwisseling. De onlangs gevolgde cursus Train your Brain met Jan-Willem van den Brandhof (Brainstudio) was onder meer een stimulans om de Mindmapping pakketten onder de loep te nemen.

Daarbij even niet de dure, betaalde pakketten zoals Mindjet's Mindmanager en MindMapper , maar freeware. Tot nog toe zijn blijven staan op m'n pc:
1. Freemind (open source project van Sourceforge): qua bediening makkelijk. JAVA applicatie met zeer veel exportmogelijkheden. Nadelen: platte tekst-tekeningen als resultaat, vrij roteren en positioneren van takken onmogelijk; kleurgebruik is zwak; invoegen van plaatjes als knoop is me niet gelukt.

2. View your Mind: eenvoudige interface. Gebruik van kleur en plaatjes is gemakkelijk. Bovenstaand mindmap voorbeeldje is met View your mind snel gemaakt.

3. ThinkGraph: export naar XML is opvallend, maar tekeningen zijn plat en tekstmatig. Juist de rechterhelft van de hersenen moeten mee-geprikkeld worden (visualiseren met plaatjes dus!).

4. InfoRapid KnowledgeMap: Suite, bestaande uit een tekenprogramma voor het maken van mindmaps en een KnowledgeMap server dat tekstdocumenten kan verwerken en integreren in een knowledge map. De private editie is gratis.

Interessante nieuwelingen, rijp voor uitproberen
- MindMeister, web-based mind mapping
- Thinkature, online brainstormen
- Bubbl.us, web-based mind mapping
- Mindomo, web-based mind mapping
- iMindMap
- BubbleMind
- Mapul, web-based mind mapping, gebaseerd op Microsoft's Silverlight platform
- Visual Mind 9 voor co-mapping

Labels:

29 september 2006

Mmm Cora is terug!

Het recyclen van reclamebedenksels gaat maar door. Nu Martine Bijl je weer de groe(n)ten van Hak doet, is het ook tijd om Cora van Mora na 5 jaar van de buis geweest te zijn, terug te roepen. Vanaf november duikt Cora (actrice Juliette de Wijn, 44) weer op in de reclameblokken, waar ze tussen het aanprijzen van de Mora producten op zoek moet naar een opvolgster. De reclamecampagne gaat minstens een jaar duren.

De Wijn presenteert Voor Dag en Bouw op RTL5 en kinderprogramma's bij de AVRO, zoals Gemma Glitter en Fotomodellen en Banketbakkers.

28 september 2006

Muizenbrein in kaart; leve de mens!

Neurowetenschappers zijn er in geslaagd om een genetische atlas van het muizenbrein samen te stellen. De 3D atlas omvat de details van 21.000 genen die samen de hersenpan van een muis vormen en beschrijft tevens hun activiteiten. Terug naar onszelf: onze hersenpan bevat 100 miljard (!) hersencellen. Dat Paul Allen de ambitie heeft een complete genetische atlas van het menselijk brein tot stand te brengen, waarvoor hij in 2003 een investering avn 100 miljoen dollar deed is mooi, maar bijna zeker een brug te ver. Niet voor niets is de mens de kroon op Gods schepping.

27 september 2006

Verrassende stadswandelingen

Op weg van Den Haag CS naar projectoverleggen bij de ANWB doorkruiste ik vandaag weer tweemaal het Haagse bos, een bijzonder stuk bos van 500m breed en 3km lang, vlak achter het Malieveld en de Bezuidenhoutseweg, de SER en het ministerie van Economische Zaken. Prachtig groen met waterpartijen, speelvelden en zo rustig op steenworpafstand van de Utrechtse Baan (A12) en de N44 naar Wassenaar. Ook verrassend vond ik in juli de doorsteek van de binnenstad van Haarlem van Haarlem CS naar een afspraak aan de Wagenweg.

Heb je een keer meer tijd dan ik (ik ga in hoog marstempo doelgericht voorbij bij deze gelegenheden) nu, kijk dan eens op stadswandelkantoor.nl voor een uitgebreid overzicht van stadswandelingen in binnen- en buitenland.

26 september 2006

Oxxio's handelswijze

Oxxio beweegt zich op tamelijk agressieve manier op de energiemarkt die van oudsher door de regionele stroom- en gasleveranciers wordt bediend. Aan de collega's te merken, zetten ze hun call center fors in om zieltjes te winnen en over te halen van de Essents en Nuons van dit land. Enkele weken geleden troffen ze ook mij aan de lijn. Het heeft ze ruim 20min, en dus forse overschrijding van hun normtijd voor afhandeling van een telefoongesprek en avondomzet gekost. Alle details van hun tarieven in vergelijking met onze huidige leveranciers, de wijze van totstandkoming van een contract, etc. mocht de beller delen.

Het leek goed te komen, binnen 2 weken zou ik een contract hebben. Gisteravond na 2,5 week wachten en inmiddels het nu al niet nakomen van afspraken zat, via een 'bel me terug' formulier aangegeven, dat ik vanochtend tussen 8.30-10.30u gebeld wilde worden. Dat werd zonder excuus 13.15u. Vervolgens bleek ik niet in het systeem te staan, wat als vanzelfsprekend betekende, dat mijn aanvraag (nota bene het telefoongesprek is bij Oxxio opgenomen om als 'bewijsmateriaal' bij het contract te dienen) was afgekeurd. Berichtgeving of excuses was teveel gevraagd. Dat het mij wel goed uitkwam, slikte de telefoniste als zoete koek. Bedankt en tot ziens. Ongelooflijk, wat een handelswijze. Hoe ze die 400.000 andere landgenoten zo gek hebben gekregen?

Nog wat tips voor degenen die gebeld worden:
1. Laat je goed uitleggen wat het 'half jaar gratis stroom' inhoudt. Bij nalezing op de site blijkt het helemaal niet half jaar gratis, maar een over 3 jaar uitgesmeerde verlaging van je maandtarief (beter: de korting is verwerkt in Oxxio's energieprijs) te zijn, gebaseerd op een gemiddeld gezinsverbruik.
2. Pluis enorm goed de tarieven uit met het call center. Het voordeel in de openingszin "U kunt EUR 300 verdienen" blijkt bij narekenen in mijn geval gereduceerd tot zo'n EUR 17 per jaar.
3. Opzeggen bij de huidige leveranciers moet je zelf doen. Iedereen die al eens is verhuisd, weet wat voor administratieve ellende je dan over je heen haalt. Overigens is Oxxio eerlijk over de eigen performance op dit vlak: na verhuizing laat 18-28% van de facturen te lang op zich wachten.
4. Oxxio wil telefonisch een incassomachtiging afspreken. Dat is tegen de regels van de Nederlandse vereniging van Banken. Het initiatief daartoe zou bij jezelf moeten liggen. Als je dan al een machtiging afgeeft, moet Oxxio binnen 2 werkdagen een bevestiging van de ontvangen machtiging toesturen. Wordt wat lastig bij de bovenstaande praktijk.

25 september 2006

Nationale Wijnweek: open flessen en wijngaarden

De eerste volle week van oktober is de Nationale Wijnweek. Zo'n 45 Nederlandse wijnbouwers stellen aanstaande zondag, 1 oktober alvast, gaard en fles open, en vertellen graag over de wijnbouw en het bottelen. Op de agenda vind je een overzicht van de deelnemers.

24 september 2006

Bloggen niets voor Belgen

De gemiddelde Belg heeft weinig op met podcasts of weblogs. Spanje en andere Zuid-Europese landen zijn de koplopers, Belgie en Zweden de hekkensluiters in gebruik van deze internettoepassingen. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau InSites.

Van de Belgen kijkt 9% wel eens een weblog; 15% is geabonneerd op een RSS feed. 6% beluistert wel eens een podcast en wel 3% een vodcast. De onderzoekers wijten het lage gebruik aan de hoge penetratie van internet onder de bevolking, bevreemdend, want gewenning en de behoefte steeds gerichter persoonlijke informatie op te pikken, lijkt me juist bij een volwassener internetgebruik horen.

23 september 2006

Filmpje! Video-CV

Al ruim 2 jaar geleden opperde Capgemini het idee om een zogenaamd video CV op te nemen in de tijd dat je tussen 2 opdrachten in zat. In een minuut je sterke punten en toegevoegde waarde voor het voetlicht brengen, en dat als elektronisch visitekaartje bij een papieren CV bij een klant/opdrachtgever onder de aandacht brengen. Leuk idee, maar als het aankomt op opnamen voorbereiden kun je je voorstellen dat bescheidenheid, cameravrees, onzekerheid wat je moet vertellen en het vooruitzicht van 25 takes om de zinnen vloeiend en 'by heart' uit te spreken om de hoek komen kijken.
Eiffel, waarvoor ik in 1995 ook heb gewerkt, gebruikt het video cv ook.

Op de banenmarkt van het CWI De Liemers op 30 september in het Gelderse Zevenaar kunnen 10 bezoekers een video-cv laten maken. En die moeten dan ook nog eens 45 jaar of ouder zijn. Van de video wordt een cd gebrand die ze naar werkgevers kunnen sturen voor een persoonlijke presentatie. "Oudere werkzoekenden worden vaak op grond van hun leeftijd afgewezen. Een persoonlijke presentatie op video is net even wat anders. Misschien helpt het," zo redeneert het CWI. En daar zit best wat in. Tenslotte wil de visueel ingestelde mens ook wat.

22 september 2006

Duitse magneetrein stuit op onderhoudswagon

Net zoals gisteren met Top Gear ditmaal een ongeluk op hoge snelheid. Op de Transrapid testbaan in Lathen, een 38km lang traject parallel aan de Drents-Duitse grengs stuitte de trein met 200 km/u op een onderhoudswagon. 19 doden zijn te betreuren. In de verongelukte zweeftrein van Siemens en ThyssenKrupp zaten 29 bezoekers. De magnetsiche trein kan 450 kilometer uur en op de proefbaan kunnen belangstellenden proefritten maken.

21 september 2006

Head over top gear

Snelle auto's maken het programma Top Gear tot een wereldwijde sensatie. Dus moeten de stunts en tests spectaculairder. Gisteren ging het mis. Tijdens opnamen op het verlaten RAF vliegveld Elvington bij York, waarin presentator Richard Hammond in een Vampire (raketauto) probeerde meer dan 450 km/u te rijden, kwam de auto door nog onbekende reden op het gras en sloeg de wagen een aantal malen over de kop. Hammond ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

20 september 2006

Kijkwijzer voor websites?

Het ministerie van Justitie bekijkt of het mogelijk is de Kijkwijzer toe te passen op internetsites.

Voor mijn weblog betekent dat een compleet plaatje, want er is van alles te zien en te lezen :-)

19 september 2006

Microsoft met eigen YouTube variant

Na recentelijk de Zune player tegenover de iPod gesteld te hebben, introduceert Microsoft nu een tegenhanger voor de videodiensten YouTube (34 miljoen bezoekers per maand!), MetaCafe en soortgenoten. Onder de naam Soapbox is vandaag na een interne betatest onder de codenaam Warhol een proefversie voor genodigden live gegaan. Microsoft heeft al de videosite MSN Video, maar daar kan je niet je eigen filmpjes op zetten. Over ongeveer 6 maanden moet Soapbox voor iedereen bruikbaar zijn, nu slechts via een wachtlijst.

18 september 2006

De kameel kent de 100e naam van Allah

Eeuwenlang hebben Christenen Moslims gevreesd, gehaat of eenvoudigweg ontweken. Andersom geldt dat evenzeer. Ik lees momenteel het boek Finding God in unexpected places van Philip Yancey, waarin hij de Amerikanen uitlegt, hoe het beeld van de Grote Satan, of Amerika als vereenzelviging van Christendom kon ontstaan. Dat (Amerikaanse) vrijheden als porno, strafgevangenissen en materialisme nu eenmaal in de visie van een moslim 1-op-1 inherent aan Christendom wordt gezien.

In zijn nieuwe boek Camel Track stimuleert Kevin Greeson ons om van moslims houden zoals God van hen houdt. Moslims worden met respect behandeld en tegelijkertijd geholpen om vanuit hun eigen geschriften het evangelie te leren kennen. De titel van het boek is gebaseerd op een oude Arabische spreuk "Allah heeft honderd namen. De mens kent 99 namen, maar alleen de kameel kent de 100e naam."

Vandaag de dag leren honderdduizenden moslims het geheim van de kameel; dat de honderdste naam van Allah 'Isa al-Masih is. Benieuwd? Lees het boek en leer het geheim van de kameel kennen.

17 september 2006

Zune speler is Microsofts alternatief voor iPod

Microsoft heeft donderdag zijn eigen mp3-speler Zune onthuld. Met de naderende feestdagen hoopt Microsoft op een flinke stimulans voor de verkoop. De omzet van dozen met Vista kan immers pas in 2007 komen. Helaas voor de Europeanen en Aziaten: bij 'ons' ligt het product volgend jaar pas in de schappen. Wat is er zo speciaal aan de Zune ten opzichte van Apple's iPod, of de mp3-spelers die je bij de winkel om de hoek kunt kopen?
- een harde schijf van 30GB
- WiFi

Indrukwekkend? Niet echt. Natuurlijk komt er een Zune Marketplace, een on line-dienst waar Zune-eigenaars muziek tegen een vast maandtarief muziek kunnen downloaden voor hun speler. Maar verder kan ik er nog weinig spannends aan ontdekken. Is Microsoft niet (andermaal) veel te laat op een killer app (in dit geval MP3) gedoken?

16 september 2006

Brood en spelen, en patat en ijs natuurlijk

Vandaag een goed gevuld dagprogramma. Na de bruine boterhammen het voor het Prinses Beatrixfonds ten goede komende Zwaluwenvoetbaltoernooi in Balkbrug, waar Johan en zijn maten 4 wedstrijdjes moesten spelen...en verloren.
Daarna met 5 klasgenoten, Klazien en onze meiden bolletjes met knakworst, verstopte cadeaus terugvinden en in de auto's op weg naar....tja, dat was de vraag voor de jongens. TomTom is de gewoonste zaak van de wereld, en stuk voor stuk werden de opties weggestreept: Attractiepark Slagharen, Zipppo Zebra Jungle in Hoogeveen, Speelstad Oranje, tot we uiteindelijk voor de ingang van Verkeerspark Assen stonden.

Zeer geschikt voor jongens, dus van trapauto's naar karts, van fluisterbootjes tot jeeps en draaimolen naar rappers, speelkasteel en speeltuin. Dat er voor de meiden een optreden van Ch!pz was, was natuurlijk helemaal tof.

Met twee zakken friet van Snackpoint De Balk konden de buiken thuis weer (aan)gevuld worden. Een ijsje als toetje ontbrak niet, waarna de traditionele rondgang per auto door het dorp volgde om de heren weer thuis te brengen.

Dagelijks brood per SMS

"De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God." (Mattheus 4 vers 4)

Mensen die de dag met een overdenking uit de Bijbel willen beginnen, kunnen zich aanmelden bij een speciale sms-dienst op www.dagelijksbrood.net. De dienst stuurt op werkdagen (dus 2 dagen vasten, of zelf de Bijbel pakken) Bijbelteksten naar de mobiele telefoon. De citaten zijn uitgekozen op maximale lengte van 160 tekens; het tarief is 0,25 EUR per ontvangen bericht.

15 september 2006

De ene evangelical is de andere niet

Het is link als paus om de Islam te vereenzelvigen met het zwaard, hoewel de beruchte exponenten met bomgordels, videobanden, strikte toepassing van de sharia, dromend van maagden als hemels ontvangstteam zich wel op de Islam en de geboden in de Koran beroepen.

Het is ook link je uit te geven voor wedergeboren christen (en ja, ik ben het echt!), als de ander daarmee direct denkt aan de rechtse Amerikanen, de 'evangelicals', voor wie macht, politiek, geld, joekels van kerken even gewoon zijn als bidden, getuigen en bijbellezen. Robert Lanham schreef het satirische boek The Sinner's guide to the evangelical right als gids voor de ongelovigen, voor wie 'Christelijk Rechts' een ondoorgrondelijk fenomeen is.

14 september 2006

A daily green tea keeps the doctor away

Dagelijks enkele koppen groene thee drinken is goed tegen hart- en vaatziekten. 'Uit onderzoek blijkt', dat Japanners die meer dan 5 koppen per dag dronken hadden 26% minder kans hadden om te overlijden aan een hart- en vaatziekte.

Groene thee biedt een aantal voordelen ten opzichte van 'gewone' zwarte thee en dat zit 'm vooral in het niet hoeven verwerken van meegeleverde afvalstoffen in de zwarte variant.
De Japanse medici tonen aan, dat de sterftekans voor 40+ers afneemt bij een groene theeconsumptie van 1/3 liter per dag voor vrouwen of 0,5 liter voor mannen. Dat was niet te verklaren doordat de enthousiaste theedrinkers simpelweg gezonder waren. Zij hadden juist wat vaker een hoge bloeddruk, waren ouder en bewogen minder – en er werd, zoals gebruikelijk, voor dit soort verschillen gecorrigeerd. Dus, met de 40 levensjaren inmiddels in zicht, wordt het tijd voor een 0,5 liter groene thee per dag. Slurpen maar!

13 september 2006

Toyota Prius verbruik eerste jaar

Wanneer mensen met me meerijden in de Toyota Prius, of belangstellend naar de ervaringen met deze hybride auto is het brandstofverbruik een dankbaar gespreksonderwerp.

Na een jaar rijden en ruim 66.000km op de teller is het verbruik hierboven aangegeven. Twee opvallende dipjes, in de winterperiode van dit voorjaar en eind juli het slingeren in de Franse Elzas. Voor de rest: prachtig!

Labels:

12 september 2006

Leren fotograferen met je mobieltje

Nu een beetje mobiel in elk geval ook een fotocamera is en de thuisbekeken shots van concerten, feest of klasgenoten in de praktijk wat tegenvallen, komt de vraag op, of echt mooie foto's alleen met een dure spiegelreflexcamera te maken zijn.

De Fotoschool, onderdeel van de Groningse Fotoacademie, organiseert dit najaar een cursus Fotograferen met je mobieltje. Een cursus met een glimlach, in een dag leer je aspecten als compositie, lichtgebruik en nabwerking op de pc. Voor de niet-Groningers: ook in Rotterdam en Amsterdam wordt de cursus aangeboden.

11 september 2006

Nationaal pensioenregister

Met een glimlach las ik vandaag de berichtgeving over de wens van de Tweede Kamer over de invoering van een Nationaal Pensioenregister binnen 4 jaar.
Nieuws? Nee, 27 augustus berichtte het AD al over het initiatief van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen. Iedereen zou dan na inloggen met sofinummer en wachtwoord met een klik zijn/haar opgebouwde rechten kunnen bekijken. Simplisme viert weer hoogtij.
1. binnen een jaar een plan van aanpak is ambitieus voor een dergelijke schaalgrootte;
2. fijn, dat de bedrijfstakpensioenfondsen en de SVB de handen op elkaar hebben, maar waar komen de gegevens van opgebouwde rechten bij verzekeraars, ondernemingspensioenfondsen, in eigen beheer voor pensioen apart gezette gelden en de eigen aanvullende verzkeeringen vandaan?
3. Gegeven de moeite van pensioenuitvoerders om voor de in eigen huis opgebouwde rechten op een zogenaamd Uniform Pensioenbericht te kunnen genereren uit de vele back-office systemen, heb ik weinig vertrouwen in een snel werkende overkoepelende oplossing.
4. De in dezelfde gang geopperde kwaliteitsstempel voor pensioenfondsen, door de Vereniging zelf uit te reiken (?), toppunt van zelfregulering (?) en maatgevend bij sollicitatie van een individuele werknemer (?). Twijfels dus.

Het is een heldere avond, maar of deze proefballon ver komt is de vraag.

10 september 2006

Out, down and up and running again

Nadat vorige week de site van de gemeente door mezelf onderuit was getrokken, was het vanmorgen nota bene onder 'kerktijd', dat mijn oude webloglocatie opgegaan is in lucht. Account pleite, weblog daarmee onbereikbaar op een 404-foutmelding na. Vanmiddag na een rustige break bij m'n schoonouders dus maar een snelle verhuisactie op touw gezet. Het feit dat je hier komt: gefeliciteerd, je hebt me (weer) gevonden.
Dank aan UltraEdit voor de Replace in files optie, TotalCommander voor de FTP client en Blogger voor het separaat bijhouden van m'n postings.

Schuim blijft gevaarlijk spul

Opnieuw schuim in het nieuws, ditmaal van het ruimteveer Atlantis, dat gisteren eindelijk het luchtruim koos. Dat tegenwoordig elke beweging op en rond het ruimteveer door camera's wordt vastgelegd, en eenmaal in de ruimte, ook met de robotarm wordt onderzocht, laat onverlet, dat er weer isolatieschuim van de externe brandstoftank is losgeraakt. Drie jaar geleden leidde dat tot het einde van de Columbia.

09 september 2006

Schuimbekkend afscheid

Als de plaatselijke spuitgasten het Heuveltjesbosbad in het schuim zetten, betekent dat zowel de laatste middag, dat het bad open is, maar ook een geweldig feest voor jong & oud. Zoveel schuim mag thuis niet in het bad, laat staan, dat je een bommetje in je eigen ligbad overleeft.
Kortom: na een gevulde morgen met kapper (ja, er is weer wat af!), hardlopen , lezen en lekker eten, is het vanmiddag tijd voor badderen (en da's vaker pas 's avonds in het weekend "mijn" beurt).

Nederland haarscherp in Google Earth

Dank voor de tip in Google Earth Blog". Na Assen, Den Haag, Rotterdam, Zuidwest Brabant en Amsterdam, een belangrijke update van oktober 2005, is nu ook de rest van Nederland in hoge resolutie foto's te zien in Google Earth. Dat levert meteen leuke effecten op. Op de oude low-res beelden had ik een Placemark gemaakt van ons huis.

Bij nadere beschouwing nu drukt de punaise in het huis van de buren :-)

Nu wordt het pas echt leuk om ons land vanuit de lucht te verkennen met Google Earth. Het zal tot vele aanpassingen in placemarks leiden en de Google Earth community versterken. De eerste, Rafael gemeente Sion in Meppel aan het Zuideinde 31 heb ik maar vast gemaakt. Hmm, ik zie een nieuwe tijdverslinder voor me.

08 september 2006

Dagje strand

Qua weer hoef je het niet te laten. We zouden de nazomer haast weer vergeten, maar de hele week draag ik al korte mouwen. En goed nieuws: Sluis heeft het schoonste strand van het land. Sluis, denk je nu? Inderdaad: Zeeuws-Vlaanderen. Maar weinig landgenoten weten het te vinden en/of vinden het te ver rijden, dus een causaal verband lijkt aanwezig.

Strand Horst bij Harderwijk langs de A28 kampt met een grote zwanenpopulatie. Voor de talloze surfers, kiters en zwemmers is het dus letterlijk laveren tussen de zwanenpoep. In Canada viel een wolf onschuldige strandgangers aan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En het Chinese Shanghai wil een schoon strand, heeft een hele rij strandwachten in het water staan (mooie foto vanochtend in de Volkskrant!), maar kan het strand niet ontdoen van vervuiling.

07 september 2006

Waar was ik gebleven?

Sinds zondagavond inmiddels meermalen in Utrecht, Hoogeveen, Amsterdam, Meppel en Balkbrug geweest. 't Gebeurt niet vaak, maar een aantal dagen achter elkaar niet bloggen riekt naar'iets heftigs: inderdaad de afwezigheid thuis om het toetsenbord in alle rust te bedienen.

Even een leuke 'spot' eruit pikken: het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar we woensdagmiddag en avond de zon zagen aan en op het water. Perfecte locatie, prima uitzicht en leuke plek om een practice meeting te houden. Eten aan boord van het VOC schip De Amsterdam is natuurlijk bijzonder.

En beloofd: vanaf vandaag heeft uw gastheer weer dagelijks een bericht ;-)

05 september 2006

SCP Rapport: ieder zijn religieuze boodschap

Publiceer als Sociaal en Cultureel Planbureau een onderzoeksrapport Godsdienstige veranderingen in Nederland, en onze Hollandse cultuur komt in geuren en kleuren tot bloei. Ieder z'n boodschap.
- Trouw benadrukt dat 45% van de mensen in wonderen gelooft.
- De Zeeuwse Courant vindt belangrijk dat in 2020 75% van de mensen buitenkerkelijk is.
- Trouw Verdiepingconcludeert dat protestanten straks een minderheidsgroep zijn.
- Volkskrant constateert nuchter dat Nederland in vergelijking met Duitsland en Frankrijk niet langer koploper ontkerkelijking is.

03 september 2006

MySpace gaat online muziek verkopen

Na overduidelijk alternatief voor platenmaatschappijen te zijn om eigen muziekproducten onder de aandacht van het grote publiek te brengen (leve de indies!) was het onvermijdelijk, dat MySpace.com om te beginnen independent artists de functionaliteit biedt om hun mp3's online te verkopen. Prijsstelling is aan de bands zelf, een vast bedrag gaat naar MySpace zelf. Met een voor de 3 miljoen bands en artiesten op MySpace geregistreerde achterban van 106 miljoen gebruikers, waaronder ikzelf, is er natuurlijk een enorm potentieel. Op termijn zouden ook bands met een platencontract via MySpace hun muziek kunnen verkopen.

02 september 2006

Na 83 jaar nieuwe kerk in Turkije

Voor het eerst sinds de stichting van het huidige Turkije, een republiek met formeel een sterke scheiding tussen 'kerk' en staat in 1923, is onlangs een nieuwe christelijke kerk geopend. Voor velen is het een signaal, dat de Turkije om aansluiting te vinden bij de EU werk maakt van godsdienstvrijheid.

(een van de oude kerken in Istanbul)

Vele jaren lang zijn christenen in Turkije onderdrukt, want hoewel het land officieel seculier is, en vooral het leger wordt gebruikt om deze status quo te handhaven, hebben de moslims de overhand. Veel christelijke en andere niet-islamitische gebedshuizen werden gesloten of raakten in verval. Tot 2003 was het zelfs onmogelijk om een nieuwe niet-islamitische tempel, kerk of gebedshuis te stichten.

01 september 2006

Verandering van RSS reader doet lezen

Vandaag Awasu ingeruild voor RSSPopper, eveneens een gratis RSS/Atom feed reader, met als voordeel, dat RSSPopper integreert in MS Outlook.

Benieuwd hoe het nu bevalt. Een poos geleden heb ik een vorige versie van RSSPopper gebruikt, en viel de performance toch tegen. Ik was niet ontevreden over Awasu, maar 't is wel weer een extra applicatie met database, etc. Tips? Ik houd me aanbevolen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker