Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 juni 2006

Radiodigitaal verlaat

De posters in Abri's voor Radiodigitaal (8 zenders op 1 adres) maakte nieuwsgierig. Op radiodigitaaal.nl vind je inderdaad 8 (en inmiddels wat extra zenders) op 1 adres. Terwijl je op het internet zelf radiozenders in alle muzikale smaken met en zonder reclame of DJ's kunt beluisteren, iTunes, WinAmp, Real en andere mediaspelers je toegang bieden tot dergelijke kanalen, Yahoo! Music je je eigen radiostation laat samenstellen, lijkt dit Talpa initiatief ingehaald door de tijd. Wat remakes van uit de ether / van de kabel gebannen initiatieven (commercieel vaak geen succes), zoals
- JFK (Jazz Funk Kool, draaide in de jaren '90)
- 24/7 dance (spin-off van Van Diepens Dance Department van Radio 538)
- Love Radio.

Misschien nog wel het aantrekkelijkst is Hits4Kids, eindelijk een 'radiozender' voor kids van 4-12 jaar, dus met een overdosis Kus, K3, Ch!pz en Belle Perez. Kijk, dat biedt de publieke omroep (afspiegeling van de bevolking, betaald uit belastingopbrengsten en reclamegelden van ons consumenten) niet. Nadeel: de radiostations van Radio Digitaal zijn alleen te beluisteren via de player op radiodigitaal.nl.

29 juni 2006

Een foute dag

Terwijl Tweede Kamerleden en de kabinetsploeg het slapen de afgelopen nacht hebben verruild voor een slopend debat over liegen over je naam, de moeite sorry te zeggen, het ondertekenen van een brief waarin treur werd vermengd met het ermee moeten kunnen leven als verantwoordelijke minister, maakte Jeroen van Inkel zich op voor de Nationale Foute Dag. Tot daarnet, 18u werd op Q Music de Foute 111 uitgezonden. Heenzenden en uitzenden ligt gevoelig, ondanks unanieme standpunten van het kabinet. Of 29 juni 2006 in meer opzichten Foute Dag zal blijken, op BNR werd de sterfdag van D66 en de laatste dag kabinet Balkenende voorspeld, horen we vanavond, vannacht, en anders morgen wel.

Update
Donderdagavond is het kabinet Balkenende II gevallen na het opstappen van de D66 ministers Pechtold en Brinkhorst.

28 juni 2006

Kidzpreez - tijd voor actie in Balkbrug

Na opnieuw een huis zonder bezoekers gisteravond - de kleine groep bleef het duo Van der Klis - is het tijd voor actie in Balkbrug. Leuke opsteker daarom, om vandaag via school een uitnodiging te krijgen voor Kidzpreez.

Een 'superleuke kindermiddag' met thema 'Wat is nu normaal?' voor kinderen van groep 3 t/m 8 met o.m. een band, kindertheater en een springkussen. Dat alles op woensdag 12 juli vanaf 14.30u in de Lichtbron aan de Meppelerweg 43 in Balkbrug.

27 juni 2006

Predikers kernboodschappen

Voor degenen die bij Prediker alleen denken aan "lucht en leegte" en in dit Bijbelboek een rechtvaardiging denken te vinden voor neerslachtigheid, noodlot, afzien van genot, of labels voor hun beeld van 'Calvinisme', 'streng gelovigen' en dergelijke, heb ik goed nieuws. Vandaag luisterde ik naar Arend Langenberg die voorlas uit Prediker 8-12 uit de Nieuwe Bijbelvertaling (de MP3's van downloadbijbel.nl).

Voor mij zijn de kernboodschappen van Prediker:
"Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven. Doe wat je hand te doen vindt. Doe het met volle inzet, want er zijn geen daden en gedachten, geen kennis en geen wijsheid in het dodenrijk. Daar ben je altijd naar op weg." Prediker 9 vers 7-10
en
"En tot slot, mijn zoon, nog deze waarschuwing: er komt geen einde aan het aantal boeken dat geschreven wordt, en veel lezen mat het lichaam af. Alles wat je hebt gehoord komt hierop neer: heb ontzag voor God en leef zijn geboden na. Dat geldt voor ieder mens, want God oordeelt over elke daad, ook over de verborgen daden, zowel over de goede als de slechte." Prediker 12 vers 12-14.

26 juni 2006

Het is weer voorbij

Het weekend. De eerste bruine beer in Duitsland sinds 1835, Bruno, is na een wekenlange jacht doodgeschoten. Ook de strijd tussen staalconcerns Mittal en Arcelor is voorbij. De nu al 2 grootste staalconcerns ter wereld gaan fuseren. Kwalitatief goed sperma bij gebruik van David Beckham's Instinct parfum is ook ten dode opgeschreven. Microsoft schrapt het reeds lang geplande database-bestandssysteem WinFS. WinFS zou al ten tijde van Windows XP het op DOS gebaseerde bestandssysteem vervangen, zou vervolgens de basis zijn voor Windows Vista, maar is na loskoppeling (om later uitgebracht te worden) nu nagenoeg geheel ontmanteld.
Ook STER reclameblokken op de publieke radio- en tv-zenders zijn binnenkort voorbij, als het plan voor een reclamevrij omroepbestel doorgang vindt.
De hype van de mega wuppies is weer voorbij. De pluizige beestjes stierven na zondagavond een acute dood. De oranje-omzet bleef steken op EUR 40.000.000 aldus het GfK.

25 juni 2006

Linke praktijken

In plaats van een middag in het zwembad te hangen, moet je wat anders. De stamboom is weer bijgewerkt en de muziekdatabase achter gospelmusicfavorites.com. En voor jullie een greep uit de referrers van de afgelopen 3 weken.

- wanneer pasen viel in de afgelopen 50 jaar (bereken het online)

- betekenis Tekstkarren buitenland (neem contact op via tekstkar.nl)

- heb lief alsof niemand je gekwetst heeft (zelfkastijding voor gevorderden? beter: vergeving!)

- kortingsbon madorudam (vraag in Den Haag verder naar Madurodam. Korting krijg je via de ANWB, Energierekening, Countdown, uitmetkorting.nl en MyLenses)

- wanneer is Johan Maasbach overleden. (In september 1997)

- christelijke platenmaatschappij. (Een hele lijst op gospelmusicfavorites.com)

- Myles Kennedy christelijk. (Ja dus. Creed was geen toeval, en na Creed werd de christian nu-metal band Alterbridge opgericht.)

- grappen over Henk-Jan. (Ik ben benieuwd :))

24 juni 2006

Ballonnetjes oplaten

Vooralsnog geen politieke statements deze zonnige zaterdag. Gisteravond met z'n allen het Ballonnenfestival Hardenberg bezocht en vlak aan de Vecht tientallen ballonnen de lucht in zien gaan. De wind was een dag ervoor nog spelbreker, maar deze avond ging het goed. Special shapes, zoals een kip, ui, kikker en smurf maken natuurlijk veel indruk op de kinderen. Dat we na een aansluitend bezoekje aan (schoon)zus Annie pas om 22u thuis waren, ook. Direct gevolg vanochtend: kunnen uitslapen tot 8u, een waar genot!

Vandaag Patrick uit Roermond de hele dag op bezoek gehad. De varkensrugspecialiteiten van John Broekhuizen zijn ingeslagen, en als ruilmiddel zijn hier Limburgse kersen en een zoete kruidenwijn achtergebleven. Life ain't bad.

23 juni 2006

Altijd feest met kinderen

Feestelijk het weekend in met de kids :)

TT Assen: motoren te over

Op dagen als deze is het leuk in het noorden te wonen in plaats van noordwaarts te moeten als automobilist. De afgelopen dagen werden de weilanden langs de A28 voller met reclame-uitinngen (zuidelijk en noordelijk van Assen) en tenten (bij Assen, de camping tijdens de jaarlijke TT in Assen).
De politie stond rond lunchtijd de vele motorrijders op te wachten met camera's (boven Hoogeveen) en een grootscheepse controle (parkeerplaats onder Beilen). Donderdag werden al 1800 blaastesten afgenomen. De ANWB heeft al gewaarschuwd alleen echte pechgevallen te helpen en de brokkenmakers na een 'wheelie' te laten staan. Lijkt me lastig te controlen.

Je kunt met een extra lange trein naar Drenthe (natuurlijk niet hip) of de A-Style TT ook live volgen op radio en tv. Aangezien we in Balkbrug aan de toeristische aanrijroute voor toerders liggen, kunnen we nauwelijks het dorp doorkomen op zaterdag. Zondag volgt het traditionele 'motors kiek'n' op de viaducten en de bermen tot aan Nijkerk. Kerkverlaters en andere belangstellenden nemen er hun kuipstoel en koelbox voor mee.
De TT heeft inmiddels Wikipedia gehaald en Drenthe staat zo weer even in het middelpunt van de wereld.

22 juni 2006

Bijbels Openluchtmuseum vernieuwt zich

Vanaf 20 maart 2007 weekt het Bijbels Openluchtmuseum in Groesbijk bij Nijmegen zich los van de Rooms-Katholieke Kerk en gaat verder als Museumpark Orientalis, cultuur & religie. Bisschop Muskens van Breda staat achter de koerswijziging. Het museum richt zich al enkele jaren op alle aspecten van jodendom, islam en christendom, maar had bij wijze van spreken nog steeds een rooms bijsmaakje. In 1911 werd het museumpark door paters van het naastgelegen klooster ingericht als alternatief pelgimsoord. Jaren droeg het de naam Heilig Landstichting. In 2003 werd het complex tot rijksmonument bestempeld. Met oog op het eeuwfeest wil de directie veel gebouwen vernieuwen, collecties moderniseren, tentoonstellingen interactiever maken en eindelijk een moskee bouwen. Postmoderniteit en meebewegen met actuele thema's vieren hoogtij: het museum moet een ankerpunt van reflectie worden en zich richten op actuele vraagstukken uit de huidige multiculturele samenleving.

20 juni 2006

Groningse binnenstad binnen rijbereik

Vandaag waren er weer collega's uit Utrecht voor het eerst in de Interpolis vestiging Groningen. Dergelijke bezoeken blijven een hoog schoolreisgehalte hebben. Ik heb m'n koffiemok met opdruk 'Er gaat niets boven Groningen' maar weer gedemonstreerd. Eind vorig jaar kreeg de Groningse binnenstad de 'beste' beoordeling, en dat niet geheel onterecht. Vanaf deze week tot en met 3 juli maken ruim 2.866.150 automobilisten op de A10 en de A28 via reclameborden van 9 bij 12 meter kennis met deze uitverkiezing.

Vanaf Amsterdam ligt de binnenstad op slechts 1,5u rijden, en vanaf de Hessenpoort in Zwolle naar de A28 is het maar een uurtje.

19 juni 2006

Waar komen wuppies toch vandaan?

Een hype is recyclebaar. Vader Abraham, ofwel Pierre Kartner, bedacht het lied bij de pluizige beestjes ruim 25 jaar geleden. Wuppies (World Unique Promotional Product Identity & Emotion) zijn in diverse kleuren sinds 1980 diverse malen opgedoken, op computers geplakt op vensterbanken en auto's bevestigd. 'Wij zijn de Wuppies' werd in 1981een bescheiden hit. De Interall Group in Naarden, grondlegger van de Wuppie gekte toen en nu en Albert Heijn in Zaandam zagen er dit voorjaar wel een premium bij besteding van X euro boodschappen in. In China werden 16.000.000 miljoen exemplaren en 600.000 megawuppies gemaakt, de kans is dus groot dat je er ergens in je omgeving eentje ziet.

Nostalgie drijft je naar de AH, zo hoopt men. In veel filialen moest Albert Heijn al uitverkocht verkopen aan teleurgestelde klanten. Vader Abraham heeft het nakijken. Het bijbehorende WK Wuppielied voor de oranje exemplaren had hij natuurlijk graag zelf geschreven….denkend aan de royalties die dit de 71 jarige volkszanger zou opleveren als aanvullend pensioen. Door tijdgebrek zijn niet op tijd nieuwe voorraden te produceren. Onbekend is of Albert Heijn nog steeds commercials zal uitzenden rondom deze campagne. Tijdens Nederland-Servie Montenegro zong supermarktmanager Harry in een van de duurste reclameblokken van 2006 in 90 seconden het Wuppie lied ( Jaaaaaaa / Met een Wuppie, Wuppie, Wuppie / Pakken wij dat wereldcuppie) zonder overigens aan weekaanbieding of andere boodschap te tonen.

18 juni 2006

Iedereen een Volkswagen!

Broer Jaap is naar het Internationaal Kever Weekend in Budel geweest. Nog niet met z'n eigen pas gekochte blauwe Kever, maar met de gele van vriend Christiaan.

Tja, en ik gisteren nog kijken naar de 2e editie van de Prius Fan Dag, 30 september op de Posbank in Rheden. Ieder z'n wagen en bijbehorende internetfora, ontmoetingen. Natuurlijk kwam vanmiddag in de Deventer zon Adolf Hitlers verkiezingsbelofte, de start van de productie van de Kever door Porsche voorbij. Ken je klassiekers :)

Labels:

17 juni 2006

Doorstroming N48 naar Hoogeveen

Na deze week vol in de remmen te moeten voor een bouwbusje die met een slakkegang Zuidwolde verruilde voor de autoweg N48 zonder ook maar een seconde linksom te kijken, is mijn mening over de beste oplossing voor de doorstroming onveranderd. Onbegrijpelijk dat Zuidwoldigers, verenigd in de Vereniging Dorpsbelangen Zuidwolde, in plaats van ongelijkvloerse kruisingen het liefst twee rotondes ziet ter hoogte van de Steenbergerweg en de Slagendijk. Rotondes op een autoweg heeft direct degradatie tot 80km/u tot gevolg, om de gevaarlijke kruispunten niet tot zeer gevaarlijke kruispunten om te zetten.

Ik ben het eens met directeur wegen en verkeer van Rijkswaterstaat Noord‑Nederland Joost de Ruig: "De N48 is een doorstromingsweg tussen Drenthe en Salland/Twente. Verkeer op die weg moet veilig en vlot kunnen rijden, veiliger en vlotter dan nu het geval is. Dat bereik je 't beste door een ongelijkvloerse kruising en verbreding van de weg."

Niet alleen die eigen achtertuin, maar ook aan de medelanders denken, graag ;)

16 juni 2006

Oranjeschade

Het WK door de bril van de schadepoot van verzekeraar Interpolis. De eerste wedstrijd, zondag tegen Servie en Montenegro leverde direct een aantal hilarische schademeldingen op, zoals:
- bij het enige doelpunt veert familie gezamenlijk op van zitbank en ploft neer. Krak, zegt bank.
- vrachtwagen schept oranje vlaggetjeskoord en rukt daardoor kozijn, waaraan het koord bevestigd was, uit een buitenmuur.
- net voor de wedstrijd, tijdens het Wilhelmus, vliegt de televisie in brand.
- man slaat bij het doelpunt van blijdschap pardoes de bril van zijn vrouw van haar neus en trapt deze in de feestvreugde kapot.
- oranje uitgedoste genodigden maken onuitwisbare indruk. Na de wedstrijd bleek de dure bank ineens ook in oranjestemming te zijn en te blijven.

15 juni 2006

Bill Gates draagt leiding Microsoft over

De topman van Microsoft, Bill Gates, trekt zich terug. In de komende twee jaar draagt de rijkste man op aarde de dagelijkse leiding over aan zijn opvolgers. Bill Gates was 25 jaar lang bestuursvoorzitter van het succesvolle softwarebedrijf, dat hij in 1975 oprichtte. In 2000 droeg hij die functie over aan Steve Ballmer. Gates hield een rol als Chief Software Architect. Ray Ozzie neemt die functie over. Craig Mundie krijgt de functie van hoofd onderzoek en strategie.

Onder Gates zal Microsoft volgend jaar de opvolger van Windows XP, Vista op de markt brengen. Ondanks zijn vertrek uit de dagelijkse leiding zal de naam van Bill Gates voor altijd verbonden blijven aan Microsoft. Ooit zei Bill Gates, dat zijn belangrijkste doel was op termijn de levens van miljoenen mensen te verbeteren. Dat kun je ook beter in de hulpverlening doen, dan met computerprogramma's. Meer en meer zal Gates zich richten op het werk van de eigen liefdadigheidsinstelling, de Bill and Melinda Gates Foundation. De stichting beheert bijna 23 miljard euro, vergelijkbaar met het bruto binnenlands product van Luxemburg en hoger dan dat van verschillende Afrikaanse staten. Uit een eigen opgave blijkt dat de Foundation sinds de oprichting 10,5 miljard dollar heeft geschonken.

14 juni 2006

Familiekjes juni 2006

Dankzij een aanbieding van Foto Quelle een CD rom met digitale foto's gratis bij het ontwikkelen en afdrukken van ouderwetse foto's (ja, ik ben nog steeds verknocht aan m'n analoge spiegelreflex), recente digitale kiekjes.

13 juni 2006

Wie test de tester?

In mijn omgeving zijn diverse mensen op zoek naar een andere baan in de combinatie software en tester. Vandaag stuitte ik zelf op de site iktestvoor2.nl van Your Test Professionals, een verder voor mij onbekende detacheerder. De wel erg stereotiepe 'adviseur' die je mag bezoeken, lijkt me minstens bedenkelijk, zo niet schadelijk voor een diversiteitsbeleid.

OK, ik heb de test gemaakt, zonder 'm overigens door te sturen, want ik ben tevreden met Capgemini. Anders zou het gebrekkige Nederlands en gebakken lucht in de slotconclusie van deze testprofessionals me alsnog afgehouden hebben.
"Exacte informatie over de honorering en secondaire arbeidsvoorwaarden geven wij liever in een persoonlijk gesprek met geinteresseerde kandidaten. Op voorhand kun je aannemen dat de condities uitstekend zijn en aansluiten op wat gebruikelijk is voor een job met belangrijke verantwoordelijkheid. Ook de studiefaciliteiten en doorgroeiopties zijn zeker de moeite waard."

12 juni 2006

Gronings stadsstrand exit

Het plan om bij de Euroborg (het nieuwe stadion van FC Groningen) aan de zuidoostkant van stad Groningen ook een stadsstrand te realiseren, is getorpedeerd door een bouwwstop van de provincie Groningen. De poging van de initiatiefnemers om nog voor het WK te openen om de investering rendabel te maken, redt het dus niet. Elders doen stadsstranden het beter.

De recent opnieuw geopende variant aan de Rotterdamse Maasboulevard in het oog springend.

11 juni 2006

Fusie zorgverzekeraars stuwt premies

Voor wie dacht dat de recente fusies tussen zorgverzekeraars (eerst CZ + OZ, daarna Unive + VGZ + IZA en vorige week de aankondiging van Agis, Menzis en OHRA Zorg) bedoeld is voor prijsverlaging, heeft nog geen economieles gehad. Nooit zet een oligopolist of monopolist in op prijsverlaging.

Het interview in NRC.next met Roger van Boxtel, beoogd bestuursvoorzitter van het laatstgenoemde fusieproduct, geeft dan ook helderheid. Onder de vlag van 'kwalitatief betere zorg' wordt een rechtvaardiging voor prijsstijgingen gezocht en geheid gevonden. Ontkenningen van de beperkingen van keuzevrijheid zijn zwak, want feitelijk is er straks minder keuze. Als verzekerde blijf je gelaten steken bij je verzekeraar die vervolgens een grotere 'share of wallet' probeert te scoren. Denk daarbij naast een premiestijging aan gerichte aanvullende verzekeringen, verwante verzekeringen en koppelverkoop met branchevreemde producten.

10 juni 2006

Verjaardagsalarm

Met kleine kinderen weet je nooit hoe laat (of vroeg) je gewekt wordt. Vanochtend was er om 5.15u al beweging in de omliggende kamers. Anders dan Johan zijn de meiden er 's ochtends te vroeg bij. Niet getreurd, de zon schijnt, de was hangt, de kranten zijn uit, de slingers hangen en de taarten zijn gebakken en gekocht.

Oranje lijkt precies op tijd fit voor morgenmiddag, Johan wil toch echt gaan kijken. Eigenlijk zouden we liever naar het Heuveltjesbosbad willen, waar het waarschijnlijk dan erg rustig is. Life @ 36 :)

09 juni 2006

Opmerkelijk weekendnieuws

1. Verjaardag
OK, ik word 10 juni 36.

2. Pizzaboer werft voetbalhaters
Mocht automatisering en verzekeren geen soelaas meer bieden, kan ik terecht bij pizzaketen Al Capone. Speciaal voor het WK heeft het bedrijf voetbalhaters geworven om verzuim tijdens wedstrijden te vermijden en aan de enorme vraag naar pizzabezorging tijdens en rond de duels te kunnen voldoen.

3. Red de tune
Deze week is het Genootschap radiojingles en tunes gestart met de campagne Red de tune. Op rtvtunes.nl kun je ruim 2000 tunes terugvinden van programma's. Het archief bevat ruim 2500 uur aan jingles en radio-tunes en gaat terug tot 1925. Het Genootschap radiojingles en tunes wordt gesteund door diverse omroepen en jinglebedrijven uit Nederland en de Verenigde Staten.

4. CHE onderzocht ergenissen
De laatste jaren is m'n betrokkenheid bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) vooral die van praktijkbegeleider van studenten Godsdienst Pastoraal Werk (GPW). Dat de eindejaarsstudenten ook luchtiger onderzoeken doen, is verfrissend, maar niet verrassend qua resultaten. Pop-ups en spam zorgen voor veel irritatie. Ook ergeren we ons aan telemarketing, grof taalgebruik op tv en lange reclameblokken. Ook niet leuk: stukjes op bruiloften, snurkende mannen en topless bejaarden.

Myspace is your space

Mi casa es su casa heet tegenwoordig 'social networking' of helemaal hip web 2.0. Hyves.nl met inmiddels ruim 2 miljoen netwerkers (natuurlijk heb ik er een eigen stek) is een voorbeeld. De community site Myspace.com, waarop artiesten, bands en liefhebbers van hun muziek, films en hun vrienden elkaar treffen, groeit enorm. Voor bands met en zonder platenmaatschappij is Myspace een geweldige toonbank, waar zoekers legaal MP3's kunnen beluisteren, weblogs kunnen lezen, reacties kunnen posten en lezen en doorgelinkt kunnen worden naar de officiele websites van artiesten of reguliere webwinkels.

Aan Myspace.com zelf verdienen ze geen rooie cent. Populariteit van al dan niet obscure artiesten wordt gemeten aan het aantal 'vrienden', dat zich heeft aangemeld. Video's van YouTube (broadcast yourself) kunnen via Myspace bekeken worden; de samenwerking verklaart het succes van de videodienst. Begrijpelijk, dat ik als muziekliefhebber inmiddels een eigen Myspace.com account heb met alweer 17 bevriende bands.

Ook anderen pikken een graantje mee. Zo heeft de Russische Playboy inmiddels een rondtocht langs meer pikante profielen in MySpaceeen diepgravend interview met beeldmateriaal samengesteld.

08 juni 2006

Zonnebloemlezing

Op een zonnige donderdagavond moet je niet te diep gaan. Daarom maar weer eens een bloemlezing uit de referrers van de laatste weken. Wat blijft een zoekmachine toch leuk!

Bloemetjes en bijtjes
- leer te tongzoenen -> misschien is het boek Tijger, tanga's en tongzoenen een verjaardagstip?
- verschijningen bij zwangere vrouwen
- hoogzwangere buik

Verkeerde timing
- dienstplicht argumenten tegen
- wat is jouw kerstboodschap?

Bijzonder
- 304 pannenkoekenrestaurants
- kleurplaat 40 jaar echtpaar
- passen kleren OR kleding "geen ondergoed"
- gemiddelde filetijd nederlander -> Bart geeft aan hoe effectief autorijden kan zijn.

06 juni 2006

Bureaublad gevuld met Google Desktop

De angst dat Microsoft je computerleven beheerst kan inmiddels gerust worden ingeruild voor Google. De dominantie boezemt angst in. Ik ben een dankbaar gebruiker van een aantal hulpmiddelen zoals de zoekmachine, Google News, de Google Toolbar en GMail (in de VS overigens maar een marktaandeel van 2,5%), maar om nou m'n bureaublad op te vullen met de nieuwe applicatie Notebook, een forse zijbalk, Copernic Desktop te verruilen voor Google Desktop, Awasu door een ander RSS feedreader en na te moeten denken welke gadgets ik allemaal nog meer wil hebben op het scherm, gaat me te ver, en is ook helemaal niet productief.

Wees eerlijk, hoeveel tijd van de dag zie je je bureaublad? Met Internet Explorer staat de riedel Office applicaties Word, Excel, Outlook, Access, Project en PowerPoint zo ongeveer standaard open, en da's al (tijd)vulling genoeg.

05 juni 2006

Nederlandse tijdspiegel

Vandaag het droge en bij vlagen zonnige lenteweer en het kwartet museumjaarkaarten benut om het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (voor Klazien de 1e keer, voor mij minstens 20 jaar geleden) te bezoeken.

Ten opzicht van m'n eerdere ervaringen is het terrein behoorlijk opgevuld, en veel meer 'raakbaar' (moderner: interactief) geworden. De 3D tijdteis in het Hollandrama werd door de kinderen als leukste van de dag bestempeld, hoewel ik zelf het meest in een deuk lag bij het interieur van een Tilburgse arbeiderswoning in jaren '70 stijl. Alsof het meubilair uit m'n jeugd en tienertijd gejat was.

De nog maar net vanwege de komst van de HSL overgeplaatste woonboerderij van voormalig Staatssecretaris Van Leeuwen (Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen) geeft een wat dubbel gevoel (ok, nu nog modern, over 30 jaar misschien nostalgisch; zou de man z'n naam voor lange tijd hebben willen verbinden aan deze tijdspiegel?)

En de kinderen?

Zolang er hooibalen, draaimolens, oude fietsen, een doolhof, Rotterdamse tram, water, vuur, rook, knopjes en schakelaars zijn, is alles ok. Na 6,5u parkbezoek smaakt het naar meer. Tot later!

04 juni 2006

Pinksteren

De essentie van Pinksteren volgens Johan vanochtend: "De Heilige Geest zegt wat je in welke taal tegen iemand moet zeggen.". Zelfs Wikipedia belicht Pinksteren, en dat is terecht, want met Pinksteren begon de verspreiding van het christendom, ontstond de Kerk, maar ook de vervolging van christenen.

Benieuwd? Bezoek dan maandag niet de meubelboulevard of het tuincentrum, maar het Opwekking 2006 feest bij Walibi World in Biddinghuizen.

03 juni 2006

WK kaarten in zicht

Een week voor m'n verjaardag, ik bedoel natuurlijk de aftrap voor het WK voetbal in Duitsland, is de belangstelling naar resterende stadionkaarten voor een wedstrijd enorm. Ik heb 3 WK kaarten over voor Nederland - Ivoorkust, vrijdag 16 juni in het Gottlieb Daimler Stadion, Stuttgart, EUR 95 per stuk. Laat even weten of je er 1 wil hebben. Het zijn plaatsen in de hoek van het stadion maar je zit goed. Bijgaand een foto van de plaatsen om je lekker te maken. Oh, nog 1 ding, alle drie samen kunnen ze weg voor EUR 250.

02 juni 2006

Wijn proeven in Balkbrug

Je kunt natuurlijk in het weekend van 10 juni op m'n verjaardag komen en daar een wijntje proeven, maar van 3 juni tot eind augustus zet wijngaarde De Reestlandhoeve net buiten Balkbrug elke zaterdagmiddag de deuren open. Van 13-17u kun je dan rondwandelen in de wijngaard langs een wijnpad met informatieborden. In het wijnlokaal of op het terras kun je de lokaal geproduceerde wijnen proeven. De Reestland wit 2005 is inmiddels gebotteld; een kleine hoeveelheid wordt verkocht. De Reestlandhoeve heeft een primeur met de Reestland Grappa, een destillaat gestookt van de perspulp die overblijft na de eerste persing van de wijn.

01 juni 2006

Thalys jubileumactie snel uitverkocht

De aankondiging vorige week, dat NS het 10-jarig jubileum van de Thalys wilde vieren met 10.000 enkele reizen op het traject Amsterdam-Parijs die voor EUR 10, 20 of 25 verkocht werden, kriebelde niet alleen bij mij. Parijs is een mooie stad en mag best vaker bezocht worden. Vannacht, drie kwartier na het 'live' gaan van de actie, lag de site plat, en inmiddels klinkt er alleen 'uitverkocht'.

Tja, dan deze zomer maar met de auto naar Frankrijk ;)

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker